32 yaşındayım ve hâlâ bekarım herkes evlendi kimseyle konuşamıyorum işim de battı işimi kurmuştum
3 ay
32 yaşındayım ve hâlâ bekarım herkes evlendi kimseyle konuşamıyorum işim de battı işimi kurmuştum
Detaylarda çareler vardır. Olgun mutlu ve manevi bilgiside olup ömürlük huzurlu yuvasını kurmak nasip olmuş olan , yaşça büyüklerin varsa? onlar ile istişare et önerilerini değerlendir. Yuva kurma niyetini : Güvenilir akrabaların, komşuların, aile dostların ve arkadaşlarına söyle'ki benzer veya denk yaşantı ve huyda olan karşı cinsten eş adayı ile tanışmana vesile olsunlar. İş hayatı olarak : İster kendi işin isterse maaşlı çalışan ol vb., nasipse para Allah'ın izni ile kazanılır. Maddi getirisi iyi olan meslekleri araştırıp, eğitimlerine katılıp sertifika, ehliyet vb. alarakta kaldığın yerden çalışma hayatına devam edebilirsin. Hoşlandığın bir karşı cins varsa etrafında veya zamanla karşılaşırsan vb. ona niyetini açmak'tan çekinme, ben bayanım o gelsin teklif etsin vb. tavsiyelere aldırma. Yuva kurmak ap ayrı bir dünyadır dürüstlük, bilinçlilik emek ve psikolojik sağlamlık gerektirir eş seçiminde empati ile karşılıklı beklentileri'de göz önüne alarak tecrübeli insanlar ile istişare ederek gereği neyse yapmaya çalışmalısın. Hakkında selametlisi olsun amin.
Ya mesela evlilik yolunda ılıskın var ama kafana takılan şeyler de var bu asamada aileden fikir almak mantıklı mı sence
@Leylişleyliş Aklına takılan konuların önem derecesi ve ailenin bu konularda bilgili veya tecrübeli olup olmadığına bağlı danışıp danışmama adına karar vermen. Eş adayının sana karşı bazı dedikleri ve uyguladıkları çelişkilimi?, tanışmanız sonrası 3-5 aylık süreçte sana olan saygı, sevgi, değer verişi, sana vaad ettikleri senle iletişim kurma sıklığı, yanındayken ilk zamanlarda'ki gibi ilgili davranmaması vb. değişimli gidişatı var mı? Senin karşı tarafa bilmeden veya çevrenden aldığın fikirler üzeri bazı denemeli söz ve davranışların oldumu? eğer olduysa eş adayı kişi bu süreçten sonramı değişti senle muhattaplığı? Seçenekler çok fakat aklına takılanları belirtmediğin için bir şey demek'te zor. Aslında bir çok konuda ''Esas doğrular nettir kabullenmek ve gereğini yapmak adına''... Bazı konularda ise örneğin : Kpss. sınavında test sorularının içinde bir soruda şöyle der ''Aşşağıdaki seçenekler'den hangisi doğrudur?, ya 1 tanesi ya da ( D) hepsi doğrudur seçeneğini işaretlemen gerekir... Detaylı açıklamalarım veya örneklemelerim sana garip gelebilir. Ancak : Maneviyatına dikkat edensen, ince düşünceliysen, hem cinsin ile karşı cinsin psikolojisi üzeri uzmanları takip edensen, sana birisi derdini veya danışmak istediği soruyu başlangıcı ve şu an'ki hali ile anlatımı üzeri onu dikatle, saygıyla, empati ile ve odaklanarak dinleyensen, psikoloji formunda chat sayfasında bay bayan karışık dertleşmelere katılıp dert, sır ve tecrübe paylaşımlarınına dahil olup sırdaşları olabildiysen, psikoloğa kendi derdini ve çözüm yolları ile bu yolda eksik kaldığın tarafları anlattığında , psikolog sen derdini ve bunu çözme yolları ile çözüme ulaşma adına eksikliklerini bilensin bu konu üzeri bana danışmana gerek yok denilensen, genel kültürün kuvvetli ise Allah'ında ilham etmesi ile faydalı olabiliyorsun insanlara.
Kafam çorba oldu sağol 🤣
@Leylişleyliş Rica ederim, çorbanda tuzum olduysa ne mutlu bana 🤔🙂. Bende sana cevap yazacağım diye düşünmek ten yoruldum birde gece gece bitter çikolata yedim üstüne geç saate kadar uyuyamadım cevabı yazmadan uyumayayım diye. Garip rüyalar gördüm'ki yurt dışında 100 lerce bay bayan kutlama yapiyordu benide zorla 1 bayan odasına sokmaya çalıştı , zor kaçtım derken erkek aynı şekilde kendi odasına sokmaya çalıştı kurtardım kendimi. Üstüne barajın su çıkış yerinde buldum kendimi severim baraj ve su çıkışını izlemeyi , ancak rüyada barajın su çıkışı önünde hayranca kapağa bakarken su akmaya başladı nasıl kaçtım uçarakmı koşarakmı hatırlamıyorum 😁.. Sen kafanın çorba olması ile kurtulduğuna dua et,2 kez uykudan uyandım gece gece.
Ne güzel bir şeyler yapmışsın üretmişsin barmışsın yani girişimcilikte iş yeri açana batmama garantisi mi veriliyor? Bu tamamen senin sorumluluğunda olan bir şeydi olabilir düşmeden kalkamazsın yaşında var aslında bazı şeylere hala daha fırsatın olabilir.
Yaşadığın süreç hem kariyerinde hem de özel hayatında üst üste gelen değişimler nedeniyle oldukça yıpratıcı olmuş, bu yüzden hissettiklerin çok doğal. 32 yaş ne geç bir yaş ne de her şeyin bittiği bir dönem; sadece şu an biraz durup nefes almaya ve kendi değerini yeniden hatırlamaya ihtiyacın var. Önce işini ve ruh halini toparlayacak küçük adımlara odaklanırsan, sosyal çevren ve aradığın huzur da kendiliğinden gelecektir. Kendine biraz zaman tanı, bu sadece geçici bir dönem.
Evli olup yalnız olmaktan bin kat daha iyidir bekar olup yalnız olmak emin ol, iş konusunda da her zaman batma riski vardır yeniden toplanıp ayağa kalkarsın umarım
Süper bir yorum :(
Kendini yaşadığın durumda çok yalnız hissetmen çok doğal 🥺💔 32 evlilik için geç değil hiç de değil. İşinin batması da özgüvenini sarsmış olabilir ama bu senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor 🙏
Önce biraz dinlen sonra küçük adımlarla toparlanmaya odaklan. Yeni iş arayışına girebilir kurslara katılabilir hatta hobi gruplarına yazılabilirsin 🎨🌿 Bu hem sosyal çevreni genişletir hem de olası bir ilişki için daha doğal ortamlar yaratır.
İstersen önce kariyer ve ruh halini toparlamaya odaklan aşk zaten bu süreçte daha sağlıklı gelir 💫 Yalnız değilsin güçlü tarafların yeniden yol bulmana yardım edecek 🍀💚
Cevap
73Cevap
Dert etme daha yaşın genç gadası
git evlen
Bence bu his gerçekten çok yaygın, 30'ların sonunda böyle hissetmek normal aslında. Belki biraz yeni insanlarla tanışmak için sosyal aktivitelere katılmak veya eski dostlukları yeniden canlandırmak iyi gelebilir. İşinle ilgili kendini toparlamak da zamanla sosyal yaşamı olumlu etkileyebilir.
sakinn ol öncelikle. sen herkes misin? evlenmek istiyor olabilirsin ama herkesin hayatı kendine. başkalarıyla kıyas yaparsan hiçbir konuda mutlu olamazsın. kafanı dağıt, terapiye git, spora git, yeni insanlarla tanış. sonra iş konusunu çöz. Allah'a güven.
Olsun tekrar kurarsın, daha iyisini yapar ve daha iyi para kazanırsın. Sevgili bulmakda en basit iş, ne diye kendini kapatıyorsun ki...
Baktın olmuyor, beklentini karşılayamıyor başkasına yönelirsin.
