Maddi karşılık değil ama manevi bir karşılık olmalı. Yoksa bir taraf sürekli daha fazla düşünen, destekleyen, işleri üstlenen olursa yıpranacak. Ben hastayken eşim ilaçlarımı takip eder yemeği yapar bebek gibi bakar. O hastayken de ben... Ya da yorgun bir gün geçirmişse ayaklarına sıcak su yaparım masaj yaparım. Ve buna yük ya da görev gibi gelmez çünkü o da benim için yapıyor. Ama anne babamda bu yoktu mesela. Annem hasta olsa doktoru bile tek başına ayarlamak zorundaydı babam dert edinmezdi. Sonuç olarak annem şeker, kalp, tansiyon hastası...
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Ya ağzımı bozucam s... tirsin öyle şeymi olur hayat müşterek ne alaka yani para ile kahvaltı yemek hazırlamak
Yani iyice saçmaladılar böyle şeymi olur annelerimiz babalarımıza 5 te kahvaltı hazırlayıp kıyafetlerini hazırlayıp giydirip gönderiyormus şimdiki nesil iyice saçmaladı
Bunların aileleri Amerika'da mı yaşıyordu bu saçma sapan şeyler nerden çıkıyor. Sen kocana yemek hazırlamayacaksan, işe kapıdan yolcu etmeyeceksen, geldiğinde elinden poşetleri almayacakcan sadece altına yatmayamı evlendin?
Evlilikte her şey karşılıklı ama her şey para karşılığı olmak zorunda değil 💭
Burada beni rahatsız eden tek şey şu: Eğer kadın bunu gönülsüz yapıyorsa ve “ancak para verirsen yaparım” noktasına geldiyse orada duygusal bir kopukluk var demektir 💔
Ama ikisi de mutluysa, aralarında böyle bir anlaşma varsa ve kimse kendini kullanılmuş hissetmiyorsa sorun yok 🙂 Sonuçta her evliliğin dinamiği farklı. Bence önemli olan para değil, sevgi, emek ve saygının dengede olması 💑✨
Ben onun yerine kahvaltıyı beraber yapıp yemeği de zaten hazırlardim, ama tabi günümüzde böyle kadınlar basit görülür ve çevre tutulduğu için 🥲🥲 kadın da haklı yani bence