Kapalı olmak bir arap kültürü araplar kendi modalarını din bahanesiyle insanlara yamadı
Bunu anlamak zormudur?
Kapalı olmak bir arap kültürü araplar kendi modalarını din bahanesiyle insanlara yamadı
Bunu anlamak zormudur?
İslâm'da setr-i avret (tesettür/örtünme) kadın ve erkek için farz olan hükümlerden biridir. Dinî/fıkhî bir terim olarak setr-i avret, vücudun şer'an/dinen örtülmesi gereken yerlerini (avret) örtmek, demektir.
Fakat Arap ülkesinde yaşamıyoruz cumhuriyetle yönetilen laik bir ülkede yaşıyoruz. İsteyen istediği şekilde giyinebilir.
Muhammedin kadinlari kisitlamak için uydurduğu palavralar
Bunlarda tevrati Allahin emri zanneden siyonistlerden farksiz. Umarim evlenecek bir musluman aramak zorunda kalir. Saygisizliga bak. Bunu bir kisinin yuzune soylesinde goreyim.
Eski dönemlerde hayat kadınları tanınmak için kapanırdı
Cevap
12Cevap
Dinde vardır ondan sanırım.
Kapalı olmak arap kültürü ya da herhangi birinin adetinden değildir. Kur'an'da ''örtün'' emredilmiştir ve bu A'râf Sûresi 26-27, Nûr Sûresi 30-31, 60, Ahzâb Sûresi 33 ve 59. âyetlerinde açık - net bir şekilde izah edilmiştir!
Zaten kuranda arap masalı
Sende haklısın, Cehenneme odunda lazım böyle devam et :P
Sen cennette melek olduğunun garantisini nasıl verebiliyorsun Mart kedisi?
Dindarların konuşacak argüman bulamayınca cehennemle korkutması, hep aynı masal.
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ , Benim sözlerime asla itibar etme! Kur'an oku, İncil'i de oku Tevrat'ı da ama orjinal incil - değiştirilmemiş Tevrat diye aramanı tavsiye ederim.
Ben kimseye melek huri falan vaadetmiyorum! Cem Yılmaz'ın dediği gibi ''hız ve çaba sarfetmeden hemen istediği şey olsun isteyen'' yeni nesil yüzünden insanlar ne araştırma yapıyor ne sorguluyor!
Yav he he, tesettür sadece araplarda yoktu. Hristiyan ve Yahudilerde de vardı
Kısa ve net. Diceğimi demişsin
Rahibeler Arap olduğu için mi kapalı giyiniyor sence?
Araplar Müslüman peki siz niye yahudi ermeni hıristiyan olan Avrupa yı giyim olarak örnek alıyorsunuz Müslüman bir ülkede yaşayarak
Kuran'da ayet var hadisler var modernistler tarihsel süreç içerisinde sonradan türediği için onlar reformisttir gerçek dini yansıtmıyorlar
Yahudilerde de var, hristiyanlıkta da. Neden arap kültürü olsun ki
Zaten hep dinler empoze eder
Ama araplardan geçti bize kapanmak
Bunlarla uğraşıyor olmamızdan dolayı bir arpa boyu yol alamıyoruz
Sensin Arap , islamda kapanmak var geçiyor ve farz !
İslam zaten arap tuzağı
Ne kültürü Allah in emri ne zaman baskasinin kültürü olmus
Kim diyor onu kapalılık Arap kültürü diye hangi cahil diyor
Herkesin kafası farklı çalışıyor. Boş ver özgür bi ülkede yaşıyoruz. Sen istediğin gibi giyin.
Kuranı da reddet tamam olsun
Zaten kurana tapmak çok saçma
e, etmiş zaten baksana şunun sorduğuna :/
@MmartKedisi haklısın valla
kuran ayetlerini okudugunda anlamak zor mudur?
Zaten okuduğum için ne kadar saçma oldugunu anladim
anladigini sanmiyorum. Musluman olmayanlarla konusmuyorum.
Yorumlari okudum. memleketimde daha ne cok dogru insan varmis. Kapanir kapanmaz kendi takdiri ama bunun Islam emri oldugunun farkinda. Helal olsun hepinize ve sizden yetisecek nesillere.
Agnostik felsefesini takip et insten
cehalet kapalılar daha fena bı bılseler
Ortodoks Rahibeler'den özenti hepsi
Çünkü din afyon
Çarşaf ve peceden mi bahsediyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?