İşin neydi diyeyim dedim aşağıdaki yorumlara baktım kimseye cevap vermeye tenezzül bile etmemişsin Sen kimseyle konuşmazsan insanlar seninle neden konuşsun
Veteriner
Bir ara Veterinerler arasında kedi köpek gibi küçük hayvanlara bakmak için klinik açma furyası vardı sanırım sen de o furyaya kapıldın
Alakası yok büyük hayvan bakiyroum işlerim iyiydi borçlar fazla altından kalkamadm
Sermaye yok
Büyükbaş
İnek vb yani
Anlaşmalı olduğun çiftliklere
Kendi arabayla gidip muayene vb
Bu şekilde mi çalışıyordun
Evet
Bankadan yüklü miktar Kredi mi çekmiştin peki ne kadarlık bir sermayeye ihtiyacım var şu an
Yani ben de aynı durumdayım ki keşke birisi olsa evlensem aşımı olsa İşim olsa diyor Sonra bakıyorum yaş geçiyor ben 40 yaşından sonra yalnız yaşamak da istemiyorum ben sonunda intihar edeceğim
Ben de 20 yasindayim buluyorum erkek ama ömürlük bulamiyorum evde kaldim sanirim cok perisan haldeyim
@Mbvrt sorun genc olmak degil ki asla bulamayacak olmak yoruyor. Farkli karakterde kisilerle iliskim oldu ama hepsi de b0k yoluna cikiyor
Kendimi övmeyecegim ama arkadas es dost herkes basta benle yavas yavas iletisim kurar cunku bu benden kaynaklı. İlk bakista soguk ama art niyet sezmezsem kardi taraf cok sempatik buluyor. Kendime özel tarzim oldugunu söylerler. Yani davranis olsun takinti olsun direkt akla gelebilecek biriyim. Ama ilişki icinde gardimi indiriyorum ve hayatimin merkezine koyuyorum hayatimdaki kisiyi. Hic gitmeyecegimi anliyor karsidaki ve bu bitmesine sebep oluyor sanirim
@Mbvrt bulana kadar da önüme cikanlar benim umidimi birakmadi ki
20 yaşında perisan haldeymis 😂😂
@Berat06905 canim ümidim kirildi sonuncudan emindim gitmisti ama simdi geri geldi 😄😄
Kiyamam ama 😂
normal senin yasıtlarında artık evlenıyo benimkiler evlendı bosandı bidaha evlendi ben yerimde sayıyorum )
Üzülme derim...
Ben 40 yaşına geldim hala evlenmedim.
" Biz sadece arkadasiz" diye yoklama çeken tipler yüzünden..
Bu site kendini kandırmak üzerine kurulu. Daha gençsin güzelsin şekerim. Bulursun. Bir yalan da ben söyleyim ne olmuş olmuş yaa 😅
Ne tesadüf aynısı benim başıma da geldi. Ama eskiden başlayıp çok şükür herşeyi eskisinden iyi hale getirdim
Her şey nasip kısmet vardır bunda da bir hayır belli ki nasibin daha ortaya çıkmamıştır takma kafana bol bol dua et ve tevekkül et bacım 🎀
Ben de bekarım iş kurdum iş battı iflas ettim. Dımdızlak ortada kaldım ne eşim ne param ne çocuğum yok. Sevdiklerim bir bir uzaklaştı parasız kalınca insanların gerçek yüzünü gördüm. Kendini yalnız hissediyorum ne yapmalıyım
Normal 30 yaşına gelmişsin artik olsun o kadar
Evlenip ne yapacaksınız, gidin hayatınızı yaşayın kimsenin nazıyla bir ömür geçmez.
Aman deyim uzak dur zira ergenlik donemindeki kadar kolay atlatilamiyor ihanet
boş ver batsın kanka sana bişi olmasın sağlığından önemli değil biz bekar geldik bekar gidelim
Yeniden başlarsın canından kıymetli değil 🌼
Öncelikle geçmiş olsun önceliği kariyere vermişsin en mantıklısı artık evlilik olmalı
Bende evlilik düşünüyorum ama bakalım ne olcak birlikte mücadele vermek güzel olur
Ben evlenmedim ben de bekarım neden kötü hissediyorsun ya bu çok güzel bir şey bence
kadın olunca farklı oluyor çünkü menopoz yaşı yaklaşıyor genelde 46 gibi ama tabi daha vakit var
Kadınlar için ayrı tabikide ama kötü hissetmesini gerektirecek bir şey yok. Kendi kararları evlenmemek. Erkeği boyundan kilosundan işinden parasından dolayı seçmiyorsan bu kendi seçimin demektir
Selam,
Canını sıkma nasip bu işler.
Nerede yaşıyorsun
Geçmiş olsun olur öyle şeyler bi işe gir çalış ordan biriyle anlaşırsın
Yanlız değilsin 34 yaşındayım ve bende bekarım
önce ne yapmak istediğinize karar verin bence.
işinizi toparlayıp kendi ayaklarınız üzerinde durmak mı yoksa evlilik mi?
Herkes evlenecek diye bir kural yok ha istermi insan Tabiki ister ama amaç evlenmek olmamalı bence Seninle evlenmek isteyen insan olmalı hayatında mesela bende 37 yaşındayım ve bekarım ha istermiydim isterdim Tabiki Ama olmadı mı olmuyor
hayatının tadını çıkar. kimse senden mutlu değil emin ol :)
Hemen umutsuz olma. Mutlaka bir yerde nasip vardır. Biliyorum bunu herkesten duymuşsunuzdur. Ama gerçekten öyle. Çünkü nefes alıp yaşadıkça insanda hep bir sürpriz ile karşımıza çıkıyor.
ben 42 yaşındayım ne annem ne babam var iki kardeş kalmışız bu hayatta
İş konusunda kafana takma derim diğerlerine yorum yok
Özelden bana yazmalısın ve bundan sonraki hayatında mutluluğu yakalamalısın
Görücü usulü dene en temizi benim bekar arkadaş var işinde gücünde sen yaşlarda sanırım başla bı yerden 😀
Ay
Evlenmek zorunluluk mu
Niye bu kadar çok istiyorsun 100 kilo olup akşam ne yicez niye düşünmek mi istiyosun her gün.
Kocanın ailesiyle mi uğrasmak istiyosun hiç yoktan yere
knkan seni yesin!. kankasıymış sanki okul arkadaşı mq malı.
Peki senin sevgilin flörtün filan da mı olmadı
Yaa saçmalama evlenemedin diye moral bozma birincisi işinide tekrar eline alır kurarsın iyi düşün
Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun
Allah razı olsun
Hersey bittiği yerde aslında bambaşka kapılar açılır sadece o kapıdan girmesini bil
Bende 29 yaşındayım. Arkadaşlarımda ben gibi evli değil. Kendin gibiler bulup arkadaşlık kurarsan bir sorun olmaz. Hani kafa yapısı olarak senle aynı olan
Bazı şeyler zamana bırakmak lazım neyin ne olacağını daha net görürsün
bende cok korkuyorum asgeri ucrete sürünmek için kendime bir iş kurdum asiri bir batma korkusu var batinca bişi kaybetmem ama tüm cevrem beni rezil eder gibi geliyor
Mesaj atarsanız dertleşebiliriz dilerseniz🙏🏻
Birinin yanına gitmeli veya birini yanına almalısın
Aşko 6 evlilik yaptım valla güzel bişi değil🤣 ama evlenceksen de yaşı geçmiş evde kalmış erkeklerle evlenme sakın, maksimum 25 olsun, o yaşlanınca değişirsin boşarsın yani🤭
Bende devlet memuru bir kadın arıyorum mesaj atın
Bende kendimi bildim bileli yalnızım. O kötü hissi bilirim. Erkek olunca daha da zor
hayatına birisini al ve uzun vadede ilişki düşün , evlilik kağıt üzerinde , önce zihin hazır olmalı
Evlenenler boşanıyor takılma
Evlenmek istiyorsan sen de birini ara.
Acele etme ben 32 yaşında evlendim
Ben de sevgilim olmasına rağmen bunalımdayım
İlişki konusunda mı
ee nolcak şimdi? hiç sevgilin olmadı mı?
Seni asıl üzen düzenin yıkılması olmuş,
Karamsar olmayınız sizde evlenirsiniz
Daha gençsin bulursun birini
Tek başına sorumluluk yok daha ne istiyorsun
Pes etme sabret düzelecek
Yeni kişilerle tanışmak
Niye konuşamıyorsun
Bizde aynıyız dert etme 🌝
Kime sakliyorsun kendini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?