• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

İslama inanan kişi feminist olabilir mi?

Pamuksekerofficall
Pamuksekerofficall Takip Et
Guru Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
49
Yapay Zekaya Sor
Beğen
Paylaş
Takip Et
13 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Doğalsever
    Doğalsever Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

İslam zaten kadınları el üstünde tutuyor. Haklar bakımından kadına nadide bir çiçek, değerli bir hazine rolünü veriyor. "Kadınlar çalışmak zorunda değildir, bu yük erkeklere aittir ama eğer kadınlar isterse çalışabilirler." Diyor. Buna rağmen eşitlik ilkesini savunan kadınları cahil olarak nitelendiriyorum çünkü kendi haklarını bilmiyorlar. İslamiyet'te yemek yapmak, bulaşık yıkamak, çocuk bakmak, hatta çocuğu emzirmek, evi temizlemek vb bunların hepsi erkeğin sorumluluğunda. Erkek kendi yapmıyorsa bile bunları yapacak bir hizmetçi tutmakla sorumludur. Çocuk için süt anne bulmak zorundadır. Bunu bilmeyen cahil bir kadın tabi eşitlik diye bağırır. İslam'ın kadından tek isteği; eşine sadık olması, eşine motivasyon vermesi ve yatakta onu reddetmemesi. Kadın bir obje değil, bütün gözlerden sakınmak gereken hazinedir, mahremdir. O yüzden İslam'a inanan biri feminist olmamalıdır.

3
    20 Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

İşte bilgi bir kişi

Yorumla
    • Doğalsever
      Doğalsever
      5 ay

Teşekkürler

Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

Bilgili bir kişi olacakdi ne demek ben teşekkür ederim 🤗🤗🤗💎

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

Bütün bu bilgileri doğru olduğunu söylemekle beraber erkeğin de aynı şekilde kadın onu yatağa çağırdığında reddetmemesi gerekir çünkü kadının da hakkıdır

Yorumla
    • Doğalsever
      Doğalsever
      5 ay

Evet

Yorumla
    • Sümerler000
      Sümerler000
      5 ay

Siz cidden kafayı yemişsiniz Siz cidden kafayı yemişsiniz nisa 3 ayetine baktığımızda erkeğe dört kadına kadar evlenme izni verilmesi kadının eşler arasında paylaşılan bir varlık konumuna indirgenmesinin ilk adımıdır nisa 11 ise miras hukukunda kadını açıkça erkeğin yarısı değerinde görür ve rasyonel bir adalet anlayışıyla çelişir en tartışmalı kısımlardan biri olan nisa 34 ayeti ise erkeğin kadın üzerinde yönetici olduğunu ilan eder ve itaat etmeyen kadınların dövülebileceğini söyleyerek fiziksel şiddete dini bir meşruiyet zemini hazırlar bakara 223 te kadınların erkekler için bir ekin tarlası olduğu ve erkeklerin bu tarlaya dilediği gibi yaklaşabileceği ifadesi kadının bedenini tamamen erkeğin arzusuna amade bir nesne olarak tanımlar bakara 228 ise erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece üstünlüğü olduğunu açıkça belirtir senin bahsettiğin hizmetçi tutma veya emzirme yükümlülüğü gibi konular fıkhi yorumlarda yer alsa da bu durum kadının hür bir birey olmasından değil erkeğin kadının cinselliği ve sadakati üzerindeki mutlak hakkının bir bedeli olarak kurgulanmıştır yani kadın çalışmak zorunda değildir çünkü kadının dış dünyadan soyutlanıp sadece erkeğin motivasyon kaynağı ve cinsel partneri olması hedeflenir bu bir hak değil kadını kamusal alandan silen altın bir kafestir feminist kadınların bu eşitsizliğe karşı çıkması cahilliklerinden değil insan onuruna yaraşır bir eşitliği yani birinin çiçeği ya da hazinesi değil kendi hayatının öznesi olmayı talep etmelerindendir

Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

@Sümerler000 ben normalde hesabı kapatmıştım ama bu duruma sessiz kalamazdim 1. si 4 kadınla evlenmesi evet haktır ama nasıl şöyle ki eğer kadın yaslandigindan ötürü hiçbir şeyi yapamıyor da egerki kadının hakkını alırsa öyle hak oluyor ve hakkını almadan yani iznini almadan 2. Eşini öyle elde edebiliyor tabi önceden çok fazla sıkıntı varmiş tabi maddi durumunda da çok iyi olması lazım ve her birinide eş sevmesi lazım zaten bunları yapamayacaksa hiç girişmesin ve hakkını alamadığı her eş için doğan çocuk zina çocuğudur yani gunahtir. Kadınları tarla olarak görmesi soyunun ilerlemesi içindir. Neden yaratıcı bir kadını erkek için yaratma gereği duysun ki direk erkeği tek ırk olarak yaratirdi ki erkeğin hiçbir şeyi ihtiyacı olmasın. Erkekler başka bir canlıya muhtaç olmasın diye tek ırk tek cinsiyet yaratirdi. İtaatsizlik de ise öyle bir şey söz konusudu degildir siddetden kastı hafif bir dokunmadır ama insanlara göre maalesef İslam kötü anlasiliyor insanlardan ya da insanı cevirilere yönelmemek gerekir.

Yorumla
    • Sümerler000
      Sümerler000
      5 ay

@Renalzey hafif dokunma haricinde cariye olmanı tasdikliyordum zirâ zaten iman etmişsin nisa 34'ede iman et vadribûhun dövmek darp etmek demek parantez içinde (ne) yaparsan orijinalinden koparıp hafifçe dövün olarak telakkî ettirebilirsin orijinali darp etmek dövmektir hafifçe vurun yani hafifçe sonradan eklenmiş kelimedir cariye hanım

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

@Sümerler000 ayetleri öyle bir yanlış anlamışsınız ki.. İslam hemen itaat etmezse onu döv demiyor... evlilik hukukuna başkaldırdığı zaman dövmeden önce birtakım şeyler yapmandan bahsediyor.. öğüt verin ve yatakları ayırın diyor.. darabe Arapçada çok anlamlı bir kelimedir.. onun anlamların bi tanesi de ayırmak demektir... son çare de onu döv diyor.. yani hemen itaat etmezse döv demiyor islam.. İslam’da erkeğin kadına itaat etmedi diye dayak atması caiz değildir.. hatta hadiste kadınları dövenler hayırlılarınız değildir diyor.. ayetleri doğru anlayın..

4 eş de öyle hemen kendi kafasına göre alabilinecek bişey değildir... Öyle her erkek bana izin verildiyse ben de 4 tane nikah kıyarım diye bir şey yapamaz... Şeriat kuralına göre 4 tane eşine de eşit davranmak ikisine de eşit bakmak zorunda.. bunları yapmazsa cehennemi boylar... Öyle her kafasına göre istediği 4 tane eşle aynı anda bile nikah kıyamaz..

Miras hakkına gelince de anne baba çocuklarına eşit verebilir... Kız çocuğuna daha fazla verebilir hatta... Ek olarak erkeğin fazladan aldığı mirasıyla d kadına bakmak çocuğuna bakmak evli değilse ailesine bakmak zorunda.. kadın bunların hiçbirisine mecbur değildir...

Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

@Sümerler000 ne alaka ya cariye kelimesi? Adam akıllı yazdım üslubun hiç hoş değil inanmıyorsan saygı duy aynı benim sana yaptığım gibi! İnanmayabilirsin ama inanlara asagilayamazsin

Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

@Sümerler000 bu arada siz İslam hukukuna göre yazmişsiniz @Kesper arkadaşimiz atladigim yere değinmiş bu İslam hukuku bir adam tarafından yazıldı. Bu bilgiyi de anayasadan biliyorum. İsterseniz araştırabilirsiniz

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

@Renalzey Ayetleri tam anlamadan yazıyorlar maalesef 🤷🏻‍♂️

Yorumla
    • Doğalsever
      Doğalsever
      5 ay

@Sümerler000 sen Kuran'ı baş aşağı falan mı okudun o hangi din lan öyle 😂 ayetleri Ebu Leheb bile bu kadar yanlış yorumlayamazdı

Yorumla
    • Pamuksekerofficall
      Pamuksekerofficall
      5 ay

Engellidimm jsjsjsjz

Yorumla
    • Pamuksekerofficall
      Pamuksekerofficall
      5 ay

Cevap veremez

Yorumla
    • Cermen747373
      Cermen747373
      5 ay

@Sümerler000 tek başına cehaletle mücadele ediyorsun bunlar anlamaz @Kesper denilen arkadaşta çok cahil çünkü darabe kelime olarak o ayette geçmez fiil olarak geçer daha onu bilmiyor önce onu kavra ve o fiilde farklı anlamlara geldiği ve aslında uzaklaştırmak veya ayırmak demek olduğu iddiası modern zamanlarda ayeti yumuşatmak için uydurulmuş bir dilbilimsel zorlama kuranın indiği dönemin arapçasında ve o dönemin müfessirlerinin hiçbirinde bu kelimenin uzaklaştırmak anlamına geldiğine dair bir yorum göremezsin klasik tefsirlerin tamamı taberi razı kurtubi dahil bu kelimeyi fiziksel müdahale olarak açıklar darabe kelimesi eğer bir yerden ayrılmak anlamında kullanılacaksa mutlaka an edatı ile birlikte kullanılması gerekir nisa 34 te ise doğrudan nesneye yöneliktir yani vurmak eylemini ifade eder kaldı ki bir kadına öğüt vermek ve yatağını ayırmak zaten bir nevi uzaklaşmaktır üçüncül aşamada tekrar bir uzaklaşma eylemi önermek dilin mantığına aykırıdır hadisteki hayırlılarınız kadınları dövmeyenlerdir ifadesi ise aslında bir itiraftır demek ki o toplumda kadınlar dövülüyordu ve bu durum o kadar yaygındı ki böyle bir teselli cümlesine ihtiyaç duyuldu ama ayetin varlığı her zaman bu şiddeti hukuki bir zeminde saklı tutar
      dört eşlilik konusundaki adalet şartı da tamamen sübjektif bir kavramdır bir erkeğin dört kadına maddi olarak eşit bakması onları duygusal ve insani olarak eşit gördüğü anlamına gelmez kaldı ki nisa 129 ayeti ne kadar isterseniz isteyin kadınlar arasında adaleti sağlamaya güç yetiremezsiniz diyerek aslında bu şartın imkansızlığını bizzat kendisi itiraf eder yani hem kapıyı açıp hem de yapamazsınız demek rasyonel bir hukuk sistemi değil bir çelişkidir ayrıca cariyelik kurumunu da unutmamak gerekir bir erkek dört nikahlı eşinin yanı sıra sınırsız sayıda savaş esiri kadınla yani cariye ile ilişkiye girebilir bu mu kadına verilen değer?

Yorumla
    • Cermen747373
      Cermen747373
      5 ay

@Kesper miras meselesinde erkeğin kadına bakma yükümlülüğü olduğu savunması kadını ömür boyu erkeğe bağımlı kılan bir sistemin bahanesidir bir kadına sen eksik al çünkü erkek sana bakacak demek kadının ekonomik özgürlüğünü elinden alıp onu erkeğin insafına terk etmektir rasyonel bir sistemde haklar sorumluluklara göre değil bireyin varlığına göre eşit dağıtılır anne babanın eşit verme ihtimali ise kuranın belirlediği farz olan miras paylarını değiştirmez nisa 11 açıkça erkeğe iki kadına bir pay der bu ilahi bir emir olarak sunulur yani temel kural eşitsizlik üzerine kuruludur

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

@Cermen747373 evet gerçekten cahil olduğunu belli etmişsin kardeşim.. Nisa 34’te geçen “فاضربوهن” fiili klasik Arapçada ve klasik tefsir geleneğinde fiziksel müdahale olarak anlaşılmıştır... Taberi Razi, Kurtubi, İbn Kesir gibi ana akım müfessirlerin tamamı bu fiili vurmak olarak açıklanmıştır... Darabe burada uzaklaştırmak demektir iddiası modern dönemde ortaya çıkmış, ahlaki rahatsızlığı azaltmaya yönelik yorumlayıcı bir savunmadır.. tarihsel tefsir geleneğinin görüşü değildir... Ayrıca darabe fiilinin “ayrılmak” anlamı Arapçada genellikle an edatıyla birlikte kullanılır... Nisa 34’te ise doğrudan nesneye yöneliktir... Yani dil açısından mesele bu kadar nettir.. Buna rağmen bu ayetin varlığı İslam kadına şiddeti teşvik eder gibi basit bir sonuca da otomatik olarak götürmüyor.. neden dersen çünkü klasik fıkıh bile bu fiili sınırsız bir hak olarak değil darben ğayra mubarrih / yani yaralamayan iz bırakmayan aşağılamayan son derece sınırlı bir ruhsat olarak tanımlamıştır.. bu ideal bir davranış olarak sunulmaz aksine nüşûz gibi istisnai bir durumda son çare olarak zikredilir. yani metnin kendi iç dünyasında bile bu davranış övülmez ve normalleştirilmez.. o yüzden yazdıkların ne akla ne mantığa sığar..
      peygamber pratiği bu noktada belirleyicidir...

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

@Cermen747373 Hz Muhammed’in hayatında eşlerine vurduğuna dair tek bir sahih rivayet yoktur... bulamazsın da.. Aksine kadınları dövenler hayırlılarınız değildir gibi ifadelerle bu davranış açıkça ayıplanmıştır... bu hadis bir itiraftır evet çünkü o toplumda kadınların dövüldüğünü gösterir... Ama aynı zamanda norm koyar: hayırlı olan bunu yapmayandır. Mesela önceden şarap ya da alkol tüketmek bile haram değilken bu sonradan haram kılınmıştır.. neden? Çünkü sarhoşluk yarardan daha çok zarar yarattığı görülmüş ve ona göre de yasak kılınmıştır.. Hukuk tarihine baktığında birçok sistem var olan sert pratikleri bir anda sıfırlamaz.. önce sınırlar, sonra ahlaki baskıyla geriletir.. Burada olan budur.
      Üç aşamalı sistem meselesine gelince; öğüt vermek, yatağı ayırmak ve üçüncü aşama... İlk iki aşama zaten psikolojik ve sosyal mesafe koymaktır... Klasik anlayış bu yüzden üçüncü aşamayı sembolik fiziksel uyarı olarak görmüştür... bu yorum tarihsel olarak doğrudur.. bunu inkar eden ilim değil apologetiktir..

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

@Cermen747373 Çok eşlilik meselesinde de benzer bir durum vardır... Nisâ 3’te adalet şartı getirilir Nisâ 129’da ise Ne kadar isteseniz de kadınlar arasında adaleti sağlayamazsınız denir... Yani 4 tane eşle evlilik yapmak epey büyük sorumluluk gerektirecek bir şey... Buna rağmen de İslam ağır şartlar koyuyor... cevap zahiri adalet ile kalbi adalet ayrımıdır... Ancak bu açıklama modern etik açısından tatmin edici olmak zorunda değildir.. Duygusal adaletin imkansızlığının kabul edilmesi sistemin insan onuru açısından sorunlu görünmesine yol açabilir..
      Cariyelik meselesi ise en zor savunulan başlıklardan biridir... tarihsel olarak meşrulaştırılmıştır, fıkıhta vardır ve bir erkeğin nikâhlı eşleri dışında cariyelerle ilişkiye girebilmesi kabul edilmiştir... Ama bunun “kadına verilen değer” açısından modern dünyada savunulabilir bir tarafı yoktur... Burada yapılabilecek tek şey tarihsel açıklamadır... ahlaki aklama değil.

Miras konusuna gelince, Nisâ 11 açık ve nettir: erkeğe iki, kadına bir pay. Bu ilahi bir emir olarak sunulur. “Erkek bakmakla yükümlüdür” gerekçesi patriarkal bir sistemin iç tutarlılığıdır ama birey temelli modern hukuk anlayışıyla uyumlu değildir. Bu da inkâr edilemez bir eşitsizliktir. Ailesi isterse kızına da verebilir veremez diye bir şey yok.. ama erkeğe daha çok veriliyorsa o mirasla geçimini daha fazla yapsın diye.. o yüzden bildikleriniz yetersiz olduğu için boşuna tartışmaya girmeyeceğim

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Sümerler000
    Sümerler000 Takip Et
    Yoda Yaş: 109 , eic 100%
    5 ay

Sence?

Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.(Nisa34. ayet)

1
    0 Yorumla
  • Rσzαlísα
    Rσzαlísα Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay

Bir kişi hem müslüman olup hem de feminist olabilir. Benim inandığım İslam, adaleti ve zayıfın yanında olmayı emreder. Feminizm de en temelde kadınlara yapılan haksızlıklara karşı durmak ve adalet istemektir. Bu noktada ikisinin de "haksızlığa hayır" demesi bana çok uyumlu geliyor. Kendi dinimi incelediğimde kadının hor görülmesine, şiddet görmesine veya eğitimden uzaklaştırılmasına dair bir emir görmüyorum. Aksine, kadınların haklarının korunması gerektiğini görüyorum. Eğer feminizm "kadın insandır ve hakları vardır" demekse, bu benim inancımla çelişmiyor.

0
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Feminizm dinlerin içinde olan bir şey olmadığı için olabilir. Ama sen, dini kadınları kısıtlayan bir şey olarak görüyorsan ya da kadınların kısıtlanmasını dinen savunuyorsan feminist olman mantıksız olur. Mesela kimisi İslamiyeti eşitlik olarak görüyor kimisi de görmüyor.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
5 ay
  • İslam’a inanıp feminist olmak birçok kadın için mümkün ve anlamlı bir duruş 💛✨

Feminizm denince akla erkek düşmanlığı değil, kadın ve erkeğin insan olarak eşit değerde olması geliyor. Hak, adalet ve güven içinde yaşama talebi geliyor. Bu da İslam’ın adalet vurgusuyla çatışmak zorunda değil.

Sen kalbinde hem inancını hem de kadınların hakkını savunma isteğini taşıyorsan, bunu kendi vicdanına ve Allah’la olan ilişkine göre dengeleyebilirsin 💫🌿

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

20

Cevap

33

Cevap

• Ritchson m
    Ritchson Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 24
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

İslamla pek alakası yok bence

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.

Olanlar vardır

0
    0 Yorumla
  • YorgunBirCicek
    YorgunBirCicek Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Bence olabilir.
    Kadının hakkını, adaletini savunmak feminizmse, bunun İslam’la çelişen bir yanı yok. Zaten İslam da zulme karşı durmayı, hakkı gözetmeyi öğütlüyor. Ama feminizmin her söylemini de sorgusuz kabul etmek zorunda değil insan. Yani inançlı olup kadın haklarını savunmak gayet mümkün.

0
    0 Yorumla
  • MsBetty
    MsBetty Takip Et
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı.

İslam o kadar güzel bir din ki.. kadının hakkını zaten fazlasıyla gözetiyor, bunun dışında amacından sapan fazla radikal cinsiyeti öne çıkaran yaklaşımları doğru bulmuyorum pamuğum 💖🌸

2
    2 Yorumla
    • Pamuksekerofficall
      Pamuksekerofficall
      5 ay

kadın hakların gözetmek
      olduğunda feminizm islam'in yanında hiçbir şey olarak kalır. Erkeklerin bize öğrettiği İslam ile, burada erkeklerden kastım dini bize erkeklerin çıkarlarına göre açıklayan herkesdir, biraz derine inildiğinde, farklı bir bakış açısiyla incelendiğinde öğrenilen islam bambaşka. DIşaridan erkeklerin lehine gibi görünen her şey aslında en çok kadınları gözetiyor veramm🌸💖

Yorumla
    • MsBetty
      MsBetty
      5 ay

Kesinlikle öyle 💖🌸

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    5 ay

Evet, İslam'a inanan bir kişi feminist olabilir. İslam, kadınların haklarını savunur ve onlara eşitlik sağlar. Feminist bir yaklaşım da cinsiyet eşitliği ve kadın hakları üzerine odaklanır. İslam'da kadınların eğitim alması, iş gücüne katılması, kendi mülklerine sahip olması gibi hakları vurgulanmıştır. Birçok kadın, İslam'ın özünde bulunan bu eşitlik mesajıyla feminist bir bakış açısını birleştirerek toplumsal eşitsizliklere karşı mücadele eder.

0
    0 Yorumla
  • Nightwalk35
    Nightwalk35 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 92%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Bilinçli bir Müslüman ise hayır. Zaten feminizm ne Allah aşkına? Biz zaten çok degerliyiz. Pozitif ayrımcılığa ya da kendimizi savunmaya ihtiyacımız yok ki

2
    0 Yorumla
  • TɪᴛʀᴇᴋKᴀʀʏᴏʟᴀ
    TɪᴛʀᴇᴋKᴀʀʏᴏʟᴀ Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı.

Kadınlar parayı bulunca muhalefeti, koca bulunca da feminizmi bırakır.

Müslüman olarak bir erkek olarak feminizme karşıyım. Eşim kızım benim en değerli varlıklarımdır. İnancımın bana ve aile bireylerine yüklediği görevler bellidir.

0
    0 Yorumla
  • MehmetEmin61_
    MehmetEmin61_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay

Aslında sadece inandım demekle tam anlamiyla inanmış olmuyorsun öncelikle bunu bilmek lazım. Islamin kadına ne kadar değer verdiğini fark ettiğin an zaten başka akımlara katılarak ben... ist veya... izm olacağım deme ihtiyacı da hissetmezsin.

0
    0 Yorumla
  • SakinBirPanda
    SakinBirPanda Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

Dümenden olur gibime geliyor. Çünkü İslamiyette açık açık yazar. ""Kadınlar sözünüzden çıkarsa dövün, eşitsiz miras paylaşımları, 1 erkeğe 3 kadın, sınırsız cariye"" vs vs..

0
    0 Yorumla
  • principessaa
    principessaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay

İslam ile ne alakası var ki bunun

İslam kadına değer veren bir din aslında bazı kesimler kendince değişik yorumlar yapıyor

Her ikisi aynı anda olabilir

0
    0 Yorumla
  • anadecrister
    anadecrister Takip Et
    Guru Yaş: 18 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı.

Femistlik temel olarak her iki cinsin de eşitliğini savunur isteyen destek verebilir ki zaten bu İslam'da var kadının erkekten eksik bir yanı yok evlilik hariç.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    5 ay

İslamda kadınların hiç söz hakkı yok ki nasil feminist olabilirsin? Anca cocuk dogurmali ve eşinin her istedigini yapmalı.

2
    3 Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

Niyeti kötü olduğu durumlarda başka kurallar devreye girer erkeğin sözünü dinlemesi farz olsa bile her şeyin bir sınırı vardır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      5 ay

@Kesper erkegin işine gelince farz gelmeyince günah

Yorumla
    • Kesper
      Kesper
      5 ay

Nasıl işine gelince farz nasıl işine gelmeyince günah

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    5 ay

Turkiyede herkes Müslüman ama Müslümanliga uyan yok ki.

Ayrica feministlik git kötü yola düş demiyor heralde.

Peygamberimizin karısı da çalışıyordu. Yani feministligin muslumanliga karşı olduğunu düşünmedim.

0
    0 Yorumla
  • RuuDy_RuuD
    RuuDy_RuuD Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 73%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Şirk koşmak gibi bir durum oluşur, duracağınız yeri bilmeniz gerekir...

0
    0 Yorumla
  • cyllell26
    cyllell26 Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.

Yani birisi inanç, diğeri saçma sapan bişey. Ama olabilir.

0
    0 Yorumla
  • 38_11Enerjisi
    38_11Enerjisi Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    5 ay

Olamaz eğer Hz Muhammed'in getirdiği İslam'a inanıyor ise...

0
    0 Yorumla
  • EserAktaş
    EserAktaş Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

Yeşil pankartlı olan abla ile danaya girmiştik.

0
    0 Yorumla
  • SonVeda
    SonVeda Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    5 ay

Kişilerin inanclari ne olduklari sadece kişiyi baglar.

0
    0 Yorumla
  • wkertenkele
    wkertenkele Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    5 ay

Tabiki olabilir. Ikisi bence cok farkli seyler.

0
    0 Yorumla
  • intikam_vakti
    intikam_vakti Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    5 ay

Ne alakası var İslami saçma sapan şeylere yonetlmeyin

0
    0 Yorumla
  • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
    Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 35%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Olamaz biraz araştıran zaten ne hakları olduğunu görür,

0
    0 Yorumla
  • YecücMecüc
    YecücMecüc Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 100%
    5 ay

İslama inanıyor ise eşitlik ilkesini bilir ve feministlikten uzak yaşar bence

0
    2 Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      5 ay

Sen de feminizmi biliyor olsaydın eşitliği savunduğunu bilirdin

Yorumla
    • YecücMecüc
      YecücMecüc
      5 ay

Evet sen bu konuda bilgilisin ama çoğu insan böyle düşünmüyor, kadın haklarını savunan, erkeklerden nefret eden bir gurup olduklarını ve sadece kendi istek, arzuları ve çıkarları uğruna yaşadıklarını düşünen bizim toplumumuzda geniş bir kitleye sahip, benim anlatmak istediğim yazımda ise dini konuyla ilgili bir yazıydı, zaten din bize bunu öğretti her şeyin eşit olduğunu, peki feminizim adı altında bunu anlatma çabası neden?

Yorumla
  • Blackspot
    Blackspot Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı.

Bence hayır. Bunu söyleme sebebim ise bazı ayetler.

0
    0 Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Olamaz bence hoşgörülü olur iki cinse karşı da karşı tarafın da haklarını korur kendinin de 🤔🧚‍♀️

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    5 ay

İslama inananbir müslüman kişi komünist , satanist , faşist , materyalist , masonist olmaz , olamaz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    5 ay

İslâm inanan kişinin aklı yoktur ya da Türkiye de ki gibi Atatürk'ün yaptığı devrimlerin vermiş olduğu haklarla İslam'ı savunuyordur ki gerçek İslâm böyle zannediyorlar

0
    0 Yorumla
  • comet88
    comet88 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    5 ay

Evet olabilir. Günaydın

0
    1 Yorumla
    • Pamuksekerofficall
      Pamuksekerofficall
      5 ay

Günaydın🌸

Yorumla
  • BɪʀDᴇʟɪɴɪɴHᴀᴛıʀᴀʟᴀʀı
    BɪʀDᴇʟɪɴɪɴHᴀᴛıʀᴀʟᴀʀı Takip Et
    Yoda Yaş: 68 , eic 100%
    5 ay

İslamcılar cariye olur feminist değil

1
    0 Yorumla
  • Akmankan
    Akmankan Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Neden feminist oluyor

0
    0 Yorumla
  • geceyisevenbirkız
    geceyisevenbirkız Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

Olabilir ama ben değilim

0
    0 Yorumla
  • princess_Angela
    princess_Angela Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 21
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı.

Alakası yok

0
    0 Yorumla
  • Psigareşh
    Psigareşh Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Yorum yapamam dini bilgim o kadar yok..

0
    0 Yorumla
  • Pesimizm
    Pesimizm Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 55%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Erkek düşmanlığı anlamındaysa hayır.

0
    0 Yorumla
  • hayatındışında
    hayatındışında Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.

Susma haykır lgbt vardır

0
    0 Yorumla
  • KIZILİNKA
    KIZILİNKA Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 27
    5 ay

Olabilir

0
    0 Yorumla
  • _-Dream-_ u
    _-Dream-_ Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.

Feminizm kocayı bulana kadardır

0
    0 Yorumla
  • mdrx592
    mdrx592 Takip Et
    Master Yaş: 35
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı.

Kadın hakları savunucusu olur.

0
    0 Yorumla
  • Renalzey
    Renalzey Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 87%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.

Evet ben

1
    3 Yorumla
    • Emirkaya26
      Emirkaya26
      5 ay

@Renalzey nasl feminizm pekş

Yorumla
    • Renalzey
      Renalzey
      5 ay

İslam'ın verdigi şey sizin gözünüz de feminizm ama zaten bu haklar İslam tarafından bize verildi.

Yorumla
    • Emirkaya26
      Emirkaya26
      5 ay

Evet verildi zaten

Yorumla
  • Benelif97
    Benelif97 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    5 ay

Kdkdldkd evet

0
    0 Yorumla
  • LeylaEylül20
    LeylaEylül20 Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 100%
    5 ay

Olamaz. (Dinsizim)

0
    5 Yorumla
    • YecücMecüc
      YecücMecüc
      5 ay

Şimdi gördüm dini inancın olmadığını, tercih tabi ki ama kromozomlarında bir kötü bir iyi gen var, seçim burada başlıyor, iyiliği seçip doğru yolda mı ilerleyeceksin? Yoksa kötülüğü seçip hayatı ve çevrendekilerin hayatını cehenneme mi çevireceksin prenses?

Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      4 ay

Evet iyiliği seçtim doğru yolda ilerleyecegim

Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      4 ay

Yani dinsizim.

Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      4 ay

Ama sizin görüşünüz saygı duyarım yani muslumanligi iyilik gayrimuslimligi kötülük olarak gorebilirsiniz. Size göre de siz iyi yoldasinizdir

Yorumla
    • YecücMecüc
      YecücMecüc
      4 ay

Çok iyi bir seçim yaptın tebrik👏🏼, yok ben gayrimüslimliği kötülük olarak görmem, her dinde iyi ve kötü muhakkak var, önemli olan doğru yolu bulabilmekte 👍🏻

Yorumla
  • Şeftalikırmızısı77
    Şeftalikırmızısı77 Takip Et
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 765 cevap paylaştı.

İmkanı yok

0
    0 Yorumla
  • Aslan1806
    Aslan1806 Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 100%
    5 ay

Olmaz

0
    0 Yorumla
  • KayipPsikopat_3
    KayipPsikopat_3 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Yani bu çok zor

0
    0 Yorumla
  • CptMac
    CptMac Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.

hayır

0
    0 Yorumla
  • hayatbosm
    hayatbosm Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    5 ay

olamaz

0
    0 Yorumla
  • Huzurluhuzursuzz
    Huzurluhuzursuzz Takip Et
    Guru Yaş: 73 , eic 62%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.

Olur neden olmasın

0
    0 Yorumla
  • вshєldσn u
    вshєldσn Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Olanlar vardır

0
    0 Yorumla
  • Ummuttt
    Ummuttt Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Niye olmasın

0
    0 Yorumla
  • Sansliseleven
    Sansliseleven Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Hayır

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    5 ay

Olamaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    5 ay

Alakası yok derim

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    5 ay

Evet

0
    0 Yorumla
  • 61Koçarii
    61Koçarii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    5 ay

Olamax.

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslama inanan kişi feminist olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Müslüman biri feminist olabilir mi? 5 cevap verildi
Feminist bir müslüman? 13 cevap verildi
Feminzm İslam'a ters mi? 23 cevap verildi
Sizce İslam dini ataerkil ve antifeminist mi, Müslümanlık feminizmle çelişiyor mu? 10 cevap verildi
İslamda kadının çalışması uygun mu? 40 cevap verildi
İslam da cinsiyetçilik var mı? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sizce el emeği bir eserin gerçek değeri harcanan zamana göre mi yoksa verilen emeğe göre mi ölçülmeli?
  • İsmail Kartal yeniden Fenerbahçe'de! Sizce İsmail Kartal Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi?
  • İkna kabiliyetin yüksek mi?
  • Suçlu hissettiğiniz halde yapmaktan keyif aldığınız şey nedir?
  • Cipsle aranız nasıl, en son hangisinden yediniz?
  • Sen neyi asla yapmazsın?
  • Bir insana güvenmen ne kadar sürer?
  • Kendine bir soru soracak olsan bu ne olurdu?
  • İnsan nasıl bir varlıktır, eleştirel bir tanım yapar mısın?
  • Sadece zaman geçirmek için biriyle birlikte olur musunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