Gizli Üye(36-45)+1 yılMaalesf ki hepimizde bir begenillme , onaylanma, sevgiye ihtiyac duyma durumlarini kanitlayan bir ego tatmini olayi var ve bu bizim varolosumuza neden ya nedenler bulma yolundan uzaklastiran cagin vebasi olarak adlandirilan bir durum... ama karsinizdaki insana zarar verecek derecede ego tatmini bence fazlaca kirlenmis bir ruhun urunudur.. kötülüktur... aslinda ego tatminin temeli genelde ayni durumlara dayalidir ama tabiki bunun disa vurumda dercelendirmeleri farklidir... maalesefki bu bazi insanlarda savunma dürtüsü haline gelmistir... sonuc olarak ego neye ihtiyac duyuyorsa ona gore olan tavri disavuruyordur... yani küçük ruhlar buyumeye ihtiyac duyan bir egoya sahipler ve bunu da karsindakileri kucuk gorerek ya da kucuk dusurerek gerceklestiriler... bazı insanlar...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah korkusu olmayan ya da her varlığı her BİTKİYİ HAYVANI BİLE insanlık duyguları beslemeyen ay sen söylesin ya da bak sen bunu yaptın diyerek küçük düşürür halbuki dünyadaki tek kusursuz olan şey Allah (c. c) ve onun melekleridir ne bilim bence böyle insanlık yok onlarda bir defasında ayağı sakat bir çocukla çıkıyordum arkadaşlar ya * et ayagı sakat fakir ama yüregi tertemizdi vefat etti sonradan ögrendiler egoları tvanken indi yani illa ölmek ya da birşeylermi olmalı şükür etmek varken
00 Yorumla
Bu gibi kişileri kendi gözlemlerimle şöyle ifade edebilirim;
Halk arasında herhangi bir saygınlığa sahip olmayan, sözüne ve söylemlerine güvenilmeyen kişi veya kişiler her zaman için kendilerini diğer kişi topluluklarından soyutlamaya çalışır. Bu düşünce zamanla grupsal yaklaşımlarını zedeleyip bireyselliğe yöneltmektedir. Hal böyle olunca da kendileri hariç diğer kişileri yaşamları ile, maddi güçleri ile veyahut gündelik yaşamda karşılaştıkları talihsizlikleri ile arkadaş ortamlarında, gruba yönelik alanlarda dile getirerek gururlarını, öz güvenlerini kırmaya çalışırlar;
Bu hal ve hareketleri kendilerince iyi bir şey gibi algılansa da halk arasında çok itici bir durum olarak saptanıyor.00 Yorumla
+1 yılBoş insandır o, cahildir.
Kitap bilmez, yol bilmez, yordam bilmez.
Kendinden başarılı insan görür cekemez, haset eder. Bu kalbindeki bozukluğu o karşısındaki insanın zaafını yüzüne vurarak ortaya çıkarır.
Boş insandır, o dahildir...
https://i.imgur.com/5d4ceHl.jpg40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
135Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. İste onlar en acinasi ve zavalli insanlardir.. ve sonunda hep kaybeden olurlar.. bir gun.. ve gun gelir devran doner , asagiladiklari , alay edip guldukleri , kucuk dusurdukleri insanlar olgunlasir ve kucuk dusurulmeye izin vermez olur.. o kucuk dusurme huylari ise , zavalliliklarini perdeleyen tek silahlaridir.. ve o perde duser, kendileri açıkta kalirlar.. su unutulmamalidir ki , utanilmasi gereken bir sey yapilmadigi surece , birazcik aklini kullanip hic kimsenin seni kucuk dusurememesini saglayabilirsin.. onlar da kendi kazdiklari kuyuya dusup kendileri kucuk duser.. ego balonlari soner..
10 Yorumlabence egonu tatmin edecek şeyler kendini geliştirmekle olabilir. geçmişteki halinle barışık olmazsan gelişim de pek olmaz. aklın hep geçmişteki kusurlarınsa o kusuru sonlandıramazsın. bir başkasının kendi savaşını verirken senin ona dışarıdan müdahale etmen ne ona ne sana bişey katar. içten gelmedikçe gelişim ve ilerleme olmaz. manipülasyon için en iyi yol iyi örnek olmak ve takdir beklemeden sadece kendine saygın olduğu için ilerlersen çevrene de katkı koyarsın. biri seni izler ve o yapabiliyorsa ben de yapabilirim der.. sen ' ben başardım o yapamadı demek' hem itici hem de o başarıya çamur bulaştıran bir tavır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSorunun cevabı içinde zaten
Öyle insanlardan tiksiniyorum tiksiniyorum tiksiniyorum :P
www.google.com.tr/search00 Yorumla Büyük ve özgür düşünceli bir yazar, bir okuyucusunun edebiyat alanında ve entelektüel bakış açısından kendini yermesine ve yargılayıp ego tatmini yapmasına istinaden verilmiş cevabı...
Bir keresinde adamın birinden Shakespeare sevmediğimi, yazmaya hakkım olmadığını anlatan uzun ve öfke dolu bir mektup almıştım. Gençler bana kanıp Shakespeare okuma zahmetine bile girmeyeceklerdi. Böyle bir konum almaya hakkım yoktu. Sayfalarca bunu söyleyip durmuştu. Cevaplamadım. Ama burada cevaplayacağım. * git l*n . Ben Tolstoy da sevmem. C. Bukowsi00 Yorumla
+1 yılTamamen kendi eksikliklerinden dolayı.
Kendi özgüvensizliklerini başkalarının üstüne basarak gidermeye çalışmalarından dolayı.
Kimse beni ezmeden hemen ben başkalarını ezeyim ve ben insanları etkileyim çabalarından dolayı.
Bu bir karakter bozukluğudur, bu bir vicdani rahatsızlıktır.
Birini kırıp küçük düşürüp üzerek onun üstünden mutlu olmak bu bir sorundur çok büyük bir sorundur.10 YorumlaÇünkü kendileri yerin dibinde acınası insanlar ezik , kompleksli insanlar. Çekemediği haset ettiği insanı da kendisi gibi yapma çalışırlar bu tip insanlar. Ah owwww O. o pardon. insan mı? dedim. bu tip kişiler insan olamaz da. Bir söz vardır. Bir insanın kusurlarını gece gibi ört ki senin kusurlarını da bir başkası örtsün diye. insanların hatalarını yüzüne vurmak önemli bir iş değil kapatıp iyi yönlerini görmek onları daha çok ortaya çıkarmak marifettir
10 Yorumla
+1 yılKomplekslidir kendini yetersiz görüyordur bu yetersizligi diger insanları asagılayarak kapatmak ıster. Veya kendınden ustun oldugunu dusundugu bır ınsan tarafından ezilmişligin kibirin hırsın da vermıs oldugu hezimetle kendınden kucuk gordugu bır ınsana bunu bellı ederek yansıtmak ıster. Yetersızlıgını kusurlu gordugu ınsanların yuzune bazı aeylerı vurarak asacagını sanan tıptır insanın alçalabılecegı nadır durumlardandır
10 Yorumla
+1 yılKendileri ve hayatları hakkında bir takım şeyleri sevmedikleri ve aslında yalnız oldukları için başkalarını küçük düşürerek bu durumu kapamaya çalışırlar. Var çevremde böyleleri o tarz insanların kafalarını duvara sürtüp kıvılcım çıkarmak istediğim doğrudur öyle bir gıcıklık :D
10 Yorumlaİnsan nefsi kibir sıfatını içerir.
Bu can tende olduğu müddetce kainatta bir insan dahi kalsa orada ne Musa biter nede firavun... Musa ruhu temsil eder firavun nefsi...
Kibir : Benlik duygusu kendini en yüksekte görme...
Ucub : Kendini bir b*k sanma insanlara yukardan bakma
Bunlari bilmeden tamirini yapmak mumkun değildir. Bu sadece şu insanlar bu insanlar için geçerli değil tüm insanlar için geçerlidir. Geçmişine bir göz at muhakkak seninde yukardan baktığın bir şeyler olmuştur...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılergenliktendir diyeceğim ama maalesef ki değil. her yaşta bu tipler var ne yazık ki. kendi yetersizliğini bu şekilde kapatmaya çalışıyorlar sanırım. aldırma desem de can sıkıcı gerçekten. uzak durmalısın bu tip insanlardan. sana mutsuzluk veren hiç kimseyi hayatında tutma.
00 Yorumla
+1 yılbu çoğu insanda var aslında. örneğin hoşlandığı çocuğun yanında başkasına bağırıp dalga geçip hoşlandığı insanın gözüne girdiğini sanarlar. herneyse neden mi? çünkü onlar başkalarını küçük düşürerek kendilerini zirvede görürler aslında bu onları dahada alçaltır.. çok var çevremde öyle insanlar. olan varsada bir an önce uzaklaşsın. zarar :)
00 YorumlaKüçük düşürerek karşıdaki insan kendileri ondan daha yüce olduğunu kanıtlamaya çalışırlar ömür boyu onla arkadaşlık yapcağını sanırlar o sürede egolarını yeterince tatmin ederler bunun nedenlerinden biri ise karşıdaki insanın sessiz durmasıdır ama karşıdai insan gereken cevabı verse her şey düzelebilir
10 YorumlaÇünkü insanoğlunda kibir denen büyüklenme hastalığı da var.
Kendini büyük göstermek isteyen kişi yeterli FARKı ortaya koyamayadığı için en kısa yoldan yani karşıdaki kişiyi kendinden daha da aşağı dereceye düşürmek, öyle gösterip üste çıkmak gibi sinsice bir role bürünür.00 YorumlaBenim için cahil insanlardır hep karşısındaki kişiye tükürüklerini saçıp bağırıp küfür ederek haklı olduklarını ya da onların aslında haklarını savunduklarını zannederler oysa ki şairlerden yazarlardan edep ve insanlığı öğrenselerdi aslında yerin dibinde olduklarını öğrenirlerdi. Böyle insanlara doğruyu gösterirsin fakat anlayacak kapasiteleri de yoktur.
10 Yorumla
+1 yılÖzgüven eksikliklerini bu şekilde kapattıklarını sanırlar. Kendileri gibi zeka yoksunu insanları bu şekilde güldürüp, ilgiyi kendilerine çekeceklerini sanırlar.
40 Yorumla
+1 yılBu bir sıralama yarışı gibi bir şey. Eğer bir kişiyi ezerlerse, toplumda küçültürlerse kendi ezikliklerini, acizliklerini kapatabileceklerini düşünüyorlar. Bunun sebebi ise eksik özgüvenleri, doymamış, her daim aç egoları.
Çok kıskançtır da bu insan müsveddeleri, bu yüzden insanların ilgisini çekmek için herkese her konuda rakip olurlar. Ayrıca başkalarının ilgisini çekmek için de türlü şebeklikleri, soytarılıkları yapan organizmalardır.00 Yorumla
+1 yılBir yerde okumuştum diyordu ki sadece basit insanlar başkalarını küçümseyerek hor görerek kendilerini tatmin eder ve bu sayede basit olan kendisini farklı göstermeye çalışırmış ama büyük insanlar kendinden başkasını rakip görmez bu yüzden kendiyle yarisirmis surekli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCunku kendileri yerin dibindedir acinasi insanlardir. Baskalarinida kendi gibi yerin dibine cekerek prim yapmaya calisirlar.
295 Yorumla- +1 yıl
Bence eig olmalı bu cevap
Cevap sahibi+1 yılTesekkurler arkadaslar.
@Diego31
@agathaa
@teksevgilimuykuu
+1 yılzavallı oldukları için eksıklerını bu türlü örtmeye çalışıyorlar aslında kendılerıyle büyük sorunları vardır üzüçü
muhatap olmamak en iyisi kendı kendılerine oynasn dursunlar40 Yorumla
+1 yılCunku kendilerini gosterecek kadar yetenekleri ozellikleri olmadigindan baskasinin uzerinden prim yapmaya calisirlar
Boylelerini once simartip sonra dibe cakmak gerek ki akillari baslarina gelsin20 YorumlaBu insanlar küçük yaşta başlarlar bunu yapmaya ve ömürlerinin sonuna kadar devam ettirirler. Hic bir zamanda bu durumdan gocunmayıp yaşam stili haline getirirler. Çünkü gerçeklerin onlarda farkındadır
20 Yorumla
+1 yılOysaki küçük düşürdükleri insanlar onlardan daha yücedir: Eğer bir insan egosunu tatmin etmek istiyorsa, kendince sahip olduklarıyla edebilmeli diye düşünüyorum. Marifet ise bu!
10 Yorumla
+1 yılİçinde gizli kalmış beğenilmeme, sevilmeme, kıyas kaygısından ötürü kendini daha üstün göstermek adına yapılan bir hata. Eğer bir insanda aşırı derecede görülüyorsa psikolojik hastalık niteliğinde oluyor. Genelde bu kişilerde yaygın anksiyete olur.
10 YorumlaBence normal bir ruh hali degil kendindeki eksiklikleri başkasınınkilerle örtmek gibi bişey. Kişi kendinde özel bir yanı keşf edememişse başkasının eksi yönleriyle kendini nötr konumdan +1 e geçirmeye çalışır. Beyinsizce bir tavır.
10 YorumlaÜstünlük ihtiyacı vardır herkese karşı
Ancak küçük düşürmeyi aklına koydukları insanlar önem vermedikleri arasındandır.
Kafalarında kurguladıkları ikili bir oyunun galibi sanarlar kendilerini.00 YorumlaÇünkü kendilerini o insanlardan üstün gördüklerini zannederler. O hareketi yaptığı anda ona dersini verebilmelisin ki kendini her yerde lord sanmamalı ;))
00 Yorumlabir zengin neden daha fazla para ister? sorusuna eşit bir soru. o parasına para katmaya çalışır. diğeri ise baskasını alcaltarak kendini yuceltmek ve egosunu tatmin etmek ister
00 Yorumla
+1 yılKişilikleri zayıf olup kişilikleriyle yükselemeyeceklerini düşündüklerinden ötürü birilerini çiğneyerek , birilerinin üzerine çıkarak yükselmeye çalışırlar.
00 YorumlaBu soruyu görünce sevmediğim bir üstüm geldi aklıma ama küfür etmeyecem. Bir haltı beceremeyen bir insana yetki verirsen oda kendini mutlu etmek için bu yetkisini gerekli gereksiz kullanabildiği her yerde kullanır. Mesela ben o serefsizi dışarıda yakalarsam ::D
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar çok tuhaf ya. Cidden anlayamıyorum bunu. Bir yerlere gelmiş insanları hele hiç anlamıyorum. Hepsini geçtim vicdanen nasıl rahat oluyorlar arkadaş?
00 Yorumla
+1 yılPara insanlarımız kör ediyor değiştiriyor
geçende yaşlı kadın tansiyonu düşmüş yere yığılmış millet yanından geçiyor bu kadar ayı olunmaz ya kızılay görevlileri görüp görmezlikten geliorsa ne dersin ya00 Yorumla
+1 yılçünkü kendi karakterlerinde açıklıkları başkalarınınkini göstererek kapatabileceklerine inanacak kadar zavallı durumdular
00 Yorumla
+1 yılMeziyet yoksunu oldukları için... Onların da tek mutluluk kaynağı bu ne yapsınlar;bırak yapsınlar, üzülüyoruz onlara...
00 Yorumlazeki insanlar iclerinde de bir miktar kötülük barindirirlar diyelim. Bir yandan kendilerini pazarlamaya calisirken bir yandan da muadillerinin kalitesini dusurmeye calisirlar.
00 Yorumlakendileri aşağılık oldukları için dediğin gibi kendilerini tatmin ettiklerini sanıyorlar ama daha çok düşüyorlar :D
00 YorumlaÇünkü böylece başkaları üzerinden primyaparakkendilerini hem güçlühissederler, böylece de mutlu olurlar. Ama genelde karaktersizlerin işidir.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kendilerini sevmezler. Ancak başkası küçük düştüğünde kendilerini kıymete binebilir onlara göre. Bu yüzdendir saçma uğraşları..
00 Yorumla
+1 yılKimi zaman bazılarına cevap vermek için rol yapıyorum fakat kalbim bunu bilir ki öyle birisi değilim.
00 YorumlaKendileri icten ezik olduklarini yetersiz olduklarini dusundukleri icin baskalarina eziyet etmek isterler acizligin en buyuk belirtisidir bu
00 Yorumla
+1 yılOldugu yerde en iyi gibi gormek icin kendini baskalari asagilik kompleksine sokayim ki ben super olayim tarzi iste...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. sonradan gorme oldukları ıcın halbukı bılmedıklerı bır sey var karun kadar zengın olsun kıbırlı olsun gıderken ne goturecekler koca bır hıc sadece
00 YorumlaYeterdizlerdir kendilerine guvenmiyorlardır korkuları büyüktür vs vs...
10 Yorumla
+1 yılCool olmak icin, eglenceli olmak icin, birilerini guldurebilmek icin baska birisini asagilayan, kusurlarini gun yuzune cikaran insanlar var.
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarını ezip kendini yükseltmeye çalışırken aslında kendi olmayan karakteri altında ezildiklerinin farkına varamadıklarındandır.
00 YorumlaKişilik oturmamış, yanındakinden üstün görünme çabası. 3. kişi de varsa ortamda, pirimcinin kötüsüdür.
00 Yorumla
+1 yılçünkü böyle var olurlar. başka hiçbir şeyleri yoktur insanlara sataşırlar aşağılarlar. saçma sapan bir hastalıktır aslında
00 YorumlaKimilerine farzdır fakat çoğu küçük düşürmelerin altında büyük kıskançlıklar yatar diye düşünüyorum..
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yıltam açık yazmıyacağım. kendilerini bir şey zannettikleri için demek bile yeterli sanırım.
10 Yorumla
+1 yılcunku kendileri kucuk dusurulmekten ezilmekten bikmislar hincini baskalarindan cikariyorlar ne haklari varsa zalımların.
10 YorumlaInsan olsalar onu yapmazlar maksatları kendilerini farklı şekillerde gösterip üstünlük taslamak ukalalık oysa farkında olmadan kendilerini rezil ediyorlar yapmacık tavırlarla
20 Yorumlaezik oldugu için
ve sanıyorki böyle yapınca kendini bir b*k sanıyor...10 YorumlaO kisilerin kuyruk acisi vardir baskalarida o kkisileri kücük dusurup egolarini tatmin etmistir ve o kişilerinde yaşam tarzi olmustur. Benim cevremde bunlardan cok emin ol bu durumdan kurtulmak icin ya A sosyal olucan ya da cok kulturlu olucan😀
00 Yorumla
+1 yılaciz zavallılar hiçte cool olmuyorlar bildiğin soytarılık...
10 Yorumlaçünkü beyin yönünden fakirlerdir ve karşısındaki insanda bulunan özellikleri bir türlü elde edemiyordur
00 Yorumla
+1 yılKendileri kucuk omdugu icin baska bir sebeb bulamiyorm ben buna
00 Yorumla
+1 yılçünkü kalite tesadüf değildir herkes kendisine yakışanı yapar
00 Yorumla
+1 yılKendi ezikliklerini örtbas etmeye çalışıyorlar ve ne yazıkki işe yarıyor
00 YorumlaKendilerini daha yüksek gösteremedikleri için, Bunu kendı sozlerıyle yaparlar
00 Yorumla
+1 yılPardon ya insanlari küçük düşürüp egolarini tatmin edene siz hala insan mi diyorsunuz :)
00 Yorumla
+1 yılbizim ofiste de var öyleleri. kendlerni bir b. sanıyolar sadece :)
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne