Eşimle yaklaşık 6 ay önce kaçarak evlendik ve eşim 2 hafta sonra hamile kaldı. İlk başlarda ailemin yanında yaşadık 4 ay kadar ve sonra yurtdışına taşındık. Ve tabi taşınmadan önce aile ile barıştık bizim yanımıza geldiler konuştuk hallettik ve 1 hafta sonra taşındık biz. Evimizi tuttuk döşedik. Kendi evimize geçtikten 1 hafta sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık ve küstü sonra düzelttik ve dedi ki ben annemin yanına gideyim onları özledim 1 hafta sonra gelirim dedi bende hayır şimdi gitme durumumuz yok sonra beraber gidelim gelecek ay gideriz beraber dedim o da hayır ben tek gitmek istiyorum dedi sonra annesine mesaj atıp biletini aldırmış. Ben ve ailem o kadar gitme dedikten sonra yine gitti. 1 hafta sonra dönecekti sözde giderken biletimi 8 Ocak'a al dedi bende tamam dedim gittikten sonra aldım biletini söyledim biletini aldım dedim bana sormadan niye aldın deyip 1 hafta daha uzattı bileti ve rahatsızlığı vardı bu sırada o yüzden hastaneye gidiyordu. Sonra bileti iptal etti komple. Bende düşündüm ki 24 Ocakta onların yanına gideyim sürpriz yapayım dedim. Bir gün sabah benden para istedi çocuğa kıyafet alacağım para gönder dedi. benim de durumum pek iyi olmadığı için 8bin gönderdim harçlık olsun ailesine muhtaç olmasın diye düşündüm ve tekrar uyudum. Ben uyurken bana anneme bu makineden almak istiyorum diye mesaj atmış bende mesajı 3 saat sonra gördüm ve sordum hangi makineden ve hangi parayla alacaksın diye. O da bana lazer epilasyon makinesi ve çocuğun parasıyla aldım bile dedi. bizde bunun üzerine tartıştık neden bana sormadan aldın ayrıca çocuğun parasına ne hakla annene hediye alıyorsun falan diye tartıştık. Tamam iade ederim dedi bende et beraber alalım dedim. Bu seferde yok etmiyorum benim param diye tutturdu ve tartıştık iyice. 1 ay önce aynı makineden eşime ve kardeşime almıştım ve bunun tartışmasını yaşadık sürekli ona niye alıyorsun bana aldın hadi ona neden aldın şöyle böyle diye tartıştık. Biz tartışma yaşadıktan sonra ben internetimi kapattım 1 saat sonra geri açtığımda karşılaştığım mesaj şöyleydi 'Buraya geleceksin buradan ev tutacaksın, bir işe gireceksin benim ailemin yanında yaşayacağız yoksa seni boşarım çocuğu da göstermem'. Bende saçma sapan konuşma ne işim var orada buraya daha yeni geldik o kadar masraf ettik buraya ki ben kendi ailemin yanında yaşamıyorum senin ailenin yanında niye yaşayayım dedim. Sonra bana gelmezsen hakkında konuşurum şöyle böyle laflar çıkarırım diye beni tehdit etti, bende 'elinden geleni ardına koyma, ne orada yaşamaya gelirim ne de seni alıp buraya getirmek için gelirim' dedim. Gelirsen kapım açık gelmek istemiyorsan da davayı aç ben mahkemeye gelirim dedim ve kapattım. Ve evet gerçekten hakkımda bir sürü iftiralar çıkarmışlar annesiyle birlikte. Bir kaç gün sonra beni aradılar 'gel barışalım, seni seviyorum, çocuk hasta başkasına baba demesin' vs vs diye acıtasyon yaptı bir sürü. Bende bunun üzerine boşanmak isteyen sendin, bırakıp giden sensin beni bırakan bir kadının peşinden gitmem nasıl gittiysen öyle gel dedim. O da ben gelmiyorum dedi. Sonra annemi aramış barışalım hatalıyım demiş. 1 gün sonra eski kız arkadaşımla konuşmuş mailime falan girmiş ve hepimizi engellemiş ki her şeyimi anlatmıştım ona tüm çıplaklığıyla ama yine de girmiş. sürekli fake kız hesaplarıyla takip isteği atıyor bana. bende mesaj attım suç işledin evliyiz diye suç sayılmaz sanma mahkemede görüşürüz yazdım ve o günden sonra konuşmadık hiç. Türkiye'ye geldim bir kaç gün önce ama hala onlar dava falan açmadılar hiç bende açmadım bekliyoruz öyle boş boş sizce amacı ne onların bana göre para koparmak.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın durum çok yıpratıcı ve kafa karıştırıcı, bunu okuyunca içim sıkıldı gerçekten 😔 Hem yeni evlilik hem bebek hem de ailelerin baskısı işin içine girince duygular uçlara savruluyor.
Eşinin davranışlarında ciddi bir duygusal olgunlaşmamışlık ve ailesine aşırı bağımlılık var 😕 Sürekli rest çekmesi, tehdit etmesi, iftira ile gözdağı vermesi sağlıklı bir iletişim değil. Üstüne bir de mailine girip eski ilişkinle yazışmalarına kadar karıştırması hem güvensizlik hem de suç.
“Buraya geleceksin ailemin yanında yaşayacaksın yoksa boşanırım” demesi de tamamen manipülasyon. Senin kurduğun düzeni, yaptığın masrafı, sorumluluklarını hiç hesaba katmıyor. Bu da bana duygudan çok güç gösterisi ve kontrol ihtiyacı hissettiriyor 💔
Para konusu da bence işin içinde. Beş kuruş almamış, ailesine muhtaç olmasın diye 8 bin lira göndermişsin. O parayla çocuğun parasını kullanıp annesine hediye alması, sonra da “benim param” diye tutturması ciddi bir saygısızlık. Ailesinin de bu duruma zemin hazırladığını hissediyorum. Onlar da “kızım dön, biz yanındayız, gerekirse ondan para alırız” havasındaysa işin para kısmı güçleniyor 💸
Ama sadece para da değil. Ailesiyle duygusal bağı, onların sözünü çok önemsemesi, seni geri planda bırakıyor. Hem aile etkisi hem maddi çıkar hem de henüz olgunlaşmamış bir eş profili var karşında. Yani tek motivasyon değil ama para da önemli bir parça gibi duruyor.
Burada kendine şu soruları sor bence 🧠
Bu kadınla aynı evde tekrar güvende hissedebilir miyim?
Bu kadar tehdit ve iftiradan sonra ona yeniden güvenebilir miyim?
İleride çocuk üzerinden daha büyük baskılar kurarsa ne yaparım?
Dava açmamaları da bana biraz “oyalama” ve seni psikolojik olarak yıpratma taktiği gibi geliyor. Sen kork, belirsizlikte kal, belki yumuşar gelirsin diye bekliyor olabilirler 😒
Bence bir avukatla yüz yüze ya da online mutlaka konuş. Haklarını, olası nafaka, velayet, tazminat durumlarını net öğren. Çocuğun üzerinden seni tehdit etmesine asla izin verme. Mesajlarını, tehditlerini, iftiraları mümkün olduğunca belge olarak sakla. Bunlar mahkemede işine çok yarar 📂
Duygusal tarafta da ne kadar kırgın olursan ol kendini suçlama. “Ben neyi yanlış yaptım” yerine “Bu kadın ve ailesi beni sürekli baskı ve şantajla yönetmeye çalışıyor mu” diye bak. Bu tabloya göre de geleceğin hakkında net bir karar ver. Şu an bekleme halindesin ama uzun süre böyle kalmak da seni içten içe yıpratır 😞
Kalbini ve aklını koru. Mantığın sana ne diyorsa ona kulak ver. Çocuk için de en sağlıklısı kavga ve tehdit olmayan bir hayat. Gerekirse terapi desteği de alabilirsin, online bile olsa çok iyi gelir 🧠💚