9 ayiçinde Allah'a uygun öğretilerde var ama bunu fırsat bilerek yarıdan fazlasını arap gelenek görenekleri ile doldurmuşlar ve Allah ile ilgili kısımları da yetersiz kalıyor çoğu zaman
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet öyle benim ilk elediğim din İslâm dinidir ben Turan Dursun ile büyüdüm müslümanlık diye bir din yok müslümanlık sabiliğin (putperestlik) devamıdır allah dediğiniz tanrı da Mekke'deki puttur adı el-ilah tır el lât el Uzza el manat da el-ilahın kızlarıdır allah kelimesi de el-ilahtan türemiştir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aySanki biraz arap işine geldiği gibi uydurmuş gibime geliyo
02 Yorumla
Soran9 aykesinlikle
- Diğer konusunda 477 cevap paylaştı.
9 ayYapmaa, konuşursam şafak operasyonu yaparlar 😄
02 Yorumla
Soran9 aybu güzeldiii😂
- 9 ay
Hazırda bekliyorlar zaten, bize yer açıyorlar içeride olması gerekenleri içeri atmayarakk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Diğer konusunda 494 cevap paylaştı.
9 ayaslında değil ama okunması ve uygulaması noktasındaki ayrışmalardan dolayı bir bütün olarak görülemiyor her coğrafyada farklı algılanıyor
10 Yorumla
9 ayİslam çok derin bir din anlamak için baya okuyup araştırmak lazım
20 Yorumla
9 aycahillerden öğrenirsen öyle gelir.
mantığa uyan bir din. doğru kişiden öğren ya da aklını kullanarak oku kaynakları22 Yorumla
Soran9 aykaynakları okuyoruz ama kanıtını mantığını bilimsel görüşünü göremiyoruz
- 9 ay
:) sen göremiyorsun demekki.
Diğer konusunda 976 cevap paylaştı. oturup iyice araştırmadan ve aklı olmayan insanların kaldırabileceği bir din değil
35 Yorumla
Soran9 aysenin gibilerin mi
- 9 ay
sana spesifik olarak laf soylememis ustune alindiysan vardır bir sebebi tatlim🥰
Soran9 ay@birtiphikayesi kime dedin anlamadım
- 9 ay
sana dedim
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayfazla sorgularsan cevap alamıyorsun o yuzden detaya gırmemek lazım
10 Yorumla
9 ayBütün ilahi denilen dinler Yahudi ve Arapların egoizminin ve sömürgeci anlayışının ürünü.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
9 ayMesela ne gibi çelişkiler? İslamın çelişkili olduğunu düşünmüyorum ama insanın eline geçen her şey gibi yozlaştırılmaya çalısıldığını düşünüyorum.
10 Yorumla Diğer konusunda 393 cevap paylaştı. Hqngi islam gercek islqmmi yoksa bize dayattiklari islam mi
02 Yorumla
Soran9 ayher ikiside
Gizli Üye(36-45)9 ayOnunla şereflendiren Allah'a hamd olsun. İşte sen ondan noksan ve yoksun kaldığın için böyle düşünüyorsun. Cenabı Allah sana tez zaman da bu huzuru versin.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayHer duyduğun doğru değil, herşeye inanmayın.
İslam dini o kadar baskıcı değil ama Türkiyede baskıcı.10 YorumlaDiğer konusunda 401 cevap paylaştı. Bir de çıkar ve menfaat
10 Yorumla
9 ayTüm dinler öyle
10 YorumlaHayır değil. Çelişki nerede örnek versene.
141 Yorumla
Soran9 ayya küçük bi örnek vereyim o yaşanılan mucizelere aklın eriyor mu gerçekten
Soran9 ayörneğin ibrahim olayında ateşim gül bahçesi olması, musanın asasının yılan olması daha birsürüsü
- 9 ay
Ben de sana şunu sorayım. Bu kadar büyük bir dengenin rastgele oluşması mümkün mü? Bir para atsan bile yüzde elli ihtimalle yazı gelir ama senin karaciğerin olmasa aynı anda 200 den fazla hastalıkla anında *lürsün. Dünyanın yeri 1 cm kayarsa yok olur. Bunlar rastgele oldu mu? İnanıyor musun buna.
Soran9 aydünyanın nasıl oluştuğu hakkında birçok bilimsel kaynak var zaten bigbang teorisinden şimdi bilime inanmayıp sadece hisiyat meselesi bir dine inanmak ne kadar mantıklı
Soran9 ayBilimde “çürümek” demek, kanıtlarla tamamen yanlışlanması anlamına gelir. Big Bang hâlâ evrenin oluşumu konusunda en güçlü bilimsel modeldir. “Birisi yapmalı” iddiası bilimsel değil, felsefi veya inanç temelli bir yaklaşım. Bilim “kimin” yaptığını değil, “nasıl” olduğunu araştırır.
Bilimsel modeller, evrenin başlangıcını ölçülebilir ve test edilebilir şekilde açıklamaya çalışır. Birisi yaptı mı sorusu ise daha çok teoloji ve felsefe alanına girer. Yani bu iddia bilimsel değil, inanç temelli bir yorumdur. yani bunların hiçbiri bi kanıt değil
Soran9 aysana şu kadarını söyliyim sizin dininizi çok iyi biliyorum 3 yıl cemaatlere katıldım çok dersler gördüm ama ne yaparsam yapayım mantıklı gelmedi. sizler körü körüne güvenmişsiniz o yüzden bundan başka din yok kurtuluş bu diyip suruyorsunuz
Soran9 ayEvrendeki dengenin kendiliğinden oluşup oluşmadığı konusunda bilimsel yaklaşım hangi mekanizmalar bu düzeni açıklıyor sorusunu sorar. Fizikte, kaos içinde bile düzenin ortaya çıkabileceğini gösteren matematiksel modeller var buna 'kendiliğinden düzen deniyor. Mesela kar taneleri, galaksiler veya kristaller, rastgele enerji ve madde etkileşimlerinden doğar ama yine de inanılmaz simetrik yapılara sahiptir. Yani çubuğun havada dik düşmesi imkânsızken, evrende düzenli yapılar oluşması imkânsız değil, çünkü burada milyarlarca yıl süren ve sürekli işleyen fizik yasaları devrede. aslında sormamız gereken rastgele mi oldu değil hangi doğal süreçler bu düzeni oluşturdu olmalı. bu arada o uslup ile konuşacaksan yorum yazma
- 9 ay
Hâlâ saçmalıyorsun sadece. Bir çubuğun dik düşmesi imkansız iken bak sayısını bilemem o kadar çok ki. Katrilyonlarca mekanizmanın, dengenin rastgele oluşması imkansız. Vur bilgisayar programı bile rastgele işleyemez. Rastgele olasılıkta bile bir hesap vardır. Satranç oynayan bilgisayarda olduğu gibi her ihtimale hazırlıklı ama rastgele değil. Planlamış bir şekilde işliyor o da. Çünkü yenildi. İnsan vücudunda bile milyarlarca denge bulunuyor. Küçük bir alveol eksikliği, trombosit eksikliği, ilik eksikliği bile büyük sorunlara veya *lüme yol açar. Sen bütün bu dengenin rastgele oluştuğuna inanıyorsan sana anlatacak hiçbir şeyim yok. Fizikten bilimden bahsediyorsun bana rastgele çalışan bir tane bile fizik yasası veremezsin.
Kar tanesi örneğini veriyorsun kohezyon etkisi ile olan bir şeyi çok avam bir şey gibi anlatmadan belli bir şey bilmediğin. Ve hiçbir galaksi rastgele oluşmaz. Samanyoluna veya basitinden güneş sistemine bakarsan bile sistematik olduğunu anlarsın.
Temel fizik ve biyoloji yasaları ile dahi anlaşılacak şeyleri bilimsel terimler kullanarak çok karmaşıkmış gibi anlatmana gerek yok.
Einstein'in dediği gibi bir bilgiyi karşıya akataramiyorsan senin de bildiğinden şüphe duyarım.
Soran9 ayBen de zaten evrendeki düzenin tamamen şansa, zar atar gibi oluştuğunu söylemiyorum. Bilim, bu düzenin fizik ve kimya yasalarıyla işlediğini söylüyor. Yani ortada kuralsız bir rastgelelik yok, ama bu kuralların oluşumu için bir ‘tasarlayan’ gerekip gerekmediği felsefi bir soru. Ben ‘nasıl’ kısmını bilimle açıklıyorum, ‘neden’ kısmı inançla ilgili. tamamen inanç üzerine konuşuyorsun. ayrıca bilgiye açık olmayan birine bilgiyi aktaramıyorsam burada sorun benim bildiğimde değildir.
- 9 ay
Kaos veya dengesizlikle bir şey ortaya çıkmaz. Trafik kuralları olmasa kaos olur kaostan denge oluşmaz sadece ekosistemdeki av avcı mekanizması devreye girer ve güçlü olan hayatta kalır. İlkel insan kurallarına geri döneriz. Ama sonuçta yine bir düzen oluyor. Güçlünün kurallarınin geçtiği bir düzen. Asla başıboş bir rastegel sistem olmadı. Başıboş bırakılan bir hayvan bile birkaç günden fazla hayatta kalamaz. Sen milyonlarca galaksinin ve bütün evrenin rastegele olduğunu düşünüyorsan kusura bakma ama senin beyninden şüphe duyarım.
Sayısız ayet var. En basitinden birinde
" Bakmazlar mı üstlerindeki göğe? Nasıl kurduk onu ve bezedik ve bir yarığı, yırtığı da yok"
Daha çok var sadece bu yeterli diye düşünüyorum.
Soran9 ay“Ben evrenin başıboş bir şekilde işlediğini söylemiyorum. Tam tersine, evrenin çok kesin kurallarla işlediğini düşünüyorum. Farkımız şu: Sen bu kuralların kaynağını ilahi bir irade olarak görüyorsun, ben ise ‘bu kurallar nasıl çalışıyor’ sorusunu bilimle anlamaya çalışıyorum. Düzen var mı? Evet, tartışmasız var. Ama ‘düzen var’ demek ‘mutlaka biri yaptı’ anlamına gelmek zorunda değil; bu noktada inanç devreye giriyor.”
bende bu yeterli diye düşünüyorum sen ianançla ben bilimle ilgileniyorum bu fark olduğu sürece birbirimizi anlayaamyız- 9 ay
Ben her zaman bilgiye açık biriyim. Bak söylediğin sözde bile bir çelişki var ben sadece nasıl derim ama neden demem. Felsefe ile bilim iç içedir. İkisi de nasıl ve neden sorularını sormak zorundadir. Bilim merak etmeli ki bir sonuca varsın.
Bir tasarlayan gerekip gerekmediğini düşünüyorsun.
Ya bana rastgele toprağı havaya atıp haşa bir şey yaratsana madem yaratıcıya gerek yok nasıl oluşuyor. Rastgele oluşsun. Tamam içinde bur kural var diyeceksin tamam hadi havaya at kendiliğinden oluşsun madem.
Ayrıca sen ben tengriciyim diyorsun tengriciliği birliğinden de şüphe duyuyorum. Tengricilik de gökyüzündeki bir tanrıya tapar. Sen yaratıcı olmadığını düşünüyorsun ateist düşüncesindesin. Daha neyi savunduğunu bile bilmiyorsun - 9 ay
Ah gerçekten çok gereksiz düşünüyorsun sana basit bir düz mantıkla bile bak küçük çocukların bile anlayacağı şekilde söylüyorum. şu an toplumda düzen var ve belirli bir sisteme göre işliyor peki kendiliğinden mi bu düzen işliyor? Hayır. Anayasa yüzünden. Anayasa olmasa kimse kimseye bir şey yapamaz ve tüm düzen bozulur. Yani her zaman düzeni koruyan biri olmalidir. Başıboş bırakılan her şey yok olmaya mahkumdur. Bu en basit teoremdir. Ve sen koskoca evrenin başıboş kendi başına işlediğini düşünüyorsun baya komik.
Soran9 ay“Ben Tengriciyim ve inancım var. Ama bu, bilimsel gerçekleri ve evrenin nasıl işlediğini anlamamı engellemiyor. Düzen var, evet; ama bu düzenün kaynağını inançla açıklamak ayrı, bilimsel olarak ‘nasıl’ oluştuğunu anlamak ayrı bir şey. Senin ‘rastgele olamaz’ demen inanca dayanıyor; benim bakışım ise bilim ve inancı birlikte değerlendirmek.”
ayrıca ateist de değilim fizikle cevap vemek beni ateist yapmaz dinimede gayet bağlıyım
- 9 ay
Dininde her şeyi yaratan tanrıdır diyor öncelikli bu hatani düzelteyim. Yani sadece fizikle değil fiziği kontrol eden birinin varlığından bahseder.
Benim İslam inancim asla bilime karşı bir din değildir ki hatta istersen gider sana ayet getirir yazarım araştırın, ilim öğrenin der. Ayrıca İslami da araştırın öyle uyun der. Yani duyup da inanın demez. Öyle diğer dinler gibi "bize tapin kurtuluş biziz"demez. Gidin araştırın çelişki bulursanız o zaman.
Kendinden emin ve araştırılmaya ve araştırmaya açık bir din. Diğer dinlerin aksine.
İslam bilimi reddetmiyor ve bu bütün teoremler veya fizik kurallarını inkar etmiyor bunları yapan birsi olduğunu söylüyor.
Bir buzdolabı yemekleri çok güzel taze tutuyor. Ve bu bilim sayesinde, belli bazı kurallar çerçevesinde bu görevi yapıyor ama gelip de bu buzdolabı fizik kurallarına göre işliyor o zaman onu yapan biri yoktur diyemezsin. Yemeği dışarıda bırakırsan bozulur ama bir güç gelip bir denge kurup o yemeğin bozulmasını engelliyor. Çok basit bir mantıkla dediğim şeyi anladın umarım.
Evet bir düzen, belli başlı kurallar vardır ama bunlar kendi başına olup işlemez. Bunları yapan Allah'tır. Tüm düzeni oluşturup düzeni sağlar. Yoksa evren yok olur.
Tıpkı makinenin hatalarını engelleyen bilim insanı gibi. Anladığını umuyorum bu sefer.
Soran9 ayşunu yapıyosun söylediklerini ısıtıp önüme sunuyorsun bak islama inannmayan bi inana bunları söylemen mantıksızlık çünkü senin verdiğin örnekler tamamen kalben inanmanın duygularının verdiği örnekler. ayrıca diyosun ya islam bize tapın kurtuluş bizde demiyor diye. hayır islam tam da bunu diyor Allaha kuran ve peygambeime itaat et etmezsen cehennnemliksin benim şsteyerek gelmediğim bir hayatta nasıl yol alacağımı bi tanrı belirleyemez ve bana buna göre emir veremez. sadece kendi yaptıklarımızdan sorumluysak neden tercihimizin dışında geldiğimiz bu hayatta dayatmalara mecburuz
- 9 ay
Ya ben sana hayattan elli tane örnek verdim sen hâlâ kalben diyorsun. Ya ben sana gündelik hayattan bile örnek verdim sen diyorsun hep aynı şeyi söylüyorsun. Kelimelerini tekrar tekrar ısıtıp ısıtıp önüme koyan sensin. Ben ger seferinde başka bir örnekle desteklerken sen ger seferinde aynı şeyi söyleyip bunu benim yaptığımı söylüyorsun.
Sözlerimi de doğru düzgün anlamıyorsun bile. Bize tapmayın demiyor. Araştırmadan tapin demiyoruz diyor. Senin Türkçe'n mi eksik yoksa anlamamakta ısrar mi ediyorsun anlamadım ki
Sana deliller, ispatlar ile bir sürü şekilde gerçeği gösteriyor ama sen hâlâ acaba bir tanrı var mı diye söylenip duruyorsun.
Bana herhangi bir dinin yakın geleceği ve uzak geleceği tahmin edip bildiğini soyekyebilir misin?
İslam demir metalinij gökten indiğini 1400 yıl önce söylüyor insanlara. Daha 100 yıl önce bilim insanları keşfetti uzaydan geldiğini.
Sasaniler bizanlari neredeyse yok etti. Kuranı Kerim'de bizansin 3-9 yıl içerisinde sasanileri yeneceğini söyledi. Şuanki gazzenin Amerikalı yenecek demesi ile aynı şey gibi düşün ve o da çıktı. Hangi din geleceği bilip de bu kadar risk aldı. Yalan bir din olsaydı haşa. Bu riskleri alır mıydı? Sana söyleyeyim almazdı.
şu an bilim diyorsun İslam'ın dedikleri birkaç yüzyıl sonra yine ispatlanacak. Her zaman da oluyor bu. Sana gerçekleri söylüyor ve bana itaat et diyor.
- 9 ay
İsmini dahi vermeye kokan millet siyasetci o şahsını ismini ağzına almaktan korkuyor. Onun emirlerine göre yaşıyorsunuz.
Atatürk ülkeyi kurdu onun anayasasına göre yaşıyorsunuz hadi eğer yiyiyorsa yok ben bmuymuyorum de bak nasıl ceza alıyorsun.
Bütün bu fani insanlarin emirlerini seve seve yerine getirip itaat ediyrosunuz ve Allah'ın dedikleri mi zorunuza gidiyor ben uymaya mecbur muyum, niye uymazsan ceza var diyorsun.
Sana her yorumda olduğu gibi bak kaç tane örnek verdim. Tekrar hiçbir şey söyleyemeden bana ısıtıp ısıtıp konuşuyorsun gibi komik bir kelime kullanacaksan rica ediyorum yoruma cevap bile verme.
İslam inanmak isteyen anlatın der. Sen öğrenmek derdinde değilsin boş bir hevesle, ve elinde hiçbir şeyin olmadan İslami çürütmeye çalışıyorsun. Baya komik gerçekten.
Neyse daha fazla anlatmayacağım. Senin öğrenmeye derdin yok. Senin için yorulmaya da gerek yok.
İnanıp inanmamak kendi kararın. Allah sana bu yüzden beyin verdi ve o beyinle seni sorumlu tutup cehennemi gösteriyor. Beynin olmasaydı sınavın da olmazdı cehenneme de gitmezdin. Sana beynini vermiş al kullan bundan sorumlusun demiş
Soran9 aybu senin düşüncen ama benim düşüncem de bu genede sağol sana da iyi geceler diliyorum.
- 9 ay
Sayın soran bu diyeceklerim sana. Tüm evreni yaratan, fizik, kimya, biyoloji kanunlarının kuralını koyan bir ilahın istediği an bunun dışına rahatça çıkıp ateşin özelliğini suya, suyu özelliğini ateşe çevirebilmesinden daha kolay ne olabilir? Senin mucizelerin olabileceğine aklının yetmeme sebebini bunun bir ilah için ne kadar basit ve sıradan olduğunu algılayamamandan kaynaklı
Soran9 ay@Nightwalk35 buda sizin ilahi görüşünüzden kaynaklı İslam'a kalben bağlı olmayan bunlara inanmaz normal çünkü bunalr akıl değil duygu işi
- 9 ay
Hayır bu görüş için İslam'a inanmak gerekmiyor. Mantıken deistler de dahil herhangi bir tanrının varlığına inanan herkes bu dediğimi mantıklı bulacaktır.
Soran9 ay@Nightwalk35 sanmıyorum bubsenin fikrin saygım var görüşüne
- 9 ay
Tanrı varsa ve tüm evreni o yarattıysa ki kanunları, yasaları koyan odur, dolayısıyla bunu anlık değiştirmesi ve istediği gibi davranması da çok basit bir şey
- 9 ay
Senin fizik, kimya, biyoloji kanunlarını bu zamana kadar hep aynı düzende görmüş olman bunun değişemeyeceği anlamına gelmiyor sonuçta. Aklını kullanan ne demek istediğimi anlar gayet
Soran9 ay@Nightwalk35 bunun inanan insanın tanrısına göre değişir örneğin biz tanrıdan emir almayız genelde. ama siz emir alırsınız ve yapmaya mecbursunuz sonunda cezalandirilisiniz
- 9 ay
Konu emir almak değil yalnız. Mucizelerden bahsediyoruz
Soran9 ay@Nightwalk35 ben sadece mucizeler için demedim her şey için diyorum. Hem mucizeleri iz hem emirlerinin mantıklı gelmiyor başlı başına mantıklı değil onu diyorum
- 9 ay
Mucizelerin mantığını açıkladım. Düz bir mantığı var. Anlaşılması zor değil yani ve göreceli de değil bu düz mantık çünkü. Bunu bile kabul etmiyorsan kabul etmek istemiyorsun demektir zaten. Öyleyse konuşmaya bile gerek yok
- 9 ay
Yani kusura bakma ama daha mantık kuramıyorsan eğer kuramadığın mantıkla İslam'a mantıksız demen baya ironik
Soran9 ay@Nightwalk35 dediğim gibi senin fikrin biz Müslüman olmayanlar bunu anlayamaz cunku dediğin sadece senin değil bütün tanrılar için geçerli
Soran9 ay@Nightwalk35 teşekkür ederim ederim senin fikirlerin bankada ironik geldi açıkçası cevap verme gereği bile duymadım başta
- 9 ay
Evet dediğimin mantığını anlaman için sadece bi tanrıya inanman yeterli ama ona rağmen algılayamadıysan üzgünüm senin için yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef. İyi akşamlar
Soran9 ay@Nightwalk35 çok teşekkür ederim🍀. Senin fikrin snein görüşün
- 9 ay
👍🏻
Gizli Üye(30-35)9 ayBir bak Müslümanlıkla Yahudiler aynı şeyleri yapıyor farkı yok hepsi uydurnat
04 Yorumla
Soran9 ayddemi ya bide millet körü körüne savunmaz mı
Cevap sahibi9 ayboş ver bizi ilgilendirmez savunsun karışma 😉
Cevap sahibi9 ayEn kötüler Müslümanım diyen topraklarda yaşıyor ama buda net
Soran9 ayaynen öyle
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Öyle olduğu için müslüman değilim zaten
05 Yorumla
Soran9 ayhangi dine mensupsun
Soran9 ayevet ondan sordum zaten şamansın galiba bu arada ben de şamanizm dinine mensubum
Soran9 ayanladım farklıymış bizimki
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayNeden dinsizlerin derdi oldu İslam.
10 Yorumla Diğer konusunda 452 cevap paylaştı. Aklın karışmış senin
Yazma böyle şeyler00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Geldi kafa dengi birisi sonunda
04 Yorumla
Soran9 ayevettt burdayım
Soran9 ayonlar sadece boş inançlarını savunabilirler mantığa ve akla doğru orantılı şeyleri savunamıyorlar çok acı
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
9 ayDeğil
10 Yorumla
9 ayHayır her şeyin ispatı var islamda
12 Yorumla
Soran9 ayama islamda var bilimsel kantlarda yok
- 9 ay
Bilim bazı konularda islamın açıklamış olduğu bilgileri açıklayamıyor aksinide açıklayamıyor gelişen teknoloji ve değişimlerde bilimsel kanıtlar islamda yazan şeyleri yavaş yavaş ispat ediyor
Gizli Üye(36-45)9 ayHepsi öyle
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 aySebep
00 Yorumla - Diğer konusunda 716 cevap paylaştı.
9 ayÖrnek ver tek bir çelişki
00 Yorumla
9 ayDeğil
00 Yorumla- Diğer konusunda 573 cevap paylaştı.
9 ayDeğil
00 Yorumla
9 ayDegil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım