Kardeşim
Okulda sana sataşanlar senden para vs. İstiyorlar mı?
Bak şimdi sen sürekli sınıfında durursan bi nevi açık hedef haline gelirsin bu yüzden ders arasında olabildiğince erken koridora çık camdan dışarıyı falan izle ama kuytu köşede durma kameraların seni çektiğinden emin ol
Bu arada çocukları gördüğünde hemen telefonunu çıkartıp ses kaydedicisini açarsan çocuklar bunu görür ve işgillenirler sana telefonunu göster falan derler bu senin yararına olmaz okul çıkışı ansızın önüne çıkarlar saldırırlar (bu arada asla seni korkutmak istemem bu tip olaylar benim lise zamanımda da karşılaştığım şeyler bana hiç yapmadılar fakat görüyordum yani) senin yapman gereken ders arasında çocuklar gelsin veya gelmesin sen ses kaydını daima aç her molada tenefüste daima açık dursun hazırlığını yap demek istiyorum
Ve yine sınıfta çok fazla oyalanma ve yanlız kalmamaya çalış belli ki senin sessiz duruşun onları çok daha cesaretlendirmiş ve sana gülen sınıf arkadaşlarının eminim bir çoğu sana zorbalık yapan çocukların onlara bulaşmaması için gösterdiği bi savunma sistemi gibi düşünebilirsin "zorbalık yapanların" sana sataşırken mümkün oldukça az dikkat çekerek onlara gülüyorlar ve sempatik görünmeye çalışıyorlar yani
Tabiki aralarında bu tip şeytaniliklerden zevk alanlar da olabilir
Her neyse diyelim sen ses kaydını başlattın ve koridora çıktın mümkün oldukça o kişilerle göz göze gelmemeye çalış onlar seni gördüklerinde yüksek ihtimalle seni (kafaları çalışıyorsa) sınıfa götürmeye çalışırlar hiç itiraz etmeden onlarla sınıfa gir orada sataştıklarında mümkün oldukça tepki vermemeye çalış cevap ver ama asla küfür etme tamam mı ders araları maksimum 5 dk dır diye düşünüyorum 2-3 dk sık dişini ve mümkünse bir sonraki ders arasında o günün nöbetçi öğretmenine veya okulun *rehber* öğretmenine ses kaydını dinlet ve ciddi bir şekilde ben bu kişiler yüzünden okulumu bırakmak istiyorum vs. şeyler söyle rehber öğretmenlerin görevi bu tip olaylarda müdehaledir ve hemen ardından velin gelebilirse çok iyi olur seni alsın ve doğruca polise gidin ve şikayette bulunun eminim sonuca varıcaksındır kardeşim senin için gerçekten keşke elimden daha fazlası gelse umarım bu sorunu atlatırsın salıcakla122 Yorumla
Soran+1 yılOkul cikisinda hic saldirmadilar ama okulda tel yasak şimdi hoca demezmi yasak bu delil sayilmaz diye
En İyi Cevaplar
Kanka 4 yumruk yersen bile 1 tane at bak o bir tane attığını gören diğer zorbalığa uğrayanları sana yaklaştıracak burada inanmayacaklar olacaktır ama aynı yaştaydık bir üst sınıflardan bir grup kuzenimin etrafında toplanmışlar kuzende geri vites yok hızlı gençlerdik tabi uzaktan kuzenimin üstüne yürüdüklerini görüm bende koşarak ortama daldım ben ve benim kuzen 12 kişi arasına daldık kuzenim biraz dayak yedi ama ben vurduğumu indirdim sonra 5 tanesi darp raporu alıp beni şikayet eden olmuş okula polis geldi bi bana baktı bide dövdüklerime bunca adam 1 kişiden mi dayak yediniz yazıklar olsun dedi onları odadan çıkardı ben polisten bir güzel dayak yiyeceğimi düşünürken bana anlat bakalım ne oldu aslan parçası dedi durumu anlattım beni kantine gönderdi tost aldım geldim sınıfına gidebilirsin dedi o günden sonra bir daha kavgam olmadı tabi zorba tayfa namımı duygu benimle iyi geçindiler sınıfımdaki biriyle sıkıntı olunca bana gelip uyarmamı isterlerdi yani demek istediğim kısaca sen korkaklık yaparsan onlar daha fazlasını yapacaklardır o deli cesareti bir kere göstermelisin
44 Yorumla- +1 yıl
ama bu çok tehlikeli olur onun için adamlar bıçakla geziyor, aslında grup halinde oldukarı için korkak olduklarını düşünyorum yani bir arada olmazlar içlerinden hiç biri bir şey yapmazda birlikte oldukları için özgevenleri yükseliyor bu çocuk da 5 6 tane arkadaşla takılırsa ona bir şey yapmazlar tek çağre bu gibi
- +1 yıl
Bunun gibiler tamamiyle özgüvensiz korkak insanlardır bir arada olunca bir halt olacak sanıyorlar o kavga gününe kadar içimde böyle bir cesaret olduğunu bilmiyordum tamamiyle kuzenimi korumak hiç olmazsa yiyeceği dayağı yarıya indirmekti amacım o günden sonra bu cesaret kanıma işledi şu an bile hayatımın her alanında tek başıma kaldam bile haksızlığa karşıyım
- +1 yıl
güzel düşünyorsun
Sana tavsiyem üstlerine git, pişman olmazsın. Haksızlığa susma, kavgada kendine güvenmek çok önemli. Kendine güven, yaptıkları haksızlıkları düşün, öfkelen, gaza getir kendini. Sağlamsan 2 tanesini indirsen tamam zaten. Onların bir şey yapacağı yok. Sert takılıyorlar sadece, herkesin gözünde böyle gözükmek istiyorlar ve başarıyorlar. Dediğim gibi 1 tane bile olur tekini halletsen herkesin önünde mesela okulda olabilir, sınıfta değil. Herkesin içinde birine ayarı verdiğin zaman diyelim ki onlar da seni çıkışta dövdü. Sonrasında pek gelebileceklerlerini sanmıyorum. Kavga işlerine girmem diyorsan da okul değiştirmek mantıklı. Çünkü bu şekilde nereye kadar? İlla bir gün ya sen istemesen de patlayacaksın ya da bu senin içinde kalacak o ezilme hissi ya ileride karakterin pısırık, ses çıkaramayan bir tip olacak ya da tersine bu sefer küçük olaylardan kavga eden bir insan haline geleceksin. Karakterini etkileyecek istemesen de.
10 Yorumla
Emin olmadan müdüre veya öğretmene bir şikayette bulunma. Onlar bir şey yapmaz ve olan sana olur. Bu tipleri takmayacaksın. İlerde it kopuk olacak tiplerdir bunlar. Onlarla denk gelmemeye çalış. Yalnız kalma yakın arkadaşlarınla takıl. Yanına geldiklerinde de karşı çıkma tepki verme bırak. Onlar zaten uğraşmak sataşacak insan arıyor. Bu dönem de bitecek hepiniz sınıf atlayacaksınız. Belki onlar mezun olacak ve gidecek. O yüzden olabildiğince uzak dur ve denk gelmemeye çalış. Bu tiplerden hayır gelmez ve hiçbir şekilde bulaşma. Saçım uzun yok şöyle yok böyle bunlara takılma bile. Kendi sınıfından yakın arkaşlar edin. Eminim onlar seni destekleyeceklerdir. Sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan o imajda takıl. Bunlar geçici şeyler. Sınıftakiler dalga geçiyor diye özgüvensiz de hissetme. Lise dediğin nedir gelip geçici şeyler bunlar. Okul değişme şansın varsa öyle yap kısayoldan bir çözüm. Ama onlardan uzakta durduğun sürece ve diğer hakaretleri de takmazsan hiçbir problem yok. Bu tarz olayları yaşayan sadece sen değilsin emin ol. Yalnız değilsin. Okulu kendine cehennem etme. Bu dediklerimi denemeye çalış. Polis falan sonraki iş artık.
31 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kesinlikle 🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Polis ve jandarmanın böyle bir durumda müdahale edeceğini düşünmüyorum. Sen bıçaklandıktan sonra ederler :). Sana vereceğim tavsiye şu ; kendine güvenmeyen kendisi ile anlaşamayan birinden kim korkar?
Öncelikle kendine güvenmen lazım , muhtemelen lisede okuyorsun ve lisede ki bu tipleri ezbere biliyorum. Her gün birileriyle it gibi dalaşıyorduk tabiri caizse. Bunlar sürü halinde birbirlerini gaza getirip etrafa yargı savuran tipler ama yalnız kaldıklarında hiç bir şey yapamıyorlar. Onların bıçak taşımasından vs. korkmana gerek yok , liseye giden bir çocuk birini bıçaklayacak kadar yürekli olamaz. O kadar kolay bir şey değil , maksimum bıçağını gösterir sallamaya çalışır vs. vs.
Olaya babanı anneni vs. katma , eğer varsa öz abin / yoksa bir tanıdığın , sana abilik edebilecek birisi ondan yardım iste. Çocukların gözlerini korkutması yeterli olacaktır. Eğer hiçbir şekilde olayı çözemezsen daha farklı bir çözüm sunayım sana :)
Telefonunu bilgisayarını bi şeyini al eline , sıfır bir savaş sahneleri izle. Kendini bi gaza getir bi kıyıcı moduna geç. Saçını sen seviyor olabilirsin ama başkaları sana kız gibisin gözüyle bakıyorsa vursun berber makası kes saçını.
Bunları yaptın kendine geldin bi cesaretini topladıysan çocukların hepsini tek tek eve giderlerken (tek oldukları bir zaman) yakala ve hesap sor.
Ama her şeyden önce kendini güven ve kendini ezdirme
12 Yorumla- +1 yıl
Benim lise zamanımda okul kantininden aldığı soda şişesini çocuk okul duvarına vurarak kırıyor ve tartıştığı çocuğun boğazına saplıyor (çocuk ölmedi) ve bunu bizzat gördüm ne demek şimdi o kadar yürekli olamaz falan belli ki bu kardeşimi çelimsiz bir şey kavga etmesini kendini savunmasını bilmeyen kendi halinde bir çocuk bu sokak köpekleriyle nasıl baş etsin boşa gazlama bence çocuk şube diye bir şey var ilgileneceklerini düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılDirek yaşadığınız bölge jandarma ona yoksa polise gidin. Madem senin saatini biliyorlar. Telefonunu açıp ses kaydında bırak. Gördün baktın ortamda ya ses kaydedici ya da videoya çek biraz elinde ses veya video olsun elinde. O çocukların konuşması olur küfür etmesi olur vb seslerini kaydet veya videoya çek. Seslerini biraz kaydet. Onlar sana delil olur. Sen git jandarmaya veya polise deki böyle böyle bir durum var. Bu saatlerde yolda bekliyorlar böyle diyorlar falan diye her şeyi anlat. Sonra deki mesela okul çıkışı burada bekliyorlar bu saatte gelin görün de. Onlar yakalasın. Bizim oturduğum yerde de lise var ve bir yeşil montlu uuzn saçlı hatta topluyor pompası var o çocuğa da böyle yapılmıştı. Sonra kurtardık çocuğu. Sonra bu çocuk Ailesine söylemiş sonra arkadaşları vb şahit olup Mahkemeye ilettiler okul müdür vb çocuk mahkemeyi kazandı.
213 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi ama bu cocuklarin mekani benim gittigim yol
Cevap sahibi+1 yılBir de sınıfınızda kamera yok mu okulda koridorda sınıfa girdiğinden tespit edilir. Kendi sınıfı kendi yaşıtları olmayan sınıfa girdikleri görülür
Soran+1 yılSınıfta yok sanirim koridorda var
Cevap sahibi+1 yılOlsun. Kimseye kimseye karışamaz. Ne demek onların mekanı. Yol Allahın yolu kardeşim. Cesaretini topla. Annene söyle. Senin için daha avantajlı. Gördün baktın karşıdan telefonun ses kaydediciyi aç biraz ses kaydetsin
Yolumu kesiyorlar vb diye. Ondan sonra doğru jandarma veya polise. Zaten sana bir eşy yapsalar dahi aynen o şekil hemen polise veya jandarmaya anında darp raporu al
Cevap sahibi+1 yılTamam işte koridorda varsa. Pazartesi okula giderken kimliğini yanına al. Sonra dersin bitince veya öğle arası sataşırlarsa hemen jandarma veya polise git yani sana veya okula hangisi yakınsa. Zaten şu an bile şikayet edersin kamerada zaten koridorda sizin sınıfa girdiği ve o sınıfın öğrencisi olmadığı anlaşılacak. Biraz da seslerini kaydedersen otomatik olarak polis veya jandarma hemen kameraya bakmak istiycekler.
Soran+1 yılBisey yaparlarsa darp raporu alabilirmiyim gercekten yardimci olurlarmi cok guzel olur
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlarından mecbur şahitlik yapmak zorunda kalıcak. İsim vermeden de şahit okurlar dosyada isimleri geçmez. Sen korkarsan cesaret edemezsen bunlar snei yenerler. Ama biraz cesaret ve güç ile sen onlar yenersin.
Soran+1 yılDedigini yapacagim
Cevap sahibi+1 yılPazartesi kimliğini alıyorsun. Sonra serinkanlı soğukkanlı oluyorsun. Gördün yine şeyleri yapıyorlar laf ediliyorlar. Gördün baktın geliyorlar yanına hemen telefondan ses kaydedici açıyorsun. Hiç belli etmiyorsun ama. Gerekmedikçe konuşma sen. Kaydedici onların sana ne dediklerini kaydetsin. Ama arkadaşlarının hiçbirine güvenme ve sana söylediklerimi söyleme. Gördün baktın laf ediyorlar veya ders var çantanı bırak usulcacık çık okuldan. Okula hangisi yakınsa polis veya jandarmaya git ve kaydedersen de sesleri sana söylediklerini güzel olur kanıt olur elinde. Sonra görmiyim onları işlensin siciline. Ömür boyu önüne çıkar
Cevap sahibi+1 yılSes kaydedici delil olarak geçiyor. Biz komşumuz dan şikayetçiydik sürekli küfür ediyordu bize. Ama biz hiç karşılık vermiyorduk. Sonra gidip şikayet ettik komşumuza 5bin ödettiler. Videoya çektim küfür ederken 😂😂 kendi bile şok oldu adamın artık bizim tarafa dahi bakamıyor. Bir daha ses etsin yine 5 bin
Soran+1 yılNasi ses kaydi alcam okulda
Cevap sahibi+1 yılGeldiklerini görüyorsun karşıdan çocukların. Telefonu eline al hemen kaydediciyi aç ve hemen cebine koy. Cebinde kalsın o kaydetsin.
Cevap sahibi+1 yılŞeyime bak demiş sana iş namusa dahi gider. Kanıtlarsan ceza bile yerler. Bizim buradaki çocuğu sırf kardeşime bakmış diyip geldi sokakta çocuğu dövdü defalarca tokatladı çocuk anında eve girmiş sonra Ailesiyle okula gelmiş müdüre söylemişler jandarmadan yakın burada çocuk davayı kazandı
Gizli Üye(18-24)+1 yılSigara mı? Ben kan içiyordum bi ara kardeşim fjdjdjd sana demem şu; kendini ezdirmeyecek bir yol bul. Nereden mi bulacaksın? Iste burdan. Yanina 1 2 kisi daha bul arkadas bulamazsan da alayinin cani cehenneme. Okulda değil okul dışında bunlari yanlız yakala ver sopayı. 2. seçenek bunların açıklarını yakala. Mesela bıçak taşıdıklarını yakalat müdüre falan zula ları vardır bul orayı. Ya da eşyalarını parçala sonra siyah kağıt birak sürekli onların olduğu yerlere siyah kağıt birak. Merak eder araştırırlar. Sen de araştır görürsün. Bir sürü yolu var onları senden korkutmanin. senin bir ruh hastası olduğunu düşünsünler. Ben de kurtulmak için içlerinden birini kan tuttuhunu biliyordum koluma kelebek takip ordan serum vorusu ile çekiyordum sonra 2 3 defa kustum ama bayağı bi korkmuşlardı benden.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu durumu ailenle paylaşmanı tavsiye ederim. Birlikte gidip müdürle konuşun ve bu konuda nasıl bir yol izleyebileceğinize bakmanız daha doğru olur. Eğer gerekirse okul değiştirmeni tavsiye ederim. Bende ufak yaşlarda zorbalık gördüm ve inan bana şu anda etkisi olmadığını zannetsen bile ileride psikolojik olarak yıpranmış olduğunu fark ediyorsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılAnneme anlattim
- +1 yıl
Bu konuda yardımcı olmadı mı?
Soran+1 yılMudure git dedi tabi annem onceki olaylarda bana baya yardimci oldu ama şu an ki durum cozulurmu bilmiyorum
- +1 yıl
Anladım peki müdür herhangi bir şey yapmıyor mu bu konuda çünkü bu konu gerçekten önemli sınıftaki diğer kişiler ses çıkarmasa bile aslında asla sessiz kalınmamalı
Soran+1 yılMudur bos konusuo anca bisey yaptigi yok
+1 yılAilenin de rahatsız olacağı şekilde saçın ile ilgili sorun varsa bunu bir gözden geçir.
1. Yol 2 sınıf isen 4 lerden abiler bul
2. Yol arkadaş çevreni geniş tut.
3. Yol okulunu değiştir.
Polis her saniye yanında bekleyemez. İnsani ilişkilerini de yönetemez. Dolayısıyla, en azından ilk veya acil durum için kendine bir yol düşünmelisin.
Not: Bir süre abin veya baban ile çıkışta birlikte hitmenin faydası olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılBen de ilkokulda zorbalığa uğramıştım😔 Aaah ah o zamanlar birileri beni böyle bilgilendirseydi o zorbaların hepsinin hayatını mahvetmiştim şimdi. Ben aileme söylüyordum durumu ama müdür, öğretmen vs bir bok yiyemiyorlardı nedense. Buradaki ses kaydet falan diyen kişilere kesinlikle katılıyorum. Polise git, hayatları boyunca yaptıkları bu zorbalık onların başına bela olur, sicilleri mahvolur. Hangi devirde yaşıyoruz bee, dağ başı mı burası?
10 YorumlaSana birdaha catmaya calisinca Girtlagina yani boynuna bir yumruk ya da burnuna bir yumruk at sonra vur dur. Onu yapabilirsen kimse bir daha dokunmaz. Ama okulla basin belaya girer.
Sikayet etsen sana okul disinda zorbalik yapabilir. Sizinkilere soylesen sizinkiler okula gitse de olur, ama erkegim diyorsun00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir kere pısırık davranırsan devamlı üstüne gelip seni iyice pısırık hale getirirler.
Dayak yemeyi göze alıp dalacaksın , kaç kişi oldukları önemli değil zaten dayak yiyeceksin.
Aralarından en zayıf olanı seç ve o’na yoğunlaşıp zarar ver. Bir zaman sonra ‘ manyak bu ‘ derler ve salarlar.
Her defasında sen daha fazla üstlerine git , tek çözüm yolu bu.00 Yorumla
+1 yılBak dostum ben de bir zorba olaraktan sana yapman gerekeni söylüyorum. Polis falan hikaye bunları unut. Ya okul değiştir ve gittiğin okulda sesin çıksın kendini ezdirme ilk izlenim çok önemlidir. şu an ki okulunda ki çocuklar için rehber öğretmenine söylemen sana sadece okul çıkışında dayak getirir başka da bir şey getirmez. O yüzden ya tavırını belli edeceksin sert ve net olacaksın ya da bildiğin olan biteni dile getireceksin. Resmen onlara bu durumdan muzdarip olduğunu üzüldüğünü belli edeceksin kötü hissettireceksin ve vicdani olarak onları yenik düşürüp kendinden uzak edeceksin. Bunu yapınca devam ederlerse direkt okul değiştirmen gerekir. Kurtulursun kafan rahat olur etliye sütlüye bulaşmamış olursun. Diğer seçenekte kendine çevre edineceksin güç kazanacaksın çevre kazanacaksın ama yine de kavga dövüş muhabbetleri olabilir yüzden sen beni dinle durumu dile getir olmazsa okul değiştir direkt. Sevgiler ve saygılarla umarım daha iyi olur ileri de her şey.
00 Yorumla
+1 yılZeki insanlar umursamaz kazanamayacagı şavaşa girmez bunu unutma ben de ailem okuldan atılırsam çok üzülür babam başka yerdeydi hani annemi üzmemek için görmezden gelmiştim taki onlar arkadaşlarının bı kısmı okul değiştirene kadar sonra çocuktan bütün okul hani emret konumundaydı dedim yeter gittim herkesin önünde güzel bı şaka patlatım gerçek bütün herkesin önünde dalga geçtim bunlar en başta yine artistik felan yaptılar tabi bende biraz micazı yükseltim sonra konuştuk halletim ama tam 1.5 sene bütün okul onların tam köpegiydi hani aklıma geldi yazdım büyük ihtimale okumasınız ama uzatım kusura bakma akılı ol
00 Yorumlaİlk okul yıllarımda bende çok zorbalık yaşadım 14 yaşında 155 boyunda 45 kilo birseydim liseye geçtikten sonra 185 boy 78 kilo oldum spor felan yapıyordum herneyse 14 yaşıma kadar bana zorbalık yapanlarla teker teker hesaplastim onlara anladıkları dilden konuştum hatta onların bana yaptığının 5 fazlasını ben onlara yaptım Şu an 30 yaşına girdim yüzümu asık görsün o kişiler benden uzak durur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirader seni tehdit ediyorlarsa ve özelikle silah, bıçak v. b kesici alet taşıyorlarsa bu suçtur elinde bıçak varken fotoğraf video veya tehdit ve hakaret ederken ses kaydı al polise git şikayetci ol gerekirse savcılığa ver orası okul kimsenin ağırı değil
00 Yorumla
+1 yılBenim okulda da vardı 2 kişiye zorbalık yapıyolardı sigara bıçak hepsi vardı sakladıkları yeri de biliyodum yunus polis bi ara geldi çok güzel dövmüştü karakola götürdü o günden beri çıtları çıkmadı sicili bozulduğu an geleceği de bozuluyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEğitim sistemi o kadar leş ki bu zorbaları inadına okulda tutuyorlar. Bu zorbalardan hayır gelmez direk okul ile ilişini kesmeleri lazım, tüm okullar için geçerli bu. Ama nerdeee
14 Yorumla
Soran+1 yılOkadar haklisinki
- +1 yıl
Bunlar değil lise üniversite mezunu dahi olsalar kendileri ve ülke adına hiçbir şey değişmez. He eskiden otoriter öğretmenler vardı bu zorbalara 2 tane yapıştırdı mı duvarı yalatırlardı ancak artık öyle bir noktada ki zorbalar istediklerini yapsınlar öğretmen ağzını açıp 2 cümle etti mi hemen video kaydından öğretmeni ihraç ederler. Gerçekten leş düzen. Dayağı tasvip etmiyorum ancak bunları madem adam etmeye çalışıyorsun o zaman gerekeni yapacaksın.
Kankam bak ya cesaret edip baş kaldırıcaksın ya ailene söyle utanılcak hiç bir şey yok bütün herkes o yollardan geçti zorbalık yapanlara konuş ama inek gibi deyil niye benle uğraşıyonuz ne istiyonuz demek yerine okul çıkışı 1 tanesini gizli gizli takip et sokakda o tek iken konuş ama saldırgan olabileceğini anlasın
00 Yorumla
+1 yılPolise git bence. Taciz zorbalık tehdit her türlü şey var çünkü kolay kurtulamazlar polisler sana inanırsa olayları görürlerse. Başka türlü yollara basvurmani önermem ben. Onların ailelerinin de bu durumdan haberdar olacağı bir şey yapmalısın o da polis bence.
00 Yorumla
+1 yılOkulunu değişebilirsen değiştir ama değişmek istemiyorsan da önce müdüre git durumu izah et can güvenliğim yok bu okulda de şu şu kişiler beni tehdit ediyor de başıma bir şey gelirse sorumlusu siz ve okul yönetimidir de ve müdürün odasına giderken de kimse seni görmesin dedikodu hızlı yayılır okulda bilirsin müdüre söyle senin adını da vermesin hiç yoktan ses kaydı alsan müdüre dinletirsin en azından
00 YorumlaKanka okulunu degistirmeni tavsiye ederim duzenini bozucaksin ama yapacak bisey yok okul hicbir zaman arkanda durmuyor okul icinde koruyabilirler belki ama okul disina ciktigin zaman umurlarinda olmazsin yeni okulunda da suskun olma sesini cikar istemedigin seyi yapamazlar
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı. Kişi sayısı taktik strajiden üstün değildir.
Ha aptal olmak daha faydalı.
Git zorbalık yapana bi kafa at üstüne çullan.
Dayak yersin ama bidaha yapmaz.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 11,7b cevap paylaştı. O
Bunları zkecek sağlam bir tanıdığın yoksa, okul değiştir. Yoksa onlar senin yakanı bırakmazlar.
10 Yorumla
+1 yılSpor yap fiziksel olarak güçlü görün sana vurup seni alt edebilirler ama kalk sen de vur
Pismadigını boyun egmedigini hissettir onlara00 Yorumla
+1 yılÖncelikle güvendiğin bir öğretmenin anlat sonra beraber müdüre gidin ama bunları yaptığını hiçbir arkadaşına dahi söyleme olaylarda adın geçmesin
00 Yorumlaokulunu değiştiremez misin nakil aldırsan? özel durum diye belirtirsin durumu anlatırsın bu psikolojini de etkiliyor
00 Yorumla
+1 yılOğlum erkek gibi davran sen sustukça üzerine geliyorlar azıcık delikanlı ol
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Grup lideri kimse ona direkt kafa at. 2 yumruk yemekten bir şey olmaz. Diğerleri bulaşamaz artık sana.
10 YorumlaYa kavgayı kısa sürede bitirecek bir hamle yap ya okulu değiştir ya da safını. Sırtlanın aslanı korkutmak için çakalı parçalaması gerekir. Sırtlan kim, aslan kim?
00 Yorumla
+1 yılçok zor bir durum akıllıca hareket etmen lazım yoksa zarar görürsün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkulunu degistir müdür ziklemez poliste 18 yasindan kucuk birine bir sey yapamaz tek caren okul degistirmek ben gecmiste degistirmedigim icin pismanim.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer okulun ortami ayni degil işte.
Cevap sahibi+1 yılAyni olmadigi icinde tekrar degistirmesine gerek kalmaz.
- +1 yıl
Nasıl aynı değil orada okuyanlar ergen çocuklar olgun yetişkin insanlar değil benim kardeşim de 3 defa okul değiştirme zorunda kaldı onda da böyle bir durumda müdüre söylemiş birisi gece gelip kemerle dovmusler başka birini de yakmışlar olay polislik olmuş her yerde böyle maalesef sen kız olduğun için bilmiyosun ama erkekler de böyle
+1 yılAilene haber ver gerekirse polise gidin okulunu değiştirebilirsin.
00 YorumlaEğer değiştirebilirsen okul değiştir derim çoğu müdür öğrencileriyle ilgilenmiyor
00 YorumlaMilli eğitime şikayet et
Soruşturma başlatılmalı00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO*ruspu çocukları kekolar ortaokulda bende keko tiplerden zorbalığına uğradım köpeğini üstüme saldı p*çin biri bıçak ve kemikkıran taşıyorlardı böyle tiplerin selamını bile alma konuşma onlarla
00 Yorumlasakin onlara yüz verme tepene çıkarlar isterse bıçak değil silah tasisinlar bir sorun yaşadın mı ailene ve müdüre anlat gerekirse polise git, korkma onlardan ve sen ne kadar yüz verirsen o kadar tepene çıkarlar, kavga etme
00 Yorumla
+1 yılBende lisede çok fazla zorbalık gördüm öğretmenlerimden arkadaşlarımdan yardım istedim kimse yardım etmedi çareyi nakil almakta buldum. Eğer o okulda kaybedeceğin biri veya birileri yoksa nakil alabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence okulunu değiştir hiç bulaşma müdürden emin ol bir şey yapmaz. Başıma geldi biliyorum sonra daha çok satasirlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüçlü ol, spora başla ve seni üzenleri döv. Başka yolu yok
00 Yorumla
+1 yılSenin abin büyüklerin yok mu mahalle abisi vs tanıdık onlara de. Olmadı umursamamaya çalış. Baktın takıyorsun nakil aldir
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOkulunu değiştir bu tür insanlarla başa çıkılmaz. Müdüre veya öğretmenlere gitsende bir şey değişmez poliste aynı şekilde.
00 Yorumla
+1 yılÖgretmen mudüre milli egitime polise savciliga git ailenle destek olsunlär sana yanlarina birakma ve sakın ürkek davranma daha fazla yapicaklar
01 Yorumla- +1 yıl
Oralara gitmek hiçbir işe yaramıyor maalesef denedim...
+1 yılUmarım bir an önce atlatırsın çevrendekilerle ailenle konuşabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAbin, baban veya bi büyüğünü al yanına, bak nasıl adam olurlar o itler...
00 Yorumla
+1 yılKanka al birine sağlam kafa at kendine gelsinler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük abin varsa ona soyle
00 YorumlaKnk kirala 5 dovuscu s*k belalarini
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılŞikayet bildir
00 Yorumla Müdüre söyle.
00 Yorumla
+1 yılBüyük bir abin varsa durumu şöyle bence
00 YorumlaYapıştır burnunu kır daha bi şey yapamaz
00 Yorumla
+1 yılSende öyle davran
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri