Kendimi bu hayatta hiçbir şey başaramamış gibi hissediyorum özellikle yaşın verdiği psikoloji bu. Yaş 32. Öğretmenim atanamadım. İşsizim. Baba evinde yük gibi hissediyorum. Evlilik için seçici bir insanım. Detaylara takılabiliyorum. Bi ilişkim var ancak takıldığım detaylar huzursuz ediyor evliliğe adım da atamıyorum. Ben napcam bu yaştan sonra bilmiyorum. Resmen depresyondayım. Yardım. Alay etmeyin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayhttps://www.youtube.com/embed/wXuCDKrXSZsDün şu röpörtajı dinledim. Evet ilk etapta dalga geçiliyor gibi geliyor ama depresyonda ya da dipte olmak, yeniden başlamak için bir şans olarak görüldüğünde, gör bak, her şey değişiyor.
Elinde olmayan sebeplerden dolayı depresyona girmek yerine tefekkür edebilirsin. Süküt edebilirsin. Eminim Yaradanın bir planı vardır. Çok istemekle olmuyor maalesef bazı şeyler. Bende 9 yıl emek verdiğim evliliğimi sonlandırdığım için depresyondaydım uzun bir süre. Bugün dünden daha iyiyim. Rotayı yeniden oluşturmamız gerekiyor.
Bu arada evliliğe adım atamıyorum demişsin. Seni rahatsız eden şeylerle baş edebilir misin, buna karar verdiğinde aslında zaten cevabı bulmuş oluyorsun. Seni rahatsız eden şeyler bir evlilikte nekadar önemli, bunları düşün. Birde mükemmeli arama. Mükemmel diye bir şey yok. En prens prenses evlilikte bile krizler var, kavgalar var. Sağlıklı evlilik/ ilişki sorun çözme becerinizle doğru orantılıdır aslında. Sorun istemiyorsanız ilişkinizi bitirmelisiniz. Ki olabilir, yorgunsunuzdur, bitkinsinizdir, insanız…
Ama kendinizi atanma üzerinde, ya da “hâlâ” baba evinde yaşamak üzerinden ezmeyin. N’olmuş yani yanında yaşamak istediğiniz ve sizin varlığınıza şükreden bir aileniz varsa, bu kötü bir şey mi? Şükür edilecek taraflardan bakarsak hayata, berraklaşabilir bir çok şey.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)5 ayYaş ilerledikçe insan evlenecek kişi konusunda Daha seçici oluyor evleneceksen 20'den önce evleneceksin çünkü 20'li yaşlarda daha toysun kafan oturmamış bir hışımla girişiyorsun bu işe sonra Çiftler birbirine uyum sağlıyor falan ama yaş ilerledikçe Yani daha olgun sağlıklı bir zihin yapısına ulaştıktan sonra Daha seçici oluyorsun seçici olmaktan kastım ya bu adam inmi cin mi ya bununla evlenirsem geleceği var mı Adam iyi mi Psikopat mı yani bunlara bakınca Dolayısıyla potansiyel adaylarda çok aza iniyor Çünkü artık mantık çerçevesine düşündüğün için isteyeceğin kişi de azalıyor. Bir de 20'lerin başında hayata daha Hayalperest bakıyorsun çoğunlukla genç kızlarımız aşk romanları okuyor O yaşlarda romantik filmler izliyor yani Kafalar romantizm üzerine kurulmuş ama yaş ilerledikçe bu romantizm yerini gerçekliklere bırakıyor, o romantizm dediğimiz şey çok çocukça görülmeye başlıyor bir kitap okurken mesela romantik bir roman okumak yerine bi yaştan sonra tarih okuyorsun psikoloji okuyorsun Artık bu tarz kitaplar ilgini çekiyor aynı şekilde izlediğin filmlerde daha farklı türler oluyor gibi. Ama evlenmeye bir başarı olarak da görmemek lazım Çünkü çevremizde evlenmiş olup da boşanan veya saçma sapan bir evlilik geçirip daha kötü bir şeyler yaşayan insanları da görüyoruz dolayısıyla biraz da şükretmek lazım bir şeyleri romantize etmemek lazım demek ki nasibinde bu varmış kötü örnekleri görüp Yarabbi şükür diyeceksin.
11 Yorumla
Soran5 ayEvet dediklerin çok doğru mantık devreye giriyor bir noktadan sonra
Gizli Üye(25-29)5 ay28 yaşındayım aynısı ve başka meslekte vermiyorlar torpilimiz yok başka meslek yok mu diyen kişi şunu söyleyim ben sadece okumadım + olarak meslek edinme kurslarına gidip meslek eğitimi+ dil biliyorum ve ona rağmen beni farklı işede almıyorlar normalde öğretmen açığı yok torpili olup öğretmen olmayanlar bile yaptığı için bizim mesleği adamı olmayan dışarda kalıyor onunla ilgisi var senin ailen destek ve arkanda birisi olduğu için boş laf atarsın aile destegiyle ve torpile bir yerlere gelip sonra ben çalıştım sende çalışıp bir yerlere gel diye hava atmayı bırakın içerden bildiriyorum ne torpiler dönüyor biz bedenimizi ve kan bağımızı kullanmıyoruz sizin ki hakkimizla diploma ve sertifikalarimizi aldık sizin gibi torpile değil
Hocam sizi çok iyi anlıyorum evlilik konusuna gelince bende senin gibiyim okuduğumuz için kendi gibi okumuş kişi istiyoruz haliyle kimseyi begenemiyoruz bana gelenler hep kültürü düşük kişiler buda anlasmamizlik sağlanıyor sanayi şehirde oturuyorum buradaki erkeklerin eğitim seviyesi düşük beni tatmin etmiyor okuyan erkeklerin yaş grubu büyük yaş grubu büyük olanlada kuşak çatışması yaşıyorum dengimi bulamiyorum
317 Yorumla
Soran5 ayPeki sana bir şey sorcam okumuş senin gibi ünv mezunu ama kendi işini kurup tıcaret yapıyor bu denkmıdir
Soran5 ay@gizli4356 evet
- 5 ay
Ben de seninle aynı durumdayım is ve evlilik konusunda. O kadar okuduk ettik kimse is vermiyor atanmak da zor dengimizi bulmak da zor
Cevap sahibi5 ay@Bendebirgün okumasaydik dengimizi bulmak daha kolay olurdu tatmin etmiyor erkekler bizi
Cevap sahibi5 ay@gizli4356 gözümle gördüğüm birşeye mi inanayım sana mi inanayım bir şey gördükte biliyoruz saçmalama istersen
- 5 ay
Evrtt ve onu geçtim maddi kosullar da bu devirde onemli okumuş erkeklerde genelde yatırım yok cunku is hayatına gec atılıyorlar. Fakat lise mezunu da acikcasi istemiyorum o kadar egirim aldim kendime nedn denk olmasin diyorum ne yapicaz böyle ya
Cevap sahibi5 ay@Bendebirgün aynısı bendede var ben denklikten ziyade kafa uyusmszligindan anlaşamıyorum
Soran5 ayDenklık önemli askolar 😁
- 5 ay
Nasil bulucsz ki olmuyor bir türlü ne iste ne aşkta denklik 😅😅
Soran5 ay@Bendebirgün benım düşüncem sevgilim tıcaret yapıyor acaba memur mu olsaydı
- 5 ay
Ticaret daha iyi bu devirde
Soran5 ay@Bendebirgün bu bir sorun mu sence
- 5 ay
Hayrr
Soran5 ay@bendebirgun ben niye bu kadar dert edıyom acaba 😁🥺
Cevap sahibi5 ayBedenini versen ve iki yüzlülük yapsan hemen işe alırlar seni+ atamanı bile yaparlar
- 5 ay
Evet devir oyle ne yazik ki bana adamin biri asildi is görüşmesinde
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ülkenin yarıdı maalesef bu halde. Ve kadınların yanı sıra erkeklerde git gide bu şekle mecburen bürünür hale geldiler. Nitekim yurt dışı (Japonya ve Güney Kore) gibi sistem çok daha zor. Evlilik yaşı 35 ile 40'a , çocuk sayısı her ailede 1'e düştü. Ve intihar oranı en gelişmiş iki ülke olmalarına rağmen en yüksek seviyede olanları gene o... Yani kültürler, insanlar farklı olsa bile en gelişmişinden en alt tabakaya kadar dünyanın büyük sorunu bu maalesef...
Evlilik konusunda ise boş ver, evlenmek zorunda değilsiniz. Bende inanılmaz seçiciyim ve devir bu haldeyken evlenmek zaten başlı başına inanılmaz zor hale geliyor. Maddiyat bir yana güven vs vs... Onun dışında dilerim yolunuz hep aydınlığa çıkar ve ummadık yerden çok mutlu olursunuz. Hayat çok zor zira🪻31 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yaşta sıkışmış hissetmen çok ağır bir yük 🌿 32 yaş bir son değil ama toplum baskısı insanın omzuna çöküyor 💔 Atanamamak senin yetersiz olduğunu göstermez. Sistemle ilgili bir durum bu. Baba evinde olmak da geçiş süreci sadece. İlişkinde detaylara takılman kontrol ihtiyacından olabilir. Önce kendi ayaklarının altındaki zemini güçlendirmeye odaklan 🧘♀️ Küçük iş adımları at, terapi desteği al 🌸 Sen değersiz değilsin, sadece yorulmuşsun 💛
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
74Cevap
5 ayHocam öncelikle bir silkelen; 32 yaş dediğin nedir ki? Hayat daha yeni başlıyor ama sen kendini mezara koymuşsun. 'Baba evinde yük hissediyorum' diyorsan o atama beklediğin masadan bir kalk, özel ders mi verirsin, başka bir sektörde mi çalışırsın bilmem ama önce o ekonomik özgürlüğünü al. Cebin para gördüğünde o 'başarısızlık' hissi uçar gider.
Evlilik konusuna gelince; hem işsizim hem depresyondayım diyorsun, hem de detaylara takılıp huzursuzluk çıkarıyorsun. Kardeşim, önce kendi içindeki yangını söndür ki başkasını da yakmayasın. Detaylar seni huzursuz ediyorsa ya o ilişki yanlış ya da sen mutsuz olduğun için kaçacak yer arıyorsun. Önce kendine bir düzen kur, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Bitti gitti!"
Atanmayı beklemek bir plan değil, bir temennidir. Plan dediğin, bugün ne kazandığındır
https://youtu. be/ptU5VXXHA90? si=KnQ684V7v-g73kVj11 Yorumla
Soran5 ayBilmiyorum kı
- Aile & Toplum konusunda 387 cevap paylaştı.
5 ayHocam merhaba. Durumunuzu çok açık şekilde ifade etmişsiniz. Üzücü bir durum. Bir şeyler başaramamış olmanın verdiği derin üzüntü günden güne içimizi kemirir. Hele ki bir meşgalemiz yok ise durum extra felaket bir hale giriyor.
Tavsiyem kendinizle barışın. Unutmayın gün kötü geçtiyse yarısı günün yarısı bizim suçumuz. Karanlığa küfretmek bize bir şey kazandırmaz. Kendinize bir iyilik yapın ve ikinci bir şans verin. Ve sıfırdan başlayın. Korkmadan. Öğretmenlik dışında başta yapmak istediğiniz bir meslek var ise ona yönelin. Siz adım atmadan hiçbir şey düzelmez. Evlilik için de kriterlerden vazgeçmryin ama fındık kabuğunu dolduracak şeyler için de problem yaratmayın.
Unutmayın öğretmenlik maaş dışında da yapılan bir meslektir. Yaşam biçimidir. Atanamamış olsanız da öğretmenler hayatımızın güzel bir parçası 🙏01 Yorumla
Soran5 aySağol
32 yaş hayatın sonu değil aksine insanın kendini en iyi tanıdığı ve asıl karakterinin oturduğu yaştır. atanama mış olmak senin yetersizliğin değil bu sistemin bir getirisidir ve senin öğretmenlik vasfını asla eksiltmez. baba evinde yük gibi hissetmen omuzlarındaki toplumsal baskıdan kaynaklanıyor ama unutma ki sen bir bireysin ve değerin sadece bir işe veya evliliğe bağlı değil. evlilik konusundaki seçiciliğin aslında kendine olan saygındandır ve yanlış biriyle mutsuz olmaktansa doğru zamanı beklemek en büyük kazanımdır. kendine bu kadar yüklenme ve önce kendi ruhunu iyileştirmeye odaklan. sen her şeyden önce sadece sen olduğun için değerlisin
07 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim ancak Hayat keşke bu kadar tozpembe olsaydı
Soran5 ayYa tamam orası öyle de iş yokkı
Soran5 ay😄
Gizli Üye(36-45)5 ayŞu öğretmenim atanamadım diyenlerden nefret ediyorum tiksiniyorum yavrum öğretmenlikten Başka meslek yok mu bu dünyada öğretmenlikten başka bir şey de ekmek yiyemez misin atanamıyorsan başka bir meslek yap atanamıyorsan başka bir iş yap öğretmenim atanamadım Yemin olsun bu cümleyi duymaktan tiksiniyorum ben de iki saat mezunuyum hayatımda her boku yaptım garsonluk yaptım bulaşık yıkadım fabrikada depoculuk yaptım Temizlik arabasına bindim yerleri temizledim 8 metre yukarıda asansöre binip matkapla duvarda delik açtım elime spileli alıp demir boru kestim her işi yaptım ben şimdi ağzımı açıp atanamadım mı diyeyim tutturmuşsunuz bir öğretmenim atanamadım öğretmenim atanamadım Yemin olsun tiksiniyorum
018 Yorumla
Soran5 ayBen de senden tiksiniyorum
Cevap sahibi5 ayÇöpsünuz yavrum çöp
Soran5 ayHerkes kendine yakışanı yapar. Sen depolara layıksan benim suçum ne
Cevap sahibi5 ayÖğretmenliğe layık olduğunu düşünüp öğretmen olarak atanamayan hayatı boyunca da atanamayacak olan çöpe Bak sen kibirini g*tünnne sokarım bak senin xürtük
Soran5 ayOyyy oyy zoruna mi gitti depocu
Cevap sahibi5 ayNe Zoruma gidecek Yavrum ben meseleye helalinden kazanmak noktasından bakıyorum senin gibi kuş beyinli bir yaratık olarak meslek hastalığım yok Bir Ömür Öğretmen olamazsın inşallah senin gibi yaratıklara Bu ülkenin çocukları emanet edilmemeli eziksin çünkü
Soran5 aySus temizlikçi
Cevap sahibi5 ayHavla xikik ezik
Soran5 aySus bulaşıkçı
Cevap sahibi5 ayHiçbir şey olamayan xmcuk havlama
Soran5 ayAyy nasıl zoruna gidiyor kıyamam
Soran5 ayYa sen öğretmensın kendine bulasıkcılıgımı layık gördün şerefimle işsiz kalırım daha iyi srfsiz
Cevap sahibi5 ayHiçbir şey olmayi becerememiş aç köpek havla
Soran5 ayOy çen buyudunde sinirleniyor musun çen
Soran5 ay🤣
Cevap sahibi5 ayÇöpsün çocuğum çöp
Cevap sahibi5 ayHayatta hiçbir şey olamamış çöp
Kibir budalası çöp
Soran5 ay🤣🤣🤣🤣o
- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
5 ayBir yerden sonra her şey istediğimiz gibi olmayacağını anlamak zorundayız... büyümek de bunu kabullenmek ıssız olman şu ekonomide anlaşılır milyonlarca senin gibi insan var ama kendin detaylar yüzünden özel hayatını sabote ediyorsan bu seni gerçekten mutsuz bir insan yapar... bu kadar mukemmelliyetcilik kibirdir... ama sen bunun farkındasın ve yanlış olduğunu mutsuz ettiğini görüp aslında kendine sitem de ediyorsun
16 Yorumla
Soran5 ayNapayım
- 5 ay
Bende biraz senin gibiyim o yüzden bence hayatında daha çok olabilir bu da böyle olmasın de kontrolü biraz bırak hatalarına gül...
Soran5 ayEvde huzursuzluk bir yandan işsizlik bir yandan evlılık konusu bır yandan
- 5 ay
Bilirim... bazen hiçbir şey yoluna girmez ya öyle dönemler olur... bazen akışa bırakıp beklemek sonucun nereye gideceğini sadece gözlemlemek gerekir bizim yapacagimiz bir şey yoktur çünkü... hiçbir şey stresten ve onun doğuracağı sorunlardan önemli değil Su akar yolunu bulur bazen bizim istediğimiz gibi akmasa da akar
Soran5 ayİşte ben kendimı evde kalmış gibi hissediyorum 🥺
- 5 ay
Annenin zamanına göre öyle ama biz farklı bir zamanda ve kosullardayiz
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bir büyük piyangoyu beklemektense, küçük ikramiyelerle mutlu olmalı. Marketlerdeki çalışanların çoğu üniversite mezunu insanlar. Ayrıca kuryeler, güvenlik görevlileri, diğer birçok yaygın hizmet alanı da o şekilde. Tavsiyem çok fazla beklentiye girmeden bir iş bulup çalışın. O arada ana hedefe yürümeyi de sürdürün
14 Yorumla
Soran5 ayYakıştırmıyorum kendıme
Soran5 ayBanane
Kardeşim de dahil olmak üzere Tanıdığım bir çok kişi özelde öğretmenlik yapıyor. sizde boşta kalmak yerine özellerde çalışın. Çok detayci olmak işinizi zorlaştırıyor. Hangi detaylara takıldığınız önemli. sizin takıldığıniz detaylar başkası için hiç sorun olmayabilir.
01 Yorumla
Soran5 ayNe detayı
Yanlış anlama ama şuanda önceliğin evlilik olmalı depresyondan çıkıp evlilik için harekete geçmen lazım. İş bulunur ama belli bir yaştan sonra evlenmek zorlaşıyor. Riske girmekten başka çaren yok iyi biride olabilir kötü biride. Kanunlar kadınlardan yana olmadı boşanırsın
İş konusundada bence dert etme çünkü 2026 kpps de seçim arefesi olduğundan kamuya daha çok alım olur ve ortalama bir kpps punaıykada atanırsın inşallah
06 Yorumla
Soran5 ayVerdiğin akıl tuhaf boşanmak kolay bir şey mi boşandıktan sonra ki hayatın çocuklu bir sekılde daha zor
Soran5 ayKötü biriyle evlencegıme beklemek daha mantıklı değil mı
- 5 ay
Sen onu dinleme önceliğin meslek erkek hep bulunur kimse gec evelndi diye pişman olmaz ama yanlis biriyle evlendim diye pişman olur
Soran5 ay@Bendebirgün e yani
Soran5 ayHahahahah
5 ayBence önce kendi mutluluğuna odaklan. Yani nefes alacağın bir alan aç hayatında. Basit şeylerden keyif alıyorsan onları bile hayatında artırsan faydasını görürsün. Kendi kendine düşündükçe insan mutsuz oluyor, yürüyüş bile faydalı oluyor kafa dagitmada
Evliligi de işi de bir şeylerden kaçış olarak görüyor musun ona bak derim. Yani evlenince ve kariyerin olunca kendini gerçekten mutlu hissedecek misin? Belki evlilik kariyer kaygısı dediğin şey degersizlik duygusudur.
08 Yorumla
Soran5 ayDeğersizlik duygusu derken
- 5 ay
Değerli olduğunu hissetmek. Ben bir şey yapamadım hissini bırakıp "öyle olması gerekti ve ben de böyle oldum" deyip kaderi kabullenmek yani.
- 5 ay
Ben bunu yaptığımda degerliyim, ben şu olduğunda degerliyimden ziyade ben kaderimde bu olmasa da, evlenmesem de degerliyim gibi dusunebilmek
Soran5 ayKendimı değerli hissedemiyorum
- 5 ay
Ben de bazen değersiz hissediyorum ama bir şeyler ortaya çıkarmak bile insanı değerli hissettirir. Mesela bir hobi edinebilirsin, bir alanda gelişebilirsin. Çok iyi gelir
Soran5 ayHani diyorum millete bak benim yaşımda ikinci üçüncü çocuğuna hamile ben daha sınavla işle ugrasıyorum bır de bu tarz insanların gelip senle alay etmesı de ayrı bir olay
Soran5 ayBu yüzden başarısızlık hıssı değersizlik hıssı hatta beni şuna sürüklüyor en iyi evliliği yapmalıyım onların inadına belkide degersızlıkden kaynaklı.
- 5 ay
İnsanlar kendi iclerindeki problemleri sana yansıtmaya çalışırlar. Kişisel alma, sen olmasan baskasina yapacaklar, başkasının modunu düşürecekler.
Onların inadına evlilik yapma, sonuçta sen kapını kapatınca onlar olmayacak, sen evinde başka biriyle yaşayacaksın, önüne çıkan ilk insana şans verme böyle tezcanli davranıp, önceliğin kendi mutluluğun olmali, hassas birisin belli ki, herkese kalbini acip tanışmak istemen seni daha da yalnizlastirabilir.
Sen de can taşıyorsun, kendini düşün, bırak başkaları eleştirsin yapamazsın desin, sen kendin için ufak adimlar atıp ozguvenini yükselt yeter
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayMerhaba,
Olduğu kadar demişler. Zorlamamak lazım. Elimizden geleni yapmalıyız. 😅
Fazlası yorar tüketir. Takıldığınız noktalar nedir?
Rahatsız eden konular nedir..
Öğretmen atama sıkıntısı 10 15 sene önce de vardı ve hep olacak. 😅02 Yorumla
Soran5 ayOy oy
- 5 ay
Eminem nedir bu güzellikler nedir bu güzellikler parmağında yüzükler kolunda bilezikler oy sana dolanayım oy oy eminem djdjdd
Hayatı çok fazla ciddiye alıyorum. Başta evlilik sorununu aklından çıkar ve kendi temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir işe girmeye çalış. Atanamıyorum ama ben öğretmenim diyerek bir konuya saplantılı kalma. Öğretmenlerin durumunu görerek bu gerçeği kabul etmek lazım.
00 Yorumla
5 ayYalnız değilsin bu ülkede atanamayan ve 30+ olan çok sektörden insan var. Bunun nedeni eğitim planlaması eksikliğidir. Bölümler, kontenjanlar, üniversiteler o kadar fazla ki. Özel üniversitelerin, özel kolejlerin kapatılması gerektiğinden söz etmiyorum bile. Şu an Amerika'da ya da İngiltere'de lise mezunu bir insanın aldığı eğitim ona iş bulma konusunda yeterli oluyorken bizim iki üç dil bilip, doktora yapmamız bile kurtarmıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 5 ayŞahsen bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorum. Çoğu zaman yaşadığımız hayat seçimlerimizin sonucu ancak şuanki ekonomik durumda herkes benzer durumda. Atamalar zaten sıkıntılı, özelde bir şekilde başlansa yükselmek mümkün. Küçük yerde yaşıyorum öğretmen arkadaşım özelde asgari ücretin çok çok üstüne çalışıyor hem de yarım gün..
00 Yorumla
5 aySizi çok iyi anlıyorum. Bunlara takılmadan elinizden gelenin en iyisini yapıp kişisel gelişiminize odaklanın. Güvenip de evlilik düşünemediğiniz biriyle devam etmenizin hiçbir mantığı yok.
Kendinizi yeniden inşa edeceksiniz yapmanız gereken bu.
01 Yorumla- 5 ay
İsteyene iş çok ancak kariyerimizi öğretmen olarak devam ettirmek istiyoruz. Bunu herkes anlayamaz.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun o kadar emek verip sonuç alamamak zor bir psikoloji nitelikli farklı bir sektörde iş bulabilirsiniz moral olur tanıdık var ise bence kendi mesleginize şartlamayin sadece alternatifleri de düşünün derim bu sizi zamanla tüketir. Kendi meslegini yapmak güzel ama bence başka meslektede başarılı olabilirsiniz..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySeni o kadar iyi anlıyorum ki ben de yeni atandım. Çok sancılı bir süreç nereye gitsen aklına işsizliğin geliyor basit işlerde çalışmayı istemiyorsun ama atanamıyorsun da çok zor ama başka çareler bulabilrsin asla pes etme hemşirelik okuyup atanmayı düşün.
11 Yorumla
Soran5 ayBölüm ne
Gizli Üye(25-29)5 ayNe zaman kendini umutsuz hissedersen beni düşün
Yemek yeme bozuklugum var, depresyondayım, işitme problemim var hala cihaz almıyorum canım istemiyor,
Yarı zamanlı çalıştıgım halde hayattayım. Ailemle çok kavga ediyorum asla anlaşamıyorum. Sevgilimden ayrıldım durduk yere ayrıldım. Hshdhdhd sabah vakti kafamı cama çarptım , yetmedigi gibi boyum 1.55,1,56 hshdhdhd
Ama bak hayattayım naparsın hdhdhdhd
11 Yorumla
Soran5 ayBoy kısmına güldüm Allah affesın Allah seni de güldürsun
Gizli Üye(25-29)5 ayburada eskıden cok guncel sorular gorurdum gundeme daır seyler.. Sımdı koca unıversıte yı bıtırır mis atanamayan aıle yanında sıkılan ders calısann umudunu tuketmıs olan beklentısı zayıflamış kırkuyla endıse ıle hayat suren ogretmenler goruyorum.. Evlilik hayali kuran evlenmeyen atanamadan evlenmek istemeyen zaman yas gecıyo dıyıp atanamama korkusuyla yasayan ınsanlar cok fazla.. Daha cok sey yazardım daa susmam gerekır.. Allah yardımcın olsun hocam..
012 Yorumla
Soran5 ayArtık gündem bu
Cevap sahibi5 aymaalesef uzucu bırndurum
Soran5 ayOkul oku iş bulama sonra gelsin ilkokul mezunu ınsan evliliğin vermiş olduğu güce dayanarak seninle alay etsin. Çok zor
Cevap sahibi5 ayO dönemleri cok ıyı bılırım allah yardımcın olsun
Soran5 aySen ne ıs yapıon
Soran5 ayNeden
Cevap sahibi5 ayTam sorun degıl yazmak ıstemıyorsanız bır kac bısey sorcaktım
Soran5 ayBurdan sor😄
Cevap sahibi5 ayYorumlar uzadı gıttıı maalesef sorun degış
Cevap sahibi5 ayTamam
Soran5 ayGızlısn🤣
Cevap sahibi5 ayActım
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayPsikolojik destek alabilirsin öncelikle. Kendine yeni beceriler ekleyebilirsin. Öğretmen oluo farklı bir iş yapan çok insan da vardır. Yurtdışında öğretmenlik yapabilir misin diye bakabilirsin..
15 Yorumla
Soran5 ayYurtiçi bitti yurt dışı kaldı
- 5 ay
Bence bu kelimeler sana ait bile değil
Soran5 ayNiye
- 5 ay
Birilerinin sana söylediği şeyler
Soran5 ayHe
5 ayÇok detaylara takılma mükemmel insan yoktur zeten mükemmel olsa napıcan bu sefer o seni beğenmicek kendi seviyenden yüksek birini arama o an yaşadığın mutluluğa bak evlilik yani oturup matematik sorusu çözmiceksiniz evlen gitsin
11 Yorumla
Soran5 ayKendi seviyemden yüksek de beni ezebılır haklısın
Gizli Üye(30-35)5 ayseni huzursuz eden detaylar varsa kurtuluş olarak görerek evlenmek pişman ettirir muhtemelen. özel ders ilanları versen sitelere, küçük çocuklara da olsa özel ders versen etüt merkezlerine başvursan kendi paranı kazanmaya başladıkça yük hissetmezsin özgüvenin gelir, ailen de sevinir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayYaşlarımız yakın bende çetrefilli yollardan geçtim şu an tam düze çıktığım söylenemez ama iyi gidiyor işlerim sıfırdan başladım çoğu şeyi başardım illa öğretmen olmana gerek yok ben kpss ye bile girmedim girsem atanırdım. İlla şu yaşta evleneceksin diye de kendini şartlama nasip kısmet içine sinsin yoksa mutsuz olursun ayrılırsın çocuk vs sıkıntı
00 YorumlaHayat matematik gibi hep hesapla planla ilerlemez ani değişimlere açık olman lazım. Bir yerden işe gir başla parasına takılma hem tecrübe olur hemde canın sıkılmaz.
Evlilik konusunu da çalışmaya başlayınca değerlendirmen daha sağlıklı olur
00 Yorumla
5 ayAlay edecek kişi varsa onlar da merhametsiz duygusuz ve bu durumu yaşamamış olandır. 94 ve 95 puanlar ile kpss de mülakattan elenmiştim Şu an mülakat yok galiba o zaman kafama atmıstı almanyaya tasınmıstım durumum ıyı cok sukur umarım sen de o sıkıntıdan kurtulursun
14 Yorumla
Soran5 aySevindim senin için
Soran5 aySagol
Soran5 ayNe mezunusun almda ne yapion
- 5 ay
mimarım mımar olarak calısıyorum
- Aile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı.
5 aySorunun aslında çözülemeyecek bir sorun değil. Sorun sadece senin doğru insana denk gelmemiş olmamla alakalı ve bunu aklı başında bir insan ve iletişimle asabilmen mumkun
021 Yorumla
Soran5 ayAklıbaşında bı insan var karşımda
- 5 ay
Kim o peki?
Soran5 aySevgilim işte
- 5 ay
O zaman senin yapın ve kişiliğin ozguvensiz ve sorunlu.
Soran5 ayNeden özgüvensiz ve sorunlu
- 5 ay
32 yaşına kadar net bir karar veremeyen sensin. Ben olsaydım cevabını da verirdim
Soran5 ayTamam ya üzerime gelme
Soran5 ayKendımı aşağı atacam artik yeter
- 5 ay
Derdim seni germek üzmek ve üstüne gelmek değil. Sen aslında içinde baskiladiklarini görmek istemeyerek zamanı ve yaşamsal üretken kısmı heba ediyorsun. İş ve as her yerde var. İllaki bu istediğin çapta olacak değil.
- 5 ay
Kendine ve geleceğe yönelik yaşam kurmak istiyorsan bunu ilk adımı beraber yaşayacağın ve istediğinde çocuğun olacak bir düzen. Bu seni daha fazla hayata bağlayıp mücadele ettirir. Sen kendi konforundan çıkmaktan korkmayı birak
Soran5 ayPsikolojim iyi değil
- 5 ay
Farkındayım. Ve seni bu konuda bazı şeyleri gör diyerek adimlamaya çalışıyorum. Dm den istek attın mı?
Soran5 ayAtayım da daha da moralimi boz dimi
- 5 ay
Atmadinsa gerek yok. Derdim csnini sikmak değil. Hayatını akışına bırak ki kaçırma demek istedim
Soran5 aySen ne iş yapıyosun
- 5 ay
Kamuda sağlık personeliyim çoğu zaman sağlık ocaklarında kişisel ve aile danismanligi yaptım
- 5 ay
Yaşamın her turevini her sekildeki yapısını sorunlarını çözümleri yaşayıp görmüş biriyim. Senin anlayacağın yürüyen, yasamis hayat tecrübesi
Soran5 ayYani illa yaz diyorsun
- 5 ay
Yazmanda sorun yok ama sana gerçekleri söylemekten geri durmayacağım için en fazla 1.2 gün sonra cevapsız bırakırsın. Bu ortamda 4 ayda tek bir kişi ile iletisimi 3. gune tasiyabildim. O da öğrenmeye meraklı ve herşeyi detaylıca soruyor. Yargılama yapmadan fikirlerini de ortaya koyuyor
- 5 ay
Sen o kısimlari asmissin. Sende sadece arafta kalma durumu var. Onu aşmakta sana kalmis
- 5 ay
Nerden yazacan?
Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Ben olsam evliliği falan takmam. Olması gereken kişi olmadıktan sonra evlenmekte başarı değil. İş konusundada sabir gerekebiliyor bazen. İllaki meslagini yapmanda gerekmiyor. Farklı şeylere yonelebilirsin olmuyorsa
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun inşallah hayatında her şey güzel olur ben de 37 yaşına geldim hâlâ bir hayatım yok ailemle yaşıyorum işsizim bekarım evlenemedim sosyalleşemedim gençliğimi yaşayamadım ömrüm evde tükenip gidiyor
03 Yorumla
Soran5 ayAılenın tepkisi ne bu durumda
Soran5 ay😕
Bazı şeyler yolunda gitmese de her zaman yanında olabilecek biri var. Bu süreçte her detayı sorun edebilirsin gayet normal ama birlikte aşmalısınız
04 Yorumla
Soran5 ayKim var
Soran5 ayHııı
- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
5 ayBende 32'ye gireceğim bu yıl. İşim var çalışıyorum, ilişkilerim oldu ama bir türlü evlilikle sonuçlanmadı. Bıktım yaa
16 Yorumla
Soran5 ayNe iş yapıyor sn
- 5 ay
Çağrı merkezinde çalışıyorum
Soran5 ayOrdan bırını bulsaydın ya kız😁
Soran5 ayNasıl orada calısmak zor mu ben de başlayabilirim
- 5 ay
Bulamıyoringgg, evden çalışıyorum ben ya.
Soran5 ayNasıl iş koşulların ben de düşünüyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayEvlilikten ziyade öncelik iş bulmak olmalı, bu şartlarda zaten sağlıklı bir evlilik yapabileceğini sanmıyorum
11 Yorumla
Soran5 ayNeden ki
Evlilik için bir şey diyemem nasip kısmet işidir ne zaman olacağı belli olmaz. Ama atanamadıysanda 32 yaşına gelmişsin başka bir işte şimdite kadar işini rayına oturtman gerekirdi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı. 60k yı bu yaşa kadar bi işte kendini geliştirip de kazanman da mümkündü. Bunca seneyi sadece atanmayı beklemekle geçirmek doğru değil. Hiçbir şey için geç de değil
11 Yorumla
5 ayNiye YouTube açıp ordan ders vermiyorsun ya da özel ders için çabalamiyorsun ayrıca okullar zaten boğucu
05 Yorumla
Soran5 ayUct yapıyordum
- 5 ay
Uct ne demek 😂 ücret mı
Soran5 ayÜcretli öğrt yaptım
- 5 ay
Tamam devam et
Soran5 ayÇıkardılar 😄
Bilmiyorum evlilik , görücü usulüne gidiyor gibi görünüyor benim de öyle olacak herhalde. Nasip kısmet, umarım çıkarsın depresyondan
01 Yorumla
Soran5 ayIns
- Aile & Toplum konusunda 749 cevap paylaştı.
5 ayÖzel ders vs ver , kanal aç , farklı şeyler dene , ama sadece bir tanesine odaklan , daldan dala atlama
01 Yorumla
Soran5 ayOyuzden sınava hazırlık mantıklı geliyor
Yani dürüstçe konuşmak gerekirse atamalar çok zor piyasada işsiz ogretmende çok olduğu icin ozeldede kafasina göre şartlar sunuyor en azından bir süre farklı bir işte çalışarak en azından bu psikolojiden biraz çıkabilirsin evlilik konusunda ise konuşmak bizim haddimize düşmez günü ve zamanı gelince umarım ruh eşini bulursun
00 Yorumla
5 ayBu ülkede çok kimse senin gibi aynı sorunları yaşıyor yalınız değilsin, karamsar düşünmek sorunu çözmüyor, atanana kadar bir iş bul çalış, birlikte mutlu olacağını düşündüğün biriyle evlen, çok takma kafaya. Hayatımız sınırlı belli bir süre sonra hayata hepimiz veda edeceğiz, mesele yaşadığımız süreyi iyi güzel bir şekilde yaşamak. Sonsuza kadar yaşamamayacağız ve bu dertlerde sonsuza kadar olmayacak
00 YorumlaHerşeyi ayrı ayrı ele almalisinm evdekilerle ilişkin iş durumun evlilik durumun. Sen daha doğmamış çocuğa son biçme durumundasin evlilik konusunda. Öğretmenlik için farklı yollara da basvurabilirsin branşın ne bilmiyorum ama bir kursa katılmak ya da part time çalışmak eğitim alanında. Aile ilişkilerini bilemiyorum ama normal koşullarda kimse kız çocuğunu yük olarak görmez sadece onun için endiselenir. Duygularını düşüncelerini ailen ile paylaşmanın bir zarari olmaz
00 YorumlaHep söylerim Hayatlarımız borsa grafiği gibi inişli çıkışlı. Ummadığın anda kaliteli bir hayata adım atarsın. Keşke bu kadar kafama takmasaydım dersin
03 Yorumla
Soran5 ayBildiğin depresyonda gibiyim hayatım boşa gecıp gidiyor her geçen günü ömürden zaman kıymetli dönüş yok gerıye
Soran5 ay🥺
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayEvlilik kariyere engel değil ki iyi biri çıkarsa evlen, evli iken de sınavlara çalış atanmaya bak çevremde böyle yapan dolu karı koca var
01 Yorumla
Soran5 aySankı sorumluluk koca çocuk olunca kariyer bıtcek
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayAtanmayı beklersen çok şey kaçırmış olursun başka iş ara hayatına bak tek bir şeye odaklanıp kalma
11 Yorumla
Soran5 ayTm
Gizli Üye(45 üstü)5 ayÖğretmene ihtiyaç yok. Herkes öğretmen olursa doğal olarak açıkta kalıyorsunuz. ve artık yapay zeka gelişti. Yotube dinlemek bile daha faydalı oluyor.
12 Yorumla
Soran5 ayYa kes ya bı bk bildiğin yok gıt okullara bak bakalım ne kadar uctr öğrt. Var. Madem ihtiyac yok neden ucrt var
Cevap sahibi5 ayÜcretli öğrt adı üstünde düşük maaşlarda saatlerce çalışıyor. Özel okulların amacı para basmak zaten eğitime önem verdiklerini sanmıyorum ki artık devlet okullarında bile özel sınıflar açıldı.
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
5 ayBenim lan bu. Tek fark sen ilişki yapmışsın ben yapamıyorum.
11 Yorumla
Soran5 ayBen de yapmasaydım keske, 🤣
- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
5 ayYaş gidiyor ve iş bulamiyoruz sorsan iş çok der cahil cuheyla kesim
11 Yorumla
Soran5 ayEvet o daha sinir bozucu akıl verirler bır de akılsızlar
4 ayValla başka şey yoksa kendi kendine çıkar gidersin.
01 Yorumla
Soran4 ayNe anlamadım
Gizli Üye(25-29)5 ayKendini evleneceğim diye zorlamana gerek yok artık zaten evlilik devri bitti denemez ama çok azaldı sevgilinle mutluysan devam et mutsuzsan ayrıl kendi evine çıkmayı dene çalışıp para kazanmaya bak zaten artık öğretmenler atanamıyor kolay kolay
01 Yorumla
Soran5 aySağol ya
Sen kimsinki seçici oluyorsun. Sanki 18 yaşında zengin ailenin kızı.
015 Yorumla
Soran5 ayO yüzden geçenlerde fabrika sahibi istedi aynen kanka haklısın
Soran5 ayInanma 🤣
Soran5 ayVe ben istemedim
Soran5 ayYooo tam bı kekoydu istemedim
- 5 ay
Niye illa zengin ailenin kızları mı seçici olabilir?
- 5 ay
🤣🤣he gardaş heee
Soran5 ayDefol git kaydeş
Soran5 aySktrrrrrr
Soran5 aySktrrrrrrr
Bazen de akışa bırakmak gerekiyor hayatı. Aklındaki düzeni planları yık yeni hayat yeni düzen düşün bişeyleri değiştir
00 Yorumlaözle sektör çok tatmin edici ücret ödemesede yine tanınnıp ücretli ders vere iblirsin ek olarak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayAtama bir şekilde olur da birini beğenme konusu çok zor
01 Yorumla
Soran5 ayBen begenıom sevgilim var
Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı. Çok kolay canım. Direksiyonu başka mesleğe kıracaksın.
04 Yorumla
Soran5 ayNapcamkı
Soran5 ayKasiyerlık yapamam
Güzel hocam kendini çok yorma dünya kaç günlük sağlığını ihmal etme hayatına varsa birisi girer yoksa başka biri olur işin olmaz başka bir kapi açılır yani bunlardan cok senin sagligin önemli
03 Yorumla
Soran5 ay😄
Soran5 ayE bunlar da sağlığımı bozuyor
5 ayBelki bu söyleyeceğim şey çok radikal gelecek ama çevrenizdeki insan sayısını en aza indirin. Onlarla kendinizi kıyasladığınız zaman daha kötü hissediyorsunuzdur. Bir de mümkün oldukça giderlerinizden kısıp para biriktirmeye bakın
13 Yorumla
Soran5 ayEvet kıyaslama yapıyorum
- 5 ay
O çok zor bir olay. Valla bir şekilde benim artık sosyal çevrem yok. O kdr rahatladım ki. Sana da tavsiye ederim.
Soran5 aySosyal çevre olmazsa ilişkide olmaz evlilik de olmaz ve ınsan doğası gereği yalnız da kalamaz senin dediğin de yanlıs
Gizli Üye(30-35)5 ayAynı durumdayım ve ben evlendim koca eline bakmak daha zor.
Ben de güya kendin gibi öğretmen birisiyle evlendim ama dünya cimrsi
12 Yorumla
Soran5 ayAyy öğretmenler cimriler evet😄Sevgilim ogrt ancak tıcaretle uğraşıyor ve elı çok açık
Cevap sahibi5 ayBenim öyle bir şansım olmadı ve ben bilmiyordum
Gizli Üye(18-24)5 ayİş bul önce. Çalışmaya başla. Çeyizini düz hazırla. Ceyizin bittiğinde evlilik kararı alır evlenirsin. Hobilerinle ilgilen. Kafanı dağıtacak aktiviteler yap
00 Yorumla
5 aySabır edeceksin şükür edeceksin hayırlısını bekleceksin hocam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 aySevgilin evlenmek istemiyormu alay edenin Allah belasını versin hayat şartları herkes için zor bende bekarım
07 Yorumla
Soran5 ayO istiyor benim takıldığım noktalar var
Cevap sahibi5 ayTakıldığın noktaları aşamadın mı
Soran5 ayYok
Cevap sahibi5 ayUmarım aşarsın depresyonada girme kaygılarını takıntı yapma her şey bulunur ama sağlık bulunmaz
Soran5 ayBiliyorum
Cevap sahibi5 ayHayırlısı olsun
Soran5 aySagol
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayBence 32 yaş daha genç yas öyle düşün elinden geleni yaptığını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBende fen öğretmeniyim atanmak hayal oldu beni seven birine şans verdim 8 ay önce evlendik şimdi hamileyim mutluyum kariyer hayal oldu
04 Yorumla
Soran5 ayAh ne güzel evlenmıssın ya eşinde mi öğretmen yaş kaç
Cevap sahibi5 ayEşim savcı 33 yaş
Soran5 aySavcı bulsam ben de boş verirdim kariyeri 😄
Cevap sahibi5 ayİnşallah ne istiyorsan onu bulursun 🥰
5 ayYanlış kişiyle evlenmektense evde kalmak daha mantıklı atanamamak da nasip
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 32 yaşında, işsiz ve atanamayan bir öğretmen olarak hem kariyer hem evlilik kaygısıyla bu depresyondan nasıl çıkabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım