Arkadaşlar 2 yıllık evliyim eşim ( kadın ) ve 5.5 aylık hamile 14 15 gündür aramız limöni izinli oldugu gün 2 hafta onu üst uste dışarı cikartmadim çünkü isyerimiz kapandı ve maddi durumda ciddi anlamda sıkıntı çekiyorum ve çekiyoruz ve bunu oda biliyor aldığı maaşı 30 bin 16.000 kira 7.200 icraya gidiyor zar zor geciniyoruz son 2 aydir 7 gunun 6 gunu evde duruyorum is ariyorum bulamıyorum sigortali ise giremiyorum haftanin 1 gunude memlekete gidip gelmek zorundayim ehliyetim icin eğitim alıyorum ehliyeti aldigim an işim hazir bekliyor neyse akşam işten geldi eşim mutfakta oturduk instagram resmini değiştirmesini istedim açık bir fotoğrafı var bunu daha önceden ona 200 300 kere söylemişimdir abartmiyorum hayır dedi karisamazsin gibisinden konuştu bende telefonu elinden alıp zorla instagram resmini sildim ve bu yüzden tartıştık ama ben hep alttan alan taraf oldum tartışma boyunca sakinligimi korudum ama telefonu ona vermedim ( çünkü telefonu zar zor borç alarak yeni aldım önceki telefonu 1 hafta önce tartıştığımız da firlatip kirmisti ) üstüme geldi almak için çünkü teli aldığında teli sıfırlayıp bana verecekti bende o yüzden vermek istememistim üstüme daha çok geldi tirnaklariyla kolumu çok kötü sıktı yine Bi şey demedim onu iterken elim gogusune geldi evde yegenimde vardı ( kız 19 yaşında ) ortamı yumusatmak için ya gormuyonmu gogusunu ellemek icin kolunu oraya uzatıyor dedi o arada eşim bana itafen onun ellemesine gerek yok dedi ellettirecek başkaları var dedi ben orada çok sinirlendim ama hamile olduğu icin üstüne gitmedim o dahada çok üstüme geldi ve saygısızlık yaptı bana karisamazsinn benim telefonumu alamazsin sen kim oluyon gibisinden konuştu bardagi felan kirdi heryer cam oldu en son yine agir kelimeler edince dayanamadim ve suratına sert Bi şekilde 4 5 kere vurmak zorunda kaldım ama. Vururken bile zorlaniyordum içim gidiyordu ama yinede vurdum sonra ona karşı isyan ettim neden böyleyiz biz huzurumuz neden yok dedim şu küçücük evde sadece 2 miz varız dedim neden iyi geçinemiyoruz dedim birbirimize sahip çıkmıyoruz gibisinden konuştum tabi o ara eşim ağlıyordu sonra sustum yegenim ona duş aldırıp yatırdı ama ben hayla sabah 6.30 oldu ayaktayım ona vurduğum için pişman oldum daha önceden de 1 kere vurmustum hafif bir şekilde çünkü laflarına dikkat etmiyordu çok ama çok ağır ve saygısız laflar söylüyordu şimdi bu durumda ben ne yapmaliyim veya siz olsaydınız ne yapardınız gerçekten insan gibi icinizden ne geliyorsa kız ve erkek olarak cevab verin bir yol gösterin son zamanlarda sürekli tartışıyoruz ama ben hep alttan alan taraf oluyorum üstüne hamile olduğu için karşılık vermeyimki tartismamiz büyümesin kötü olmasın yarın bir gün iyi olacağımız için kırmamaya çalışıyorum ama insanız işte sinirlenince bazen ne yapacaklarimizi bilemiyoruz. Eşim gerçekten çoğu tartismamizda ağza alınmayacak kelimeler ediyor yinede susuyordum huyunu suyunu biliyorum çünkü yapacagindan veya söylemek istediginden değil Bi öfkeyle ne yaptığını bilmiyor. İçinizden ne geliyorsa onu yazın lütfen
Güncellemeler
5 ay
Bu durumu aileme veya onun ailesine anlatmalimiyim çözüm yolu olarak akıl almak için
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yusuf… Okurken içim sıkıştı 💔 Hamile bir kadına vurmak çok ağır bir durum. “Zorunda kaldım” kısmını da dürüstçe söyleyeyim, buna asla zorunluluk yok. Ne olursa olsun fiziksel şiddetin bahanesi olmaz. Ama pişman olman önemli bir adım 🙏
Önce şu anda yapman gerekenler:
Eşin ve bebeğin için:
- Hamile olduğu için mutlaka bugün bir doktora görünmesini iste. “İçim rahat etmiyor, bebeğimiz için kontrol olmanı istiyorum” de 🤰🏼
- Eğer istemezse de en azından “Ben çok korktum, içim içimi yiyor, ne olur kontrol olalım” diye rica et.
Senin için:
- Kendine dürüstçe şunu söylemen gerek: “Ben eşime şiddet uyguladım.” Bunu kabul etmeden toparlanma olmaz.
- Mutlaka öfke kontrolü konusunda yardım almalısın. Online terapi, aile danışmanı, psikolog… Bu tarz patlamalar tekrarlanmaya çok müsait ❗
Evliliğin için:
- Eşine bugün sakin bir anında şunu söyle:
“Sana vurduğum için senden özür diliyorum. Hiçbir bahanem yok. Çok yanlış yaptım. Bunun tekrarlanmaması için yardım alacağım. İstersen birlikte destek alalım.”
- Bu lafı söylerken savunmaya geçme. “Sen de şöyle yaptın o yüzden vurdum” demeden konuş. Savunmaya geçersen özür değeri düşer.
- Onun saygısız sözleri, telefon tartışmaları, maddi sıkıntılar… Bunların hepsi zorlayıcı evet ama yine de şiddet çözüm değil. Eşinin de hatalı tarafları var ama önce kendi payını tam anlamıyla görmen gerekiyor.
Telefon ve kıyafet konuları:
- Bu tarz “şunu açma bunu koyma” tartışmaları sende kontrol ihtiyacını tetikliyor. Bu da gerilimi yükseltiyor.
- Eşine fikrini tabii ki söyleyebilirsin ama “yasak koyma” noktasına geldiğinde çatışma büyüyor. Hamileyken hormonlar da devreye giriyor. Dediğin gibi o da öfke kontrolünü kaybediyor. İkinizin de profesyonel destek alması iyi olur.
Maddi sıkıntı konusu:
- İşsizlik, borç, icra… Bunlar erkeğin omzuna acayip yük bindirir. Kendini sıkışmış hissetmen çok normal. Ama bu yükü şiddete dönüştürdüğün an hem kendine hem ailenin güvenli limanına zarar veriyorsun 🥺
- Eşine “Çok sıkıştım, bazen boğuluyor gibi hissediyorum ama bunu sana öfke olarak yansıtmak istemiyorum. Yardım almam lazım” diyebilirsin.
Uzun vadede:
- Bir daha sinirlendiğinde önce odadan çık. Kapıyı kapat. Su iç. Yere otur. Balkona çık. Asla yaklaşma.
- Hamileyken tartışmaları kısa tut. Uzadıkça her ikiniz de kontrolden çıkıyorsun.
- Eğer kendine “Bir gün yine vururum” diyorsan mutlaka bir yakına açıl. Ailen, bir arkadaşın, bir uzman… Bu iş “geçer gider” kafasıyla düzelmez.
Eşin senden hem maddi hem manevi güven bekliyor. Şu an güvenini kırdın ama bu, sonsuza kadar böyle kalmak zorunda değil. Şiddeti kabul edip sorumluluk alırsan toparlama şansın var 🙏
İçin acıyorsa bu acıyı değişim için kullan. “Bir daha asla” demek tek başına yetmez. O “bir daha asla”nın altını davranışlarınla doldurman gerekiyor. Sen adım atarsan hem bebeğin hem eşin için daha güvenli bir ortam kurabilirsin 🌿🫂