Her kadın bakımlı olmak zorunda mı? Kıllısın, çirkinsin gibi toplumsal tepkilerden çekindikleri için zorla bakım yapan kadınlar var mıdır?

Her kadın bakımlı olmak zorunda mı? Kıllısın, çirkinsin gibi toplumsal tepkilerden çekindikleri için zorla bakım yapan kadınlar var mıdır?

sürekli kadın dediğin güzellemelerinden sıkıldım. kadınların kimseye güzellik borcu yok. biz de insanız bakımsız olduğumuz durumlar tabi ki olabilir. her iki cinsiyet duşuna diş bakımına saçının temizliğine dikkat etmeli. onun dışındaki güzellik algıları abartılı geliyor. millet bacağına fondöten sürüyor yüzündeki kılı alıyor. bunlar çok uç noktalar abartılar. kol kılı görünce ıyk bu ne diye diye herkesi almaya zorluyorlar. Fenomen olanlar üç kuruş almak için kapitalist ürünleri satıyor kötü örnek oluyor sonra bu kabul edilip baskı yapılıyor. Reklamlarda sürekli daha beyaz diş yok şöyle güzel bilmem ne diye diye milletin algılarınla oynuyorlar. özellikle kadınlar bu algıdan dolayı kendini kötü hissediyor ve bedenini sevmiyor. doğal olan şeyleri bile kabul etmek istemiyorlar. Kapitalist oyunları bunlar
Bakımsız olabilirsin tabi beni ilgilendirmez ki bu senin hayatın ben sadece soru soruyorum
bir şey demedim size paylaşmak istedim sadede
Oluşturuyor tabiki ilk makyaj malzemeleri bile erkekler için üretilmiş. İlk tıraş bıçağı da erkekler için ama kadınların vücut kıllarını anormal göstermek adına kadınlar üzerinden pazarlandı. Erkekler uyanıklık yaptı güzellik baskısını üstlenmek istemedi.
Canım, çok yerinde bir soru sormuşsun 💛
Evet, özellikle kadınlar üzerinde “bakımlı olma” baskısı ciddi anlamda var. Tüylerin görünüyor, kaşın kalın, makyajsızsın, kilo aldın gibi laflar yüzünden birçok kadın aslında istemediği halde epilasyon, makyaj, diyet yapıyor. Yani “zorla bakım” kesinlikle var.
Ama işin özünde hiçbir kadın “bakımlı olmak zorunda” değil. Bakım, kişinin kendini iyi hissetmesi için olmalı, başkalarının gözü için değil. En güzeli, kimsenin tercihine karışılmayan bir dünya olurdu 💫
Cevap
6Cevap
herkes bakımlı olmalı zaten
Kadın kadından dolayı bakım yapıyor bakım yapayımda eşime güzel görüneyim diyen kadın çok az dışarda seksi çekivi olurlar evde kocalarının önünde gri picsmayla dolaşırlar , sonra eşleri dışarda seksi giyinen başlasınn eşiyle yatmaya başlar kadında hatayı arar bulamamz
Hayır toplum için değil çogunluk kendisi için bakım yapar , erkekler sanıyor ki kadınlar bizim için bakım yapıyo hayır böyle bişey yok kendimiz için bakım yapıyoruz kendimi iyi hissediyoruz
öz saygıdan dolayı bakım yapılır, başkası için değil
Yok ya sanki her kadın bakımlı mı tamamen insanın kendine bağlı bir şey bu :D
Bence insan olan herkes kendine baksın. Sadece kadınlar değil yani.
Kendisine saygısı olan bakımına özen gösterir, toplum için değil.
Şart olmayan şey kozmetik. Yoksa bakım ve hijyen zaten olması gereken bir şey.
Yani saygı görmek beğenilmek istiyorsa bakımlı olmalı
Hayir kimse onlara bir sey demiyor zorlamiyor sevgiide buluyorlar
Sizin gibi erkekler yüzünden her detaya bakarsanız. sanki çok iyisinizde
Hayır çok zevkli özgüven terapi o
Kesinlikle evet
Bence evet güzel olmasalar da olur halbuki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?