Kıskanç kadınlar, iki yüzlü aile baskısı ve kadın kıyafeti üzerinden ahlak ölçmek normal mi?

Selamlar Arkadaşlar,

Annemle ve daha önce teyzemle hatta erkek arkadaşımla yaşadığım küçük zihinli olduklarını düşünmeme sebep bir tartışmayı anlatacağım.
Toplumda kadına bakış hep bir sağlayıcılık, fedakarlık, özgürlükten feragat, ekstra sorumluluklar gibi ilerlemekte. Kadın bir kabahat sahibi olduğunda toplum onu acımasızca yok etmeye yönelirken erkeği önce görmezden gelir sonra daha onunla olmaya devam eder. Annemlerle kavga ettiğim konu kadının kıyafeti.

Teyzem açıktı, donunun izi belli olurdu giydiği pantolondan o çıtır zamanlarında, hatta eğilince göğüs çatalı görünürdü. 20 lerin sonunda saçı azaldı şimdi kele yaklaşmış. evlendikten sonra kapandı. Annemin olay başka kendisinin ezikçe yaşadığı hayatı ve heba olan güzelliği ve yetenekleri var. bu yüzden bir parça açık giyinen kadın görünce zoruna gidiyor. annemin süslendiği bir hayatı olmamış ki. sırf güzel olduğu için aşık olan bir kocası sonrasında ahırdan eve-evden ahıra hayatla süslenmenin s sini unutturmuş. Erkek arkadaşım ise yemediği nane kalmamış ergenliğini kız avlamakla geçirmiş.
bu üçünün ortak özelliği kadın bedeni üzerinden toplumun ahlak seviyesini ölçmeleri ve kadına belirlenen sınırla kötü işlerin biteceğine inanmaları. hadi erkek arkadaşım erkek, ağalığı paşalığı sürsün diye böyle ama annemle teyzeme ne oluyor?
Yaşadıkları zorbalığı eziyeti ne çabuk unuttular. diyorlar ki o kadar açık giyerse tacizi tecavüzü hak eder. ben de diyorum ki neyi hak ettiğine sen mi karar veriyorsun. Kapalı kadının da başına gelen onca zulüm var. mesela halam teyzemin adını kuzum*ya çıkarıyordu giyimi ve erkek arkadaşı var diye. annem saman satılırken babam yok diye samanın başında dururken dedem anneme elin adamlarına ne diş döküyorsun kötü kadınlar gibi dememiş miydi ki bu zalimliğin ortağı olmak istiyorlar. Dedim ki toplumun işi önce tacizciyi tecavüzcüyü yok etmektir. Açıklığı bu kadar önemli yaparsan bundan faydalanmak isteyenler olabilir. Ama birinin götü açık diye tecavüz edilirse ve sen tecavüzcü yerine kadına laf edersen sıradaki sen olursun.

Bunu diyince çıldırıyorlar, elalemi savunma diyorlar. Kardeşim ben hürriyetimi savunuyorum. Annem tesettürlü kadın ve kızları açık giyinen erkek akrabası demiş ki ne biçim kıyafet bu palton ve eteğin uzun. karşısındaki kişi erkek ve akrabası ben böyle tercih ettim açık değil ya diye kızlarını işaret etmiş. Kardeşim senin meselen onun kızlarının açıklığı olmamalı hödüğün birinin senin kıyafetlerini eleştirme cüreti göstermesi olmalı. asıl mesele bu işte. diyor ki açık (mini etek ve yüksek dekolte) giymek toplum dışı bir iştir, bu kişileri uyarmazsak dilsiz şeytan oluruz. ama aynı kişi tacize uğrayan birini gördüğünde tacizciye laf edemiyor çünkü ondan korkuyor ne oldu dilsiz şeytanlığa. kadına gücün yetiyor diye absürtlüğünü hemen dile getiriyor. adamdan korkuyor. adamın kuralına uyarak geçirdiğin hayatta evden ahıra ahırdan eve yaşam sürdün ve adam yüzüne karşı seni aileme hizmetçi ol diye getirdim dedi. bunun ezikliğini sırf gücün yetiyor diye başka kadından çıkarman hak değil.
Ben müslümanım o kıyafet haram diyor zorda kalınca ama bana ne haramdan ben müslüman değilim.

Güncellemeler
5 ay
bu arada ben hayatımın hiç bir döneminde donumu belli edecek kadar dar ya da açık giyinmedim ve çizgim hep orta karar oldu. süslü püslü dikkat çeken kızları kıskandığım da oldu ama bunun beni yönetmesine izin vermedim. sorun kıskanmak değil bunun sizi yönetmesine izin vermek. yetişkin olun ve duygularınıza sahip çıkın
Kıskanç kadınlar, iki yüzlü aile baskısı ve kadın kıyafeti üzerinden ahlak ölçmek normal mi?