Canım kaç gündür dürüm çekiyor. Maaşım da yattı. Gidip yemek istiyorum ama tek başıma gidince ne anlamı olacak ki? Tadını tuzunu alamam 🤷♀️ biriyle beraber gidip yemek istiyorum ama kimsem yok ki. Bir tane bir arkadaşım var o da üniversite için şehir dışında yurtta kalıyor. Başka kimsem yok. Yalnızlığıma çözüm olarak ne bulabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 aySağlıklı ilişkilerin ve doğru seçimlerin temeli kendinle bağ kurmayı içselleştirmekte yatar. Dürümü sevdiğin için, kendi maaşınla ve sevdiğin bir mekanda kendin için yemeyi neden birileri hayatında olmadığı için kendine kısıtlayasın. Kendini neden kendi zevk ve tatlarını bulmak için bir şeylerden alıkoyasın. Kendini tanımaktan neden bu kadar çok kaçınasın? Bu sensin ve en güçlü bağın paylaşımını yine kendinle kuracaksın. Kendini var etmeden, kendini yaşamadan bir başkasıyla neyi sağlıklı şekilde veya dengeli paylaşabileceksin? Veya birine sınırlarını koymayı nasıl öğreneceksin? Önce kendin için var olmayı kabul etmen gerekiyor. Kendi zevk ve tercihlerini tanımayı kendine hak vermen gerekiyor. Ben de mesela bir başka versiyon olarak bir zamanlar sırf hayatımda kimse yoktu diye, kendi başıma bir şeyler yapmaya hep çekindim. İlk kez sinemaya onunla gideyim dedim bekledim. İlk kez kafeye onunla oturayım diye bekledim. İnan hayatı kimse için yaşamıyoruz. Her şey önce kendimiz için. Çünkü sonunda beklediğin hiç bir şey sana kendini vermiyor. Seni kendinden, kendinle olmaktan kaçınmana, kendini daha çok eksik, daha çok yalnız bırakmana sebep oluyor. Hayat kendinle yaşanır başkasıyla ise paylaşılır. Bu iki durumu birbiriyle karıştırma. Bu ikisini birbirinin yerine koyma. Yoksa hayat seni kendinden kaçtığın en belalı ve korkunç ilişkilerin içine iter. Önce kendini sev, önce kendini tanı ve her şeyi önce kendi zevk ve mutluluğun için yaşa.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 aysana tavsiyem üniversite oku... bak hem yeni iş fırsatları çıkar karşına hem sosyalleşirsin yani istemediğin kadar arkadaşın olur ama kesinlikle üniversite oku bak. eğer okumak istemiyorsan da yeni insanlarla tanış yani spora başla ne bileyim 1 tane yakın arkadaşın varmış ya onun arkadşları ile tanış öyle öyle genişlet çevreni çünkü yalnızlık kötü bir şey. bence çevreni genişlet ama çevreni genişletmek için değil. gerçekten sana iyi hissettirecek ve eğlencene eğlence katacak birilerini bulmak için yap.
00 Yorumla
Üryan geldik, kefenle gideceğiz. Yalnız, gelip gitmek gibi. Bu devirde kimseye kolay kolay güven olmuyor o yüzden yapmacık kişilerle olmak yerine tek takılmak güzel bir şey, yanına sevdiğin kitabını al yoksa da Sarı Panjurlu Ev adlı kitabını öneririm onu al dürüm yemeye git ardından kahve al çimenleri bulabileceğin açık bir alan varsa da gidip banka oturup kahvenin eşliğinde okuyabilirsin kitabını.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bu yazıyı okuyunca içim burkuldu çünkü yalnızlık bazen en basit şeyleri bile ağırlaştırıyor. Ama şunu söyleyeyim, tek başına dürüm yemeye gitmenin hiç değeri yokmuş gibi hissetmen çok anlaşılır ama yanlış. Yalnızlık çözümü “birinin olması” değil her zaman, bazen kendinle bağ kurmak. O dürümü alıp parkta yemek, yürüyüşe çıkmak, küçük rutinler yaratmak iyi bir başlangıç olabilir. İnsanlarla tanışmak zamanla oluyor ama kendini eve kapatınca hiç olmuyor.
11 Yorumla- 7 ay
Çok güzel ifade etmişsiniz, tebrik ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Dürüm canı çekip gidememek kalbi sıkıştıran bir yalnızlık hissi yaratıyor ya, çok iyi anlıyorum seni 🥺🌯
Önce şunu söyleyeyim: Tek başına dürüm yemeye gitmek değersiz değil. Tam tersi, kendinle randevuya gitmek gibi düşün 😊 Kendine “Bunu hak ediyorum” demek. Kulaklığı tak, sevdiğin şarkıyı aç, en sevdiğin dürümü söyle ve o anın tadını sadece kendin için çıkar 🧡
Yalnızlık için de birkaç küçük adım iş görebilir:
Mahallende kurs, spor salonu, yürüyüş grupları, kitap kafe tarzı yerler çok işe yarar. İnsan tanımak zaman alır ama aynı ortamda tekrar tekrar gördüğün kişilerle bağ kurmak daha kolay oluyor ☕📚
Bir de online ortamda ilgi alanlarına göre topluluklara katılabilirsin. Resim, oyun, film, astroloji, müzik… Ne ilgin varsa. Oradan çıkan dostluklar hiç küçümsenecek şeyler değil 💬💞
Son olarak şunu unutma: Yalnız olman, sevilmeye değer olmadığın anlamına gelmiyor. Şu an sadece hayatının kalabalıklaşmadığı bir dönemdesin. Bu dönem geçici. Bu akşam kendine bir güzellik yap ve o dürümü ye olur mu? Hem de keyfine baka baka 😌🌯✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
83Cevap
Açıkcası ben kaybolurum diye gitmiyorum gittiğim her yerde kaybolma şeyim yüksekte 😂🤧kaybolmasam tek basıma vakit geçirmeyi severim ama kafe tarzı yerleri değil hiç bana uygun yerler değil ben daha çok küçük böyle deniz manzaralı tarzı yerleri seviyorum
112 Yorumla- 7 ay
Kafe de oturmak aşırı darlıyor beni de olabildiğince deniz, sahil, göl kesimlerine gidiyorum ruhuma huzur veriyor sebepsizce
- 7 ay
Terazi, sen?
- 7 ay
Terazi ve yay uyumu cok iyi deniliyor
- 7 ay
Biliyor muydun
- Aile & Toplum konusunda 630 cevap paylaştı.
7 ayyanlız gitme yemek yemeğe ben gelim baa da ısmarla canında sıkılmaz 😜
Yapacağın tek şey evde olduğun zamanlarda evin çevresinde uzun yürüyüşler yap bir saat falan, sonra git otur bir yere birşeyler ye iç bunu ayda bir kaç kez yap ve başka şeylerle de meşgul ol yalnızlığı aklına getirme,
Bende yanlızım gece yarısı hep kalkar gidiş gelişle beraber 4 saat spor yapıyorum, evde tv bakıyorum canım sıkılmıyor00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aySeninle aynı durumdayım bu inanılmaz boğucu bir his gerçekten benim de sadece bir arkadaşım var ve o da yurtta okurken gerçekten ne hissettiğini anladım bir süre sonra yalnızlığa alışıyor bence insan veya alışmaya çalışıyor bilmiyorum ama inanılmaz derecede insanın modunu düşürüyor moralini bozuyor kimsesizmişsin gibi hissediyosun vs
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayCiddi ciddi cevap vereyim dedim ama aşağıdaki yorumlara baktım kimseye cevap vermeye tenezzül etmemişsin O zaman niye soru soruyorsun zeka özürlü yaratık insanın canını sıkıyorsunuz Cevap vermeyeceksen kimseye neden soruyu soruyorsun o zaman andaval
00 Yorumla
7 ayKimseye ihtiyacın olmadan gezmek, tatile çıkmak tek başına hayatı yaşamak hatta gidip bir kafeye restoranta oturup yemek yemek uzun yıllar alıyor ama anlıyorsun birilerini beklerken hayatı kaçırdığını.. Benim çok uzun sürdü bunu anlamam sen geç kalma
10 Yorumla
7 ayBu soruyu okuyunca aklıma şey geldi; Annesiyle babası tekne aldığı çocuğun tek derdi o teknenin yeterince dalga sesi çıkartmamasıydı. Üstüne çocuk birde ağlıyordu "Anlayamazsınız" diye. Şimdi diyeceksin ki ne alaka, senin derdin de aynı öyle işte. Dürüm alacak parayı ve ortamı bulmuşsunda tek eksik birlikte yiyecek birisinin olmaması :D
10 Yorumla
7 ayherkes yalnızdır bu hayatta çevrem olduğuna rağmen kalabalık ortamlarda her zaman kendimi yalnız hissediyorum kendine ışık ol insanlara göre yaşama kendinle barışık ol kendine değer ver tek başına birşeyler yapmayı öğren gez dolaş sinemaya git kafeler de kahve iç sosyalleşebilirsin böyle içine kapanık biri olma özgüvenin her zaman olsun spora falan yazılabilirsin kafanı dağıtcak her zaman birşeyler bul
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
7 ayyalnızlığın bir yemek arkadaşıyla çözülmez. yalnız yaşayan biriysen yanına uygun bir arkadaş al. hem maddi yükün hafifler hem de eküri olursunuz. evpaylasimicom gibi sitelerden bulabilirsin. arayışın bir sevgiliyse onu bilemem 😁
00 Yorumla 2 dürüm al ve birini karşına koy.
bir ısırık kendi dürümünden al sonra karşı koltuğa geç bir ısırık diğer dürümden.
arada muhabbet patlat dedikodu falan yap işte.00 Yorumla
7 ayTedi bear al kendine. ama , onu da " neden kimse almadı bana da ben kendime aldım" tribine gircekzen, onu da boş ver.
Eve getirt dürümü, kuryeyle iki laflarsın
00 Yorumlaaslında bu gibi şeylerde tek başınayken de keyif alabildiğinde özgürleşiyor insan. Takınız kulaklığınızı, etrafı seyrederken keyifle yeyiniz özlediğiniz dürümü 🐾
00 YorumlaPonçik hanım iyi geceler öncelikle bu aslında kimsesizlik boşluğu değil kimseye inanmamak mı diyeyim güvenmemek mi kimseyle konuşmamak mı duygusal olarak boşluk mu ruhsal olarak mı biraz açar mısın
00 YorumlaKendinle daha çok vakit geçirdiğin zaman yalnızlığı sevmeye başlayacaksın çözüm aramaya değil
20 YorumlaKendinle dost olmayı öğren bir hayat boyu iyi gelir
20 Yorumla
7 ayAç netflixi hem izle hem de ye. Ben hep yapıyorum gayette oluyo
20 Yorumla
7 ayBenin hayatta ailem dışında hiç kimsem yok🤣 özellikle 3 4 senedir. Alışınca yalnızlık çok çok güzel.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 ayTek başına niye tadını alamayacaksın. Esas pek çok şeyin tadı ve keyfi yalnızken çıkıyor bence.
02 Yorumla- 7 ay
Haklısın ama insan yine ister istemez bir şey yaparken kafa dengi hayatı paylaşabilecegim en azından bi eş dost olsa da yapabilsem diye geçirmiyor degil
- 7 ay
@Kadirovski yine yapabilir onu demek istiyorum. Eş dost bir şeyi yapabilmek için değil bence. Insanın insana destek olması için olabilir.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tek başına olmanın nesi kötü gayet keyifli aslında ☺️ İnsanın sevdiği şeyleri yapması için yanında birinin olmasına gerek.
00 YorumlaBana ismarla ya ilk defa bir kadinin parasını yemis olurum😂amam allah nasip etmesin saka bulursun bir kankani gidersin
00 Yorumla
7 ay
Bana ismarla.
00 Yorumla
7 ayTek başına sinemaya gidersin, kulüplere gidersin, orada çevre edinirsin. Senin kafa dengin birileri olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
7 ayŞu an bunu istiyorum da bu saate yememeliyim. Genelde eve sipariş veriyorum sadece dürüm yemek için çıkmam bir yere :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayÇalışma hayatında başladığında arkadaş kalmaz... Eş ve ailen akrabaların kalır... Gerisi kendi derdine hayatına düşer. Çalışma hayatında arkadaşlık pek sürmez yürümezde.
10 YorumlaArkadaş edineceksin ya da kuşlara martılara karşı ye
10 Yorumla
7 aySosyalleş hemcinslerinle emin ol genellikle yanlış anlaşılmazsın bu davranışından ötürü
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 438 cevap paylaştı. Ben kendim yurt disini bile gezmeye alıştim evet ilk başta cok koyuyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. İstanbuldaysan gömelim bacım 🤦🏼♀️ tek de çıkar keyfi sevdiğin diziyi açarsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ben tek yiyorum gayet lezzetli bence canın istiyorsa git ye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sosyalleşebileceğin etkinlikler bulman iyi olur.
00 YorumlaAraban varsa git paket yap bir dağın başına manzaralı bir yere git daha güzel oluyor
00 YorumlaTek başına bi şeyler yapmaya alışman gerek her zmn kimse bulunmuyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 943 cevap paylaştı. Hiç mi kimse yok? Bu nasıl bir asosyallik?
Ben şimdi arasam 50 kişi toplanırız m k
00 Yorumla
7 ayBen de şu an tek kısır yiyorum bazı yemekler kalabalıkken güzel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 aySorma bazen aynı dertten muzdarip olabiliyorum Herkes varken aslında kimsenin yok oldugunu yasıyorum
Yinede şükürler olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aysivil toplum örgütlerine gir. tegv, tog, tema gibi. kütüphanede çalış, insanlara selam ver. hobi edin. sempozyumlara, tiyatrolara git. gideceğin yere erken gidersen birileriyle tanışırsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı.
7 aySen bana gel ben sana vali kebabı söyleyeyim birlikte yiyelim. Al sana cozum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
7 ayBenim de arkadaşım yok. Ben de senin gibi arkadaşım olsun istedim ama olmadı. Kaderim buymuş.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. sinemaya ilk defa yalnız gittiğimde hissetmiştim bu yalnızlığı, dürüm ilginçmiş :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,7b cevap paylaştı.
7 aySiteden birisi ile tanışıp aynı şehirde isen eşlik edebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 aySana kurban olsunlar ya
Umarim fesat degilsindir ama ben safim cunku
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBen genelde tek yapıyorum yemektir sinemadıe tiyatro dur 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBen gittim yedim biraz önce dürüm ama daha önemli sorunların olmalı bennce 😁
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayhıc anlayan dınleyen kımsen yok dımı kanka sırdas?
00 YorumlaO zaman sen keyifçi birisin aslında tek daha iyi. Naz yapma lan. Kendin git. 3,4 tane al yanında da soğuk şalgam getir eve vur. Yanında da bir film izle ardından göm bir kola tmmdr.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı. Bir telefona bakar diyecegin kimse yok mu bazen yalnız kalmak da iyi gelir
01 Yorumla- 7 ay
Bazen o da olmuyor babuş bende ailem dışında yok mesela
7 ayBir arkadaş kafa dengi sevgi saygı benim hic olmadı
20 YorumlaYoldan birine "Benimle dürüm yemeye gidelim" de, tut kolundan götür. Oturup beraber yersiniz. Sjsh
20 YorumlaBende Sureklı aynı evde yalnız kalıyorum bıktım artık
10 Yorumla
7 ayBen hep yalnız yerim gayette güzel oluyor tavsiye ederim
10 Yorumla
7 ayseni o kadar iyi anlıyorum ki can... yurt dısında aynı sorundan muzdaribim
00 YorumlaYa ben niye üzüldüm ki
Ismarlayayım dicem uzaksındır
00 YorumlaOturdun şehirdeki sosyal faliyetlere katıl Orada yeni arkadaşlar edin
00 Yorumla
7 aySanal arkadaş edin sesli görüntülü sohbet et yemekten hava durumundan ekonomiden konuş
01 Yorumla- 7 ay
Aklına ne geliyor içine ne dert oluyorsa konuş gitsin
- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
7 ayÇözüm; kendinle mutlu olmayı öğrenmek..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
7 ayKimse yoksa bile "sen" varsın yetmez mi?
10 Yorumla
7 ayEve sipariş ver bari.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
7 aytatile bile yalnız gidiyorum alışman lazım
10 Yorumla
7 ayArkadaş mı arıyorsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yalnızlık güzel kafa rahat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBenimde yok evlenmek istiyorum kimseyi bulamıyorum insanlar nasıl birdenbire buluyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt