Tanrı demek bile günah ne alaka anlamıyorum ve türkler arapları hiç sevmez ama onların dinini yaşıyoruz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İslam Arap dini değil ki zaten tüm insanların inananacağı dinlerden zaten Arapları biliyorsun çok pisler neden İslam Araplara indi dersen o zamanlar yoldan çıkmışlardı şu an ki günümüzden bile daha beter olmuşlardı her türlü ahlaksızlık falan Allah ise onları adam etmek için İslami ilk oraya indirdi ama gene adam olmadılar pisler ahlaksızlar
04 Yorumla- 1 yıl
Çinde ateizm çok fazla ama inançlılarda var bu asya ve Avrupada yaygın bir konu din çinde falan dine o kadar önemsemiyorlar benim akrabam orada oldu yani Amerikalılıar faln hiç biri umrunda değil din insan falan onlar hiç messini bile umursamaz derecede özgür ruhlu kendi şehirlerini bile tanımıyorlar
En İyi Cevaplar
+1 yılTanrı ve ALLAH KELİMELERİ AYNI DEĞİL ALLAH DİL OLARAK KURANIKERİMİ ARAPÇA YAZDIRMIŞTIR ALLAH İSTESE İDİ DÜNYADA TEK DİL VE TEK KİTAP OLURDU. Araplar temizlik fıtratını kaybetmiş Ayrıca iffet, sözünde durma, cömertlik, vefâ, sadâkat, sabır ve mertlik gibi medhe değer vasıflara sâhiptiler. Fakat bu vasıflar onlarda ifrat ve tefritlerle fıtrî zemininden kaymış bir vaziyette idi. Bu sebeple kendilerine hakîkati gösterecek rehberden mahrum bir hâlde, cehâlet karanlıkları içerisinde yaşıyorlardı. ve sonra şslam dini ile takıştılar. Örneğin bozulan bir halka peygamber gelmiştir Urfa peygamberler şehri kökenine bakarsan Araplar.
00 Yorumla
+1 yılMEB Türklerin Arap dinini hoşgörüyle kabul ettiğini söyler ama bence kılıç zoruyla kabul ettik. Çünkü Gök Tanrı dini ve Arap dini birbirinden çok uzak iki din. Kültürel olarak da dünya kadar fark var. Ayrıca Türkler töreye ve kültüre çok bağlı bir topluluktur. Yani öyle kolay kolay din değiştirmezler. Değiştirenler de toplumdan dışlanır.
Dr. Rıza Nur'un şu sözlerini hatırlatmak isterim:
"Türklerin yasası, töresi ve milliyeti, Arab dini sıvağında tuz suda erir gibi eriyip gitmiştir. Hele Arabın dinini, dilini, milliyetini muhafaza için Türklerin bütün cihanla olan vuruşları pek meşhurdur."07 Yorumla- +1 yıl
Zaten Hülagü, Subutay ve Cengiz Han'ın Arap düşmanlığının emevilerin Türkleri katletmesinden geldiği söylenir. Lakin Arapların ne kadar yayılmacı bir virüs olduğunu tarih okuyan herkes bilir. Arabistan'ın ufak bir köşesinden çıkan dinlerini kullanarak tüm kuzey Afrika'yı kılıç zoruyla asimile ettiler. Buna İspanya'da dahil. Dediğim gibi, Türkler töreye ve dine çok bağlı bir millet idi. Kılıç zoruyla asimile olmamalarının aksi düşünülemez bile
- +1 yıl
Göçebe olmanın iyi tarafı, yazılı kültür çok zayıftır fakat aynı oranda sözlü kültür çok kuvvetlidir. Ve toplumdaki şamanlar çok büyük önem görür. Senin dediğin de doğru olabilir bilemeyiz ama ben siyasi nedenlerden bile olsa iki dinin birbirine gerçekten çok ters olduğunu düşünüyorum. Yani Türkler bunu kabul etmezdi. Düşünsene, o senelerde yaşayan bir türksün. Kabilenin başında belki bir savaş anası var. Yani topluluğunuzu bir kadın yönetiyor. Tanrılarınınızdan bazıları kadın ve onlara dua ediyorsunuz. Sonra ülkenin liderleri gelip, kadınları köle gibi kullanıp satan ve gözleri hariç her yerlerini kapatan bir dini ülkenin resmi dini yapıyor. Bence o liderlerin kanını tüm bozkırın önünde akıtırlardı.
- +1 yıl
Dinler ilahi bir güç tarafından indirilmez. Dinler toplumlar tarafından oluşturulur. Bu yüzden her din çıktığı toplumun kültürünü içinde taşır. Bu yüzden dinler arasında çok büyük farklar olduğunu düşünüyorum. İslam-tengricilik'ten başka bir örnek vermek gerekirse Hristiyanlık ve antik kelt dinleri. Hristiyanlığın kabul edilmesiyle Kuzey Avrupa ülkeleri pagan inanışlarını kaybettiler ve maalesef onlar Türkler kadar şanslı değildi çünkü eski dinlerine dair öğeleri günümüze çok fazla tasiyamadilar. Senin dediğin gibi biz en azindan müslüman gibi değil de kendi kültürümüzle harmanlanmış İslam inanışı gibi yaşıyoruz
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye İslam ülkesi değilki tercihinizi yapan sizlersiniz. Tanrı ve Allah kavramı aynı şeye denk geliyorda bunun tartışmasını çıkaran neyin kafasını yaşıyor anlam veremiyorum.
012 Yorumla- +1 yıl
85 milyon nüfusun en az 70 milyonu müslüman. 5 vakit ezan okunuyor islam ülkesi değil demek ne haddinize?
- +1 yıl
Geri kalan 15 milyonu Müslüman olmadığına göre bunu demek haddime. Türkiyede kiliselerde var hatırlatırım. Bazı Müslüman olmayan ülkelerde camiiler var hatırlatırım. d
- +1 yıl
Ezan okunması benim için islam ülkesi demek için yeter de artar bile
- +1 yıl
E o sizin bilginize dayanan bir şey düşüncelerinize lafım yoksa düşüncelerime laf etmemelisiniz.
- +1 yıl
Fark etmez 5 vakit ezan müslümanlar için okunuyor her gün
- +1 yıl
Kiliseler var Müslüman olmayanlar için.
- +1 yıl
Çok uzatıyorsun İslam ülkesi değil dedik tamam de geç.
- +1 yıl
Sana göre değil ama topluma göre öyle
- +1 yıl
Toplumdakilerin genelide İslam ülkesi değil diyor? Haklı çıkmak için uydurmaca yapıyorsun şu an. d
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılTanrı demek günah değil ki bunu sana kim söyledi?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, “Tanrı” kelimesinin caiz olup olmadığıyla ilgili bir soruya verilen yanıtta kelimenin Arapça “ilah” kelimesinin karşılığı olduğu hatırlatarak, "Allah'ı 'Tanrı' diye anmak da İslam inancına aykırı olmaz" denildi.
02 Yorumla- 1 yıl
madem bu toplumu da dinini de sevmiyorsun ne diye avrupaya doğru bir seyahata çıkmıyorsun oralarda yaşam daha güzeldir bak orada yaşamaya devam edebilirsin
İslam bir ırka ait değildir islam bütün alemlere gelmiştir
isteyen İslamı öğrenir hayatını ona göre yaşar
lütfen biraz İslamı öğrenin ne olur rica ediyorum sizden
12 YorumlaArapların dini demek yanlış bence. Kur’an sadece Araplara inmedi, insanlara indi. Irk ayrımı yapmak kötü bir şey bence. Eğer Arapların dini derken peygamber efendimiz s. a. v’i kast ediyorsanız zaten ben yorum yapmak istemem daha fazla.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılCelal şengöre fayları söküp taşısak olmaz mı diyen kişiyle bu kişi aynı olduğuna yemin edebilirim
21 Yorumla Tanrı Türkçe (Tengri).
Kimse kimsenin dinine inanmak zorunda değil.
Ben Deistim hiçbirine inanmıyorum.
Şura 7 biz kuranı mekkeye indirdik!
00 YorumlaSenin benim Allah'ım ayrı değil hepimizi yaratan bir tek İlah var o da Hz. Allah c. c, dür
Yaşadığımız Din İslam dinidir Tüm Müslümanların yaşadığı Dindir Diller sonradan ortaya çıkmıştır00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olarak doğduk Araplar ın Dini diye bir şey yoktur biz Allah'ın kuluyuz Allah Tanrı 99 ismi olduğu bilinen siz Kaybak Araplar petrol var su var mı anlıyana !!!
00 Yorumla
+1 yılNeden Araplarla aynı dünyada yaşıyoruz diyede sorgularsın yakında
13 Yorumla- +1 yıl
İnanmak istemiyosan inanma yani kafana namlu dayayan varsa söyle bakarız icabına
+1 yılAllah katında tek geçerli din de o yüzden. Ayrıca hiçbir şekilde bozulmadı değiştirilmedi
17 Yorumla- +1 yıl
Sorgulama bacım dine kalpten inanırsın. Allah kitapta yazmış
- +1 yıl
Kandırmıyoruz gerçekler ortada. İnsanın başına ne geliyorsa hep bu kibrinde gelir. Allah'ın külli iradesiyle senin cüzi iraden bir mi sanıyorsun? Bunlar uhrevi konular akıl sır ermez
- +1 yıl
Asıl senin işine gelmiyor inanmamak için direniyorsun. Öbür tarafta görürsün
Arap kültürünü islam sanmakla batı kültürünü medeniyet sanmak aynıdır.
06 YorumlaAraplar dini yaşayan insanlardır asırlar öncesinden Türkler kaç yılında meydana çıktı onuda bilmiyorum 🤷🤷
00 Yorumla
+1 yılTanrı demek günah diye bişey yok, arapların dini değil evrensel.
02 Yorumla- +1 yıl
Peki, öyle düşünüyosan sen iman etme nabalım
+1 yılİslam arapların değil Allahın göndermiş olduğu din
10 Yorumlaahaaha komik şey seni.. kim söyledi sana arap dini diye..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılNedenmis onlarin babasinibmi maliymis yasayalim onlar kim oluyorki
00 Yorumla
+1 yılYa sen şu fay hatlarını taşıyalım hocam diyen kız mısın bu kadar saçma bi soru olabilir mi islam tüm aleme tüm millete ataların kimse onların dini seni çekiyor herhalde
11 Yorumla
+1 yılBu konuda ağır bir manipüleye geldik ca müslüman değilim
04 Yorumla- +1 yıl
Türkler sanıldığı gibi Karahanlıların islamiyeti kabulü ile müslüman olmaya başlamadılar talkan curcan ve horasan katliamları ile zorla müslüman yapıldılar
- +1 yıl
Özümüzü yitirdik bedevinin safsatalarına inandık islamiyetten önce kadının yeri neresiydi islamiyetten sonra neresi oldu sonrada alabildiğine cahilleştik
+1 yılDin araçların dini değil din i neden bir ırka yoruyorsun ki
11 Yorumla- +1 yıl
Araplarin
+1 yılanlamadığım şey araştırmadan körü körüne yaşıyorsunuz islam dini araplara ait bir din değil ewrensel bir dindir we insanlar kendi dinini yaşamakta özgürdür sana kimse zorla yaşatmıyor ki
10 YorumlaArabların dini değil islam bütün insanlığa gelmitir
14 Yorumla
+1 yılİnsanları anlamak zor. O yüzden kendi yolumu çizmeye karar verdim.
00 YorumlaTürkler Araplar sayesinde paralı askerlikten kurtuluyor ama
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİslam sadece Arapların dini mi?
14 Yorumla- +1 yıl
İslam sadece araplara inmedi
- +1 yıl
Uydurma değil
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKendi dinini seçebilirsin
01 Yorumla
+1 yılDin sadece araplara mı indi
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberimiz de Arap?
03 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlık = Dini yaşamak ya haniiii
- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılSorsan din evrensel derler :D
01 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İslam evrensel bir din
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılOkumadım ama bence haksızsın.
10 Yorumla
+1 yılBana boyle sorular sorma
10 Yorumla
+1 yılKavga başlasın 😁.
00 Yorumla
+1 yılçünkü türkler de araptır
02 Yorumla- +1 yıl
yalan mı sanki? bütün avrupaya göre öyle
Dinin ırkı mı olur allasen ya...
10 Yorumla
+1 yılben yaşamıyorum eskide kaldı agnostiğim
00 Yorumla
+1 yılArapların dini değil ne alaka
00 Yorumla
+1 yılTanrı demek günah değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSana giren ne
01 Yorumla- +1 yıl
Defol git o zaman
+1 yılDinin ırkı yoktur
10 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!