Herkese merhabalar arkadaşlar dul olmak utanılacak bir şey mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
5 ayBende dulum , neden utanalım ki bundan, her şey insanlar için , anlaşamamışım boşanmışım ayıp bir şey mi günah bir şey mi , biz de bu durumda olmak istemezdik ama nasipten öte yol yok demişler
137 Yorumla- 5 ay
Orası öyle tabi ama ne bileyim
- 5 ay
Hiç böyle düşünme , insanım başına her şey gelebiliyor, bize kadar ülkede utanç verici ne kişiler ne olaylar var , tek ayıbımız bu olsun
- 5 ay
Evet haklısınız
- 5 ay
🙋🥰❤️
- 5 ay
:*
- 5 ay
Dert etme ablanı dinle ne güzel yazmış maviş
- 5 ay
Sağ olsun
En İyi Cevaplar
5 ayYa hayır tabii ki utanılacak bir şey olur mu üstelik yani böyle dul diye bir ayrım içerisinde bulunmak doğru bir şey değil şimdi bir kadının örnek veriyorum eşi vefat etmiştir örnek veriyorum evliliği kötü gitmiştir ayrılmak durumunda kalmıştır yani bu kötü bir şey değil ama şöyle söyleyeyim özellikle psikolojik olarak sorunlar yaşayan ve sürekli ilgi bekleyen bazı ayrılmış kadınlar ya da sürekli olarak nasıl diyeyim içindeki duygularla çok fazla dışarı vuran kadınlar yüzünden Sanki diğer ayrılmış kadınlarla böyle o yolun yolcusuymuş tavrında sergileniyor ama doğru bir yaklaşım değil insanları ayrıldıklarına göre değil karakterine göre ve vicdanına göre değerlendirmek gerek O yüzden kötü bir şey değil sadece şöyle söyleyeyim toplumda bir kısım bazı hatalar yapıyor örnek veriyorum ayrılmış kadınların birçoğu aşırı rahat bir hayat yaşıyor ondan sonra diğer ayrılmış kadınların hepsine bu gözle bakılıyor ne yazık ki bu da toplumun önyargılarından bir tanesi
03 Yorumla- 5 ay
Çok haklısınız teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim
- 5 ay
😊
5 ayEşinden boşanmış olmak utanılacak bir şey değil. Utanılacak olan, sevilmediği yerde kalmak, değersiz hissettiği bir hayata sırf “el âlem ne der, ben boşanırsam ne yaparım” diye katlanmak. Bir evliliğin bitmesi başarısızlık değil, bazen hayatta verilen en dürüst karardır.
Ben bir şey kaybetmedim; kendimi seçtim.
Kırıldım, yoruldum ama cesaret ettim demektir.
Asıl güç, mutsuzluğu süslemek değil, ondan çıkabilmektir.
Utanılacak olan boşanmış olmak değil, kendine ihanet etmektir. Dul kavramı, cesaretinden dolayı sevilmedi yerde durmayana yakıştırılacak bir sıfat değildir.41 Yorumla- 5 ay
İnsan üzülüyor düşünüyor neden diye
5 ayYani ne alaka dicem de. Utanmak kişinin kabahatleri ve ahlaksızlığı doğrultusunda ortaya çıkan bir duygudur. Dinimiz bile haklı olduğun konularda boşanmayı hak görmüştür. Kaldı ki bir kadının ya da erkeğin evlenmeden sayısız ilişkiler yaşaması utanılası bir durum. Bende boşandım, namusumda evlenmiştim ve aldatıldığım için ağır sebeplerim yüzünden boşandım. şimdi ben neden utanayım onu anlamadım. Hayatıma da kimseyi almamıştım boşandıktan sonra işten eve evden işe. Seneler geçti ve şuanda namusumla sevdiğim adamla evlilik yolundayım ve nişanlıyım dinen de evliyim. Bence sayısız ilişkilerde kucaktan kucağa atlayanlar utansın bizi yargılamadan önce.
03 Yorumla- 5 ay
O kadar haklısınız ki umarım çok mutlu olursunuz
- 5 ay
Hak eden herkes mutlu olsun dilerim çok teşekkür ederim
- 5 ay
Amin rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Biz Berk ve Şenay 💫 Dul olmak utanılacak bir şey değil, hayatta başına gelen bir durum sadece; boşanmak, eşini kaybetmek… Hepsinin arkasında kocaman hikâyeler var 💔✨ Toplumun etiketleri seni tanımlamaz, sen kendi hikâyenin sahibisin. Utanman gereken sen değilsin, seni yargılayanların dar bakış açısı 😉 Gücünü unutma, yalnız değilsin 💜
121 Yorumla- 5 ay
Çok teşekkür ederim
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayNe demek, iyi ki yazdın 💜 Senin hikâyen çok değerli, unutma lütfen 🌙✨
- 5 ay
😊😊
- 5 ay
Neden oyle olsunki
- 5 ay
@Serkan98144 ya dul olmak ayıp degıl insan olmamak ayıp
- 5 ay
@yaralım43 herkes dul olupta evlenen bir çok kişi var
- 5 ay
@Serkan98144 evlensın ya ona bırsey sozum yok mutluda olsun ınsan olmamak ayıp bence bazıları ınsanlıktan nasıp alamiyor
- 5 ay
@yaralım43 aynen öyle tebrik ediyorum sizi
- 5 ay
@Serkan98144 evet serkan sagol allah razıollsun
- 5 ay
Kac yasindasin
- 5 ay
Ben 34 yaşındayım
- 5 ay
Rica ederim
- 5 ay
Öyle olmuş cidden
- 5 ay
Uyudunmu
- 5 ay
Hayır
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
87
Cevap
212Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 5 ayneden olsun
01 Yorumla- 5 ay
Olabilir insanlar düşünür
- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
5 ayHayir degil kimse bosanma kafasi ile evlenmez eger akli basinda ise tabi ama hayat bu eskilerin bir sozu ver ayni eve girmedikce ayni tabaktan yemedikce huyunu anlamiyorsun flört iken en ilgili en kibar en enn enb yanlarını gosteren biri evlenince tam tersi olabiliyor nasil olsa artik benim ya kafasi ile aslinda bosanmalarin en buyuk 3 nedeni var Türkiye de ailelerin iliskilerin icinde olmasi, evlenince aslinda hala sevgili oldugunuzun unutulmasi sevgili nedir sevdigin kisidir (cocuklar vs hayat telaşı girince hepten arka planda kaliyor) ve maddi sikintilar bu sebeple bitiyor canim turkiyem de evlilikler kadin evlenince es oluyor cocuk olunca anne aslinda bir kadin olduğu unutuluyor benden bu kadar utanma seni o raddeye getirip kendinden vazgirecek utansin olum harici tabi🙏
11 Yorumla- 5 ay
Çok güzel ve doğru yazmışsınız
Utanması gereken açık kapı olarak görüp kullanabileceğini düşünen zihniyettir..
Dul kocası ölene denir. Sağ iken ayrılan bekardır bu ara da..
51 Yorumla- 5 ay
Teşekkür ederim
Toplumumuzda "dul bayanlar" diye bir ayrım var ve bu kadınlara sürekli ayıplanarak bakılıyor , bekarların gözü hep "dul" kalmakla korkutuluyor. Buna benim ailem de dahil. Klasik Anadolu kitlesi, artık iğreniyorum... Ben utanılacak hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Her insanın hayatına bir yere girer biri çıkar. Bir yuva kurar , eşi vefat edebilir. Anlaşamaz ayrılabilir... Her insanın başına her şey gelebilir buna "dul" ya da farklı ya da yakıştırmalar yapmak cidden ayıp ya. yakışmaz..,
41 Yorumla- 5 ay
Farklı insanlar çok var o yüzden
5 ayBuna kötü gözle bakanlar aynı zamanda defalarca nikahsız ilişki yaşamış onla bunla zina yapmış kişilere laf etmezler ama şerefiyle namusuyla helalinden ilişki yaşayıp bitirmiş insanlara aşağılık gözüyle bakarlar genelde
birde bakire takıntılı, kadını sadece mal olarak kullanılmış atılmış iğrenç zihniyeti olalar böyle görenler oluyor
çoğu zaman yani
istemediğin mutsuz ve hasta eden evlilikte kalmak asıl sorun
21 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle katılıyorum
Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Değil tabii ki, aslında dul diye bir şey kalmadı, eskiden galiba kimlikte yazıyordu ama şimdi yazmıyorlar, eskiden insanlar mecburen mutsuz, berbat ilişkide devam ediyordu şansı olmadığı için ama şimdi herkes ayakları üzerinde durabiliyor, ayrıca şu an boşananlar evlenenlerden daha fazla nerdeyse.
13 Yorumla- 5 ay
Evet boşanma oranı arttı baya
- 5 ay
Maalesef
- Aile & Toplum konusunda 692 cevap paylaştı.
5 ayYok ben evlenip boşanmış kişilere utanarak değil sebebine bağlı olarak gururla bakıyorum, kimisi şiddete, kimisi ihanete baş kaldırıp yıkmış bütün duzeni gayet de takdir ediyorum yani , aman yuva yikilmasin diyerek çocuklarının o mutsuz ailede büyümesine de göz yummamış daha ne yapsın bu kadın 💛
11 Yorumla- 5 ay
Çok doğru
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Değil, niye utanılacak bir şey olsun ki?
Esas çoluk çocuk gibi sebeplerden dolayı mecbur kalmadıkça istemediğin biriyle yalandan evliliği yürütmek utanılacak bir şey.Anlaşamadığın insanla evliliği bitirmek son derece normal bir şey, bir sorun yok.
11 Yorumla- 5 ay
Haklısınız
5 ayBenim gibi birinden böyle bir cevap beklenir mi bilmiyorum ama :D
Meryem suresi 16. - 17. ve 18. Ayetlerinden de örnek alıp iffet ve namusunu koruyup Allah a sığınan biri olabildikten sonra, Evliliğin farz olduğu kadar boşanmakta yasal olan bir şeydir.
Belki hayırsız, alkolik, zampara, kumarbaz, evine ailesine önem vermeyen geçimini sağlamayan, ya da daha aşağılık birinin tatlı sözlerine kandı tuzağına düştü...
Sonuçta Yaşadığımız dünyada her şey insanların başına gelmesi için tasarlanmış iyi ya da kötü şeylerden ibaret ve sınav dünyası...
Utanılacak şey varsa boşandıktan sonra yolunu sapıtmaktır diye düşünüyorum :)01 Yorumla- 5 ay
Çok teşekkür ederim
5 ayDar kafalı ve küçük insanların toplumda yaratmaya çalıştıkları saçma bir düşünce şekli. Özellikle bayanlar tarafından oluşturulmaya çalışıla saçma sapan şeyler.
Dul erkek ne kadar normal sa dul kadın da o kadar normal. 😊😊 böyle saçma sapan düşünceleri olan insanlardan uzak durmamı tavsiye ederim.011 Yorumla- 5 ay
Peki o zaman teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim. Unutma sen değerli bir kadınsın ve senin kıymetini bilecek erkeklere sana yaklaşmaları için cesaret vermeni tavsiye ederim 😊😊
- 5 ay
Sağ olun
- 5 ay
Rica ederim 😊😊 kaliteli erkekler dul gibi şeylere takılmaz. Kaliteli bir bayan olup olmadığına bakarlar. Kaliteni artırırsan kaliteli erkeklerde sana yanaşır 😊😊
- 5 ay
Çok doğru
- 5 ay
Ayrıca olumlu düşünüp evrene olumlu düşüncelerini gönderirsen her şey olumlu olur 😊😊
- 5 ay
Evet aynen öyle katılıyorum
- 5 ay
😊😊😊 o zaman size iyi akşamlar diliyorum efendim 😊😊
- 5 ay
Teşekkür ederim iyi geceler
- 5 ay
😊😊😊😊
- 5 ay
:-)
Olur mu öyle şey kardeşim. Toplumun seni ittiği yer harzaman yanlıştır. İnsanlar tarafından dul olmak pek iyi karşılanmaz. Mesela bir etkinlik olur özellikle erkekler için bu daha çok geçerlidir o etkinliğe çağrılmaz Çünkü herkes eşiyle gider. Ya da insanlar seni eşiyle ya da akrabaları ile tanıştırmaktan çekinirler bu toplumsal bir tepkidir. Tabii bu söylediklerimi genelleme yaparak söylüyorum. Dul olmak Utanılacak bir şey değil sadece Hayat macerasında yeni bir şey daha tecrübe etmektir. Eğer utanarak başınız önde gezerseniz kendinize büyük bir kötülük yapmış olursunuz.
01 Yorumla- 5 ay
Toplum baskısı işte
5 ayBu nasıl bir soru, yanlış mı okuyorum diye şaşırdım. Dul ve utanç yan yana birlikte ne alaka dedim. Dul olmanın nesinde ne var ki? Dulsak duluz işte. Traktörlerin pullukları olur. Aklımda bir tek o canlanıyor. Dulluğumdan niye utanayım be :D Acayip ya.
09 Yorumla- 5 ay
Toplum sayesinde
- 5 ay
Sen kabile topluluklarının her lafına bakıyor musun? Ellerinde mızrakla geyik avlamaya çalışan yerli kabilelerin ne söylediği önemli mi? Afrikalı biri sana laf attı diyelim, önemi var mı? Ölüp yok olup gidecek 10-20 yıl sonra hepsi zaten.
- 5 ay
Kafama takarım
- 5 ay
:D hiç güleceğim yoktu. Boş şeyler bunlar. Aklına bilimsel, kültürel, sanatsal şeyler tak lütfen. Evrimini tamamlamamış beceriksiz habeş maymunlarının nesini kafana takıyorsun ki. Rahatla biraz, öyle bir şey yok. Dul olmanın lafı mı olur hala anlamıyorum. İnsanlar evlenir boşanır. Eşlerimiz bir gün var yarın yok. Bu gün seven yarın aldatır. Hayatın bir garantisi var mı ilişkilerinin garantisi olsun. Onu tanıdıkça seviyorsan devam edersin. Onu tanıdıkça sana zarar veriyorsa ayrılırsın. Sonsuza kadar sürmez ki hiç bir şey. İyisi var kötüsü var sonuçta. Buna sen karar veremezsin ki. Karşında ki insandan sen sorumlu değilsin ki. Adam var yaşar, adam var ölür. Sen mi karar vericen? Akıllı sanıyorsun canım çıkıyor mesela. Ömrünün sonuna kadar bir aklı kıt bir dengesizi mi çekicen.
- 5 ay
O kadar doğru ki
- 5 ay
Yani.. tabi ki doğru. Niye kendini üzüyorsun ki. Senin suçun ney? Sen 91 lisin sanırım. Eğer öyleyse aynı yaştayız. Bırak dert etme lütfen ya. Ya bu toplum çürük, bozuk içinden bir tane doğru düzgün adam zor çıkıyor zaten. Sen bunlarla kendini niye üzüyorsun ki. Biz başkalarından sorumlu filan değiliz. Acayip acayip insanlar birleşmiş topluluk olmuş içlerinde ne ahlak var ne sevgi var ne güvenilecek bir yönleri var. Bunlarla bir yere varamayız ki biz. Bilim, sanat, sağlık gibi bize ve geleceğimize anlam kazandıran, değer aşılayan şeylere odaklan lütfen. Bu topluluk çürümüş zaten. Bir kere başkaları yüzünden üzülmüşsün bir kerede daha kendini başkaları yüzünden üzme artık.
- 5 ay
Çok teşekkür ederim sağ olun
- 5 ay
Daha iyi hissetmenize yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
- 5 ay
Evet teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayDul olmak utanılacak bir şey değil. Herkesin hayatı farklı ilerler, kimimiz bazı şeyleri erken yaşarız, kimimiz geç. Bu bir eksiklik ya da ayıp değil, sadece yaşanmışlık. İnsan yaşadıklarıyla olgunlaşır, şekillenir. Önemli olan geçmişten ne aldığın ve kendine nasıl bir yol çizdiğindir.
01 Yorumla- 5 ay
Ders çıkartmak çok önemli
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yo niye olsun. aslında toplum bunu umursamıyor yani ne gurur duymanı istiyor ne üzülmeni. milletin umru değil bu. ama tabi su eksisi olur. toplum 1 seni artık rahat kategoriye koyar ki oyledir. artık aman bakireyim aman masumun aman temiz düzgün kızım ayyy o yasak bu saatte eve gidemem tek binemem arabaya vs ler işlemez. 2. cinsel niyeti olan özgürce sana yürür söyler bile. ne ki yani bu der. olan bişeyden mi utancam der. bekaret kaygında yok der. 3 4 dahada var ama temelde bu 2si.
03 Yorumla- 5 ay
Hoş olmayan şeyler
- 5 ay
Aynen
Medeni durumunuz sizin dürüstlüğünüzü, zekanızı, kalbinizin iyiliğini veya yeteneklerinizi belirlemez. Ayrıca bu hayattın getirdiği doğal bir süreçtir evlendiniz olmadı ayrıldınız ya da bir kayıp yaşadınız dul kelimesi gerçekten itici bir kelime lütfen demeyinde yakıştırmayında dul degil bekar bir birey
01 Yorumla- 5 ay
Peki çok teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayKesinlikle değil , hayatın olağan durumları içinde. Bu durumda olmanın sebebi çoğu zaman üzüntü ve sıkıntılara bağlı olsada içinde var olduğunuz durum utanılacak bir durum değil. Bilakis çok doğal görülmesi gereken bir durum. Sizi bu konuda üzen söylemler mi oldu?
025 Yorumla- 5 ay
Hayır olmadı sadece merak ettim sordum teşekkür ederim
- 5 ay
Olmamış olmasına sevindim. Rica ederim. Güzel bir gün geçirmenizi dilerim 🌷
- 5 ay
Çok teşekkür ederim sizin de her şey gönlünüzce olsun
- 5 ay
Rica ederim. Bende size çok teşekkür ederim 🌷
- 5 ay
Ne demek rica ederim
- 5 ay
🌷🌹🌷
- 5 ay
😊
- 5 ay
Merhaba, akşam burada olduğunu bilmiyordum , güzel tebessümünü görünce sevindim ama , buraya bıraktığın zaman göremediğim için üzüldüm. Nasılsın? 🌹🌹
- 5 ay
Hiç önemli değil ben iyiyim siz nasılsınız
- 5 ay
Teşekkür ederim 🌷. İyi olmanıza sevindim. Bende iyiyim teşekkür ederim. Geceniz güzel geçiyordur umarım.
- 5 ay
Güzel geçiyor
- 5 ay
Güzel geçiyor olmasına sevindim. İşten dışarıdan vb. mi geldiniz , ya da kendinize zaman ayırabildiğiniz zaman dilimi mi bu saatler oluyor?
- 5 ay
Gündüzleri telefona bakmam kendime zaman ayırıyorum gece uyumadan önce buraya bakıyorum
- 5 ay
Anladım, güzel tercih. Gününüz çok yorucu geçmemiştir umarım.
- 5 ay
Yok iyiydi
- 5 ay
İyi olmasına sevindim. Konuşmak istediğiniz, düşündüğünüz , birşeyler var mı?
- 5 ay
Yok teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim 🌷
- 5 ay
:)
- 5 ay
😊 Ne güzel nezaketli ve düşünceli bir insan oluşun 🌷🌷
- 5 ay
O sizin güzel görüşünüz
- 5 ay
Gönül hoşnutluğundan gelen bir tebessüme oldunuz vesile,
Bir tevazu ile önce kondu gönlüme,
Sonra gelip, bir çiçek oldu açtı yüzümde.
Gözlerimin görüşünü, görmeden güzel bilen
Nezaket ile tevazuyu yoldaş eyleyen
Benliğini, gönlünü ve gözlerini
Nice güzelliklere saray eyleyen
Güzelliği zarafet ile bir eyleyen.
Gönül gözü güzel gören.
Dimâsı güzel düşünen
Ey gül i güzide
Olmasaydı bu güzellikler
Olur muydu güzel görüşler. - 5 ay
😊😊 çok teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederimm 😊🌷🌷
- 5 ay
😊 :)
- Aile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı.
5 ayDul kadinin utanilacak hicbir seyi yok. Aksine onlara destek olunmasi gerekir. Herkes insan sarrafı yahut cok iyi bir gozlemci degil dolayısıyla karşısındakini cok iyi taniyamayabilir. Kaldi ki dul olma hali yalnizca uyusmazliga bagli bir yol ayrimiyla da sınırlı değil.
01 Yorumla- 5 ay
Tabii ki
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Dul olmak utanılacak bir şey değil anlaşamayıp herkes boşanabilir veya eşini kaybedebilir bazı karaktersiz cahil insanlar bunu abartabiliyor takma kimseyi
21 Yorumla- 5 ay
Teşekkür ederimm
Gizli Üye(30-35)5 ayÖnce dul eşi ölene denir bu biirr
İkincisi eşinin ölmüş olması takdiri ilahi bunda utanılacak bir şey yok 👍
Asıl utanması gereken evlenmeden karı koca hayatı yaşayan kişiler.
Not evlilik için bakire kız istiyorum çünkü bakirim.
03 Yorumla- 5 ay
Ben boşanmış olunca da dul diye biliyorum onu sordum teşekkür ederim
Cevap sahibi5 ayOda utanılacak bir şey değil. Evlenmeden yapanlar utanmıyor sen niye utanasin?
- 5 ay
Aynen öyle
Dul dediğimiz şey aslında kocası vefat edene denilir. Boşanmış kadına dul denmez. Bekar kadın denilir. Dul olmakta senin elinde olan bişey değil.
11 Yorumla- 5 ay
Peki o zaman teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 779 cevap paylaştı. Türkiye'de dul kadın olmak eziyet verici bir durum kimse seni sevmiyor etrafında istemiyor. yalnız yaşasan laf oluyor, ailenin evine dönsen sığamıyorsun, arkadaşların bile eskisi gibi samimi olmak istemiyor, olanların da eşleri istemiyor zaten…
01 Yorumla- 5 ay
Maalesef
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayDünya üzerinde ne ilk boşanan ne de son boğanan değildir insan oğlu.
Ama dul olmak başka bir şey boşanan çiftlere boşanmış diyoruz, dul ise eşi vefat edenlere kullandığımız tabirdir utanılacak bir durum yok.
03 Yorumla- 5 ay
Teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim.
- 5 ay
u 5 ayDul derken? Kocan mı öldü? 😕 doğrusu boşanmış hatta 'bekar' yazıyor kimlikte. Utanılacak bir şey olarak düşünenlerin cehaletiyle uğraşılmaz bu devirde.
13 Yorumla- 5 ay
Yok ölmedi boşandım ben
- 5 ay
O zaman dul denmiyo
- 5 ay
Ben öyle alışmışım
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Dul kelimesi bile saçma geliyor ban sen bekarsın geçmişinde bir evlilğin olmuş sadece. Sırf birisi ile yaşadın ilişkiye girdin diye dul diyeceksek ülkede bekar kadın kalmaz.
15 Yorumla- 5 ay
Orası öyle tabi
- 5 ay
Sağ olun destek için
- 5 ay
5 aySeni utandıran toplum muhitinden çık. Normal bulan medeni insanlarla doldur hayatını
23 Yorumla- 5 ay
Geri kafalı çok var
- 5 ay
Sen onurlu bir insansın, sen utanç duymadıktan sonra onlar kendi küçük beyinleri kadar küçük dünyalarında kalsınlar
- 5 ay
Çok haklısınız
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Dul olmak, suçlu olan taraf için utanılacak bir şey. Suçsuz olan için değil.
Hakimin gerekçeli kararına bakarak hangi tarafın utanması gerektiği anlaşılabilir.01 Yorumla- 5 ay
Evet haklısınız
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Dul kelime anlamı itibariyle negatif bir kelime. Onun dışında boşanmak artık normal bir hal aldı. Evlenmek ne kadar normal ise boşanmak da o kadar normal. Zaten insan en az bir kere evlenmeli ki boşanabilsin ve özgürlüğün kıymetini bilsin 😄
01 Yorumla- 5 ay
Çok doğru
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Değil gayet anlaşılır bir durum. Ama bizim ülkede çok yadirganiyor. mutlu olsa, dul güzel giyinse , biriyle normal sohbet etse hemen anlam yükleniyor. Medeni bir tavır değil asla..
01 Yorumla- 5 ay
Ne yazık ki öyle evet
Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı. Dul olmak utanılacak bir şey değildir.
Her kes bir nedenle hayatına evliyken bir şekilde tek devam edebilir
Kendi başına yetebiliyorsan da gurur verici bir şey de olabilir.05 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- 5 ay
Peki
- 5 ay
Yok
5 ayDeğil ama bizim toplumda özellikle kadın için utançmiş gibi algılanır. Evli bekar her erkeğin pis f. nt. z. lerine alet olursun. Kültür ve din kokuşmuşluğu var ülkede dul kadın olmak kötü değil.
01 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
5 ayYavrum niye utanasın? Utanılacak neler var ülkede. Normal bir durumdan utanmak tuhaf evet. Dul arkadaşım yaşça küçük bekarka evlenmişti. Kadın bilinçliydi ve mutlu
03 Yorumla- 5 ay
Ne bileyim ya
- 5 ay
Birara akıllara zarar bir dizi vardı. 14 15li yaşlardaki Cocuk gelin dedesi yaşındaki kart adamla evlendirildi. Adamın nefesi yetmedi öldü. Kız bu yaşımda dul kaldım diye ağlıyordu. Aklıma onu getirdin Allah etmeye🤢🤮
- 5 ay
Evet ya çok kötüydü
- Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
5 aySaçmalamayın. Neden utanılacak bir şey olsun. Herkesin evliliği iyi gidecek diye bir şey yok. Kötü giden evliliğe katlanarakta kimse bir şey elde edemez
01 Yorumla- 5 ay
Orası öyle evet
- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
5 ayutanılacak 1 şey değil
fakat dikkatli ol açık kapı hesabı ağına düşürmek isteyen çok olur
kim ne derse desin ne vaad de bulunursa bulunsun evlenmeden sakın kimseye verme
01 Yorumla- 5 ay
Sağ olun
5 ayLezbiyen arkadaşım oldu iş yerinden erkek gibiydi cidden saç tıraşı bile erkek gibiydi gibiyim vs zaten erkek arkadan bakınca sohbet muhabbette acaba pasif erkek mi dediğim olmuştu Gay arkadaşım da oldu o kadın gibi takılıyordu bize gece kendimi kadın olarak gördüm pembe mavi elbise vs diye anlatırdı 😂
01 Yorumla- 5 ay
Baya iyiymiş
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
5 ayYok canım niye olsun ki. Evlenmeden herşeyi yapmak herkesin hakkı. Ama tutupta herşeyi yaşayan son demde kendine baktiracak ariyor ise ben ona oro spu alana da ala gav vat diyorum.
05 Yorumla- 5 ay
Farklı insanlar
- 5 ay
İ m not understend
- 5 ay
Yani çok değişik insanlar var demek istedim
- 5 ay
Değişik? Olması gerekenden farkli. Var. Hemde hiç azımsanmayacak kadar çok. Hayat ortak paylaşmayi aynı dilde dürüstçe yapabilmektir. Dul olma halinin gerekceksi onemli. Şerefsizin biri ise seni o duruma getiren utanacak sen degilsin. O şerefsiz utanmali. Ama sen aynı hatayı tekrarlıyor isen işte orada oturup düşünmelisin.
- 5 ay
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Toplumu rahatsız etmeyen bir davranıştan dolayı insan medeni halinden utanmamalı. Bazı insanlar sadece ulaşamadıkları şeyleri kötüleyebilir, onları görmezden gelmek en iyisidir.
03 Yorumla- 5 ay
Haklısınız
- 5 ay
;)
- Aile & Toplum konusunda 495 cevap paylaştı.
5 ayNe için utanılacak bir şey olsun ki?
Evlenmek nasıl bir kararsa
Boşanmakta bir karar
Kimseyi ilgilendiren bir durum değil
Şahsını ilgilendiren bir şey03 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- 5 ay
Evet
- 5 ay
Teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı. Niye utanılacak durum olsun ki evlilik kadar boşanma da hak ve herkes bir şekilde hayatını yaşamaya çalışıyor ki buna gelinceye kadar utanılacak o kadar çok şey var ki
01 Yorumla- 5 ay
Tabi evet
Bekarsin dul ne demek ya kendinize yaftalamayin şöyle şeyler
31 Yorumla- 5 ay
Tamam teşekkür ederim
Hayır değil. Bu da evlenmek gibi normal bir şey. Herkesin başına gelebilir. Kimsenin eşinin yaşayacağının garantisi yok.
13 Yorumla- 5 ay
Çok haklısınız
- 5 ay
Boşanmak ise kast ettiğin. Yine utanılacak bir şey göremiyorum. Sonuçta anlaşamamak da olabiliyor. Hepsi hayatın bir parçası. Boşanmış bir kadın olarak hiç bir şekilde utanmıyorum. Evlilikle statü kazanamadığım gibi ayrılıkla kaybedecek değilim. Bunlar boş insanların kıskandığı için utanmamız gerektiğini hissettirdiği şeyler yüzünden konuşuluyor böyle. Ama onlarda adamı boşayacak cesaret olmadığı için bunlar. Cesareti olanı linçlerler.
- 5 ay
Katılıyorum
5 ayO. pu olmak utanılacak bir şey görmüyorlar. Ona bakacak olursan onlar utansın senin durumun normal bir durum nesinden utanacaksın ki anlamadım
13 Yorumla- 5 ay
Sadece merak ettim sordum
- 5 ay
Anladım senin utanılacak durumun yok. Yani sadece genel alğılar böyle maalesef
- 5 ay
Evet maalesef
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 ayBoşanmak da evlilik kadar normal şeyler o yüzden sorun etmeyin kadının dul olması zor da erkeğin dul olmasına Kimse laf etmiyor
111 Yorumla- 5 ay
Zor şeyler
- 5 ay
Gerçekten zor
- 5 ay
Aynen ya
- 5 ay
Başında böyle bir sorun mu var
- 5 ay
Hayır yok
- 5 ay
Sadece soru olarak aklınamı geldi
- 5 ay
Aynen
- 5 ay
Mesleğin nedir
- 5 ay
Çalışmıyorum
- 5 ay
Tadını çıkar
- 5 ay
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı. Hayır değil insanlar boşanabilir eşleri ölebilir normal
11 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle katılıyorum
Aile & Toplum konusunda 504 cevap paylaştı. Hayır tabiki, çevremde işim gereği çok boşanan insan var, evlenmek ne kadar doğalsa boşanmak da öyle
11 Yorumla- 5 ay
Çok teşekkür ederim
Hayır değil. Ama hayatta yeniden yol almak istediğinde önüne engel teşkil edebiliyor. Bu da öyle söyleyenlerin kendi bakış açısı.
01 Yorumla- 4 ay
Maalesef öyle çok haklısınız
- Aile & Toplum konusunda 341 cevap paylaştı.
5 ayDul olmak utanılacak bir şey degilde bazı dulların yaptığı hatalar dullara kötü gözle bakılmasına sebep oluyor. kurunun arasında yaşta yanıyor
01 Yorumla- 5 ay
Maalesef öyle
5 aydegil neden olsun hayatta herkesin başına heran her şey gelebilir kimse bilemez dulluktan evlilikte bekarlıkta normal insani durum
01 Yorumla- 5 ay
Haklısınız evet ya
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Asıl bunu sormaktan sormaktan utanır insan evlenmek utanılacak bir şey mi ki boşanmak utanılacak bir şey olsun bir kendinize gelin
03 Yorumla- 5 ay
Ülkemizde sıkıntı
- 5 ay
Orası öyle tabi
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayNormalde değil ama bizim toplumda erkeklerde dul kadın aranıyordur, kadınlarda da kocamızı elimizden alır düşüncesine sahip insanlar hala var.
03 Yorumla- 5 ay
Çok değişik insanlar var
- 5 ay
Öyle maalesef. Sorsan herkes ahlak abidesi ama ahlaksızlığın haddi hesabı yok.
- 5 ay
Öyle
5 ay
Dul olmak. nedrn kotu ve utan verici olsun ki anlasamadigin adamla boşanırsin hapis olacak degilsin ya evde01 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
5 ayNikah kıyıp sonra ayrılmak neden ayıp olsun, bana kalırsa tabi ki herkesin kendi hayatı ama nikahsız her haltı yemek çok daha ayıp.
01 Yorumla- 5 ay
Çok doğru
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hayır sanmıyorum halam 4 kez evlendi 🥲 ama hepsi de babannemin ısrarı ve kız kardeşinin ısrarı ile olmuştu
04 Yorumla- 5 ay
Üzüldüm ya umarım mutludur
- 5 ay
:(
5 ayKS sorarsan o iş zor...
Cevaplar bir idea dünyasında yaşıyormuşlarcasına verilir KS de...
01 Yorumla- 5 ay
Herkesin fikri sağ olsunlar
Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Ne alakasi var olmuyorsa ömur boyu o evlilik elbette surmuyecek erkek icinde ayni kadin içinde ayni
014 Yorumla- 5 ay
Elbette
- 5 ay
Çok teşekkür ederim sizin için de hayırlısı olsun
- 5 ay
Rica ederim
- 5 ay
😊
- 5 ay
Öyle içimden geldi
- 5 ay
Gülümsedim
- 5 ay
Evet
Gizli Üye(30-35)5 ayYabancılarda dul kalmak iki farklı durum, resmi belgelerde eşin ölüp dul kalırsan widow/widover terimi kullanılırken, boşanırsan divorced terimi kullanılıyor, şimdi al bu bilgiyi ne yaparsan yap 😂
01 Yorumla- 5 ay
Çok teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Neden böyle düşünüyorsun seni bu düşünceye iten sebep nedir, dul olmak utanılacak bir şey değil, Herkesin başına gelebilecek bir olaydır
09 Yorumla- 5 ay
Merak ettim sordum
- 5 ay
Doğru
- 5 ay
Peki
- 5 ay
Teşekkürler
- 5 ay
İyi geceler
Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. Bir sevgilin var ve ayrıldın utanılacak bir şey mi evlendin ayrıldın aynı şey niye utanılsın ki
03 Yorumla- 5 ay
Sevgililik ve evlilik arasında çok fark var
- 5 ay
Anladım peki
5 ayUtanılacak bir şey değil de bazı 4bazalar bunu cinselleştiriyor
11 Yorumla- 5 ay
Maalesef ki öyle
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
5 ayAçıklaması güç olabilir belki ama çekinilecek bir tarafı hiç yok dul olma sebebin sen değilsen.
15 Yorumla- 5 ay
Anlaşamama olunca
- 5 ay
Ortada çocuk yoksa veya karşı taraf da evlilik görüp geçirmişse şans artar tabii.
- 5 ay
Çocuk yok neyseki
- 5 ay
Çok büyük avantaj. Hoş yeri gelir niye çocuk yok kısmına takan da çıkar.
- 5 ay
Çıkıyor
Neden insanlar bilerek mi dul kalıyor kim ayrılmak ya da eşini kaybetmek istiyor
13 Yorumla- 5 ay
Haklısınız evet
- Devamını Gör (239)
Devamını Gör(284)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri