Eşim beni eve kapatıp hakaret ediyor, kadın sığınma evine mi gitmeliyim yoksa boşanmalı mıyım?

Eşim çık değişti beni eve kapattı dışarı çıkmama bile izin vermiyor kendisiyle de bir yere de götürmüyor babası evliliğimize bana çok karışıyor kaçarak evlendim sorunlarımı ailemede diyemiyorum gerçi ben ailem yüzünden kaçtım evlendim ama 19 yaşında en büyük yanlışı yapmışım eşim durmadan hakaret ediyor ailesinin yanında bile defalarca küfür etti en ufak bir şeyde bağırıp çıkıyor ben eşimi çok seviyorum onsuz bir dünya düşünemiyorum ama böyle de kendimi çok kötü hissediyorum kendimi insan yerine bile koyamıyorum artık 9 aydır evliyiz ve ben tükendim kılığım kıyafetim kapalı biriyim birde sunruf da değilim asla kısa tunik giymem ama genede hep etek gitmemi istiyor makyaj hiç yaptırmıyor çok bunaldım karakterimi unuttum nasıl biriydim ben sigara kullanan biriyim bana ne sigara alıyor ne de dışarı çıkmama izin vermediği için kendim alabiliyorum psikolojik olarak tükendim kadın sığınma evine gitmek istiyorum nasıl bir yer ne yaparım bilmiyorum ama bu evlilik bitmezse ben biteceğim lütfen birisi bir şey söylesin eşim düzelir mi değişir mi yoksa boşanmalı mıyım

Eşim beni eve kapatıp hakaret ediyor, kadın sığınma evine mi gitmeliyim yoksa boşanmalı mıyım?