+1 yıleğer baba evindeyse ve hiç evlenmemiş ise babası müsaade edemez babası bakmakla mükelleftir. evlenmiş ise kocası çalışmasına müsaade edemez kocası bakmakla mükelleftir. evlenmiş boşanmış bir kimse baba evine dönerse babası artık ona çalışma diyemez ama çalışta diyemez babası gene bakmakla mükellef olduğu gibi çalışıp çalışmaması hususunda özgür bırakır. evlenmiş faka kocası geçimi sağlayamayacak durumda ise gene çalışması hususunda özgürdür fakat o ailenin geçimini sağlaması için kocanın sılayı rahmindeki kişilerin yardım etmesi de farzdır...
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ben anlamiyorum bu soruyu arkadasim bu kadinin hayatta kimsesi yoksa ne yapacak? Bu durumda haram olmuyor mu ne oyle hayat sartlarina gore mi haram helal belirleniyor yapmayin ya biraz mantiginiz calissin her hocaya inanmayın kadinda Allahin kuludur erkekte neyse konusmayayim bu konuda sacma sapan polemikler olusur sonra
12 Yorumla
Soran+1 yılaraştrdğıma göre kadının çalştğı işte erkeklerle başbaşa kalması ya da dyolog halinde bulnması sorun olşturur mahremyeti korumanın zor oldğunu sölüyolar
- +1 yıl
Basbasa kalindiginda namusmu kayboluyormus cok basit bir soru soruyorum bir kadinin kimsesi yoksa bu kadin nasil yasayacak? ikinci sorum dinimizde kadinlar bu dunyaya ureme yapmasi icin mi gonderilmis? Ucuncusu kadinlarin dinimizde ki konumu nedir kölelik mi et yiginimi mi mal mi yoksa vazifsiz dunya nufusunu artisi saglanmasi icin mi biraz dusunmek gerekiyor her haci hoca dogruyu biliyor diye bir sey yok bilmem kac bin yil gecmis kuran kerimin ineli bir tane hoca soyle %100 dogru cevirmis olan hep yorum uzerine cevrilmistir kurani kerim düşünün biz bundan 100 200 yil onceki padişahların tam anlami ile yaptiklarini bilmezken bin kusur yil gecmis peygamberimiz Hz Muhammedin sunnetir diye kim bilir ne kadar yanlis seyler aktatilmistir yapmayin etmeyin mantiginizin almadigi seylere inanmayin niyet edin sadece ve Allaha ibadet edin
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormalde çalısmak erkeğin sorumlulugudur ama kadında çalısabilir. Mesela diyelim esiniz yok babanızda vefat etmiş çalısabilirsiniz. Çalıstıgınız ortamda erkekler çok yoksada bir sorun olmaz. Ama durumunuz iyiyse iş ortamınızda da erkek çok varsa çalısmak dogru degil. Yani bir bayan kendini olabildigince erkekten saklamalı.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılKadının eğer ihtiyacı varsa ve çevresindekiler maddi anlamda destek vermiyorsa çalışması caiz olur. Erkeklerin içinde çalışmak zorunda ise örtülü ve tesettürüne dikkat ederek çalışmalıdır. Ama ihtiyacınız yoksa ve keyfi çalışıyosanız bu dine uygun olmaz.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılKadın, mali ve ticarî alanlarda erkeklerle eşit konumda olup, kadın olması sebebiyle herhangi bir kısıtlamaya maruz değildir; ticaret ve borçlar hukuku alanında erkeklerin sahip oldukları bütün hak ve yetkilere sahiptir. İslâm dininde erkek – kadın ayrımı yapılmaksızın, çalışıp kazanmak teşvik edilmiş, "insan için ancak çalıştığı vardır" (Necm, 53/39); "… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32) buyurulmuştur.
10 YorumlaŞimdi az mantığa davet ediyorum sizi. Kadın dulsa napıcak bir geliri yoksa? Ki böyle bir devirde geçinmek kolay mı? hem kadın hem erkek çalışır daha iyi imkanlara olanaklara sahip olmak için. Kadında kendi ayakları üzerinde durabilme. Günah deseler eline mesleğini almışsın çalışmıycakmısınız?
10 YorumlaYav şimdi sana birşey söyleyecem ama neyse. Sanki herşeyini İslam'a uygun yapıyon da çalışıp çalışmayacağına da İslami kurallara göre karar verecen. Hem ne jadar seviyonuz bu fetva işlerini. Birilerinin sie akıl verip, sizi yönlendirmelerini, gütmelerini. Senin aklın yok mu? Araştır öğren , madem meraklısan.
21 Yorumla
Soran+1 yılzaten araştırıyorum birde buraya yazayım belki bilgili biri cevap verir dye sadece bu
Eğer çalışılan yerde erkek yoksa çalışılan işte mübah olan bir işse çalışılır. Ama müslüman hanımın yapması gereken evvelce vazifesi evde çocuklarını yetistirip imanli bir nesil oluşturup o evlerden fatihler çıkmasını sağlamaktır. Veya hanımlara hocalık etmek onlara vaaz etmektir
00 Yorumla
+1 yılElaleme kölelik edeceğine hizmet edeceğine eşine kocana hizmet et.. doğrusu budur.
Birileri de kocana hizmet edince kölemisin diyor.. inançsız insanlar böyle düşünür.
Ama gel görki başkasına hizmet etmeyi kölelik etmeyi tavsiye ediyor...
Kocası karısına ailesini geçindirmek için başkasının yanında köle gibi çalışıyor..
niçin?
Ailesi için çocukları için..
Böyle düşünürsen islamın kadına ne kadar değer verdiğini anlarsın..10 Yorumla10sene once kadinlar basortululer neden calisamiyor neden ayrimcilik var gibi sorular soruyolardi (tabi bursa deil). Simdiyse kadinlar calisabilirmi diye soruyosunuz. Bikac sene sonra kadinlar islama gore kole mi. Diye sormaniz kuvetle ihtimal. Sen bunlari bosver bizim dediklerimizi, nette okuduklarini, hocalarin soylediklerini. Hepimiz isimize geleni soylucez bize dogru geleni. Ac oku kitabi bastan sona. Eger herhangi biyerde kadin calisamaz yaziyorsa kimi dinlemen gerektigini anlarsin
00 YorumlaDinen kadının çalışmasına kesinlikle sakınca yok, fakaaaat bulunduğu ortamda nikah düşen bir erkekle tek başına kapalı bir ortamda kalmayacak, mahrem olan biryeri gorunmeyecek ve vücut veya el teması olmayacak
04 Yorumla
Soran+1 yılo kişi ya psikologsa asıl sorunda bu işte
Soran+1 yılteşekkür ederim saouln
+1 yılduruma göre değişir eğer maddi durumun iyi olduğu halde zevk için çalışacaksan uygun değildir. evinde çocuklarınla ilgilenmen daha hayırlıdır ama maddi durum söz konusu olunca uygun şartların sağlanması şartıyla çalışabilirsin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimizin eşi hz Hatice ticaretle uğraşan bir kadınmış. Uygun olmasa öyle birisiyle evli olmazdı heralde peygamberimiz.
26 Yorumla- +1 yıl
www2.diyanet.gov.tr/.../KadinlarinIsHayati.aspx burada da detaylı bilgi var ayrıca. @birumuttt çalışma zorunluluğu yok evet ancak çalışmasında bir günah da yok.
- +1 yıl
Valla diyanette söylediğin gibi birşey yazmıyor @birumuttt
- +1 yıl
@birumuttt male mı aliyosun
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 368 cevap paylaştı. Değil
'' Hiç kuşkunuz olmasın ki Ben, sizden kadın-erkek çalışıp iş ve değer üreten hiç kimsenin ürettiğini zayi etmeyeceğim. ''10 Yorumlaİslamda kadının evinde oturup kocasına hizmet etmesi dışında bir şey yapması uygun değil.
15 Yorumla
Soran+1 yılgünah mı peki? yoksa sadece hoş karşılan mıyan bişey midir?
islam dini gerici bir din değil canım. tamam o zaman kadın yevmıyeye gtmesin tarlaya gtmesin çalışmaya üretim yapmasın gunah diye.. geçmişte savaş halinde hemşireler mermi hazrlayan analarımız da çok gunah işledi o zaman..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle İSLAM da kadının çalışması CAİZ değildir. TÖVBE HAŞA ALLAHA şirk koşuyor demektir. kadının görevi çocuk yapmak ve erkeğinin arzularını gidermektir. Ondan başkasını DİNİMİZ asla kabul etmez. KARA ÇARŞAF kadın için en uygun olan elbisedir. Zerre tırnağı gözükmemelidir.
ALLAHUEKBER!02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSİZ VE SİZİN GİBİLERİN İSLAM DA YERİ BELLİDİR. CEHENNEM DE YANACAKSINIZ.
Yok calismamali kadin dedigin oyle mal mal oturmali ya nasil sorular soruyorsunuz bir kadinin calismasindan dogal ne var
13 Yorumla
Soran+1 yılinançlı insanlara soruyoruz anlayamssın sen bunu boşver
çalışamaz diye bir şey yok erkeklerle göz temas kaçınmalı demiş arkadaşın birisi ben katılmıyorum insanın içindekii fesatlık ve karaktere bağlı göz teması abartılı geldi kur-an da böyle şey var mı bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılkardeşim bana sorarsan uygun değil çünkü kadının kocasından başka kendisine haram olan erkekle konuşması bir haramken tutupta aynı ortamda çalışması ne kadar doğru sence
02 Yorumla
Soran+1 yılee peki hz hatica validemz ticaretle uğraşan biriydi? ve ister istemez erkeklerle diyalogtaydı
- +1 yıl
peki şunu düşündün mü, o zaman Hz. Hatice annemiz müslüman mıydı ki böyle şeylere dikkat etsin haram diye, peygamber efendimizle olduktan sonrasına bakmak gerekir güzel kardeşim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 470 cevap paylaştı. bir ortamda bir erkekle başbaşa kalacak şekilde çalışıyorsan uygun değil ama başbaşa kalmıyorsanız uygunn
02 Yorumla
Soran+1 yılmeslğimi bırakacğım heralde bu gidişle işm psikologluk çünkü
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışma konusunda bir sıkıntı yok. Erkeklerle çok haşır neşir olmamak kaydıyla.
00 Yorumla senin çalışmaya niyetin yok başka bahaneler arıyorsun. sen otur erkek çalışsın getirsin sana iyi valla
eic çekkk07 Yorumla
Soran+1 yılhayır aksne çok istyorum ama erkk istemyor dinen sakncasınn oldğunu dşnüyor
Soran+1 yıl3000
Soran+1 yılorası öyle 2.5 maaş zaten benm bazıları hayt koşlları paryla yükselmz imannla yükselr dyo göznü para brürse bereketi kalmaz faln dyor
Soran+1 yılartık bakacğız duruma göre teşkkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun cevabini burdan bekleme bacim. Daha bilgili insanlara sor
11 Yorumla
Soran+1 yılhata ettm haklısınz düzgn cevaplayan oldğu kadar saçmalayanda çok
eger maddi yonden sıkıntı varsa calışabilir ama oda heryerde degil bayanların sadece bayanlarla muhatab olup para kazanacakları cok meslek var ama maddi sıkıntı yaşamaıyorsa calışması uygun degil
00 YorumlaBir erkekle halvet halinde kalmayacaksa, kazancı helal olan işlerde çalışabilir.
00 Yorumlayok evde yatması uygun alla allaaa git çalış ibadettir calismak
03 Yorumla
Soran+1 yılciidi bşey sorduk şurada bilgnz olmadan cevaplamayın, kmilerine göre eşine hizmet etmeli doğrusu bu dyolar o yüzden sordm
+1 yılDinimiz hiçbir şekilde kadına kısıtlama getirmez dinimiz de ve Allah nezdinde kadın ile erkek eşittir.
10 Yorumla
+1 yılHiç erkek olmayan ya da bir erkekle konuşmani gerektirmeyecek bir ortam bulursan çalış
01 Yorumla- +1 yıl
Evet hata pencereleri filan açmayalım mazallah erkek sinek girer
+1 yılerkeklerle göz veya her türlü temastan kacınmalı ama
00 Yorumla
+1 yılDegil abi
Trabzonda soyle bir laf vardir
Karisini Calistiran Pezevenkten farki yoktue00 YorumlaTabiki de çalışabilir fakat işe de bağlı biraz
05 Yorumla
Soran+1 yılpsikolog?
Soran+1 yıliyide ben meslğin zorluğndan bahsetmyorum işmi elme aldım ben benm sorum dini açıdan
Ya ciddi misin siz, dalga mı geçiyorsunuz?
05 Yorumla
Soran+1 yılsen ciddimsn dalga mı geçiyorsun?
Soran+1 yılfikrinize sayglıyım ama sizn sandğınz kadar basit bir konu değil bu
- +1 yıl
Eğer gerçekten din konusunda bu kadar hassas olsaydiniz bit bilgi birikiminiz olurdu değil mı? Hz. Hatice desem.. yukarda da enyobaz adinda ki bir kullanıcının da paylaştığı yorumu görmüş olmanız lazım. Cahil insanların kur-an emirlerine uymayan saçma düşüncelerini onemsememenizi öneririm fakat bu kadar okumuş olmanıza rağmen kendi kuralları ve iradesi olmayan birisine ne desem boş olmalı...
Soran+1 yılhayır buradakiler ne derse yapacğım dye bir kaide yok, sadece sordum insanlara bu laflar biraz ağır
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılUygundur namusu ile çalışsın gerisi teferruat.
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin olmadığı bir ortamdaysa evet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamda kadının yaşaması bile haram
01 Yorumla
Soran+1 yılnasl bir antktır bu
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 540 cevap paylaştı.
+1 yılcalısmak gunahmı
02 Yorumla
Soran+1 yılbunu araştırıyorum bende
- +1 yıl
matıken sence gunah mı evıne bakkmak kocan yardım etmek gunahmı
+1 yılİslamda kadınlar köledir.
12 Yorumla
Soran+1 yılabartmayın yok böle bişey
- +1 yıl
yav he köle
+1 yılwohohohohoho haram.
10 Yorumla