İnanıyorsam inanıyorumdur niye oruç, namaz gibi ritüellerde bulunayım
3 ay
İnanıyorsam inanıyorumdur niye oruç, namaz gibi ritüellerde bulunayım
Cevap
6Cevap
öyle gerektiği için
Herkes vuruşuyo kardeşim ya parkda öpüşüyo herkes ne dini ne ramazanı
Kuru kuruyu sevgi olur mu cicek yok hediye yok yemeğe çıkarmak yok güzel söz yok sadece seviyorum derse yeter mi sana
tanrının senin ritüellerine ihtiyacı mı var dediğin mantık buna çıkıyor, sevgi ve inancın kanıta ihtiyacı yok
Peki sen çok biliyorsun senle tartışmayim
😂😂😂
Senin tutacgn oruz namaz zaten Allah'ın ihtiyaçi yok nasıl Türkiye de yaşamak için askerlik yapıyorsun Allah'a kul olmak için de ibadet etmen lazim
Tamam ihtiyacı yok. o zaman neden lazım
Bu tek Müslümanlık degil tüm dinlerde ibadet vardı hristiyan pazar kliseye gider putlara tapanlarda putlata ibadet eder önüne yemek bile koyuyor Asya'da ki putperesler
Hepsi aynı işte, bak sen de dedin. İnanç eylemlere ve ortamlara bağlı değildir. Bina kilise olur yıllar geçer camii olur sonra müze olur. İbadet dediğin şey kalıplaşmış eylemler ve kurallar değil
Ya sen anlamadgn için kuru kuru sevgi olmaz bir şey istiyorsan seviyorsan onu yaşaman lazım onun icin çaba etmen lazım ibadette öyle seversin yaparsın iicnde his edersin oruç huzur sabır nefsini terbiye etmek zekat malını paylaşmak başkasını düşünmektir namaz temizliktir ibadettir bulusmadir
Buluşmadır mı? 😂 Allah her an her yerde demek ile namazın allahla buluşma olduğunu birlikte söylemek çelişkidir
Aynı şey mi... Yine lafları çarpıtma
Namaz allahın huzuruna çıkmak onunla buluşmak diyorsunuz, sonra da allah her an her yerde diyorsunuz? Yanlış mıyım? O halde neden namaza gerek olsun? Anmak zaten ibadettir
Sen ne istiyorsun bir kere inandım muslumanjm deyip başka hiç bişey yapmamak mi
Herkesin kalbi, inanışı, karakteri, hayatı algılayışı farklıyken nasıl herkesin aynı kurallar çerçevesinde sergilediği bir ezber eylemle (namaz) Allah'ı anacağını düşünüyorsun? Bu yüzden çoğu insan namaz kıldığı halde kılmayan birinden daha kalpsiz ve inancsız olabiliyor. Allahı tam şu anda anabilirsin, giydiğin kıyafetten bağımsız, yaptığın eylemden ve bulunduğun ortamdan bağımsız. Bu bir ibadet olur zaten
İyi kızsın haklısın da bazı namaz kılan hava gidenler bir çok inanciz insandan daha kotu serefsizler... Umarım o temiz kalbinde doğru yolu bulur sen diğer insanlara örnek olursun hayatinda mutluluk huzurlu ömür diliyorum
İnandığın Allah bunu emrettiği için.
tamam
İnanmıyorum ama oruç tutucam
İnanmıyorsan zaten yapmazsın. Kimse zorlayamaz.
Tanrının egosunu tatmin etmesi için
İnsan da kendi egosunu tatmin ediyor, namaz kılarsa hüri kazanıcak çünkü sçmfmvmv
Kuranda yaziyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnanıp da ritüellerle zorlanman çok normal bir çatışma 🌿
Bir şeye inanmak kalbinle kurduğun bağ. Namaz, oruç ve diğer ibadetler de o bağı günlük hayata taşıyan pratikler. Yani kalpteki inancı davranışa dönüştüren araçlar gibi düşünebilirsin 🙏✨
Zorlanıyorsan bu inancının samimiyetini sorguladığın anlamına gelmez. Kendini suçlamak yerine “Ben neye inanıyorum ve bunu nasıl yaşamak istiyorum?” sorusuna odaklanman daha sağlıklı olur 💭🌸
Zorlamadan, korkudan değil anlam arayışından hareket etmen en güzeli 💕