İpler koptu… henüz 3 aylık evliyim boşanma noktasına geldik eşimi 1 haftadır göremedim işinin yoğunluğu dolayısıyla.. kayınvalidem ve kayınpederim ile aynı yerde altlı üstlü yaşıyoruz eşim yokken hep onlarla beraberim her gün her saat her dakika… yatmadan yatmaya evimize çıkıyoruz.. eşim dün işten geldi felaket yorgun bi şekilde annesigilde yemek yedikten sonra 3 saat uyudu sonra evimize çıktık zaten bir şey yapmaya hali yoktu ertesi gün de izinliydi öğlene kadar ellemedim uyusun diye gün içinde hava yağmurlu diye evde ailesiyle zaman geçirdik akşam oldu Annesigil de yine yemek yedik ve yine aynı şey oldu yine koltukta 2 saate yakın uyudu dürtüyorum kaldırmaya çalışıyorum ama uyanmıyor sinirden gözlerim doldu ne bize müsade biz evimize çıkalım dedi ne de bir şey yapıp kocamla zaman geçirebildim bütün bunlar olmadan önce akşam üstü sessizce kulağına eğilip söyledim bugün uyuyakalma vakitli yukarı evimize çıkalım ütü filan da yapıcam dedim bunları dememe rağmen saat 10 oldu akşam öyle çıkabildik yukarı 10 dan sonra ütü mü yapayım kocamla bir şey mi yaşıyım duş mu alayım derken saat gecenin 1-2’ si oluyor sabahta kalk işe git… eşim yokken zaten bütün gün ailesiyleyim ben.. dün yukarı evimize çıktığımız da birbirimize girdik bu durumdan rahatsız olduğumu dile getirdim ve sen buraya gelin geldin uyacaksın diye çıkış yaptı parmağını salladı bana bu insanlar bize ev verdi yediğinden içtiğinden ayırmadı ailemin bana yaptığı şey çok dedi.. ben bizimde bi evimiz var dedim kendi evimizde yemek yiyebiliriz dedim bir şey mi bildiğin var dedi annemlerle yaşayarak koca nasıl işe uğurlanır evde nasıl yemek yapılır diye bu zamana kadar aşağıda bir şeyleri gör diye yaptım dedi bende bana fırsat mı veriliyor dedim bir şeyleri yapmam için dedim yakasından tutup sarstım onu oda bileklerimi sıktı itip kaktı beni boşanmaya getirdi konuşmayı kocamın gözü bana dönmüş bi şekilde benden tiksinir iğrenir gibi bakıyor soğumuş zor günler yaşıyorum ağlamaktan bütün gece uyumadım 😔
5 aySeni üzen eşinin ailesi değil, eşinin kendisi belli ki. Annesi iyi bir insan ise, anlaşabiliyorsan, altlı üstlü oturmak kötü bir şey olmak zorunda değil. Bence ailesi külfet değil, nimet, özellikle çalışan kadınsan. Ailesi ile geçirdiğiniz ve kendi evinizde geçirdiğiniz zaman arasında bir denge kurabilirseniz sorun oluşturmaz. Bu, senin elinde olan bir şey. Dengeyi sağlamak için ise tepki göstermek yerine, sakince konuşmak ikinizin yararına. Birbirinize girmeniz evliliğin ilk aşamasında hatalı davranışlar sebebiyle olabiliyor. Önemli olan hatalarımızdan ders alıp, aynı hataları tekrar etmemek. Hemen ilk sorunla karşılaştığında evden ayrılmak ne kadar doğru bilmiyorum. Orasına sen karar verirsin. Belkide bir kaç gün mesafe koyman yeterli olur. Üzgünken üzüntünü saklama. Bırak görsünler. Soran olursa sebebiyle söyleyebilirsin, tepki göstermeden, kalp kırmadan ve elbette çok fazla ayrıntı vermeden. Eşinle daha fazla vakit geçirmek istediğini, eşinin de bu isteğini kabaca reddettiğini ve bu yüzden tartıştığınızı söylemen yeterli. Tabi bu bir tavsiye değil, benim düşüncem. Kişileri ve ortamı sen daha iyi biliyorsun, tart düşün kendin karar ver. Umarım sorunlarınızı çözer, her şey gönlünce olur 🌸
03 Yorumla- 5 ay
Bir de bir dahakine “eve çıkalım, ütü yapacağım” yerine, “eve çıkalım, masaj yapacağım” dersen koşa koşa gelir 😂
Soran5 ayÖyle şeylere pek istekli değil eşim ben istersem ben yanaşırsam öyle oluyor bir şeyler
- 5 ay
Aşkım masaj cinsellik anlamına gelmiyor. Bildiğin omuz, sırt masajı. Biraz da aromatik masaj yağları kullanırsan, masaj mutlu sonla biter 🤭 herkesi yükselten bir koku vardır, onu bulmaya çalış. Parfümünü değiştirebilirsin mesela. Ona sen adım atma. Kapalı mısın, açık mı? Evde etek giy, altına jartiyerli çorap, seçi iç çamaşırı giy. Her fırsatla frikik ver, ama ilgilenmiyormuş gibi yap. Üstünü onun yanında değiştir, seksi gecelik veya babydoll giy yatarken. Yanından geçerken ona sürterek geç, pardon de, hiç oralı değilmiş gibi davran 😂 çıldırt ama bırak o gelsin 😉 makyaj yapmıyorsan, evde yapmaya başla, erkekler her ne kadar “doğal halini daha çok seviyorum” deselerde, yalannn. Doğal makyaj yap, eyeliner kullan. Saçlarını topla, boynun görünsün. Yanyana otururken, sol koluna, boynuna dokun, elini bacağına koy. Film gecesi falan yap, yap da yap, kadınlığını kullan. Aşkta her şey mubahtır. En önemlisi, annesinin gelini değil, kızı olmaya bak. Kadının sevgisini kazan, desteğini de alırsın
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 ayBu soru çok yerinde; eşin ailesiyle altlı–üstlü (aynı binada) yaşamak bazı evlilikleri güçlendirebilir ama doğru sınırlar kurulmazsa ciddi şekilde yıpratabilir. Evliliği tek başına bitiren şey bu değildir; nasıl yaşandığı ve nasıl yönetildiği belirleyicidir.
Aşağıda net ve dürüst bir çerçeve çiziyorum:
Bitirir mi?
Evet, şu durumlarda evliliği bitirebilir:Sürekli müdahale varsa (çocuk, para, ev düzeni, eş seçimi)
Eş, ailesiyle eşini karşı karşıya bırakıyorsa
“Aile üzülmesin” diye eş yalnız bırakılıyorsa
Tartışmalar üçüncü kişilere taşınıyorsa
Özel alan yoksa (habersiz girişler, sürekli denetim)
Hayır, şu durumlarda bitirmez:Net sınırlar varsa
Eş, ailesine karşı evliliğini savunuyorsa
“Biz bir aileyiz” duruşu korunuyorsa
Müdahaleler nazik ama kararlı şekilde durduruluyorsa
En kritik mesele: Eşin durduğu yer
Şu soru her şeyi belirler:Eşin, seninle mi yoksa ailesiyle mi bir cephede?
“İdare et” diyorsa → tehlike çanı
“Ben konuşurum, sen karışma” diyorsa → umut var
“Onlar öyledir” diyorsa → sorun kronikleşir
“Bizim düzenimize saygı duyulmalı” diyorsa → evlilik korunurNasıl başa çıkılır? (Somut adımlar)
1. Sınırlar net olmalı
Anahtar kimde?
Ne sıklıkla görüşülür?
Hangi konular konuşulmaz?
“Bizim evimize girerken haber verilmesini istiyoruz”
“Çocukla ilgili kararları biz alıyoruz”
Bunlar ayıp değil, gereklidir.2. Eş aracı olmalı
Sen konuşursan → “gelin/damat sorun çıkarıyor” olur
Eş konuşursa → aile içi sınır olur
Bu çok önemli.3. Üçüncü kişiye taşımayın
Tartışmaları aileye anlatmak = savaşı büyütmek
Dertleşme başka, taraf toplamak başka
4. Duygusal kopuşu fark edin
Şunlar başladıysa alarmdır:Eve gelmek istememek
Eşe değil ailesine yakın hissetmek
“Keşke ayrı evimiz olsaydı” değil, “keşke bu evlilik olmasaydı” demek
Bu noktada destek almak gerekir.Ne zaman ciddi risk vardır?
Eş “annem/babam değişmez” diyorsa
Sen sürekli fedakârlık yapan tarafsan
Yalnız, değersiz ve savunmasız hissediyorsan
Konuşmalar hiçbir şeyi değiştirmiyorsa
Son söz (çok net):
Altlı üstlü yaşamak evliliğin testi gibidir.
Testi geçen şey ev, aile, gelenek değil; eşlerin birbirini koruyup koruyamadığıdır.00 Yorumla
5 ayHatayı biraz baştan yapıyorsunuz gibi görünüyor. Oğlan tarafı eşine karşı sorumlu olması gerekiyor ama değil. Evlilik iki kişinin ortaklığıdır. Ama burada böyle değil. Oğlan, annesinin evinden çıkmıyor. Sizi ihmal ediyor, sizi küçümsüyor, sizi dışlıyor. Hepsinin sebebi, narsist bir eş ile birlikte olmanızdan dolayı. Bu kocanın evlilikle ilgili hiç bir sorumluluğu yok gibi. Siz resmen adamın ailesiyle evlenmişsiniz ve adam ortalarda yok. Bu evliliğin bir parçası değil. Bu korkunç bir durum. Siz şu an yapayalnız hissediyor olmalısınız. Hiç ortak bağınız ve beraber yuruyeceğiniz bir yol kalmamış. Adam sizi sadece eve kapamış ve kümes hayvanı muamelesi yapıyor. Bunların tamamı boşanma sebebi. Bu durum değişmeyecek. Eşiniz kendi ayakları üzerinde durabilen ve eşine güvenen biri değil. O size güven duymuyor, o sizinle bir yol yürümüyor. O sizi bir hevesle çocukların evcil hayvanına bakmak için aldığı gibi almış, biraz oynamış, sıkılmış ve bırakmış. Gerisine annesi, babası bakıyor. Yani herkes evliliğe uygun değildir. Biriyle evlenmeyi çok istemek demek sadece heves etmektir. Yürütmek ise o kişinin kendisini nasıl yetistirdiğine bağlıdır. Siz kendisini yetiştirememiş biriyke evlisiniz. O annesinin elini bırakıp sizinle bilinmezliğe nasıl cesaret edip yol alsın. Hangi meziyet yetenek ve iradeyle?
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayİkinizde de olan , iletişim sorunu var. Lakin bu sorun sende 2 ise kocanda 10 . Bunun yanında çok önemli detay , maalesef kocan normal değil. Biliyor musun, mesele alt üst oturmak değil. Hatta aynı evde kalmak bile değil. Mesele uyumluluk meselesi. Burada müsadenin istenmesi durumunu senden önce kocanın düşünmesi istemesi gerekir bir an önce seninle rahat alanda olabilmek için. Diyelim bu olmadı, o zamanda katınvalide kayınbaba ikisinden biri, yemek sonrası , hadi evinize gidin demeli. Yorgun ve uyudu konusu 1 olur 2 olur hep olmaz. Yani olmamalı. Diğer yandan taze evli adam , tazecik güzel tatlı ve kendisine sevgisini vermek isteyen kadını varken , adamın rahat duramaması bir an önce sana rahat temas edeceği alan oluşturmak ister , hatta şimdi sen bu durumlardan değil, beni hiç rahat bırakmıyor dediğin zamanları yaşıyor olduğunuz bir dönemin içindesiniz. Fakat aranızdaki gerilim ve ağır ithamlar, davranış biçimleri bu işin yürümesinin zor olduğunu gösteriyor. Lakin biraz daha sabretmeni tavsiye ederim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Üç aylık evlilikte bu kadar yük taşıman çok yorucu ve ağır 💔 İlk söylemem gereken şu: Hissettiğin hiçbir duygu abartı değil. Hem yeni eş, hem yeni aile, hem aynı binada yaşamak, hem de ilgi görememek… Bunların hepsi üst üste gelmiş sende patlamış 🥺
Eşinin yorgunluğu gerçek ama senin yalnızlığın da gerçek. Sorun sadece ailesiyle yemek yemek değil. Kendini ikinci plana atılmış hissetmen. “Sen buraya gelin geldin uyacaksın” sözü ve parmak sallaması da çok kırıcı. Burası senin de hayatın, senin de evliliğin. Sadece onların kurallarıyla yürümesi sağlıklı değil 😔
Şu an boşanma noktasına gelmeniz çok erken ve çok duygusal bir anın devamı. Böyle tartışmalardan sonra iki taraf da en sert kelimeleri kullanır. O anki gözündeki soğukluk da bu öfkenin etkisi olabilir. Bu his kalıcı olmak zorunda değil ama mutlaka ele alınması gereken bir durum.
Şöyle küçük küçük adımlar deneyebilirsin 😊👇 demiyorum ama adım adım anlatayım:
Önce sakin bir zaman yakalamaya çalış. Ne ailesi varken ne kavga anında. “Seninle ciddi bir şey konuşmak istiyorum” deyip duygularını suçlamadan anlat. Mesela “Aileni seviyorum ama kendimi evli değil misafir gibi hissediyorum. Seninle baş başa zaman geçiremeyince evliliğimizden soğuyorum. Akşamları biraz daha erken kendi evimize çıkmak istiyorum” diye. Yani isteğini net ama yumuşak söyle.
Ailesiyle altlı üstlü yaşamak her evlilikte krize dönebilir. Çok normal. Bunu yaşayan çok çift var. Evliliği bitiren tek başına altlı üstlü yaşamak değil. Sınırların çizilmemesi bitiriyor. Şu an sınırlar tamamen onların lehine. Senin alanın yok. Eşinin de karı koca zamanına önem vermesi gerekiyor. Bunlar öğretilerek de değişebilir.
Fiziksel itiş kakış kısmı çok önemli. Onun bileğini sıkması senin yakasından tutman ikiniz için de alarm. Bu çizgi daha fazla aşılmamalı. Bir dahaki tartışmada odadan çıkman kendini koruman çok önemli. İlişkide şiddet arttıkça sevgi de yıpranıyor.
Mümkünse eşinle birlikte bir evlilik terapisine gitmeyi teklif edebilirsin. “Bizi yargılamayan biriyle konuşmak istiyorum çünkü seni kaybetmekten korkuyorum” dersen belki ikna olur. Kabul etmezse kendi başına online destek de alabilirsin. Zaten yazdıkların ciddi duygusal yük taşıdığını gösteriyor 🧠💔
Kendi eviniz varken hep aşağıda olmak zorunda değilsin. Yavaş yavaş minik sınırlar koymayı deneyebilirsin. Mesela haftada birkaç gün “Bu akşam yukarıda yemek yiyelim” demek. Bir gün “Bugün çok yorgunum yukarıda kalmak istiyorum” demek. İlk başta tepki olabilir ama zamanla alışılır. Senin de düzen kurmaya hakkın var 🌸
Son olarak kendini suçlama. Yeni gelin olup hem eşe hem aileye hem düzene hem beklentilere yetişmek mümkün değil. Bugünlerde ağlaman da çok doğal. Ama lütfen içine kapanma. Güvendiğin biriyle konuş. Not al. Günlük tut. Duygularını bastırma.
Evliliğin daha çok başında. Bu dönem doğru yönetilirse toparlanma şansı yüksek. Ama bunun için hem senin duygularının ciddiye alınması hem de karşılıklı saygının yeniden kurulması şart 🫂
İstersen bir sonraki mesajında eşinin iyi yönlerini ve en çok neyin değişmesini istediğini yaz. Sana bunların üzerinden daha somut bir iletişim planı çıkarmana yardım edebilirim 🌿✨03 Yorumla
Soran5 ayBirçok kez söyledim bunu yemeğimizi yiyip vakitli evimize çıkalım diye o insanların evinde yemek yiyorsak yedi kaçtı olmasın dedi hep anlayışla karşıladım ama son 2 gündür ailesinin evinde yemek yiyip 2-3 saat uyuyor yukarı çıkınca da yatası geliyor böyle evlilik olmaz ben kocamı görmek onunla 2 sohbet etmek istiyorum bir şeyler yaşamak istiyorum belki de ama evimize geç çıktığımız için bunların yapmaya zaman kalmıyor konuşuyorum bir şey anlatıyorum cevap dahi vermiyor susuyor yüzüme bakmıyor aynı evin içinde yabancı gibi davranıyor bana neydi senin aşağıdaki o yüz ifaden diyor tiksindim utandım dedi yüzüme 😔 beni itip kakarken bile canım yandı endişelenmedi bile benden soğumuş durumda buraya geldiysen buranın kurallarına uymak zorundasına getiriyor lafı
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayCanım, seni resmen yok sayması ve “tiksindim” demesi psikolojik şiddet 😔💔 Bu çok ağır…
Sen ilgi, sevgi, iki kelime konuşmak istiyorsun; bu en doğal hakkın 💕 Ama o, ailesinin gölgesinde, seni yalnız bırakıp sonra da suçlu gibi hissettiriyor. Bu durum senin karakterinle değil, onun sınır koyamaması ve öfkesini hoyratça yansıtmasıyla ilgili 🙄
“Buraya geldiysen kurallara uyacaksın” cümlesi de evlilikten çok esir hayatı gibi… Evlilikte iki tarafın da kuralı, sınırı, isteği olur; sadece ailesinin değil. Sen gelin değil, eşsin, insan olarak da saygı görmek zorundasın 🌸
Şu an duygusal olarak çok kırılmışsın, bedenen de itip kakmasıyla güvende hissetmiyorsun. Bu noktada bence önce kendini korumayı düşünmelisin canım; gerekirse kısa süreliğine ailenin yanına gitmeyi, biraz uzaklaşıp nefes almayı düşünebilirsin 🧳💔 Bu bir “kaçış” değil, kendini toparlama ve karşı tarafa da durumun ciddiyetini gösterme adımı.
Eğer sakin bir an yakalayabilirsen, “Ailene saygım var ama benim de insan olarak sınırlarım var; itip kakmanı, tiksinmiş gibi konuşmanı, beni yok saymanı kabul etmiyorum” demen çok önemli. Değişmeye niyeti yoksa, “Ben böyle bir evlilikte kendimi tüketmek istemiyorum” deme hakkın da var canım 🌧️➡️🌈
Şu an hissettiğin çaresizlik çok anlaşılır, ama unutma: Ne gelinlik ne kira ne verdikleri ev, senin onurundan ve ruh sağlığından daha değerli değil. Sen saygıyı, sevgiyi, sakin bir evi hak ediyorsun ❤️✨- 5 ay
Anladım, bence ev sizin değilse kiradaysanız ya evi değiştirip tekrardan yeni başlıyormuş gibi deneyin, ya da çocuk yokken yol yakınken geri dönün, size kalmış artık, ben şahsen 30 lu yaşlardım, bu saatten sonra mutsuzluk kaldırmak istemem, çünkü şurada adam akıllı sağlıklı yaşayabilirsem 10 15 yıl yaşayacağım, sonra hastalık vs bişiler başlıyor zaten, bu saatten sonra gerek yok mutsuzluğa katlanmaya.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı.
5 aySen kocan işe gittiğinde evine öık. Anne ütü yalmam lazım buradayım diye birikti ev temizlemem lazım falan diyerek çok tabi zamanlaalıştıra alıştıra hallolur. Yani her şeyide bağır çağır olmazki
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 5 ayboşanabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAyy canım 🥺çok iyi anlıyorum seni …. Bende ikisene oldu ilk altı ay ailesiyle birde aynı dairede yaşadım :(( seni çok iyi anlabiliirum sen yine yatmay ayrı evin varmış.. Bird Wilk aylarımızda hiç bisey yomaiyorduk rahat.. bende bütün gün onlarlaydom eşim işten gelip seninki gibi yemek diyip yatıyordu tabi kendileri rahat … sonra ev alına rahat ettim. Aileside memlekete gitti. Geçen yaz izinliyken oraya gittik ve beni mecbur bıraktı kalmaya 🫤 ya benimde izinin var ben tatilimi orada geçirmek istemedim. Birde iki daire var dedim diğerinde bari yatmaya gidelim yok dedi ailesi gücenirmiş. Kendisi ama benim ailemde olmak istemiyor rahat edemiyormuş diye pardonda biz çok mu rahat ediyoruz dedim. Sonra bahanesi ben gelinmişim ben mecburmuşum herseye o damatmış mecbur değilmiş 🤨 biz sizin malınız değiliz dedim… kısın yine gitmek istedi ben yanliz gönderdim hala birlikte gidelim dedi.. bu erkeler bencil egost sırf kendi rahatlarını düşünüyorlar maalesef … sen ciddi olmasan sanırım zaten evden gitmez bu demiştir. Birkaç gün ailenin yanında kal. Bakalım ne olacak …
11 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBirde biz baştan yanlış yapıyoruz :(( başka biri gelin geldi aynı şehire. Kızda kaynanasıyla alt üst kalıyor. Ama kız okumuş burundan kil aldirmiyor evde çalışırım diye asagi inmiyormuş. Bana kedisi söylemişti.. Banane dedi bu yaşıma kadar ben onları tanımıyordum dedi bundan sonrada ya yakınlık beklemesinler falan. Kız hiç yüz vermiyor … Homeoffice çalışıyor tüm gün hafta iki kez işyerine gidiyorum diye kanansina hiç ilgilenmek istemiyor. Esinine öyle alıştırmış adam bisey demiyor herhalde
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
5 ay''bir şey mi bildiğin var dedi annemlerle yaşayarak koca nasıl işe uğurlanır evde nasıl yemek yapılır diye bu zamana kadar aşağıda bir şeyleri gör diye yaptım dedi'' şu cümle her şeyin özeti...
Bu cümle büyük ölçüde kendi annesinin cümlesi... Alıyorsunuz böyle ana kuzularını, hayatta her şeyi annelerinin yaptığından ibaret sanıp en iyisini anneleri yapıyor sanıyorlar...
Esir düşmüşsün; ya susacaksın ve kabullenip farklı bir hayat şekli kuracaksın kendine. Ya da bakacaksın kendi yoluna...33 Yorumla
Soran5 ayBen hiç ama hiç iyi değilim bütün gece ağlamaktan uyumadım aşağı inince bile yüz ifademden anlayacaklar
- 5 ay
Mutsuz ise mutlu rolü yapmak zorunda değilsin. Biraz halini belli et ki kocan düzeltmek için çaba göstersin. Sen gülmeye çalışırsan seni mutlu sanırlar ve her şey olduğu gibi devam eder...
- 5 ay
şimdi nasılsın
5 ayBence kocana söyle seninle evliliğine devam etmek istiyorsa önce ailesinden boşansın, arada sırada aile görüşmesine gidilebilir bu normal ancak hergün aile evinde olmak bu kabul edilebilir değil, bu kadın içinde geçerli, durum tam terside olabilirdi, kadının ailesiyle alt üst yaşıyor ve hergün onun ailesiyle beraber zaman geçiriyorda olabilirdi, aynı şekilde kadının da önce ailesinden boşanması gerekirdi, çünkü eşlerin birbiriyle zaman geçirmesi gerekiyor, hemde 3 aylık kısa bir süreçte bahsediyorsunuz, şu an daha birbirinize karşı ilginizin yoğun olduğu bir dönem olmalıydı bence.
01 Yorumla
Soran5 ayEşim en başından beri ilgi sevgi göstermez yapısı öyle babasından da görmemiş hiç zaten akşamları gözünün içine bakıyorum bize müsade yukarı çıkalım diye ters baktığımı anlıyor ama harekete geçmiyor tiksinmiş benim bakışımdan adam beni düşman bellemiş soğumuş ettiği lafı görmüyor musun koca nasıl uğurlanır işe nasıl yemek yapılır öğren anamdan diye bunca zaman aşağıda yedik içtik dedi
Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı. 3 aylık evlisin, eşinle neredeyse hiç yalnız vakit geçiremiyorsun.
Altlı üstlü kayınvalide kayınpederle yaşıyorsunuz, eşin işten gelince sürekli onların yanında yemek yiyor, koltukta saatlerce uyuyor.
Sen bütün gün zaten onlarla berabersin, akşam da aynı döngü devam ediyor → evinize geç çıkıyorsunuz, ilişki/mahremiyet alanı kalmıyor.
Rahatsızlığını dile getirdiğinde eşin seni suçladı “Buraya gelin geldin, uyacaksın”, “Annemler bize çok şey yaptı”, parmak salladı, bileklerini sıktı, itti, tiksinir gibi baktı.
Şu an birbirinize çok soğudunuz, konuşmanız boşanma noktasına geldi.
Sen çok yıprandın, ağlamaktan uyuyamıyorsun, kendini değersiz ve yalnız hissediyorsun.
En net gerçek
Bu şekilde devam etmesi çok zor.
Ya ayrı eve çıkmak (en sağlıklı çözüm) ya da eşinin annesine karşı sınır koymayı öğrenmesi gerekiyor.
Şu anki haliyle ne senin mutluluğun ne de evliliğin yürüyecek gibi durmuyor. 😔05 Yorumla
Soran5 ayİkiside değil ben buraya gelin geldiysem ben onların kurallarına uyucam öyle diyor ailesinden çok katkı destek görmüş eşim ev araba konusunda.. en kötüsü de ne biliyor musun eşimin gözünde beceriksiz elinden bi iş gelmeyen bir şey bilmeyen biriyim.. annemden bir şeyleri gör öğren nasıl koca uğurlanır işe nasıl yemek yapılır diye bunca zaman bekledim demesi her şeyi açıklamıyor mu zaten bana bi fırsat bile verilmiyor kendi evimde kendi düzenimi oturtayım direk bilmiyor yapamaz edemez konumundayım 😔 ağlamaktan gözlerim çok şiş
- 5 ay
Rahatsızlığını söylediğinde eşin: “Buraya gelin geldin, uyacaksın”, “Annemden gör öğren (koca uğurlama, yemek vs.)”, “Bize ev/araba verdi, çok şey yaptı” diyerek seni suçladı → seni birey olarak değil, “öğrenmesi gereken beceriksiz” konumda görüyor.
Konuşma sırasında parmak sallama, bilek sıkma, itme, tiksinir gibi bakış → saygı ve fiziksel sınır aşımı, soğuma/ikna boşanma noktasına getirdi.
En acı kısım: Sana fırsat verilmiyor; direkt “bilmezsin, yapamazsın” etiketi yapıştırılıyor, kendi düzenini kuramıyorsun → değersizlik hissiyle ağlamaktan gözlerin şiş, uyuyamıyorsun.
Gerçek durum: Bu şekilde devam etmesi imkansız görünüyor. Eşinin annesine aşırı bağımlılığı + seni önemsememesi evliliği zehirliyor. Hukuken de (Yargıtay kararları) kayınvalideyle aynı evde (veya fiziki bağımsızlığı olmayan alt-üst kat) yaşamak, kocanın bağımsız konut sağlama yükümlülüğüne aykırı bulunup boşanma nedeni sayılıyor – hatta bazı kararlarda manevi tazminat bile bağlanmış. “Ev verdi, destek oldu” savunması geçerli değil; mutluluk ve mahremiyet öncelikli.
Şimdi senin için en kritik adım: Kendine nefes alacak alan yarat (ailene git, 1-2 gün kal), sonra net konuş: “Bu şekilde devam edemem, ayrı eve çıkmamız lazım yoksa evlilik bitiyor.” Tepkisine göre karar ver (terapi, avukat vs.). Sen beceriksiz değilsin, hakların var – bu yükü taşıma
Soran5 ayTamam boşanalım der evi katiyen ayırmaz benden kurtulur rahat eder
Soran5 ayBende de hata var çileden çıktım gözüm döndü dün yakasından tutup sarstım bileğimi sıktı ittirdi beni telefonundan müzik açmış telefonunu aldım diğer odaya gittim kapıyı kitledim kapıyı kırdı telefonunu elimden aldı çarpmaya kalkıştı telefonunu sen ya beni cezaevine ya da nezarete attırmaya çalışıyorsun dedi sabrımla oynuyorsun dedi s_***keyim böyle işi dedi sanki söylediği her sözden her laftan evlilikten pişman olmuş gibi konuşuyor
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 5 ayEe seninkisi bitmis zaten, evlenmeden önce bunların olacağını herkes bilir. Erkegin ailesine yakın yaşayanların yeni rolu bakıcılık hizmetcilik. Ne alaka diyen er🧁lere cevabım; hangi damat kaynanasının evine gitmeyince laf duyar ya da temizliğe gider? Aynen öyle. Ya ömrünü bu şekilde mahvedeceksin ya da bitireceksin. Şöyle erkeklerle evlenmeyin ailesiyle ömür boyu yaşasın. Bunların evlenme nedeni zaten bedava bakıcı bulduklarından. Ne de olsa bakıcı hizmetci masrafı daha fazla. Eşin de seninle ailesine bak diye evlenmis. Ayrıca bana karsı ilgili sevgi dolu değil diyorsun, niye evlendin, canın mı sıkıldı, aksiyon mu aradın?
10 Yorumla
5 ayÜzücü bir durum gerçekten çok haklısın
Ama bu tek taraflı değildir diye düşünüyorum
Çoğu konuda büyük hakkın var
Ama yemek yapma mevzusunu bilemem tabi
Ve siz 3 aylık evlisiniz evliliğin en güzel günlerindesiniz
Onu arzulaman onu istemen çok doğal ama bunu senin değil onun düşünmesi lazım ve gözü senden başkasını görmemesi lazım ken kanepede uyuklamak ne demek anlamadım
Şuanda herşeyden önce eşinin aklı şeyinde olmadı gerekir ve eve koşa koşa gelip seninle birşeyle yaşamak istemesi gerekirken böyle davranması çok anlamsız ve itici
Kusura bakma ama seninki gerçekten ayyyı
Diyecek bişe bulamıyorum00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayAileyle altlı üstlü hatta aynı sokakta bile oturmamak gerekiyor.. her evin bir mahremi özel alanı olmalı.. eşinle senin kendi alanınız olmalı.. bu sorunlar katlanqrak devam eder.. görünen o ki eşinde ailesiyle aynı zihniyette ve oradan ayrılma niyeti yok.. ya boyun eğip kabulleneceksin 2 ev varmia gibi değil tek ev olarak düşünüp yqsayacksn yqda isyan bayragini çekeceksin.. iki turlude sıkıntılı durum.. bir yere gelin gelmiş olman da geri duracağını haklı olduğun konuda susacagin anlamina gelmez.. eşinin sana önce saygı duyması gerekiyor...
00 Yorumla Eşin durumun vahametini anlayacak birine benzemiyor ama kendi topuğuna sıkıyor farkında değil. Yeni evli ya da uzun zamandır evli farketmez aynı evde olmak mahremiyete zarar veriyor. Madem anne babasının dizinin dibinden ayrılamayacak niye evlendi. Sende kendi özgürlüğünü düşünüyorsan sinrilari baştan koyacaktın. Bu gidişle bu evlilik boşanmaya gider gibi duruyor. Boşanma niyetin varsa çocuk olmadan yaomani tavsiye ederim. Zira bu evlilik değildir. Eşler kendi evinde yaşamalı koca evinin maddi sorumluluğunu kadında evinin kendi işini gücünü yapabilmeli. Evliliğin içinde ikinci üçüncü kişiler o işi bozar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBir şey merak ettim bekarlığinizda eşinizin hiç bir şeyini farketmediniz mi?(Ana kuzusu, asagilama vs.)
Yani bu davranışları görüşte mi evlendiniz? Bu huylarını yeni yeni mi farkediyorsunuz?
Bütün gün eşiniz gelene kadar kayinvalidenizin evinde vakit geçireceğinize anne ütum vs. soyleyip evinizde vakit geçirebilirsiniz. Eşinize güzel güzel yemekler yapıp senin için güzel yemekler yaptım diyerek eşinizin kendi evinde yemesini sağlayabilirsiniz.
O orada uyurken siz eve kibarca ütum vs. Var deyip geçebilirsiniz. Ona baskı kurmadan. O orada uyusana. O da yavaş yavaş evinin yolunu tutmayı öğrenebilir.
Ama hepsini yaptınız. Ama hala size terbiyesizlik yapıyorsa o zaman işin rengi değişir.(Anne ve babası belliki iyi insanlar) Baştan bir şans verin deneyin. Esiniz eve gelince süslenip püslenin. Güleryüzle yaklaşın. Ama her şeye rağmen sizi üzüyorsa o zaman yol yakınken yolunuza bakın.
12 Yorumla
Cevap sahibi5 ayAyrıca sana yaklasmamasinda bile hayır var. Yoksa çocuğunuz olur bir de sonradan pişmanlık duyabilirsin. Bir arkadaşım böyle bir evliliği vardı.5 sene filan çocuk bilerek yapmamış. Adamdan bosanabilecegi için. Sonra bosandi ve başkasıyla evlenip ondan çocuğu oldu.
Cevap sahibi5 aySiz bildiğiniz gibi davranın. Boyle bir insanın eğitilmesi zor. Zaten siz ona eğitim vermek içinde evlenmediniz. Bir de güleriz gosterdikce de daha çok terbiyesizliği de artabilir. Siz kendiniz karar verin.(Yorumumuda silemedim. )
Gizli Üye(18-24)5 ayBenim düşüncem bir aileyi baba yönetir derler ama eğer kaynan sessiz bir kadın değilse o yönetiyordur Türkiyedeki anneler oğlunu kocası pozisyonuna koyuyor muhtemelen Sorunun temeli kaynana onu. Da geçtim kocan da adam olup sana sahip çıkabilirdi bence ama ana kuzusu cidden eski kafalı insanlar bu şekilde olmaz özel alan nedir karı koca özel hayatı nedir bilmiyorlar böyle insanlar çok zor ama bu durumu yaşamış birinden tavsiye alsan sanki daha iyi olur kocanla düzgünce konuş olmuyorsa dünyanın sonu değil ki çocuğun da yoksa ayrılsan ne olcak sanki geri kalan 70 yılını düzgün bir adamla geçirirsin belki bilemeyiz
07 Yorumla
Cevap sahibi5 aySaçma sapan durumlar ya gerçekten
Cevap sahibi5 ayTürkiyede evlenmek bile zor ya Keşke isviçrede doğsaydım🥲
Cevap sahibi5 ayEkonomiği geçtim aileler bu tarz
Gizli Üye(30-35)5 ayBöyle şeyi kalkmayan erkekler neden evleniyor anlamıyorum. Ayrıca ana kuzusu erkek size çekici gelebilir ama evlenmeyin öyle ana kuzulariyla. Sonra böyle yakınirsınız. Annesini seven karısını sever diye bişey yok. Ben annemle hiç anlasmam. Hiç sevmem. Bu yüzden çoğu kadın benden soğudu. Ana kuzusu istiyorlar sonrada böyle yakiniyorlar. Ben evlensem 24 saat seks yaparım bayramdan bayrama belki ailemi ziyaret ederim. Ama değerim bilinmiyor. Anne kuzusu seviliyor. Sonra da ozelimiz kalmadı diye ağlıyor. Kendi eden kendi bulur. Evlenmeseydin. Tanisaydin iyice. Şimdi bosanirsin bu evlilikte uzun sürmez. Ayrıca yaslarınızı merak ettim. Adamın cani seks istemiyorsa durum vahim. 35 yaşındayım ama halen düz duvara tirmaniyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 5 ayOlayı neden itiş kakışa çevirdiniz ki? Evin madem yukarda "annecim ya eşim burada uyusun yorgun, benim de ütülerim falan var ben onları halledivereyim" diyeceksin çıkacaksın. Buna mı kırılacaklar kızacaklar? Bazen eşimin ailesi yemeğe çağırdığında benim toplantım falan oluyor online, "ben gelemem ama sen git" diyorum, kayınvalidem de sağolsun yemek gönderiyor sonra eşimle. Yenisin anlıyorum, çekiniyorsun ama bunu demekte bir sorun yok. Boş sebeplerle yuvanızı sarsıyorsunuz.
12 Yorumla
Soran5 ayBoş mu abi adam ne zaman gelse anasının evinde uyuyup kalıyor her gün hergün onlarla yemek yiyoruz özelimiz yok mahrem alanımız yok sürekli aşağılama cahilim ben bir şey bilmiyorum ettiği lafları görmüyor musun koca nasıl uğurlanır nasıl yemek pişirilir anamdan öğren diye bunca zaman aşağıda yedik içtik diyor
- 5 ay
Sessiz sakin durursan ezerler. Madem bu kadar anacıydı evlenmeseydi. Çalışmıyorsan o gelmeden yap yemeğini onun sevdiği yemekleri yap, bu akşam evde yiyelim de. İtiş kakışla çözülecek mevzular değil bunlar. Sen adamı itip kakarsan o da şiddet uygular, ne gerek var? Ha yok hiç uğraşamam dersen de boşan gitsin yani 3 ayda bunları yaşıyorsan 3 yıl sonra ohooo
5 ayÇok yenısınız sevıyorsundur emınım ama sınırlarını koy yemek yedıkten sonra bşze müsaade de eşinide çağır ve gelmeswe kendın çık ne derlerse desınler ılk zmaanlsr ladınlar kıyamaz ama kıyacaksın her zaman sakın ve kıbar konuş bu şekilde davranma hakkı yok muhtemelen kızım yaşındasın anlayış gosyermezlerse ve hadlerını aşarlarsa konuyu aılene aç ve acıma daha iyisini hak edıyorsun kardeşim çocuk sa olmadan yolun başından dön derim gene sen bılırsın.
10 Yorumla
5 ayİnsanın önce kendisine saygısı olacak. Saydığınız şeylerin tek sorumlusu var o da sizsiniz. Muhtemelen işinize gelmeyen şeyleri söylüyorum ancak nasıl kendinizi bu kadar küçük düşürmeye devam ediyorsunuz? Bir mahkûmluğunuz ya da mecburiyetiniz mi var? Sizi resmen insan olmaktan çıkartmışlar.
02 Yorumla
Soran5 ayBen böyle biri değildim 😢 çıldırttı beni iyice doldum burama kadar geldi.. adamla sakin konuşmaya çalışıyorum yüzüme bakmıyor kaale almıyor cevap dahi vermiyor orada kendimi kaybettim işte yakasına yapıştım sararım onu yakasına yapışmamla bileğimi tutup çevirmesi bir oldu 😢 o hali gözümden gitmiyor
- 5 ay
Sonunuzun maalesef olmadığını biliyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
5 ayEşinin önce bi ailesiyle ayrılması lazım anne kuzusu olmayı bırakması lazım yarın birgün kusura bakma ama birbirinizin bokunu arar bulamazsınız senle adı evlilik olsun diye mi evlenmiş benim de karım var onunda benimde ihtiyacım olan şeyler var vakit geçirmek sevgi vs gibi sen çık yat ne zaman gelirse gelsin biraz çabala hemende boşanmayı düşünme olmuyorsada ya anlar ya da iş işten geçer
10 Yorumla
5 ayAblacım yanlış anlama ama eşin aileni düşkünü olduğu için ne onlardan vazgeçebiliyor ne de senden vazgeçiyor bu boşanma etme konusu hepsi hikaye emin ol buna için rahat olsun sakın ama sakın eşinin ailesi senin rahatsız olduğunu bilmesin bunu anlamasınlar o zaman işler değişebilir sen eşin yokken evde durma dışarda çık gez hiç üzüldüğünü ya da zoruna gittiğini belli etme zamanla eşinde anlar bu durumu o zaman tekrardan ipleri eline alırsın erkek milleti sonuçta çoğunluğu bu kafada oluyor sadece bir süre daha sabretmen gerekiyor
01 YorumlaKocan adam değilmiş aşkım böyle şey mi olur sen gelin geldin diye bütün gün o evde oturmak zorunda değilsin ki ayrıca o bi koca ve sorumlulukları var tek sorumluluğu işe gidip anasının evinde oturmak değil umarım herhangi bir işin bir diploman ya da sana kucak açacak bir ailen vardır bu şimdiden daha cicim aylarında böyle ise bunun devamı zor ha devamı olur sen sabredersen ama dışarda o kadar iyi adamlar varken bu dangoloza sabretmeye değer mi bunu da sen düşün ama tek bir önerim olabilir lütfen bir süre hamile kalmayı düşünme daha karısına vakit ayırmayan bir adam baba olmagı beceremez ve sen onunda sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalırsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayBunlar bence evlenmeden önce konuşulmaliydi. Bizim toplumda hiç bir şey açıkça konuşulmaz. Ben de ailemle yaşarken bazı şeyler nasıl yapılacak konuşmazdık. Evin reisi kendi istediği şekilde olacağını umut ediyor.. o yüzden aileden itibaren insanlar konuşmuyor. Veya sen konussaydin eşinle evlenmeden önce evlenmekten vazgeçebilirdi veya soguyabilirdi vs. konuşmayı bilmiyoruz çünkü. Bir insan gelip nasıl yaşamak istediğini söyleyince soğuma veya boşanma gerekmez 😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
5 ayGelinlerin hizmetçi ve çocuklarının bakıcısı olarak görüldüğü tipik insanın burnundan getiren bir aileye gelin gitmişsin... sen kendine yuva değil onların ailesine girmişsin daha doğrusu iş yapmam için seni almışlar... taa ninelerimizin zamanındaki gibi... kocanda zaten ailesinin ağzına bakan yap dediğini yapan yapma dediğini yapmayan bir çocuk sana da ilgisi yok gibi... yoksa sen kalk demeden biz kalkalım eve gecelim derdi...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 aybaşa çıkamazsın işte bu yüzden ben 25 yaşında aile evimden uzaklaştım ve tek yaşamayı ilke edindim evi başka semte taşımak değil mümkünse başka şehire taşımalısın bu imkansız görünüyor ve anladığım kadarı ile çalışmıyorsun da bu durum işi daha da zorlaştırıyor hatta zorbalamaya kadar ileri gidebiliyorlar, bu durumda işiniz oldukça zor görünüyor bir yolu mutlaka vardır ama sabretmelisiniz.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
5 ayHayatım senin yerinde kim olsa koca demeden boşanır ev üstüne ev mi olur ne özel hayat kalır ne sosyal hayat gerçekten sen sonuna kadar halısın bulursa ailesine hizmet eden bir köşe getirsin ki bulamaz insanlar bu devirde anne babasına tahammül edemiyor canını sıkma evini ayır asla da kararından vazgeçme
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. onun adına evlilik diyoruz biz. senin annenle altlı üstlü otursaydınız yine benzer şeyler olacaktı. aşk denen şeyin 6 ay ile 2 yıl arasında bir şey olduğunu söyler uzmanlar. filmler, diziler, romanlar hatta şarkı ve türküler evliliği çok olağan üstü bir şey diye anlatır bize ama evlilik dediğiniz şey tam olarak sizin yaşadığınız şeydir. kendine bir hobi bul. bir şeyle uğraş
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayaltlı üstlü yaşayınca bi zamandan sonra üvey kardeş gibi görme durumu olmaz mı senin için söylemiyorum onun ailesi olduğu için ve anne baba deme şeysi de var aynı yerde de yaşıyosunuz üvey kardeş gibi görüyorlar bence çevremde senin durumunda olanı çok gördüm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayYazık oe ları eşinize sahip çıkın benden demesi yoksa burdaki kapıcılar kapar sizde sonra niye aldatıldık dersiniz bu kadın şu an tavlanmaya açık durumda bunun gibi niceleri var böyle olmayın eşinizle ilgilenin kafanızı yastığa rahat koyun yoksa ömür boyu çekersiniz derdini
00 YorumlaGün içinde kayınvalidenin yanında değil kendi evinde zamanını geçirsen buna da mı karışılıyor bilemiyorum. Kendi evinde kalsan oranın işleriyle ilgilensen yemeğini yapsan. Bundan doğal ne var sonuçta
05 Yorumla
Soran5 ayBende onu söyledim ama eşim ailesinin ona katkısının çok olduğunu söyledi ne biliyorsun koca uğurlamayı mı yemek yapmayı mı anamdan öğren dedi çok koydu bu lafları ben kendi evimde yaşayamıyorum ki bir şeylerim uygulayayım
Soran5 ayKonuştum kadın diyor tabiki de kuzum ne zaman istersen orası senin evin çıkıp yapacaksın dedi eşim bu durumu ters anlıyor ama sanki ailesiyle yiyip içmek istemiyorum gibi algılıyor bir şey bilmiyorsun koca nasıl uğurlanır yemek nasıl yapılır anamdan öğren bunca zaman bu yüzden onlarla yedik içtik dedi
Soran5 ayYok kadın bilsin diye anlattım ben oğluna söylerse daha çok tavır alır eşim
5 ayBenim evim ayrı olduğu halde evliliğe zarar veriyorlar eşiniz ailesinde iş bitiyor gelmeyin oğlum hergün buradasınız falan deseler ben de evimi bi taşındıramadım başka şehire boş yere kira veriyorum anneleri bazen akıllarına giriyor
15 Yorumla- 5 ay
@Snmlle evet sonra ben sizin iyiliğinizi isterim der beni eşime kötüleyip sonra yüzsüz gibi evime geliyor kıskançlık var evimde olan her eşyadan istiyor en son benle aynı kıyafetden almiştı eşini çekmişler kendilerine artık bu durumlar insanı sinir ediyor bende çok şeyler yaşadım yaşıyorum da
- 5 ay
@Snmlle gitme sen evde işlerim var de biraz biraz mesafe koymaya çalış benim eşim artık görüyor oda benim ailem diyordu sen delirdin mi annem seni niye kıskanıyor olsun der di onun yanında sen çeşit çeşit giyiniyorsun ben giyemiyorum diyene kadar birde evimde bitane hediyesi eşyası olarak duvar saati vardır daha evime gelene karişir evimi taşıyacağım dedikce olmuyor
- 5 ay
Neden katlanıyosun ki
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Eşin ailesiyle altlı üstlü yaşamak sorun değil de senin eş sıkıntılı.
Allah yardımcın olsun işin zor şimdiden bunu diyen adam ilerde neler der kim bilir bugünden ağırlığını koymazsan çocuk felan olunca büyük sorunlar yaşarsın10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Altlı üstlü yaşıyoruz sözünden sonrasını okumadım. Ki biliyorum, o eve gelen gelin - damat için cehennemdir..
Ya aile baskısı ya da "nasıl olsa ben onu değiştiririm, ikna ederim" diyerek başlar yolculuk. Ama maalesef sonu hep hüsrandır00 Yorumla
5 ayUtanmasalar ayni yatakta yatacaklar nedir bu dipdibe olayi
Birak ayni bina ayni sehirde bile yaşamak istemiyorum Allah korusun ailelerden ne kadar uzak o kadar huzur vallah
Gelin demeseler bari hizmetci deseler daha uygun olurdu00 YorumlaSenden sogudugu belli kendi düşünüp hadi evimize gidelim demesi gerekir senden uzak durmak icin eve gitmeye cekiniyor gibi geldi sen haklisin sonuna kadar boyle olmaz
010 Yorumla
Soran5 ayBen o anlayışı bekliyorum eşimden gözümün içine bakıyorum ya hadi yukarı çıkalım bize müsade demesi için önceleri de yapıyordu zaten şu iki gündür işten geliyor anasının orada 3 saat uyuyor gece saat 10-11 de eve çıktıktan sonra ne yapıcaz kocamla biz sabah tekrar işi var bakışımdan bile anlamaz mı bi insan ya sinirden gözlerim doluyor ters baktığımı da anlıyor ama o an harekete geçmiyor eve çıkınca neydi senin o bakışın oluyor çok doldum abi gram uyumadım bütün gece gram ! Gözlerim şiş
- 5 ay
Anliyorum seni ne durumda oldugunu dediğim gibi sanki eşi degilsin eve gelen yabanci birisi gibi davraniyor sana sen nasil kadınlık yapicaksin buna bu böyle yaptikca sen uzuldukce sende ondan soguyacaksin zamanla düşman gibi göreceksiniz birbirinizi bunu düşünmesi gerekir evinizde akşam beraber vakit geçirmek varken neden annesinde olasiniz ki
Soran5 ayAnlamıyor ne söylesem ters anlıyor ailesi hakkında bir şey dedirtmiyor adam annem saygısızlık yaparsan aranızda bir şey olursa boşanırım demeye kadar getirdi lafı ki asla da öyle bir şey olmadı aramızda annesiyle psikolojik olarak da çöktüm iyi hissetmiyorum eşim sabah işe gidiyor akşam geliyor ama o ailesini akşam görüyor ben bütün gün onlarlayım sıkılıyorum bunalıyorum bütün gün evdeyim çalışmıyorum da seni bi yere sokalım dedi eşim işsiz kalmışsın belli saçma canım şeyler düşünüp kuruyorsun dedi
- 5 ay
Cok bencil düşünüyor sanki sana ders verir gibi bir çabası var senin çalışmanı istemez tabi ailesi bu sefer laf sokar ona biliyo çünkü boyle yaptikca eline ne gececek merak ediyorum hani evlendin bunun icinmi evlendin diye sorarlar adama bosanma ya kadar getirnesi zaten ayri bir sacmalik
Soran5 ayAkşam kendimi kaybettim ya o noktaya getirdim konuşunca hallolmuyor yakasından tutup sarstım onu sinirimden öfkemden oda bileklerimi tutup sıktı itti kenara beni
Soran5 ayKötü yaptım bende ona dokunup vurmam bile tahrik ediyor onu
Soran5 ayAtak benden geliyor genelde konuşuyorum cevap vermiyor telefon oynuyor tv izliyor boşa konuşuyorum yok sayılıyorum bir süre sonra böyle fiziksel temasa geçiyorum yakasından tutuyorum sarsıyorum benden atak gelince oda savunuşa geçiyor
Üzüldüm ya böyle olmaması gerekiyor bence artık bu devirde kadınlar nasıl eş seçeceğini iyi bilmeli sen madem biliyorsun bu adam sevgi bile gösteremiyor en başından ne evlenirsin ki ailesine bağlı belli ki aileye bağlı olmak kötü değil asla herkesin ailesi kendine kiymetlidir fakat herşeyin bir yeri bir zamanı olmalı bol şans üzüldüm adına
10 YorumlaSende ona soğuk davran gitme kaynananlara evde işlerim var de bugün gelemem de eşinle arane mesafe koy çok istiyorsa gitsin kendisi annesinin evinde yemek yesin
10 Yorumla
5 ayKendinize vakit bulamıyorsunuz mahremiyet yok o yüzden evlilik için iyi değil
Birde bunu demeden geçemicem Hz ömere bir sahabe gelmiş sormuş ben yeni evlenicem eşimin ailesine mi yakın oturayım kendi aileme mi yakın oturayım demiş Hz ömerde iki aileyede 2 3 sokak mesafeniz olsun demiş...00 YorumlaNasıl bir durum olduğunu hakkında pek bir fikrim yok ama sorunlu bı aileyse evliliğe kötü yansıyacağı kesin fakat aile ne kadar iyi olursada olsun beraber olmaması lazım ben bunu hatta şu şekilde düşünüyorum ben en yakın arkadaşımla bile aynı eve çıkmazdım ha ayni apartman olabilir ama çok yakın olmak hiçbir zaman iyi değil bana göre
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
5 ayBoşanman en doğrusu olacaktır senin için daha üç aylık evlilikte bu kadın yaşaması feci rahatsız edici derhal karar ver ve sonlandır kalsın aileysiyel hergün o dangalak herif
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Eşinden bir cacık olmaz anasının eteğinden kopamamış daha. Annesinden bir şeyler kapmanı bekleyene kadar kendi koca olmasını öğrensi.. ayrı bir aile olmayı öğrensin..
00 YorumlaSenin ailen yok mu? Bir alo diyip haber etmelisin haddini bilmeyen ana kuzusu sünepe bir herife varmışsın. Ve o mahlukatın kurduğu çoğu cümle annesinden duyduklarıdır birde sen kocan işten gelene kadar ne diye kaynananın evinde duruyorsun? evin var çık otur evinde baktın çıkmaza giriyor iyice boşa gitsin böyle mahlukattan birde çocuk yapayım deme.
00 YorumlaBenim anlaöadığım şey neden tüm gün kendi evin varken kaynananlasın? Günde birkaç saat uğrasan yeter. Sonra izin al de ki üyüm var. Çamaşırım var ya da biraz evle ilgileneyip filan çık git.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
5 ayHaklısın, fiziksel temas her şeyi büyütmüş.
Şu an tartışmayı durdur, üstüne gitme.
Sakin bir zamanda, yalnızken konuş.
Tekrar sertlik olursa ciddiye al ve kendini koru.00 Yorumla
5 ayAh bıtanem kıyamam sana yaşadıklarına çok üzüldüm. bende aıle apartmanında evlıydım bızde boşandık aılesı yüzünden. Senı çok iyi anlıyorum. sımdı ıkıncı evlılıgımı yapıcam ama aıle apartmanı ya da aynı mahallede bıle yaşayalım dıyen erkegı kıcına tekmeyı vuruyorum. sütten agzım yanmış bırkere bırdaha rısk almak istemiyorum. keske başta kabul etmeseydin. pekı eşın nerelı
01 Yorumla- 5 ay
Eşın nerelı?
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
5 aysıkıntılı bir aile varsa öyle yaşanmaz zaten. Bir abla var geliniyle kızı gibi ilişki kurmuş. karşılıklı yaşıyorlar çocuğundan çok gelinini seviyordur belki de. ilişkileri uzaktan öyle duruyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
5 ayBu ülkenin erkeğinden bir BK olmazın kanıtı işte bu yazılar. Hemde bu devirde hala bunlar varsa bu adamlara evet diyen kadınlara yazık. Yine bir kadının hakkı yok yere boş yere çiğnenmiş çok yazık
00 Yorumla İpler şimdiden kopma noktasına gelmiş, oturup sakince konuşmak gerek, yoksa bu haliyle boşanma fikri kapıyı çoktan çalmış zaten
05 Yorumla
Soran5 ayOraya doğru gidiyor iş çöktüm 3 ayda neydim ne oldum
- 5 ay
Aile ile altı üstlü yaşamak sorun değil de, kocanın tamamen onların himayesindeymişcesine hareket etmesi, gelenekçi aileci tavır takınması sıkıntı (yorumlarda da gördüm). Önce o kafayı bi değiştirmesi lazım, niyetli değilse buna, ne desen bişey değişmeyecek. Önce kafada değişim lazım, duruşunda, yaklaşımında
Soran5 ayOda aynısını bana diyor aynı şeyleri kendini ve kafa yapını değiştirmediğin sürece mutsuz olursun gözünde cahil bir şey bilmeyen çok konuşan bir şey anlamayan biriyim
- 5 ay
Normaldir, çünkü ailesine boyun eğmiş, biat etmiş durumda. İki taraf da "sensin yanlış olan, değişmesi ve ayak uydurması gereken sensin" diye diretirse çözüm ihtimali sıfır, anlaşılan bu iş adliye yollarına girmiş bile, moral bozmak istemem de.. üzgünüm, son görünüyor gibi şimdiden. Tecrübem var (inat meselesi üzerine), neticeyi iyi biliyorum
Soran5 ayKayınvalidem geldi gözlerim dolu dolu gördü beni dün gece tartışma sesimiz geliyordu ne oldu kızım seni iyi görmedim hiç dedi anlatmadım bir şey kocam asla ailesine anlatmaz çünkü beni kötülemez
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayanlaşılan birlikte olamadığın için bu kadar dolmuşsun Yanı karı koca vakit ayırt ihtiyaç gidereniyirsa haklısın bundan kocanın suçu büyük anne babasının değil anlayışiz kocan
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
5 ayHani zor durum yavrum haklısın ben de evliyim böyle sorunlar olabiliyor ama eşinle ciddi bir şekilde oturup konuşmalısın durumu düzeltmesini isteyebilirsin yoksa sıkıntı yani
00 Yorumla Şu halde bile erkek savunucuları gelir şimdi ne yap ne et boşan bundan ne erkek olur ne koca ne baba sorumsuz ilgisiz pslikkk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKardeşim bende annemlerle eşimle 2 sene yaşadık eşimin bi hatası oldu babam onunla benimle çok uğraştı sonra karşımızdan bi daire kiraladım eşya aldım evi dayalı döşeli yaptık. Eşim yine annemlerde kalıyor ben yokken akşam yemeğini bizde annemlerde yiyoruz ben 18.30 da annemlerde oluyom saat 19.30 gibi kalkıyoruz eşim bulaşıkları yıkayınca bize müsade biz evimize gidiyoz diyom eşim dizi film izlersek izliyoz bazende vaktimiz çok olursa zaman var sexe vakit ayırıyoz oda şimdi mutlu 😀
01 Yorumla
Soran5 ayBende öyle olsun istiyorum işte.. eşim sabah işe gidiyor akşam eve geliyor ben bütün günümü ailesiyle geçiriyorum bakın kendi ailemden ayırmıyorum ailesini keza onlarda beni kendi kızlarından ayırmıyor ye kızım iç kızım otur kızım şunu yemek yapalım kızım böyleler kadın bana şunu yap demez gider süpürgeyi alırım evini süpürürüm kaynanamın bulaşığını yıkarım çayını kahvesini yaparım.. ama akşam oldu mu 6 da eşim geliyor annesigilde yemek yiyoruz onda da bir şey yok bakın ama yedi içti hemen kaçtı olmasın diye oturalım da onda da sıkıntı yok ama 7de annesinin orada koltuğa bi uzanıyor 10’a kadar uyuyor o saatten sonra kalkıp ben evime geçince ne yapacağım işlerimi mi halledeyim kocamla seks mi yapayım duş mu alayım çamaşırları mı halledeyim kocamla film mi izleyeyim bunları düşünmüyor dün izinliydi eşim dedim ki canım akşam vakitli çıkalım evimize uyuyup kalma burada ütü yapacağım dedim yemekten sonra ayı gibi uyudu bakışımdan bile anlamıyor hadi kalkalım dediğimi bakın bu kadar olmaz.. bizim kendi evimiz yok mu diyorum neden her gün annenlerle yiyoruz diyorum yemek nasıl yapılır koca işe nasıl uğurlanır anamdan öğren gör diye bunca zaman böyle oldu dedi abi bana bunları yapmam için fırsat verildi de ben mi yapmadım? Ben kendi evimde zaman geçiremiyorum ki? Bunu dediğim zaman sanki ailesiyle yemek yemek istemiyorum olarak algılıyor tersleniyor sert çıkış yapıyor ailesiyle yemek yiyince çok masraf görmüyormuşuz biz her şey Ordan tabi ama nereye kadar niye evlendin o zaman istediğim yerde yatarım diyor bir de gözlerini açmış… bakın en son aldım karşıma sakince tatlı bi şekilde konuşmaya çalıştım söylediklerimi 2-3 defa söyledim telefona bakıyor yüzüme bakıp kaale bile almıyor tv izliyor ben yokmuşum gibi davranınca artık çıldırdım yakasına yapıştım sarstım yakasından tutmamla bileğimi sıkıp çevirmesi bir oldu bir daha bana bunu yapma demedim mi sana dedi gözlerini açarak 😔 gözümün önünden gitmiyor o hali
5 ayÇocuğunuz felan olmadan boşanın gülüm daha kendisi büyümemiş adamla evlilik mi yürütülür
04 Yorumla
Soran5 ayKendisi büyüyememiş mi? Adam her şeyi bana yüklüyor ben cahilim ben bir şey bilmiyorum benim kafa yapımı değiştirmem gerek yoksa çok mutsuz olurmuşum bu dünyaya dert çekmeye gelmiş bana bunları diyorm
- 5 ay
Hayatım Senin kocan Narsist Ben söyleyeyim sana kaç uzaklaş yani çekilir gibi Dert değil İnsan gibi konuşmasını bilmez etmez kendisi daha kendi göbek bağını kopartmamış ailesinden Sen bir de buna çocuk yaparsan kurtulamazsın bir ömür boyu
Soran5 ayÇocuğuma da müdahale ederler kendileri alıp bakmaktan benim çocuğuma bakamayacağımı düşünürler
- 5 ay
Bak güzelim şimdi sana çok kısa halini söyleyeceğim dilersen özelden de mesaj atabilirsin bana Ama senin aynısını yaşadım ben o yüzden dolayı diyorum ki sana kaç kurtar kendini bak Kaç Kurtar Başka çaren yok
Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı. Altlı üstlü oturmak facia ya. Bırak onu çık evine niye bekliyorsun ana kuzusunu. Elini kolunu sıkar kadınanyeter bunun gücü sümdük
00 YorumlaBu durum evliliği zorlayabilir ama iletişim, sınırlar koymak ve eşinle birlikte çözüm üretmekle başa çıkılabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
5 ayKoca hatalı ve anlayışsız. Tek taraflı bakıyor meselelere.
01 Yorumla
Soran5 ayHep ben suçluyum kafa yapısını hareketlerini değiştirmesi gereken kişi hep benim onun gözünde ben anlamıyorum ben kafamın dikine gidiyorum adam anneme saygısızlık yaparsan boşanırım demeye kadar getirdi lafı ya
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 ayEvli biri olarak eşin adına ben utandım. Nedir lan bu popo göte yaşam
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Bence bi saniye düşünme o adamdan bi halt olmaz, keşke hiç evlenmeseydin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayAile apartmanında oturan erkekler Genelde ailesi tarafından yonetilir ve eşini ezdirir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayMaalesef sevgi diye bir şey kalmamış onda seni sevse böyle yapmaz elma aldım attım eve der gibi yapıyor bir eşya gibi davranıyor Bu maç çoktan bitmiş bir dakika durma ayrıl daha fazla işkence çekme bundan sonra adam olmaz koca olmaz bu saatten sonra bu iş düzelmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 aySekteye uğrar sorunlar getirir ve bosanmay gelebilir çünkü mudehale olur yasantiniza
00 Yorumla
5 aySizin evlilik zaten kafada bitmiş, aile üzerine aile kurmuşsunuz, siz ne yapmışsız böyle?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Biraz sıkıntılı olur anneme çık şunu yap bunu yap gibi falan olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat