Kısaca anlatmaya çalıştım, teyzemi takipten çıkmamak anneme ihanet mi oluyor?

16-17 yıl önce babam bi teyzeme (adına gül diyelim) tacizde bulundu. Gül teyzem babamla başbaşa kalmak için köyde dağ başına babamla gitmişti kendi isteğiyle, bunu o da söylüyor. Babamın kendisinden hoşlandığını anlayıp bunu ortadan kaldırmak istiyordu güya ve buna dair her şeyi ablama anlatmıştı yakın olduklarından. Babamın yaptığı taciz de teyzeme "sen de beni seviyorsun kabul etmek istemiyorsun" diyerek birkaç kez ısrarla sarılması ama sonra bırakmış. Teyzem de ağlayarak eve koşup "t*cavüz etmeye çalıştı'' diye anlatmış ama babam başka bir şey yapıp başka bir yerine dokunmamış, (babamı savunma amaçlı değil, olay anlaşılsın diye anlatıyorum). Bunu teyzem de onaylıyor. Ablam teyzemle arasını kesip "babama iftira atıyorsun, evli kadınsın niye babamın peşinden ben uzak dur dediğim halde tenha yere peşinden gittin" tarzı konuşunca teyzem o gün bu gündür bize düşman. Çünkü annem bizim için ortada kalmayalım diye boşanmadı, çünkü bütün ailesi bizi terk etmesini söyledi. Annemin ekonomik özgürlüğü ve çalışacak sağlığı hiç olmadı. İkinci ablam zihinsel ve yarı bedensel engelli gibi bir şeydi, çok asabiydi. Bugün annem (Nur diyelim) teyzemle konuşurken köy evinin tapusu ve arazi hakkında konu açtı ve vekâlet Gül'de. Zaten kaç yıldır Gül der ki anneme "vermen gereken payı ver ama ben izin vermediğim sürece sen bu eve ayak basamazsın". Hukuken böyle bir durum söz konusu değil zaten. Benzerini de Nur anneme söyledi ve hakaret ederek, anneme iftira atarak olay çıkardı telefonda. O eski olay da Gül'ün kocası babamı öldürmeye ve ablamı dövmeye çalışmıştı. Teyzelerim anneme siper almıştı ama yıllar içinde bazen yumuşadılar ama söz konusu maddi çıkarlar olunca tekrardan düşman oldular. Annem her şeyi kabul ediyor ama haksızlığa da boyun eğmiyor, "kızım bir yaptıysa onlar on yaptı" deyip Nur ve diğer kardeşlerinin anneme neler yaptıklarını anlattı ona bir bir telefonda. Annem Nur'u her yerden engelledi ve aynısını benden istiyor, Nur'da bugün ig da göndermeli sözler paylaşmış.
Güncellemeler
6 ay
Karakter sınırından dolayı ekleyemediğim bir detay var. Nur'un hesabına sadece paylaştığı durumları merak ettiğim için bakmıştım, yani çıkmak zaten benim için sorun olmaz
Güncellemeler
6 ay
Bir de gül teyzem bu konuyu arada bi açar sanki her şey yakın zamanda yaşanmışcasına. Psikolojisinin çok bozulduğunu ve ilaçlar kullanıldığını anlatmıştı. Annemle senelerdir görüşmüyor konuşmuyor bu arada. Annem babamdan boşandığında bile aynı tutumu devam etti. Ta ki annem bazı durumlardan ötürü babamla evlenmek zorunda kalana kadar, o da çocuklarının hakkı başka yerlere gitmesin diye.
Kısaca anlatmaya çalıştım, teyzemi takipten çıkmamak anneme ihanet mi oluyor?