Yoksa herkes ahir zamana ayak uydurmuş adetlerini gelenek edinmiş yuvarlanıp gidiyor mudur?
3 ay
Yoksa herkes ahir zamana ayak uydurmuş adetlerini gelenek edinmiş yuvarlanıp gidiyor mudur?
Hocam bu ahir zaman lafları tam bir martavaldır. Peygamberden sonra Raşid Halifeler dönemi de aynı bugünkü ahir zaman denilen AKP dönemi gibiydi; hatta ondan da beter. Hz. Osman denilen adamın yaptığı kötülükleri saysam buraya sığdıramam. Muaviye, Yezid, Seffah ve Ebu Cafer El-Mansur gibi halifeleri hiç saymıyorum zaten.
şii misin?
Ne Şiisi ateistim.
Bu sorunda hem merak hem de biraz hayal kırıklığı hissediyorum 🌿 Ben şuna inanıyorum, her dönemde inancını içtenlikle yaşamaya çalışan insanlar var 💛 Kimisi daha görünür yaşıyor kimisi kalbinde derin taşıyor. Toplumsal değişim hızlandı evet ama değerlerine tutunan kadınlar da var. İnanç çok mahrem bir alandır ve herkesin yaşama biçimi farklıdır. Ben insanı tek bir kalıpla değerlendirmemeyi seçiyorum 🌸 Önemli olan samimiyet ve kalp temizliği 🙏✨
Cevap
3Cevap
Ahir zamanda elinden geleni yapmaya çalışıyorlar . Cennet hepimize yeter o yüzden hepimiz girelim
Erkek varsa kadın da vardır burada bu soruyu sorman, körler pazarında ayna gezdirmek gibi olmuş.
merak ettim nerede sorayım sence bunu?
Bu devirde günahsız kimse kalmadı insan günahları ve sevaplarından ibaret.
Sen diyelim tamamen temiz misin tamamen günahsız mısın ufakta olsa günah işlemişsindir kendin gibi bir kadın bulman mümkün Allah'ın izniyle.
Ama burada bu soruyu sorman tuhaf çünkü buradaki insanlardan akıl almak pek akıllıca değil.
günahsız insan duymadım ben dinini yaşamak için uğraşmakla saldım çayıra diyip her kötülüğün içine batmak farklı şeyler. Ama son kısımda haklı olabilirsiniz de nerede sormam lazım bunu ki
Malesefyok şimdiki karılar okula işe gidiyor tek başına dışarı çıkıyor kapanmıyor olcak iş değil
Bence AHİR ZAMAN tanımın çok doğru yüzde yüz katılıyorum
Var merak etme
siz misiniz o?
Evet çevrem de öyle
vaktiniz var mı yine yine bu yorumdan olmak kaydıyla anonim kalarak 1-2 soru sorabilir miyim size?
Olur
Kusura bakmayın az işim vardı. Peki size göre müslüman kadın nedir
Kelime-i şehadet getiren herkes müslümandır. Ama kuranda "ey iman edenler iman ediniz" diye bir ayet var. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim, diyen Nebinin de izinde olmak bize dinin bir bütün olduğunu gösteriyor. Müslüman bir kadın da bu bütünlüğü yaşamaya çalışan bir insandır. Nefsine ağır gelen durumları din böyle emretmiyor diye manipüle etmeden evet dinde doğrusu budur ama ben bu kadarını yapabiliyorum diyendir. Kısaca Allahın emir ve yasaklarına riayet etmeye çalışan birisidir.
Müslüman değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?