Aile & Toplum konusunda 945 cevap paylaştı. Sorunuza farklı bir yön ve açıdan "misal"
Bir arkadaşımız var; kedi, köpek, kuş gibi hayvanları uzaktan gördüğünde ya da fotoğraflarını, videolarını izlediğinde çok seviyor. Ancak öyle bir korkusu var ki, asla yaklaşamıyor; böyle bir canlıyla aynı odada tek başına kalamıyor. Eldiven giyse bile dokunamıyor. Biz, “Gel, tut, sev; işte senin için güvenli hâle getirdik” dese de, o yine hayır diyor.“Bak, bu yavru sana zarar vermez” desek, zarar görme korkusu yok; ama neden korktuğunu tam olarak açıklayamıyor. Bu, içgüdüsel bir korku… diyor
Bu kadar ciddi bir korkuya sahip olmayan birçok insan, bu kişiyi garip buluyor. Neden?
Çünkü onun sahip olduğu bilinçsiz korkuyu, endişeyi anlamıyorlar veya korkusunu yenmek için denemeye bile çalışmıyor deniliyor.
Korku, hayatımızda vazgeçilmez bir duygu, düşünce ve hisdir. Ancak bilinçli korkularımızda tedbirler alabilir ve güvenlik sağlayabiliriz.
Şuana kadar bir uzak durmak, bir tedbir belki ya da güven ve konfor sayılan bir yaşamın olumsuz yanları hakkında da bahsetmekde gerekli "bence"
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)7 ayGeçenlerde ben de aynı aydınlanmayı yaşadım. Şimdi benim aralık 24-30 ve bunlarda evli, çocuklu, boşanmış vs. çok var. Yani okul ilişkilerinin o risksiz zamanlarını çoktan geçmişim. Kim nedir bilmek zorlaştı ve evlenmemiş/çocuksuz sayısı da her gün azalıyor.
Boşanmışlar zaten pek umut vaadetmiyor dürüst olalım. Hani onca yol varken birincisini olduramamış birisi için riske girmeye değer mi? Çocuklularsa ayrı sorun. Ben çocuk bile istemezken gidip bir de başkasınınkini mi büyüteceğim? Nereden tutsan elinde kalıyor boşanmış/çocuklular.
Evlenmek isteyip evlenmemişlerinse çoğu zaman kafası/karakteri sorunlu çıkıyor. Sorsan 'ben istemiyorum ki', 'evlenecek insan mı var' vesaire diyorlar ama biri onlara matematik öğretmeli. Ülkede evli olmayan 27 milyon insan var. 1 tane bile mi düzgün insan yok yoksa düzgün olmayan sen misin?
Bir de evlenmeyi tercih etmemiş bizler varız. Ya evlilik meraklıları çıkıyor karşımıza ama gelecek göremeyince gidiyorlar, ya boşanmış/çocuklular çıkıyor ki onlardan da biz kaçınıyoruz, ya sorunlu bekarlar çıkıyor, ya da evli olduğunu saklayan çakma bekarlarla karşılaşıyoruz.
Özetle, zor cidden bu işler.20 Yorumla
7 ayValla annen haklı çünkü bu yaşa kadar evlenmemiş birini kimse sevmemiştir kusura bakma, nasıl 38 yaşına gelip birini bulamadın hiç biriyle uymadın mı 38 yaşına kadar, sana anca çocuklu adamlar kaldı
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Bande hic evlenmedim ama hic evlenmemis birini artik bende bulabilecegimi dusunmuyorum.
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar karamsar düşünmene hiç gerek yok 🌸. Evlenip boşanmış birinin değerini ya da geleceğini belirleyen şey geçmişindeki etiketi değil, şu anki hayatına ve sana nasıl bir değer kattığıdır. Hayatta her zaman düz mantık işlemez. Evliliği hiç yaşamadığın için biraz korkuyor olabilirsin, ama bu senin hikayen ve ne zaman, kiminle bir yolculuğa başlamak isteyeceğine sadece sen karar verirsin.
Rahatına düşkün olman kötü bir şey değil, bu seni tanımlar. Bir partner bulursan öyle biri olsun ki ikiniz de keyifle "rahat" bir ilişki yaşayın. 💕 Bu arada şunu unutma; hayat çok sürprizlidir. Doğru zamanda doğru insan karşına elbet çıkacaktır! Pozitif ol, evren seni duyuyor. 🕊️20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
7 aySenin yaşında bekar birini bulmak zor olduğu için demiştir gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 7 ay42 oldum dün. Bekarım. İnanılmaz çalışkanım. Kendimi de güzel buluyorum. Kısmetim hiç çıkmadı. Bana güçlü büyüler yapmış tanıdığım biri. Bozamadılar. Ama ben çok mutluyum. Evet bazen çocuk çok istiyorum ve gidip yeğenlerimle 1 saat geçirince hevesim geçiyor. Böyle mutlu olmalısın. Çok kötü evlilikler var. Zannettiğimiz gibi Instagram hayalleri değil dünya. Olduğun konuma saygı duy benimse. Evli çocuklu boşanmış ve bekar hepsi sorunlu. En az benim kadar. Karşına ruh eşin çıkarsa kaçırma tabi. Ama çıkmazsa veya çıkana kadar hayatını yaşa. 1 kere geliyoruz bu dünyaya. Ötekinde zaten hesap var. Kafaya takacak bir durum yok. İnan bana egolarıyla uğraşmaktansa anamın evinde mutlu mesut otururum dersin şu an. Erken evlenen kesim alışıyor gençlikte. Biz alışamayız. ... Tabiki ne kadar tecrübeleri anlatsamda hayat senin. Sen karar ver 🌹🌹🌹
21 Yorumla- 7 ay
Bende yeğenlerimle vakit geçirince bu benlik değil. Çok zor, çok sabır ve sorumluluk gerektiriyor diyor kaçıyorum. Ama ruh eşim çıksın, ölmeden aşık oluyum, aşık olunuyum istiyorum.
Gizli Üye(36-45)7 ayRahatına düşkün isen zaten adam bekar da olsa evlenme. Çünkü evlilik rahatlık değil yük. Çocuğu olmuyor bu ülkede adamlar çocukları yüzde 99 kadına bırakıp tek hayatına rahat rahat devam ediyor. Dert etme ama adam ne olursa olsun EVLENME. Aklı olan kadın bu ülkede evlenip kimsenin yükünü almaz. Millet boşuna bu kadar boşanmiyor çünkü evlilik SADECE KADINA zulüm. Gerisi senin bileceğin şey dene de gör
78 Yorumla- 7 ay
Tüm bunları bende düşünüyorum. Ama yalnız ölmek de istemiyorum.
Cevap sahibi7 ayYalniz doğdun ve zaten evlensen de ölürken yine yalnız öleceksin. O adamın senden önce ölmeyecegini nasıl garanti edeceksin. ya da çocuk çoluğunun senin yanında koşulsuz olacağının garantisi ne. Şaka gibisin. Bunları hesap etmek yerine Allah'ın karşısına hazırlan. Çünkü senin planın var ama hayatın da planı var sen meydan okuyorsun gülünç
Cevap sahibi7 ayAyrıca evlilikler zaten yürümüyor yüzde 90.. o adam seninle bir ömür elini birakmadan ölene kadar devam edecek sanma. O duruma sokar ki hayat evlendiğine pişman olursun kimseye hayat altın tepside sunulmuyor ve herkes neredeyse doğduğuna pişman oluyor bu ülkede özellikle kadınlar. Erkek bekar olsa da evlense de boşansa da kadına tüm yükü bırakıp hayatına bakıyor bu toplumun genel özelliği bu. Karar senin
- 7 ay
Ben bu kadar doğru konuşan bir kadın görmedim
Cevap sahibi7 ay@Kůmsåliledenìz07 maalesef hayatın gerçekleri🥹
- 7 ay
Helal olsun bacım burada gördüğüm en haklı yorumlardan biri kesinlikle
- 7 ay
Çok çok haklısın.
- 7 ay
Bakış açısına göre değişir yorumlar...
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Öncelikle Boşanmış insanlar daha aklâklılar. En azından elbise değiştirir gibi gayri meşru ilişki yaşamıyorlar.
Bu senin tercihin. Bak bu yaşa gelmişsin rahatıma düşkün ve kendime bile bakamam diyorsun. İnsan kendine bunu yapmamalı ve kendini geliştirmeli.
Ben bu hâlimle iki evladıma kimseye muhtaç olmadan bakıyorum. Bir çok kadının yapmadığı yemekleri yapıyorum. Tatlısından hamurana kadar.
Ben kızımla yufka açıyorum. Açıkçası Kadınların Meziyetsiz olması anlaşılabilir bir durum değil.
20 YorumlaAnne babalar niye bu kadar negatif bazı konularda belki sizin gibi birine denk geleceksiniz bunu kim tayin edecek ki? Umutsuz olmayın inşallah gönlünüze ve isteklerinize uygun biriyle denk gelirsiniz. Belki evlenip boşanmış olur belki hiç evlenmemiş olur. Siz rahat olun niyetinize uygun biri olacaktır mutlaka
31 Yorumla- 7 ay
İnşallah
İyiki evlenmemişsiniz bence evliliğin güzel yanı çok az. 5 aydır evliydim bugün ki aklım olsun töbe evlenmezdim. Şimdi boşanmak zor geliyor belki bir gün oda kolay gelir. Babamın evinde paşalar gibiydim oh gezip tozup uyuyordum çalışıyordum kendimce mükemmel bi hayatım vardı. Bok gibi sorumluluk aldım bazen var ya görmeye tahammülüm kalmıyor. Sevgiliyken nişanlıyken güzeldi hayat oh görüş gidiyordu anasının evine bende anamın evine ne güzel telefonda aşkım cicim uyuyorduk. Tabi herkesin fikri bu değildir de vallaha evlenmemek en güzeli evliler boşanmak istylr lafını evlenince anladım kimse yaşamadan bilemezmiş
33 Yorumla- 7 ay
@Nurİlsn26
maalesef bende evlenmem - 7 ay
Neden niye öyle oldu
- 7 ay
Kaç evliden duydum bunu. Acaba doğru yolda mıyım
Aile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı. Zamanında gönlünün sevdiğini almadiysan belli bir yaştan sonra artık sana çevreden bulmaya çalışıyorlar yani tabiri caizse görücü usulü yaşı yaşına uygun olsun diye malum bu yaşlarda olanlar genellikle öncesinde evlenmiş oluyor zaten ama sen kabul edersin veya etmezsin olay sende bitiyor zaten ayrıcı ne olduds bu yaşa kadar bekledin peki merak ettim
12 Yorumla- 7 ay
Görücü usulu zamanında evlenme şanslarım çok oldu. Aşık oluyum diye tutturdum. Ortada kaldım.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yaa anlıyorum, bekar biriyle evlenme isteğini ama inan ki bazı şeyler yaşında gerek. 40 yaşında hiç evlenmemiş erkeği beğenmezsin ki veya evlenecek tipte biri olmaz.
Genelde yakışıklı karizmatik olarak bakıyorsunuz. Yok aşık olacak şartı da var. Onu da sahtekarlar yalancılar sağlıyor. Bekar olsun diye evet isteğin normal ama yaş gitti. 30 dan önce olsaydı olurdu o dediğin13 Yorumla- 7 ay
Maalesef doğru tespitler. Yaşıtım olup evlenmeyenler tipsiz oluyor
- 7 ay
Yaşım gitti
Gizli Üye(25-29)7 aymerak etme evleniceğimiz kadınları tembellerden değil sorumluluk sahibi olucak kadınlardan seçiyoruz. Mal alır gibi dişine bakıp he aldım ben bunu diyen erkek en son 150 yıl önce hayattaydı. Evlenicek adam 6 ay 1 yıl tozuyor en kötü ne olduğun rast gele geldiği bir gün çıkar ortaya aniden. Uzun ilişkiyi kabul etmezsen bu saaten sonra annen çevren allaha havale eder yanlız ölsün işte derler. Harbiden de yanlız ölürsün eğer FB ayarlayıp bir süre takılmazsan. FB ömürlük değil sonuçta senden biraz iyisi oldumu donunu asar balkona 😉
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
7 ayBence erkekler daha çok bekar kalıyor yani bulabilirsiniz sanal ortamda vs ama aynı zamanda yalan söylemelerine karşı görüntülü konuşma da size bekar olduğuna ve hiç çocuğunun olmadığına dair bi belge göstermesi lazım
22 Yorumla- 7 ay
Sanaldan çıkabileceğine inanmıyorum.
- 7 ay
Sanaldan tanışıp evlenenler var. Önce buluşuyorlar tabi
7 ayÇevremde 37 yaşında kendi de hiç evlenmemiş ve kendi gibi ilk evliliğini yapan biriyle evlenen bir kişi var. Genele vurursak annenin dediği gibi bir durum da olabilir ama seçici olursan, herkesin her dediğine bakmazsan hiç evlenmemiş kendin gibisini bulabilirsin.
20 YorumlaBende soğuğum sürekli aldatan insanlar evlilik hakkında olumsuz şeyler duydum zkrm dedim aq ne evliliği kadından yana değil ortalık abaza sarkıntı insan dolu başım belaya girer duyduğum halde bile deli oluyorum birde eşime yaparlarsa ne olur bilemem
10 YorumlaSaçmalama, ben de hiç evlenmedim. Evlenmek bir başarı değildir, artık toplum olarak bunu kabul etmemiz gerekiyor ama bizde işler biraz farklı yürüyor maalesef. Evlenip evlenmemek insanın kendi tercihidir. Her iki tercihin de kendine göre negatif ve pozitif yönleri var. Bunu akıl ve mantık çerçevesinde düşünüp tercihini yapan insanların seçimlerine saygı duyulmalı..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
7 ayEvlenmeyen çok erkek var benim gibi ben de 34 olacam yeni yılda kadınlar için evlilik kolay erkekler için zor eğer istiyorsan gezdiğin tozduğun yerlere dikkat edecen işte o bir yandan sana bağlı kendini belli edecen ve kendini korumayı bilecen 38 yaşına gelmiş olman bir şeyi değiştirmez sen Türk Kadınısın maalesef sadece vücut ve yaş büyüyor sizde
10 Yorumla
7 ayBence her insan kendi dengiyle olmalı kimse kusura bakmasın ama öyle bekar erkeklerde dul kadın veya çocuklu birisini istemiyor biz neden isteyelim kendi değerini unutma canım
21 Yorumla- 7 ay
Çocuksuz boşanmış erkekler bile sorunlu. Psikolojilerini bozulmuş oluyor. Birde çocuklu. Aman aman. Büyük konuşmuyum. Eski eşle sürekli irtibatta kalmak zorunda kalır insan.
7 ayVardır ama onun da seninle ilgileneceğini sanmam maalesef kadınlık döneminin sonlarına yaklaşmışsın erkeklerin evlenmesinin temel nedeni üreme bilmem anlatabildim mi biraz acı ama gerçek
114 Yorumla- 7 ay
Benim yaşımdaki bekar erkekler zaten çirkin, tipsiz oluyorlar. Onları küçük çıtır kızlar napsın. Öylelerini bende istemedim merak etme.
- 7 ay
Sorun o yaşta erkeklerin çirkin olması değil seninle evlenmek istememeleri. Neden istesinler ki paraları var istediklerini yapabilirler. Yani
- 7 ay
O yaşta olup evlenmek isteyen oldu. Ben beğenmedim. Artı benimde saygın bir işim ve param var. Ne alaka. Onların parasına mı kaldım.
- 7 ay
Onların parası genç güzel kadınlarla birliktelik sağlayabiliyor hemde evlenmeden. Sendeki parayı ne yapsınlar para meselesi o değil anlayacağın
- 7 ay
Erkekler sığ işte. Gençlik ve güzellik yeterli mi. Yeterli diyenler evlendikten sonra görüyor anasının terekesini. Ben zaten herhangi bir erkek istemiyorum. Bana özel olanı istiyorum. Hayatımın aşkını. Bir sürü seçeneği olmuş olsa bile bana aşık olacak olanı. Aşkın genetik bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü. Bulurum bulmam. Orası da nasip.
- 7 ay
Sen istiyorsun işte sorun orada senin dönemim geçti. Seçilme dönemin geçti hayatın doğal akışı ve her insanın bir dönemi vardır. Senin yaşında babaanne olan insanlar var. Bunun erkeklerin sığlığı ile alakası yok hayat o kadar girift değil zaman akar devir değişir işte bu kadar sığ
- 7 ay
Beni kimsenin seçmesine ihtiyacım yok anladın mı? Benden 10 yaş küçük yakışıklı erkeklerde talip oldu. İşim ve maddi gücüm için. Ama ben yaşıtım canım erkekler gibi param ve kariyerim için gelecek kişi istemiyorum. Kapiş
- 7 ay
Sen bu yüzden bekar kalmışsın zaten :) ama bu yaşta Trip hiç çekilmez, ben sana dost olarak gerçekleri söyledim hepsi o kadar. Eski sevgilim vardı sürekli evlenmeme daha 5 yıl var derdi bunu tam 3 periyotta söyledi şimdi evde kaldı ne anne oldu ne başka bişey yani anlayacağın hayat o kafar karışık değil 4 4 lük insan yok yakışıklılık güzellik göreceli şeyler. En iyiyi aramak çok saçma olabiliyor çünkü öyle bişey yok
- 7 ay
Ben en iyiyi aramıyorum. Neyi anlamıyorsun. Aşkı arıyorum. Aşk ne biliyor musun? Görünce aşık olacağım ve bana aşık olacak kişiyle karşılaşamadım. Karşılaşsam bırakmayacağım. Ben aşk diyorum sen başka bir şey anlıyorsun. Ha bulamadım mı. Evlenmem napiyim. Kendime bakıyorum zaten
- 7 ay
Aşk ne biliyor musun? Aşk hormonların aklına hükmetmesi akıl yok hormon var! Ama sen o yaşı geçmişsin hormon az akıl çok tecrübe çok nasıl olacak? O iş yaş
- 7 ay
Aşkın yaşı yoktur.
- 7 ay
Umutla yaşamak güzeldir
- 7 ay
Hayat mucizelerle doludur. Ben umutluyum. O aşk bana gelecek.
- 7 ay
Umudunu sevdim bekleyişinde başarılar naçizane tavsiyem 4 4 lük ara 4 2 lik olanı kabul et zaman hızlı
7 ayBende 38 yaşındayım hiç evlilik nişan vs geçmedi bbaşımdan olmayınca olmuyor kader kısmet takılar hazır ee aile apartmanı da var ama kafa dengi bulmak çok zorlaştı artık
12 Yorumla- 7 ay
Yaşıtım var illaki. Ama kriterler ve beğenmek ve sevmekte gerek. Çok zor biliyorum
- 7 ay
Kriterler yaş ilerledikçe kriter kalmaz beğenmek olabilir sevmek zamanla olur ne demişler sevdiğinle evlenemiyorsan evlendiğini seversin 40 tan sonra kadınlar için daha zor erkek bir şekilde bulabilirde kadınlar için sıkıntılı bir durum doğurganlık açısından vs
7 ayHatun senin kafa yapin evlilik için uygun değil sen kesinlikle ama kesinlikle evlenme üç beş sene daha yaşa sonra Ömür tükenir gider zaten
14 Yorumla- 7 ay
Neden böyle bir tespit yaptın
- 7 ay
Kendime bile bakamıyorum demişsin yukarıda kendine bakamayan eşine nasıl bakacak çocuklarına nasıl bakacak hatun Bu tespiti ben yapmadım sen yapmışsın Ben olanı söyledim
- 7 ay
O lafın gelişi. Kendimi zor çekiyorum dedim.
- 7 ay
Tamam işte Hatun aynı kapıya çıkıyor Kendine bile tahammül edemiyorsun eşine çocuklarına nasıl tahammül edeceksin ileride
7 ay38 yaşından büyük olup hiç evlenmemiş adamlarda var
İlla boşanmış olucak diye bir şey yok
12 Yorumla- 7 ay
Vardır da. Bana uyacak mı?
- 7 ay
Sıkalam çok daraldı.
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. bu yaşa kadar evlilik denen hatayı yapmamakla bence büyük başarı elde etmişsin bu saatten sonrada 100gr sosis için koca bir öküzü çekmeye değmez boş ver evlenip napcan özgürlüğünün tadını çıkart
21 Yorumla- 7 ay
Belki de.
- Aile & Toplum konusunda 872 cevap paylaştı.
7 ayBende 34 yaşındayım hiç evlenmedim ama senin gibi düşünmüyorum yani kısmetinde ne varsa onu yaşarsın
14 Yorumla- 7 ay
Sen erkeksin ya. Benim işim zor
- 7 ay
Erkek ve kız ile alakalı bişi değil bu
- 7 ay
Evde kalmak diye bişi de yok Almanya da yaşıyorum kadınlar 45 50 yaşında hala bekar
- 7 ay
İnşaallah bulursun
- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
7 ayRahatına düşkün bir kadınla evlenilmez bence sende evlenme mümkünse, yoksa adamın hayatı zindana döner
12 Yorumla- 7 ay
Hayatımın aşkıysa elimden geleni yaparım. Ama sırf evlenmek için evlenirsem hem benim hem onun hayatı kararır doğru.
- 7 ay
Tabiki dediyinde haklısın insanın hayatın aşkı olması önemli, evlenmek için evlenilirse yatakta bile zevk alınmaz
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
7 ayNe alakası var ya annen baya karamsar davranmış. Sen kendi kriterlerinde haklısın kısmetini elbet nir şekilde zamanı gelince bulursun boş ver
11 Yorumla- 7 ay
Varsa çıkar evet.
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
7 ayBen kendime bakamıyorum dediğin yer sözün bittiği yer.
Evlilik demek sorumluluk demektir, sorumsuzluğu kaldıramaz evlilik
Ve hayır
Evlenip bosanmislara kalmadın
İnsan, binek araç değildir.25 Yorumla- 7 ay
sorumluluktur evlilik
- 7 ay
Kesinlikle
- 7 ay
evlenmemiş bekar kişilerlede evlenilebilir o yaşa kadar evlenmemiş erkekte vardır illa boşanmışlara kaldın diye bir kaide yok
- 7 ay
Yani
Öyle bir kural, kaide yok.
Yaşı büyüyen evlenip bosanmisa kalır kelimesi toplum dayatmasidir.
Toplum her şeyi işine geldiği gibi laflara uydurur.
Sonra o lafın karşısında üç maymunu oynar. - 7 ay
ve inan boşanmışa kalan kadın ezilir çünkü adam 2. evliliği yapıyor sen ilk kez tadıyosun sana muamelesi iyi olmaz herkes dengiyle evlenmeli
Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı. şekerim bende 37 yim ve evlenmedim yalnız değilsin bence 😂😂
12 Yorumla- 7 ay
Sen neden evlenmedin
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. Bende aynı düşüncede olduğum için hala bekarım bizden olmaz ikimizde tembel😂😂
14 Yorumla- 7 ay
Kaderimdeki kişi bana benziyorsa anca huzurevinde karşılaşırız😂
- 7 ay
Bir yerden sonra sıkıyor ama yalnızlık. Sonra bazen iyi ki yalnızım diyorsun. Sonra yine sıkılıyorsun. Böyle bir döngüde zaman geçip gidiyor.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
7 ayEvlenip boşaninca ne oluyor ki çocuğu olacak diye de bir şey yok
12 Yorumla- 7 ay
Evlenip boşanmış çocuksuzlarla konuştum. Psikolojileri bozuk ve önyargılı oluyorlar. Kadınlara genel bir düşmanlık kazanmış oluyorlar
- 7 ay
Kadınlara düşmanlıktan ziyade bir kısmı aynı şeyleri yeniden yaşama korkusu ya da tedirginliğini yaşar. Bu aslında cinsiyetten bağımsız bir olaydır. Kadın ya da erkek fark etmez ikinci evlilik düşüncesi tedirgin edebilir ama evlenenler de var. Bu ön yargıyı aslında kıracak olan karşıyla olan ilişkindir. İlişkinin ilerleyişi evliliğe bakışını netleştirebilir. Önemli olan uyumdur. Bunu bulduktan sonra gerisi bir şekilde gelir.
7 ayKime kimin nasip kısmet kader olduğu hiç belli olmaz.
11 Yorumla- 7 ay
O da doğru
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
7 ayOlsa bile evlenmek isteyeceklerini pek zannetmiyorum
11 Yorumla- 7 ay
Niye
Kendine bakmaktan acizsen evlenip boşanmış Lada yapamazsın bekarlada o yüzden evlenme
12 Yorumla- 7 ay
Saygın ve iyi bir işim var. Mükemmeliyetçiyim. Sadece ev işi sevmiyorum. Aşık olduğum kişi için tabiki fedakarlık yaparım
Bulabilirsin ama kendine bile bakmaktan aciz üşengeç bir insan zaten kimseyle yapamaz
12 Yorumla- 7 ay
İşim gücüm var, saygın biriyim. Ev işleri sevmiyorum. Aşık olduğum adamla evlenirsem her şeyi yaparım.
Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı. Yooo istediğin zaman istediğin kişiyle evlenebilirsin. Karşında herhangi bir engel yok
11 Yorumla- 7 ay
Denk gelmiyor. Her istediğimiz olmuyor öyle
Yav ne alakası var istersen hiç evlenme zorunluluk mu sanki
11 Yorumla- 7 ay
Evlenmek istiyorum
Gizli Üye(25-29)7 ay20-25 lik çıtır bekliyosan boşa hayal kurma erkeklerin evlilik düşünmediği şu devirde 38 yaşındaki bir kadınla assiri güzel ve zengin degilse asla evlenmeyecegini çok iyi biliyoruz gerçekçi olalim
11 Yorumla- 7 ay
Küçükler ilgimi çekmiyor. Çocuk gibiler. Sıkıcı geliyorlar
7 ayEvlilik sizin için hala birinci el ikinci el olma anlamı taşıyorsa evet öyle ama evlilik öyle bir şey olmamalı. Aynı durumu bende yaşıyorum, insanın hayatina binlerce insan girer evlilikte bunlardan en ciddi olanı bence.
10 YorumlaYok ne alaka 40 larında hiç evlenmemiş hatta artık evlenmek isteyen bir sürü erkek var.
12 Yorumla- 7 ay
Ama yaş ilerledikçe seçici oluyor insan. Kel göbekli çirkin istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Ya da sizin yaşlarınızda hiç evlenmemiş biri olabilir zor ama imkansız değil
12 Yorumla- 7 ay
Çok zor.
Çok fazla kriterlerin ve şartların varsa belki onlar bile olmayabilir
123 Yorumla- 7 ay
Kriterlerimde var evet.
- 7 ay
Benımde cok krıter varya napcam
- 7 ay
@Leylişleyliş esneteceksin mecbur kriter varsa evlilik ya olur ya olmaz hiç qma kesinlikle iki seçenek vardır ya mutsuz olursun kriterlerin olur ya da kriterlerin yine olur yaş farkı hayat biçimi çok değişik olur
- 7 ay
Nasıl yani
- 7 ay
Krıter var diye mutlu mu olurum mutsuz mu anlamadım
- 7 ay
@Leylişleyliş mutsuz olursun çoğunlukla
- 7 ay
Evet ya herkese bişey buldum eledım yaş oldu kac baksana napcam ben herkese bişey buluyom
- 7 ay
@Leylişleyliş Eğer bu şekilde devam edersen boşanmış iki üç çocuklu kişiler artık sana Talip olmaya başlar ve sürekli eleme yapıyorsan bunun da iki sebebi vardır Birincisi ya çevrendeki kişilerin evlilikleri düzgün olmadığı için korkuyorsun ya da gerçekten şu anda hala Kendine güvenin yok evlenmekten Sen kendin korkuyorsun
- 7 ay
Anne babam sorunlu bı evlılıkdı hep tartısma kavga korkuyorum da aslında
- 7 ay
E napmayı önerirsiniz
- 7 ay
@Leylişleyliş karşındaki kişiye mantıklı yaklas ve aşk karın doyurmaz bunu bilerek ilerle bide maddiyata önem ver demiyorum ama göz önünde bulundurularak konuş yaklas
- 7 ay
Aynı böyle düşünüyorum ben de. Denge de olmalı zaten ya aşk ve mantık ve parasız olmuyor
- 7 ay
Mesela biri var genel bahsedeyım çok iyi anlayışlı mert comert dürüst ahlaklı ortalama tıp 180 ünv mezunu ancak kendi işini kurmuş tıcaret evı arabası da var manevi maddı böyle
- 7 ay
@Leylişleyliş biyoe birisi varsa ben bile cinsiyet değiştirip evlenirim onunla 🤣😂🤣 mesela evi ve arabası olsun istersin ama yoksa bile kabul et düğün takıları ile alırsın bu şekilde kriterlerini esnek yapmalısın yoksa cok zordur
- 7 ay
Yani okadar iyi ki cinsiyet degıstırıyosun 😂
- 7 ay
@Leylişleyliş yani 🤣😂🤣😂ama saka falan bi yana cidden şu kriterlerini esnek yapmalısın yoksa istemediğin sonucu zorla kabul edersin 💝
- 7 ay
Güldürdüm benı ya😂
- 7 ay
@Leylişleyliş bana mmeesaj atar mısın ya seni tanımak güzel olur diye düşünüyorum hissediyorum 🥰🥰🥰
- 7 ay
Evlenecem ben sen bile cinsiyet degıstırıyosan😅
- 7 ay
@Leylişleyliş 😂🤣😂🤣😂niye öyle diyorsun ya belki seni tanıdıkça kendimi bulucam bende evlenecem 😂🤣😂🤣😂
- 7 ay
Ben ne alaka 😅
- 7 ay
@Leylişleyliş yaz diye seni ikna etmeye çalışıyorum daha ne olsun yazmamakta kararlısın galiba
7 ayMenepoza girmene 2 3 yıl kalmış bide koca seçiyon 😄😄 aslında seçmiyorsunda seçici gibi davranıyorsun 😄 psikiyatrik tedavi öneriyorum sana bence antidepresan kullan 😉👍
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
7 aybizim kuzen evlenip boşanmışlarla evlememek 43 44 yaşlarını bekledi. sende beklersen kendin gibi 40 lık bi bekar bulabilirsin gerci o erkek diye 35 civarı bekar bir hatun bulmuştu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayseni isteyen adam çocuksuz da olabilir beksrda olabilir sma sen buna değmezsin yazdıklarına bakarsak o yüzden geçinemezler seninle
12 Yorumla- 7 ay
Ne varmış yazdıklarımda.
Cevap sahibi7 ayrahatıma düşkünüm. kendime bile bakamıyorum.38 yaş birinin olgunlaşmadıgının cümleleri. Evlilik çocuk oyuncağı değil sen hala çocuk kalmışssın.
- Aile & Toplum konusunda 842 cevap paylaştı.
7 ayYok yahu ben 45le bile evlenirim hiç sorun değil ama kuru bir nikah ve takısız 😅 Ben fakir olduğum için evde kaldım sen kolay beğenmediğin için. 😅
10 Yorumla Fobin toplumsal baskı ve çocuk sorumluluğu korkusu arasında bir süregelen çatışma. Yalnız olmadığını bilmeni istiyorum. Baskılar ümitsiz. Topluma göre kendini maskeleme yeterli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
7 ayAlakası yok ya bence bende bekarım çocuk istemiyorum ilerde olursa hayatıma bir hayat arkadaşı alırım bunun yaşımdan dolayı evlenip boşanmış olması gerekmiyor
10 Yorumla 38 yaşında kendine bile bakamayan birini boşanmış çocuklu bir adamda almaz. Gerçekçi olman lazım şekerim :))
26 Yorumla- 7 ay
@AHMET5800 hak etmeseymiş. Boşananlar insan değil mi? Daha ağırları da var kaşınırsa onları da söylerim
- 7 ay
@AHMET5800 herkese hakkını teslim ederim ben, bende haksızlık olmaz
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
7 ay40 yaşına bir sürü adam var aslında 20 lik kızlara boş yere bakacaklarina kendi yaslarina uygun seninle evlenmeleri gerekiyor
21 Yorumla- 7 ay
Onlarda bilerek kendinden 10-20 yaş küçük bir kadın arıyorlar sırf manipüle etmek için yani bu tip erkeklerdende bir halt olmaz canım
7 ayBoşanmislara kalmak ne çirkin bi tabir. Birsüru kadınla yatıp kalkandan daha iyidir resmi olmayan birsuru karısı var evlenmemiş olanların da
20 Yorumla
7 ayKesinlikle hayır 🤦 ben 45 yaşındayım daha önce evlenmedim çocukta yok ve son derece memnunum hayatımdan
21 Yorumla- 7 ay
50 de evlenirsiniz bazı şeyler geç güzel olur
Aile & Toplum konusunda 798 cevap paylaştı. Evlenip boşanmışlara kaldım doğru bir tabir değil ama yaşına göre hiç evlenmemiş bekar birini bulman da zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 971 cevap paylaştı.
7 ayÇok zor ben de benzer durumdayım çünkü. Evlilik anonim şirket gibi birden tavsiye edemezsin yılllar sürer
10 Yorumla
7 ayYani senin yaşındakilerin çoğu evli ve çocuğu olduğu için bekar birini bulmak zor o yüzden öyle söylüyorlardır. Üzülme Allah kalbine göre versin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayVardır evlenip boşanıp çocuğu olmayanda vardır
11 Yorumla- 7 ay
Onlarda sıkıntılı oluyor. Sürekli eski eşlerini karalıyorlar. Psikolojileri bozulmuş ve önyargılı oluyorlar.
Gizli Üye(25-29)7 ayNe alaka bir sürü bekar erkek var yaşı 40 ve üzeri hiç evlenmemiş hatta gül koklamamış
12 Yorumla- 7 ay
Hiç tecrübesi olmayan erkek istemem.
Cevap sahibi7 ayBunu merak ediyorum neden? Tecrübe sende olsa ne olur
Gizli Üye(18-24)7 ayBekar erkekler de oluyor o yaşlarda. Çevrenize de bağlı, denk gelme ihtimaliniz
11 Yorumla- 7 ay
Sayıları zaten çok az. Ve bana uygun olacak mı? Olasılık zaten az daha da azalıyor kriterler devreye girince.
Gizli Üye(36-45)7 aySenin gibide çok bekar erkek bulursun ümidini kesme
12 Yorumla
Cevap sahibi7 ayElinizi çabuk tutun artık hayatınızın aşkıyla huzurevinde buluşmayın
- 7 ay
Gelmiyor napiyim
Gizli Üye(36-45)7 ayKusura bakma ama annen de saçmalamış. Evlenmiş boşanmışı evlenmiş boşanmış olan alsın. Günümüzde insanlar evlenmiyor. Senin yaşlarında bekar insan sayısı çok fazla. Nasibin gelir seni bulur merak etme.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı. Sizde anne travması var, o sebeple evliliğe bakış açınızda değişim için bu travmayı düzeltmeniz gerekiyor
10 YorumlaBenim abim 42 hiç evlenmedi. Alman bir polisten kızı var Almanya da ama kopuklar görüşmüyorlar ben hiç evlenmedim yalnız değilsin rahat ol
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEee kolay olan keyifli olan yaşlanana kadar evlenmemek zaten. Sefasını çeken cefasını da çeker. Ağustos böceği karınca hesabı. Şimdi sıra sende
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Yazık hep genç kalacağınızı düşünüyor ona göre yaşıyorsunuz
10 Yorumla- Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat