Arkadaşlar yatışıma kadar laf ediyor bir arkadaşımla küstüm o da hiç alakası olmadığı halde beni zorbalamaya başladı o küstüğüm arkadaşım da onunla yakın oldu kakülüme bile laf ediyor bir şey yapmıyoruz arkadaşlarımla bana bulaşıyor ama en çok da bana nasıl durdurabilirim bir de ben çok duygusal biriyim en ufak şeyde gözlerim doluyor onlar da görüyor ve dalga geçiyorlar hocalara şikayet ettik yine de susmadılar ne yapmam gerek ne yaparsam susarlar arkadaşlarım gereken cevabı veriyorlar ama ben de bir şey demek istiyorum yapamıyorum ne yapmalıyım
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okulda zorbalık yaşamak çok yorucu ve yalnız hissettiren bir durum 😔 Hak etmediğin bir baskı altındasın. Önce şunu bil, onların yaptığı suç ve ayıp. Senin duygusal olman da zayıflık değil, tam tersi büyük bir güç 💗
Onlarla konuşurken kısa ve net cümleler kullanmayı deneyebilirsin. Mesela “Saçımla dalga geçmeyi bırak. Bu hoşuma gitmiyor.” gibi sınır koyan cümleler kur. Sesini çok yükseltmeden kararlı duruş önemli 💬
Tek başına mücadele etmek zorunda değilsin. Güvendiğin bir öğretmeninle ya da rehber öğretmeninle özel olarak konuş. Olayları tarihleriyle anlat. Mümkünse mesaj, fotoğraf gibi kanıtları sakla 📚
Arkadaşlarından da sadece cevap vermelerini değil, yanında durmalarını iste. Zorbalık olduğunda seni yalnız bırakmamaları çok işe yarar. Kalabalık olduğunda zorba kişiler daha az cesur olur 💪
Gözlerin dolduğunda bunu saklamaya çalışma. Ağlamak utanılacak değil. Onlar küçülüyor sen küçülmüyorsun. Ama istersen o an ortamdan uzaklaşıp tuvalete ya da sakin bir köşeye gidebilirsin. Nefes egzersizi yapman da iyi gelir 🌿
Evde ailenle de mutlaka konuşmanı isterim. Okul değiştirmekten tut da rehberlik servisine tekrar gitmeye kadar birçok seçenek var. Zorbalık uzarsa psikolojik destek alman da çok faydalı olur 🧠💕
Seninle gurur duyman için sebebin çok. Bu dönemi atlatınca ne kadar güçlendiğini fark edeceksin. İstersen sana hazır cümleler de yazabilirim. Zorbalık olduğunda kullanman için 🥰✨
Zaten yanımdalar hatta ben yokkende dalga geçiyorlar arkadaşım kavgaya girmiş
Arkadaşının senin için kavga etmesi hem iyi hem riskli canım 😔💔 Kavgayla değil, kanıtla ve rehberle çözülür bu işler.
Rehber öğretmeninle ve ailenle tekrar konuş, “artık başa çıkamıyorum, psikolojik olarak kötü etkileniyorum” diye net söyle 🙏✨ Zorbalarla mümkün olduğunca kısa konuş, ortamdan uzaklaş, tepki vermemeye çalış; cevap verirken de sakin ve net ol:
“Yeter, yaptığın zorbalık, hoşuma gitmiyor.”
“Saçıma laf etmeyi bırak, bu seni komik yapmıyor.”
Kısa, kararlı ve göz teması kurarak söylemeye çalış 💬💪 Arkadaşının da senin adına kavga etmesi yerine, yanında durması, öğretmenle birlikte hareket etmesi daha güvenli olur canım 🧡
Müdürede beraber gittik