Babanın otur oturduğun yerde demesi bile aile içine karışmaktır Bence evlilik birlikte hareket etmeyi gerektirir Aile olmak başka bir şey, anne babaya saygı hürmet başka bir şey..!
İkiside orada bırakır eti alır Mangala giderim akşam haberlerinde izlerim gelince ya da beraber konu degişir birbirimize tahammül etmenin yollarını konuşuruz çünkü biri can biri canan kimse için kimseyi atamam hayat öyle garip ki kimin eline kalacağın belli olmuyor
Valla ben böyle bir durumda ne yapacağımı bilemem. Herkesin aile dynamicsi farklı ya, ne bileyim. Bence önemli olan saygı hürmeti göstermek, ama aynı zamanda kendi hayatını yaşamak. Evlilikte birlikte hareket etmek önemli gerçekten, ama aileye karışmamak da bir o kadar önemli. Kardeşim, her şey denge meselesi sanki.
En son tartışacak birileri varsa o da eşimle babamdır. Çok şükür.. Ama böyle bir durumda kalsam ne yapardım, gerçekten bilmiyorum. Umarım böyle bir şey başıma gelmez..
Bu durumda en kritik nokta taraf tutmak değil olayı sakinleştirmek 🧊
Önce eşini odana ya da kenara çekip “Burada kalmak istemiyorsan gidelim ama lütfen sesini yükseltme” dersin ❤️ Sonra babana dönüp “Baba lütfen uzatma seni de kırmak istemiyorum ama biz artık ayrı bir aileyiz kararımıza saygı duymanı istiyorum” diyebilirsin 🙏
Hem evliliğini hem ailenle bağını korumaya çalışmak en sağlıklısı olur. Tepkiyi anlık sinirle değil sakinlikle vermek çok önemli 💫
Eşimle eve giderdim. Tabiki Babamda önemli ama öncelik benim yuvamın olmalı. Kurduğu yuvayı korumak evlenen bireylerin ortak görevi. Annem küser Babam darılır diye bisey yok. Ortalık sakinleşti mi iki tarafı bir araya getirir arayı bulurum.
Babamı dinlerdim ne olursa olsun büyük ne derse o aynı şekilde onun babası da oturun ya da otur derse konu bitmiştir saygı öncelikli ya da babamdan müsaade ister bir hava alıp sakinleşip gelelim mi derdim
Kızların yorumlara bakayım kaç kişi dul kalacak ileride bi bakayım dedim. Ulan misalen oldu diyelim babanız dedi, yok babam demez, yok kocam babamla kavga etmez. Hayali bir soruda bile sorumluluk alamıyorlar ya. Valla ne biçim cins la bunlar hep kıytırık kaçamak cevaplar okurken delirdim.
Kız babası OTUR OTURDUĞUN YERDE diyorsa muhtemelen zengindir ve damat da o durumda oturur oturduğu yerde. Fakir kız babaları genelde kızları kocalarının sözünden çıkmasın isterler.
Şer. efsizim benle gelmezse boşarım. Karı koca arasına da girilmez ayıp bişey. Umarım öyle bir kayın pederim olmaz evlenmek gibi bir gaflete düşersem ilerde. İnadım pistir.
Cafeye gider arkadaşımla otururdum barışmasalar ikinize de gelmiyorum derdim rjrjr
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Eşimin nasıl biri olduğunu bağlı annesi ile benim aramda kaldığında o benim yeni ailem deyip beni savunabiliyorsa kusura bakma ama baba o benim eşim diyebilirim