- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayBu ayetlerin hiçbirisi hadisleri işaret etmez yani bir ayeti alıp o dönem ne için hangi amaçla inmiş ve önünde ardında ne gelmiş bakmadan hüküm verilirse yanlış bir algı oluşur. Kuran ayetlerinin birçoğu o dönemin belirli olayları neticesinde inmiştir. Ve Resul’e itaat zaten o dönem hayatta olan peygambere itaat edilmesinin bir gereğiydi.
Namaz örneği yıllardır verilen yanlış bir örnek çünkü namaz İbrahimi dinlerle beraber ortaya çıkmış ve çok daha öncesinde de varolan bir ibadetti yani insanlar namazı ilk kez miraç sonrası tanımadı hatta Miraç olayını okursan orada senden öncekilere emrolunduğu gibi diye bahseder zaten Musa peygamber ile kurulan diyalogdan da anlaşılacağı üzere namazı hadislerle bilmiyorsun ve ilk kez Miraç ile gelmedi.Şimdi dönelim hadislerin tarihçesine. İlk hadis nakledicisi peygamberin ölümünden yaklaşık 200 sene sonra dünyaya geldi ve en meşhurları Buhari ise daha da sonra dünyaya geldi bak dikkatini çekerim ölümünden sonra diyorum peki neden öncesinde hiç hadis nakledilmedi çünkü peygamberin sahabelerinden ve halifelerden Osman ile Ömer hadis yazımını yasakladı ve bunun yerine kitap haline gelmiş Kuran’ı çoğalttı hatta o dönem hadis yazmaya çalışan birkaç kişi de sürgüne yollandı, yazdıkları ise yakıldı. Hadislerin piyasaya çıkışı ve yayılması ise herkesçe sevilmeyen, dini kullanan Emevi devleti döneminde ortaya çıktı.
Hadisler maalesef dindeki Kuran hükümlerini adeta fesh eden, değiştiren birer unsur haline geldi ve bugün Müslümanlar arasındaki bölünmenin de ana temeli yine hadislerdir.
Emin ol insanlar hadislerin, sahih kabul edilen hadislerin birçoğunu bilse Müslüman kalmazlar yani buraya öyle hadisler yazarım ki yok artık ya bu olamaz der insanlar. Üstelik sahih hadislerin nasıl sahih kabul edildiği de maalesef ama çok komik bir kabul şeklidir ama daha da uzatmamak için ondan bahsetmeyeceğim. Ben çok zaman fıkıh akaid eserlerini de inceledim emin ol hadis Müslümanlığı bu coğrafyayı mahveden, tarikat sistemini ortaya çıkaran sistemin ta kendisidir.026 Yorumla- 5 ay
Onlardan bir grup, kitapta olmayanı ondan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler ve Allah katından olmadığı halde, “Bu Allah katındandır” derler. Onlar bile bile Allah hakkında yalan uydurmaktadırlar.
Al-i İmran Suresi
- 5 ay
Tamam bana namazın tam kılınışını söyleyen ayet göster o zaman bekliyorum
- 5 ay
Ayetlerden başka hiçbir kaynak yoksa madem namazın kılınışının tamamı açıklamalı bir şekilde ayetlerde olmalı. Hadi bekliyorum
- 5 ay
Yazdığın son ayetin de yeri burası değil. Kimse hadisleri ayet sanmıyor.
- 5 ay
Maalesef okuduğunu tam anlayamamışsın, namaz kılınışı geçmişten semavi dinlerden bu yana süren bir süreçtir ve burada peygamberin rol model alınması zaten normal yani orada bir hüküm verilmiyor, bir hüküm kuranda olan bir hüküm açıklanıyor ki onun kılınışı dahi net değil mesela bana söylesene mezheplerde namazın kılınışı, abdestin bozulma nedenleri birebir aynı mı ee peygamber aynı o halde farklı olan ne ben söyleyeyim sonradan gelenlerin yorumlaması.
Kuran’da hac ibadetinden de uygulanış olarak %100 bahsetmez çünkü hac ibadeti zaten eski Araplarda da vardı o nedenle detayına girmez.
Ama fıkıh konularında örneğin kuran zinaya değnek cezası verirken hadis recm cezasını uygun görüp bir de bazı nakilcilerce bu ayeti yazan kâğıdı keçi yedi gibi akıl sır ermeyecek şeyler dahi söylemişlerdir oysa o dönem savaş esirleri ve birçok kişi hıfz ettiklerinden zaten kitap haline getirilirken hata olma şansı yok.
Maalesef ama sen kendi bildiğin ile değil sağdan soldan duyduğunla dini anlamaya çalışıyorsun fakat çok sığ bakıyorsun. - 5 ay
Sığ bakan sensin. Çok havada konuşuyorsun. Yok rivayet ederken şöyle demişler de, böyle demişler de falan filan bu bilgileri nereden alıyorsun? Daha salladigin şeylerin mantıklı bir kaynağı bile yok. Bana sığ diyene bak
- 5 ay
Mesela oruç ibadeti sadece Müslümanlığa özgü bir ibadet değildir diğer semavi dinlerde de vardır özellikle Yahudilik’te. Namaz kılan farklı usulde de olsa Hristiyanlık mezhepleri vardır.
Allah terimi İslamiyet ile gelen bir terim değildir aksine eski Araplarda da zaten olan bir isimdir. Tarihi bilgi olmayınca ve dönemi doğru ele almayınca çok kolay kandırılabiliyor insanlar.
Bana bir hadisin sahih olma şartlarını açıklasana ama internete bakma, bakalım savunduğun hadis sistemini gerçekten ne kadar biliyorsun. - 5 ay
Yok keçi yedi demişler de falan filan 😂 bu bilginin kaynağı ne?
- 5 ay
Tamam hadi recm hükmünü açıkla bana. Ya kusura bakma da ne tarih bilgin var ne de hadis. Diğer dinleri bilmediğin gibi İslamiyet tarihinden de bihabersin
- 5 ay
Yıllarca din araştırmış insanım. Dini senden öğrenecek değilim bu 1, 2. si soruma cevap veremediğin için başka sorularla sorumun üstünü kapatmaya çalışıyorsun. Bu kadar bilgiliysen dediğimi yanıtla önce
- 5 ay
Hadis bu bilginin kaynağı. Ayrıca cevap veremedikçe komik durumuna düşüyorsun biliyorsun değil mi yani o emojiler durumunu pek kurtarmıyor. Hadi Kurandan farklı hüküm veren o hadisleri açıkla bakalım
- 5 ay
Kim neyi nerede rivayet ederken ne söylüyor falan bilmemne boş muhabbetlerin kaynağı ne sen onu söyle 😂 yok keçi yedi falan ne anlatıyorsun nerede yazıyor bunlar 😂
- 5 ay
İşinize gelince Kuran dersiniz işinize gelmeyince Peygamber'i devreden çıkarmak için ne olduğu belirsiz kaynak bile olmayan, kulaktan dolma bilgilerle şu şunu demiş, bu bunu demiş dersiniz :) cehalete bak :)
- 5 ay
Ben söylediğini gayet net açıkladım. Senelerce okuduğunu anlamadan aynı perspektiften olan kitapları yüzlerce kere de okusan bir şey öğrenemezsin bir kere sende tartışma adabını bilecek bir yapı yok konuşmayı dahi bilmiyorsun hemen saldırganlığa geçiyorsun bu psikolojik olarak haklı çıkma çabasının bir eseridir.
- 5 ay
Hani yine cevap veremedin noldu :)
- 5 ay
Keçi yedi lafı nerede geçiyor kaynak versene :)
- 5 ay
Al sana sahih hadis
“Andolsun ki, recmetme ayeti ve yetişkin kişiyi on defa emzirme (sebebi ile nikahlamanın haramlığı) ayeti indi. Andolsun ki, bu ayetler karyolamın altında bir yaprakta (yazılı) idi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) vefat edip biz, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in ölümü ile meşgul olunca, evde beslenen koyun veya keçi girip o yaprağı yedi.” - 5 ay
Ahaha hadi açıkla hatta dur hadisin numarasını da vereyim. Ya kusura bakma normalde ciddiye bile almazdım ama şöyle bir şey bilmeden milleti cahillik suçlayan insan görünce gülesim geliyor.
- 5 ay
Hadi bana şimdi hadis nasıl Kuran’ın aksine bir hükümü dikte edebiliyor anlat.
- 5 ay
Sen daha benim sorumu cevaplamamişken ben hiçbir şeyi açıklama gereği duymuyorum. Sana cehaletinle başarılar
- 5 ay
Daha yazdığın şeyin anlamını bilmediğin gibi okuduğunu anlamakta da zorun yaşiyorsun
- 5 ay
Ahaha aynen kardeş kaç keçi nerede diyordun aha keçi geldi sen kaçtın hadi kardeş hadi kendi denginle cebelleş sen yani normalde ciddiye dahi almazdım da belki bilmediğin için böyle konuşuyorsundur diye düşündüm ama cehalet olunca bilmediğinde de diretiyor insan. Ben buraya bir sürü Kuranla çelişen hadis de atarım ama sen anlamazsın.
Gazali’nin de dediği gibi 1 delille 40 alimi yendim de 40 delille 1 cahili yenemedim.
Hadi selametle - 5 ay
Kaynak bile yazamamişsin
- 5 ay
Puahaha hadisi attım hala kaynak ver diyor şaka gibi
Al bu da nakleden
İbni Mace 1944, Ahmed bin Hanbel Müsned 5/131, 132, 183 - 5 ay
Yazik sana çok acıdım gerçekten bu kadar cahil olunmaz. Akıl eksikliğinden başka bişey degil
- 5 ay
Sen daha yazdığın şeyin sahih olup olmadığından bile habersizsin. Açıklamaya tenezzül etmicem
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
6 ay"Ey kadınlar, sadaka veriniz istiğfarı çok yapınız. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz."
Bunun üzerine o kadınlar: "Ya Resulallah, bizler ne yaptık da cehennemliklerin çoğu bizden olmuş." diye sordular.
Resulullah (a. s. m.) şöyle cevap verdi:
"Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim."
Kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?"
Resulullah (a. s. m.) "Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu.
Kadınlar "Evet!.." cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu:
"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler] namaz kılmaz, Ramazan`da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"
Kadınlar, "Evet!.." dediler.
[Hadis için bk. Buhârî, Hayz 6, Zekat 44, İman 21, Küsûf 9, Nikah 88; Müslim, Küsûf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187)]
hadis cok onemli bence de.
115 Yorumla- 6 ay
Bu hadisi doğru anlamaya ihtiyacımız vardır. Çünkü, pratikte bazı kadınların bazı erkeklerden daha akıllı olduğu ortadadır. Bu nedenle konunun anlaşılması için birkaç noktaya işaret etmekte fayda vardır:
a. Hadisin içinde geçen bazı noktalar, burada söz konusu edilen aklın noksanlığı, geri zekâlı olma anlamında olmayıp, duygusal taraflarının daha fazla olduğuna işarettir. Hadiste bu konu açıklanırken, kadınlara hitaben: “Siz çok lanet okuyorsunuz, kocanızın/yakınlarınızın iyiliklerini inkâr ediyorsunuz.” şeklindeki ifade bunu göstermektedir. Çünkü, kızgınlık anında başkasına lanet okumak veya gördüğü iyiliğini inkâr etmek, duygusal hareket edildiğinin en bariz göstergesidir.
- 6 ay
cehennemde kadinlar matinesi duzenliceksiniz diyor.
- 6 ay
Noksanlığına delil olarak, malî konularda iki kadının şahitliğini bir erkek yerine sayan ayet (Bakara, 2/282) gösterilmiştir.
Duygusal yapımızdan kaynaklı olan bir durum bu. Kadınlardan daha duygusal erkekler de var ama istisnalar kaideyi bozmuyor Zeka olarak bakarsan zeka direkt genetik bişey zaten. Kadın erkek fark etmiyor - 6 ay
Cehennemde kadınlar daha fazla olabilir. Topu topu 2 tane cinsiyet var zaten. Mantıken biri daha fazla olacaktı o da kadınlar olacakmış. Olabilir. Biraz mantıklı düşün bak ben senden daha iyi yapıyorum bunu bir kadın olarak
- 6 ay
Akliniz eksik diyor, sen niye hadisi inkar ediyorsun? Ayip su yaptigin.
- 6 ay
Hadisi okumuşsun da açıklamasını anlayacak kapasiten yokmuş demek ki üzgünüm. Ben senden daha zeki oluyorum bu durumda
- 6 ay
Yani açıklamasını okumamissin, üstüne açıklamasını ben sana gösteriyorum, yazıyorum, daha hâlâ algılayamamışsın bak bu da zekanın cinsiyetle alakalı olmadığını açıkça gösteriyor
- 6 ay
Bak hala inkarlardasin. Iste bunlar hep akil eksikliginden. Rabbim hidayet versin. Cehennemde mutluluklar dilerim.
- 6 ay
Hahaha yaa anlama problemin var demek ki boş ver Allah sana şifa versin. En kısa zamanda zeka nasip etsin de biraz algın açılsın yazık sana
- 6 ay
Bu hadis, kadınları aşağılamak için değil, onların içinde yaygın bazı ahlâkî kusurları hatırlatmak içindir tıpkı erkeklerin özellikle zengin erkeklerin zulüm ve kibirle uyarıldığı hadisler gibi. Fakirlere kıyasla onların cehennemde olma oranları daha yüksektir gibi algılayabiliriz.
Bu hadislerdeki ‘noksanlık’ ontolojik değil, sosyal ve hukuki bağlamdadır.
Kadınla erkek, Allah katında takva bakımından eşittir:
‘Allah katında en üstün olanınız, en takvalı olanınızdır.’
Hucurat Suresi 13. Ayet. - 6 ay
- 6 ay
Burada zeka noksanlığının kimde olduğu ayete hadise bakmadan da bariz şekilde anlaşılıyor zaten
- 6 ay
- 6 ay
@Nightwalk35
sen de açıklamışsın yine de dayanamadım
6 ayOnların niyeti maalesef peygambersiz bir İslam aynı Yahudilik ve Hristiyanlık gibi halbuki onlar Allah kabul ediyorlar onları kulluktan müslümanlıktan alıkoyan peygamberi kabul etmemekti
İnsanlara direk İslam'ı terk edilemiyorlar ama dolaylı yoldan maalesef şeytani bir şekilde peygamberi ya da sahabeleri devre dışı bırakmaya çalışıyorlar
Sahabeler bile bile devre dışı bırakılmaya çalışılsa elimizde bu Kur'an metni bile ulaşmıyor çünkü vahiy yazan peygamber efendimizin talimatıyla vahiy katipleri idi
20 Yorumla
6 ayDünyanın en saçma olayı. Dünde burada böyle bir soru soruldu. Kuranı rehber edinip peygamberi yok saymak mantıklı mı? Değil...
Kuran yolsa peygamber o yolda rehber. Rehbersiz gezerse insan kaybolur. Her yola sapar.
21 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle
Yapay Zeka Cevapladı
Metne ve ayetlere baya hâkimsin, emek vermişsin bunu hissettiriyorsun 🌿
Kur’an merkezli yaşamak isteyen insanları çoğu zaman kötü niyetle yapmıyor, “Kaynak karıştı, uydurma hadisler var, din sade olsun” diye düşünüyorlar 📖 Ama burada eksik kalan nokta şu: Kur’an’ın kendisi peygambere itaatten ve onun örnekliğinden söz ediyor. Bu da bizi sünnete ister istemez götürüyor.
Hadislerin tamamını toptan reddetmek sağlıklı değil, sorgulamadan hepsini kabul etmek de sağlıklı değil. Dengeli olan, sahih kaynakları araştırmak, aklı ve kalbi birlikte kullanmak. İnançta zorlamadan, saygıyı da elden bırakmadan ilerlemek en güzeli 💚✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 6 ayBelki bilgileri yoktur din hakkında
11 Yorumla- 6 ay
Orası kesin zaten
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
6 ayReformist hocalar bazı insanların bakış açısını değiştiriyorlar. Eskiden insanlar hadislere de sıcak bakarlardı ki hâlâ daha bakanlar var ama aradaki hoca diye denildiği zannedilen reformistler yüzünden bazıları bildiği yoldan cayıyor bazılarını ise kökünden değişime sokmaya çalışıyorlar durum bundan ibaret oluyor.
25 Yorumla- 6 ay
Kaynaklar belli, hadisler belli. Konunun hocalarla bi alakası yok
- 6 ay
Hocayim diyen herkesi dinlemiceksiniz siz de
- 6 ay
Ben dinlemiyorum dinleyenler için söyledim ne yanlış anlıyorsun kendim için mi dedim, ben biliyorum neyin doğru neyin yanlış olduğunu.
- 6 ay
Konunun hocalarla da ilgisi büyük, belli ki tanımamışsınız daha Halil konakçının hangi hocalar hakkında konuştuğunu bulursanız anlarsınız.
- 6 ay
Ben senin şahsına değil genel söyledim bunu. Haklısın gerçi TV ye çıkıp çok rahat konuşup topluma hitap ediyorlar böyle tipler.
Peygamber zananinda peygamberin yaotiklarin uzerine yanlis anlayip koyan sahabeler var ve bu gunumuze kadar gelmiş bunlara dikkat etmek gerekir tabiki peygamber efendimizi ornek alalim onun rivayetlerine uyalim unutmaki Allah c. c Kur'an'ı eksiksiz indirmistir ne fazla ne eksik farkli duyumlar sözler Allah'a şirk koşmaktır
212 Yorumla- 6 ay
Açıklamada yazanlar ayet. Kuran'da diyor peygambere uyun, sözünü dinleyin diye
- 6 ay
Uydurma hadisler zayıf kabul ediliyor zaten. Allah kelamını da yukarida açıklamada yazdım. Hepsinde peygamberine uy, onu dinle diyor. Ayeti kabul ettiğimiz için hadis kabul etmek zorundayız zaten anlasana
- 6 ay
Ayetle hadis farkli birsey ya hadisler var peygamber efendimizin soyledikleri hadisler var sahanelerin soyledikleri bunlara takilip ayet okuyun ayet nedir Kur'an kalamidir peygamber efendimiz yuz yillar once söylediklerini buraya gelene dek tek kelime doğruluğu kalmis veya kalmamis olabilir ama ayet oyle değil unutma Kur'an muslumanligi diye birsey turetmisler lafını ilk kez fettullah Gülen söyledi ne kadar doğru sen düşün
- 6 ay
Açıklamada ayetler yazdım. Kuran'a inanıyorsan Kuran ayetlerini kabul etmek zorundasın. Dolayısıyla o ayetler de sünnete uy diyor acikca
- 6 ay
Allah neden Kuran'da bir çok ayetinde namazı emreder ama kılınışını yazmaz bunu hiç düşündün mü? Namazın kılınışını biz peygamberden öğreniyoruz
- 6 ay
Bizde peygamberin hadisini uyguluyoruz bak peygamberimizin hadisi diyorum farkli algilama cok hadis var sadece peygamberimizin soyledigi mantiken uygun hadisler degismedigimize inandigimiz hadisler ama sen Kur'an muslumanligi diye birsey cikmis dersen şirk koşmuş olursun fettullah gulen gibi ve bazı kendini hoca zannedenler gibi
- 6 ay
Fetö şeref*sizini örnek verip durma bir cümleye bakarak. Bunu herkes söylüyor. Kuran müslümanligi demenin ne anlama geldiğini, kastedilenin ne olduğunu da herkes biliyor. Hadis dediğimiz şey sahih hadislerdir. "Ben hiçbir hadisi kabul etmiyorum, sadece Kuran'ı okusam yeter" diyenlere Kuran müslümanlığı deniyor. Bana Kuran yeter diyip Resule uy emri veren ayetlere gelince yok sayıyorlar belli ki işlerine gelmiyor diye
- 6 ay
Allah ayetinde diyorki Resulüllah a uyun Resûlullah Allah'ın kelamini bizlere paylasmis hadis olarak ama bazi hocalar ne diyor kuran yetmez diyor açıkça hadisler var ama her hadis onlar icin Kuran'dan onde geliyormuş gibi anlatiyor Allah hicbir seyi eksik yaratmadi bizim kuran dışında sadece peygamber efendimizin hadislerine uymak kafi oda kuranda misal ornek namaz kilmayi gostermedigi gibi oda peygamber efendimiz bunu ornek olarak tum muslumanlarla gosterdi benim demek istediğimle senin anlatmak istedign ayni aslinda ben sadece kuran varken bazi sahtekarlarin lafinla hareket etmeyin diyorum o kadar
- 6 ay
Haşa Kuran yetmez diye bişey yok. Kuran'da peygambere uy, itaat et diye belirtiyor zaten. 2. kaynagi veriyor
- 6 ay
2. kaynak da sünnet. Kuranda her şey yazmış oluyor insanlar bunu nesini anlamıyor
ben uzun yıllardır sohbetlere giderim, sohbet ortamlarında öylesi denk gelmedi ama çevrede çok denk geldi, mucizeleri, hadisleri inkar eden çok, tahiyyat duasını soruyorsun ses yok, miraç dan geldi, hadisde açıklamalı var, namazın nasıl kılındığı hadislerde var, zekat hadis de var, ama okumadıkları için neleri inkar ettiklerini bile bilmiyorlar, duvara yaslanıp inkar ediyorlar
12 Yorumla- 6 ay
Evet haklısın. Helal olsun bu arada alabilirsin
- Aile & Toplum konusunda 866 cevap paylaştı.
6 ayKur'nda her şey ayrıntısıyla yer almıyor. Biz bunları peygamberin örnekliğinde uygulamak zorundayız. Öte yandan aynı kuran der ki "peygambere itaat edin" öyleyse hadislere de itimat etmemiz kuran tarafından zaten emroluyor. Sadece yanlışı ve doğruyu ayırt edebilmek lazım.
11 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle
6 ayOnların derdi kuran müslümanılığı yaparak müslümanları peygamberinden soğutmak haşa peygamberimizin sünnetini sözlerini bunlar inkar ederek müslümanları peygamberinden koparmak istiyorlar daha sonrada kuran ayetlerini inkar etmek bunlar büyük planın parçalarıdır İslam düşmanlarının İslamla derdi bitmez müslüman bunlara itibar etmez bunlar münafıklara hizmet ediyor yakında münafıklarında imanı kalmayacak bu gidişle 🫤
13 Yorumla- 6 ay
Münafıklar Müslüman değildir ki zaten. Müslüman olmadığı halde Müslüman rolü yapanlara münafık deniyor
- 6 ay
İslâm'da mümin, kâfir ve münâfık şeklinde isimlendirilen üç inanç grubundan biri olarak münâfık, inanmadığı hâlde inkârını gizleyerek kendini mümin gösteren veya imanla küfür arasında bocalayan kimse demektir.
Arapçada "tarla faresinin yuvasına girmesi; kişinin olduğundan başka türlü görünmesi" anlamına gelen "nifak" mastarından türeyen münâfık, "dinin bir kapısından girip diğerinden kaçan çifte şahsiyetli kişi" şeklinde de tanımlanmıştır.
Kur'ân'da münâfıklara dair özel bir sûre
bulunmakta; ayrica pek çok âyette onların durumları konu edilmekte ve bu metinlerde iki farklı tipteki insandan bahsedilmektedir. İlki saf münâfıklar olup bunlar, aslında inanmadıkları hâlde Allah'a ve âhiret gününe iman ettik demektedirler. Genelde halk arasında münâfık denince bu tip anlaşılır. İkincisi ise zihin karışıklığı, psikoloji bozukluğu veya irade zayıflığı yüzünden imanla küfür arasında gidip gelen, şüphe içinde bocalayan, imandan çok küfre yakın olanlardır. Bu kişiler inandıklarını sanmakla birlikte önemli işlerde din dışı otoritelere gitmeyi tercih etmekte, ancak başlarına bir felâket gelince Hz. Peygamber'e başvurmakta, esasen hak dine bağlılıkları maddî çıkarlarına göre değişmektedir. - 6 ay
Bilgilendirme için teşekkürler 👍🏻
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Hadisler de kişilerin değiştirme payı olabilir kuran en temel kaynaktır eğer hadisler kuran a ters düşerse kuranı seçersin en temel kaynak odur Allah ın ipine sıkı sıkı sarılın der o ip kurandır hadisleri dinlerim elimden geldiğince uyarım da ama kurana ters düşerse kabul etmem
24 Yorumla- 6 ay
Kuran'a ters düşen bir şey hadis kabul edilmiyor zaten
- 6 ay
Başkalarının kabul görmesinden bize ne? Kaynak açıkça ortada. Kaynağa bakacaksın şahıslara değil. Biri kendini balkondan aşağı atsa sen de ona mı uçacaksın
- 6 ay
Uyacaksın*
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
6 ayBeyinsizler kısaca hadis inkarcilarina bizim abinin tek cevabı vardı sen cünup musun diye sor hadisi kabul etmeyen gusül abdestini en basiti yani inkar etmesi gerekir zira gusül abdesti Kur'an da geçmez 🤭 insan bunları anlamıyor ama hadis inkarcilarina bakınca pekte bir katkısı olan insan görmüyoruz Allah ıslah etsin
21 Yorumla- 6 ay
Amin
6 ayOnlar peygamberi değil Hz Muhammed'i reddeder onlara göre diğer peygamberleri örnek alın (namaz konusunda hz İbrahim) diğer peygamberlerin yolundan gidin ama söz konusu Hz Muhammed olunca hadisler bozuldu derler
11 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle
Cahil veya sahtekar olmanın lüzumu yok, sadece kuran bize yeter veya hadisler gerçekliği yok demek otomatik olarak kişiyi imansız yapıyor, kuranı kerimde herşeyi anlatmıyor...
14 Yorumla- 6 ay
Kuran her şeyi anlatıyor aslında. Açıklamada yazdığım ayetlere bak. Kuran kendisi diye peygambere uy diye. Her şeyi yazmış oluyor. Sünnete uy da demiş oluyor
- 6 ay
Kuranda her şey yazıyor diyince insanlar her şeyi cümle cümle, tek tek, her konuda yazıyor zannediyorlar. Halbuki tek bir ayet yetıyor sünnete uymak için hadis kaynaklarına bakmamız gerektiği
- 6 ay
Aynen öyle
6 aySadece kurana göre yaşamalarından dolayı bir şikayetim olmaz ama kurana göre nasıl yaşanılması gerektiğini gösteren öğreten peygamberi yok saymalarını kabul edecek değilim dolayısıyla ben o tür insanları pek kaale almıyorum o yüzden gözümde yok hükmündeler
11 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle
Kendilerince haklılar binlerce uydurma sünnetler çıkmış
Normalde hiç olmayan bir şeyi bile sünet diyorlar
Ama Kuran Allah tarafından gönderilmiş ve bu zamana kadar hiç değiştirilmemiş yani
Çok mantılı bir durum
Ben de Allah'a Kuran'a ve Peygamberlere tek meleklere cennete ceheneme inanıyorum
Geriye kalan
Mezhepçiliğe bir sürü şeye inanmıyorum018 Yorumla- 5 ay
Uydurma olanların uydurma olduğu anlaşılıyor zaten. Kaynaklar açık.
- 5 ay
Neye göre oran veriyorsun? Hadislerin hepsini okudun mu?
- 5 ay
Oranı şundan veriyorum sadece bizler tek değiliz dünyada 3 Milyar müslüman var ve çoğu mezhep islamdan uzaklaşmış kendilerine uydurma hadisler türetmişler örneğin işid veye aleviler şiler bunlar dini başka yerlere çekiyorlar afrikada yüzlerce mezhep var onlarınkisi zate çorba gibi
Sadece 4 bûyüyük mezhep diğerleri değişik - 5 ay
Konunun mezheplerle bir ilgisi yok. Uydurma yazıların da hadislerle bir ilgisi yok. Ney sahih ney uydurma belli zaten
- 5 ay
Sorun da bu zaten. Kimin ne halt yediği İslam'ın kaynaklarını bağlamaz. Değiştirmez de. Kaynaklar belli. Başkalarının ne yaptığının ne söylediğinin bir önemi ve değeri yok
- 5 ay
Ayetler belli, hadisler belli. Bunlara uymayanların olması, dini kullananların olması, kötü işler yapanların olması falan hiçbir şey değiştirmez
- 5 ay
Kuran'a bütün müslümanlar inanmak zorunda zaten. Ben hadislerden de bahsediyorum
- 5 ay
2 tane kaynak varken neden 1 kaynak kabul ediyorsunuz sadece? Peygamberin görevi konumu nerede kalıyor o zaman?
- 5 ay
Biz de sahihleri kabul ediyoruz zaten
- 5 ay
Uydurma olanlar haliyle uydurmadır. Hadis kabul edilmez
- 5 ay
👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayBen de genelde çoğu konuda Kuranı örnek alırım açıkçası, çünkü değiştirilen ve uydurulan çok şey var.
13 Yorumla- 6 ay
Değiştirilen veya uydurulan anlaşılıyor zaten. Sahih olanlar belli
- 6 ay
Ben anlayamıyorum açıkçası
- 6 ay
Kaynaklar belli sonuçta
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 6 ayAma Kuranda Resule tabi olun diyor kurana inanan Allahin gönderdiği peygambere de inanir
11 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
6 aymüslüman değil onlar çünkü ehli sünnet vel cemaat dışına çıkıyorlar.
13 Yorumla- 6 ay
kehf suresi 6. ayet meali; "Allah'ın sözlerine (Kur'an'a) inanmıyorlar diye, onların izledikleri yola üzülerek, neredeyse kendi kendini parçalayacaksın."
- 6 ay
👍🏻
- 6 ay
Amenna
Peygamber olmasa namazın nasıl kilinacagini oruç nasıl tutulur zekat kaçta kaçtı hepsini peygamber sana öğretti oda Allah dan öğrendi Allah CC buyuruyor içinizden size kitabı ve hikmeti öğretmek için bir peygamber geld diyor Hikmet onun sünnetidir Kur'an'ın beyanidir peygamberi devreden çıkaran oraya kendini koymuş olur
10 Yorumla
5 ayNamazın kilinisini yazan ayet bulamazsın çünkü namaz yok duva var o da 3 vakittir Hud süresinde bulursun eğer kuran bana yetmez hadisler de lazım dersen işinize gelmeyen hadisleri yok sayamazsiniz
08 Yorumla- 5 ay
Namaz bir sürü ayette geçer. Gelip masal anlatmayın burada
- 5 ay
Güzel kardeşim Cübbeli Ahmet bile söylüyor Kuran'da namaz geçmediğini salât farscadir anlamı da dua dir sen o namaz yazan sözcüğü arapça olarak yaz farscaya çevir duva çıkıyor yapmayın kardeşim kelime kokeniyle sorgulayın yazanla değil Kur'an'a aykırı hareket etmeyin Allah her yerde diyorsun sadece tek yön belirliyorsun bak kardeşim bir gün tüm gerçekler tüm dünyaya yayılacak fazla sürmez yayılması 5-10 yıl en fazla yaşarsak hep beraber göreceğiz bize anlatılan İslam'ın bambaşka bişey olduğu ortaya çıkacak sana tavsiyem birşeyi ararken yabancı dille araman ben tartışmak istemiyorum kalbini kırmak da yaşadığın din sadece Arapların kültürü bence benimle tartışmak yerine sorgula gerçekleri bul
- 5 ay
Ya herkes yanlış anlıyor bi sen doğru anlıyorsun zaten aynen. Bence de tartışmaya gerek yok. Senin dinin sana benim dinim bana
- 5 ay
:) işte o söz de öyle değil
- 5 ay
Uzatma bence
- 5 ay
Ben sizin yaptığınıza taptım siz benim yaptığıma tapmiyorsunuz diyor yani Hz Muhammed inanmayanlari kendi dinine davet ederken onlar önce sen bizim tanrimiza tapacaksin sonra biz de senin tanrina diyorlar
- 5 ay
Ah kardeşim herkes yanlış bir tek sen dogrusun diyorsun ya herkes uyanıyor merak etme bütün dinler masal her biri öncekini tamamlıyor
- 5 ay
Hahaha yaa şimdi anlaşıldı senin derdin. Senin inancın yokmus ki ondan bilip bilmeden böyle boş boş atıp tutuyorsun. Sorumun muhatabı sen değilsin hadi uğraşamam senle
Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı. Herkes istediği gibi inanmakta ve yaşamakta özgür
20 Yorumla
6 ayben kuran islamcısıyım hadislerin bozulup bozulmayacağını bilemeyiz inandığınız hadis araştırılıyor bir gün ve yalan olduğu açıklanabiliyor bir sürü alim var hepsinin hadis kitabı var birisi birini bu sahih hadisdir diye alırken diğeri bu sahih hadis değil diye almıyor biz kime inanacağız neye ianancağız islamı bu kadar zorlaştırmaya gerek yok Kuranı oku anla bu kadar
254 Yorumla- 6 ay
Tamam ben de diyorum ki açıklamaya bakarsan tonla ayet yazdım. Kuran diyor peygambere uy, itaat et diye. Sünneti kabul etmeden bunu yapamazsın
- 6 ay
Hadis kaynakları da gayet açık. Kuran ile çelişen hiçbir söz sahih hadis kabul edilmez zaten
- 6 ay
Yazdığın ayetlerin hepsine iman ediyorum. Ancak 'Peygamber'e itaat' Peygamber'in bizzat kendisine vahyedilen Kur'an'a itaattir. Allah, Kur'an'ın korumasını üzerine almışken (Hicr 9), hadislerin korunacağına dair bir vaatte bulunmamıştır eğer hadisler dinin ayrılmaz bir parçası olsaydı, Peygamber onları da Kur'an gibi yazdırmaz mıydı? Peygamber'e uymak; onun getirdiği rehbere (Kur'an'a) sımsıkı sarılmaktır. Zira o da sadece vahyolunana uyardı (Ahkaf 9) anlatabilmişimdir umarım
- 6 ay
Eğer dediğin gibi olsaydı direkt Allah'a itaat edin derdi. Allah'a VE PEYGAMBERE demezdi mantıken değil mi?
- 6 ay
Allah, itaati sadece "Resul" (Elçi) sıfatına hasretmiştir. Bu da itaatin sadece "getirilen vahiyle" sınırlı olduğunu kanıtlar. Eğer peygamberin kendi sözleri de (hadisler) dinin kaynağı olsaydı, "Nebiye de itaat edin" denmesi gerekirdi. Eğer ayet sadece "Allah'a itaat edin" deseydi, insanlar "Biz Allah'ı görmüyoruz ki, elçiyi mi dinleyeceğiz yoksa kalbimizin sesini mi?" diyebilirdi. "Resule de itaat edin" denerek, o an hayatta olan ve vahyi bildiren kişinin otoritesi yasallaştırılmıştır. Ama bu otorite elindeki vahiyle kaimdir.
- 6 ay
ben 8 yıl imamhatip okudum çeşitli dini derslerde gördüm hadis dersleri de gördüm bize yanlış öğretiliyor
- 6 ay
İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. (Azhap 21)
●Resûlullah’ta örneklik ne demek? Örnek al diyor sadece dinle demiyor. Onu örnek alarak yaşa diyor. Bunu hadisler olmadan nasıl yapıcaz?
De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Âl-i İmran 31)
●Bana uyun diyor! Şahıs var burada direkt.
Hayır, rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu kabullenmedikçe ve boyun eğip teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar. (Nisa 65)
●Peygamber hakem kılınmış.
Bir mümin erkek veya bir mümin kadının, Allah ve resulü bir emir ve hüküm verdiklerinde artık işlerinde bundan başkasını seçme hakları olamaz. Allah’ın ve resulünün emrine itaat etmeyenler doğru yoldan açıkça sapmışlardır.
(Ahzâp 36)
●Eğer dediğin gibi olsa tek bir ayette onu yazması yeterliydi. Defalarca tekrar ediyor Allah ve Resulü diye sürekli bunu söylüyor. - 6 ay
Peki, 'Allah ve Resulü'ne uyun' ayetine dayanarak hadisleri kabul ediyorsun ya; Peygamber'in 'Benden Kur'an dışında bir şey yazmayın, yazanlar da onları imha etsin' (Müslim, Zühd 72) dediği sahih kabul edilen hadisi neden uygulamıyorsun? Eğer hadisler dinin kaynağı olsaydı, bizzat Peygamber neden onların yazılmasını yasakladı 😄
- 6 ay
Kuran ayetleri ile karışma tehlikesinin bulunduğu zaman genel olarak yasaklanmış, bu tehlike ortadan kalkınca da izin verilmiş olmasından ibarettir. (İbn Kesîr, İhtisâru Ulûmi'l-hadîs, A. Şâkir neşri, Mısır, 1951, s. 132 vd.)
Birincisi; yasak emri, Kur’an’ın nazil olduğu ilk döneme aittir. Yazmaya ruhsat ise, diğer zamanlar içindir.
İkincisi; yasak emri, Kur'an'la birebir aynı sahife ya da levha üzerine hiçbir şeyin yazılmamasını kastetmektedir. Çünkü satır aralarına veya kenarlara yazılacak kelime ve cümleler, insana Kur'ân-ı Kerîm'denmiş gibi bir hüküm verdirebilirdi. Ruhsat ise, Kur’an’la aynı sayfada yazılmama durumuyla ilgilidir.
- 6 ay
Yeterince açık mı :)
- 6 ay
İbn Kesir'in veya diğer alimlerin 'yasak kalktı' yorumu, tarihsel bir çelişkiyi (hadislerin neden geç yazıldığını) örtmek için geliştirilmiş bir yorumdur (içtihattır). Ancak bu yorum ne bir ayete ne de kesin bir tarihsel belgeye dayanır. Din, 'zann' (tahmin) üzerine kurulamaz. Kur'an kesin bilgidir, hadisler ise 'rivayet' yani 'söylenti'dir. Ben dinimi Allah'ın koruduğu kesin bilgiye (Kur'an) dayandırıyorum, insanların 'yasak kalktı herhalde' diyerek topladığı rivayetlere değil canım ☺️
- 6 ay
Hadis örnek verip sonra bunu acikladigimda bunun ayet ile kanıtlanmasını bekliyorsun ya asıl çelişkin burada başlıyor zaten..
- 6 ay
Bu bir tahmin değil kaynaklarda yazar
- 6 ay
Eğer hadisler gerçekten 'serbest bırakıldıysa' ve dinin aslıysa; neden Peygamber vefat ettiğinde geride 'Kur'an' gibi cildine girmiş, yazılmış, herkesçe onaylanmış tek bir hadis kitabı bırakmadı? Neden İslam ümmeti bu hadisleri toplamak için Buhari'nin doğumuna kadar 200 yıl bekledi? Allah, dinini 200 yıl boyunca rivayetlerin ve unutkan insanların hafızasına mı terk etti?
- 6 ay
Peygamber "Ben sadece bana vahyolunana (Kur'an'a) uyarım" (Ahkaf 9) diyordu. Ben de sadece ona vahyolunana uyarak Peygamber'e en gerçek itaati yapıyorum. Sen ise ona vahyolunmayan, 200 yıl sonra yazılmış sözleri din diye ekliyorsun cübbeli falanda dinliyorsundur sen muhtemelen
- 6 ay
Ben kimseyi dinlemiyorum. İslam'ın 2 tane kaynağı vardır o da Kuran ve sünnet. Sünnete uygun diyen de Kuran'ı kendisidir. Namaz kıl diyen bir çok ayet varken namazın kılınışı Kuran'da yazmaz. Neden yazmaz bunu hiç düşündün mü? Peygamberi örnek al, ona uy diyerek yazmış oluyor. Namazın kılınışını hadislerden öğreniyoruz. Kimse de kimseye demiyor öyle kılınmaz böyle kılınır zen yanlış kılıyorsun diye. Niye? Çünkü kaynak belli. Herkes oradan öğreniyor.
- 6 ay
konunun namaza geliceni biliyordum Eğer biz namazı hadis kitaplarından öğreniyor olsaydık; bu kitaplar yazılana kadar (yaklaşık 200 yıl) kimse namaz kılmıyor olurdu. Namaz, hadis kitaplarıyla değil, Peygamberden bize ulaşan yaşayan bir gelenek (tevatür) ile geldi. İnsanlar babalarından gördükleri gibi kıldılar, Buhari’den okuyarak değil. kuranda namaz vakitleri de var abdestte var.
- 6 ay
Kuran'da namaz vakitleri var. Kılınışı yok. Sen hadisler sonradan kitap haline getirildi diye önceden uygulanmıyor mu zannediyorsun? Kuran tek kaynak ise sizin için namazın kılınışını söyleyen ayet göster hadi. Öyle babadan oğula falan geç bunları öyle şey mi olur? İşinize gelince Kuran tek kaynak dersiniz, işinize gelmeyince babalarından gördükleri gibi kıldılar gibi komik bir cevap verirsiniz
- 6 ay
Namaz Peygamberin gösterdiği ve kıldığı şekilde kılınır. Peygamber (s. a. v) hayattayken de böyle, sonrasında da söyledikleri rivayetler ile birlikte öğretilmeye devam edip günümüze kadar geliyor. Bu kaynaklar da hadis kaynaklarıdır. Bak ben sana gelen kaynağı söylüyorum sen babalarından gördüklerini yapıyorlar diyorsun😂 komik olmuyor mu
- 6 ay
biz namazı hadis kitaplarından ogrenmedik. buhari ve digerleri peygamberden 200 sene sonra yazıldı. o kitaplar yazılana kadar insanlar namaz kılmıyor muydu? namaz babadan ogula gecen yasanan bir uygulamadır (tevatür). yani o kitaplar hic olmasa da biz namazı yine kılacaktık. ayrıca Allah kuranda DETAY veriyor allah maide 6da abdestin her detayını (yuzunu yıka, kolunu yıka vs) en ince ayrıntısına kadar anlatıyor da namazın detayını mı unutuyor? allah unutmaz (meryem 64). kuranda ruku, secde ve kıyam gibi namazın ana unsurları yazar. geri kalan uygulama detayları dinin aslı degil peygamberin o donemki uygulama seklidir. burdaki asıl ÇELİŞKİ sensin hem "kuran tek kaynak" diyenlere laf ediyorsun hem de allahın "bu kitapta hicbir seyi eksik bırakmadık" (enam 38) ve "bu kitap her seyi acıklar" (nahl 89) ayetlerini gormezden geliyorsun. allah eksiksiz diyorsa eksiksizdir. namazın bir uygulama olması kuranın yanına binlerce uydurma rivayeti "din" diye ekleme hakkı vermez kimseye. bu kadar
- 6 ay
"onlara 'allah’ın indirdiğine uyun' denildiğinde, 'hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız' derler. ya ataları bir şey anlamamış ve doğru yolu bulamamışlarsa?" (bakara 170) bunu demek istedim ama sen ''komik cevap'' diyorsun buna
- 6 ay
Sen namaz babadan öğrenilerek kılınıyor demedin mi :) son söylediğin ayete ters düşen sen oluyorsun bu durumda. Peygamber sünnetine uymamızı ayetletinde açıkça ifade eden Kuran'dır. Kuran'da hiçbir eksiklik yok. Eksik olan şey sizin Kuran'da söyleneni anlamamış olmanız. Kuran'da rükuda hangi zikrin okundugu, secdede ne söylendiği, kıyamda hangi zammı sürelerin okudugu yazmaz. Çünkü peygambere uyun diyor Kuranda. Peygambere bak diyor. Onun dediğini dinle, ondan öğren diyor kısaca. Kuran'da yazıyor ama bu şekilde yazıyor. Bütün bilgiler Kuranda var ama bu şekilde var. Sizin bir türlü anlayamadığınız kısım bu
- 6 ay
Kuran evrensel bir kitaptır. Sen şu anda Kuran'ın De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Âl-i İmran 31) emrine nasıl uyacaksın? Sünneti kabul etmeden uyamazsın bu ve bunun gibi ayetlere. Biraz mantıklı ol
- 6 ay
kur'an "atalarınızın uydurduğu inançlara uymayın" diyor. namaz ise bir inanç değil, peygamberden beri milyonlarca insanın yaparak bize getirdiği bir eylemdir. yani biz namazı 200 yıl sonra yazılan "duyum" kitaplarından değil, yaşayan bir gelenekten görüyoruz. peygambere uymak, onun yaptığı gibi sadece kur'an'a uymaktır. o hayattayken ona sorulurdu, o vefat edince elimizde sadece allah'ın koruduğu kur'an kaldı diyorum sana başından beri
- 6 ay
Ben de diyorum ki o zaman Peygamber kimseye örnek olmadan direkt ayetleri yazsaymış, kitap haline getirip halka sunsaymış olay bitiyormuş. O zaman Kuran niye onda örnek vardır, onu ÖRNEK ALIN diyor? Bunu gerçekten hiç düşünemiyor musun?
- 6 ay
güzel kardeşim peygamber kuran'ı yaşayarak örnek oldu. biz de o örneği takip etmek için kuran'a bakıyoruz. peygamberin yanına "ikinci bir kaynak" eklemek, kuran'ın "apaçık ve yeterli" olduğu gerçeğini reddetmektir.
- 6 ay
Direkt ayeti yazıp kitap haline getirip sırf meal ile iş çözülüyorsa o zaman Peygamber'e niye anlaşmazlık durumunda sorular soruluyor? Niye kendisi cevaplıyor?
Aralarındaki anlaşmazlıkları çözüme bağlasın diye Allah’a ve resulüne çağrıldıklarında müminlerin sözü, "Dinledik ve boyun eğdik" demekten ibarettir. İşte kurtuluşa erenler de bunlardır! (Nur 51)
Bu ayetleri nasıl açıklayacaksın? Peygamber kendi döneminde niye kitabı masaya koyup gitmedi? Bunu da mı dusunemiyosun gerçekten? - 6 ay
sen sadece ayeti okunduğu gibi anlamak istiyorsun
- 6 ay
peygamber hayattayken kuran'la hüküm verdi. o vefat etti, vahiy bitti. artık elimizde sadece allah'ın "eksiksiz" dediği kuran var. peygambere itaat, onun getirdiği kitaba itaattir; 200 yıl sonraki "rivayet zincirlerine" değil yani
- 6 ay
KURAN DIYOR Kİ PEYGAMBERIN HAYATINI ÖRNEK AL!
Bu senin için bir şey ifade etmiyor mu? Kuran peygamber hayatı mı? Değil. Demek ki 2. bir İslam kaynağı var demi? Açıkça ayet ile anlaşılan bir konuya nasılsın itiraz edebiliyorsun ve bunun nesini bir türlü anlayamıyorsun? - 6 ay
Nasıl*
- 6 ay
Madem öyle o zaman namazı nasıl kılıyorsun? Sadece ayetler ile İslam oluyor diyorsan başka kaynağı hiçbir şekilde kabul edemezsin. Sen rükuda hangi zikri yapıyorsun? Secdede ne söylüyorsun?
- 6 ay
kuran peygamber hayatı mı? bu kadar saçma az şey duydum kuran bir biyografi kitabı degil, bir hidayet rehberidir peygamberi ornek almak demek, onun yasadıgı kuran ahlakını yasamak demektir. allah "bu kitap her seyi acıklar" (nahl 89) diyorsa, baska kaynak aramak allah'ın sozune guvenmemektir.
sen kurana uyarsan peygamber efendimize uyarsın kısaca - 6 ay
ben namazı allah emrettiği için, ana unsurlarını (kıyam, rüku, secde) kuran'dan alarak; kılınış şeklini de müslüman toplumun peygamberden beri aktardığı yaşayan gelenekten alarak kılıyorum. güzel kardeşim benim namazın başından sonuna kadar kılınışını anlatan tek bir sahih hadis bile YOK "namaz kuran'da yok" demek kuran'ın eksiksizliğini inkar etmek değil midir?
- 6 ay
Okuduğunu anlamakta sorun mu yaşıyorsun? Kuran peygamber hayatı mı? DEĞİL yazmışım. Kuran'da peygamber hayatı yazmıyor diyorum yani Türkçe anlamı bu. Anlamadın mı bu dediğimi de saçma diyosun
- 6 ay
Başka kaynak aramak mı :) DİYORUM Kİ ALLAH BİZZAT KENDİ AYETİNDE DIYOR PEYGAMBERE UY, ONU ORNEK AL DIYE. BU DA SÜNNETE UY DEMEKTIR. BUNU DA HADIS KAYNAKLARINDAN ELDE EDİYORUZ. Sünnete uymak KURAN emridir. Ben kafama göre kaynak aramıyorum. ALLAH'IN AYETINE BAKARAK GÖRÜYORUM BUNU. SEN EĞER BUNU KABUL ETMIYORSAN AYETLERI INKAR EDEN SEN OLUYORSUN
- 6 ay
Kur'an peygamber hayatı değildir, peygamber hayatının anayasasıdır. Anayasaya uyan, o hayatın özüne uymuş olur. Sen ise "anayasa yetmez, 200 yıl sonraki dedikodular da lazım" diyorsun. Asıl mantıksız olan budur. madem hadisler olmalı Allah neden ikinci kaynağı yani hadisleri korumadı? soruma cevap verebilirsin
- 6 ay
peygambere uymak demek onun gibi sadece kuran'a teslim olmaktır. allah'ın kitabının yanına insan sözlerini "din" diye eklemek allah'ın hükmüne ortak koşmaktır. ☺️ caps lockun açık kalmış knk
- 6 ay
"Namazın kılınış şeklini de müslüman toplumun peygamberden beri aktardığı yaşayan gelenekten alarak kılıyorum." dediğin kaynak hadis kaynağıdır zaten. Daha kabul ettiğin kaynağın farkında değilsin. Sadece Kuran diyorsan da bu cümleyi hiç kuramazsın zaten. Ayette kılınış yazmıyor. Bu bu kadar NET
- 6 ay
Gelenekten öğrenmek nedir? Kuran'ın dışına çıkamazsın. Gelenekten falan da öğrenemezsin. Hadi sadece ayetlere bakarak bana namazın kılınışının tamamını göster bekliyorum.
- 6 ay
namazın kılınışı bir uygulamadır ve toplumdan öğrenilir; ama dinin sahibi, hüküm koyucusu ve tek kaynağı allah'tır, kitabı da kuran'dır. namaz kılıyor olmamız, 200 yıl sonra yazılan rivayetleri allah'ın kitabıyla eş tutmamızı gerektirmez.
- 6 ay
namazın kılınışını kuran'da aramak, anayasada "devlet dairesine hangi ayakla girilir" sorusunun cevabını aramaya benzer. anayasa (kuran) temel ilkeleri koyar, uygulama (peygamber ve toplum) ise o ilkeleri hayata geçirir.
- 6 ay
Toplumdan öğrenilir diyor hâlâ ya😂 ne toplumu hangi toplum doğru bilecek namazın kilınışını? Namazın kılınışını Peygamber Hz. Muhammed (s. a. v.) bilir ve biz de tamamını ondan öğreniriz. Olay bu zaten. Kuran'ın uygulanışı peygamberdir. Kuran hüküm koyar, peygamber sünneti ise onu nasıl yaşamamız gerektiğini bize öğretir. Kural koyucu 1 kaynak, uyguladığı 2. kaynaktır. Bu kadar basit ve net
- 6 ay
Peygamber Kur'an'ı yaşadı ve bize örnek oldu. Ama o örnekliği 200 yıl sonraki "rivayet kitaplarında" değil, Kur'an'ın bizzat kendisinde ve toplumsal süreklilikte ararız. Kur'an'ın yanına 2. bir kaynak eklemek, Allah'ın kitabının "yetersiz" olduğunu iddia etmektir.
- 6 ay
Hâlâ papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun. Algıların asla açık değil. Anlama güçlüğü yaşayan birine de ben daha fazla açıklama yazmicam. Zaman kaybı çünkü
- 6 ay
Bak kardeşim, cevap veremediğin noktada 'anlama güçlüğü' veya 'zaman kaybı' diyerek kaçmak en eski savunma mekanizmasıdır.
Ben 'Allah'ın kitabı eksiksizdir' (Enam 38) diyorum, sen 'Hayır, eksiktir, hadisler tamamlar' diyorsun.
Ben 'Allah hükmüne kimseyi ortak etmez' (Kehf 26) diyorum, sen 'Peygamber de hüküm koyar' diyorsun.
Ben 'Allah bu kitap her şeyi açıklar' (Nahl 89) diyor diyorum, sen 'Hayır, açıklamıyor' diyorsun.
Aslında sen benimle değil, bizzat Allah’ın ayetleriyle tartışıyorsun. Kendi kitabına (Kur'an'a) 'yetmez' muamelesi yapıp, 200 yıl sonraki rivayetleri dinin aslı sanmaya devam edebilirsin. Gerçekten de ayetlerin apaçık gerçeği karşısında söyleyecek sözün kalmayınca 'kaçmak' senin için en mantıklı seçenek.
Allah hepimize akıl ve Kur’an yeterliliği nasip etsin. İyi kaçışlar!" - 6 ay
Ulan ben eksiktir mi diyorum? Kuranda peygambere uy diyor diyorum. Okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun işte bu varız
- 6 ay
Bariz
- 6 ay
Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmakla uğraşamam. Algin kapalı anlamıyorsun işte uzatma
- 6 ay
Ben Allah'ın 'koruduğum' dediği kitaba bakıyorum, sen insanların 'yazdığı' kitaplara. Hangimizinki daha güvenli? Cevap veremeyince 'anlamıyorsun' deyip kaçman bile aslında içten içe haklı olduğumu bilmenden.
Hadi şimdi yine 'anlamıyorsun' yaz da tam olsun. :) - 6 ay
Cevap veremediğim hiçbir yer yok. Guncelleme de dahil her şeyi açıkladım. Ama anlayan birine anlatmanın anlami yok. Yeteri kadar konuştum zaten. Saha fazlası boşa zaman kaybı olur
- 6 ay
Bunu attıktan sonra muhtemelen bir daha yazmaz veya yazsa bile "la havle" çeker geçer. Ama zihnine o "Kur'an eksiksizdir" ayetlerini bir kere soktun, bu ona yeter. Eğer başka bir argümanla dönerse (ki sanmam) yine buradayım. Başka birini mi darlayalım yoksa bu kadarı yetti mi? :)
- 6 ay
Bak mala anlatır gibi son kez anlaticam hazır mısın? Kısa kısa kurucam cümleleri ki anla tamam mı?
Kuran ayetleri Allah'a ait demi? Allah'ın sözü. Allah diyor ki peygambere uy, onun dediğini yap. Nasil yapicaz? Sünnete uyarak. Bu kadar basit. Peygamberi postacı olarak görmek senin Allah'ın ayetlerini hiçbir şekilde anlamadığını gösteriyor maalesef. Senin adına üzüldüm - 6 ay
Hayır tatlım ben sana acıdım sadece :)
5 ayÇünkü bütün hadisler doğru değil… Kuranda ayet net açık ve tartışmaya kapalı. Hadisleri reddetmiyorlar hepsinin doğru olmadığından ayetlere bakıyorlar.
01 Yorumla- 5 ay
Açıklamaya yazdıklarım Kuran ayetleri. Bu ayetlere dayanarak peygambere nasıl uyacaksın? Hadisler sahih, zayıf olarak ayrılıyor zaten. Kuran'a uymayanlar hadis kabul edilmiyor
6 ayBen kuran müslümanlığını yaşamayı tercih ediyorum. Sünnet olayı çok farklı. Sünnet olayını günümüze uyarlamak lazım. Peygamber efendimiz ve sahabiler başlarına sarık sarardı. Bu sünnet olduğu için bugün şehirlerde bunu görüyoruz. Peygamber efendimiz sav çöl ortamında yaşarmış. Geceleri çölde fırtına çıkınca kumlar gözlerine yüzüne zarar verir jilet gibi keskin olur. Bu yüzden başındaki sarığı çıkarıp korunurmuş. E şimdi burada fırtına yok kum yok. Bu sarık ne işe yarayacak?
03 Yorumla- 6 ay
Olay sadece sarık mi burada? Asıl olayı kaçırıp detay kısmına takılı kalmışsın
- 6 ay
Bi tane örnek verdim çok uzatmamak için
- 6 ay
Açıklamada yazan ayetlere ne diyeceksin? Kuran ayetleri açık açık peygambere uy, sözünü dinle diyor
6 ayÖyle bir müslümanlık yok. Onlar ya provakatör ajan ya da cahil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Allah’a inanan, Peygamberini asla reddetmez, etmemeli..
10 Yorumla
6 ayKâfirleri görünce onların kuran hakkında iftiralarini boş sözlerini takma
10 Yorumlaİslam sünnetle peygamber ile tam bence yanlış düşünüyorlar
10 Yorumla
Yeryüzündeki tek insani kâmil Hz. Muhammed a. s. m'dir. Kur'ân-ı Kerîm ona gönderilmiştir, bütün insanlığa gönderilmiş değildir.05 Yorumla- 6 ay
Bütün insanlığa gönderilmedi ne demek? Ne sacmaliyosun tam olarak?
- 6 ay
O zaman açıklayarak söyle. Bütün insanlığa gönderilmedi demenin nasıl bir yanlışı anlaşılmaya yol açacağını görebiliyor olman gerekiyor. Sen de anlatım tarzını düzelt
- 6 ay
Ne anlatıyorsun abi ya
- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
6 ayAllahın kelamını görmezden gelmek nedir? Allah a mı taparsın yoksa ölümlü bizim gibi beşer olan oeygamberemi...
07 Yorumla- 6 ay
Açıklamada yazanların tamamı Allah'ın kelamı. Eğer okuma yazman varsa okuyup anlaman gerekir. Ayetler peygambere uy, itaat et, sözünü dinle diyor. Tekrar söylüyorum bunlar Kuran Ayetleri
- 6 ay
Auet adını ver
- 6 ay
Açıklamada ayet adı da kaynak da yazıyor amca okumuyor musun
- 6 ay
Sen konuyu kavrayamamışsın bence
- 6 ay
Bu arada amca gibi gereksşz samimiyet sıfatları kullanma
- 6 ay
Konuyu yazan benim, kavrayamayan siz oluyorsunuz maalesef
- 6 ay
Olur öyle olsun
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 aypeki bakmamız gereken yer sence hadis mi ayet mi
06 Yorumla- 5 ay
Her ikisi de. Islam'ın 2 kaynağı var çünkü. Kuran ve Sünnet
- 5 ay
Açıklamaya da gerekli ayetleri yazdım. Güncellemede de açıklamasını yaptım
- 5 ay
ikili diyalog ile zaman kaybedemem diyorsun o zaman :D
- 5 ay
Aynı şeyleri niye tekrar yazayım? Ek olarak soracağın bisey varsa sor
- 5 ay
yok sağol
- 5 ay
Ok
çoğusu ayetlere istediği manayı verebilmek için bunu yapıyor. içki içmeyin yazmıyor diyor veya namaz kılmak nerde yazıyor diyor. kısacası işlerine geldiği için. eğer hadisleri kabul ederlerse, içki içmek haram bir bahaneleri kalmıyor, namaz kılmak da farz. kaldı ki kuranda bunlar zaten var ama çarpıtıyorlar, hadisler olunca çarpıtma olayı da olmuyor.
00 YorumlaBeni pek alakadar etmez ama sünnetler dâha saçma tabi
00 Yorumla
5 ayNureddin yıldız gibi vehhâbî selefi zihniyetidir. Dini içerden yıkmak için hazırlanmış ingiliz projesidir. Bizde buna katılan ahmaklar çok fazla
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
6 ayÇoğu Müslüman, işine gelen hadisleri savunur, gelmeyen hadisleri de Müslim, Buhari gibi sağlam kabul edilen kaynaklarda olmasına rağmen inkâr eder. Hadisin bir temeli yok, öte beriye çekilmeye çok müsait.
03 Yorumla- 6 ay
Nasıl temeli yok? Sahih zayıf diye kategorize edip ayrılıyor
- 6 ay
İşte herkes kabul etmiyor. Diyorum ya, Buhari veya Müslim'de geçen bir hadis, günümüz ahlak kavramlarına uymadığında ona "uydurma hadis" diyebiliyor. Oysa daha zayıf olan makul anlayıştaki hadisleri benimseyebiliyor. Bu sebeple genel kabul gören bir temeli yok
- 6 ay
Mesele birilerinin kabul görüp görmemesi değil. Sonuçta kaynaklar belli
6 ayİşlerine geleni yapar bu tipler. Benim aile de bu tiplere dâhil
10 Yorumla
5 ayAllah akıl fikir versin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
6 aySaçma buluyorum o tür insnaları
10 Yorumla Çok güzel ayetlerde anlatmışsın.
11 Yorumla- 5 ay
Teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Optimus prime gibi ses var sevmezler
00 YorumlaKuranda itaat edin yazmaz ikincisi hadisler kac yil önceki söylenen söz yazılı ve kalıcı bir sey değil dilden dile günümüze gelen sözlerdir kisaca kuran Müslümanligi en doğru muslumanliktir
05 Yorumla- 6 ay
Nisa 80. Okumuyor musun
- 6 ay
Gayet de yazıyor itaat edin diye ayet var
- 6 ay
İtaat ile tapmak aynı şey değildir. Sana tavsiye Türkçe sözlüğü aç, kelime anlamlarını öğren
- 6 ay
İtaat: söz dinlemek, boyun eğmek demektir. Açıklamada da Kuran ayetlerini yazmışım. Bizzat ayette diyor itaat edin diye. Allah diyor yani bunu. İnkar ediyorsan Kuran'a iman etmiyorsun demektir. Her seyi bir kenara bırakıp inancını sorgula o zaman
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
5 aysıkıntılı bir konu
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 504 cevap paylaştı.
6 ayAslolan Kuran'dır
08 Yorumla- 6 ay
Güncellemede belirttiğin detayların hiçbiri, erişilebilir ve ispatlı bilgiler değil
- 6 ay
Öyleyse namazın kılınışını detaylı bir şekilde anlatan sure ismi ve ayet numarası bekliyorum sizden
- 6 ay
Değişik şekilde kılanlar da var, camiide bizzat gördüm
- 6 ay
Neye göre kılıyorlar? Kafalarına göre mi? Ben kaynak soruyorum şahıs değil. Bana ayet söyle nasıl kılındığını anlatan
- 6 ay
Çünkü sizin görüşünüze göre Kuran'da her şey ayrıntılı olarak yazıyor olmalı. Bekliyorum
- 6 ay
Var mı öyle bir ayet? Yok
- 6 ay
Ama peygambere uy, itaat et ediyen bir sürü ayet var. Namazın kılınışı da oradan öğreniliyor zaten. Al sana ispat
- 6 ay
Bildipin gibi yap kardeşim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne