Evlilik sadece çiftler arasında olmuyor malesef, düğünden sonra iki tarafın aileleri akraba oluyorlar. Eğer anlaşamazsa aileler bu konu çiftlerin mutlukupunu etkilşyor ve boşanmalar artıyor. Görücü usulündeyse aileler zaten eş dost tavsiyesi üzerine veya çok iyi tanıyıp bildikleri uyuşabilecekleri ailelere dünür omuyorlar. Böylece gelin ve damadın arkasında aile desteği fazla oluyor. Geçim dirlik düzen kuruluyor. Kızla oğlan seviyor birbirini yanlış işlere girip birlikte oluyorlar, hadi evlenelim diyip yuva kuruyorlar. Kızın ailesi mutaassıp, erkeğinki içki masalı aile. Buyur burdan yak nasıl uyuşacaklar? Bayramı seyranı doğum günü, ölümü, daveti, yemeği, mevlüdü kandili, tatili, hastanesi hayatın her anında aileler yüzyüze olmak zorunda. Türk kültüründe evlilik aileler arasında olur.
Görücü üslü taniltiğin bikişiyi niye sevilmezmiş gibi düşünülüyor ki? 3 gün icinde tanişip evlenilmediğin sürece düğünden önce sevile bilir yeter ki aklımızda ve kalbımızde başka biri olmasın
Severek evlenen insanların beklentileri birbirinden yüksek oluyormuş. O yüzden boşanma çok oluyormuş. Valla şartlar birbirine uyuyorsa severek te olur görücü usulü de.
Tabii ki mantık severek. Ama araştırma sonuçları da yalan değil, çünkü görücü usulu evlenenler zaten birbirlerini tanımayla en az 10 yıl geçiriyorlar. Oysa ki modern evliliklerde bu süre flört ve nişan gibi süreçlerle geçiyor. Bu yüzden ilişki yıpranıyor, heyecan azalıyor.
Tabi ki severek. Ben öyle yaptım. Pişman da değilim. İki tane de çocuğum var. Boşanmaya gelince. Severek evlenen çiftler sosyal yönü daha kuvvetli, daha özgüvenliler. Bu yüzden, çiftler arasında sorun varsa bu boşanmayla sonuçlanabiliyor. Görücü usulü ile evlenenlerde boşanmanın az olması, sorun olmadığından değil, içlerine atmalarından.
Benim de begenmedigim oldu (fiziken degil) hayat yasam tarzı olarak , e beni de begenmeyen oldu işimden dolayı geziyor olmam sanki hep potansiyel aldatıcı konumuna soktular beni ,
En İyi Cevaplar