Dün resmen sürekli deprem oldu, arada küçük küçük sallandık durduk. Çok korkutmadı ama insan yine de tedirgin oluyor. Allah daha büyüğünü yaşatmasın.🙏

Dün resmen sürekli deprem oldu, arada küçük küçük sallandık durduk. Çok korkutmadı ama insan yine de tedirgin oluyor. Allah daha büyüğünü yaşatmasın.🙏
Çok geçmiş olsun evet düşünüyorum. burada baya şiddetli deprem olmuştu hatırlarsanız o zaman bile sağlamdı apartman. Ancak ben iki gün sokakta kalmıştım. Bir ara komşu aracını verdi içinde uyumaya çalıştım annemle. Zor günlerdi umarım yaşanmaz.
Elhamdülillah 7.6 depremi yaşadım yaşadığım evden kurtuldum tabiki ama güçlendirildi tekrar girdik..
İnsan ürpertiyor bir daha olacak ev sağlam gibi gibi şeyler geliyor.
Allah emanetiz Allah'ın kuluyuz Allah ecelimizi ne zaman yazdıysa o zaman yaşayacağız emanetiz bu Dünya imtihan için geldik gideceğiz..
Rabbim kimseye deprem yaşatmasın deprem üzüntüsünü hiç yaşatmasın..
Amin 🙏
Allah tekrarını yaşatmasın🙏 çok geçmiş olsun canımm memleketim🙏
Evet şu an durduğumuz semt zemin bakımından ve bina icin dayanikli olduğunu icim rahat bir sekilde söyleye bilirim fakat takdir ve mulk Allahın ol derse olur.
6 Şubat depreminde hasar aldı ama onarım yaptık eskisinden daha sağlam artık, bu arada geçmiş olsun bayağı büyük olmuş bir de 😱
Amin inşallah 🌸
Teşekkür ederim EİC için 🌸🥂
Depremi hissettiğinde insanın içi ürperiyor, bunu çok iyi anlıyorum 🌍🙏 Ben Muğla’da yaşıyorum ve açıkçası binamın dayanıklılığı konusunda hep sorguluyorum. Yeni yönetmeliğe uygun olsa bile yine de insanın aklında soru işareti kalıyor. Sen de bu tedirginliği yaşıyorsan binanın yaşı ve zemini hakkında bilgi almanı öneririm. Bilgi insanı rahatlatır 🌱 Tedbir almak korkuyu azaltır. Allah hepimizi korusun 🤲💛
Aaaa Muğla'da yaşıyormuş 😂 o yüzden Hayat doluuuuu
😀😀
Cevap
18Cevap
Geçmiş olsun, hayır düşünmüyorum çok eski bir bina değil ama yine de deprem de ne olacağını bilmiyorum.
Allah razı olsun 🙏 Allah'a emanet yaşıyoz valla 😂
Öyle olduğunu düşünüp kendimizi kandırıyoruz diyelim. Kötü gerçeği bilmemek için depreme dayanıklılığını kontrol ettirmeyen milyonlarca insan vardır eminim. Ülkede zaten şansa yaşamıyor muyuz. Kim başına ne gelirse kader , kısmet deyip sineye çekiyor. Tedbir almak konusunda sınıfta kalıyoruz ne yazık ki...
Geçmiş olsun, kimse bu korkuyu tekrar tekrar yaşamasın inşallah. 🙏
Düşünmüyorum çünkü dayanıklı olmadığını biliyorum, nereden baksak en az 30 40 yıllık bina 2 kez 6 büyüklüğünde deprem atlattık ve onda bile binada büyük çatlaklar oluştu mesela
Amin, umarım kimseye yaşatmaz
6 Şubat depreminde bir hasar oluşmadı ama bunun daha çok zeminle alakalı olduğunu düşünüyorum geçmiş olsun rafık
Geçmiş olsun öncelikle. Oturduğum apartman belediyenin mühendisleri tarafından kontrol edildi ve depreme dayanıklılık raporu verdiler.
Teşekkürler 🙏 sevindim bak bu güzel haber 🙏
Rica ederim. Pamuk kale fay hattı çok aktif olduğı için Artçıların olması bir bakıma güzel bir şey
Hayırlısı olsun
Düşünüyorum düşünüyoruz ailecek ama vakit gelmişse başka bir yerde bile yakalayabilir. Misal şu an gidiyor olduğum bina belki dayanıksız napicazz
Deprem görmüş evin sağlıklı olduğunu pek düşünmüyorum bizim ev 6 Şubat Kahramanmaraş depremi görmüş ev kaç tane mühendis geldi sağlıklı olduğuna dair Allah yaşatmasın geçmiş olsun yaşayanlara ama 6 Şubat depremini görmüş evler sağlıklı görmem
Geçmiş olsun bizim coğrafya gereği ve yer sağlam açısından güvenli
Rica ederim
Geçmiş olsun abi
Evet dayanaklı iki büyük depremede dayandı
Aminn inşallah abi 😇🙏🏻
Bence dayanıklı değil. Ama binaın şeklinden dolayı yıkılsa da zor yıkılır gibi
Geçmiş olsun canım… her şey yolundadır umarım…
Gecmis olsun , toki deprem konutu bizimm evet
Yıkılsa 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremde yıkılırdi diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun duydum sizin orada bayağı sürmüş sanırım bina eski çok datanaklı olduğu söylenemez Antepin altı kaya malum tesellimiz o

Açıkçası tam emin olduğumu söyleyemem. İnsan böyle konularda ister istemez düşünüyor. Dışarıdan sağlam görünmesi bazen yeterli olmuyor. O yüzden insanın aklında hep küçük bir soru kalıyor. Deprem gerçeği olunca güven duygusu gerçekten önemli hale geliyor.
50 senelik Binada oturuyorum şimdiye kadar yıkılmamış Bundan sonra da yıkılmaz inşallah O değil de rahmetli ev sahibi kendisi yapmış bu evi haliyle sağlam malzemeler kullanmış malzemeden çalmamış O yüzden eski bina da olsa sağlam gözüküyor
Bina daha yeni yapıldı bilmiyorum yani şantiye şefi veya statik tasarımını yapan inşaat mühendisi arkadaşa sormak lazım
Evet şimdiki oturduğum bina dayanır önceki yerde yine iyi dayandı ama
Evet bakmıştık oturmadan önce tabi ne olacağını Allah bilir yinede belli olmaz
Müstakil evim dayanikli
Gokdelen gibi arşa çıkanları anlamiyorum
boş ver korkma, olsun olur.
Rabbim beterinden korusun
çok çok amiiinn
Eskidi artık maalesef gökdelen lazm bana
Evett
Düşünüyorum çünkü kendimiz yaptırdık ula 😅
gittiğin yeri sallıyon reiss yavaş biraz
Ömrü az olana Çelik zırh bile engel olmaz ölüme
yaşadığım apartman depreme dayanıklı.
Belediye tarafından kontrol edildi dayanıklı.
Hiç güvenmiyorum yaşadığım apartmana
Evet muteahhiti biziz çünkü
Eeee 5 şiddetti depremmi oluyor arçı sayılmalı
Geçmiş olsun
Evet dayanıklı
Evet dayanıklı
Düşünüyorum
Geçmiş olsun
hiç sanmıyorum
Amiiiinnn
Hayır düşünmüyorum
Hayır