5 haftalık hamileyim. Eşim askerdi. Ölüm haberini aldığım an fenalaştım zaten hamilelikten dolayı da aşırı bir sancı oldu. Eşimin ailesi beni hastaneye götürdü. Birkaç gündür sürekli sakinleştirici ilaçlarla hastanede kalıyorum. Eşimi düşündüğüm kadar bebeğimin sağlığını da düşünmek zorundayım. Eşim bebeğimizin ismini bile düşünmüştü. Erkek olursa Yiğit kız olursa Buğlem ismini koyacaktık. Ama bazen aklıma bebeğimi aldırmak bile geliyor. Babasız büyümesi onun hayatında bir eksiklik yaratacak. Eşimin ailesiyle beraber yaşıyorum. Onlar her zaman ve her konuda bana hep destek olurlar. Aldırmayı düşündüğümü onlara bahsetmedim çünkü henüz bende kararsızım. Düşündüğüm şey ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çocuk büyüyünce ve çevresi genişleyince "keşke benimde babam olsaydı" demeyecekmi. Onun bu eksikliği yaşamasını istemiyorum. Lütfen ciddi bir görüş yapın çünkü gerçekten ciddi bir durum bu
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlayı iki taraflı düşünmek gerekir. Sen ve çocuğun, Çocuk ileride baba arayacak mutlaka onu yetiştirmek senin için çok zor olacak.
Senin için yani evli sayılırsın, Ama hayat hep böyle gitmeyecek sende evleneceksin, Evlendiğin kişi o çocuk ile ne kadar alakadar olur, oda ayrı bir soru.
Çok iyi düşünmen gerekir. Günah tarafı da var , günah olmayacak tarafı da. Çocuk doğmuş olsa sahip çıkarsın ama bu daha henüz bir aylık belkide 9 aya kadar başına ne gelecek bilinmez.
Çok iyi düşün...22 Yorumla
Soran+1 yılYeniden evlenmeyi asla düşünmem. Biz boşanmış olsaydık o zaman bu görüşünü değerlendirebilirdim. Ama benim çok sevdiğim eşim şehit oldu. Ona ihanet edersem bana cennete girmek nasip olmasın
Cevap sahibi+1 yılHaklısın tabi ki, Senin düşüncene saygılıyım. Ayrıca ona ihanet sayılmaz, saygısızlık yapmıyorsun. Çocuğunun geleceğini de arka plana atma. Onu iyi bir gelecek hazırlaman gerekir.
Eşin izinden yani gitmiş galiba , Allah rahmet eylesin.
En İyi Cevaplar
Allah şehadetini kabuş etsin rahmet eylesin. O canı veren srn değilsin. Sana almak düşmez. Hem şehidinizin size emaneti sana destek olur. Baba hasreti çekebilir diye onun hayat hakkını almak pek mantıklı değil. Hem rahmetli eşinin ailesinde çok üzülür ve yanlış anlar. Yapma derim. Günahsız biri acı çekmesin diye öldürmek mantıklı değil
40 Yorumla
O sana eşinden kalan en değerli miras asla aldırmayı düşünme Allahın izniyle doğur gururla büyüt senin acılarına destek olacak emin ol ki.. Eşin hâlâ diri ailesini hayat boyu izleyecek başını hep dik tut.. Evladın doğarsa size yukarıdan bakıp gülümseyecek, siz mutlu olacaksınız O yattığı yerde rahat edecek.. Başın sağ olsun.. Eşinle inşallah cennette buluşursunuz.. 🙏🏻
12 Yorumla
Soran+1 yılSağolun vatan sağ olsun
+1 yılBabasız büyümesi senin ya da onun suçu değil tamamen kadersel. Babası yok diye çocuğu da mı öldürmek gerekiyor? Çocuk 5 haftalık değil de atıyorum 1 yaşında olsa yine de öldürür müydün? Başın sağolsun bu arada
02 Yorumla
Soran+1 yılVatan sağolsun. 1 yaşında olsa tabii ki öldürmezdim. Beni şu an doğmamış çocuğumun babasını tanımayacak olması üzüyor.
- +1 yıl
Çok zor bir durum ama yaşama hakkını elinden almamalısın.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
33Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılBabasının bu ülke için şehit olduğundan dolayı onu gururla büyüteceksiniz.
Bu şekilde babasının en yüce mertebelerden birinde olduğunu bilerek büyüyecek. Ve babasız olduğunu düşünmeyecek çünkü şehitler ölmez. Ona babasının diğer babalar gibi olmadığını, fakat her zaman yanınızda olduğunu anlatın. Çünkü öyle..
Allah yardımcınız olsun ve Allah çocuğunuzu size bağışlasın.
Ve hakkınızı helal edin.20 Yorumla
+1 yıl1. esin sehit oldu diye biriyle evlenirsen esine ihanet etmis filan olmuyorsun bunu sil at kafadan.
2. esin daha yeni sehit olmus dogal olarak cok duygusalsin bebegini aldirman iyi dusunulmesi gerekir. bna kalirsa aldirma.
3. aldirmazsan taliplerin olursa ilerde evlenirsin bunda kotu birsey yok gayet dogal birsey.
4. cocuk ilerde baba ariycak ama onun annesi var yani sen. esinin sehit maasiyla gayet iyide buyutursun o cocugu. ayrica oglun babasi vatan icin sehit oldugu icin gurur duyacaktir.
5. ilerde esinden kalan bir hatira olkuyacagi icin cok pismanda olabilirsin. iyi dusun derim00 Yorumla
+1 yılEvet içinde o ukdeyle büyüyecek hep olacak o ukde belki ama kahraman bir babası olduğu için hep gurur duyacak. Sakın ve sakın böyle bir şey yapma yaşamak o çocuğun hakkı ve onun elinden alma bu hakkı lütfen. Bundan 10 sene sonra belki daha erken iyi ki diyeceksin bundan emin ol
10 Yorumla
+1 yılHer şeyden önemlisi şehidimizin arzusuydu bu bunu ona yapamassın o cennette sizi görüyor bırak babasız büyüsün ama aynı zamanda gururlansın benim babam yok ama herdaim yanımızda olan milletimiz var diye gururlanacak kolay değil biliyorum biliyorsun ama yapma bunu son arzusu gözünde kalmasın. Başın saolsun milletimiz saolsun
00 Yorumla
+1 yılEvladın doğsun, babasının en şerefli vatan evlatlarından birisi olduğunu bilerek ve bu bilinçle yetişsin. Böyle yetiştirmeyi başarırsanız, eminim babasının da ruhu şâd olacaktır.
Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız. Bakara 154. Ayet-i Kerime..00 Yorumlabence aldırma... onun babası ölmedı Sehitlik makamı her kula nasip olmaz... Dogsun kız ya da erkek babası ile grur duyar... her erkek soyunun devam etmesını ıster o sana ondan kalan tek hediye Allah sabır versın kımse anlamaz ben dahıl senın cektıgını anlmayaz yasayan bılır elbette...
10 Yorumla
+1 yılAyeti kerime buyuruyorki: Biz seni yetim bulup barındırmadıkmı? ( bahsi geçen yetim peygamber efendimiz sav) allaha sığın ve gerisine karışma.
90 YorumlaBence babası ile gurur duyacak.. sakın aldırma. O sana eşinden kalan bir hatıra.. eşinden kalan bir parça. Onu onda yaşa. Gözlerine baktığında eşini gör ve sadece yavruna odaklan. Ona hem anne hemde baba olabilirsin. Başarabilirsin. Herşeyde bir hayır vardır. Yavruna kıyma. O ikinizden kalan bir hediye.
00 Yorumla
+1 yılher cocuk anne ya da baba ile buyume sansi bulmaz, ama muhtesem bir annesi olabilir, muhtesem amcalari halalari babaannesi olabilir. Babanin yerini doldurmasa da bir cocugun canina kiymak haddin degil
20 Yorumla
+1 yılEsin oyle guzel bir yerde ki Şu an düşündükçe bile gözlerim doluyor. Asla aldırma. Allah eşine boyle bir mükafat vermişken sen bir insanın canına nasil kıyarsın hele ki sana ondan kalan tek varlığın
20 Yorumla
+1 yılO sana şehidinin emaneti asla aldırmamalısın. Üstelik günah boyutu da var.
Anası babası için de yavrusu bir teselli olacaktır. Nice babası yaşıyo olup ama çocucguna zarar veren faydası olmayanlar var.00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Başın sağolsun kolay bir durum değil ama diyelim ki doğdu 2 yaşinda ve şehit haberi aldın ne olacaktı? Hayırlısı olsun sizin icin Allah sabır versin güç versin
04 Yorumla
Soran+1 yılVatan sağolsun. Beni çocuğumun babasını hiç tanıyamayacak olması üzüyor
- +1 yıl
İki yaşinda olsada binanisi kalmicak fotoğraflar harıç. Yani babasının küçüklük fotoğrafını arayıp cocuğununla syni yaştaki fotoğraflarıyla karşilaştırıp bir albüm yapa bilirsin. Babanı görmezsende yanında olmazsını istediğinde ala bileceği bir kitabı olur. Babasının sözlerini yazıp babasını sayende tanir. Babası olup baba secgisiz büyüyen o kadar cocuk var ki senin eşin şehit bide daha farklı bir duygu. Mezarından da fotoğraf koy derim hamileliğinle beraber yani babasını sevmezsi senin sayende olacak. Kolay olmıcak ama kaderin böyleymiş tekrar Allah güc versin hayırlısıyla evladını kucağina alıp büyütürsün inşallah
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Sakin oyle bır sey yapma cok zor bir donem yasıyor sun ama bebegıne tutunup ayakda durman laızm kendıne gel sen sehıt karısısın dik dur we cocugunu en ıyı sekılde babasına layık bir ewlat olarak yetıstır Rabbım sabr wersın sana wr esının ailesine
00 YorumlaÖncelikle başın sağolsun. Şehit eşi olmak ayrı bir şereftir. Senin eşin bizim can dostumuz, kardeşimiz, silah arkadaşımız... Evladınız da bizim evladımız. O bize emanet. Çocuğunuz büyüyünce babasıyla gurur duyacak.80 milyonluk Türk milleti sana ve çocuğunuza borçlu. Biz bugün evimizde huxur içinde otuyorsak çocuğunun babası bunu sağladı. Bebeğini aldırma! Bix bakarıZ
00 Yorumla
+1 yılKardeşim o çocuk büyüyünce benim babam şehit diyecek omuzları kabarakcak gurur duyacak bunu unutma bide esin demezmi sana o benden sana emanet kaldı niye bakmadın yaşatmadin diye
10 Yorumla
+1 yılyok artık, sen gurur duy kadın benim eşim şehit oldu diye, ve ilerde evladına da senin baban böyle yürekli bir adamdı dersin bir çocugun en büyük gururdur, sakın yapma
00 Yorumla
+1 yılBu durum o çocuk ve senin için ömrünün sonuna kadar gurur kaynağı olmalı..
Bunu düşünebiliyor bile olman çok şaşırtıcı :/10 Yorumla
+1 yılÖncelikle başın sağ olsun ama o çocuğu aldırmak düşüncesi bile kötü o çocuk eşinden sana emanet öyle düşün kolay değil ama yapmak zorundasın
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılbabasıyla her zaman gurur duyacak. her yerde göğsünü gere gere anlatacak. yeter ki sen kendini topla annesi olarak yanında ol
20 Yorumla
+1 yılÇocuğuma nasıl bakarım diye düşünme
Bu ülke şehidinin çocuğuna bakamayacaksa hiç var olmasın daha iyi00 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin. O bebek eşinin sana olan bir emaneti. Başınız sağolsun
02 Yorumla
Soran+1 yılVatan sağolsun. Ben çocuğum babasını tanıyamayacağı için üzülüyorum
- +1 yıl
Böyle hayırlıymış. Herşeyin en iyisini Allah bilir. Sen çoçuğunu emanet et gerisi hiç önemli değil.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinden sana kalan bir parça o. Lütfen yapma bunu, ona her baktığında eşini göreceksin. Hem annelik hem babalık yapacaksın. Elbette keşke babam olsaydı diye düşünecek. Ama nasibiniz buymuş, aldırırsan gerçekten biraz olsun için rahatlayacak mı?
00 YorumlaAllah yardımcınız olsun zor bir konu aileniz anneniz babanızla konuşun sizi en iyi onlar düşünecektir diye düşünüyorum
00 Yorumlaeşinin ailesi çocuğu kesinlikle ister, babasız büyüyeceği için fazla aramaz, bir süre babayla büyüyüp sonra şehit olsaydı yokluğunu çekerdi ama
00 Yorumla
+1 yılBasimiz sagolsun öncelikle😣😣😣O cocugu aldirip vebale girmeyin cok gunah
10 YorumlaBaşınız sağolsun, emanete verdiğiniz değer bu mu yani daha yoruma gerek var mı?
10 Yorumla
+1 yılO çocuk dünyaya gelmeli babasinin neslini devam ettirmeli hemde gururla
10 Yorumla
+1 yılŞehit evladı olarak büyüyecek ve bunu gururla anlatacak
10 YorumlaKeşke babam olsaydı değil de. Ben bir kahraman çocuğuyum dick ne kadar güzel duygu
00 Yorumla
+1 yılAldırma doğur o isimlerden birini koy ki şehidim rahat uyuşun...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbencil davranip olaya sadece kendin acisindan bakmamalisin.. olaya cocuk acisindan bakmalisin.. o cocuk ömrü boyunca baba ozlemi yasayacak.. babasi olsun isteyecek ama olamayacak.. bu sebeple bence o bebegi hemen aldirmalisin.. bye.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldislike verenler siz babasız büyüdünuz mü? babasız büyümenin ne kadar zor oldugunu biliyor musunuz? bir insanin ömrü boyunca babasız olmasinin ne demek oldugunu biliyor musunuz? okulda öğretmen babani cagir dediginde ne kadar kötü hissedildigini biliyor musunuz? ileride evleneceginiz zaman arkanizda dimdik duracak bir babanin olmamasinin ne demek oldugunu biliyor musunuz? bilmiyorsunuz dimi.. siz anca bilmediginiz konularda oturdugunuz yerden atıp tutun sizi zavallı cahiller.. okunmayacaktir.. bye..
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen güclü olup hem ana hem baba ol , esinden sana kalan bir emanet olarak gör.
Başın sagolsun.01 Yorumla
Soran+1 yılVatan sağolsun
Eşinden bir hatıra taşıyorsun ve bunu yok etmeyi mi düşünüyorsun?
00 Yorumla
+1 yılEşini sevmiyordun dimi sevseydin bunu düşünmezdin asla..
00 YorumlaAldırma derim babasız büyüyen çok bebek var ve bence bunu düşünmen hiç iyi bişi değil allah yardımcın olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesin bir karar ver. Çünkü genç birisin sanıyorum ki ve yeniden evleneceksin ileride ileride evleneceğin adam o cocuğu isteyecek mi buda bir soru işareti. ama her şeyden önce bu da senin kararın. Ve başın sağolsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılYeniden evlenmeyi asla düşünmem. Biz boşanmış olsaydık o zaman bu görüşünü değerlendirme ihtimalim olurdu. Benim çok sevdiğim eşim şehit oldu. Ona ihanet edersem bana cennete girmek nasip olmasım
Cevap sahibi+1 yılYanlış düşünüyorsun. Çok genç bir kadınsın ve bir hayatın olmalı. Tamam eşini seviyordun ama Bütün bir ömür yalnızlık ile geçilmez.
Soran+1 yılTekrar söylüyorum ben eşimi seviyorum ve asla ona ihanet etmem. Hayat evlilikten ibaret değil. Ben 1 kere evlendim ve eşim şehit düştü. Ben bu acının üstüne başka bir adama nasıl kocam diyebilirim? İçim ne kadar rahat eder? Ne kadar huzurlu olabilirim?
Cevap sahibi+1 yılDüşüncene tamamen saygılıyım. Eşinde yeni bir hayat kurmanı isterdi. Sevdiklerimiz asla bizim için kötü olan şeyi istemez. Coçuğu doğurmak isteyebilirsin eşinden kalan tek şey. Ama yeniden hem sana hemde cocuğuna bakabilen birisiyle evlenmen gerekli diye düşünüyorum. Tabiki hemen evlenmeyeceksin ama belki 1 belki 3 4 sene sonra düşünebilirsin. Bunu dememin tek sebebi genç bir kadın olduğun için ve önünde kısa değil uzun bir hayat var. Sana bu yolculuğunda yanında olacak birisi olması gerektiğini düşünüyorum.
Mekani cennet olsun esine uzuldum esin ne yapmani isterdi yasasaydi
00 Yorumla
+1 yılAllah yar yardımcın olsun..
00 YorumlaEşin şehit oldu ve sen burda mı geziosun
40 YorumlaEşiniz nerde şehit oldu
00 YorumlaBaşın sagolsun esinin sana emanti o
00 Yorumla
+1 yılYapılacak bişey varsa buradayız abla
00 Yorumla
+1 yılAldırma, o eşinin sana bir emaneti.
20 YorumlaSakın aldırma bırak hatırası yaşasın
00 YorumlaEvlen 2 evliliği dusunuyonmu
013 Yorumla
Soran+1 yılAsla
Soran+1 yıl22 yaşındayım
Soran+1 yıl1 hafta önce
Soran+1 yılEşimin alilesiyle beraber yaşıyorum
Soran+1 yılHiç olmaz
Soran+1 yılİstemiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardimcin olsun.
00 YorumlaAllah yar yardımcın olsun..
00 Yorumlakonsalmmı dilersen
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Bence sen normal değilsin !
00 YorumlaAldırma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun tek hatırasına kıymayın
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz