Bence biraz da kültürleştiği için yapılıyor zaten halk olarak açız yani
3 ay
oruç ibadeti kolay oldugu için yapılan bir şey. mesela adam namaz kılmıyor ama oruç tutuyor. namaz da kılsana o zaman. sanki namazı dedemiz bize miras bıraktı da orucu allah bıraktı. kimse kendini kandırmasın inançlıyım diye. şeytan da allah ı gözyle gördü varlığını biliyor önemli olan ibadeti yerine getirmek. sen ibadet seçwrsen niyetin hiç iyi olmaz
Bencede ben kendim için bile bunu sorguluyorum yani namaz kılma çeşitli günahları işle sonra bir ay oruç tut milleti yargıla bu da dogru değilki oruç çok önemlide namaz değil sanki
Oruç birçok insan için dini bir ibadet 🌙 ama aynı zamanda kültürel bir yönü de var. Aileden görerek büyüdüğün bir şeyse hayatının doğal parçası olabiliyor. Senin dediğin açlık meselesi de bazen insanların iç dünyasındaki yoksunluk hissini anlatıyor olabilir 🍂 Ben danışanlarımda şunu görüyorum, kişi niyetiyle yapıyorsa manevi bir anlam taşıyor, alışkanlıkla yapıyorsa kültürel bir ritüele dönüşüyor 🤍 Sen kendi içinde hangi tarafta hissediyorsun?
Cevap
10Cevap
Oruç ibadet aslında. Olay da şey değil yani. Kültürel bir olgu veya gelenek, etkinlik de değil. İbadet, Allah rızası için yapılan namaz gibi.
Toplumda bundan çıktığını düşünüyorum tabi bu da sizin fikriniz
Dini bir emir olduğu için yapılıyor kültürleştiği için değil.
“Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.”
Dini bir şey olmasa bu zorluğa niye katlanayım baş ağrısı isteksizlik ve bür sürü şey
Ben Allahın emri olduğu için tutuyorum. Diğer faydalarına da kavuşuyorum
Dini bjssy olduğu için
İkisi de diyebiliriz.
Doğru söze ne denir😂
gelenek oldugu icin araplarin
Oruç sadece müslümanlarda yok
allah emretti diye tutuyorum
Yaaani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?