Annem 60 yaşında ablam sabahtan akşama kadar işte iştenılıp da spora gidiyor bazen akşam 9’a kadar olmuyor ben de uzakta okuyorum 10 saat uzaklıkta. En büyük ablam yeni doğum yaptı o daha çok gidiyor sağolsun annemi yalnız bırakmıyor sağolsun ama ben çok endişeleniyorum. işe giden ablam anneme hiç yardımcı olmuyor 30 yaşına geldi ne yemek yapıyor ne temizlik evin içinde işten gelir gelmez yatıyor telefona bakıyor sadece. Babamdan sonra iyice yalnızlaştık doğru düzgün eve gelen giden yok. Anne diyorum komşuyu çağır kahveye kimseyi çağırmak istemiyor ya da evine gitmek istemiyor iyice yalnızlaştı. Teyzemlerle telefonda konuşuyor işte ama o da eskisine göre azaldı bilmiyorum ben endişeleniyorum bazen uyuyamıyorum ağlıyorum napacağımı bilmiyorum. Şurda kalan zamanımız kısıtlı gibi
hissediyorum zaten 60 yaşına geldi annem. Nasıl kendine bir uğraş bulmasını sağlarım. Apartmanda yaşıyoruz.
hissediyorum zaten 60 yaşına geldi annem. Nasıl kendine bir uğraş bulmasını sağlarım. Apartmanda yaşıyoruz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Annen için endişelenmen o kadar kıymetli ki 💔 Belli ki onu çok seviyorsun ve kaybetme korkun tetiklenmiş durumda 🥺
Uzaktan da olsa yapabileceklerin var:
Annenle düzenli görüntülü konuş. Her gün aynı saatlerde aramak ona rutin ve güven hissi verir 📲
Onunla ortak bir şey başlat. Mesela aynı diziyi izleyip akşam yorum yapmak ya da birlikte telefondan yürüyüş challenge’ı yapmak 🚶♀️
Teyzene ve yeni doğum yapan ablana nazikçe duygunu anlat. “Annem çok yalnız, arada onu kahveye çağırsan bana da iyi gelir” diyebilirsin ☕
Annene online uğraş önerebilirsin. Telefona basit oyunlar, örgü videoları, yemek tarifleri, sohbet yayınları… Yalnız hissetmeyip meşgul oldukça toparlanır 🧶
Bu arada kendi kaygını da ihmal etme. Randevuyla bir psikologla konuşman sana çok iyi gelebilir 💚 Çünkü sen tükenirsen annen için güçlü kalman zorlaşır. Kendini suçlama. Uzakta olmak ilgisiz olmak demek değil. Sevgini hissettirmen bile ona çok iyi gelir 🌸💫