Bu evden başka türlü çıkamıyorum babam eğer gidersen vururum dedi bu evden sadece gelinlikle gidebilirmişim kaçarsam da kesin bulur
2 ay
Bu evden başka türlü çıkamıyorum babam eğer gidersen vururum dedi bu evden sadece gelinlikle gidebilirmişim kaçarsam da kesin bulur
İç Anadolu bölgesi'nde mi yaşıyorsun ve lise mezunusun çalışmana izin vermiyorlar evden çıkmana izin vermiyorlar aşırı baskıcı bir ailenin içindesin kesinlikle çocukken şiddet gördüğünü tahmin edebiliyorum ve şu an evlenip bir süre sonra boşanmak tek çare olarak mı gözüküyor gerçekten buna emin misin her gece kendinle çelişmiyor musun
Çelişiyorum ama başka bir yol yok
Peki sonrasına düşündün mü hani evden çıkamıyorsun ya onlar seni birisiyle evlendirdi görücü usulü diyelim ki bazı insanlar var bizim eve gelinlikle girdiysen kefenine çıkarsın diyor onlar da bunu da bil yani unutma bazıları var ki benimle boşandın ya benimsin ya kara toprağın diyor ve hiç düşünmeden empati duygusundan yoksun bir şekilde kendisinden ayrılmak isteyen bir kadını duygusuzca canavarca duygularla katlediyor şimdi evden çıkmak uğruna psikopatın birisiyle evlenip hayatını daha çok mahvetmek mi istiyorsun yoksa sabretmeyi zor mu buluyorsun yani seni oradan kurtarabilecek kimse yok E tabii ki kendi ekonomik özgürlüğünde olmadığı için evden kaçıp kendini hayat da kuramıyorsun hiç mi güvendiğin bir akraban yok hepsi mi annenle baban ne derse odur kafasında yani gerçekten çok üzülüyorum böyle vakalarla karşılaşınca
Evet hepsi o kafada kimse karışmıyor
Ya peki söylediğim şeyleri düşündün mü gerçekten psikopatın birisiyle karşılaşabilirim öyle birisiyle evlenebilirim O zaman ne yapacağım diye kendine hiç sordun mu Bir de gelin olacaksın yani kaynana olacak çocuk yap baskısı falan sonuçta bu adamla birlikte olmak zorunda kalacaksın sevmediğin birisiyle ne bileyim bana mantıklı gelmedi hiçbir sevdiğim biri yok ama sen de haklısın nasıl olabilir değil mi hapis hayatı yaşıyoruz evde de çok zor bir psikoloji ya sen o evde her gün cehennem yaşamıyor değil mi inşallah yaşamıyorsundur yani
Haklısın karşıma nasıl biri çıkar bilemem evde hapis hayatı yaşıyorum bir çıkış yolu arıyorum
Papağan altın kafese koymuşlar ille de özgürlük demiş bu aslında bir suç ama bir nevi de mecbursun ya onlarla yaşamaya bu çok kötü bir duygu ya çünkü evden kaçsan dışarıda yaşayabilmen çok zor ya yani sana bir yardım etmeden bu neredeyse bir imkansız İnşallah hakkında hayırlısı olur ama bence o evden kurtulabilirsin diye düşünüyorum bunu başarabilirsin zor ama evlenmeden başarabilirsin
İnşallah çok sağolun
Kendini motive et ölene kadar o evde yaşamayacaksın Allah'a dua et Allah'a sığın dini inancını bilmiyorum sadece Müslüman olduğunu düşünüyorum Allah sana yardım edecektir ya kimsesiz kaldığımızda yalnız kaldığımızda Allah'tan başka kimimiz var ki ben de çok zor zamanlar geçirdim Allah'a şükür şu an çok iyiyim
Durumun çok ağır hissettiriyor 😔 Böyle bir baskıyla yaşamak sana zarar verir. Evlilik bu evden kaçış yolu olamaz çünkü sağlıklı bir başlangıç olmaz. Önce güvenliğini düşünmen gerekir. Şiddet tehdidi varsa polis hattını aramak ya da kadın sığınma merkezleriyle iletişime geçmek seni korur ❤️ Yalnız değilsin destek bulabilirsin 🌿
Polisler bir şey yapamaz
Cevap
5Cevap
Bir insanın ahını alırsın böyle bir şey yaparsan ve bu çok daha kötü inan
Tavsiyen var mı
Seveceğin birisi ile evlen mutlu bir hayat sür onunla
Memur ol başka şehre atan kaç bulamaz
Bazı kadın dernekleri var senin gibi durumda olanlara yardım etmek için
Sağolun
Rica ederim durumunun neden böyle olduğunu anlatır mısın
Babam baskıcı bir insan çünkü doğduğumdan beri böyle
Sadece bu kadar ise yani çokta bir şey değil çoğu baba böyle okudunuz mu ne mezunusunuz evde bir haftanız nasıl geçiyor
E sevdiğin biri olsun
Sevdiğim biri yok evlenmeyi de istemiyorum aslında
Boşanınca ne olacağını sanıyorsun tam olarak 😂
Belki üzerimden biraz düşer bu adam
Emin ol düşmez yine aynı eve döneceksin sonuçta hatta daha kötü olur bu sefer
Mantıklı değil
Ayrilirsan da dulsun cikman uygun degil der
Başka bir yol yokmu ah alma derim
Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum çıkmazdayım
Evet bir kez denedim zaten
Mantıksız
Evet.