AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
En doğal hakları yani sen ailesiyle bir mi yaşamak istersin mesela
Hayır
Zaten bu zamanda evlenen ayrı eve çıkıyor bunun şartı mi olur ya zaten ayrı eve çıkmayacak mı ya ☺
Babam öldü ben uzaktayım
Annem de tek yaşıyor yaa ondan dediler
Tamam da ayrı olcak zaten olması gereken o
Haklı tabi gelin ile kim oturuyor artık huzursuzluk olur çoğu kişi ayrı evde
Şimdi kimse istemez mi kaynana ile yaşamak ve kaynana ile yaşama sakıncaları ne
Sen istermisin rahat duş alamazsin kaynata evde görümce belki erkek kardeşleri de var evde duş istediğin saate alamazsın istediğin gibi rahat giyinemezsin belki sabahlık gecelik giyicek istediği saate yatıp kalkması bile sorun olcak belkide birsuru ev işinde sorunlar olcak mutfakta istediği şekilde yeyemicek belki sen istermisin kaynatan ve oğlu birde görümcen felan olsun da
Hoş durummu gelin istediği gibi yaşayamaz icerdekiler bazı şeylere karışır buda sorun olur ayrı ev ister kafasına göre herkes ister yaşamak kendini koy yerine sen kaynata la mi yasican evlensen
Erkek sonuçta belki başka oğlu var e eve gelen misafir olucak belki gelin rahatsız olucak
evde tek kaynana varsa
Baktığında aşırı büyük bir şey değil, ev içinde ev olmaz. Hadi oldu diyelim, nereye kadar?
kaynanayı ıstemez mı kımse kaynana çok ıyı ıse
İstemez neden istesin?
Neden ama
Nasıl neden? İyi misiniz siz ya? Neden kendi evinde yaşamak varken sizinle yaşasın? Bu kadar insan sal@k mı, evlendikten sonra anası babasıyla yaşamak varken kendi evlerine çıkıyor?
Evet niye ayrılıyor bu kadar insan
Ne yani ayrılmasınlar diye hayatları zindan olsun, kızın hayatı kaysın.
Niye ki
Ne bekliyordunuz ayrı eve çıkamayan erkek evlenmesin bi zahmet.
Artık bir çok kişi bunu istiyor açıkçası maddi durumunuz el veriyorsa kesinlikle kabul edilmeli iki kişi hayatını birleştirmeye çalışıyor sonuçta bir odaya tıkılıp kalmaktan farksız bir şey değil bu sürekli yanlız kalmak isteyecekler istedikleri gibi davranmak kendi düzenlerini kurmak isteyecekler fakat aynı evde yaşadıkları için mümkün olmayacak zamanla evliliklerinde sorunlar meydana gelicek
Ya kimse istemez diyemeyiz aslında benimde şu an bir ciddi bir ilişkim var ve bir süre beraber yaşamak zorundayız ailesiyle ama yeni evli bir çift başbaşa kalmak ister istedikleri gibi doyasıya yaşamak isterler evliliklerini kendi düzenlerini kurmak için bir aileye bağlı kalmamaları lazım en kısa örneğiyle evlendikten sonra esinle başbaşa sessiz sakin romantik bı akşam geçirmek istesen dahi aile evinde olduğunuz için bu mümkün olmayacak evliliğiniz bir oda içersinde gecicek sadece zor bir durum
genç çiftler evde bırılerının olmasından rahatsız olurlar dıyorsun yanı
Yani bence oyle sen olmazmiydin
Olabilirdim
Evet haklilar tabi ev ev üstünde olmaz ayrı ev olması lazım o kızın da hayalleri var
kaynana ıle yasama zorlukları ne pekı
kaynana çok ıyı bırı ıse
Yok iyi olsa da olmaz sen yaşamak isterdim misin mesela
yok
Eee o zaman şart değil ama ayrı olmak iyidir benim düşüncem evlenirsem ayrı ev tutarım zaten ben
Kaynana iyi insan ise
Olsun istediği kadar iyi olsun ayrı olmak iyidir
Kaynanalar alınıyor buna
Annen mi alınıyor
Evet
doğru demiş mülteci misiniz olum aynı evde mi yaşıcaksınız kürt dür kesin bunlar :D
Kaynana ile yaşamak kötü bir şey mi
Niye yaşanmaz
Ota bka ayrılık diyip durmayın ya konuşun halledin ve kız haklı
Aynı soruyu kendine sor ve empati yap. Ben istemem
Evet makul bişey istemişler bunda bişey yok ki ve ev üstüne ev olmaz. Tecrübe sabit
Çok zor ;))
Haklılar gelin olacak kız belki kendi evi olsun istiyor
Niye yaşanmaz
Kesinlikle baştan engel olun. Biz o hataya dustuk kardeşim evlendi Şu an hem mutsuzlar hemde bizimle sıkıntıları var. ac gözlü insanlardan uzak durmali
Ev üstüne ev kurulmaz haklılar her iki tarafın düzeni için ayrı ev en iyisidir
Haklı tabi. Gelin mi alıyorsunuz ailenize hizmetçi mi?
Niye yaşanmaz
Kimse kaynanaya bakmak ve ona katlanmak zorunda değil
kaynana ıyı bırı ıse
Ya ne olursa olsun dinen bile gelin yalnız yaşama hakkı var. Kocasının anasına bakmak zorunda değil
Bakmak için değil ki
evet haklılar. imkan varsa küçük dahi olsa ayrı ev olmalı
nıcke bayıldım ama sarper soyadı eksık
sarper adam değildi ablamm...
Tamam
Çocuklarının iyi bir hayat sürmesini isteyebilirler de kız arkadaşıyla hiç mi konuşmamış abin
Konuşmuş
Bunları önden duymuş yani
evet
Kabul de etmişse şuursuz bir abin var
Kızın ailesi haklı , ev üstüne ev olmaz ayrıca ev kuramıyorsan neyine güvenipte evleniyorsun
Sen ister misin? Mahremiyetin kalmaz düzenin olmaz ezilirsin
Evin hanımı da olamazsın
evın hanımı olunmaz mı
Ev mi satın alınacak diyorlar yani kiralık da mı olmazmış
Kira
Anladım yani kiralarda ateş pahası şimdi ama zaten ayrı ev olmayacaksa evlendiğinizden bişey anlamazsınız emin ol
neden kı
Nasıl rahat edeceksiniz anne babanın yanında?
anne baba ıyı ınsanlar ıse
Ya olabilir iyi insan olsunlar o ayrı eşinle başbaşa vakit nasıl geçiricen
bas basa mı kalıyorlar hep evlenenler
Kalmak istediğin zaman olmayacak mı ne diyeceksiniz anne babaya hadi siz bu akşam gidin mi?
denılmez o da doğru
Derhal aman diyim o şartlar bitmez yapamayacağı şeylerse direk ayrılsın sonrası malum
Şarta bak.
İyi mi kötü mü bilemedim. :)
Haklılar evlilige adım atmayan anlayamaz bu durumu asla hele ki bu zamanda sen erkek tarafısın yarın nasip olur evlenırsen anlarsın aynı evde yasamanın kötülüğünü aynı evde yasamak zorunda değiller sen kabul eder miydin bunu ayrı ev olacak tabıı kı aynı evde yasamak artık eskide kaldı düşüncelerinizi değiştirin ve karsı tarafa hak verin yoksa mutlu olamazsınız herkes kaçar sizden senin bu düsuncenden.
Kötü görümceliğe başladın sende Haa abini kıskanmalar ayırmalar yapma böyle başına daha kötüsü gelir.
O eskidendi artık olmaz maalesef uygun düşmez yani İnsanın kendine ait evi olması lazım birarada yasandığı için sıkıntılar cıkar zaten sakıncasını kendi dılınle anlattın kıza ıskence mı yapacaksınız anlamadım ki kabul etmıyorsa etmıyordur mecbur değıl asla sızınle degil kocasıyla evlenıyor kendıne bır aile kuracak sıkıntıya sokmayın insanları hata yapıyorsunuz hem insanların düşüncelerine saygı duymalısınız ve zor olur anlayın yani kalabalık doğru değil yine ayrı olsun evi ama kaynanasına gidip gelebilir
buyukler pek anlamıyor
:) Allah gönlümüze göre hayrlısını nasip eylesin ama herkesin kendine göre versin
Çocugunun rahat etmesini istiyor Bunu istiyebilir.
Bunu sen kabul etmeyeceksin, abinle kız arasında En iyi kararı abin verir, sizi vermeniz olmaz.
Birlikte yaşayacak olan onlar.
Sence mantıklı mı dedikleri
Mantıksız tabi onlarda karışamaz. Abin kabul etmiyor ise şimdiden olmaz demeli. Her şey Maddiyat değildir.
Maddiyat dememişler ki. Gelin damadın ailesiyle aynı evde yaşamak istemiyor bundan doğal ne var? Aileyle yaşamak kolay mı ve zorunda mı? Aileyle kalmak istese gelin olmaz kendi evinde kalır zaten
@Elifingünlüğü123 Maddi durumları iyi değilse aynı evde kalıyorlardır, İyi olsa zaten ayrı kalırlar. NET Maddiyet mı demeleri gerekirdi.
Madiid durumları ayrı evde kalmaya yetmiyor ise aile ile kalmak zorundalar, çaresi yokki.
Kafan mı iyi bu devirde kim kimin ailesiyle yaşamak ister ya? Köle mi arıyosunuz kendinize evlenmenin ne anlamı kalıyo o zaman kız kendi ailesiyle beraber yaşar be gerek var başkasının ailesiyle sığıntı gibi yaşamasına? Ayrıca annesi evde tek kalmaması için beraber yaşamak istiyomuş abisi. Maddiyat falan değil. Kıza yorumlarda kaynananla yaşar mısın demişler yaşamam demiş. E bu niye gelin kıza annesiyle yaşamasını şart koyuyor? Kendisi yaşasın annesiyle gerekirse yanına alsın kimse kimsenin ailesiyle yaşamaz bu devirde. Saçmalamayı kesin ne demek çaresi yok? Maddi durum yetersizse neden evleniliyor zaten fakirlik çekmek için mi? Kız da erkek de evlenmeden aileleriyle yaşayabilirler ne anlamı kalıyor kim sevmediği insanlarla aynı evde yaşamak ister? Aynı evde kalma işi eskilerde kaldı hiçbir kız kaynanasıyla yaşamıyor o devir kapanalı çok oldu
@Elifingünlüğü123 Aslında senin anlamama gibi bir kabiliyetin var.
Benim yazdığım yorumu okumamışsın. Ailesi ile yaşaşın demedim ki, Maddi problemleri varsa yaşayabilir yoksa ayrı evde kalmaları gerektiğini anlatmak istedim. Ekonomik yüzünden çoğu kişi asgari ücretli belki öyle biridir,
Kız ben aynı evde yaşamam dememiş ki, aile şartımız o demiş, belkide kız kabul etti.
Neden evlendiğini erkeğe sormalı ya da erkeğin ablasına, ablası kız istemeye gidiyor maddi durumu kötü ise neden gidiyor.
Sizin anlamadığınız Soruyu soran kişi Erkeğin ablası kız tarafının şartını söylüyor, kız haklı demiyor.
Önce net olarak okuyun.
Fakirlik çektikleri için boşananları hiç görmediniz galiba.
Yahu konu belli. Asıl sen net oku. Konu fakirlik para mara değil. Damadın annesi evde tek kalmasın diye aynı evde kalınması isteniyor. Soruyu soran kız farklı şehirdeymiş abisinin evleneceği kızın ailesinin isteğini sorguluyor. Neymiş pat diye söylenir miymiş tabiki söylenir. Maddiyattan falan bahsetmiyor kadın evde tek kalacakmış abisi evlenirse. Onlar da annesiyle beraber yaşamaları gerektiğini düşünüyor. Soruyu soran annesini yanına almıyor ya da annesinin yanına gitmiyor da gelin gelecek kızın annesiyle yaşamak istememesine karışıyor. Kim olarak? Ne hadle? Soruyu sorana "kaynananla yaşar mısın" diyenlere de yaşamam diyor elin kızı bu sal*ağın annesiyle yaşamak zorunda mı? Fakirlik falan değil konu yani. Ana konu neyse ona odaklan kendi aklından çıkarımlar yapmana gerek yok zaten gereken bilgiyi vermiş soru sahibi. Annesi evde tek kalacak diye geline yeni ev açmak istenmiyor. Buna kız kardeş ne hakla karışır kendisi asla kabul etmeyeceği şeyi başkası kendi annesine yapmıyo diye bozuluyor. Bi de yorumların birine demiş ki "by devirde aynı ev mi kaldı" yahu o zaman niye gelinden istiyor böyle bişeyi gelin şeytan mı?
fakirse bi hayat kurulamayasakca zaten neden evlenilmek istenir ki rezillik çekmeyi kolay sanıyor millet.
@Elifingünlüğü123 Anlatman iyi güzelde, bu kadar bilgiyi sadece o 2 satırlık sorudan nasıl anladın. Ben o iki satırlık soruya göre yorum yapmıştım.
Kız istiyor mu istemiyor mu öyle bir şey söylenmiyor. Kızın hangi şehirde olduğu belli değil, siz nerelerden bildiniz.
Ayrıca Annesi evde tek mi kalacak onu bilmekte zor , erkeğin ablası Annem evde tek kalacak demiyor ki.
Başkalarının yorumlarını okumadım ne düşünüyor. Sadece " Kızın Abime kız istemeye gittik " yorumuna karşı cevap yazdım.
Maddiyat yok olayda
Tamamen annem tek kalmasın diye
Annen için kız bakacımı olacak, empati yapın sizde. Kimse kabul etmezki o şekilde.
Bakım zorunluluğu olmayan anne babayla yaşamak zorunda değil kimse. Evet bakıcı olacak. Yeni evlenecek gençler niye annesiyle babasıyla yaşasın ya böyle kural mı var kimse kimsenin ailesini evine dahil etmek zorunda değil
@Elifingünlüğü123 Bende aynısını dedim Eve gelen Gelin Bakıcımı olacak, Evet Bakıcı olacak demişsiniz. Kocasının eşine bakmak zorunda değilki.
Öyle düşünenler kardeşlerine eş değil annelerine bakıcı bulsun o zaman. Gençler ayrı yaşamak zorunda zaten.
@Elifingünlüğü123 pekı kaynana falan veya aıleler ayrı duzen fıkrıne alınıyorsa
ayrı düzen derken
Sen git annenin yanında kal bir zahmet elin kızından beklemeyin
Sen ister misin kaynananla yaşamak sıkıntı yapma o zaman evlenince kaynananla yaşa
İstemem galiba da niye yaşamıyor kimse
Sen neden yanaşmıyorsan ondan
Tamam
Aynen en doğrusu ayrı evde yaşamak sıkıntı olur ilişki filan baya sıkıntı olur
E haklılar tabi yani abin de kuracağı aileyi düşünüyorsa xaten böyle olmalı şart sunmaya gerek yok bunun için
Tek annem var babam yok
Ev ev üstüne olmaz derler haklı ama böyle de baskı olmaz
Yeni evli olunca rahat edemezsin evde rahat uzanmak vs istersen iki taraf da rahatsız olur
uzanmaya falan bır sey demezler
Gece ne olacak peki
Gayet mantıklı bi şart koşulmuş..
Ne var ki bunda
Daireler ayrı olduğu sürece aile apartmanı bile olur.. ya iyi iken kötü olmaya gerek yok
Benimde evlatlarım var mürvetlerini görürmüyüm bilmem ama ne oğlumu dizimin dibinde isterim nede kızımın kayınvalidesi ile aynı dairede kalmasını..
pekı eşiniz gelse ve annem tek mı kalacak baska gıdecek yerı yok dese
Şimdi bu vicdan meselesi..
Baba ölmüştür evinde tek oğludur bu teklif edilir, kızında vicdanına bırakılmıştır.. velhasıl işin aslı şu.. gelen kişinin görevi değildir. Evladı annesine bakmakla hükümlüdür, madi manevi.. evleneceği kişi istemiyorsa böyle bi düzenin içine girmek buda doğal haktır, yollar ayrılılır..
Bide şu var, kendi dairelerine anneyi almak başka, baba evine gelin getirmek bambaşka..
Bu arada, ben evlendiğimde 1.5sene kaynanamla aynı dairede kaldım.. yani yıl 2011 den bahsediyoruz 😁 Kaynanamda pek iyi biri sayılmazdı ( kadınları koruyamazdı 3 erkek evladı vardı ve kız evladından bi haberdi.. böyle bildiğimiz geri kafalı bi kadındı.. Kendi evimin kapısını açtığımda kendi düzenim kendi evim kendi seçtiğim perdelerdi yeme içme duş zamanlarım bile değişmişti.. orada hep kasmıştım kendimi, istedikleri gibi uyuyp uyanıyordum s€lak gibi..
pekı sonra ne oldu da gıttı kaynana?
tek kadın kaynana bıle kalsa çoğu kız ıstemıyor bunu
yakın otururum dıyor ama evde buyuk ıstemıyorlar
😂 Kaynana yerine ben gittim..
Bak ciddi bir şey söylüyim mi, ne exeşimle kahvaltı yaptığımı hatırlarım.. ne ev halkı uyumadan yattığımı.. ne gündüz duş aldığımı hatırlarım.. bunların hepsini evliliğin başında eksik kaldığı için, bizimde evliliğimiz cıtırdadı, kendi evime geçtikten sonra fazla uzun sürmedi ayrıldık.. evliliğin ilk 2.3 senesi çok önemli.. oda sonra kafasına göre birini buldu bende keza öyle böyle yani.. dediğim gibi isteyen oturur isteyen oturmaz ama gayet makul bi şart. Bu zamanda oturmamalı. Ben sanmıyorum sende oturmak istediğini..
Olması gereken bu değil mü zaten evli bir çift asla mı asla aile ile aynı evde olmamalı bence
Yeni gelin rahat edemez aile büyükleri yanında 3-4 ay bende yaşadım allah var dünya iyisi bir ailesi vardı eski eşimin ama ben orada pek rahat değildim insan istediği saatte kalkmak yiyip içmek gezmek giyinmek vs ister ama büyüklerin yanında onları pek yapamıyo ne kadar karışmasalarda olmuyor içi rahat edemiyo insanın
İçi rahat edemediği için mi
Bence Evet
annenizi asla bir kız için tek bırakmayın. ben evlenecek olsam ailemle yaşarım elin g. tü boklu kızını dinlemem bana kız mı yok
Bu durumda önemli olan sizin ve abinizin ne hissettiği eğer bu şartlar sizi rahatsız ediyorsa ve uyum sağlayamıyorsanız düşünmek gerekir ama acele etmeden konuşmak en iyisi
Haklı tabi kim ev üstüne kızını vermek ister kim böyle bir hayat yaşamak ister
Bu isteği haksız görüyorsanız bence siz vazgeçin, kıza yazık olur.
kaynana çok ıyı bırı ıse
Ayrı ev altın beyaz eşyalar gider.. Ayrı ev Konusunda haklılar Eve Hizmetcimi alıyorsunuz :)
20 25 yıl gözü gibi bakmış bir baba nin hakli istediği. İsterseniz melek olun yine aynı evde yaşanmaz
Niye yaşanmaz
Bir defa insan rahat edemez istediği gibi giyinemez istediği gibi takilamaz istediği gibi yiyip içemez bunlar bile yeterli bir sebep
Biraz empati kurarsan anlarsın
yemeye içmeye kımse bır sey demez
Sen git kaynananla kal o zaman 😃
Maddi güce bağlı ya gerçekten aynı evde yaşanmaz kusura bakma öyle ama
Ya bilmiyorum ama kaynanam yok gerçi de yorucu olur evet üstüne ev olmaz istediğin gibi hareket edemezsin ne alsan gözüne batar iyi bir insan olsa bile kaynanayla yaşanmaz
çok ıyı bırı ıse
Kaynana mı
evet
Hayırlısı olsun inşallah
Bence haklı bi şart hepte aileyle dip dibe olunmaz avrupada daha evlenmeden ayrı eve çıkıyorlar biz hala bunları tartışıyoruz😅
Haklı herhalde tabiki niye sizinle birlikte yaşasınlar aile olsunlar diye evlendirmiyor musunuz ev üstüne ev olmaz
Haklılar ya. Elzem bir durum olmadığı sürece bende ayrı ev de yaşamak isterim. Aksi durumda rahat edemem
yuh ya bu soruyu sormak bile ayıp tabiiki ayrı ev şart koşacak sizle g. t g. te mi yaşayacaklardı
kaynana çok ıyı bırı ıse
sen yaşa ananla be çok iyiyse alla alla. bu devirde ayrı evin pazarlığını yapan aileyle zaten görüşmesin görüştürmesin bile bi zahmet.
sana bırı boyle bır sey dese
en doğal hakkı diyecek tabi kız tarafı
Tamam
Bence bu zamanda makul ve doğru bir istek ayni evde olmazzzz
dırek dedıler bu devırde kımse yasamaz mı kaynana ıle
Yani nerelisin bilmiyorum ama bence yasamaz bu devirde kimse
Neden ama
Bunu sana burada uzun uzadıya nasil anlatim şimdi ben
Anlat
S*l*k mısın acaba? Tabiki normal olanı istemişler. Yok sizin aranıza gelecekti yeni gelin
Haklı bir istek. Ailenin burada sadece kızlarını düşünüyor kötü bir niyet yok.
Bence de olması gereken bir durum ve bunu başta söylemek gerekiyor.
Şimdiki dönemde kimsenin isteyeceğini düşünmüyorum, mutlaka çatışmalar yaşanır ama bunu iyi yönetebilen başarabilen nadir kişiler vardır. Ama yine diyorum iyi bir evlilik hayatı olmaz. Kişilerin kendi tercihi ben Erkek olarak şahsen istemem
annen tek kalsa mesela
Annem tek kalsa Altında , üstünde yanında mutlaka bulabileceğim bir ev olur. Tüm herşeyi ile ilgilenirim, yaparım ama aynı eve gelin götürüp onunda huzurunu bozmam , şimdi açık konuşmak gerekirse sen ne kadar ince davransanda bir taraf daima birşeyler söyleyecek hiç o toplara girmeye gerek yok
Gelin gelen kiz rahatsız olur mu
Mutlaka rahatsız olacağı bir durum olacaktır.
Mesela
Yani bir çok neden sayılabilir , en basit örneği gelinin yaptığı bir yemek ya da temizlik bile eleştirildiğinde eşler arası tartışmaya kadar gidiyor bu ve benzeri bir çok örnek yaşanmış
Veya eşi ile başbaşa geçirmek istediği günler olmayacak Bu durumda sorunlara neler olur yani çok örnek var çok
Bu kaynanayı istemedikleri anlamına mı gelir
Valla yordun kız 🤦🏻♂️ ben pes ettim teslim oldum
Tamam
Evet çok doğru sen olsan evleneceğin adamın ailesi ile mi yaşarsın
Aileden kasıt tek annem ver
Tâbi kide bunu isteme hakları var
Bence çok normal sen kendini kızın yerine koy eşinle ayrı evde yaşamak istemezmiydin
Yani bu zamanda kaynana ile yaşamak mı kaldı, sen olsan yaşarmısn
kaynana çok ıyı bırı ıse
Annem bile olsa gerek yok yalnız esımle yasamak varken neden kalabalık olsun ki yanında rahat da edilmez sesiyle ayagını uzatıp film bile izleyemez
@agresifhatun25 agresif misin gerçekten :)
kendı anen de olsa ıstemez msn
Evet istemem, sen esinle Baskasının yanında rahat olabilir misin
Olamam
Doğru demiş, klasik söz olan ev üstüne ev olmaz diyip kaçıyorum ben
Mecbur kalmadıkça istemezler, diğer soruna gelecek olursak say say bitmez
Aynı evde yaşamak mı 🙄🙄 sen kocanın aile evinde yasarmiydin?
Vallahi haklısınız, bu hanımefendinin kendi abisi ya ne de olsa hemen laf atmaya her arar, kik kocasının ailesiyle yaşamak ister ki? Gorumceligi şimdiden başlamış anlaşılan 😊🌸
Haklı bir şart tabiki, hangi devirdeyiz.
Kız birde soruyor musun
evet
Haklılsr sonuna kadar.
Kimse istemez evin üstüne olmaz yani Herkesin evi ayrı Olmalı İnsan kendi anne babasıyla anlaşamıyor neden bir otursunlar ki çok büyük sıkıntılar olur öyle söyleyeyim
mesela ne sorunu olur
Ev üstüne ev olmaz ben ailemle 7 sene yaşadım yaşadıklarımızı anlatsam hayatta inanmazsınız
Kimse istemez. Şöyle düşün sen evlendin eşinle evin içinde rahat edemezsin rahat giyinemezsin eşinle bir yere gitmek isteyeceksin kaynanan herşeyinize karışacak oğlunu savunacak her zaman suçlu olan sen olacaksın eşin annesi ve senin aranda kaldığında annesini tutacak buda evliliğin temelini sarsacak
evet galıba ayrı ev her acıdan avantaj
Evet öyle. Sen evlimisin
Sizin evde sen gelini döversin😂😂
Kaynana görümce işe yaşayamaz. Rahat seks bile yapamaz
tek konu bu mu
Buna benzer bir çok konuda var.
anladım
Sen evlenince kaynananla yaşa o zaman
Yaşamam
O zaman sus
Sen evlensen kocanin ailesi ile yasarmisin
Hayır
Eee bak :)
Oleyse bunu hissettiren abini kizin hemen sutlamasi lazim
Siz ailecek abinize hiç kız istemeyen kızların başını yakmayın. Çok meraklıysan sen kaynananla yaşarsın
Sen yaşa da gör
Bence haklılar ben olsam bende ayrı ev isterdim çift için çok daha rahat olur
sen kayınvalidenle yasarmısın noob?
Hayır
Ayrı ev gayet mantıklı demişler
Bu devirde aynı ev mi kaldı