Seksli sorulara az ara verin.
Feminist olmayan bir kadın olabilir mi?
Seksli sorulara az ara verin.
Feminizm Sosyalizmden ayrılma bir yan akımdır... Tek başına birşey ifade etmemektedir.. Kadının kurtuluşu erkeğin kurtuluşuna da bağlıdır. yani toplumun kurtuluşuna bağlıdır. Toplumun kurtuluşu ise emeğin kurtuluşuna bağlıdır. Kadına yönelik eşitsizliğin nedeni erkek hegemonyasından değil Feodalizmden aldığı bayrakla bunu biraz daha geliştiren Kapitalizmdir. Kadını hem emek , hem beden , hem düşşel açıdan sömürür. Kurtuluş birlikte olmalıdır...
Anladım. Anca beraber kanca beraber
Aynen feminizm yapay bir anlayıştır yani zaten tarihsel bir etkiside yoktur zaten..
feministlik kendi icinede kategorilere ayrilir zaten. erkeklerden nefret edenler lezbiyen feministlerdir. yani gercekten de boyle bir dusunce vardir. bu yanlis bir bilgi degil eksik bir bilgidir. ancak bu feminizmin bir kategorisi yalnizca tum feministleri etkilemez dolayisi ile. Marksist feminizm, radikal feminizm, siyah feminizm, devrimci feminizm diye gidiyor iste.
Evet biliyorum ama ana düşünce bu yani. Kadin erkek eşitliği
Ana dusunce bu ancak turkiye de zaten yaygin olan bu ana dusunce degil iste. tirkiye deki feministlerin cogu esitlik degil ustunluk ister. aradaki ince cizgiyi iyi belirlemek lazim.
ancak genel dusunceyi soyluyorsan evet bende desteklerim esit olmali. ataerkil toplum yapisi degistirilmeli. Kadinlar yedek is gucu konumunda birakilmamali.
Ancak kabul edersin ki bunlari femen gibi orgutler asla basaramazlar.
Femenlere sinir oluyorum.
Asıl eşitsizliği yine kadınlar yapıyor. Kadınlar kendini erkeklerle eşit görmüyor ki erkekler görsün. Bu ülkede kocama arkadaşımı önerdim diyen bir kadın (!) bile var.
Off evet ben onlara çakma kadın diyorum. Mantığim almıyor...
Nasil bir ezik psikolojiyse yaşiyorlarsa...
Öyle
türkiye'deki kadınların çoğu mazoşist oluyor bu durumda, çünkü kendilerini kocalarının kölesi yapmaya pek meraklılar
Evett. Inan böyle birini tanıdım çok uğraştım ama içine işlemiş...
boşver hiç çabalama, hakettikleri yaşam bu zaten istedikleri de öyle
Haklısın...
Cevap
8Cevap
Sitede kadınlara laf söylendiğinde, hee öyleler valla diyen tiplere gelsin bu soru o zaman ^^
Aynen öyle mazosistler !
naçizane fikrim, feminist kadınların hepsinin birer ego yığını olduğu yönünde. aksi halde erkeğin kadından üstün olduğunu görememek imkansız. neyi mi üstün diyorsunuz? açık konuşayım ben de beyin gücü olarak iki tarafın aşağı yukarı eşit olduğunu düşünüyorum. ama erkekler daha kaslı, daha güçlü. bu da üstün olduğunu gösterir. hiç taş devrinde yaşamıyoruz falan demeyin. fiziksel güç hala önemli. o yüzden derhal o egonuzdan kurtulun ve itaat edin!
haa tabii ki ben de kadına şiddete karşıyım, bu insanlık dışı zaten. kaslı olmamız onları kadınlara karşı kullanmamızı gerektirmiyor. ama en uyuz olduğum tipler bu eşitlikçi tipler. kimi kadın-erkek eşitliği der, kimi gelir adaletsizliği bilmem ne. yahu doğanın hiçbir yerinde eşitlik yok ki, hiçbir canlı eşit yaratılmamış. (veya evrilmemiş adına ne derseniz)
bu eşitlik savunuculuğu üstün olanları çekememezlikten, kıskançlıktan başka bir şey değil. hayatın gerçeklerini kabul etmek zorundayız, hiçbirimiz eşit değiliz.
Hayretler içinde okudum ve kahkaha attım gerçekten. Ciddi misin onu anlamaya çalışıyorum şu an .
Midem de bulanıyor ama cevap yazayim. Sinirlerime hakim olaraktan.
Ohoho. Gırtlak temizleme..
Şimdi , şu noktayı iyi anlamanı istiyorum ; " Kadın ve erkek arasındaki toplumsal eşitlik.. "
Toplumsal. Toplum. Top..
Fiziksel güçten bahsedilmiyor yani anladın mı? Heh tamam şimdi başlıyorum
Fiziksel olarak elbet erkek güçlü bunu inkar edemez kimsr ( istisnalar çerçevesinde bir kadin erkekten de güçlü olabilir. Neyse. )
Beyin gücü olarak ise kadınlar biraz duygusal olmakla birlikte olayları bence daha çok yönlü aliyor ve üstüne düşünüyor. Erkekler daha yüzeysel bakiyor.
Ve akli çelinmeye yatkın. Bir kadın erkeğin tüm amacini degiştirebilir. Tarihte ornekleride var.
Ayrıca paleotik çağda yaşamiyoruz. Kimsenin vahşi hayvan avlayip eve getirmesi gerekmiyor. En fazla arabayı ittirsiniz şu zamanda.
2 kadinla bunu bizde yapabiliriz.
Şiddet konusuna hiç girmiyorum...
işte zaten ben de eşit olmayan canlılar arasında bir toplumsal eşitlik yaratmaya çalışmanın ne kadar anlamsız olduğunu söylemeye çalışıyorum. yalnızca iki tarafın da mağdur olmamasını, ezilmemesini sağlamak yeterli.
beyin gücü konusunda bahsettiklerin ise tamamen "bence"den ibaret. herhangi bir bilimsel araştırma kaynağı bulursan eyvallah. ama iq seviyeleri hakkında yapılan tüm araştırmalar zeka seviyelerinin eşit olduğunu (hatta erkeklerin çok az, yüzde 1 civarı daha zeki olduğunu) gösteriyor. link de verebilirim.
kas gücünün önemli olup olmadığını tartışmayacağım. erkekle kadın arasında bir toplumsal eşitsizlik varsa bunun sebebi tamamen erkeklerin daha kaslı olmasıyla alakalı zaten (başka bir fark olmadığına göre). demek ki işe yarıyor. bak yine yanlış anlayacaksın, bunu kadınlar üzerinde kullanalım demiyorum. ama istediğimiz zaman kullanabilme yetimizin olması bile bizi üstün yapar.
Linki bekliyorum.
Link arasinda boşluk bırak. Mesaj falan atamam.
görüyorum ki bu ego konusunda söylediklerimde haksız değilim. yaklaşımın ne kadar da mütevazi :) mesaj falan atma bakalım, ben atacaktım zaten sen değil ya neyse.. seninle daha fazla konuşmayacağım, buraya aşağılanmaya gelmedim. merak ediyorsan google'dan "iq gender statistics" yaz arat. türkçe kaynaklarda bulmak zor, malum millet olarak araştırma huyumuz pek yok.
Konuşmamakla iyi edersin
ek olarak sen zaten istatikleri dusurursun bence. Iyi gunler bayim.
Hep bayın...
Çocuklar aile ve toplum içinde eşit yetiştirilmiyor ki. Temelde bu eğitimi vermek gerekir ki, şu anda tersine bir mühendislik var. Hükümet güdümünde olan yazılı ve görsel basın kuruluşlarında ki tartışma ve konuşmalara bakınca vs. vs.
Onu bunu bilmemde resimdeki yazı çok haklı kesinlikle ya mazoşist ya feminist olur bir kadın , deneyimler ile sabittir
Oyle tabi
kavramları doğru bilmek gerek haklısın.. erkek düşmanı değildir feminizim.. erkek egemen bir toplumda yerinin olduğunun bir savunmasıdır..
Yahu kız arkadaşlarım bile femist değilim. Erkek duşmani onlar diyor. Hayattan soğuyorum.
işin doğrusu bu ancak bunu abartan kadınlar olduğu için. erkeklere böyle baktıkları için.. herkesde böyle görüyor.. senin düşüncende femimist pek yok
Var var olmaz mı. Cevaplarimi az çok bilenler bilir fsfs
tabiki var ama az dediğim gibi.. geneli erkeklere düşman kafada..
Hayır değil benim tanıdıklarım en azindan...
Dans edemeyeceksem bu benim devrimim degildir'i okudun mu?
Hayir okumadim
Duydum adını :) okuyacağım.
Koyu feministim.
Bende cinim bende.
Hahah o nerden çıktı
Feminist olmayan kadının aklından şüphe ederim.
Komik yani.
Alayınızın içinde bir nebzede olsa var.
Alayımız
Topunuz
Hepiniz
Çoğunuz
Bütün kadınlar
Bütün vücut hatları erkeklerden farklı olan diğer varlık kadınlar.
Feministin aciklamasi kesinlikle yanlis
Bak sen.. vikipedi yanlış yazmış doğrusunu alalim
Vikipedi den alıntı yaptım.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Feminizm
Yahu ataerkil düşünce yapisinda kadinlar ezilmeye mahkum.
Buna karşı çıkıyor işte.
Bir erkeğin bakir olmaması ile bir kadinin ne zaman bakire olmamasi aynı karşilanirsa amacına ulaşir bence
Gerektiği yerde gerektiği erkeklerden nefrette edilir. Bu durumlarda hemcinsinden nefret eden erkeklerde tanıdım.
Sen hiç anlamadin konuyu zaten bosver cağnım.
fazla feminizm zararlıdır
Ne gibi zarari olabilir fazla eşitlikçi olmanin
İş imkanlarının kısıtlanması gibi, feminizm'e karşı değilim ama böyle bir zararı var, önceden garsonların hepsi erkekti şimdi ise bir tane erkek garson bulamıyoruz
Nerede yasiyorsun? Genelde kadin erkek eşit alirlar iş yerine.
Ama bak burada da kadinlar kullaniyor. Göze hitap etmesi bekleniyor falan. Ben yaz ayinda bir süre çalıştım ve mudurumuz tam bir maldı. Bizi resmen dekor gibi kullanmaya çalışıyordu ayrildim bu yuzden.
Öyle işte bende onu diyorum, kadınlar dikkat çekici unsur olarak kullanılıyor, bu günümüz ideolojisi kadın erkek farketmeden herkesi kullanıyor,
Feminizm buna da karşı işte :)
Bedenlerimizle ön planda olmak istemiyoruz.
Ben feministim.
Tabiki 👍👍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar