Abime kız istemeye gittik. Kızın ailesi bize şart olarak ayrı ev açacaksanız olur aynı evde yaşayamazsınız aile ile dedi. Haklı bir şart mı bunu demek doğru mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayŞimdi en sevdiğim konulardan biri. Böyle ama dobra dobra olacak. Bi kere aklını iyi kullanmak gerek. Neden? Bi erkek olarak belli başlı şeylerin sorumluluğu var onda hem fikiriz değil mi baylar bayanlar. Güzel insanın bi talebi olabilir bunu çok görmemek gerekir lakin işin asıl cızırtı yapacağı insanlar akıl edemiyor. Hadi kız tarafını anladık diyelim elimizden geldiğince taleplerini yerine getirmeye de çalıştık eyvallah daha daha sonrasına geçelim birde iyi erkek güzel imkanlarda sesden uzak şekilde barındıracak istediğini yedirip içirecek istediğini giydirecek istediği yerleri gezip görmesini sağlayacak sonra alttan alacak özür dilemeyi bilecek vs vs sabaha kadar tonlarca erkeğin yapması gereken resmi gayriresmi durumları sıraladık çok güzel her şey mükemmel kadın tarafından bakınca öyleyse soralım mı bu erkeğin canını haşa o hayatını birleştireceği kadın vermiş ona. Hadi erkeğin belli başlı madden sorumluluk ve zorluklarını anladık konumuz şimdi ev ya tamam erkek olarak yaptı pekala geri kalanınında yeme içme giyme gezme tozma vs konularında kadınların niye içinden gelerek fedakarlık yapma eyilimi yok. Bu zaruri bir durum elbette insanların başını sokacak yuva istemeleri doğal bende soruyorum ona baban kaç yaşında örnek 45-50 ee diyorum ona baban hepinize ayrı ayrı kardeş olarak ev mi aldı arabamı aldı hepinizi güllük gülistanlık mı yetiştirdi eee kısmen bende doğal olarak sorarım babanın 45-50 yılda tam teşekküllü yapamadığını ben sana nasıl 20-25 yaşındayken yapabilirim eee erkeksin onada tamam eee senin erkek çocuğuna kız isterken sana diyince sen niye sıçrıyorsun yukarıya anlat bakalım mehmet amca Ahmet amca diyorum önce kızın istediği yapılır diyor eee tamam karşıdaki de isteyebilir yani herkesin evladı kendine kıymetli iken sadece seninki sana kıymetli olamaz valla biri bana böyle alacaksın edeceksin konuşacak tamam yaparım ama onu bunu şunu yiyip içip gezip göremüyorum derse ağızına biber sürerim derim o anlar erkekler ırgat değil özellikle aileler başka kimselerin her ne kadar kızı ile hayatını birleştireceğine müsade etse bile tamamen onun boyunduruğuna sokmamalı.
249 Yorumla- 7 ay
Hepsini okudum da yani sonuç
- 7 ay
Okuyup bişey anlayamadıysan boş ver
- 7 ay
Sende tam anlamamışsın işte eh😂
- 7 ay
Bişeyler anlanılsın diye yazdık ya zaten 😂😂
- 7 ay
Yok ya büyük zevkle yazdım da sizin zaman kaybınız olmuş demek ki 😂😂
- 7 ay
@PeriCanSu ben okudum ağlamış varsa yoksa vicdan sömürüsü ve ultimatom. ağlamış yani o da bişeyler istermiş falan
- 7 ay
Aha bak ben yazarken vaktimi harcadım bu zavallı da okuyarak vaktini harcamış 😂😂 ama anlamak için okumamış 😂😂
- 7 ay
Eee ballisi siz ya erkekleri kendinizce köle hayali ile görüyorsunuz ya da dünya sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsanız bu kafalarla anlamanız zor zaten boşa vaktinizi harcamayın 😂😂😂
- 7 ay
Okudum, bak şimdi; para kazanmak erkeğe ait, dinen de böyle 2 miras erkeğe 1 miras kadına, kadının aldığı pay hepsi kadının, erkeğin aldığı miras eşine kız kardeşine annesine bakmakla yükümlü yani hem kendine hem kızlara verecek, kızın verme yükümlülüğü yok, şimdiki zamanda da erkek çalışacak ev için, kız çalışırsa isterse verir bunu anlayın yok feminist yok eşitlik hikaye, kadın aslında çalışmamalı doğurgandır evde çocuk bakıp neslini devam ettirmeli, ama şimdi bu kapitalist düzen sistemi değiştiriyor, hele şimdiki ekonomimiz zorunlu kılıyor kadının da çalışmasına, bazın kadınlar çalışınca da evlenmek istemiyor veya kibirleniyor bu da olmamalı ama neyse, sonuç olarak erkek çalışmak çabalamak zorunda evde yan gelip yatamazsınız
- 7 ay
@PeriCanSu kanka sen de anlamamışsın ve de katılmıyorum. kadın çalışınca evlenmek istemez ve dünyada bundan dha doğal bir şey yok hele ki böyle zırlayan erkekler varken. evlilik tercih işi herkes evlenmek ve çocuk yapmak zorunda değil. ezilmekmiş kadına imkan sağlamayacaksan senin tek bir cazip yanı bile kalmıyor ki kızlar tabi evlenmez tabi hayatına erkek almaz. erkeksen eşşşekler gibi maddi yükü sırtlanacaksın bu senin görevin yoksa seçilmezsin bu kadar basit
- 7 ay
Ah sizin kelime oyunlarınız yok mu benim ömrümü bitirdi yok feminist yok kapitalist vs vs 😂😂 biz çalışmayacağız demiyoruz elbette ekonomik denge erkeğin elinde olacak lakin sizin idrak edemediğiniz şu yine yeniden yazıyorum siz anlayana kadar yazarım da yeterki siz anlayın 😂😂 birine haddinden fazla yük yüklemek israftır israfta haramdır daha sadesini söyleyim çok güzel konuşmuşsun kendince işte kadın verme yükümlülüğü yok bırak vermeyi kendinize yetin bizim başımız gözümüz üstüne eee çalışsam bile kendi kazandığımı kendime harcarım erkeğinkini de kendime harcarım eee nerde kaldı hayatın müşterekliği tabi o göz boyamak için o kadar olsun demi 😂😂 yok doğurmak üremek için vs vs böyleymişte mişmiş de mışmışmış 😂 hadi o konuda da erkek senden 9-10 coçuk istiyor bu sana zulm olmaz mı hani kadının sorumluluğu sizce böyleymiş 😉
- 7 ay
hem çalışırım hem de kocamın parasını çatır çutur yerim beğenmeyen yazılmasın nokta. kabul eden hatta parasını yiyeceğiniz kadın bile bulursunuz ( buna itirazınız olmaz ama dimi)
- 7 ay
@allnightlonggg daha siz hemcins olarak birbirinizi anlamadığınızı söylüyorsunuz erkeklerin nasıl anlamasını bekliyorsunuz ki gerçekten şakamısınız siz 😂😂 bak biz size tasma takıp zor bela bişey yaptıran yok bunu o fındık şekilli beyninize sokun sonra sizin empati yoksunu olduğunuzu tescillendirdim 😂😂 zaten sizin gibilerin böyle beyninin yüzdesel olarak çok küçük seviyesi olanlar bi zahmet dünyaya çoçuk getirmesin 😂 eee tamam işte kadınlar çalışma meraklısı olmuş daha ne diye imkan istiyorsun git imkanını sağla bi erkek daha senin gibilerden kurtulmuş olsun 😂😂 aman kızlar evlenmeyi düşünsün yoksa ne yaparız biz daha iki yumurta kırmayı bilmeyen nesile de laf yetiştirmek benim hatam hanımcıklar 😂😂 ki ben seçilmem seçerim hee sen neyine güveniyorsun dersen şimdi ki zamanın kızlarını cebimde iş konusunda bozuk para diye taşırım 😂😂
- 7 ay
9-10 çocuğa bakabileceksen yap arkadaşım, eşit davranmak zorundasın hak geçmicek, kadın 18 de evlensin 38 de 10. çocuğu eline alır ama çalışmıcak, müşterek ya hayat kadın 10 çocuk vermiş bir de çalış diyebilecek misin, yeter ağlama ev üstüne ev olmaz ev alınması gerekir şimdiden biriktir erkek adamın her zaman kenarda birikimi olacak
- 7 ay
Sen bu kafayla bakkala bile zor gider gelirsin geçtim koca parası yemeyi akıl etmeyi. Tabi hata sizde değil erkekler şöyle bi silkelenmeli böyle laf ebeliği yapanların nazını cazını gazını almaya uğrayacağına hayatını idame ettirecek konulara meyil gösterse böyle lezzeti tam yerinde olmasada yemeğini yapmaya ütüsünü kendi yaşam alanını temiz tutmaya kendini geliştirmek adına olsun yeni hayatlar tanımak adına yeni şehirler keşfetmek yani kendine yatırım yapmayı bilse ne gerek var sizin gibi erkeği eşşek tabiri adı altına sokanlara
- 7 ay
@PeriCanSu Sen biraz diğer şahsa bakarak mantığını kullanma ihtimalin var. Ki şunu diyeyim yaşım 30 ev araba mevzularını şahsım adına aştım çok şükür iki elim on parmağımla iradesi güçlü erkeğim ve dahası saygı anlayış merhamet ahlak konularını kendine vazife edinerek bu günlere gelmiş kadın üç isterse ona beş yaparım 5 isterse 10 yaparım ama erkeği böyle bankamatik zihniyeti gibi görenlere sitemim yani böyle zihneyetlerin olduğu döneme denk gelmeseydim keşke
- 7 ay
eee tutan mı var gezin öğrenin yiyin için kadınlar olmadan mutlu olun yaşayın gidin tutan yok. kim engel olabilir. kadınlara evlenin çocuk yapın diye yalvaran dolu ortalık. tezatlık diz boyu.
- 7 ay
Ben o yalvaran gruba hiç bişey demiyorum Allah akıl fikir versin zaten kadınlar bunu bekliyor asıl beni bırakmasın psikopat olsun ben istemesemde bişeyler için zorlasın vs. Kimse beni tutamaz zaten ben kadın iradesine bırakamam o kadar ucuz değil hayatım asıl seni tutmayım git kendine bi kafa sitiline göre bul bi bankamatik zırlamayan hemde eşşekliği kabul edecek türden 😂😂
- 7 ay
ezilen erkeklerin kardeşliği diye parti de kurun tam olsun. askerlik bile yapmıyorsunuz çok kolaycı ve ağlaksınız. dünya her zaman erkekelre imkan sağlayıcı yani günümüz açısından bankamatik gözüyle bakıyordu , farklı olansa erkeklerin bu kadar kendini acındırmaya çalışan ağlaklar olması. e ne erkeklik vasfın kaldı senin? güçlü olmayacaksan ne işe yararsın ki? siz imkan sağlamaktan kaçınca biz mi imkan sağlayacağız plan bu mu? öyle bişey olmayacak kadınlar enayi değil. ya kadınsız yaşarsınız ya da sorumluluk alıp kadına hakettiği değeri verip hakedersiniz yoksa bir erkekle olmanın hiçbir anlamı kalmıyor.
- 7 ay
Yol şordan aşagı gidiyor bilmiyorsan 😂😂
- 7 ay
bu kafayla ölene kadar yalnız kalacaksın devam et. mutluluklar sana tek başına. go boy...
- 7 ay
Ballisi senle varya ne eğlenilir biliyor musun sana denk gelen erkeğin inşallah aklı olur 😂😂 yazdıklarını gülerek okudum bilmem karşında kim var hatırlatayım tam 10 yıllık askeri mesleği yapan erkek sen onu bedelli yapanlara mı anlatsan hani askerlik bizim yaşam tarzımız 😂😂 erkeklik öyle cebi bol olana deniyorsa sizin memleketlerde oooo o zaman biz sizin memlekette erkekliğimizi tescilleriz. Erkekler enayi mi bu kelimeleri kullanma cürretini inşallah bi abi veya erkek kardeşi olma sıfatı ile kullanıyorsundur 😂😂
- 7 ay
Böyle beni para avcısı biri tercih edecekse yalnızlık benim bu hayatta verebileceğim en lüks karar olur. Sana iyi avlanmalar 😉
- 7 ay
hıhı aynen bana ordan bi touch blue.
- 7 ay
Touch blue mu 😂😂
- 7 ay
- 7 ay
yok senin için diyorum, yok erkek şöyle olmalı böyle olmalı sorumluluk erkeğin kadının işi çocuk vs sanki matah bi bok muş gibi algı yapan bi canım satırlar boyu tartışmışsın, kim böyle güzel bi tezgahı bırakır ki? bulmuş erkek ırgattır kadın prensestir zihniyeti toplumu bak daha sen bile denge menge erkekte olacak erkek de uğraşacak falan demişsin.
bak ben daha da ileri götüreyim, biz erkek olarak hiç bir bokum vermek zorunda değiliz, bırakın kendileri çalışıp dininip hayatta kalsınlar.
adil olmaya çalışarak hayat geçmez dünya adil bi yer değil siz almaya bakın alma verme gibi saçma canım dengelere değil. - 7 ay
Zaten arada eşiklik yok her bi kanun maddesinin kadına çıkması büyük tezat erkeğin her bişeyi yapıp kadının o ruhani duruma göre hareket edilmesi haksızlık. Dediğin gibi bırak kendi kendine devam etsinler hayatına
- 7 ay
suç tamamen bizde, ayarımız yok tamam eskiden kadına harbiden çok rezil davranılıyo du ama şimdi de bi taht vermedikleri kaldı, hepsi de erkeklerin çoğunluğunun korkak olmasından dolayı.
eskiden kadınların bi hakkı gücü olmadığı için erkekler baya köpek sahiplenir gibi kadın sahipleniyodu para pul sosyal durum vs ile o yüzden kadınlar fazla bi kriter sahibi olamıyordu şimdi kendileri de güç sahibi oldukları için doğal olarak bokunu çıkarıyorlar çünkü insan ne olursa olsun suistimal eden bi canlı türü açgözlülük engellenebilir bir şey değil, birinin açgözlülüğünü bastırmanın tek yolu orucun da temel mantığı olan en temel şeyden bile tamamen mahrum bırakmak.
eğer erkekler abazalıklarına hakim olmayı başarıp kadınlara yaranma derdine düşmese olacak şey er geç kadınlar erkeklerin kurduğu dünya da aslında ne derece önem arz etmediklerini fark etmek zorunda kalırlar, kadınlar yine kendi başlarına yaşamlarını sürdürmeli evet ama er geç ilgi açlıkları onları erkek arayışına sokacak zaten olay kimin erken havlu attığı ama işte erkekler de ne irade ne de sonrasını düşünme diye bişey olmadığı için bu dediğim olmuyor.
kadın ne bir mal ne bir ödül ne de ulaşılması gereken bir şey, erkekler kadınlara erkeklere davrandıkları gibi davranmayı öğrenip normalleştirmedikçe yani EŞİTLİK olmadıkça her daim 250 gr uğruna bunların egosunu şişirecek birileri çıkacak. - 7 ay
Çok doğru söylemişsin kardeşim sonuna kadar katılıyorum düşüncelerine. Burada tüm mevzu bizde bitiyor bizde denge kurma problemi var kendi hayatımız ile ilgili. Burada sıralama çok önemli kendimi övmeyi seven biri değilim ama şöyle bi gerçek var hem kendi cinsim hem karşı cinse karşı üstünlüklerim varsa bunları ifade ederim bu hakkıda şuradan alırım bunları kimse cebime bozuk para gibi koymadı hayatın içinden geçerek elde ettiklerim bazense hayatın soğuk ve gerçek yüzü ile alıştığım durum. Hayat çok dersler verdi de tıpkı okulu bitirenin o ders zamanlarındaki anı özlemesi gibi.
- 7 ay
hayat sadece senin yakışıklı güzel olman üzerinden ilerlemiyor nitekim hayatın müşterekliğine inanır saygım vardır ama hakedene. Hiç kimse karşısında vazgeçilmez yapı içine girmedim sadece bazı öğrendiğim gerçekler çerçevesinde saygı duyarım yolunu açık tutarım ama bu süre zarfında gördüğüm hususları ince ince okurum yüzüne çünkü gerçeklik benim olmazsa olmazım. Neyse bizim erkek toplumu olarak gerçekten bişeyleri gözden geçirme vaktimiz gelmiş geçiyor. Buradan olsun gerçek hayatta olsun samimiyetine inandığım insanların iyiliğini isterim o sebeple abi bi kere erkek çocuk için ebeveyn olanlarlada sohbet arasında günümüz durumunu değerlendirmek için konuşuyorum bunu eğer siz biz çoçuklarınız harekete geçmezsek bu mevcut durumu mumla arayacak olacağız. Bi kere kendi yaşantımdan örnek vereyim 13-14 yaşlarında babamın yanında çalışırdım burdan selamım olsun Allah hiç kimseye yokluğunu aratmasın şu an içinde bulunduğum durumun tek mimarı babam beni hayatın içine o çekti gösterdi dedi böyle olmazsan yarın bir gün kim bişey derse ona inanır onun dediğini uygularsın ama yok ben kendi ayaklarım üzerinde kendi hayal ve hedeflerime gideceğim dersen bu tezgahtan gececeksin alın teri ile kazanıp kendin hesabını bileceksin vs zamanla tek çoçuk olarak büyüdüm gurbete üniversite askerlik vs erken çıktım bi mecbur kişisel ihtiyaçlarımı kendim karşılamayı vs kendim öğrendim yaşayarak sonra kendim yalnız mesleğim gereği aileden uzak yaşarken bi takım ev ile ilgili işlerle anne baba yok bocalayarak öğrendim demem o ki benim bu serüvende yakından ilgilenecek kadın namına kimse yoktu o sebeple bunları öğrenecek yani kadının yapması gerekenleri ben yapabiliyorum benim hayatımda olmazsa olmaz yanı yok bana yanımda nefes kötü günümde beklentisiz su verebilecek kimse hee yoksa kimse de öyle hayatta Allaha dua edip beni kimseye mahcup mağdur etmeden canımı al demek kimseye kendini bulunmaz hint kumaşı muamelesi içine sokmaya biyerlerini kaldırmaya gerek yok kardeşim
- 7 ay
inanmazsın belki ama bu kararı verebilmen için bu söylediklerinin yarısını bile yaşamana gerek yoktu.
bizim malların sorunu kanka kazığı yemedikçe beyin dediğimiz zımbırtının çalışmaya başlamaması.
sütten ağızları yanmadıkça yoğurdu üfleyemeyi akıl edemiyor bizim erkek milleti, arada çok nadir başlarına bişey gelmeden akıllananlar oluyor ama işte tek tük Allahtan ben akıllanmak için kazık yemek zorunda kalmadım kazık yiyenleri izlemek yeterli geldi bana işin bokluğunu anlamak için. - 7 ay
O bizim geleneğimiz zaten bişeyden nasibimizi almamız gerek 😂
- 7 ay
ya sus artık evde kalmış erkek kurusu kadın düşmanı
- 7 ay
😂😂 ya kızım biz sohbet ediyoruz seni ne alakadar eder sen niye sıçrıyorsun her defasında böyle git başka bişeylerle meşgul ol gelme yorumlara 😂😂
- 7 ay
bildirim geliyor yoksa haberim olmaz zaten merak etme
- 7 ay
Bildirim geliyorsa oku geç senin adını geçirmiyoruzya. Kendi kendine zıplayıp duruyorsun herkes bişeyler yazıyor kadınlar ile ilgili git onlara salça ol benim yorumumun altına gelme. 😂 İyi etmişsin engelleyip😂@aceleon
- 7 ay
Başka yorum altına yazın sürekli bildirim geliyo bana ya
- 7 ay
Yapacak gram bişey yok 😂😂
Soran7 ayKonuyu yanlış anladınız galiba
Kız tarafı maddi bir şart istemedi
Evlenince aile ile yaşamam ayrı ev olacaksa olur dedi
Ev alın demedi
En İyi Cevaplar
7 ayEvleneceksem zaten yeni ev açarım. Kimseye şart koşma izni vermem.
Evleneceksem zaten ekonomik alt yapımı kurmuşumdur. Bu konuda kimseye söz söyletmem.
Evleneceksem o kızı zaten evimin hanımı yapıyorumdur, başımın tacı yapıyorumdur kimseden akıl almam.
Ben evlenirken bende özellik aranmasına saygı duyarım ama bende böyle bir erkek olacaksam özellikleri iyi bir kadın seçerim. Erkek şöyle olsun böyle olsun peki kadın nasıl olsun?
Ekonomik sorumluluğu ben devralacaksam ki başım üstüne , oda evin işini yapacak erkeğine yemek hazırlıcak ev kuracak. Hem parayı ben kazanayım ekonomik sorumluluk benim üzerime olsun hem hanımefendiye yemekte bulaşıkta yardım edeyim öyle bir dünya yok. Sen bir babanın kızıysan değerliysen bende bir ananın öğluyum değerliyim.
Dışarıda çalışmak istiyorsa çalışabilir elbette özgür bir kadın olmalı benim karım, kazandığı parayıda canı isterse paylaşır istemezse tutar çocuklarımıza yatırım yapar ev ekonomisi benim güvencem altındadır ama çalıacam diye evinin işini çocuğun bakımını ihmal ediyorsa o zaman müdahele ederim. Ev ekonomisi bende zaten asıl işini çocuk bakımını ev düzenini ihmal etme derim.
Sadakat en önemli şey. Erkeklerle mesafeli olacak. Yok insagramda orada burada iş yerinde etrafında erkekler dönmeyecek. Anında kapının önüne koyarım. Çoluk çocuk dinlemem. Bende ona sadık olurum asla aldatmam.
116 Yorumla- 7 ay
Helal sana kardeşim benim. Bunu idrak edebilecek türe rastlayabilir miyiz o da büyük soru işareti 😂😂 hatta şöyle bu saatten sonra ne kadar taleple geliyorsa bende o kadar soru ile gider bakalım benden taleplerini hakedecek kişilik karakterini araştırırım şimdi şöyle şark kurnazı olmaya çalışacaktır anasından doğduğu günden bu güne nereye adım atmış nereye girip çıkmış çıkar ortaya baktım şüphe doğacak iş var senin dengin bu kimseler hadi naş naş diyip yola devam. Öteden beri gelmeden öyle yok yağma. Senin yemediğin nane kalmayacak Eee ben şöyle aileden geldim ee böyle kendime dikkat ederim vs vs erkeklerin bu saatten sonra çok dikkat etmesi gerek. Abi sosyal medyada 10 videodan 7 si sevgilisini eşini aldatma alenen ifşaları var biz bunların geçmişini bakmadan adım atmak bizim ahmaklığımız olur şu tiplerde var eee geçmiş geçmişte kalır kadın nasıl geleceğe odaklıysa erkekte geçmişe bakar en doğal hakkıdır geçmişini gizleyip iki güne kendin teşhir eden iki haftaya mal mülkten bahsedenden kaçın abi bunların hemcinsi olan kadın Müge anlı anlatıyor 😂😂
- 7 ay
ne demek kimseye şart koşma izni vermem. kızın ailesi tabiki şart koşacak gerekirse ne bu küstahlık sen kimsin
- 7 ay
Evliliğe hazır, evliliğin ne olduğunu bilen, olgunlaşmış, evlenmeyi ve mutlu olmayı hak eden gerçek bir erkeksin. Tebrik ederim. 👏👏👏
- 7 ay
@Savas_Melegi değil? kızın ailesine şart koşma izni vermiyor ama kendisi çatır çatır şart koşuyor. parayı ben getireceksem karım da hizmetçi gibi yevmiyeli işçi gibi çalışacak hakedecek diyor. evlenerek haketmiyor çünkü. kısaca kendine hizmetçi çocuklarına (kendi zihniyetiyle) bakıcı arıyor. para kazandı ya paşa , eve getirdi ya hani lütfetmiş olacakmış (!) evde hiçbir şeye elini sürmesine gerek kalmayacakmış hem de eşi çalışsa bile.
Bir daha düşün hakediyor mu? - 7 ay
@allnightlonggg @allnightlonggg kızın ailesinin ev için şart koşmasına gerek yok, onlar şart koşmadan ben ev açarım zaten diyor. Parayı erkek getirecekse kadın tabii ki ev işlerinin hepsini üstlenecek, ev işi dediğin nedir ki hemen biten, kısa süreli, her gün yapılmasına gerek olmayan işler. Ama dışarıda çalışıp el alemler uğraşmak kolay değil. Ev hanımlarına hizmetçi demek, hizmetçilere hakaret olur çünkü yan gelip yatıyorlar, hizmetçiler ise durmadan ev halkına hizmet ediyor, ev sahiplerinin istekleri bitmiyor. Ev hanımlığı o kadar zor olsaydı çalışan kadınlar evlenince işi bırakmaz, çalışmak zorunda olanlar keşke çalışmasam demez, keşke kadınlar çalışma hayatına hiç girmeselerdi kira fatura ev geçindirme iş stresi erkeklerde kalsaydı biz almasaydık demezlerdi, ev hanımlarına özenmezlerdi. Durmadan çalışıyorlarsa keyif çatacak saatlerce TikTok izleyecek, kendilerine ayıracak vakit nereden buluyorlar, nasıl devamlı sosyalleşiyorlar, kursa gidecek vakti nasıl yaratıyorlar? Feministlik yapma, ev hanımları ev inekleridir, yiyip yiyip yatarlar. Okumak da neymiş? “En güzeli bizimkisi, yiyip yiyip yatıyoruz” diye grupta yazıştıkları WhatsApp konuşmaları Instagrama düşmüştü, yani inek olduklarını kendileri de biliyorlar.
- 7 ay
@allnightlonggg Erkek işteyken kadın keyfine bakıyor ve ev işi yapıyor, ama erkek devamlı sabahtan akşama kadar işte. Ben evde oturacağım, karım da evde oturacak ama ben ev işi ve çocuk bakımı yapmayacağım, karım yapacak demiyor; erkek dışarıda bütün gün çalışıp yoruluyor, bunun karşılığı da ev işlerini yapmak, çocuğa bakmak olmalı. Evdeki konfor dışarıda yok, el alemin patronun çilesini çekmek, sabahtan akşama kadar masa başında put gibi aynı pozisyonda oturup kemiklerin hareketsiz kalıp uyuşması, tutulması, ağrıması, beynin devamlı meşgul olup yorulması, sabah erken uyanıp işe gitmek ve yorgun argın eve dönmek ev işlerinden ve yan gelip yatmaktan daha zor. Erkek çalıştığı için ev ineği kocasından ev işlerine ve çocuk bakımına yardım isteyemez çünkü kadın evde olduğu için evle ilgilenecek vakti çok ama erkek dışarıda olduğu için vakti yok.
- 7 ay
@allnightlonggg Kadınlar yiyip yiyip yatmanın karşılığında hem kocalarından para alıyorlar hem ihtiyaçları ve istekleri karşılanıyor hem kocalarının evinde para ödemeden oturuyorlar, kendi evleri oluyor; hem evlerinde rahat rahat oturup iş hayatının stresine karışmıyorlar, keyif çatıyorlar, sevdiklerine kendilerine hobilerine bol bol vakit ayırıyorlar, sosyalleşiyorlar, TV ve TikTok karşısında tembellik yapıyorlar. Erkek sabahın köründe işe gidiyor ama ev ineği istediği saatte istediği kadar uyuyor, kocası dışarıda çalışırken kendisi uyuyup popo büyütüyor ve tüm bunlara rağmen ev işini ve çocuk bakımını üstlenmeyecekler öyle mi? Bu nasıl arsızlık! Kadının ev işlerini üstlenip erkeğin dışarıda çalışması erkeğin bir şey yapmaması demek değil, erkek zaten çalıştığı için dış işlerinden çok daha kolay olan ve konforlu ev ortamında yapılan ev işlerini, çocuk bakımını kadının üstlenmesi, erkeğin yardım etmemesi gerekir. Allah seni alacak erkeğe sabır versin. Ne hakla ev hanımı olduğun halde ev işine yardım istersin? Sen bütün gün evde keyifte, eğlencedeyken kocan çalışıyor, o yüzden evle sen ilgileneceksin.
- 7 ay
@allnightlonggg Eşim çalışsa bile demiyor, eşi çalışmazsa ev işlerine yardım etmeyeceğini söylemiş. “Eşim çalışmasa da ev işi yapmam” demiyor. Kadın hiçbir şey yapmadan inek gibi yatma karşılığında zaten para alıyor, evi de oluyor, her ihtiyacı isteği de karşılanıyor, susup otursun yerine. Uzun olduğu için tek seferde gönderemedim kendi yazımı kopyalayıp böyle böyle attım.
- 7 ay
@allnightlonggg Yazdıklarımı okumamış convert etmişsin. Kafan feminist çünkü sana ne dense dönüştürür bağırıp çağıracak doneler yaratırsın. Senin gibi çok sinirlenmeyeceğim ve sana hakaret etmeyeceğim. Bilakis yanlış anladığın yeri aydınlatacağım.
Kadın çalışmak ya da çalışmamakta özgürdür. Kendi isteğine bağlı. Çalışma kararı alırsada kazandığı parayı ev ekonomisine katma zorunluluğu yoktur, tasarruf edebilir. O para kendisine aittir.
Eğer çalışmak istemezsede çalışmaz. Ev ekonomisinin sorumluluğu bana aittir. Ben kazanmazsam yatarsam ya da kazandığımı aileye harcamaz kişisel harcamalar yaparsam bana hesap sorma yetkisine sahiptir.
Aynı şekilde,
Kadında ev işleri çocuk bakımından sorumludur. Erkek isterse yardım eder istemezse etmez. Büyük olasılıkta ederiz ama kadın erkeğe ev işlerine neden yardım etmiyorsun diye şikayetlenemez aynı erkeğin sen ev için ne kadar para kazanıyorsun diyemeyeceği gibi.
Her cins kendi özelliklerine uygun işlerin sorumluluğunu alır.
Düşünsene adam evde sana yardım ediyor yemekleri birlikte yapıyorsunuz temizliği birlikte yapıyorsunuz çocuğun bakımını bir o bir sen yapıyorsunuz ama para kazanma konusunda da senden birşeyler bekliyor. Sana diyor ki; ben sana ev işlerinde yardım ediyorsam sende çalış ev için para kazan. Bu daha mı iyi? Ha tercih meselesi herkes tercih ettiği hayatı yaşar.
Diğer yandan kız aile erkek ailesi diye bir ayrım yok. Ne ayırıyorsun kız ailesi şart koşar diye? Ne cinsiyetçilik yapıyorsun? O zaman erkek aileside şart koşsun. Ortalık iyice karılsın herkes herşeye karışsın şart koşsun. Bu mu iyi?
Sana hakaret etmeyeceğim ama hakaret etmeye devam edersen burayı dağıtırım bilesin. Beğenmediysen tarzımı kapat konuyu çık git. - 7 ay
@Savas_Melegi Teşekkür ederim söylediğim her kelimeyi çok çok iyi anlamışsın <3
- 7 ay
Rica ederim 🌹
- 7 ay
@Savas_Melegi Ev işleride eğer düzgün yapılırsa kolay değil bunu kabul ediyorum. Nasıl dışarıda gezip gezip gelen ve ben çalıştım diyen erkek varsa, evde yatıp popo büyütüp ev işi yapmayan kadınlar var. Her iki cins içinde eleştirim aynı.
Düşünsene adam geziyor geziyor eve ekmek getirmiyor sonra eşine diyor ki ben iyi kazanamıyorum sende çalış para kazan. Erkeğin bu yaptığı doğru olmaz.
Aynı şekilde bir kadın hem çocuğuna hem erkeğine hemde evine bakabilecek kadar yetenekli ve akıllı bir canlıdır. Düşünsene kadın komşu komşu geziyor dedikodu üzerine dedikodu yapıyor ev işleri yarım yamalak çocukla tam ilgilenilmemiş sonra adam eve geldiğinde bana yardım ette ev işlerini bitirelim diyor. Kadınında bu yaptığı doğru olmaz.
Ama kesin çizgi koymuyorum ben. Erkek asla ev işi yapmasın, kadında çalışmasın demiyorum. Kadın nasıl çalışmak zorunda değilse erkekte ev işi yapmak zorunda değildir ama her iki cinste isterlerse eşlerinin görevlerine yardım edebilirler. Ama bu yardım olur görev olmaz.
Erkek ve kadın her zaman aynı değere ve haklara sahiptir ama bunu, kadın ve erkek aynı işleri yapmalıdır görevler konusunda eşit olmalıdır diye yanlış anlayanlar var. Görevler konusunda asla eşit olunamaz. Düşünsene uyurken aşağıdan ses geliyor ve ben karıma diyorum ki " Karıcım geçen sefer ben kontrol ettim sıra sende" :D Eşitiz ya neden hep ben erkeğim diye canımı tehlikeye atayım sırayla olsun :D Ne kadar absürt değil mi?
- 7 ay
Ev işleri dış işleri kadar zor değil, el alışınca zor gelmiyor. Türkiye’de her kadın çocukken ev işi yapmaya başladığı için alışkınlar, herkesin yapabildiği, okul okumayı gerektirmeyen işler. Evet yorucu ama iş hayatı kadar yorucu değil. Kadın ev işi yapsa da yan gelip yatmaya, istediğini yapmaya vakti kalıyor çünkü bütün günü alacak işler değil. Benim gördüğüm bütün ev hanımlarının evleri tertemiz, lezzetli yemek yapıyorlar ama günleri ev işi yapmaktan çok istediklerini yapmakla geçiyor. Ne demek istediğini anladım. Hak veriyorum. Erkek çalıştığında bile ev hanımı karısı için ev işleri yapması gerekiyorsa o zaman kadın da kocasının iş yerine gidip kocasının işleriyle ilgilenmeli; ne kadar saçma dimi?
- 7 ay
@Savas_Melegi yazık kafana kanka sana başarılar bu hayatta bu kafayla
- 7 ay
kes sesini be eşitliğine başlatma eşit falan değiliz adam olun.
- 7 ay
@allnightlonggg yürü git.. ezik insan
7 ayBence böyle durumlarda hemen “ayrılmalı mı, ayrılmamalı mı” diye kesin bir hükme varmak doğru olmuyor. Sonuçta kız istemeye gidildiğinde bazı aileler kendi açısından belli şartlar koyabiliyor ama bu her zaman kötü niyetten ya da sorun çıkarmak için yapılan bir şey değil. Yine de şartın ne olduğu, mantıklı mı yoksa aşırı mı olduğu çok önemli. Şöyle düşünüyorum: Eğer konulan şart, ilişkinin doğasına zarar verecek, abini küçültecek, haksızlık yaratacak bir şeyse o zaman durup düşünmek gerekir. Çünkü evlilik iki kişi arasında ama ailelerin yaklaşımı da ister istemez hayatı etkiliyor. Fakat şart makul bir şeyse, iki tarafın geleceğini sağlamlaştırmaya yönelikse, oturup konuşarak orta yol bulunabilir bence burada en önemlisi, abinin ne hissettiği. O rahatsız olmuş mu, gururunun kırıldığını mı düşünüyor yoksa “biz yine anlaşırız” diye mi bakıyor? Aile baskısı ya da dış seslerden ziyade kendi iç huzuru önemli.
Kısaca, hemen ayrılık kararı verilmez; önce şartın içeriğini, mantığını ve iki tarafın bunu nasıl karşıladığını düşünmek gerekiyor. Samimiyetle konuşulunca çoğu şey çözülüyor zaten.
01 Yorumla
Soran7 ayKaynana ile yaşamak kötü bir şey mi
Niye yaşanmaz
7 ayHaklı tabii, neden el alemle aynı evde yaşasın? Ev üstüne ev olmaz. Başkalarıyla aynı evde yaşayacaklarsa nasıl aile olacaklar? Aynı evde yaşamanın ne anlamı ve gereği var? Bu devirde köylü gibi eşin kök ailesiyle yaşanmaz. Kayınvalide, kayınbaba eldir; anne baba gibi değildir. Neden onlarla yaşasın? İnsan evlenince ailesinden ayrılıp başka birisiyle evlenerek bir aile kurar. Kök aileyle aynı evde yaşamak saçma. Biraz olgunlaşın çocuk gibi aileyle aynı evde yaşamayın. Siz doğulu musunuz, neden bu kadar tuhafınıza gitti? Bence ayrılsınlar, kıza iyilik olur ayrılmak. Kendi evinde prensesken elin evinde hizmetçi olur. Hizmetçi olmasa bile yazık olur.
310 Yorumla
Soran7 ayŞimdi kimse istemez mi kaynana ile yaşamak ve kaynana ile yaşama sakıncaları ne
- 7 ay
Kendi evinizde kapınızı kapatıp iki dakika nefes almak istersiniz ya… İşte kaynana evinde bu lüks değildir. Kapının arkasından gelen “Yavrum iyi misiniz?” sorusu, bir süre sonra “Kapattın da ne yapıyorsun?” hissine dönüşür. Özel alan mı? O sadece evlilik öncesi hatıralarınızda kalan romantik bir kavramdır. Yemek nasıl yapılır, çamaşır kaç derecede yıkanır, eşinizin nasıl giyinmesi gerekir, siz nasıl konuşmalısınız… Liste bitmez. En büyük uzman her konuda fikri olan kaynanadır. Evlilik iki kişiliktir derler, ama kaynana yanına evlenince üç kişilik bir yapıya dönüşür. Eşinizle aldığınız kararlar çoğu zaman “Anne ne der?” filtresinden geçmek zorunda kalır. Bazen tartışmanız bile kaynananın yorumuna göre şekillenir. Evde ne yaptınız, ne yapmadınız, neden öyle yaptınız… Her davranışınız takip altındadır. Bu “görünmez denetim”, zamanla psikolojik bir baskıya dönüşebilir. İsteseniz de istemeseniz de evin gelini olmakla “nota tabi öğrenci” olmak arasında sadece ince bir çizgi kalır. Ziyaretler, özel günler, akşam sofraları… Hepsinde öncelik kaynana evinin olur. Kendi ailenizi arayıp hal hatır sormak bile bazen gereksiz sorgulara yol açabilir. Böylece yavaşça ama düzenli bir şekilde hayatınızdaki dengeler bozulur. Kaynana yanına evlenmek, dışarıdan bakınca masum bir karar gibi dursa da, içinde büyük bir duygusal ve psikolojik yük barındırabilir. Kendi düzeninizi kurmanızın önüne geçen bu durum, zamanla evliliğinizin dinamiğini değiştirebilir. Geline daha fazla sorumluluk yükler (ev işleri, bakım, uyum sağlama zorunluluğu),
Özel alanı kısıtlar,
Evliliğin ilk yıllarında çiftin bağımsızlık kazanmasını zorlaştırır. Damadın ailesiyle yaşamak gelinin ailesine haksızlık olur. Çünkü kadın kocasının kök ailesiyle daha fazla vakit geçirmiş olur. - 7 ay
Bir de kayınvalide el; kaynanayla gelinin ne bağı var ki? Anne kadar değerli ve önemli değil. Eş el değil çünkü hayat arkadaşı ve resmî bağ, nikâh bağı var ama onun annesi el. Kayınvalide anne yerine geçmez. Eşlerin anneleri gelinlere eldir. Bu yüzden de kayınvalideyle aynı evde yaşamak anlamsız. Türkiye’de kaynanalar hep gelinlere kötülük yaptı. Gelin-kaynana kavgaları meşhurdur. Hep gelinlerini ezdiler, gelinlerini kuma; oğullarını kocaları sanıp oğullarını kıskandılar. Hep kötülük yaptılar, hayatlarına karıştılar. O yüzden artık kimse istemez. Devir değişti; artık kanun gibi kimse kaynana yanına evlenmiyor. Kaynana her şeye karışır, yerini bilmez, burnunu sokar. Karı kocanın baş başa kalması zor olur, cinsellik dışında beraber vakit geçirmeleri de zorlaşır. Gericilik ve köylülük olduğu için de doğru değil. Kayınvalideden ayrı geçirilen her vakti kayınvalide merak eder.
- 7 ay
Kayınvalide evde fazlalıktır. Yaşlı olduğu için hep hizmet bekler, kendisi hiçbir işe el atmaz, gelinini kullanır. Evde hizmet edilmesi gereken, boşuna efor sarf edilen bir fazlalık olmuş olur. Benim annem hep görücü usulü evliliklerde aracılık ediyor. Bugüne kadar çok fazla insanı tanıştırdı. En geleneksel erkekler bile kaynanayla yaşamayı teklif etmiyorlar, ayrı ev tutacaklarını söylüyorlar. Devir artık çoktan değişti. Kimse kaynana çilesi çekmek istemiyor. Eskidendi kaynana yanına evlenmek. Artık kadınlar kendi değerlerini biliyorlar. Bence siz de kızın isteğine saygı göstermelisiniz. Bu devirde çok zor bulunur kaynana yanına evlenecek enayi. Erkek için de ayrı yaşamak daha iyi olur; karısıyla annesi arasında kalmaz. Yani zararı sadece kadına değil, hem kadına hem erkeğe. Kimse kızını kaynana yanına evlendirmez. Herkes kızını düşünür. Herkesin kaynanalarla ilgili duyduğu kötü şeyler var. Herkes kaynana yanına evlenmekten korkar. Benim akrabalarım da kaynanalarından çok çekti. Gelinin yuvasını yıkanlar, gelinini dışarı göndermeyenler, akla gelebilecek her şeye karışanlar, oğluyla seksi gecelikler giyip yatan geliniyle yatmasına izin vermeyenler, oğluyla gelinin kapısını kapatmalarına izin vermeyenler çoook var… Dindar olup sohbetlere katılanları hocalara çok dert yanıyor. Hocalardan da kötü kaynanalar çok duydum. Yani herkes birilerinin kaynana deneyimlerini duyuyor o yüzden herkes kötü bir şey olduğunun farkında. Benim babaannem de iyi bir kadındı değildi, çok çenesi düşüktü. Anneannemi çıldırttı, anneannem ona dili tutulsun diye beddua etti; 12 senedir konuşamıyor.
- 7 ay
Evlilikte en önemli şey, çiftin kendi düzenini, alışkanlıklarını ve sınırlarını oluşturmasıdır. Evde üçüncü bir yetişkin olunca ister istemez:
kararlar üçe çıkar, gündelik düzen değişir, çiftin bağımsızlığı azalır.
Bu, iyi niyetle bile olsa olur.
Bir evin içinde iki farklı dönemde yetişmiş insan var: kayınvalide eski alışkanlıklarla hareket eder, gelin/çift yeni hayat düzeni ister.
Bu durum kötü niyetten değil, doğal olarak sürtüşme çıkarır.
Gelin-damat yatak odasındayken kaynanadan çekinebilir. - 7 ay
Kayınvalide “yardım etmek” isterken bile: odaya izinsiz girebilir, ev işlerine karışabilir, yemek düzeni değiştirebilir, eşinin nasıl yaşaması gerektiğini söyleyebilir.
O, bunu “tecrübe” olarak görür ama gelin için bu özel alan ihlalidir. Aynı evde üçüncü biri varken: çift rahat konuşamaz, tartışamaz, sessizce vakit geçiremez, spontane davranamaz.
Bu da evlilik bağını zamanla zayıflatabilir.
Kayınvalide gelini istemese bile “evin sahibi” enerjisine sahiptir
Evin yıllardır sahibi olan birinin yanında yaşamak: gelini otomatik “misafir” pozisyonuna iter, davranışlarda bir “çekinme” yaratır.
Kayınvalide kötü niyetli olmasa bile ev atmosferi gelinin özgürlüğünü kısıtlar. Kayınvalidenin gözünde oğlu hâlâ “çocuk”tur. Bu da şu durumları doğurur: anne alışkanlıkla oğluna karışır, gelin geri çekilmek zorunda kalır,
erkek arada kalır. Bu da çatışma sebebi olur. Çiftin özgür “aile kurma” süreci sekteye uğrar
Evlilikte amaç kendi düzenini, örfünü, iletişim şeklini oluşturmak. Kayınvalide evdeyken:
çift kendi aile stilini geliştiremez, yeni evlilik yeterince “bağımsız” olamaz. Bu da uzun vadede sorunlara yol açar. Toplumsal baskı, beklenti ve roller yıpratıcıdır
“Kaynana yanına gelin gitti” denildiğinde toplum otomatik olarak: gelinden daha çok iş,
daha çok sabır, daha çok uyum bekler.
Gelin üzerindeki bu görünmez baskı bile yorucudur. Kısaca kayınvalide melek gibi bile olsa onun yanında yaşamak esarettir bağımsızlığı azaltır, mahremiyeti kısıtlar, evlilik dinamiğini değiştirir, doğal çatışmalara yol açar.
Bu yüzden çoğu çift artık ayrı ev tercih eder. Bu bir saygısızlık değil; modern evliliklerin gerekleridir. Uzun oldu ama kıza hak vermeniz için ve abinin evlenmesi zorlaşmasın diye söylemek istedim.
Soran7 ayteşekkür ederım düşününce sanırım haklısınız
ama buyukler de bızle yasamak ıstemıyor deyıp alınıyor- 7 ay
Ben de eic için teşekkür ederim. Büyükler fazla alınganlık yapıyorlar ama anlayış göstermeliler. Kendi düzenimize sahip olmak istiyoruz, sizle bir sorunumuz yok, herkesin kendi alanı olursa ilişkiler daha sağlıklı olur denmeli.
Soran7 aypeki aileler ayrı düzen düşünemezsiniz derse
- 7 ay
“Bu kararımız, ilişkimizin ve bağımsızlığımızın sağlıklı şekilde ilerlemesi için önemli. Biz kararımızı verdik, lütfen anlayış gösterin.” denilebilir. Eğer aile çok endişeliyse, başlangıçta sık sık ziyaret veya haftasonu buluşmaları önerilebilir.
“Haftada bir beraber yemek” veya özel günlerde bir araya gelme gibi somut planlar sunmak, ailelerin kaygısını azaltabilir. “Bizim için bu karar çok önemli, lütfen anlayış gösterin.” deyip sınır koyulmalı. Eğer aile ikna olmuyorsa, o kızdan vazgeçmek en iyisi olur. Babasının evinde rahat ve huzurlu yaşayan bir kızın hayatını kimsenin zorlaştırmaya hakkı yok. Aileniz bu kadar baskınsa kız evlendiğinde aynı evde yaşarlarsa çok üzülür. Yani gelin ve damat direnç göstermeli.
Yapay Zeka Cevapladı
Aslında karşı tarafın bu isteği temel olarak genç çiftin özgürce kendi düzenlerini kurması için mantıklı bir yaklaşıma dayanıyor olabilir. Yeni evli çiftler için ayrı bir evde başlayıp, kendi düzenlerini oluşturması oldukça sağlıklı bir adım. 😊 Aileyle iç içe yaşamak bazen istemeden de olsa çiftler arasında gerilimlere neden olabiliyor.
Bu şartı bir önyargı ya da kötü bir niyetle değil; tam aksine kızlarının mutluluğunu önemsedikleri için koymuş olabilirler. Eğer abiniz ve aile olarak buna uyacak bir düzen kurabilecek durumdaysanız, bu konuda düşünmeye değer. Ayrılma kararını ise böyle bir şarttan dolayı almak pek sağlıklı olmaz. İletişimle her şey çözülür. 💚16 Yorumla
Soran7 ayNormal mi ayrı ev istemeleri
- 7 ay
Ayrı ev istemelerinin neresi anormal hanımefendi? Sen bunu cevaplar mısın? O kız sizinle evlenmiyor, abinle evleniyor, bunun farkına varmalısınız. Siz o kızı çok ezersiniz belli, ailesi iyi söylemiş, bu şart koşmak değil yani, sen erkek tarafındansın diye içselleştirmişsin bence. Benim de erkek kardeşim var, evlenince tabii ki de ayrı evde yaşamak ister. Sen abini iç güveysi olarak gönderir misin onu söyle bakalım 😊
- 7 ay
Ev üstüne ev mi olurmuş, kusura bakma ama onlar evlenince de bi mahremi olcak yani kaynanasının kayınbabasının evinde mi olacakmış?
Soran7 ay@____yaren____ neden peki yaşamak istemezler
- 4 ay
Bir de soruyor musun? Herkes neden istemediklerini söylemiş. Yaren’in yazdığı sebepler istememek için gayet normal. El kadınıyla aynı evde yaşarsan her şeye dahil olur melek gibi biri de olsa olmaz o da hayatınıza dahil olur inşaallah o kız abinle evlenmemiştir bir yorumda gördüm ailen biz olmadan düzen düşünemezsiniz demiş öyle yazmışsın bu eli maşalı kadınla aynı evde yaşanmaz kız evlendiyse daha şimdiden çok pişman olmuştur inşaallah evlenmemiştir sizin böyle bir şey söylemeniz bile hata el kadınıyla neden aynı evde yaşasın evlenmek demek aileden evden ayrılıp yeni bir ev ve aile kurmak demek adı üstünde ev-lenmek
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
115
Cevap
97Cevap
- Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı.
7 ayBirlik vermek istememiş kı, larını tabiki haklı niye sizinle otursunki yeni evli , krndi düzeni olsun
01 Yorumla
Soran7 ayKendi düzeni deyince bizim büyükler kızdı
- Aile & Toplum konusunda 149,6b cevap paylaştı.
u 7 ayAyrılsın
00 Yorumla
7 ayBence bu şart tamamen haksız değil çünkü bazı aileler kalabalık evde huzur olmayacağını düşünüp baştan sınır koyuyor ama bunu bu kadar açık şekilde “aynı evde yaşayamazsınız” diye şart gibi söylemeleri biraz kaba durmuş sonuçta iki tarafın ortak hayatına aileler değil çift karar vermeli eğer abinin maddi durumu ayrı eve çıkmaya uygunsa sorun yok ama sırf kız tarafı baskı kuruyor diye koşulsuz kabul etmek de doğru değil bence önemli olan abinin ne istediği çünkü ilişki şu an iki ailenin değil iki insanın geleceği üzerine kuruluyor bu şartı konuşarak netleştirmeleri lazım yoksa ileride daha büyük sıkıntılar çıkar
03 Yorumla
Soran7 ayŞimdi kimse istemez mi kaynana ile yaşamak ve kaynana ile yaşama sakıncaları ne
- 7 ay
Kimse istemez çünkü kaynana ile yaşamak sürekli diken üstünde olmak gibi oluyor sonuçta iki farklı düzen iki farklı huy bir araya gelince en ufak şey bile sorun çıkarabiliyor özel alan kalmaz özgür hissetmezsin her hareketin gözleniyormuş gibi olur evin içinde bile rahat edememek ilişkiyi de yorar karı kocanın arasına üçüncü bir düzen girince huzur kaçıyor o yüzden ayrı ev en sağlıklısı çünkü herkesin kendi sınırı kendi düzeni olmalı
Soran7 aykaynana çok ıyı bırı ıse
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
s 7 ayAnnesi tek kalmasın diye gelinin hizmetcilik kolecilik yapmasını bekliyor. Anneni cok dusunuyorsan uzaklarda tek yasamak yerıne annenle beraber yasarsın. Baskasının kızı senin annene bakmak zorunda degil anladın mı bunu, sen bakmak zorundasın hadi bayss
41 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Son derece haklılar, aile ile aynı evde evlilik mi olur, kesinlikle ayrı ev açılmalı ve ailelere belli bir mesafede olmalı, çok yakın olmamalı çünkü bizim millet çok sever yeni evli çocuklarının hayatına burnunu sokup evliliğin içine etmeyi...
48 Yorumla
Niye yaşanmaz
Soran7 ayneden kabus olsun
Soran7 ayherkes salonda mı sevısıyır
- 7 ay
Herkes istediği yerde sevişir, o yüzden evli çiftler kendilerine ait rahat hareket edebilecekleri bir evde yaşamalılar, ailelerinden uzak olmalılar. Banyoda da sevişirler, mutfakta da, canları nerede isterse orada sevişirler. Sadece sevişmekte değil, karı kocadan başkası varsa rahat hareket edemezler.
Soran7 aymesela baska nasıl rahat hareket edecekler
Gizli Üye(30-35)7 ayBöyle şeylerde hemen “ayrılsın” demek kolay, ama doğru karar şartların ne olduğuna bağlı. Eğer koştukları şartlar abini zorlayan, küçülten, maddi-manevi yoran şeylerse, o ilişki zaten ileride daha da yorucu olur. Kimse evlenirken pazarlık masasına oturmuş gibi hissetmemeli. Ama şartlar daha çok ailenin güvenmek istemesi, biraz zaman istemesi, bazı düzenlemeler gibi makul şeylerse, bu ayrılık sebebi değildir. Abin kendini kötü, değersiz, ezilmiş hissediyorsa bu ilişki yormaya başlamıştır. Hisssetmiyorsa, sadece aileler biraz sert konuştuysa o zaman sorun büyütülmez. Şartın içeriği önemli.
06 Yorumla
Cevap sahibi7 ayTabi kaynana farklı bir durum ev içinde ev olmaz maalesef ama ona bağlı kimi ister kime istemez zaten iki kişi bu konuyu açık açık şekilde konuşur
Soran7 aysenın esın geıp beraer yasayalım dese ne dersın
Cevap sahibi7 ayBizim olay ilk zamanlarda olmadı ama 2 sene sonra kayınvalide ve kayınpeder arasında bir şey oldu boşandılar sonra kayınvalide bize geldi 8 sene şu an beraber yaşıyoruz
Soran7 ayzor olmuyor mu baya olmus 8 sene
Cevap sahibi7 ayAlıştım artık
Gizli Üye(36-45)7 ayBu durumu en iyi ben anlarım :(( bizde babamızı kaybettik sırf annem kaldı 🥺 sırf abin kaldıysa annenin yanında kalmak ister biliyorum ama ben hem bir annenin kızıyım hem de gelin.. kayinvalideyle yaşamak zor olur ama şöyle olabilir hiç olmadı aynı binada veya yakın birlerde ev tutarlar.. kendi annemi düşündüm için bende onu yanlız birkamsk istemem. Şimdi bazıları nekadar acımasız cevap vermisler. Ya anneleri yok ya da kendileri anne olacaklar birgün haberleri yok.. Allah kimseyi yalnız çaresiz bırakmasın 🥺🤲🏻 ama söylemek var söylemek var … böyle kirarak dökerek söylemeleri hos olmamış 😏
06 Yorumla
Cevap sahibi7 ayBende yaşadım 6 ay ama herseyimize karisiyordi babasıda ayni şekilde birde cimriydi. Istedigimizi alip satamadık şimdi yalnız yaşıyoruz ve çok rahattım. Hani hasta olur elden ayaktan düşer bisey demem ama böyle kendisi hükümet kadın gibi herkesi yönetiyordu 😏
Soran7 ayhepsı mı karısıyor kaynanaların yoksa beraner yasayınca oyle mı gelıyor
Cevap sahibi7 ayBenim annemde 20 senelik kaynanan ama hiç gudupte gelinnin evinde baieyein karismaz.. karakter meselesi diyelim… Melek gibi kaynanalara seytan gelinler düşer , melek gibi gelinlere seytan kaynanalar neyazikki..
Soran7 ayMaalesef
Gizli Üye(25-29)7 aySen ma*l mısın ya? Sana kaynananla yaşar mısın diyenlere yaşamam diyosun gelin gelecek kızın ayrı evde yaşama isteğine "abim ayrılmalı mı" diyosun senin annen tanrıça mı hayırdır? Annen tek kalacak diye kimse kimsenin hizmetçisi olmak zorunda değil. Yiyosa kendin git annenin yanına ya da kendi yanına aldır. Sana düşmedi burada abin ve sevdiği kızın ayrılıp ayrılmayacağını burada sormak. Tabiki pat diye diyecekler nasıl diyecekler başka? Sonradan söyleyip sürpriz mi yapsalardı
45 Yorumla
Cevap sahibi7 ayLan madem güzel niye millete ben kaynanamla yaşamam diye cevap veriyosun
Soran7 aye ne dıyeyım
Cevap sahibi7 ayLan m*al mısın sen? Sen kaynananla yaşamak istemiyosun da elin kızı niye senin sal*ak annenle yaşasın lan ma*l
Soran7 aySensin koz o
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s 7 ayBu devirde eğer hastalık vs yoksa neden aynı evde yaşasınlar ki? Ayrı kira ödeyecek gücü olmayanlar da evlenmemeli zaten. Görünüşe göre ikisi aynı şekilde düşünmüyor evlenseler ne kadar mutlu olabilirler? Veya mesela sen evlensen eşinin ailesi ile yaşar mıydın?
15 Yorumla
- 7 ay
Dünyanın en iyi insanı dahi olsa yeni evliler özel alan isterler. Hiç olmazsa sarılıp film izlemek istiyorsun. Sen ister miydin kayınvaliden ile yaşamak?
Soran7 ayözel hayat dıyorsun yanı
- 7 ay
Yani sen yaşar mıydın diyr 2 kere sordum ikisine de cevap vermedin, demek ki yaşamazsın😅 bence zorluklarını sen de biliyorsun
Soran7 aypekı
Empati kur sen kayınvalide ile yaşamak ister misin artık herkes ayrı yaşıyor bu normal bir şey günün şartları bu şekilde gayet makul kızlarını düşünmüşler anormal bir durum söz konusu değil senin abin kızın ailesi ile yaşar mı hayır herşeyi kendi pencerenizden bakmayın abinle yengenin arası bozulur sizden bilinir en makul olan bu mahremiyet olur aile olmayı öğrensinler
03 Yorumla
Soran7 aykarışmayan bır aıle ıse
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Haklılar. Ben olsam bende bunu isterdim. Kimse kusura bakmasın ya da baksın abicim. Orta çağda değiliz. Evlenecek düzeye gelip de ev alamamışsa bi düşünürüm hani. En azından kirayı ödeyecek kapasitede olmalı. Ömrümü vereceğim çünkü.
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayDoğru tabi evlenecekler ilk günden itibaren ay biri mi duyacak ay rahat yıkanacak miyiz ay öyle mi. Olması gereken ayrı evde olmaları. Aşiret gibi yaşayıp mutluyum diyen insan gamsızdır ya da başka bir hayat ihtimalini bilmiyordur. Bu olması gereken bir şey şart koşmak değil. Aynı evde yaşayan insanların asla özel hayatı olmaz. Kafasina göre yeni evliligi de olmaz her şeyine müdahale edilir
17 Yorumla
Cevap sahibi7 ayAklı olan istemez. Neden dersen yazdım zaten hiç özel zamanin olmaz. Sen olsan sende istemezsin.
Soran7 aykahvaltıda bıle aıle ılesın
Cevap sahibi7 ay7/24 birlikte olmanın evliliğe zararları olur. Fazla içli dişli olunca saygı olmuyor. Bu da daha yeni evlenen insanlara da zorluk demek. Eşiyle. tek kalıp tatlı tatlı çıkaracak zamanı dipdibe geçirmek hoş değil. Evli misin sen?
Soran7 aydeğilim
kaynana çok ıyı ıse de ayrı evde mı yasamak ısterler
Cevap sahibi7 ayKaynanan iyiyse de aynı şey sonuçta evde evli çiftten başka biri olunca zorluk oluyor.
Soran7 aySeks falan mı
Gizli Üye(18-24)7 ayO sırada benim ailemin oğlan evine dediği ne yaparsanız ev almak olsun altın yapmak olsun üst baş almak olsun sizin şanınıza şerefinize biz ne yapar ne alırsak bizim şanımıza şerefimize dediler hayırlı olsun dedi beni verdiler böyle diyenler istek isteyenler olunca nişanlıma diyorum ben beleşe gitmişim beni geri isteyin 😂
114 Yorumla
Cevap sahibi7 ayŞöyle ki kaynana karışır gezdirmez para harcatmaz gittiğin geldiğin yere laf eder evine misafir gelemez derler cevresi şimdi o kıza mesela benim arkadaşım 18 yaşında kayınvalidesi ile oturacağını bilerek evlendi genede herşeyini aldı annesi 2 sene boyunca kayınvalidesi kayınbabası kirayı elektriğini suyunu ödedi kız tek yemek yaptı o eve 2 sene oğlanın maaşını biriktirdiler kayınvalidesi çalışıyordu kayınbabasıda çalışıyordu onlarda destek oldu ev aldılar yetmedi kayınbabasına kendini sevdirdi el üstünde tuttu kadını adamı şimdi kızın üstüne tarla verdiler bence şimdiki zamanda pek olmaya bilir birlikte oturmak ama bu istemede veya bakmada söylenemez veya söylenmemeli kızla oğlan konuşurken zaten der hani evi nasıl düşünüyorsun diye
Soran7 ayyanı ortak oluyor her sey
Cevap sahibi7 ayEvet her şey ortak yemek içmek ve hani bence pek fazla ailelerde istemiyor artık ayrı evde olsun istiyorlar çünkü kimse ne gelinle ne damatla baş edemiyor
Soran7 aypekı yanına gelın ısteyen bı kaynana ıse
Cevap sahibi7 ayZor ya şimdi bak sizin içinde zor şöyle düşün hani yemek yapacak yeseniz tamam ama beğenmesin olay olacak veya hani siz kavga etceksiniz o üstüne alınacak abinle veya kardeşinle didişecek annene laf etse hepinizin ağrına gidecek veya siz temizlik yapsanız o dışarı gitse ilk zamanlar olmayacak ama sonra olacak diyeceksiniz işte biz temizliyoruz o geziyor siz evlenip gitseniz temizlik yapılsa işi olsa gitse hemen diyeceksiniz annem temizlik yapıyor o geziyor
Soran7 ayBizim için de zor olur galiba
Cevap sahibi7 ayYani mesela şöyle düşün yengen gezmeye gitse sen temizlik yapsan ve yengen temizlikten sonra gelse ne dersin
Soran7 ayBilmem ki
Cevap sahibi7 ayLaf söz illaki olur
Soran7 ayOlur
Cevap sahibi7 ayYani ikiniz açısından zor her şey hakklarında hayırlısı olsun
Soran7 aySağ ol
Cevap sahibi7 ayRica ederim bir şey yapmadım ama
Gizli Üye(25-29)7 ayBizde şart koymuştuk niye kayınvalidemle yaşıyımki zaten ailesi onlarla yaşamamızı istemişti biz kabul etmedik o yüzden bu şartı koyduk kirada oturuyoruz şöyle düşün bunu abinin kayınvalidesi teklifte bulunsa gel bizle yaşayın abin kabul etmez dimi kız niye kabul etsin ev alma şartı mı yoksa kirada olur mu?
12 Yorumla
Soran7 ayKira da olur dedi
Cevap sahibi7 ayOzaman sıkıntı yok kiraya geçsinler daha iyi değilmi
Gizli Üye(18-24)7 ayTabii ki haklı bir şart, evlenirken benim ailemde aynısını der. Herkes kalabalık evde gelin, kaynana, görümce bir yaşamıyor. Herkesin yetişme koşulu, hayatları farklı olduğu için kızları böyle bir hayat yaşamasını istemiyorlar. Annen tek başına yaşayamaz diyorsanda anneni sen yanına alabilirsin tabi ki sorun ortadan kalkmış olur.
13 Yorumla
Cevap sahibi7 aySorun kaynana değil. Aile değince herkesin aklına sülale geliyor. Ama asıl evlenip aile olmak demek karı, koca ve çocukları demektir. Şimdi yeni evlenen bir çift kendilerinden büyük birisi evde olsa rahat edemezler. Cinsellik olsun, bir yere başa başa gitmek isteseler olmaz, kaynana olursa gelinin yaptığı yemeği, temizliği beğenmez ben böyle yaparım, oğlum böyle sever deyip yaptığı işleri beğenmemezlik olur. Gelin halbuki yeni evlenmiş kaynanası gibi tabi ki hamarat, hızlı güzel temizlik yapan biri olamaz. Bu yüzden tartışmalar ortaya çıkar. Kaynana yerine baldız veya görümcede olsa tartışmalar olur. O yüzden herkesin kendi evi olmalı. ya da en azından bir kaç bina uzakta olunmalı
Soran7 aypekı buyukler buna alınıyorsa
Kizin ailesi haklı bence. Gelini hizmetçi gibi görenler oluyor ve aynı evde yaşamak özgürlük kısıtlaması...
Altı üstlü veya yakın oturulur belki ama aynı ev teklif edilmemeli.31 Yorumla
7 ayEv icinde ev olmaz. Hakkilar bence. Sen gelin gitsen.. damadin ailesi ile birlikte yasayacagini bilerek gule oynaya gidermisin? Neden ayri bir ev acilmiyor ayrica? Kari koca calisirlar.. yurur giderler. Çok mu zor.
23 Yorumla
Niye yaşanmaz- 7 ay
Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar aile buyukleri.. Rahat olamazsiniz kari koca. Baş başa olmanin verdigi konfor ve rahatlik olmaz. Ve baştan olabilir gibi gorunerek kabul gorur.. Ama sonra patlama ihtimali cok yuksek. Ben olsam.. bu riski hiç almazdim. Ayri ev acardım. Deneyelim bakalim bi. Olacakmi diye denenecek bir durum değil. Kizın ailesi haklı. İlerde evlenince.. kizinda olursa insallah.. çok daha iyi anlarsin.
Soran7 aybuyukler kabul etmıyor onu
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
7 ayTabii ki ayrı ev açacaksınız... Adamın kızı sizin ailenize hizmet etmek zorunda mı? Baba evinden çıkıp besleme gibi sığıntı gibi sizin evinizde yaşamak zorunda mı?
Sen bir kadın olarak kocanın ailesinin evinde yaşamak ister miydin?
19 Yorumla
Soran7 aykaynana ıle yasama zorlukları ne pekı
kaynana çok ıyı bırı ıse- 7 ay
İstediği kadar iyi olsun, insan bir yaştan sonra kendi ailesiyle bile yaşayamıyor. Tahammülü kalmıyor ve ayrı eve çıkmak istiyor...
Soran7 aypeki büyükler illa biz sizle ortak düzen kuracağız deseler
- 4 ay
Neden herkese ya kaynana çok iyi biriyse diye yazıyorsun senin annen biz olmadan bir düzen düşünemezsiniz diye şart koyduğuna göre çok kötü birisi. İyi biri olsa da yaşanmaz herkes neden yaşanmayacağını söylemiş bu adamın dediği de çok iyi biri olsa da yaşanmayacağı anlamına gelir
Soran4 ay@ksciüye anladım
Soran4 ay@ksciüye verdiler ama abim annemi ikna etti
Ayrı yaşayacaklar
7 ayHaklılar diyebiliriz, tabi direkt yazdığından tam anlayamadım da eğer sadece gelin ve damat için ayrı evse tamam haklılar, ama kendilerine istiyorlarsa s2tirsinler gitsinler.
19 Yorumla
Niye yaşanmaz- 7 ay
Çoğu kaynana çok kötüdür, yaşanmaz resmen bazı istisnalar var tabi ancak onun haricinde yaşanmaz ve çoğu kız ayrı evde yaşamak ister haklı olarak. Sürekli işine karışırlar, sürekli laf sokarlar moralini bozarlar, fitne fesat insanlar. Bazıları hariç, onları katmıyorum.
Soran7 aybenım annem melek
- 7 ay
Ben annene bir şey demedim ve "istisnalar var" dedim.
Soran4 ay@ksciüye kötü biri mi
Sonradan ayrı yaşamaya ikna oldu
Soran4 ay@ksciüye abimin nişanlısı illa ben ayrı ev isterim demiş
Abim de üzerine annemle konuşmuş
Sonrasında kabul etti annem
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
7 ayAilen ile birlikte mi yaşayacaktı kız, elbette böyle olmamalı ve kızın ailesi değil, abin bu duruma dur demeli. Kızın hakkı, aynı evin içinde hizmetçi gibi olacak yoksa. Bu durum aile nezdinde şartlı olarak değerlendirmemeli.
03 Yorumla
Niye yaşanmaz- 7 ay
İstememesi hakkı.
Soran7 ayneden
7 ayHaklilar tabi sende bir kadinsin yarin bir gun evelendigin zaman kocanin ailesi ile yasamak istermisin? Bu gorumce ve kaynanalari anlamiyorum gercekten kendileride bir kadin ama hic empati kurmuyorlar.
06 Yorumla- 7 ay
Helal olsun böyle empati yapabilen insanları gerçekten samimi buluyorum.
- 7 ay
@coollboyy__ bence herkesin yapmasi gereken sey bu kendiside bir kadin ve hic empati yapmiyor gelmis burada ayrilsinlar yazmis kendiside o zaman yarin bir gun evlendigi zaten ayri eve cikmak istediginde evlenecegi adamda ayrilsin bundan cunku sart kosuyor ve ayri eve cikmak istiyor.
- 7 ay
@Diferente_05 işte yukarıda bahsetmeye çalıştığım bu ama arkadaşlar anlamamış. Neyse asıl mevzu şu kendine geldimi insanların bol keseden isterken başka bi kimseye geldimi bol keseden vermeye ellerinin titremesi. Hadi diyelim yaptık dahasında da bi elim yağda bi elim bağda olacak diye basbas bağırmaları el insaf en azından borcun biri bitene kadar bazı şeylere idare ederim demesi gerek evlenen kadının da
O kadar az ki bu dediginden belki milyonda bir ihtimal. Cok iyi birisi bile olsa ayni evde yasayinca ister istemez gozune batarsin bir sekilde cunku sen onun oglu ile birlikte bir aile oluyorsun onunda kendi ailesi var yani iki aile iki ev ayni cati altinda olmaz sen o zaman kocana gelin gitmiyorsun kaynanana gelin gidiyorsun istemedigi bir seyi yap bak bakalim seni seviyormu. Iyise ne mutlu o evinde sen evinde mis gibi.
Soran7 ayKendi evimde herkes daha mı iyi
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bende istemem kızımın kocasının ailesinin evinde yaşamasını
52 Yorumla
Soran7 ayDoğrudan der misin baba olsan
Ben şayet evleneçek olsam ailem ile birlikte durmam rahat hareket edemem düzğün bir evlilik yaşayamam şöyle bir şey var annemin veya babamın eli ayağı tutmaz bakıma muhtaç ise ancak ozaman aliem ile yaşarım aynı şekilde evlendiğim eşimin ailesi bakıma muhtaç ise onlara da bakarım
11 Yorumla
kaynana çok ıyı bırı ıse
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
7 aySen evlensen aynı evde yaşar mısın görümce ve kaynana ile? Ha yaşarım diyorsan o senin yetişme tarzındadır herkes bir değildir. Kimse seni, anne babanı çekmek zorunda değil.
13 Yorumla
- 7 ay
Senin yaşın kaç canım? Yani biraz mantık yürütürsen eğer neden yaşanmaması gerektiğini anlarsın. Bir kere bedava kölelik. Kaynana elini işe sürmez sen köle gibi sabahtan erken kalkar akşam yatana kadar çalışırsın, misafir gelir hizmet edersin. Kocanla her zaman sevişemezsin herkesin uyumasını beklemen lazım duş alman bile göze batar, vakitlice girer çıkarsın. Yemen içmen göze batar gezmeye gitmen bile laf olur oturun evde ne işiniz var diye. Yani herşry sorum
Soran7 aykafana göre rahat hareket edemezsin yanı
Bence haklı çünkü ailenin yanında rahat olamazlar aile içi gelin gitme devri bitti bana göre
25 Yorumla
Soran7 aykendı anenn de olsa kalmaz mıydın
Soran7 ayEvli olup eşin annen sen Yaşar mıydın
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ayrı ev derken Kiraya çıkmayada mı sıcak bakmıyorlar.
Ne deyim herkesin evladı kendine kıymetli. Bir şey söylemek çok zor.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
04 Yorumla
Soran7 aykıra olur dıyorlar
- 7 ay
Bu konu hassas bir konu. Güzellikle konuşulup, açık bir istişare ile dile getirilip dili üzmeden, gönül kırmadan halledilmesi gerek.
Karşı tarafta kendince haklı. Onlarında ayrı bir yuvası olsun istiyor.
Empati yapınca Abininde kendine göre sorumlulukları var. Ama karşı taraf bunu hoş görmüyor ve saygı duyuyorum.
Evlilik için insan maddi ve manevi kendini hazırlanmalı. Eğer Abinin size karşı hâlen sorumlulukları devam ediyorsa o vakit Evliliği ertelemeli.
Soran7 ayertelemem ılla evleneceğim dıyor
- Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
7 ayDogru demiş bunun şart olarak görülmemesi gerekir. İki tarafın yararına bir rica. Gerçi tavır ve davranış şekli de nasıldı bilemem ancak siz bu konuyu bile bir dayatma olarak görürseniz işiniz zor
01 Yorumla
kaynana çok ıyı bırı ıse
7 ayEmpati kursana 🙄 herkes kendi yuvasını kuruyor ne alaka aynı ev, kaç zaman geçti bunalr hâlâ konu mu cidden? Hayır neden ayilacakmis sırf kendi düzeni olsun istedi diye mi trajikomik!
03 Yorumla
- 7 ay
Bir adamla evlen8yorsun kendi yuvanı kuruyorsun kaynana kayın peder bunların hiçbiri ne dinen ne de ahlaki açıdan aynı yerde yaşaması asla doğru değil. Kaldı ki bir kadının evlenmeden önce yuvasını ayrı kurmak istemesi kadar doğal hiçbir şey yok. Bunu soran bir kadın olduğu için utanıyorum
Soran7 ayeskıden ınsalar yasıyormus ama
Asıl sorun şu ki siz nasıl aynı evde yaşamak isteyeceğini düşünürsünüz? Abine bakmaya gittiğiniz kız değil de aynı şey senin için söz konusu olsaydı tepkiniz ne olurdu acaba çok merak ediyorum
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
7 ayAbin kıza böyle söylüyordu kzı da bunu istemediği için kendi ailesine şart kosun demiştir. Böyle taktikler migdemi bulandırdığı için ayrılırım...
019 Yorumla- 7 ay
Kimse kimsenin ailesiyle yaşamak zorunda değil? Aileyle yaşamak istese kendi evinde kalmaya devam eder zaten.
- 7 ay
Saçmalamışsın. Benim nasıl karakterde olduğumu bile bilmeden çıkarcı diye kendi çapında fikir beyan etmişsin. Kız belki söylemedi bişey ailesine? Belki ailesi kendi isteğini söyledi ya da böyle bi konuyu aralarında hiç konuşmamış bile olabilirler. Konuşmamış olmaları mantıksız gibi dursa da hiçbir şey konuşmayan çiftler de mevcut. İlk tanışmada yani istemede zaten istekler konuşulur sanki yatlar katlar istenmiş gibi tepki vermeniz çok abartı
- 7 ay
@Elifingünlüğü123 Şurayı atlıyorsun bence, soruyu soran arkadaş detayları vermiş zaten. Bilmiyorum hiç kız istemesinde bulundun mu ama böyle bir şart koşulmaz durup dururken. Dediğin gibi olduğunu farz edelim. O zaman kız bu duruma karşı çıkmazmıydı sence? Dediğim gibi detaylıca düşünmedin belki. Ya da düşünemedin bilemem. Senin çıkarcılığını da bilemem elbette. Ama bana yazmıs olduğun 1 paragraftan edindiğim izlenimi ve neden böyle düşündüğümü zaten yukarıda belirttim. Kızın bu durumu ailesi ile konustuğu bence gün gibi ortada ama sen bilirsin. Ben kendimi 3. kez tekrarlayacam ilk 2 yorumda da aynı şeyi yazdım. Burada mevzu ayrı yaşamayı istemek falan değil. Kaldı ki ben bile kendi ailemle aynı evde yaşamak istemem zorunluluğum yoksa (tercihen)... Konu şu, anne babasına bunu söyleyeceğine benimle çözecek. Yarın öbürgün gidip annesine mi anlatacak benle birlikte olamıyor, işte kavga edince bana şyle davranıyor, işte bu kadar az kazanıyor şu kadar çok geziyor vs vs vs vs... Yani baktığın zaman kız ilişkiye anne babasını katmakta bir problem görmüyor. Ben de böyle ezik birisinden ayrılırım zaten. Kendi evliliğim kendi evimin içinde kalır dışarı çıkmaz...
- 7 ay
kızı anne babasından istemenin ne anlamı kalıyor anne babanın söz hakkı yoksa? sen kızla evlenirken kızı bir birey olarak göresen zaten anne babasından istemzsin mantıken - ki anne babadan istediğiniz halde çok da bir işe yaramıyor erkek kelek çıkabiliyor yanlış evlilik olabiliyor-. anne babadan istiyorsan onların şartlarını da en az kızınki kadar dikkate alacaksın.
- 7 ay
@allnightlonggg okudugunuzu anlamiyorsunuz. Hayir donuo ben bakiyorum yalnis mi yazmisim diye yook ayni. Zaten tartismakta istemiyorum. Isine gelmeyince yorumlari sikayet edio kaldirtiyor millet.6 yasinda beyinsiz insanlar gibi. O yuzden kimseyle tartismak istemiyirum. Evlenin boyleleriyle. gorun devenizin nalini...
- 7 ay
hıhı işine gelmeyince hemen okuduğunu anlamıyorsun oluyor. gayet anladım gayet de haklıyım asıl sen tekrar oku eminim bana hak vereceksin
- 7 ay
@allnightlonggg dusunsene yarin obur gun kocan senle alakali her sorun yasadiginizda ailesini katiyor ic islerinize. Bu durum da bana bunu hatirlattimYorumum o yuzden bu sekilde. Daha evlenmeden ailesini araya katmis kiz evlenecegi insanla cozecegine konuyu. Boyle birisi evlenincede herseyinde ailesinickatar isin icine. Bu yuzden olmaz o iliskiden
- 7 ay
Ya aynı şey mi ya canımsın mısın sen ya görücü usulü mü sevgililer mi o bile belli değil hâlâ kıza suç buluyorsun neyin ne olduğunu bilmeden. Aynı evde yaşama durumunu belki hiç konuşmadılar bile nerden biliosun belki kaynanası isteme esnasında söyledi ötesini berisini nerden biliyosun takmışsın aileye yansıtmak diye ya. Bu konu zaten evlilik için normal bi konu yani nerde yaşayacakları, kira mı kendi üstlerine mi yoksa aileyle mi yaşanacak bunlar kız istemede konuşulur kızın ailesi kızına ne olacağını merak eder konu açar ne kas kafalısın ya. Kız aileye demiş mi yoksa erkek tarafı mı konuyu orada açmış ilk defa mı konuşmuşlar söylememiş ya. Erkek tarafı annesiyle beraber yaşamaya zorluyor bu konu hakkında bi halt drdiğin yok ama. Ortada net şekilde belli olan sorunlara yorum yapma ama kendi kafandan kurduğun şeye sinirlenip gelin kıza yorum yap
- 7 ay
Canım mısın değil beyinsiz misin olacak o
- 7 ay
@Elifingünlüğü123 gercekten ne kdr slk oldugunuza sasiriyorum. Ney belli degil soruyu soran yazmis aciklamada harbi 30 iq insanlarsiniz siz...
- 7 ay
papağan gibi aynı şeyi söylemene gerek yok. ben cevabımı yazdım
- 7 ay
@Elifingünlüğü123 yok ya işine gelmiyor. ailenin hiçbir beklentisi olmayacak ööööylece kızlarını verecekler bunlara kalsa. tabiiki de kızın iyiliği için işi garantiye alacak konuşacak içinde tutmayacak neyse onu söyleyecek en başta ki süreç uzamasın gereksiz yere. yüzsüz işte bacım bazıları
- 7 ay
evde kalmış bir erkek kurursusun zaten nedeni de belli boş ver xD
- 7 ay
@allnightlonggg ya kus beyinli orspsu hala ayni seyleri tekrarlama oku orada ne yaziyor anla bippp sat oarayla tamam
- 7 ay
sensin kus beyinli orspu be
Soran7 ay@Elifingünlüğü123 görücü usulü değil
Sevgili bunlar
Abim bir kere
Bir tek annem var diyor
Onun üzerine kız bu şartı koyuyor
Bir gün beraber yaşamak isteme diyor yani- 7 ay
- 7 ay
Koymakta gayet de haklı kimse senin annene bakmak zorunda değil gördüğün üzere de bakmayacak. Gö*tün yiyosa kendi yanına alacaksın
- 7 ay
Kes lan sesini
Gizli Üye(25-29)7 ayBu haklı bir sebep bence. Kimse kaynanasıyla yaşamak istemiyor çok karışıyor bazen büyükler. Aileleyle yaşamak zor. Çevremde kaynanasıyla yaşayıp evi ayıranlsr var
33 Yorumla
Cevap sahibi7 ayBenim bir tanıdık vardı kaynanasıyla yıllarca yaşadı ama kadın biraz yaşlanınca fazla geline karışmaya başladı en son kavga etmişler kocası da annesine ev tutup bakıcı ayarlamış maaşo var kadının her şeye karışıyor kırıcı oluyorlar bazen Anne babanın yanında çiftler rahat davranamaz cinsellik durumunda falan
Soran7 ayo da var evet
- Aile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı.
7 ayEv içinde ev kurulmaz. Sonuna kadar haklılar.
32 Yorumla
Soran7 ayDoğrudan söylediler bir de
- 7 ay
En doğrusunu yapmışlar
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bence kızı istemeyin ailesi yüzünden çok üzülür abin fazla laf yapacak birilerine benziyorlar, böyle aileler neden var hiç anlamıyorum
12 Yorumla
kaynana çok ıyı bırı ıse
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
7 ayBen de soruya girmeden önce sandım ki, yatlar katlar altınlar istediler.
Barınma en temel ihtiyaçtır güzelim. Evlenince anlarsın.
17 Yorumla
- 7 ay
Sen evlenince kayınvalidenle yaşa görürsün nasıl olduğunu.
Soran7 aysen yasadın mı
- 7 ay
Evli bir insanın kendi evinde yaşayamaması çok zor. Ben kendi annemlerle yaşadım. O bile çok zordu.
Soran7 ayNiye sonuçta kendi annen
- 7 ay
Evlenince anlarsın.
Soran7 ayTamam
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Ailecek olmaz tabiki ev tutup ayrı evde kalıp cinselligini eşle birlikte rahat yaşamalı kız içinde erkek içinde bu sart
13 Yorumla
kaynana çok ıyı bırı ıse
Soran7 aytek sorun ılışkı mı
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 ayHaklılar ne o evinize beslememi alıyorsunuz? ayrıca abin sorsun sen neden soruyorsun ki bunu herkes haddini bilsin
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayYa ne olacaktı başka, köyde mi yaşıyorsunuz, oralarda bile öyle değildir artık, bunun lafı bile edilmez ama onlar başından söylemiş işte, kim kaldı anne baba yanında yaşayan, sen öyle bi aileye gelin gitmek ister miydin
17 Yorumla
Cevap sahibi7 aySen olsan ister misin, öyle kaldı mı ya diyorum ya olmaz artık öyle bir şey kimse kabul etmez kolay kolay, asla rahat edemeyeceksin, tüm evin sorumluluğu senin üstünde olacak, sen ister misin?
Soran7 ayıstemem ama kaynana ıse bırı ıse
Cevap sahibi7 ayBi evde iki hanım olmaz, anneler kendi kızlarıyla aynı evin içinde anlaşamıyor, mutfakla alakalı konularda vs, elin kızıyla mı iyi anlaşacak, ancak şöyle olur evin tüm işini gelin kız yapar kaynana bi şeye elini sürmez, gelini hizmetçi diye almış olurlar yani, bunu da hiçbir kız kabul etmez
Soran7 ayHer işi kaynana yapsa
Cevap sahibi7 ay🤣🤣🤣🤣🤣 bu dediğine kendin inandın mı
Soran7 ayEvet
Gizli Üye(25-29)7 ayKızın ailesi haklı evlendikten sonra niye eşinin ailesiyle beraber yaşayasın ki eve hizmetçi mi alıyorsunuz evlendikten sonra ayrı eve çıkılır olması gereken bu
11 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
7 ayKarşı taraf haklı asıl yapmazsanız kız ayrılmalı abinden
11 Yorumla
7 ayEşimin ailesi gerçekten samimi iyi kalplilerse onlarla birlikte yaşamak isterim. Ama her şeyime karışmayacaklar. Yapacağım işlere sürekli burunlarını sokmayacaklar. Sonuçta bu eşimle ilişkimi de etkiler. Yine de maddi imkan varsa ayrı ev isterim. Sonuçta eşimle yaşayacağım özel şeyleri onların gözü önünde yaşayamam.
17 Yorumla- 7 ay
Helal olsun sana seni doğuran ananın elinden öperim burdaki hiç bir kız ben yaşarım demedi Allah sana bir ömür boyu mutluluk nasıl etsin
- 7 ay
Çok teşekkür ederim. Benim düşüncem hep şu şekilde. Evlenmeden önce eşimden annem babam hakkında güvence almadan asla evlenmem. Annem ya da babamdan biri hasta olsa diğeri hayatta olduğu müddetçe birbirlerini kimsenin eline bırakmazlar. Ancak bu hayatta ne olacağını asla bilemeyiz. Benim annemin babamın sadece iki kız evladı var. Allah korusun ileride bir hastalıkları olursa ya benim ya da ablamın yanında kalacaklar. Onlara bakmakla yükümlüyüm. Eşimde anne ile babasına bakmakla yükümlü. O yüzden bu tür konuları kestirip atamam. Birbirimize karşı anlayışlı olmamız gerekiyor.
- 7 ay
Olması gereken bu eşinde senin aileni kendi ailesi gibi görmesi lazım kendi annesi babası olması lazım ve hayat öyle güzel olur zaten eşin seni seviyorsa olay bitmiştir
- 7 ay
Nerelisin memleket ailen nereli çok merak ettim boyle bir aile nereli asıl insanlar birze bir söz var xiz asıl nem el hasir
- 7 ay
Kahramanmaraşlıyız
- 7 ay
Allah oyle insanlardan ve senden razı olsun her daim çok mütevazı insanlar asıl bir aileden geldgin belli cok mutlu oldum yorumun beni mutlu etti hiç bir zaman değişme bir ara aile le yolun Mardin'e düşerse bize misafir olun
- 7 ay
Çok teşekkür ederim çok naziksiniz 🌹
Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı. İster erkek ister kız tarafı fark etmez evli bir çiftin namafrem hatayı var sonuçta sen olsan sen bile rahat edemezdin bencede haklılar.
13 Yorumla
Soran7 ayzor
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayAynı şeyi kendine sor sen evlenecek olsan ayrı istermisin ailesiylemi yaşarsın cvbını bulmuş olursun zaten
13 Yorumla
- 7 ay
Ev üstüne ev olmaz canım benim eşiyle vakit geçirmek ister sabah uyumak ister iki kişilik yemek yapmak ister tv başında romantik takılmak ister isterde ister yani
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
7 ayAyrı eve çıkmaları gerekir ama karşı taraf bunu nasıl bi üslupla söyledi asıl önemli olan o ona göre şekil almak lazım
13 Yorumla
İyi birisi ise çok sorun olmaz ama yinede ayrı ev her zaman iyidir rahat olursun yoksa oturup kalmana giyimine dikkat etmen gerekir
Soran7 ayanladım
7 aysoruyu sorana sorum var sen kaynana ile aynı evde yasamak istermiydin dürüst cevap ver
28 Yorumla
- 7 ay
kaynana ile yasamak patronunla yasamak gibi düşün hangi işi yaoarsan yao begenmez aşçılar gibi yemek yapsan begenmez kadir ezildi kadar titiz olsan bile pasaklı bulurlar ağzınla kus tutsa yaranamaz gelin çünkü kaynanalar oğlum para yediriyor bu kıza diye oğlum binbir eziyet cekiyor parası gidiyor vs diye düsünüp kendince kısas yapar ve gelini ezer aynı zamanda kendi gelinken kaynanasını. kendisine yaptıklarını düsünür ben bu geline az bile yapıyorum der daha cok ezmeye kalkar sonra kendi kocası ile romantik anlar yasayamadı kyananası engel oldu diye simdi gelinide yasamasın hem ogluda geline fazla baglanıp anasını köseye koymasın diye panik yaparlar ve romantik anları olsun istemezler onlar nereye giderse kyannasa oraya gitmek ister bazı kaynanalar.
- 7 ay
amca su sekilde kyanana ile yasamak ister gelin. kaynana anlayıslıdır gelinle arası iyidir gelinin sevdiği bir meslek vardır ögretmenlik gibi onu bırakmak istemez hem sevdigi hende o maaşıda bırakmka istemez o zaman kaynana ile aynı evde yasamak ister ki kaynana bebeğe baksın ev islerine yardımcı olsun diye kaynana arada laf soksa bile işine geldigi için katlanır kaynanada eve para getiriyor oğlumun totosunu topluyor diye düsünür ve anlasyıslıda bir tipse o yüzden eziyet etmez aksine yardım eder o zamaan gelin ister
- 7 ay
yani gekin ev hanımıysa kaynana ne kadar iyi olursa olsun istemez başbasa romantik takılmak varken diye düşünür.
ancak gelin çalısan kadınsa o zaman kaynana nın genc ve anlayıslı olup olmamasına göre isteyebilir. kaynan yaşlı ise toruna bakamaz aksine birde kendisine bakım lazım olur gelin istemez kaynana genc ama huysuzsa toruna bakmak istemez baksa bile baya söylenir laf sokar sürkeli vs
o yüzden gelinin istemesi icin gelinin hem nitelikli ve sevdiği bir işte çalısıyor ve bu isi bırakmak istemiyor olması lazım
hem kaynananın genc anlayıslı ve yardımsever olması lazım ki o zaman anca ister gelin bebeğe bakar diye
Soran7 ayzor dıyorsun yanı her türlü
- 7 ay
evet zor
- 7 ay
sen peki kabul edermiydin
Soran7 aybılmıyorum kı
Doğru demişler. Abinde kendini hazırlamadan ne evliliği yapıyor
21 Yorumla
Niye yaşanmaz
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
7 ayEvlenince tabiki de ayrı bir evleri olacak nasıl evlilik bu
25 Yorumla
Niye yaşanmaz- 7 ay
Neden yaşansın o zaman kaynanayla değil de mesela senin aile anne babanla yaşasın o gelsin bu da olabilir bana saçma geliyor niye evleniyorsunuz o zaman özel hayatınız olmayacaksa evlenmenin mantığı nedir gereksiz stres mi kölelik yapmak mı ya da kadının hiç boş vakti veya özel kendine zamanı olmaz ki otur bir yerde hem kendi misafiri olacak hem kaynanasının misafirleri olacak sürekli belki ev dolu olacak böyle bir yaşam kim ister ki
Soran7 aymısafır gelmıyorsa eve hıc
- 7 ay
Kimi kimsesi yok demek ki sevilen insanlar değiller derim
Soran7 ayanladım
7 ayNormalde şart koşmaya karşıyım ama aynı evde yaşanmaz bence de.
25 Yorumla
- 7 ay
Soru mu bu ya yeni bir aile kurmuşsun. Çocuk gibi ailenin yanında yaşanır mı? Yeni evli çift cilvesi bile yaşanmaz kendi evinde ayıp diye.
Soran7 ayaıle ayıo karsılamıyorsa
- 7 ay
Bu konu beni rahatsız etti, mutluluklar dilerim.
Soran7 aytsk
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
7 aySen evlendiğinde eşinin ailesiyle yaşamak ister misin, istemezsin. Elbette haklı hir istek
21 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
7 ayher evli çiftin ayrı evde yaşama hakkı var. aksi taktirde evlilik yürümez. bu, her iki tarafın da en temel hakkı.
22 Yorumla- 7 ay
ve evet ayrılsın. böyle doğal bir hakkı bile tartışacak durumdaysanız o evlilikten hayır gelmez kıza yazık
- 7 ay
👍👌
Aile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı. Bende istemiyorum sığıntı gibi yaşamak...
Kusura bakmasınlar bir zahmet,
Kabul edeni bulsunlar22 Yorumla
Soran7 ayBulurlar mı
Ev üstüne ev kurulmuyor haklılar. Ama ayrı ev açacaksınız hususunda destek çıkmaları da önemli. Tek tarafın üstlenebileceği kolay bir şey değil.
05 Yorumla
Soran7 ayAnladım
7 ayNormali bu:) abiniz bir kız sahiplenmiyor aile kuracak bunu saglayacak kadar bir gücü yoksa zaten evlenmesi uygun degil
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
7 ayEv üstüne ev olmaz derler. Farklı ev istemek gayet makul ama bana garip gelen bunu ailenin talep etmesi. Evlenecek olan abinle partneri hani…
03 Yorumla
- 7 ay
Kişinin karakterine bağlı. Çok tatlı ve düşünceli kaynanalar da var, evi zindan edecek olanlar da.
Soran7 ayEvet hepsi var
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
7 ayZaten normali ayrı olmaları burada aynı eve kızı tıkarak çakallığa yatan sizsiniz. Sizinki doğru da onlarınki mi yanlış zihniyetine tüküreyim
02 Yorumla
- 7 ay
Sen yaşa tatlım seni tutan yok biz istemiyoruz
Annen ve babanın oturduğu ev malikane ise abin kızdan ayrılsın..
Annen ve babanın oturduğu ev malikane değilse kız abinden ayrılsın..
02 Yorumla
Soran7 ay2+1 ev
7 ayŞart koşuyor derken sadece ayrı ev açılımı dediler yoksa Bilezik altın falan bir şey mi istediler mi Ya da evin tapusunu falan istediler mi
01 Yorumla
Soran7 ayHayır ayrı ev dediler sadece
Tapu bilezik falan demediler
- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
7 ayBiz size soralım bunu?
Hangi devirde yaşıyoruz?12 Yorumla
- 7 ay
Yaşayanlara sorun ya da çok istiyorsanız siz yaşayın.
- Aile & Toplum konusunda 440 cevap paylaştı.
7 ayEvet haklı bir şey bu. Ama aileler değil gençler konusmaliydi.
13 Yorumla
- 7 ay
Evlenmeden boşanmanın hesabını yapman gerk.
İstedgn saatte değil onlarin istedg satte uyanıp kalkcn ve gelin oldg icn adın evin tüm işini hep sen yapcn vs vs
Soran7 ayzorluklar yanı
7 ayHaklı tabi kabul etmiyorsanız çıkın gidin illaki kabul eden çıkar
11 Yorumla
7 ayHaklılar biraz empati yap haklı olduklarını anlayacaksin
13 Yorumla
- 7 ay
Eşin ile özelin olmaz cinselliği rahat yaşayamazsiniz
Soran7 ayözel derken tek sey cınsellık mı
- Devamını Gör (152)
Devamını Gör(197)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Abime kız istemeye gittik, bize şart koştular. Sizce ayrılmalı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler