Merhaba arkadaşlar sürekli bulunduğum ortamlarda tartıştığım bir konu var ; Kuran'ı Arapça olarak okumak mı yoksa kendi dilinde okuyup Allah'ın bizden ne yapmamızı istediğini anlamak mı mantıklı. Bence tabiki Türkçesini okuyup öğrenmek ve hayat tarzımızı ona göre belirlemek ayrıca İslam bir mantık dini olduğu için kendi mantığımızla onu zamana uygun şekilde de yorumlayabiliriz bence. Ama ben hep İslamiyeti yobazlıkla karıştıranları gördükçe bu dinden soğuyorum.
Cevabın nedir?
+1 yıl''Kuran'ı Arapça olarak okumak mı yoksa kendi dilinde okuyup Allah'ın bizden ne yapmamızı istediğini anlamak mı mantıklı.'' 2 SİDE.
1-Kur'an arapça inmiştir lafzı ve manasıyla mucizedir.
2-Kur'an okunup anlaşılmak ve yaşanmak için inmiştir bu yüzdende tefsir ler ve mealler okunur.
3-Arapça öğrenip kuranı daha iyi anlamak elbette çok iyi birşeydir ama kimse mecbur değildir.
4-Kur'anın aslı arapçadır ve arapça okunur.Ahengi mucezisi asıl hali olan arapçadadır.Ama anlaşılmak için meallerini ve tefsirlerini okuruz.Her ikiside sevaptır.
5-İslam mantık dinidir ama senin veya başkasının mantığının dini değildir.Herkes kafasına göre yorumlayamaz.Bunu için mezhepler var ve biz onlara uyuyoruz.
6-İnsan aklıyla her şeyi kavrayamaz hatta çok şeyi kavrayamaz.Ben mesela uçakları uçarken nasıl uçurulduğunu anlamıyorum o motor sitemi filan ama uçak uçuyor sonuçta.İnsana düşen iman etmek hikmetini Allah bilir demek. Kıyamet yaklaştıkça zaten kuranın hakikatleri anlaşılıyor.
7-Bir şeyin hikmetini öğrenmeyi istemek yanlış değildir ama İman akıldan ayrı bişeydir.Herşeyde aklını referans alırsan Dini değil aklını tasdik etmiş olursun.Dediğim gibi bize düşen sorgusuz sualsiz imandır.Aklına takılan birşey olursa hikmetini öğrenirsin.219 Yorumla- +1 yıl
Mesela müzik dinlemek haramdır , bilmem müzik dinleyince şöyle cehennemde yanacaksınız derler. Kuran da böyle birşey yok. Recm yani taşlayarak öldürme derler. Kuranda taşlayarak öldürme diye bişeyde yok. Nerelerinden uyduruyorlar bilmiyorum. Mesela namaz kılmayanı öldürün derler. Kuran da böyle bişey de yok. Hep uydurma hep palavra hep sahtekarlık. Haramları arttırma çabasına girişmişler.
- +1 yıl
5-6 haricinde katılıyorum. Şimdi 5 ve 6da anlattığın durum hoş değilki yani benden yüzyıllar önce yaşamış başka biri anladıysa ben de anlayabilirim diye uçağında çalışma prensibini youtube dan bile bakarak anlayabilirsin yani bunun gibi. Bir örnekte Osmanlıdan verebilirim o dönemde kardeş katli vacipti ve bu kimseye garip ya da günah gelmiyordu gibi.
- +1 yıl
Acil bir işim var gelince cevaplarınızı burya yazıcam.
- +1 yıl
Cangülümm,Din kur'andan ibaret değildir .4 ana kaynak vardır.Kitap,sünnet ,icmaa , kıyas.
Sadece kurana dayalı bir din mümkün değildir çünkü kur'anda namazın kaç rekat olduğuda yazmaz.4 kaynakta geçen sünnet hadis demektir.Şu halinle dini yorumlamak haddin değil kafana göre şu mantıksız şunu eklemişlerde diyemezsin.Din hakkında konuşacaksan ilmihallere fıkıh kitaplarına ve tefsirlere bakacaksın.Akaid kitaplarına bakacaksın. - +1 yıl
İslamın hükümlerinin canilik diye gösterdiler.Önüne geleni tşalayalım, aa şu hırsızlık yapmış hadi kolunu keselim.şunun kellesini uçuralım.Böyle bir algı oluşturuldu.Eğer detaylarıyla fıkıh kitaplarından okursanız ve hikmetlerini öğrenirseniz biiznillah anlarsınız .Osmanlı zamanında görülen suç oranı ve şimdikileri kıyaslayın bakalım...
- +1 yıl
Soran arkadaş ahiret mesela bir gaybdır.İnsan günü gelince görecek şimdi ise bize düşen iman etmek.Senden asırlar önce yaşıyon o insanlar hem peygambere yakın bir zmaanda yaşadılar hemde dini en ince tafsilatıyla biliyorlardı peki sen nesin? Oturduğu yerden mantık yürütmeye çalışan bir insan.Sana aklı iptal et diyen yok.İnsan aklıyla anlar .Dininin hikmetlerini öğreneceksin ,aklında Allahın varlığının kesin delillerini bulacaksın düşüneceksin .Ama iş gayba gelince aklına hopp diyeceksin. imtihan.
- +1 yıl
Osmanlı asrı saadetten sonra İslamı en iyi yaşayan devlettir.Ama bu hiç yanlışı olmadığı anlamına gelmez kardeş katli bana göre yanlıştır ama onu yaparkende binlerce insanın ölmemesi için iyi bir niyetle yapıldığı düşünülürse bu bilerek adam öldürmekten daha hafif bişeydir...
- +1 yıl
Üzerime oynuyorsan sana bir anımı ve dinden nasıl soğuduğumu anlatayım. 7 yaşında cuma namazında giydiğim şorttan dizim biraz gözüküyor diye orda oturan sorgulamayan bir adamın bacağıma tüm gücüyle vurmasından dolayı dinden soğudum ben kendisi gibi düşünmeyen sorgulayanları kafir deyip onları darp etmeye çalışanlar soğuttu beni.
- +1 yıl
Güzel kardeşim mükemmel olan İslamdır insan değil .O beyinsiz yüzünden neden dinden soğuyorsun iyi örnekleri görüpte dine ısınsana.Kötü örneklere bakıp güzel olandan soğuma.
- +1 yıl
Bir de işin diğer tarafından bakalım Vatikana şortla girmek yasak ama giren çocukların bacaklarına vurup dövmeye çalışmıyorlar bu dinden çok dine mensup insanların dini nasıl sevdirebilirim diye düşünebilmesinden kaynaklanıyor kanımca.
- +1 yıl
"Kolaylaştırın, zorlaştırmayın ve müjdeleyin." Bir rivayette de: "...Isındırın, nefret ettirmeyin..." buyrulmuştur. [Buh�r�, İlm 12, Edeb 80; Müslim, Cihad 6, 7, (1732-1733)] İslam rahmet ve merhamet dinidir dini anlamayan katı kalpliler yüzünden dinden soğunur mu ?
- +1 yıl
Ben sanırım İslamiyetten değil de o tarz insanlardan soğudum örnek müslümanlar Deniz Feneri Rahmetli Erbakan Araplar birbirini bir kaşık suda boğmaya çalışan veya birbirini dolandırmaya çalışan insanlar oysa Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkeler daha barış içinde.
- +1 yıl
İnan bana avrupa dediğin yer davul sesi gibi uzaktan hoş geliyor.Fuhuş , içki ,kumar zina her pislik avrupada bir video arıyorum bulabilirsem sana atıcam bunla ilgili ..Ama müslüman ülkelerindeki zilletin sebebi İslamın yaşanmamasıdır .Eğitime ve gelişmeyede çok önem verilmeli.
- +1 yıl
Youtubede ''0Hakikat0'' kanalı ve ''josef islam'' kanalı site olarak ''sorularlaislamiyet . com'' ve ''dinimizislam .com sitelerinden İslamı doğruca öğrenebilirsin bide ''seyrangah . com '' sitesi lütfen bakın buralara.
- +1 yıl
Bu dediklerin insanın kendi isteğiyle yaptığı kandırma dolandırma olmadan yapılan isteyenin yapıp istemeyenin yapmadığı şeyler orta avrupada bulundum 1 sene kadar kimse zorla bir şey yaptırmadı yani.
- +1 yıl
cem karaca'nın da böyle bir hatırası varmış. küçükken camiye gitmiş, dizinde bir rahatsızlık olduğu için ayaklarını uzatarak oturuyormuş. adamın biri bir vurmuş ondan sonra ancak 70 sene sonra dönebildim camiye diyor.. ne kadar acı böyle insanlar yüzünden dinden soğuyorlar, dindarları dini bu zannediyorlar... :(
- +1 yıl
Bu birazda matematik hocası sizi sevmiyor ya da kötü birisi ya da sert bir mizaci var diye matematikten kalmayi göze almaya benziyor sen ne bakıyorsun o insana ki zaten allah senin kalbini biliyor
En İyi Cevaplar
+1 yılİslam mantık dini değildir .Din koyucu Allah'tır ama koyduğu dinin hükümleri, emir ve yasakları makuldür, akıl bunları reddetmez, edemez. Ön yargılardan arındırılmış akıl bunların makul olduğunu kavrayabilir, hikmetini bulabilir. Bu ihtimal doğrudur ve böyle düşünmekte bir sakınca yoktur. 'Aklı olmayanın dini de yoktur' denmiştir. Yani akıldan yoksun olanlar dinin emir ve yasaklarıyla sorumlu değillerdir demektir. Bu ihtimal de doğrudur.Dinin kaynağı Allah olmakla beraber yorumu konusunda akla büyük bir alan bırakılmıştır. Akıl bir bakıma vahyin insandaki temsilcisidir. Zamana ve zemine göre boş bırakılan alanları aklıselim dolduracaktır. İslam hukukunun onda dokuzunun beşeri olduğunun söylenmesi böyle izah edilebilir. Bu ihtimal de, sınırların iyi tespit edilmesi durumunda doğrudur.
Ama İslam'ın oldum olası akıl dini olduğunu söylemek elbette doğru değildir, hatalıdır.Mesela, sabah namazının iki, öğle namazının dört rekat olması akla tabi olan bir mesele değildir. Ancak, domuz eti ve içki neden haram kılınmıştır v.s. gibi meseleleri ilim ve hikmet düsturu ile açıklayabilir. Mantığa dayalı olan ikinci kısım taabbudi kısma göre daha geniştir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Dileyen dilediği dilde okur ama sen türkçe okuyorsun diye başkalarınında türkçe okumasını beklemen okunmaması halinde yobaz yaftası yapıştırmanda yobazlık.iyi giderken sonunda batırmışsın her önünüze gelene yobaz yaftasını yapıştırmaktan vazgeçmelisiniz.şunu desen senle beraber olurum orjinali okur sonrada mealini okur neticede anlamak istedikten sonra anlaşılır.ayrıca her dinde ideolojide yanlış insanlar çıkacaktır ki yobaz her ideolojiden dinden çıkabilir yobazlık sadece islama has birşeymiş gibi tanımlamakta yanlış.basit bir örnek tuttuğun takımın taraftarı yakıp yıkar takımında soğumazsın ama inandığın dine mensup bir kaç kişi yanlış yapar dinden soğursunuz buda çok manidar
24 Yorumla- +1 yıl
Yobaz dediklerim dini kendi bildiği şekilde yorumlayıp cahil insanlara öğreten işine gelmeyen her şeyi günah diyerek basitleştiren kişiler ve hiç az sayıdada değil hatta çoğunlukta diyebilirim. Kuran yön göstericidir insanın kullanma kulavuzu gibi yani ama arapça okuyup sevap kazandığına inanabilirsin bu sadece iletişim biçimidir haşa sen Türkçe dua etsen Allah senin ne dediğini anlamayacak değil.
- +1 yıl
O dediklerin kişiyi ilgilendirmez herkesin aklı var o tarif ettiklerin nedeniyle neden islam yara alsın dinden neden soğuyayım.eğer birinin dini bilgisine ihtiyaç duyuluyorsaki duyulur doğrusunu seçmekte kişiye düşer.o dediğin tipte insanlar çok olabilir ama ortalıkta sakalsız sapık ilahiyatçıkarın çoğunlukta olduğunuda göz ardı etmemek lazım arada tek tük sakallısıda var gerçi.Allah benim türkçe duamı anlar ama türkçe kuran okumak başkadır arapçasını okur anlamaz aptal yakıştırması olmaz
- +1 yıl
dileyen dilediği dilden okur zamanında olduğu gibi baskıcı bir yaklaşımla türkçe okumalısın telkinleri özgürlük safsataları altında faşizmdir.istediğim gibi okurum anlayıp anlamamakta beni ilgilendirir ben nasıl rahat huzurlu hissediyorsam öyle hareket ederim.bu millete sormadan ezanda çevrildi bu ülkede Allah lafzını bile kullanamadılarda felah kelimesinide çevirmediler ne hikmetse.neyse uzar gider bu mevzu genel olarak cevapladım ben bunu sadece senin şahsına değil.
Zaten Allah'ta kesin bilgiyle iman etmemizi istiyor.
Bu (Kur'an), insanlar için basiret (nuruyla Allah'a yönelten ayet)lerdir, kesin bilgiyle inanan bir kavim için de bir hidayet ve bir rahmettir. (Casiye Suresi, 20)
Kuran'da Allah birçok ayette araştırmamızı ve düşünmemizi emrediyor. Kuran da haramlar azdır. Yobazlar ise bu haramları az görüp dine daha fazla haram eklemeye çalışırlar. Bende yobazları hiç sevmem.
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ardarda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten deliller vardır. Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı anarlar ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." (Al-i İmran Suresi, 190-191)13 Yorumla- +1 yıl
''Kuran da haramlar azdır. Yobazlar ise bu haramları az görüp dine daha fazla haram eklemeye çalışırlar. '' biraz açıklarmısın ne eklemişler mesela?
+1 yılİslam akıl mantık dinidir ama kimsenin aklının mantığının dini değildir.Herkes kafasına göre yorumlayamaz.Allahı bulmak için akıl kullanılır kur'anda dünyada evrende Allahın varlığına ait deliller olduğu yazıyor.Düşünüp akıl etmemizi ve Allahı bulmamızı söylüyor.Ama dinde gayb yani insanın doğrudan aklıyla anlayamayacağı şeylerde var.Bunlar imtihandır bize düşen Allah dediyse peygamberi dediyse doğrudur demek.Dinde akıl vardır ama yerini iyi bilmek lazım.Teraziyi iyi dengelemek lazım..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah okuyup emirlerine uymamız ve ders çıkarmamız için indirmiş Furkanı.Bu yüzden aslolan onu bilmek,tanımak,uygulamak.Ondan sonra orjinal haliyle de okuyabilmek o güzel kelamı duyabilmek yüreklerin en derininde...
21 Yorumla- +1 yıl
Üstad eyvallah :)
Aşk İlişkileri konusunda 709 cevap paylaştı. Insanlari yobazliktan kurtaran bir dine inandigim icin, ne mutlu bana! Elhamdullilah.
231 Yorumla- +1 yıl
Peki bunu ne yazdığını bilmediği bir kitabı okuyarak mı yapıyor? Yoksa sakallı adamların atıp tutmasına göre mi ?
- +1 yıl
Yani senin yorumun nedir Türkçesini okuyup anlamak mı yoksa Arapçasını okumak mı
- +1 yıl
():)
- +1 yıl
Maymun teorisini ilk defa senden duydum. Bilimle, inanci karsilastirma derim. Bilim icin yaradilis bir fayda saglamaz. Bir gelisme degildir. O yuzden yeri yok, olmayacakta. Ugrasmayin derim. Ahlaki yonden yaklasinca benim icin ensest zaten kabul edilemez bir sey. Kedi, kopek yapar da, insana yakistiramam. Herkesin kendi dusuncesi tabi.
- +1 yıl
Anlat ta ogrenelim.
Yuzyillar once isik nedir sorusunu yanitlamaya ugrasmayi birakti bilim insanlari. Onun yerine bize daha cok kolaylik saglayan isigin kirinimi, gecirgenlik, isigin yayilimina yoneldiler. Ne oldugunu bile cumlelere dokemedigimiz seylerden neler neler yapiyoruz yani :). - +1 yıl
Neyse canim, seninle sohbet etmek, fikir alisverisi yapmak guzeldi. En azindan bazilari gibi sinirlenip seviyesiz konusmaya baslamiyorsun :) simdi gitmem gerek, kendine cici bak.
Ve isik, gunesten geliyor, guneste bir alev topu, dunya donuyor, gunes degdigi yeri i$iklandiriyor. bu kadar basittttt, Güne$ide Allah yaratti :))) - +1 yıl
Ademle, havvanin cocuklari birbiriyle mi iliskiye girmis yani? Baska acilimi yok cunku. Dogal secilim zaten yasam kosullarina dayanir. Bak hayat sartlari degistikce hastaliklar bile degisiyor diyorsun. Bunlar hep evrim maalesef.
O zamanlarda modern saat yok diyorum ben de. Cubuk dikiyorsun yere. Gunese gore anliyorsun.
İlahi inanclara hala mantikli diyen var, hem inanip hem sorgulayabilirim diyen var. Yil olmus 2013.
049 Yorumla- +1 yıl
Kafanı yorma içmeye devam et sen..
- +1 yıl
Aslına bakarsan Yoga veya meditasyonlada ruhunu zenginleştirebilirsin İslamla da Hristiyanlıklada yaratılışımızdan ötürü bir şeylere inanmamız gerekiyor dinler olmasa sapkınlıklar artardı bazı insanları hapisle ya da cezayla korkutamazsın onları dinle yola getirebilirsin askerdeyken uzun dönem çocuklar üzerinde denedim din işe yarıyor emin ol.
- +1 yıl
Aynen öyle herkes biririni öldürüyor tecavüz ediyor ve hırsızlık yapıyordu barbardık yani kısaca.
- +1 yıl
Tabi ya M.Ö yani İsa'dan önce zaten herkes barış içindeydi değil mi :)
- +1 yıl
Şu anda sokağa çıkıp rahat rahat dolaşabiliyorsan o günküne göre daha barış içinde yaşıyoruz diyebiliriz. Ancak aslında pek inançlı biri sayılmam ama herkes İslami şartlara uygun yaşasa yani günah deyip yapmasa tamamen barış içinde olur da çok keyifsizde olur ya :)
- +1 yıl
Tabiki Atatürk sayesinde ama o bizi diğer ülkelerden koruyarak şu anda bizi kendimizden koruyacak biri lazım.Demek istediğim şu anda İtalyadada rahat rahat sokakta dolaşabiliyosan anlamındaydı. 7 Milyar insan düşün ve bunlar birbirini kesmeden öldürmeden hayvanlardan farklı şekilde yaşıyorlar bunu ancak dinle başarabilirdin ve öyle oldu. Şimdi bunlara bir şeyler satmak mı istiyorsun o zaman popüler kültürü kullan şeklinde devam etti ama keşke yabani bir hayat sürseydik en azından işe gitmezdik.
- +1 yıl
Sence Ortadoğuda herkes dine göre mi hareket ediyor yoksa kendi çıkarlarına göre mi işte kimisi dini önemsemeyince insan öldürüyor ki büyük bir günah. Ama o kadar cahil bir nesil yetişiyorki Türkiyede yani ben askere gitmeden önce bilmiyordum ama ne günah ne mantık hiçbir şey yok ve bu nesil yarın Amerika sizde kimyasal silah buldum dediğinde birbirini öldürecek olan nesildir ülkesini de rahatlıkla satacaktır.
- +1 yıl
Yasayla cezayla bu dünyadaki acıyla korkutamıyorsunki adamın kaybedek bir şeyi yok yani o yüzden ona cenneti kaybedeceksin diyorsun anladın
- +1 yıl
İsveç cahil değil çünkü biz cahili nasıl yola getireceksini tartışıyoduk.
- +1 yıl
Neyse canim, seninle sohbet etmek, fikir alisverisi yapmak guzeldi. En azindan bazilari gibi sinirlenip seviyesiz konusmaya baslamiyorsun :) simdi gitmem gerek, kendine cici bak.
Ve isik, gunesten geliyor, guneste bir alev topu, dunya donuyor, gunes degdigi yeri i$iklandiriyor. bu kadar basittttt, Güne$ide Allah yaratti :))) - +1 yıl
Düz mantıkla gidersen diyorum herkes Kuranda yazanları uygulasa bir sorun olmaz dünyada ama çok sıkıcı olur da dedim cevaplayan ne yediniz birbirinizi be maymun teorisi deyip durma sende Darwine
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim'de sadece Enam suresi 35.ayette geçen bir cümle çok dikkat çekmektedir. 6:35 (7.cüz) numaralı bu ayette Dünya'ya bir delik açıp aşağı inmekten bahsediliyor. Gerçekten de kutuplardan bir delik açıp dünyanın merkezine inseydik 6357 km inmemiz gerekirdi çünkü dünyanın yarıçapı kutuplardan 6357 km'dir (Ekvatorda ise yirmi km fazladır) Farkettiyseniz bu ayetin numarası 6:35 cüz numarası 7 ile birlikte 6357 km mesafeye işaret ediyor. NASA resmi internet sitesinde de 6357 km dünyanın yarıçapı olarak belirtilmektedir.
- +1 yıl
Güneşin hareketiyle ilgili detaylı anlatıma sahip olan, hem doğuşundan hem de batışından bahseden ayet 18:17 numaralı ayettir. İlginçtir ki modern astronomi hesaplamalarına göre de Güneş'in doğuşu ufukla 18 derecelik (şafak), batışı ise ufukla 17 derecelik açı yaptığı an (yatsı) olarak belirlenmiştir. Yani Güneş hareketlerini anlatan 18:17 numaralı ayet yüzyıllar öncesinden bilim adamlarının tespit ettiği 18 ve 17 derecelik matematiksel açıları haber veriyor olabilir.
- +1 yıl
Ozon kelimesi Arapça'da, Türkçe'de ve diğer tüm yabancı dillerde hemen hemen aynı şekilde okunup yazılır. Ozon kelimesini oluşturan O-Z-O-N harfleri 72:6 numaralı ayette geçmektedir. Üstelik bu ayetten sonraki ayetlerde "Gökyüzünün koruyucusu (bekçisi)" ifadesi kullanılıyor. Aslında bu ifade ozon tabakası için de çok yerinde ve doğru bir tanımlamadır. Çünkü ozon gökyüzündeki koruyucu tabakadır ve dünyayı tehlikeli güneş ışınlarından korur.
- +1 yıl
Kur’�n bu ırk, renk, kavim ve millet farklılığının hikmetini şöyle bildirir: “Ey İnsanlar! Doğrusu Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki, Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olandır. Kur’�n tebliğinde ırkları ayırmamış, hepsini bir muhatap kabul etmiştir.
- +1 yıl
kutuplar ve oruc:
Gündüzleri 24 saatten daha uzun yerlerde, mesela altı ay gündüz olan yerlerde, oruca saat ile başlanır ve saat ile bozulur. Gündüzü böyle uzun olmayan, vakitleri normal teşekkül eden, yani gündüzleri 24 saatten az olan bir şehirdeki Müslümanların zamanına uyularak oruç tutulur - +1 yıl
yapma canim, cahilige döneminde... Tövbe tövbe. neler oluyordu, torun nasil olmasin.
evrim diyorsunda, sen önceki buyuk buyuk buyuk anneni babani görsen, 1gram bile benzerlik yoktur dis gorunus olarak. hayat sartlari insani degistiriyor ve hayat sartlari degistikce cagin hastaliklari bile degisiyor. - +1 yıl
Evet cahilige dönemini biliyorsun, bir birleri ile iliski vardi ve erkekler erkekler le.. vs
evet evrim var, ama senin demek istedigin evrim degil. Evrim insanlar ihtiyaclari dogrultusunda bir seyler icat edip bir seyler akil edip icat etmeleri anlaminda evrim var demek istiyorum.
- 00 Yorumla
Kuran-ı Kerimi arapça okuycaksın ama insanlarımız sadece bununla yetiniyr.Açıp bir de meaili okumak lazım .
12 Yorumla- +1 yıl
İnsanlarımız onunla yetinse en azından meditaston olur yetinmeyip bir de sakallı hacı hocaların dini abuk subuk yorumlamalarına inanıyorlar asıl üzüldüğüm konu bu. Ben de kötü bir şey yaptıktan sonra Kuran'ın Türkçesini okudum ve nerdeyse çok az suç affedilmiyor.
+1 yılİkisini de okumalısın,arapça harfi okuduğun yani 1 harfine karşılık gelen sevap sayısı var.
Anlamak için türkçe mealli kuran okuyorum.10 Yorumlatürkçesini oku ve ne kadar mantıksız olduğunu gör belkide mantıksızlığı bildikleri için türkçeye karşılar
02 Yorumla- +1 yıl
O bence çeviriden kaynaklanıyor en güzeli kendin Arapça öğrenip çevireceksin ama onun için zamana ihtiyacım var.
Türkçe okunmalı .
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem