14 yaşındaki kardeşimde empati eksikliği ve duygusuzluk var, psikoloğa mı götürmeliyiz yoksa abartıyor muyum?

Merhaba ben 18 yaşındayım bi erkek kardeşim var 14 yaşında. Uzun zamandır endişelendiğim bi durumu sizlere anlatmak ve aslında akıl almak istiyorum. Kardeşimle hemen hemen her şeyi konuşurum bu yüzden bazı şeyleri sanırım benim yüzümden fazla erken öğrendi. Bundan mı bilmiyorum ama artık olan hiçbir şeye tepki vermiyor. Duyguları olduğunu düşünmüyorum. Üzülmüyor, üzülmesi gerekiyorsa üzülüyormuş gibi yapıyor. Mutlu olmuyor sadece komikse saniyelik kahkaha atıyor mesela. Bunun uzun süredir farkındayım ama ne yapılır bilmiyorum. Cinayet olaylarına şaşırmıyor ölenlere üzülmüyor ve normal olanın kendisi olduğunu iddia ediyor durmadan. Bu epstein olaylarına bakıyorum birkaç gündür gözüme uyku girmiyor benim. Midem bulanıyor yemek yiyemiyorum. Onunla konuşmadım vericeği tepkisizlikten korktuğum için ama görmüş bakmış o da konuştuk bugün konusunu o açınca. O bile bişey hissettirmemiş. Gelmiş bana yapacağımdan değil de insan etinin tadını merak etmek suç mu diyor. Kafayı yemek üzereyim. Çocukları öldürmüşler yemişler diyorum yani olabilir herkes her şeyi yapıyor diyor. Annemle konuştum psikoloğa götürelim diye ama dinletemiyorum. Belki aylardır söylüyorum. Hem konduramıyor hem para vermek istemiyor. Sınava hazırlanmasam gidip ben çalışıcam kendim götürücem ama çok zor. Allah kitap bilen bir insan. Merhametli mi emin olamasam da hayvanlara karşı çok hassas mesela. Ama günah olduğunu düşünmese yarın bir gün tartıştığı sinir olduğu birine zarar verir mi diye düşünüyorum. Bilmiyorum neden böyle biz ailecek hiç böyle insanlar değiliz babam etkilendiği için müge anlı bile izleyemeyen bir insan. Kardeşime de ağlıyorum. Neden böyle, sorumlusu biz miyiz, bir noktada fark etmeden bir şey mi yaptık. Çünkü çocuk daha nasıl kendi kendine olabilir. Ya ilerde bir şey yaparsa diye düşünüyorum. Günah diye yapmıyorsa Allah korusun dinden çıksa katil olabilir mi benim kardeşim. Ya da abartıyor muyum. Annemle konuşuyorum dinlemiyor bile. Dinlenmemek de ayrı deli ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Nolur bana bir akıl verin. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

14 yaşındaki kardeşimde empati eksikliği ve duygusuzluk var, psikoloğa mı götürmeliyiz yoksa abartıyor muyum?