Annem ablamın hayatını çalıyor diyebilirim. Ablam 25 yaşında mesela avukat olmak isterdi, lisede adalet bölümüne gitmek istedi şehir merkezine ( biz ilçedeyiz ) annem, abim ve babamın aklına girdi engel oldu sonra ablam burada bir düz liseye girdi. Ablam derdini vs. sadece bana anlatır ben de O'na... Buradaki okulda çok kötüydü tuvalette çocuk d*şüren mi dersiniz, okul yanındaki mezarlık da basılan mı dersiniz, sınıfta uygunsuz şeyler yapan mı derseniz.. adını siz koyun yani. Ablam da yapamadı açık öğretime geçti, zaten akran zorbalığı da yanında cabası...
Sonra ablam üniversite sınavlarına girdi, İstanbul Üniversitesi kazandı hukuk. Tabii İstanbul Sivas'a çok uzak hem de O'rada tanıdık vs yok, ayrıca ablam burada annemin eli ayağı. Yemek, temizlik, bulaşık, çamaşır, misafirimiz çok geldiği için ablam onlara da bakıyor...
Bu yüzden yine abim ve annem yapacağını yapıp ablamı göndermedi, babam da arkasında durmadı ablamın. Bizim evimizde de kural vardır, hep son sözü annem ve abim söyler ki ablamı da hep abimle bastıran annemdir. Ama annem bazen öyle biri oluyor ki, " ben size yetemiyorum" diye ağlıyor... Annem fedakardır ama bencil de bir insandır.
Konuya döneyim, ablamı burada iki yıllık üniversiteye göndermek istediler (diplomanı alırsın çıkarsın hesabı) ablam da gitmedi, o günden beri ablamı başarısız ve tembellikle hep suçladılar. Ablam "sizin yüzünüzden oldu" gibi şeyler dese, ya trip atıp küstüler, ya kavga ettiler, ya susturdular.
Ablamın hayatını biliyorum 7/24 evin içinde. Dışarıya çıkacak bir ortamı yok arkadaşları yok, bir kahve içmeye gidecek bir arkadaşı yok. Çünkü bütün arkadaşlarıyla neredeyse ailem arasını açtı. Onun şu huyu kötü bunun bu huyu kötü bu şöyle birisi böyle birisi... Arkadaşlarını da tanıyorum yani gayet de iyi temiz insanlardı. . Mesela bazen bir tanıdık falan böyle bazen denk gelir konuşurlar 50 kere ablamı çağırırlar " Hadi gel hadi gel " falan diye, iki kelime bir insanla sohbet bile edemiyor ablam.
Bu bir aydır da ablamı Alanya'daki bir otelde müdür olan halamız yanına eleman olarak çağırıyor çok iyi de bir maaş teklif etti hem Alanya'da abimiz çalışıyor hem de halamız. Ve abimle halam aynı otelde çalışıyor bu sezon zaten. Halam dedi ki " Ben de kalırsın dedi hani izin günlerini falan kendi izin günüme ayarlarım" dedi. Halam da zaten bekar, gözü gibi de bakar zaten elinde büyüdük ki oradaki verdiği maaş maalesef şu an yaşadığımız ilçede verilmiyor. Yaşadığımız ilçede verecekleri maaş maksimum 10.000 TL. Ablam da kabul etmiş bizimkilere sormadan. Tabii ablama yine kızdılar ve bu sefer de ona engel oluyorlar bir aydır gelip gidip ablama gitmemesi için baskı yapıyor abim ve annem. Abim zaten orada kendini üstüne yük olur falan diye istemiyo çünkü orada onun bir hayatı var. İstediği gibi yaşıyor...
Bu durumda ne yapabilirim ablama nasıl destek olabilirim bilmiyorum ailem benim de çok lafımı dinlemiyor. Ayrıca ablamın başına gelenler benim de başıma gelecek onu da biliyorum... Plan ve hedeflerini ablam kimseye anlatma der her zaman taş koyarlar önüne der.
Gerçekten de çok doğru...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer