1 yılKusura bakma ama sacmalamissin dine inanmayabilirsin ama Arap kültürü olduğunu söyleyemezsin ya da savunamazsin. Araplara inmiş olabilir evet çünkü çok bozgunlardi yaşadıkları dönemde çok sasmislardi kendi yaşadıkları alemde fitne ficür taciz tecavüz ki bu bir şeyi aciklamaz çünkü senin dediğine göre kuran İslam atiyoruk Belçika da olsa ya da almanyada bu sefer ona laf edecektin neden oraya gitti neden onun diline ait diye senin amacın öğrenmek değil ki baltalamak. Ulan şu an bile bir dilden bir dile bir kelime çevirdiğinde en az 5 6 tane farklı anlam çıkıyor translate de kuranı çevirdiğinde nasıl çıkmasın anlamak istersen bakış açını değiştir göz perdenin açılsın amacın baltalamaksa zaten bu sorun böyle burada kalır bir sonuca varamazsın
023 Yorumla- 1 yıl
Kuran'da bir sürü çelişki var, sürekli bir sürü ayet farklı anlamlara gelebiliyor, çocuk yaşta evliliği destekliyor... Bunu burada başka bir hesap ile tartıştık zaten. Bu çelişki ve birçok insanın ahlakına uymayan ayetlerin bir kısmını yazmıltım istersen ordan bakabilirsin. Yine bu soruya cevap veren biri ile tartıştık
- 1 yıl
Hayır anlıyorum dediğini ancak diyorum ki ben sana o tartışma harici bir çok meydana gelen şeyler var evet öyle gözüküp öyle olmayan senin bakmanla alakalı örnek vereyim anla. Türkçede virgül anlatımı yapılırken şu örnek çok kullanılır
Oku oku da baban gibi, eşek olma bu birinci örnek buda ikincisi
Oku da, baban gibi eşek olma
Birisinde babasını eşek yapmış diğerini baban gibi oku da eşek olma demiş bunun gibi ayetler de evet anlam bozukluğu bakınca var gibi gözüküyor ama diyorum ki nasıl nerden baktığın önemli kuranda eşini dovebilirsin de yaziyo ama kuranda hiç kimseye vurulmamasi gerektiği de söyleniyor ki özellikle yüze vurulmaz deniyor şimdi diyeceksin ki al işte çelişki diyeceksin bende diyecem ki esini dovebilirsinden kastı tekme tokat değil ve niye olduğu önemli kadın eğer ki evini esini çocuklarını bosluyosa aldatıyorsa kuranda der ki birincisi konuşmaya çalış ikinci kere yaparsa konuşma uzaklaş nedenini anlasın üçüncü kez yaparsa yatakları ayır hala anlaması için zaman veriyo dördüncü kez yaparsa o zaman ittir yüze vurma ne yapıyorsun sen der gibi ittir kendini getir sars der ama yüze vur demez şimdi sen bunu al döv diyo dersen böyle anlarsın ama manası başkadır ki hiç bir insanın yüzüne vurmayın buyrulur sadece kadınlara da değil. Kaldı ki dinde cennet annelerin ayakları altındadır der böyle bir dine ise kadına yapılan muameleyi sen düşün. Nerden baktığın önemli istersen at gözlüğünü çıkar öyle oku ama baltalamaya geldiysen kim anlatırsa anlatsın anlamazsın anladığın kadar olursun - 1 yıl
Dinde cennet annelerin ayakları altındadır da aslında bir baskı. Kadınları anne olmaya ikna etmek için... Bu benim görüşüm açıkcası. Ayrıca dediğim gibi Araplara inip Araplara uygın ayetler geldiyse kuran yine ciddiye almamamız gereken bir kitap. Türklerde kadınlar baş tacıydı. Gerek savaşlara katılıp gerek ülke yönetiyorlardı. Araplarda ise kadın ayak altı oluyordu. Kuran Arap kadınları için iyi olabilir ama Türk kadınları için kesinlikle kabul edilemez. Şart değil ama bir erkeğe dört kadınla evlenme hakkı mesela araplarda kadınları korumak için olsa da Türkler arasında buna gerek yoktı ama kafınları geri plana atan bu dini kabul edip kadınların ellerinden hakları aldıktan sonra menfaatçi insanlar tarafından o kadınların üzerine kum geldi. Çocuk evlilikleri arttı. Çocuk evliliğinden kastım 13-14 yaşındaki çocuklar değil (ki o çocuklar için bile kötü ama bunun bahanesi o zamanlar böyleydi) 6-7-8 yaşlarındaki çocuklardan bahsediyorum. Talak süresi 4. Âyette henüz adet görmemiş veya adetten kesilmiş kişiden boşanırken 3 ay beklemen gerektiği yazar. Henüz adet görmemiş... Anlatabildim mi? Kusura bakmayın ama Arabistan'da çocuk evlilikleri aşırı yaygın bu Kuran da bile yazıyor. Resmen Arap kültürüdür bu. Biz de bu kültürü din diyip uyguluyoruz.
- 1 yıl
Yine bakmak istediğin yerden bakmışsın kadınları anne olmaya itrn şey değildir cennet annelerin ayakları altındadır lafı aksine her kadın bir anne adayıdır ve onların ayaklarının altındadır cennet denir. Kaldı ki babalara da cennetin kapısının orta anahtarıdır denir. Ve yine yanlış araplara inmedi tüm topluluğa indi ancak bu kitap başta bir topluma inmeliydi ve oda bozguncu bozucu bölücü ve evet dediğin gibi kadınları zorbalayan halkın kötü işlerin olduğu yerde olan bir yere inmeliydi o da Arap coğrafyası oldu ancak bu Arap coğrafyasına indi diye bizim kabul etmememiz anlamına gelmiyor ikincisi yine ayete yanlış yerden bakıyorsun bir erkek ever 4 kadınla evlenebilir şartı var ancak ayetin devamında söyle der. Eğer 4 kadına birden aynı anda aynı değeri aynı sevgiyi gösterebilirsin evlen der yani biri kıskanır biri bakar biri izler birini seversen haksızlık yapmış olursun 4 kadınla da aynı dengeyi bulmak zorundasın bunu yapabilirsen evlen evlen der bunu da kimse yapamayacağına göre kimse 4 kadınla evlenemez ve o zamanın şartlarına bağlıydı bu ayet her ayetin bir durumu bir olaya bağlı indiği unutulmamalıdır.. ikinci yanlış bildiğin ayet ki hepsine at gözlüğüyle bakıyorsun çocuk evlilikleri dediğin şey pedofilidir ve zaten din buna karşıdır. O zamanlardaki insanlar uzun zaman yaşarlar bunu diğer kitaplarda da görebilirsin ve o zamandaki kızlarda erken blue caglarina erişme durumları vardı. Kaldı ki 6 7 8 yaşında olma durumu şöyle oluyor blue çağına erdikten sonra yaş saymaya başlanırdi.
- 1 yıl
mesela atıyorum bir kız 12 yaşında blue çağına ermiş olsun eskiden blue çağına erdikten sonra yaş saymaya baslanirdi ama o zaman ki durumda bile kızlar ya köle olarak satılmakta ya da pazarlanma durumu olduğu için cariye diyeyim olarak alınabilmekteydi bir nevi o kızı kendi bünyesine alıp kurtarmak gibi yanlış anlaşılma olmasın. Bu ve bunun gibi bir çok ayete nerden baktığın önemli diyorum ya at gözlüğüyle değil anlamaya çalış ve oku bilmiyorsan dinle ve bu üçüncü yazışındı yazdıklarında art niyet var dini baltalamak var. Ama bir de bu işin ölüm kısmı da var. Her nefis bir gün ölümü tadacaktır diye de bir ayet var. Anla sadece anla yoksa vay halimize haydi hayırlı geceler at gözlüğünü çıkarabilme duasıyla.
- 1 yıl
Ayette bizzat adet görmemiş kişi olarak geçer. Dediğin gibi erken yaşta adet görüyorlarsa bu daha korkunç çünki yaş dediğimden daha da aşağılars düşer. Bu korkunç
- 1 yıl
Yav sen anlamak istemiyor musun şu an da bile normal bir kız 12 13 yaşında adet olmaya başlamıyor mu eskiden de 12 13 yaşında blur çağına eriyorsa o kız ondan sonraki yaşlarını saymaya başlanir yani 12 yaşında sıfır olarak sayılır 13 de 1 olur 14 de 2 olur 15 de 3 olur 16 da 4 olur ama blue çağına gelene kadar yaşı sayılmadığı için o toplumda kabul görülmezdi diyorum sana ne korkuncu 12 yaşında bir kız blue çağına ermiş olsun 7 yaşında denirse 19 olur çünkü 12 yaşında blue çağına ermiş ve sonradan yaşı sayılmaya başlamış 1 2 3 4 diye 7 yaşında evlilik olursa 12 yaşında blue çağına erdikten sonra olduysa 19 yaşındadır neyi anlamak istemiyorsun
- 1 yıl
Kardeşim hala buluğu çağına gelmiş bir çocuktan bahsediyorsun Ben sana diyorum ki adet görmemiş bir çocuktan bahsediyor ayette adet görmemiş bir çocuk
- 1 yıl
Ha bak yine baltaliyorsun onu zorla kabul ettim ama hadi buna cevap ver diyorsun ne deyim anlayana davul zurna saz anlamayana davul soksan az derler. Blue çağına gelmemiş kızla yani adet olmamış kızla evlilik ise din dediğim gibi pedofiliye zaten izin vermez. Yani bir evlilikte kadın da ya da erkekte herhangi bir zarar olacaksa İslam o evliliğe izin vermez. Blue çağına girmemiş kızla evlilik olayı ise nikah olayı ile gerçek olayını birbirine sokup İslama hücum eden tayfadan sende birisin. Blue çağına gelmemiş kız ile nikah kiyilirsa o kızı beklemek zorundadır diyelim ki 9 yaşında nikah kıyıldı ama blur çağına gelmemiş beklemek zorunda 12 de blue çağına geldiyse ise o kız o ortamın bölgesi coğrafyası ile şartları ile daha erken olgunluğa ve erken yetiskinlige giriyordu buda hadislerde yazar ve kızın rızası yoksa yine olmaz çünkü İslam zaten izin vermez ama yapan kişilere bak ama oldu diyenler İslama uymayanlar İslamda buna izin yok. şu an oruç tutuluyor oruç tutmayınca dine sallanmaz oruç tutmayana sallanır. Kaldı ki dediklerimi bile anlamak istemiyorsun işine gelmiyor sen sallamaya devam et doğru bir ayet söylediğimde ise kaç tekrar söylüyorum her nefis bir gün ölümü tadacaktır..
- 1 yıl
Kusura bakma midem oyuncaklarla oynaması gereken öocukların evlendirilmesini kaldırmadı
- 1 yıl
Sen o zamanın şartlarına yaşamını böyle sanıyorsun dimi o zaman kaç yıl yaşayan insanlar vardı o bölgenin coğrafyası erken yetiskinlige blue çağına geliniyordu ve evet oyuncaklarla oynaması gereken çocukların evlendirilmesi son bulsun pazarda köle olarak değil baş tacı yapılsın diye İslam geldi ne dediğini anlarsan tabi gerdek olayı ile nikah olayını karıştırırsan sıkıntı olur nikah olabilir ama erkek beklemek zorunda kız blue çağına gelir ve rızası olmazsa yine olmaz dediğim gibi İslam rızası olunmamis herhangi bir şekilde iki tarafa zarar verecek olan bir evliliğe izin vermez sende bunu anla diğer ayetleri de daha güzel oku ki anla bilmiyorsan danış dinle atıp tutmakla olmuyo maalesef. Öldükten sonra ise hiç bir şeyin faydası olmayacak
- 1 yıl
Kusura bakma ama sonsuz kudret sahibi Allâh O zamanın şartlarında çocukları koruyamadıysa yazıklar olsun. Lut kavmini helak ediyor ama küçücük çocukların evlenmesini destekler gibi bir de ayet indiriyor. Bu ne yaman çelişki.
- 1 yıl
O zaman şöyle diyelim şu an Allaha laf ediyorsun söz ediyorsun istediğini diyebiliyorsun senin dediğine göre Allah bunu biliyordu neden seni durdurmadi kendisine laf ettirdi neden kendisine o kadar laf edildiği halde kendini gösterip bana itaat edin sizi ben yarattım demedi demi isteseydi sana bu lafları da ettirmezdi ama basit küçük bir telefonun bile bir sistemi çalışma mantığı varken evreni burayı yaratan Allahın da buraya bi sistem yapmaması mümkün mü? Olaya çok farklı yerden bakıyoruz
- 1 yıl
Hayır koskoca bir din indirip çocukları koruyamaması saçma. Bu benim iradem. Ben bu irademle yanlış şeyler yapabilirim ama allah evlatlığının karısını helal kılacağına çocukların evlenmesini haram kılabilirdi. Arap kültüründe evlatlığının karısı ile evlenmek kendi çocuğunun karısı ile evlenmekle aynı sayılırdı. Hatta hadiste bu yüzden peygamberi çok eleştirdikleri yazar. Arap kültüründe olmayan bir şeyi oldururken allah kudretli, çocuk yaşta evliliğe gelince o zaman öyleydi diyip allah hiçbir şey yapmamış. Gerçekten kuranı allah yollamış aynen
- 1 yıl
Ulan ne anlatırsam boş ne anlatırsam teneke kalp gözünü geçtim göz perden bile kapanmış bu daha yazık üzüldüm senin adına buraya kimi getirsem kimle konustursam seni en iyi cevapları bile verseler sen ikna bile olsan amacın başka hedefin dine saldırmak anlamak değil sende zaten yazdıklarınla belli ediyorsun
- 1 yıl
Talak suresi 4. Ayet, bakara 256, tevbe5, yunus99, tevbe29, enfal65-66, zariyat49, zümer6, enam143-144 , maide67, azhap37-50-55 bu ayetlere bak. Çoğu birbiri ile çelişir ya da çoğu insanın ahlakına uymayacak şeyler barındırır
- 1 yıl
Sen cevap vermiyorsun. O zaman doğru olan oymuş, O zaman Araplar böyleymiş, O zaman Araplar cahilmiş diyip tüm evrene inan kitabı Araplara göre yorumluyorsun
- 1 yıl
Hayır ben bütün hepsine cevapları verdiğim halde aynı soruları basa sarıp tekrar soruyorsun? Anlamaya çalışmıyorsun ki bir soruna 3 tane ayrı ayrı yerde cevap verdim kabul de etmiyorsun bu sefer adet görmemiş diyorsun onu anlatıyorum bu sefer diyorsun ki Allah niye izin verdi onu anlatıyorum tekrar başa sarıyorsun bozuk plak gibisin anlamaya değil küfür etmeye saymaya sövmeye gelmişsin sonra bana araplara göre yorumladığimi söylüyorsun kusura bakma ama kuranı kerim evrenseldir bir topluluğa gelemez bozguncu bir topluma geldi diye oraya ait değildir her bir ayetin iniş şekli ve olayları vardır onları anlarsan öğrenmeye başlarsın yoksa böyle kendi kendine söylenir aynı şeyleri sorup devam edersin
- 1 yıl
Açıklamaların cevap değil geçiştirme. Neyse siz düşünmeden iman edin bu sizin hayatınız
- 1 yıl
Gecistirmemi yuh be bu kadar şey yazdım gecistirme olarak mı anladın ben düşünerek iman ediyorum da senin de çevrene bakıp dini kotuleyip düşünmeden iman etmemeye devam et lütfen
- 1 yıl
Uzun bahaneler cevap olmaz
- 1 yıl
Ne kadar cirkinlesebilecegini görmek istemiştim uzun sürmedi haha seninkilerde öylesine sormak için soru olamaz neyse sen devam et
- 1 yıl
Çirkinleşmek mi? Hayal dünyası iyi bir yer değil oradan çık
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 605 cevap paylaştı.
1 yılSaçmalık
11 Yorumla- 1 yıl
Ben iznini rica edeceğim, bildirim almayı kapattım. 🤗
1 yılCahil insanlara anlatamazsın
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 1 yıldin dünyaya göredir. bir yere ait değildir.
01 Yorumla- 1 yıl
Dünyanın hiçbir yerindeki bir kadın üstüne 3 tane kuma gelmesini istemez bence ya da bunun mümkün olabilmesini desteklemez. Dünyanın hiçbir yerindeki kız çocuğu bloğu çağına bile gelmeden evlenmek istemez. Dünyadaki hiçbir hoşgörülü İnsan kendi fikrine ya da inancına uymuyor diye bir başkasının ölmesi gerektiğini düşünmez dediğim gibi hoşgörülü ise eğer
- Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılCehalet. Ben şimdi birisine Arapça küfür etsem adam dua ettiğimi sanacak, Arapça ile dini bağdaştırıyorlar hemen.
20 Yorumla Cahil insanlar onlar gibi giyinmeyide din zannediyor
20 YorumlaBunu eleştirmek içşn dini ve Arap kültürünü iyi bilip, kıyaslamak lazım
11 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılMesela sana Arap kültürü olup İslam olmayan ne geliyor.
091 Yorumla- 1 yıl
Hadisleri örnek verirsek gerçek değil diyebilirler o yüzden de ayetleri örnek verelim.
Nisa suresi ﴾3﴿
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. - 1 yıl
Nisa süresinde çok eşlilik anlatılmış. O sebeple tamamen İslami. Erkekle kadının eş olmadığı ve hiç bir müslüman kadın idarecinin olmaması arap kültürüyle sınırlandırılmaz
- 1 yıl
Senin anlamadığın şey bunların aslında arap kültürü olduğu
- 1 yıl
İslamiyet iskoçlara inseydi erkekler etek giyecekti
- 1 yıl
@kralkobrax21 bu islamın kendisi. İslam kültürünü yaşayan Arapta olabilir Türkte. Ayetlere inanmıyorsanız, konuşmayalım.
- 1 yıl
Ayetler de inanmayanlar sizlersiniz neden mi İslamiyet öncesi de araplar bu şekilde yaşıyorlardı
- 1 yıl
Erkeğin yarısı kadın değil mi zaten
Kadın XX
Erkek XY
Şimdi buna da saçmalık derler madem öyle erkeğin neden memeleri var - 1 yıl
Hayır bu erkeklerin memesini yine Allah'ın lütfu olarak göreceksek yumurtlayan hayvanlar için ne dememiz gerekiyor çünkü onlar da sadece dişiler yumurtlar erkekler yumurtlamaz bir çoğunda. Yani o zaman Erkeklerde meme yok yumurtlamak için bir yapı yok o zaman bu senin verdiğin örnekle yine çelişir
- 1 yıl
Aynı anda 9 eşimi vardı. Bu nasıl manüplasyon.
- 1 yıl
Ben ironi olsun diye erkeğin memelerini örnek verdim, hani insanı allah yaratmış ya ona gönderme yaptım
- 1 yıl
Hiç bir ayetin anlamını bilmeden kendine göre saçmalıyorsun. Bemde ciddiye aldım. Bye bye.
- 1 yıl
Ayetleri bilmeden öi yorum yapıyoruz çok komiksin
- 1 yıl
@kralkobrax21 gerçekten kafayı yemilsiniz. Erkeğin yarısı kadın demek kromozoma bağlamak çok komik. Gidin bilimsel olarak ayrımın ne zaman başladığına bakın. Fiziksel olarak ırtak özelliğe sahip olmak bizi eşit yapmaz.
- 1 yıl
İnsanı Alkah yaratmadıysa nasıl oldu?
- 1 yıl
Kur'an'daki ayetler çelişki gösteriyor. Özellikle ayetler konusunda bir şey bilmeden yorum yapmak gerçekten cahilce. Bir insan dinden çıkıyorsa dini tanımaya başladığı içindir tanımayan da körü körüne savunur. İslam'ı savunmak için öylesine verdiğin Örnek bile İslam'a çelişti. Çelişen daha bir sürü ayet var ama şu an sureleri ve ayet sıraları aklımda değil. Bulmak zor da değil Bunu kendinde araştırıp görebilirsin zaten.
- 1 yıl
Allah yaratmadıysa insan nasıl oldu?
- 1 yıl
Yahu kadın olmazsa sen olmazdın
- 1 yıl
Peki onu kim yarattı
- 1 yıl
@kralkobrax21 iyimisiniz bakırköyün havası mı böyle? Kadın nasıl yaratıldı?
- 1 yıl
Yaratıcıya inanmakla İslam dinine mensup olmak arasında uçurum vardır. Sözde İslam'daki Tanrı sonsuz merhamet sahibi ama erkek kullarını kadın kullarından Üstün tutmuştur yani adaletsizlik yapmıştır. Bu kainatı yaratan sonsuz güce kudrete sahip bir varlığın bir kulunu başka bir kulundan Üstün yaratıp adaletsizlik yapacağına inanıyor musun yani? Kadın Peygamber bile yok Üstelik. Kadın peygamber olsa güçsüz olur kimse inanmaz dersen de buna şu şekilde örnek veririm birçok Hedefte Muhammed ölümden kaçtığım mağarada örümcek ağasını örmesi ile Kurtulmuş ya da bir savaşta kuşların taş atmasıyla Savaşı kazanmıştır bunların hepsinde Allah'ın varlığına bağlarsınız bu Allah kadın Peygamberi koruyamaz mıydı? Kadın peygambere Mucizeler verip insanların ona iman etmesini inanmasını sağlayamaz mıydı? Yorumlarla sana bunu bir yere kadar anlatabilirim sonrası İnanmak istemeyen için Faso Fifa olur. İlla çelişkilere bakacaksak Evrim bile Zaten Kuran'ı yanlışlar
- 1 yıl
Budizmi biliyor musun, onların ruhani lideri Dalaylama şunu söyledi İslamiyet ile aramızda fark yok, işin ironi tarafı da Budizm İslamiyetten yüzlerce yıl önce var olması buna ne diyeceksin
- 1 yıl
Çelişen hiçbir şey yok. Çelişenbsizsiniz. İnanmayanlarınnuydurması. Verdiğin örnekler bile tutarsız. Çıkar hangi ayet kendisiyle çelişşyor bakalım.
- 1 yıl
Sen Allahın varlığına inanmıyorsan sana sorum şu? her şey nasıl başladı?
- 1 yıl
Yaratılış ile ilgili ayetler
- 1 yıl
Ben onu da sorguluyorum, hiç bir şey yokken nasıl oldu diye zaten ondan sonra başladım dinleri sorgulamaya hem de 15 yaşımdaydım
- 1 yıl
@kralkobrax21 Yaratılmış olsaydı Allah, Allah olmazdı. Yaratılmış bir şey Allah olamaz.
- 1 yıl
@kralkobrax21 bu adamın yorumu. Budizm ile İslamiyet aynı olamaz. İlahi bir yanı yok. iyi misin siz.
- 1 yıl
Teker teker bakıp üzerinden geçelim. Erkek kadından üstün olması yaratılışın takdiri. Buna iman etmiyorsan yapacak bir şey yok.
- 1 yıl
Erkeğin kadından üstün olmadığı çok az konu olabilşrdi ama şu ana kadar ki icatlar ve yaratılış geteklilşkleride bu gerçeği gösteriyor. Siz gerçeğe inanmayabilirsiniz.
- 1 yıl
Talak suresi 4. Ayette boşanma anlatılmış. net.
- 1 yıl
Bakara suresi 256. ayeti şu an bizzat yaşıyoruz. Sen istediğin gibi küfrediyorsunnkimse sana bir şey söylemiyor.
- 1 yıl
Marie Curie polonyum elementini bulan kadın bilim insanı. Kadına kadın olduğu için ödülü vermeyip kocasına vermeyi teklif ettiler Allah'tan kocası adam çıktı da kabul etmedi. Emily Dickens'ın kitaplarını kadın olduğu için kendi adıyla yayınlayamayıp abisinin adıyla yayınladı. Bu kadar baskı ve korku yüzünden kadınların icat buluş Sanat bilim felsefede erkek kadar etki görememesinin en büyük sebebi yine erkekler. Bu Ataerkil toplum.
- 1 yıl
Henüz adet görmemiş kadına nikah kıyılabilir diyor. Cinsel ilişkiye girer demiyor?
- 1 yıl
Toplumda herkes birbirini zi. ker oldu. Evlilşkler sürmüyor. Boşanmalar çoğaldı ahlak yerle bir oldu. Bunu sağlayan o zaman laiklik öyle mi?
- 1 yıl
Kendi kendine mi soruyorsun.
- 1 yıl
9 yaşında ergenlipe gelen kadınlar olduğu gerçeğide var ama yaşa bağlanmamış. doğrusu yapılmış. Bence buradaki sıkıntı sizin kadınla erkek arasındaki farkı anlamıyor olmanız.
- 1 yıl
Çokndaha detaylı araştırman lazım. Evet. 1 yaşındada evliler nikah kıyılıyor ancak gerçek evlilik için genç kızın ergenliğe girmesi daha iyidir. Burada esas kadınla erkeğin yaratılış özelliklerini anlamak. Tasarımcı bu şekilde tasarlamış. Nadam kurie tek örnek verdiğin konu. Ama fiziksel zihinsel özellikler hala erkeğin üstün okduğunu gösteriyor. Spırda da bilinde de yönetimdede... Sen nasıl bu gerçeğe inanmamakta ısrar ediyorsan bizde inadına Allaha şnanıyoruz.
- 1 yıl
Bunu ahlakına yediremeyip bahaneler üretiyor olman gerçekten çok güzel bir şey çünkü sen kabul etmesen de Kur'an ergenlik çağına girmemiş bir kızdan boşanırken 3 ay bekleyin Belki hamile kalmıştır diyen bir kitap ayeti bu anlama çıkaran bir kitaptan bahsediyoruz. Zaten bu yüzden şeriatla yönetilen Arabistan İran gibi yerlerde 6-7-8-9 yaşında evlenip hiç kanamadan ölen çocuk haberleri çok yaygındır
- 1 yıl
Buradaki inat gerçeklere karşı olmak. İnadına gerçeğe inanacağız. Doğrudur. Buda senin yalana inandığını gösterir.🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
Isimleri aklımda olmadığı için diğer kadın mucitlerden ya da Bilim insanlarından bahsetmedim ama en bilindiklerinden biri kablosuz internet ağı oluşumunu yine bir kadın bulmuştur icat etmiştir. Bunun gibi bir sürü örnek var ama hepsi isimsel olarak hafızamda değil. Zaten çok fazla olmasına rağmen çoğunun ismini bilemiyorum ama yine İslam'ın dayattığı erkekleri ön plana çıkarma çabasından kaynaklıdır Bir Kadın kendi ismini Ataerkil toplumlarda duyuramadığı içindir kendi ismini duyurmak için kocasının abisinin babasının ismini kullanmasından kaynaklıdır. Bugün 10 kadın biliyorsak emin ol 10 kadını da bilmiyoruz bile Çünkü gizlenmek zorunda kalmıştır
- 1 yıl
İstediğine inan gerçek olmadıklarını biliyoruz. Söylediğin ayetleri nbile anlamamışsın. Seni kadın ve erkeğin eşit olduğuna inandırmışlar ama bu insanlık tarihi boyunca erkek ğstünlüğüne yansımış. Bugün Allah korusun kadın erkek arasında savaş olsa tek bir kadın kalmaz.
- 1 yıl
İstediğini yazıp yorumlayıp inanabilirsin. Ama bu gerçeği gizlemez. Kadının önemi olmasaydı cahiliye devrinde gömülen bebeklere izin verilşrdi. Oda Arap kültürü. Neden alınmamış acaba?
- 1 yıl
Sen inanmamaya devam et. Sen hala kadın erkek eşitliğine inanıyorsun. Bu gerçek olmayan bir şey.
- 1 yıl
Dediğim gibi Nikah sonrası ya da öncesi bir kuzın ergen olup olmadığını anlamak içinde beklemelisin. Buda normal. Ayrıca sana kimse o yaşta evlen demiyor. Evlenebilirsin diyor. Günümüzde kaç evlilik böylede isyan ediyorsun.
- 1 yıl
Gerçekten bunu kabul eden bir insana ne dersem diyeyim bomboş 8 yaşındaki 9 yaşındaki bir kız çocuğunun evlenip hiç kanımadan ölebilme ihtimaline karşın hala bunu savunabiliyorsan bunu ahlakına vicdanına insanlığına yedirebiliyorsan Ben burada sana hangi örneği verirsem vereyim Zaten kabul etmeyeceksin
- 1 yıl
Ölebilne ihtimali? Nerden çıkartıyorsun?
- 1 yıl
Ben okuyorum. Senin gibi başkalarının yorumlarını doğru kabul etmiyorum
- 1 yıl
😊. Sana bir şey sorayım madem okuyorsun bendende daha bilgilisin bana hayatın nasıl başladığını söyle.
- 1 yıl
Ok. Evrim varsa yaratılış?
- 1 yıl
Evrim başlangıcı nasıl anlatıyor bayan çok bilmiş?
- 1 yıl
Hala aynı şey tanrının varlığı 6 yaşındaki çocukların evlenmesine gerekçe olamaz. Zaten ben tanrı yok demiyorum. Bir tanrı çocuk evliliğini onaylamaz diyorum. Arada fark var. Ayrıca evrenin yaratılışını bilim açıklasa bile siz ona da bir kulp bulursunuz. Görme organını bile allahın mucizesi diye adlandırıyorsunuz. Bugün gözü bilim açıklar. Evrim diye bir gerçek var ve kuran bunu kabul etmez bu bile eksiklik
- 1 yıl
Gözün hassasiyetinde aynı megapixel seviyede kamera var mı?
- 1 yıl
Allah hidayet versin ne deyim.
- 1 yıl
Zivafa sokulduğunu söyleyen ayet yok. İftira etme. Sen gerçeklere inanmıyorsun. Neyi tartışıyorsun hala.
- 1 yıl
Her ayete mantıksız da olsa bir kulp buluyorsunuz aynı mantıkla O zaman biz İncili de olduğu gibi kabul etmeliyiz tevrat'ı da ve bunu da hatta hinduizmi bile din olarak kabul etmemiz gerekiyor. Bir şeye yeter ki körü körüne inanmak iste tüm ahlaksızlıkları tüm iğrençliklere bir bahane bulup kabul edersin
Gizli Üye(25-29)1 yılDinleri insanlar yazdı,, dinleri insanları yönetmek için yazdılar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl2 sene suudı 3 senedırde dubaı deyım gordugum fantezılerı anlatamam bıle
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılDeğil bu zekasızlık örneğidir.
20 Yorumla
1 yılÜlkede cahil çok laf anlatamazsın
20 Yorumlahiç doğru değil
20 YorumlaSaçmalık
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 381 cevap paylaştı. külliyen yanlış
20 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 451 cevap paylaştı.
1 yılDogru degil aptllık
20 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 803 cevap paylaştı. Arapları sevmiyorum
20 Yorumla
1 yılİslamiyet Avrupadan geləydi herkəs müslüman olurdu
01 Yorumla
1 yılDinin ırkı yoktur
01 Yorumla
1 yılDoğru değil
20 Yorumla
1 yılKatılmıyorum
00 YorumlaNe sanalım
00 Yorumla