Kayınvalidem düğünüme bir hafta kala ve ondan birkaç ay önce bana defalarca saygısız davrandı. Sürekli “sana her istediğini yaptık” diyerek yapmadığı şeyleri bile yapmış gibi anlattı, yaptığı her iyiliği başıma kakar gibi yüzüme vurdu. Para konusunu hep gündeme getirdi. Elbisemi kiraladığımda bile “millete sattın aldık de” gibi kırıcı laflar söyledi.
Asıl büyük sorun, davetiyede görümcemin görümcelerinin isimleri tek tek yazılmadığı için çıktı. Ben de yeni bir davetiye yazıp verdim. Buna rağmen eşimi doldurup bana “saygısızlık yaptın” dediler. Oysa onlarla samimiyetim yoktu ve zaten bir eve bir davetiye gittiğinde herkes davetli sayılırdı. Buna rağmen kayınvalidem telefonda bana çok ağır konuştu. Ben de bunun üzerine ailemi aradım ve olanları anlattım.
Bu meseleler konuşulmuş gibi yapıldı ama ben nişanı kınadan bir hafta önce attım. Sonra tekrar gelip konuştular, barışıldı, “arkaya bakmayacağız” denildi. Ancak kına ve düğünde durum hiç öyle olmadı. Kayınvalidemin ablası asık suratlıydı, sanki zorla evlendiriliyormuşum gibiydi. Ailemle kimse ilgilenmedi, “hayırlı olsun” bile denmedi. Eve almaya geldiklerinde bile doğru düzgün bir konuşma olmadı. Salonda istediğim şarkılar özellikle çaldırılmadı. Sürekli küçük ama can yakan saygısızlıklar yaşandı.
Düğünden sonra da haftalarca ses çıkmadı. Sanki kız tarafı onlarmis gibi davranıldı. Bu yüzden çok tartışma oldu. Babamlar derdini eşime anlattığında kötü ilan edildiler. Eşim “ben bunları konuşamam dogru kisi degilim ( dedi, Babam, babasıyla konuşmak için aradı; geldiler ama kayınpeder “ben karımın ve kızımın adına konuşamam” dedi. Zaten her ortamda kayınpederi susturuyorlar, konuşmasına izin verilmiyor.
İki ay sonra yine büyük bir kavga çıktı ve ben annemlere döndüm. Bu da yine kayınvalidemin ablasının hısımlarından kaynaklandı. Kayınvalidemler o insanları evlerine çağırabiliyor ama benim ailem hâlâ yok sayılıyor. Bir davete gitmek istemedim; bunu zaten düğünden önce şart koşmuştum. Onlarla aynı ortamda bulunmak istemediğimi herkes biliyordu ama yine de gitmeyince şaşırdılar.
Annemlere gittim, bir hafta kaldım. “Benim hayatımla oynanarak yapılan düğünün parasının hayrını görün” dedim. Sonra konuşmalar oldu. Ev evlilikten sonra benim üzerime yapılacaktı ama eşim randevuyu iptal etmiş, “zamana bırakalım” demiş. Aradan iki hafta geçti, hâlâ aileme gitmedi. Babamla konuşurken eşim “siz her şeye karışıyorsunuz” dedi, çok saygısız davrandı. Oysa kendi evini, eşyasını hep benim ailem yaptı; onun ailesi tatillerde keyif yaparken.
Beni hâlâ rahatsız eden çok şey var. Annemler de bu durumdan çok üzgün. Şu an barıştık ve devam ediyoruz ama içim çok dolu. Evliliğimiz 2,5 aylık ve kendimi çok çaresiz hissediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı, ne kadar incindiğin çok belli 💔 Bu kadar kısa sürede bu kadar yükü tek başına taşımaya çalışmak gerçekten zor.
Burada iki ayrı konu var aslında: Eşinle kurduğun ilişki ve eşinin ailesiyle yaşadığın saygı problemleri. Karar verirken önce şuna bakman çok önemli: Eşin senin yanında durmaya istekli mi, yoksa ailesi ne yaparsa yapsın sessiz kalmayı mı seçiyor?
Boşanma ya da sabretme kararını aceleyle verme demem. Önce eşinle sakin bir anda konuş. Suçlamadan, “Senin ailen…” diye değil “Ben kendimi değersiz hissediyorum, yalnız kalıyorum, saygı görmediğimi düşünüyorum” diye duygularını anlat 🙏 Eğer “Ben değişmeye, sınır koymaya hazırım, birlikte hareket edelim” derse bu evlilik için umut var demektir.
Ama sürekli seni susturuyor, aileni suçluyor, kendi ailesine en ufak sınır koymuyorsa uzun vadede daha çok yıpranırsın. Ailene “karışmayın” diyen biri önce kendi ailesine “Eşime saygı göstereceksiniz” demeyi bilmeli. Evlilik iki kişi arasında ama saygısızlık tüm sülaleden geliyorsa orada ciddi bir sınır problemi var.
Şu an yapabileceklerin:
Kendine zaman tanı. “Boşanayım mı sabredeyim mi?” diye hemen uçlarda düşünme.
Eşinle bir kez daha derli toplu konuş. Gerekirse mesajla yaz ki cümlelerin karışmasın.
Ailelerle toplu konuşma teklif etme. Önce sen ve eşin aynı tarafta mısın ona bak.
İçinden çıkamıyorsan bir evlilik terapistinden online da olsa destek al. Bu duygusal yükü tek başına taşımak zorunda değilsin 🌿
Susup sabretmek demek her şeye katlanmak demek değil. Sınır koymak da boşanmak da birer seçenek. Önemli olan kendini yok sayarak sürüklenmemek. Kalbinin sesini bastırma, ama öfkeyle de büyük kararlar verme. Sen saygıyı da huzuru da hak ediyorsun ❤️🌸