Reglken mide bulantısına ne iyi gelir? ↗ 🌺
Adet olmak utanılacak bir şey mi?
Reglken mide bulantısına ne iyi gelir? ↗ 🌺

Bence utanılacak bir durum değil. Ancak kişiye de bağlı bir durum olarak düşünüyorum herkes söylemek istemez çekinebilir. Sonuçta herkesin yapısı bir değil hani bakış açısı aynı değil çekingen insanlarda var.
Aslında ayıplanan adet dönemi değildir.
Ayıplanan kadındır !
Toplum kadını hep ayıplar.
Kadın çocuk doğurur kilo alır ayıplanır , zayıf olur yemiyor diye ayıplanır.
Erken evlenir erken evlendi diye ayıplanır, 20lerinde evlenir okurken ne evlendin diye ayıplanır. 30 larında evlenir geç kaldın diye ayıplanır.
Kadın kapalı giyinir cemaatçi derler , kadın açık giyinir teşhirci denir gene ayıplanır.
Kadın güzel olmalı derler makyaj yapar badanacı derler ayıplarlar , doğal gezer az makyaj yap diye gene ayıplanır.
Spor ayakkabıyla gezer ayıplanır, toplumuyla gezer gene ayıplanır.
Okur çalışır evinde otur diye ayıplanır , evde oturur evde oturup koca eline mi bakıcam diye gene ayıplanır.
Kadın fikir üretir düşünceleri küçümsenir ayıplanır, karışmaz ne karışmıyorsun saçı uzun akli kısa diye gene ayıplanır.
Kadın evde birşeyleri tamir eder erkek işine mi soyundun derler erkekten bekler herşeyi de bekleme bir ise yara denir.
Kadın adet olur iyyy gizle bunu derler.
Bizde kadınlar olarak onlara ' Kendi işinize bakın. ' diyelim.
Bizden rahatsız oluyorsanız verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gurur duyarız. Bizi ayıplamaya yuhalamaya devam edin. Sizlere rağmen toplumun her alanında kendimizi göstermeye , parlamaya devam edeceğiz !
Tabii ki hayır adet olmak son derece normal bir döngü. Tıbbi karşılığı regl yani.
Bu döngü olmasa bugün hiçbir insan var olamayacaktı. Bu bilinçle yaklaştığımızda ne kadar mucizevi bir olay olduğunu görüyoruz aslında.
Kaba bir tabir ise özür dilerim ama erkeğin boşalması ayıp sayılmazken kadının adet olmasının ayıplanması anlamsız ve saçma. Ancak şöyle bir durum var, aslında ayıp olan kadının bu durumu değil erkeğin kadına özel bu hali duyması veya görmesi. Özellikle de namahrem erkeklerin. Tabii hesaba katılmayan bir durum var, kadının bu durumda yaşadığı sıkıntı. Oysa erkek bunu bilse daha anlayışlı davranabilir.
Utanılacak bir şey olarak görenler hangi çağda yaşıyor
Sonunda kadın görüşü geldi. Teşekkür ediyorum 🙏🌺
Rica ederim🌺
Utanılacak bir şey değil de uluorta haykırmaya gerek yok bence.
Yine kutsal regl sorunsalı. Utanılacak birsey degil de coğrafya kaderdir diye bir durun var ya onun yaşandigi bir ülkedeyiz kabullenmek lazım. Milletin gozune de sokmamal lazım ooo regliyiz niyr utanalım diye
kesinllikle değil bu çok normal ve doğal :) :) her kadında olur ve bu sağlıklı bir kadın olduğunu işaret :)
Utanılcak bişey değil.
Utansan ne yaocan olmaya devam edicen sanki..
değil tabiki
Hayır ne alaka🙄🙄
Hiç değil
Hayır değil
Hayir değil
hayır tabiki
Değil
Bu ülke utanılacak o kadar çok şey var ki bence bu onlardan biri değil...
Selam canım🌹
Ağlamak gibi, gülmek gibi doğal bişey niye utanılacak bişey olsun ki diyecem ama bazı kesimlerde çocuklara bu konuda eğitim bile verilmiyor. İşte öyle kesimler uyanılacak bişey oluyor.
Hiç de utanılacak bir şey değil tabiki. Neden utanılır ben de hiç anlamıyorum. Çok haklısın. 😎
Doğanın dengesi bunu gerektiriyor. Neden utanılacak bir şey olsun ki?
Kadının kendisi utanılacak bir şey olarak görülüyor adet mi kaldı yani
Haklı olmak değil adil bir yaşam istyorum her Varlık için
Utanılacak ya da anormal degil kadının doğasında var ama adet olduğunu herkesin bilmesine gerek yok
Zaten hep erkekler yazmış:)
değil tabiki..
bak kadın üyeden çok erkek üye cevap vermiş, biz utanmıyorsak, siz niye utanasınız :)
Bence utanılmamalı
Eskide kaldı artık ayıplar, utançlar şu an özgür bir şekilde her şeyi söyleyebilir insanlar çünkü o dünyaya giriş yaptık ve şu an o dünyadayız
Adet olmak hamile kalmak bunlar gayet doğal şeyler evet sadece kadına özgü bir durum olduğu için bazı kadınlar utanıyor maalesef bazen hastalarıma sorduğumda bile utanıp cevap veremeyenler oluyor
Hayır değil, sadece bu durum mahremiyeti ilgilendirdiğinden kadınlar doğal olarak utanıyor ve ağıza kolay kolay alınmaması gereken bir durum.
adet olmaktan ve bu konuda konuşmaktan utanılmamalı. bence utanıyorsa biri kadınlığından utanıyor olabilir yanlış düşünüyor olabilirim
Kızlara 'hala' şu soruyu sorduran toplumsal baskıya tükürüyorum burada...
Utanılacak bir şey değil ama bazıları da ilan veriyor resmen ona da gerek yok.
adetolan kadın saglıklı kadındır neden ayıp olsun...
Bence değil allah vergisi neden utanılacak olsun ki hem sizin elinizde değil
Kadının hayatındaki en doğal şeylerden biri. Neden utanılacak bir şey olsun ki?
Kesinlikle değil, hala hastalık olarak nitelendirenler var.
İlk zamanlar utanildigini biliyorum da yetişkin birisinin utanması da anormal bir durum olur yani.
Hastayım demesi de yeterli yani neden bağırarak söyleme gereği duyuyorsunuz ki hani bir edep olmali
Utanilacak şey deyil ama öyle ulu orta başkalarinin yaninda söylemek iyi deyil bence
Bu durum fıtridir, asla utanılacak bir durum değildir.
Ama bu mahrem konuyu herkese afişe etmek ise teşhirciliktir, mahremi bilememektir.
bitmedi bu siyasal islam saçmalığı ile mahalle baskısı .
bır kadının saglıklı moldugunun gostergesı dogal durumdur .
Regl utanılacak bişey değil tabikide ama ulu orta da söylenecek bişey değil kendi özel hayatınız bu sizin mahrem denen bişey var sonuçta
yok değil ama reklam edilecek bir şey de değil.. biraz saklama gizleme zorunluluğu var yani...
Bas bas bağırmaya gerek yok. Ama çekinmenin de manası yok.
Evet utanıyorum 😛😛😛😛 böyle bir şey olur mu ya 🙄🙄🙄
İroninizin sebebini anlayamadım. Kız kardeşiniz ablanız anneniz. Muhakkak ki regl oluyorlar. Cevrenizdeki kadınlar regl oluyorlar. Soru basitti. Size bunu söylemesi utanılacak bir hareket değildir. Erkeklerden utanmak bu durumda anlamsız ve yersizdir. Burada yazmanız gereken kadınların bu konuda utanması ile ilgili fikrinizdi. Yorumunuz için sağolun. İronik hareketlerinizi başka sorulara saklayın.
Ya gayet doğal bir şey neyini bukadar abartılıyor anlamıyorum
Yani hepmizim annesi ablasi kardesi esi var utanilcak bise degil ama kisinin kendine saygisi icin de biraz gizli tutulmali bence yoksa regl olmasa biz olmazdik
Yani bu tüm ergenlik çağına giren insanlarda olmaya başlayan bir şey neden utanacaksın ki
Sağlık bu neden utansın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?