Değer verdikce kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar.. sana emirler vermeye başlayıp hayatına müdahale etme meye kalkıyorlar yer had bildirimi yaparken hadlerini ve sınırlarını aşıyorlar ve buna biz fırsat veriyoruz..
Artık ne değer vermek ne de değer görmek istiyorum, kimseyi sevmek ve sevilmekte istemiyorum. Hepsi sizin olsun, yalnızca saygı çerçevesinde uslu uslu otursak kafi. Değer verdik çünkü değer sandık ve en önemlisi verdiğimiz değeri insanları şımarttı. Benim tek suçum değer vermek, sahiplenmek ve hep çabalayan taraf olmak. Kimse de bunu istemediği için hep kaybeden ve yalnız kalan taraf ben oluyorum. Uzun süredir ne hayatıma birini almaya ne kimseyi sevmeye çalışıyorum. Bırakın hayatıma birini almayı, kendimi bir başkasına dökecek, anlatacak ve kanıtlayacak dermanı bile kendimde göremiyorum. Sanırım şu sıralar bitiği oynuyorum. Ama bitik olmak güzelmiş. Kafan rahat ya. Ne karışanın var ne edenin. Kıskanmıyorsun, kıskanılmıyorsun. Egolarınıda çekmiyorsun. Bana göre aşırı ego, bir insanın zayıflıklarını gizlemek için kullandığı kalkandır. Güçlü insanların yüksek egoları olmaz. İnsanı "Ego" Kadar 'Çirkinleştiren'... Başka Bir Şey Daha Görmedim.. Kişinin kendini beğenmesi veya diğer insanlardan üstün görmesi ne büyük yanlış. Halbuki insan'ın birine üstten bakması sadece baktığı kişiye değil, tüm insanlığa hakarettir. Ve unutmayın ki şu alemde kendini diğer varlıklardan üstün gören ilk kişi ''şeytan''dır.. Hani bakıyorum tamam hoş insanlarsınız, bilgili, kültürlü, zekisiniz de bu kibir ne, bu kendini beğenmişlik niye? Tüm iyi yanlarınızı yok ediyorsunuz, farkında değilsiniz.. Sahici akıllılığın önünde, kendini beğenmişlikten daha büyük engel yoktur. Yani sözün özü mütevazilik insanı ne kadar yüceltiyorsa kibir ve ego o kadar bitiriyor.
Ufak çaplı şımarıklık iyidir de ego yapmamalı. Unutmayalım ki bize değer verip yücelten de insan. Onunda onore olmaya ihtiyacı var, duyguları ve kırılganlığı... yok saymak tarifsiz bir acı verir ona. Mutluluğun tadını incitmeden çıkarmak zor olmasa gerek 😊
Dengeli davranmak lazım insanlara çok ilgi gösterdiğin kişi seni gözünde ilgisiz yapıyor, çok uzak kaldığın kişi seni gözünde büyütüyor hayatın cilvesi cidden çok farklı, değer verdiğimizde değişmeyen insan sayısı dünya dengelerinin altında çok az kişi var.
Hayatı boyunca kimse tarafından değer görmeyen birine değer verirsen tabii ki de dötü kalkacaktır. Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. İlginin dozunu ayarlamak önemli..