AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
işlerine gelmediği için nerden çamur atsam dedikleri için. kaç avrupalı amerikalı hristiyanlık için israiloğulları dini demiş?
Din adı altında Arapları kutsal görüyorlar kıyafetleri kültürü vs bu yanlis din daha farklı sey
arapların hiçbirşeylerini yapmıyoruz. onlar daha fazla yapmaya çalıştılkları için bi çarşaf giyince hemen arap kültürü deniliyor.
Çarşafa girin diye ayet yok ki çarşafin bizim kültürle alakasi yok çarşaf da Farsça kökenli bir sözcük biz dini Araplardan değil İranlılardan ogrendik
hala kültür diyorsun örtünmek kapanmak bir şey giymekse araplıkla ne alak
Yahu çarşaf kültür kapanmak değil ikisi aynı şey değil daha onu ayırt edemiyorsun
kimin neyi ayırt emediği belli. kara yerine mavi çarsaf giyincemi farklı oluyor.
Yahu Türkçe mi anlamıyorsun çarşafin rengine mi laf ettim çarşaf başlı başına dini bir elbise değil bir kültürle alakalı o kuranda çarşaf giyin demez kapanma ayeti vardır sadece kaç kere anlatacağım işine mi gelmiyor
asl işine gelmeyen sizsiniz neymiş kuranda çarşaf kapanma yokmuş. keyfinize göre meal çıkarın. örtünün diyorsa ister sıradan örtünüzsün ister Allaha daha layık olmak için daha fazla ötürünürsün. sanki kuranda ki bütün ayetleri bire bir uydunuzda bu kaldıydı
Yahu kapanma var kıyafet ile ilgili bir şey yok aksini iddia eden ayet varsa yaz sen daha mensubu olduğun dini bilmiyorsun kitabını okumamissin belli ben sana kuranda olmayan bir şey demiyorum kafama göre yorumlamiyorym. asil siz kafaniza göre din yaşıyorsunuz dinden haberiniz yok
size göre kapanma başına esarp takıp altına dar kot giymek yüzüne bi ton boya sürmek olunca tabi arap kültürü olmuyor.
Ben öyle bir şey demedim başla yere çekme aklınca manipülasyon yapma ya
Altına dar kot gitmek zaten yok makyajı bilmiyorum burada asıl amaç vücut hatlarını belli etmemek olcut budur
Basın kapalı olması da şarttır saç görünmeyecek şekilde
öyle bir şey demedin ama kuranda çarşaf yoktur diyorsun. örtünün diyorsa nasıl istersen öyle örtünürsün. ister çaraşfla ister düzgün bağlanmış eşarp hatları belli etmeyen kıyafetle kuranda bu emri hangi şekilde yerine getirmen gerektiğine sen karar verirsin. çarşaf giyindn diye arap kültürünü yaşamış olmuyorsun.
ingiliz kültürüne göre kapanma şekli varsa kapanın o zaman
Yahu kuranda çarşaf zaten yok çarşaf komple bir elbise onemli olan kafanı kapatman bunun için de çarşafa muhtaç değilsin onu demek istiyorum sen illa ki Arap gibi giyinelim diyorsun yok öyle dünya İngiliz kulturu vs deyip de başka yere çekme olayi bir suru kapanma çeşidi sen hala çarşaf savunuculugu yapıyorsun kultur erozyonuna ugramissin yazık vallaha
anlaman kıt herhalde bu kapanmayı yapman için çaçrsaf gerelkiyorsa onu giyersin arap giyiyor diye değil. ya da dinin emrettiği birşeyi yapman için igniliz almanların kullandıgı birşeyi kullanıyorsanda almancı olmazsın. sen hala örtünmeyi baş örtme sananlardansın diyorum manipüle etme diyorsun hiç bir şey işine gelmiyor kuranda çarşaf yok bilmem ne o zaman sünnetlere bakarsın detayı için peygamberimizin etrafında kadınlara bakarsın sen git türk kültürüne göre kapan o zaman
Yahu senin derdin çarşaf güzellemesi çarşaf zorunlu değil onu diyorum asıl sen kitsin sen çarşaf zorunlu diyorsun olmayan din bilginle çarşaf Arap kıyafeti hiçbir ayet gösteremezsin carsaf giy diye kültür emperyalizmi yapıyorsun burada takim elbise bile Amerikan kültürü mesela dünyaya kabul ettirmişler seni. Derdin din adı altında Arap kıyafetlerini empoze etmek din evrensellik iddiasindadir belli bir milletin kıyafetini dikte etmez sen daha din ile kıyafet ilişkisinden bir habersin
senin anlamadıgın nokta şu çarşaf giymek arap özentisi değil ben bunu demek istiyorum dinen çarşaf zorunlu diye bir şey mi yazdım nerenle anlıyorsun? daha yukarda yazdım kuranda örtünün diyor sen ister çarlaf giy istersen başka şey giy diye. ama anlaması kıt adama at gözlüğü takmış adama anlatamıyoruz tututurmuş bi arap türküsü. sanırsın kendiniz çok türksünüz. yağtıgını giydiğiniz hayatıonızın herşeyi türk kültürü.
Ben kültürümü koruyorum sem burada çarşaf güzellemesi yapıyorsun Arap kültürü başka şey için de söylerim çarşaf giymek abartı sonradan ortaya çıkan şeyler bunlar Kuranda dinde aşırıya gitmeyin der sonradan uydurulmuş bir kıyafet bu bunu dine mal etmem yanlış onu diyorum ben sen çarşaf olsa da olur diyorsun bu olmaz
Müşrikler de tek tanrıya inanıyorlardi asıl onları felakete sürükleyen dine birşeyler eklemeleri zor hale getirmeleriydi dinde aşırıya gitmeleriydi çarşaf dinde aşırıya kaçmaktir bunu bilirim ben
çarşaf güzellemesi yapmadım anlamadıgın şeyde bu dine uygun birşeyi giymek insanı o ülkenin sevicisi yapmaz. o kıyafet rahibelerde giyiyor. afrikalılar giyseydi afrika özentisimi oluyorduk? nedense siznde gözünüze bi arap kültürü batmış kimse bu amerikan kültürü diye eleştirmiyor. araplarla farslarla aynı dine mensup oluyorsan her türlü iç içe dil kültür vsvs şeyler karışıyor. hristiyan ülke olsaydık bu seferde tam tersi olurduk
çarşafın kime ne zararı var? bana var mı sana var mı? kadının mini giymesinin bana yararı zararı var mı? kim ne isterse onu giyinir
Asıl sıkıntı bunların dini kıyafet sayılması başka derdim yok bunlar dini kıyafet falan değiller sırf bu yüzden de saygı duyacak değilim şöyle bir şey var bundan en az şekilde etkilenmeye calismayiz
Dinden bu kadar aşırıya kaçan kapanma yok onu demek istiyorum kimin ne giydiği ilgilendirmez beni kendi kültürünü din diye dayatmadigi sürece
bunlar dini kıyafet değil dini için bu kıyafetleri giyiyorlar. saygı duymayan saygı göermez herkes istediği kıkyafeti giymekte özgürdür milletin aşırı kapanmasından sanane ki? isterse cuvalın içine girer öyle gezer
Milletin aşırı kapanması beni germiyor dinen de uygun değil aşırıya gitmek dinin buyruğu bu sen farkında olmadan bana değil dine laf sokuyorsun dinden çıkarsın demedi deme
Yazdıklarımı ya okumuyorsun adamakıllı ya da işine gelmiyor işinize geldiği gibi değil bu din inanacaksan tam inanmayacaksan inanma
milletin aşırıya kaçması seni niye geriyor sen diyanet işleri başkanımısın yoksa kurandaki her emiri kusursuz yapan birimisin? biz beş vakir namaz kılıyoruz peygamberimiz sabaha kadar kılarken onun aşırı olmuyor ama biz 3 5 rekat fazla kılsak aşırı oluyor. ashabtaki kadınlar perde arkadasından farklı ses tonu ile konusuyor aşırı olmuyormu o zaman
Yahu ben namazı su kadar kilin mi dedim başka yere çekme din bilmek için din alimi olmak gerekmez şöyle düşün arabadan anlamak için araba olmak gerekmez gibi bilmiyorsan öğrenmelisin ben şu değilim bu değilim diye hazıra alışma biraz laf anla saldıracagina
Perde arkasından konuşmak haremlik selamlikla alakalı ben bunun tersi bir şey mi dedim lafı başka yerlere çekme konu ile alakalı bilgin varsa konuş yoksa yazma bilmiyorsun bari bilmediğini kabul et
ohoo işine gelmiyor şunu mu dedim bunu mu dedim ben örnel veriyorum sen takmışsın bi örtüye ne zoruna giştmiş bu örtü senin sanane milletin giyiminden?
Ben sana açıklıyorum sen haremlik selamlık ile alakalı örnek veriyorsun da bu giyimle alakasız kadın ile erkeğin aynı ortamda bulunmaması ile alakalı verdiğin örnek bambaşka bir şey bunu ayırt edemiyorsun ku
Giyim kadin ile erkeğin muhatap olduğu ortam için vardır kapalı kalması gereken yerleri için verdiğin örnekte kadın veya erkek zaten birbirini göremez ki
Senin mantığınla gidersek kadının sesi de haram o zaman kadınlar ile konuşma hatta sosyal medyada kadınlar ile konuşamazsin bu da haram bak TV haram diyen fıkıh yorumlari da var
hala lafı dötünden anlamaya devam hem aşıurılık muhabbeti yapıyorsun perde örneği verince seside haram mmı diyorsun. peygamberin hayatını örnek al ona göre yaşa madem verdiğim örnekte zaten kadın ve erkek birbirini görmesin diye yapılıyor yoksa çarşaflada çıkardı karşılarına
Yahu kadın erkek aynı ortamda olamaz o yüzden yapılıyor örtünmek farklı bir şey az din kitabı okusaydin bilirdin kadın ile erkek zorunlu olarak aynı ortamda olunca örtünmesi gereken yerler var çarşaf aşırıya kaçıyor onu demek istiyorum dinde Allah aşırılık yapıp kendinize zulmetmeyin der kuran haram mı demiyorum ses direkt haram zaten senin gibi başka yere çekilirse bunu derdim demek istedim terbiyeli konuşmayı öğren sen dini bilmiyorsan okuduğunu anlamıyorsan bu benim sorunum değil şunu bil İslam cehalet kabul etmez hesaba çekilince bilmiyorum deyince kabul edilmez
ya he he sanane milletin giyiminden? sana giren cıkan ne
Milletin giyimine karismiyorim ben sen din konusunda konuştun ben anlattım Allah'ın dini bu sen Allah'ın dinini anlatan birine kimsin dersen Allah'a demiş olursun sen tepkiyi bana değil Allah'a veriyorsun inkar ediyorsun ayeti
Bana giren çıkan yok inandığını iddia eden sensin ben değilim inandığın da yok gerçi hep laf muhtemelen çevren müslüman diye muslumansindir İsrail'de doğsan yahudi olurdun yazık
sen kimsin ki alim misin tefsir ustası mu ilmihal yazarı? oeygamberin hayatı gibi yaşayan mı?
Yahu bak dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz din bilmek için din alimi olmak gerekmez herkes bilmeli çünkü din bireyseldir doğru kaynakları okumalısın ondan bundan din öğrenilmez sen laftan anlayan biri değilsin
İlla bir şey olmak gerekmez paranın ve ilmin kimde olduğu belli olmaz bilgin varsa konuş yoksa artislik yapma burada boşuna batiyorsun konuştukça
aynen konustukca battın çarşafta batmış belliki
Seninl uğraşamam ne desem kabul etmeyeceksin yarım cahilsin cahil bilmediğini kabul eder sen de o da yok iyi geceler
cahillerde senin gibi ısrar eder
Gelmişin 38 yaşına dininin basit bilgilerini bile bilmiyorsun boşuna yaşıyorsun sana tavsiyem en azından dinini öğrenmeye çabala
dini senin gibi yozlaştıranlardan öğrencek değilim.
Benden öğren demiyorum belli bilmiyorsun öğren de nereden öğrenirsen öğren bana ne en azından dinde olan bir şeyi inkar etmezsin
Benim amacım seni ikna etmek değil zaten öğrenmeye teşvik etmek o kadar gerisi sana kalmos
sana göre ters laf söyleyince mi bilmiyor oluyorum? he he bi sen biliyorsun iyi gedcedler
Bilmeyene başka ne denir? Bana ters olduğu için değil dinde olduğu için söylüyorum dinde insana ters gelen çok şey var onları yazsam başka konu
Dinler arası diyalog ile alakalı konuşsam dini kafama göre diğer dinlerle karıştırıp farklı bir inanç anlatırım benim anlattığım Sünni inancına göre bir diğer şekilde de ismi ehli sünnettir değişik mezhepler inanç sistemleri var onları yazmıyorum bile
Cahillik
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!