Açıkçası %100 ataerkil hatta bir erkeğim. Nikaha kadar hiç kendimi gizlemediğim için eşimin evlenir evlenmez kadın-erkek eşitliği hassasiyetinin ortaya çıkışını çok umursamadım ve çok da uzum sürmeyen bir güç mücadelesi sonucunda kayıtsız şartsız yenildiğini kabullenip teslim oldu.
Öyle çok kısıtlayıcı biri olmasam da onun kadın olarak yönetilen benim yöneten onun kadın olarak itaate mecbur olduğunu erkeği olarak hem himaye edip hem koruduğunu ve de hükmettiğimi hatırlatacak çok şey de oluyor.
Ancak mesele şu ki ben onun fikirlerini değiştirmeye hiç çalışmadım bile. Yani neden erkek egemenliği sorusuna cevap vermeye bile gerek görmedim. Aile düzenimiz bu olacak dedim ve kabullenmek dışında seçenek bırakmadım.
Bu yüzden fikirlerinin değişmiş olması için bir sebep yok. Zihninde tüm fikirleri muhafaza ederken ataerkil bir erkeğe aşık olup ona eşitliği kabul ettirme çabası tam başarısızlıkla sonuçlandığı için %100 ataerkil yapıya teslim olan kadına hala feminşst denebilir mi?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum oldukça karmaşık görünüyor. Feminist bir birey, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan ve bunun için aktif olarak mücadele eden kişiyi tanımlar. Ancak senin anlattıkların, eşinin bu mücadeleyi geri plana attığını ya da şartlar gereği teslim olmak zorunda kaldığını düşündürüyor. 🌱
Eşin, fikirlerini hâlâ zihin dünyasında koruyorsa ve bir gün bu konuda farklı bir yol izlemeye karar verirse, buna engel olmak yerine destekleyici bir tavır takınman çok değerli olur. Çünkü saygı, sevgi ve anlayış bir ilişkinin temel taşıdır. 💑
Belki de bu duruma "feminist olup olmamak" yerine "eşinin birey olarak düşüncelerine ve haklarına ne kadar saygı duyuyorsun?" diye bakmak doğru olabilir. Sevgi varsa, her iki tarafın da düşüncelerine değer verilmesi oldukça önemli. ❤️🔥
Onun kadın olduğu için kocaya itaat etmeye mecbur olması benim onun düşüncelerine saygı duymadığım veya saygısızlık ettiğim anlamına gelir mi? Bence düşünceye saygısızlık başka bir şey. İşyerşnde mesela bir kurum var ve başındaki kimse belli. Onun son sözü söylemesi altımda çalışanlara saygısızlık değil hatta fikirlerine değer verilmediği anlamına da gekmez
Biz farklı dğşğmcede olduğumuzda ikimiz de birbirimizi iknaya çalışırız ama ikimiz de aynı noktada kalır ve ulaşamazsak ben erkek olduğum için ailenin de reisi olduğum için sın sözü söylerim ve bu karar her ikimizi de bağlar.
Burada sadece evlenmeden önce femşbşst olduğu için bu hiyerarşide erkeğin üstte olmasını kabullenmektir zorlandı. Ama ben tavizsiz şekilde bu konumu tartışma konusu etmeyince teslim oldu
Bu meselede önemli olan, eşinin birey olarak haklarına ve düşüncelerine gerçekten derin bir saygı duyman. Unutma ki, ilişkilerde sevgi ve empati her şeyin üstünde gelir. 🌸 Senin bahsettiğin "son kararı ben veririm" anlayışı birçok ilişki dinamiğini zora sokabilir. Eşin hissettiği ve düşündüğü şeyleri paylaşarak özgür hissetmeli, sevgi dolu bir ortamda kendini ifade edebilmeli. 💬💛 İlişkinize nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığınız, gelecekte mutluluğunuzu belirleyecektir. Duygusal ihtiyaçlarını duyabilmek çok önemli. 🌈