Yaşlilarla zaman gecirmek bana huzur veriyor ya size :)?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Severim Çünki
Anne ve babalarımız, büyükanne ve büyükbabalarımız, uzak, yakın akraba büyüklerimiz bizlerden para pul istemiyorlar. Onların beklediği sadece saygı, sevgi ve ilgidir. Bize ve topluma sunmuş oldukları emeğin, yaşama karşı gösterdikleri mücadelenin haklı ve saygın karşılığını bekliyorlar akil insanlarımız. Bunu da anneler, babalar günü gibi yapmacık vesilelerde veya ulusal ve dini kutlamalarda istemiyorlar. Ölçülü ve dengeli ilişkiler bekliyorlar haklı olarak.
Akil insanlarımız yapmacık, zoraki gülümsemeler, versek de kaçsak şeker veya çiçeklerle mutlu kılınamaz. Onlar topluma, komşularına, akrabalarına, sevdiklerine yararlı olabilmenin, yol gösterebilmenin önünün açılmasını, fırsatının tanınmasını ve bunun tüm bireyler tarafından anlaşılmasını doğru buluyorlar.
Deneyimli yaşam ortaklarımıza davranışlarımızın düzgün ve taraflar için doğru ve yararlı olması için bir kaç temel kuralı insanlara ve özelde yaşlılara nasıl davranılması gerektiğine kafa yoran, kendine ve çevresine saygılı okurlarımızın dikkatine sunuyorum.
. Yaşlılarımız da har yaşta insan gibi tam bir şahsiyettirler.
. Yaşlılarımızın da tüm bireyler gibi ihtiyaçları, beklentileri vardır.
. Yaşlılarımız da en az diğer erişkinler kadar saygın ve azizdir.
. Yaşlılarımız da her canlı gibi sağlıklı ve mutlu olma hakkına sahiptir.
. Yaşamlarında yapılan en ufak değişikliklerin pratikte büyük önemi olur.
. Yaşamlarını olumlu değiştirecek, onlara yardımı dokunacak muhakkak bir şeyler vardır.
Okurumuz bu ön şartları zaten bildiklerini, bunların yapılmasının, uygulanmasının doğal olduğunu düşünebilirler.
Ancak maalesef yaşamın içinde farkında olmadan bir veya birkaçında değerlendirme hatası yapılabiliyor. En cana yakın halimizle gerçekten sevgi ile onlara bebek muamelesi yapabiliyoruz, özel alanlarına giriyor ve girmekte bir yanlış görmüyoruz. Onların ihtiyaçlarının bizlerin ve çocuklarımızın kadar olmayancığını vehmediyoruz11 Yorumla- +1 yıl
en basitinden onun televizyonda program seçimini aklımızca ciddiye almayabiliyoruz.
Yıllar içinde geliştirdikleri, edindikleri değerleri, hassasiyetleri önemsemeyebiliyoruz.
Mutfağında yapacağımız bize önemsiz gelen bir yer değiştirme yaşlı büyüğümüzün hayatını olumlu veya olumsuz etkileyebileceği aklımıza gelmiyor.
Son olarak onların sorunlarını çözmeye çalışırken yılmak ve "bu yaşta bu kadar olur" saygısızlık, hata ve gaflete düşmememiz gerektiğini önemle dikkatimize sunuyorum.
Onlara destek olurken sağlıklı ve mutlu olma hakkına sahip önemli ve değerli kişi olduğunu unutmamak zorundayız.
Tüm bireyleri sağlıklı, mutlu, sevgi dolu, saygın, üretici olan Türkiye diliyorum
M&R
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. severım ve saygı duyarım gun gelecek bızde onlar gıbı olacaz belkıde bu sozlerı onlar soylıcek bıze orson wells bır sarkısında dıyorya ben genc olmanın ne oldugunu bılırım fakat sen yasllıgın ne oldugunu bılmezzsın bır gun aynı seylerı sen soyluyor olacaksın dıye anlatır yaslılarımıza ne kadar deger verırsek onlardan o kadar fazla deger goruruz benım dusuncem bu
11 Yorumla- +1 yıl
Cok haklisin..
Yaşlı insanlarla yaşıtlarımdan daha iyi anlaşıyorum. Seviyorum yani genelde temiz kalpli oluyorlar:)
Geçen sene cafedeydik. Sık sık gidiyorduk o cafeye. Sahibi beni tanıyordu artık güleç kız, gülen kız diye lakap takmıştı çok gülüyorum diye:) Hoşlandığım çocuğun sevgilisinin olduğunu öğrenmemle duygusallaştım ağlamaya başladım. O cafenin sahibi yaşlı adam vardı geldi benimle konuştu."Sen kendine değer vermiyorsun sanırım hiç " dedi. Onunla konuşmak bana iyi gelmişti. Gerçekten bir baba gibi yaklaştı bana nasihatları olsun ağlar şapşirik hallerime gençlikten bunlar diyerek tebessüm edişi olsun:D
Hepsine güven olmuyor tabi okul çıkışında telefonunu kullanamayan bir amcaya nasıl kullanılacağını öğrettim geldi bana "fiziğini beğendim" dedi. Sapık çıktı. Onları sevmiyorum hatta tiksiniyorum.12 Yorumla- +1 yıl
Aynen canim bazen istisnalar cikabiliyor. . Ama geneli cok iyidir sohbetlerine doyum olmaz ..
+1 yılEvet onlardan biri de benim :)
Gençlerin dev bir duvarda göremediklerini yaşlı insanlar bir tuğla parçasında görürler demiş felsefist,,
Onlara hayatımızın en evresinde ihtiyacım var sadece huzur bulmak için değil ders, öğüt, yaşanmışlık ve geleceğinizi görmek istiyorsanız onlara kulak verin... :)211 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel canim :) yasanmislik tecrube var.. hayata hazirliyorlar bizi resmen :) ben cok keyf alarak dinliyorum onlari :)
- +1 yıl
Ne zaman zengin olur insan diye sormuşlar bilgeye; O da cevap vermiş parayla satın alamayacağın bir şeye sahip olduğunda,, demiş!
Yani tecrübe insan hayatında karşılığı bedeli olmayacak kadar büyük bir tanımdır..
Benim dedem yaşayan bir çınardı 112 yaşında vefat etti.. Okuması yazması olmayan biri için tam bir dahi ayrıca müthiş medeni bir kişilikti..
Sözlerine katılmakta birlikte ne varsa geçmişte yaşayan demirbaş nine ve dedelerimizde var..
Dedem ben okuldan gelmeden yemek yemezdi, 6 yıl askerlik yapmış vatan için ne maceraları vardı anlatması çok zor ama ben hayatımda böylesine asil ve donanımlı bir beyefendi görmedim :)
Mükemmel örnekler ruhu şad olsun geride bıraktığımız değerli eli öpülesi şahsiyetlerin..
Sorun harikaydı, teşekkürler :) - +1 yıl
basinsagolsun :( eminim oyledir. . Sanada cok sey katmis canim.. insallah onlar gibi olabiliriz. . Rica ederim 😊
- +1 yıl
Allah sizlere hayırlı ömür ihsan eylesin inşallah sağ olasın güzel yürekli kız,,
Tek temennim yaşamımı onlar gibi değerli bir sandıkta toplamak hepimize nasip olur umarım..
Kocaman teşekkür ediyorum sayısız kere güzel bir gün geçirmen dileği ile.. :) - +1 yıl
Amin insallah canim benim 😊 asil ben tesekkur ederim guzel yorumlarin icin..:)❤
- +1 yıl
Rica ederim ne demek sohbetin çok hoş ve naifti mutlu bir akşam geçirmeni diliyorum sevgiyle kal :) <3
- +1 yıl
Tsekkur ederim canim 😊sende kal saglicakla 😘😘
- +1 yıl
Bebeğim çok teşekkür ederim bu kadar güzel bir soruda verilen eşsiz yanıtlar arasında en iyi görüş takdirini almak çok mutlu beni Allah razı olsun güzel yüreğinden :)
- +1 yıl
Rica ederim canim :)) asil ben tesekkur ederim guzel ve icten yorumun icin.. Hep mutlu kal canim :))
- +1 yıl
Rica ederim fıstığım ne demek :) Mutlukların hayat boyu daimi olsun dualarım seninle olacak,, :)
Esen kal güzel insan :)
Mutlu akşamlar...
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
135
Cevap
297Cevap
Yaşlıları çok seviyorum görünce dayanamıyorum kanım kaynıyor hemen yanaklarını kızartana kadar sıkasım geliyor 😊 huzurevlerine giderim hep sohbet etmeye onların görmüş geçirmişliklerini dinlemeye bayılırım. Bu yüzdendir ki küçüklüğümden beri bir hayalimde gönüllü olsa bile huzurevinde çalışmak 😊
35 Yorumla- +1 yıl
Kendimi gordum sende :)) ne mutlu sana canim benim 😊 bu is sevilerek yapilmasi gereken bir is zaten :)) cok ihtiyaci var bu ulkenin senin gibilerine. . Oyle seyler anlatiyorlarki nenelerim dedelerim ://
sevmiyorum ama sık sık yaparım. Onları mutlu etmek açısından. En son 94 yaşındaki teyzeye elini öpmeye geldim, o 2 saat durmadan konuştu, konuştukları pek anlamış değildim, elini sürekli tuttum, 15 gün sonra teyzesi vefat etti. "İyi ki ziyaret ettim" kendime dedim.
12 Yorumla- +1 yıl
ne guzel Takdir ettim seni baskalari icin birseyler yapabiliyorsun. . tanrim gonlune gore versin canim..
+1 yılGurban olurum gurban olurr köye giderim her köşe başında teyzelerim dedelerim hmen cağırırlar gördüklerinde ilk sorarlar açmısın oğlumm kimlerdensin hoşgeldin sefalar getirdin anaaam varya içim kaynıyor ya bu kadar güzel insanlar olamaz diyorum.. çok seviyorum hakikaten ya
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen :))) Evine Kim gelirse gelsin ayni mutluluk ayni tebessum:))) senin gibi insanlarin olmasi cok sevindiriyor beni :)))
- +1 yıl
Diyorum'ya bacım böyle şeyler yaşanıldığında çok güzel hep o mutluluk hiç birşeyde yok yani gerçekten:) heleki bayramda seyranda bütün herkes bir araya gelir gurbetlerden yani neler neler kızlarımzı yazmalarını takar doğru mutfağa kadınlar toplanır sohbete uhuuuv :) biz erkekler desen öyle yaşlısı genci farketmiyor herkes bir arada sohbet çay herşeyimiz bir arada o 1 haftalık bayram tatillerinde yaşayabileceğin en güzel mutlulukları yaşıyorsun gerçekten tarlaya gidip dedemin eşşoleşşek traktörü al gel biç şurayı offf off anlatılmazz çok mutluyum seviniyorum valla böyle sorular görünce hep konusasım geliyor :) amma ammaa bir kötü şeyi var işte tatil bider herkes arabasına binip gidiyorya o an suratım hep düşer konusmam 1.2 gün pek sinirli gezerim :(
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. kesinlikle severim gecen bir amcayla tanismistim 1938 doğumlu amca ikinci dünya savasindan bir girdik tarihi sohbet ettik cok sevimliydi amcam benim ya :D ama helal olsun adami takdir ettim nedeni ise ; molekuler biyolojinin ne demek olduğunu biliyormus helal olsun ama sokaktaki kimse bilmiyor yaziklar olsun ne diyeyim adami takdir ettim amcam benim adamin dibi dibi Allah uzun ömür versin
12 Yorumla- +1 yıl
Amin aminn dostum :))
- Aile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılBravo valla size gerçekten örnek bir hareket, yaşlılara saygı ve sevgiyi eksik etmemeliyiz çünkü onlar en küçük şeye mutlu olup ya da üzülebilirler. Sohbetleride güzel olur geçmişi öğreniyoruz sayelerinde. Insallah bizde yaşlanınca sohbet edecek bizi dinleyecek gençler olur.
15 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ben anneannemde buyudum cok sey ogrendim ondan hayata dair. . Hala da ogreniyorum ondan birseyler :)) onla ettigim sohbeti hicbirseye degismem. . Amin insallah. . Zor gibi gorunuyor :/
- +1 yıl
Bende rahmetli dedemle yaptığım sohbetleri unutamam hatırladıkca hem tebessüm eder hem de ufak bir hüzün dolar içime.
- +1 yıl
Basinsagolsun :( guzel anilar tecrubeler birakiyorlar bize giderken en buyuk miras bunlar iste. .
- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz paha biçilmez şeyler bunlar. Rabbim bizede ilerde yaşlanınca böyle torunlar nasip eder inşallah.
- +1 yıl
Amin insallah. .
Yaşlı amcanın biri ile sohbet ediyoruz. Öğrenciyim o zaman. Tabi yıl 2000 bilgisayar yeni yeni yaygınlaşıyor. Nr okuyorsun dedi. Dedim amca bilgisayarı gösterdim bunun programcılığını. Neymiş o bakem dedi. Dedim bunda program yazıyorsun satıyorsun. Dedi ne getirisi var dedim iyi yazarsan kısa zamanda zengin olursun. Durdu durdu dedi ki ula hangi akla hizmet yazıya o kadar para veriyorlar. Çok gülmüştüm. Candır yaşlı amcalar ya.
10 Yorumla
+1 yılYaşlılarla sohbet etmek çok heyecanlandırır beni. Öncelikle saygıdan; yaşadıklarını, bildiklerini, tecrübelerini ve düşüncelerini benimle paylaştıkları için. Ne kadar yaşarsak yaşayalım, mutlaka öğrenecek çok şey vardır diye düşünüyorum, yaşlı insanlarla sohbet etmek de bu yollardan birisi.
Saygılar...10 Yorumla
+1 yılben ne zaman bir yaşlı amcayla konuşsam ondan hep eskiden aşk nasıldı sen nasıl aşık oldun gibi sorular sorarım sağolsun hepside anlattırırdı onların içinde gerçek aşk hikayeleri sevdaları var bunları onlardan dinlemesini gerçekten paha biçilemez...
110 Yorumla- +1 yıl
:))) az once bende ayni soruyu sordum anneanneme😊hayalkirikligina ugradim :/
- +1 yıl
yapma ya üzüldüm senin adına :/
- +1 yıl
:)) simdiki asklarla kiyaslayinca hayal kirikligi yasadim demek istedim :p
- +1 yıl
Şimdi ki aşklar yalan dolan zaten :)
- +1 yıl
Aynen :)) Sonu hep huzur husran :p
- +1 yıl
Huzun * olacak o :)
- +1 yıl
huzurla biten aşk var mıdır ki :D aynen ya ben mesela hep osmanlı zamanındaki aşklara özenmişimdir :)
- +1 yıl
Eskide kaldi artik herseyi basitlestirdik..
- +1 yıl
şimdi ki millet gönül eğlendirmek için bile sevmediği kıza ya da oğlana aşkım diyebiliyor bu kadar basit mi yahu aşkım demek ortada bir heyecan bir ekşın olmayınca her önüne gelene aşkım demek bu kadar basit mi evet basit bizim ülkemizde herşeyi basitleştirdiğimiz gibi aşk meşk işlerini de arada kaynatıyoruz :(
- +1 yıl
Aynen ://
Severim hele ki dedemle falan ara arada huzur evine giderim ama bak aklıma geldi bayağı zaman olmuş gitmeyeli yarın bir uğramak lazım
39 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel dedeyi unutmak olur mu hiç git tabiki mutlu olsun :)
- +1 yıl
Cok pardon yanlış anlaşılma oldu öyleyse özür dilerim :/
- +1 yıl
Ne guzel canim ihmal etme git ben elimden geldigince gidiyorum onlarin yuzundenki mutlulugu gormek bana cok iyi geliyor :)
- +1 yıl
Peki ecdat felan karistirinca cekindim ister istemez :D Ordu gibidir gerçi bizim ecdat 1 kişi zarar veremez seninde bir OOrduya sahip olman lazim :p :D
- +1 yıl
OOrdunu yesinler senin :D
+1 yılyasli var yasli var
kimisinin sohbeti cok tatli oluyor
emekli bir tarih ögretmeni vardi onunla cok sohbet ederdim mesala.
ama biriside vardi
agzi bozuk herseye küfür eden
sohbet edemezdim.11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki haklisin ama hepsinin icinde bir yasanmislik var onlari dinlemek paha bicilemez bence :)
+1 yılseverimde
babamın babasının babası rahmetli büyük dedemm
ne kadar dede masılsın desem adam baslıyodu çanakkale cephesinden
libya cephelerine kadar 110 yasında vefat etti allah rahmet etsin13 Yorumla- +1 yıl
Basinsogolsun :( daha ne istiyosun canli tarihmis deden :)) ben olsam dizinin dibinden ayrilmazdim :)
- +1 yıl
20 yıl boyunca aynı şeyleri duysan sende bıkarsın ya
- +1 yıl
Olsun anlatsin ben bikmam :)
Bende çok severim bizim yaşadiğimiz çogu şeyi tecübe etmiş olmaları ve bize yol göstermeleri bazen de hayatın anlamından dostluktan aile bağinin kopmaması gerektiğinden bazende eski yaşadiği komik anlarından akrabam olan sevdiğim bir yaşliyla bazenleri eskilerini ve derslerini konuşmayi severim
10 YorumlaAsla! Çünkü anlaşamazsınız yaşlılarda hoşgörü yoktur. Kendisi her şeyi bilir. Onunla konuştun mu kendisini çok üstün görürler nasıl desem o daha iyi bilir gibi büyük olduğu için öyledir. Bilgilidirler ama inatçıdırlar kendi dedikleri doğrudur. Onun için sevmem :D
04 Yorumla- +1 yıl
Evet onlarin bildikleri dogrudur ablam :)) yasanmislik tecrube var onlarda. . Bunu hafife alma bence ablasi :))
- +1 yıl
Emin ol haklidirlar bende senin gibi dusunuyordum daha once yasadikca anliyor insan ablam inan. . Onlari cani gonulden dinle cok keyif alacaksin sohbetlerinden. . Bide onlarin gozlerindeki mutluluga Sebep olmakta bambaska bir duygu :))
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılZaman makinasına binmiş misali geçmişi dinlemek hoşuma gidiyor.
Yaşlılar gittikçe cocuklaşıyorlar, hevesle, büyük bir istekle sizinle konuşmak istiyorlar.
Yaşadığım süre boyunca hep kendimden büyük insanlar ile sohbet ettim.
Yaşanılmaya değer güzel bir durum kesinlikle.09 Yorumla- +1 yıl
Cok iyi aciklamissin :)) zaman makinasi guzeldi :)))
Evet aynen ilgiye sevgiye muhtac oluyorlar. . Bu yuzden genc birini gordulermi yuzlerinde guller aciyor cocukluklarina gencliklerine donuyorlar aslinda uzucu bir durum bazen bakislarindan ne kadar uzgun olduklarini anlayabiliyorum. . - +1 yıl
Aslında toplum olarak genelde söylenenler "çok fazla konuşuyorlar" ama istedikleri ya da düşündükleri bu değil bir çocuk masumiyeti ile yaşadıkları yaşam tecrübelerini insanlara aktarmak istiyorlar.
Beğendiğine sevindim. Bayramlarda bir kere ellerini öpmeye ziyaretlerine gitmemiz 1-2 saatlik dinleme bile hepsinin keyfini yerine getiriyor. - +1 yıl
Cogu yorum oyle zaten :) cok konusuyorlar Evet cunku yasadiklari 1 -2 cumleye sigacak cinsten degil ve bos konusmuyorlar.. ah bu yeni nesil iste. .
Kesinlikle o keyf ve mutluluk bambaska :) - +1 yıl
Umarım yeni nesil bilinçlenir, boş işlerle uğraşıyorlar
Konuşulacak o kadar çok şey var ki yaşlılığıma saklıyorum çenesi düşük bir dede olacağım :))) - +1 yıl
:)))) bos konusmayan cenesi dusuk bir dede :)
amin insallah yeni nesil gercek hayat ne demek bilmiyolar ask acisi dersten kotu not alma zannediyorlar hayati :)) - +1 yıl
:))))
Çocukluğumda dışardan eve girmeyen birisi olarak ben çocuklarını takip etmeyip de tabletlere bağımlı yaşatıp dışarı çıkarmaktan aciz annelere babalara üzülüyorum. Sırf telefonla oynamasın diye tableti alıp ellerine verip parka çıkarmayı bile çok gören yetişkinler
çok doluyum çooook :))
Teşekkür ederim. - +1 yıl
:))) dok icini yerden goge kadar haklisin arkandayim dostum :))) yeni nesil iste imalat hatasi var :p
- +1 yıl
İnsanın yanında senin gibi desteği olsun hepsini dize getirir bu ergenlerin :)
Teşekkür ederim. - +1 yıl
:)) kendimi gaza gelmis hissettim şu an :p Rica ederim :))
+1 yılEvet ederim bazen, adam anlatıyor mazideki olayları insanın dinleyesi geliyor.
Dinlemek Lazım bir gün bizde yaşlancaz yahu. Ne ekersen onu biçersin.63 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen :) her olaydan farkli ders cikariyoruz iyiki varlar elleri opulesi insanlar. .
- +1 yıl
+1 yılen sevdiğim şey onlar anlatsın ben dinliyim tarihi severim onlarda yaşıyan bir kitap gibiler koskoca bir ömür geçirmişler =D
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten oyle olur hep :p biz cok tecrubesiz kaliyoruz onlarin yaninda :)) aynen hayati herseyiyle anlatiyorlar bize :)
- +1 yıl
=) = )=) aynen
Yaşlısına göre değişiyo sanırim :) mesela düğünlerde o kadar boş yer varken gelip yanıma sandalyesini sıkıstıran yaslı teyzenin sohbetinden olabildigince kaçarım :))
27 Yorumla- +1 yıl
Niyeki :))
Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. ben seviyorum ama çok konuşuyolar yani bir otur kafadan 2-3 saatin gitti adamlar kısa kesse daha zevk alıcam ama
14 Yorumla- +1 yıl
Yalniz olduklari icin birini gorunce cok mutlu oluyorlar ve konusmak sohbet etmek istiyorlar. .
- +1 yıl
Kesinlikle ablacim. . Bow vakitlerinde onlari ziyaret etmeye calis. . Inan onlar mutlu olunca sende cok mutlu oluyorsun :))
+1 yılbende severim çnkü fikirlerimi onlar daha iyi anlıyor. ama sana tavsiyem fazla derin muhabbet etme onlarla. kendini ihtiyar gibi görürsün :)
136 Yorumla- +1 yıl
:)) yok hissetmem :p onlarin tecrubesine sahip oluyum baska birsey istemem :)
- +1 yıl
gayet iyi anlaştığım nesil :) herkesler dinlemez onları. şimdiki neslin pek kafası kaldırmıyor ihtiyarları ne yazık ki geri kafalı görüyorlar halbuki öyle değiller. muhabbetleri sohbetleri agırdır yaşadıklarından pay biçerek anlatırlar. onların yaşadıkları şartlarda bizler biraz zor yaşarız.
- +1 yıl
Aynen maleseff. . Simdiki nesile gercekler batiyor o yuzden :p aynen ben olsam o donemde yasamak icin can atardim. .
- +1 yıl
bazen benim de aklıma geliyor o zamanların insanıymışım diye. şimdi herşeyimiz maddiyat olmuş maneviyat kalmadı. benim yaşımdakilere geri kafalı gözüküyorum. ihtiyarları dinlediğim için öyle belkide :) kendini ihtiyar gibi görürsünden kastım sana anlatmak istediğim de buydu zaten
- +1 yıl
Aynen menfaat duygusu sarmis herkesi. . anliyorum seni banada oyle diyorlar :p simdiki nesil icin olgun olmak gerikafali olmakla bir tutuluyor. . Benjamin button misali :p
- +1 yıl
Benim mantıgımdasın. Senle muhabbete tutuşsak 3. Kişi beynini satmaya gider :) sahip olduğumuz degerleri kaybediyoruz ama kimse farkında değil.
- +1 yıl
:)) aynen kafalarini bos seylere harciyorlar o yuzden 😑😑
- +1 yıl
Farkına varacaklar ama iş işten geçmiş olacak..
- +1 yıl
Umarim oyle olmaz. . En kisa zamanda akillari baslarina gelir ben umutluyum :))
- +1 yıl
İnsallah gelir :) ama ben umutlu degilim gecen gun dedenin biri oglunu sikayet ediyordu bana :)) boylesi de cok nasil duzelir ki
- +1 yıl
bende sahit oluyorum Boyle durumlara. . Ama insallah gec olmaz pisman olduktan sonra. .
- +1 yıl
insan elindeyken degerini kıymetini bilmiyor nedense. bazışeylerin ardından bakarken farkına varılıyor.
- +1 yıl
Malesefff. .
- +1 yıl
can yücel gibi yazmışım :))
- +1 yıl
:))) sende is var dostum :p
- +1 yıl
haha yapma bunu bana. gözümdeki ışığı birilerinin göreceğini tahmin etmeliydim :))
- +1 yıl
Haha:)) gozunden anlarim ben :p can yucel in tahti senin artik :D
- +1 yıl
can amca el versin bana destanlar yazarım :) . gidipte gelmeyenler gelipte gitmeyenler olur memlekette :))
- +1 yıl
Hahaha o gidipte gelmeyenler cok olsun :p
- +1 yıl
deme öyle ya deme... belki pişman olurda döner :)))
- +1 yıl
Gidenler coktan bitmistir :)))
- +1 yıl
dogru söylüyorsun. hep bu gidenler yüzünden oluyor :) U dönüşü olmaz tabelasıyla agzına vuracaksın böylelerinin :)
- +1 yıl
Haha :)) yollari acik olsun :p
- +1 yıl
bir de tekme vurmıyak mı. görüldü ifadesi olsun :))
- +1 yıl
Haha ardinda el sallariz :p
- +1 yıl
elimizi sallarız ama elimizi sallasak ellisi olur o :)) dahası kurtarmaz.
- +1 yıl
:))) git siir yaz Sen bence :p nasil laflar bunlar ya :)))
- +1 yıl
Tutar mı dersin :) hep bu ihtiyarların yüzünden :))
- +1 yıl
Tutar tutar :)) iyiki varlar yaslilar :))
- +1 yıl
Dışarı çıkınca dedeler
Ardından bakıyor nineler
Nasıl oldu bu şiirler
Olsada oldu olmasada bu gençler :))
Saçmalamak bedava o kadar sohbetin üstüne idare et artık :)) - +1 yıl
Haha cok iyi gibi :p
- +1 yıl
Birden Cavit Sıtkı Tarancı bekleme benden yavaş yavaş :))
- +1 yıl
Yok yok dogaclama dan sinifta kaldin :D :D
- +1 yıl
Saat 12den sonra balkabagına dönmüş beyinden ne bekliyorsun :) şu an ekonomi modta çalışıyor 😊
- +1 yıl
:))) simdi kendine gelmissimdir :p gunaydin :))
- +1 yıl
Günaydın.. Evet gayet zindeyim bugün cumaya kadar pestil olarak halka arz edilirim herzamanki gibi :)
oldukca hemde.. tarıhten anektodlar muthıs olur.. bır 15 sene olmustur belkıde canakkale gazısı ıle sohbet etmıstım muthısdı tuyelerım dıken dıken olmuştu.. sonra oda hakkın rahmetıne kavusmus sanırım.. allah mekanlarını cennet etsın.. kacarak degıl koruyarak sahıp olduk bız bu topraklara
00 Yorumla
+1 yılYaşlılar her konuda az da ola deneyim sahibidir yaşayarak öğrenirler her Şeyi ve çoğu yaşlı insan aileden olduğu zaman Nasihatler verir sevgi dolu sözler söyler çünkü küçüklerine zarar gelmesini istemezler muhhabetleri hiç sıkmaz çünkü eski zamanları anlatırlar her zaman
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen muhabbetleri cok keyif huzur verici :)) su sıkılıyorum diyenleri anyamiyorum :/
- +1 yıl
bende öyle güzel oluyor ve eylenceli
+1 yılHer yaşlıyla konuşmak huzur vermese bağzlıarıyla konuşmak keyif veriyor işte nerede o eski günler diye anlatıyorlar bayıyor bazende aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyorlar :))
114 Yorumla- +1 yıl
:)) hepsinin ayri bir guzelligi var :))
- +1 yıl
öylede ama heheheh nene hehehe amca diyorum sadece :))
- +1 yıl
Seni dovesim geldi cidden ://
- +1 yıl
neyse boşver :))
- +1 yıl
Dinle onlari ://
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Tesekkurler :)
- +1 yıl
bayramda giderim :)))
- +1 yıl
Yinede sukur :)) hic gitmemenden daha iyi :p
- +1 yıl
giderim ya bira bile içerim yaşlılarla :)
- +1 yıl
Ic tabi :) ama raki iceceksin onlarla bide hos sohbetleri. .
- +1 yıl
tamam içerim karı kız muhabbeti güzel oluyor içtiklerinde onların :)
- +1 yıl
Bak ya:)) akli nereye gitti :/ erkek milleti iste ://
- +1 yıl
yaşlılara öyle ama :)
+1 yılEvet sohbeti güzel oluyor bazen yaşlıların birbirine sataşmaları komiğime gidiyor birbirlerine laf sokmaları eğlenceli oluyor :) anıları dinlemek güzel oluyor :)
122 Yorumla- +1 yıl
Hahaha :)) benim anneannemle babaannem sirf ortaligi neselendirmek icin satasirlar birbirlerine :)))
- +1 yıl
Aynen sataşırlardı birbirlerine başıma kaktılar aldık kurtulamadım gibi laflar :) kahveye giderdim bazen sırf o sohbetleri dinlemek için gider yancı olurdum izler ve dinlerdim :D
- +1 yıl
:)) cok tatlilardir kesin ozellikle oyunu kaybettikleri zaman cocuk gibi oluyorlar :)))))
- +1 yıl
Hanımın bekler git sonra dövmesin diyorlar :D oyunu kaybedince bir şey olmaz yarın toplu dayak yerim diyordu :) tekrar oynuyorlardı :)
- +1 yıl
Hahaha :)) huzur Evine bir nenemle pisti oynadik ne zaman kaybetmeye baslasa bana Sen kagit caliyosun diyordu :))) kaslarini catiyordu :)))))
- +1 yıl
Hemen suç atmayı iyi biliyorlar bir şeyler buluyorlar hemen :D
- +1 yıl
:))) yaslandikca cocuklasiyorlar resmen :))
- +1 yıl
aynen belkide ondan hoşumuza gidiyor öyle görünce :)
- +1 yıl
:)) cok tatli oluyorlar :p
- +1 yıl
evet öyleler ilgi görünce gözlerindeki mutluluk ayrı güzellik :)
- +1 yıl
Insan kendini cok iyi hissediyor :)
- +1 yıl
güldürmek ve mutlu etmek kadar güzel bir his olamaz :D
- +1 yıl
Kesinlikle :))
- +1 yıl
Senin gibiler her zaman etrafındaki insanları mutlu eder o nedenle senin yanında olanların hepsi şanslı olacaklardır :D
- +1 yıl
Elimden geldigince mutlu etmeye calisiyorum :)) tsekkur ederim. .
- +1 yıl
hiç yapmamaktan iyidir :D rica ederim
- +1 yıl
Aynen en azindan iyi hissediyor insan kendini :)
- +1 yıl
içinden geliyor ve yaptığında mutlu oluyorsun :D
- +1 yıl
Kesinlikle :))) mutlu etmekten daha guzel birsey var mı ki dunyada
- +1 yıl
Mutlu bir hayat için etrafımızdakilerinde mutlu olması gerekir :D
- +1 yıl
Aynen :))
- +1 yıl
Aynı düşündüğümüze sevindim :)
+1 yılSevmek de ne?
Bayılırım bayılır.
Ne çok şeyleri var bize anlatacaklari.
Ne çok tecrübeleri var bize aktaracaklari...
Karşımda koskoca bir ömür ve büyük bir yaşanmışlık duruyor, saygıyla eğilip hürmet gösterdiğim...
"Ömür Dediğin"i izler misin bilmem...10 Yorumlaseviyorum insanı sanki hiç bişey bilmiyormuş gibi hissetiriyorlar bazen, ilginç geliyor bazı şeyler.. sanki bu dünyada değilmiş gibi hissediyorum...
Öyle hissetmediğim muhabbetlerde ise onunla ilgilenilmesinin hoşuna gittiğini görmek beni mutlu ediyor...10 Yorumla
+1 yılOnlarin tecrübelerini almak iyi oluyor. Başimiza gelmeden bilgi sahibi oluyoz iste
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen.. Cok sey katiyorlar genclere :)
+1 yılBen çok severim yaşlıları da severim konuşmalarını da onlar bize tecrübelerini anlatır eskiden yaşadığı anlatırlar. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu daha tecrübeli oldukarı için bize anlatırlar ve onları dinlerim çokta severim..
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle severim sohbet etmeyi kendileriyle, özellikle eskiden olan olayları felan anlatırlar. Her seferinde gerçek dünyada yaşadıkları için şanslı olduklarını düşünürümdüşünürüm. Çünkü onların zamanında insanlar gerçek duygulara sahipti :)
10 Yorumlasohbet edilmiyoki onlarla sadece dinliyosun senin söylediklerin farazi o kendi kafasında anlatıyo bişeyler :)
126 Yorumla- +1 yıl
Yanliz kaldiklari icin biriyle sohbet etme ihtiyaci duyuyorlar. . iclerini dokmek istiyorlar. . Kendini onlarin yerine koysana. . Ve De karsindakini de senin gibi dusundugunu farzet. .
- +1 yıl
Hah pardon 😊 biraz farkli yorumlamissin o yuzden yanlis anladim. . Evet genelde dinliyosun cunku yalniz olduklari icin konusmaya sohbet etmeye aclar. .
- +1 yıl
Aynen ister istemez diliyoruz :) onlari dinlerken farkli yerlere gidiyorum resmen sendede oluyormu?
- +1 yıl
Ben onlarin yasadigi donemi cok dusunuyorum ce simdiki donemle kiyasliyorum. . Aynen hayati ogretiyorlar bize zaten Bazi yorumlarda bos konustuklarini soyleyenler bile oldu..
- +1 yıl
:) biz yaslaninca su verenimiz bile olmucak bu nesili oyle gordukce. . Durumumuz vahim :p
- +1 yıl
Bende aynen :)) erken olmek en iyisi :p
- +1 yıl
Iyi fikir 50 yasina kadar yasasam yeter bence :) cocuklarida evlendirdimmi tamamdır :p
- +1 yıl
Aynen :) keske elimizde olsa ://
- +1 yıl
Mesela :)
- +1 yıl
Hmm iyi fikir :))) bizdede kolestrol var bol bol yagli yemekler tuketiyim bende :p :)))))
- +1 yıl
Aynen niye geldik ki su dunyaya :))
- +1 yıl
Aynen :)) cok yasadikmi ne olacak sanki.. Ya iyi olarak olursun ya da kotuye donusecek kadar uzun yasarsin..
- +1 yıl
Evet aynen :)) the dark knight :p tam yerinde bir soz oldu bence :))
- +1 yıl
:))) valla hiçbir fikrim yok :p ama guzeldi tsekkur ederim efendim 😊
Kisiden kisiye gore degisir ama kimse zatsn benomlen konusamiyor bir de gidip nasil konusuyum :))
116 Yorumla- +1 yıl
Seninle konusamiyormu anlamadim?
- +1 yıl
Neden oyle sartlandirmissinki kendini?
- +1 yıl
Hayir oyle dusunme. . Yenebilirsin bunu bol bol kitap oku sana cok faydasi olacaktir dostum. .
- +1 yıl
Dogru soyluyorsn aslinda bir aralar okuyordum devam edicem ama kitabi daha gidip alamadim iste beni nasil da anladin ama akilli kizsin sen ya ben cumle kuramiyorum ifade edemiyorum ne konusarak ne de yazarak ben sessizimdir cekiniyorum bkr ortamda olsun veya buyuklerin yaninda kendi arkadas ortamimda genellikle hic konusmam arada bazen bir sey sorar o zaman kousurum bir iki bir seyler yoksa hep dinlerim ben
- +1 yıl
devam et tabiki.. ozguven eksikligi var sende o yuzden.. Ve dusunceni soyle cekinme hicbirseyden Kendi cizginden cikarsan ozguvenin yerine gelir bunu unutma dostum :)
- +1 yıl
Umutsuzluga kapilma :/ guven kendine diger insanlardan neyin eksik ki senin. .
- +1 yıl
Yoo herseyin tam ama Sen zayif hissediyorsun kendini kullanmiyorsun cunku.. kacmakla biryere varabilirsin dostum. . Kendini gelistir farkli insanlarla konus kitap oku. . Sana cok artisi olacak sanmaki herkes annekarnindan boyle herkeste bu donem olmustur. . Kendini birakmaaa :) dediklerimi yap farkini goreceksin;)
- +1 yıl
Basarirsin Sen bence guveniyorum sana dostum :)) Rica ederim ne demek bir faydam dokunduysa ne mutlu bana :)
- +1 yıl
Kim olsa aynisini yapardi :) cok mutlu ettin beni şu an :))
Bazı yaşlılar cok eğlenceli benim anneannem ve dedem mesela oraya giden mutlaka cok Güler
12 Yorumla- +1 yıl
yasama sevincleri cok yuksek desene :))) Allah uzun omur versin dostum 😊
+1 yılEvet dedem 80 yasinda maasallah her konustugumda bana soyle hitap eder "Sana bir iş verecegum musaitmisun" musait degilim gibi bir lüksum yok diyemem :D verdigi islerde ağaç budama incir agaclarini budar bende cope atarim kolay bir is degil koskoca agaclar 1 tanede degil musait degilim dersem yuzume bakmaz Oflu adam iste ne bekleyisun :D
02 Yorumla- +1 yıl
:)))) oyle dedeye can kurban ya :)))
- +1 yıl
Masallah allah uzun omur versin dedeme :)
yav bazısı iyide çoğu kafa ütülüyor.. geçen amcanın biri geldi şantiyeye alt tarafı daire fiyatlarını soracaktı, yarım saat hayat hikayesini anlattı.. karısına güvenmiyomuş kayınçosu şerefsizmiş falan.. hani ilgi görmek istiyorlar yalnızlıktan sıkılıyorlar ama ne biliyim
05 Yorumla- +1 yıl
Sende hic Halden anlamiyosun :/ adam derdini anlatmis cok dolmus demekki :))
- +1 yıl
:)) haklisin sende.. Sen konuyu degistir o zaman :p
- +1 yıl
:)))))
+1 yılsevmiyorum yok torunu doktormuş yok subaymış bilmem neymiş hemşire bulup evlnmiş polis bulup evlenmiş antalyada ev almış banane len senin torununndan adam gibi bişeyler anlat
226 Yorumla- +1 yıl
Evet onlar icin sevinc kaynagi bu :)) Baska seyler sormayi denedinmi :)
- +1 yıl
soramıyosunki hemen konu oraya geliyo bişey sorsan tornumda şöyle yapmıştı falan filan
yok geçmişde şöyleydi böyleydi - +1 yıl
:))) mutluluklarina ortak etmeye calisiyorlar seni :)) sevindim bence :p
- +1 yıl
Sevin *
- +1 yıl
Alakasi yok ovmekten baska bisey degil bu ego gibi
- +1 yıl
Ego mu ergen mi ki onlar :)) bence Sen yanlis anliyorsun..
- +1 yıl
Torunu ovuyo iste doktor olduysa banane baska seyler anlatsin
- +1 yıl
Haha :)) sende anneni babani kardeslerini ov :))) konuyu degistirebilirsin oylece;)
- +1 yıl
yalan mı söylim bu devirde karakter övmek boş
- +1 yıl
Peki.. anlamadin beni Sen neyse :))
- +1 yıl
annen doktormu sanki :)
- +1 yıl
Yok degil :p
- +1 yıl
eee çoğu boş konuşuıyo eski hatıralarını anlatsa neyse
- +1 yıl
Sendemi ya ://sadece ergenler oyle dusunuyor zannediyodum :/
- +1 yıl
😂😂😂 ben katılıyorum sana eski anılarını pişmanlıklarını mutluluğunu yani yaşlilardan öğüte açı ği m ben ama cidden de ya şurda evim var şurda bunum var diyo bütün sülalesinin okuduğu okulları anlatıyo ya😁 bunu tatlı tatlı anlatan var gülme krizi ne giriyorum bir teyze vardı otobü ste bütün yol oğlunu anlattı ya yok söyle iyi böyle iyi mesleği var teyze yok öyle bir niyetim yok dedikće mülkelerini sayıyo bbüyük baş hayvanlarına kadar saydı😂 yaşlılar çok komik aslında ama bizim nesillerin yaşlı lı ğı çok farklı olcak bence 60 70 yaşında twitter a giren nineler dedeler olcaz
- +1 yıl
@bayanfilozoff gelini ol
- +1 yıl
19 yaşında ne evliliği yaa ben daha olgun durduğum için teklif oluyo çocuğum daha ben:D bunu deyince de 17 yaşında ilk çocuğumu kucağıma aldım ben diyo :D iyi halt ettin diyemuyum tabi yaşlı kadına:)) 25 ten önce evlilik sağlıklı değil 25 te evliliği ilk düşünüş 26 27 arama 27 28 29 evlenme 30 evde kaldın yaşları gibi geliyo hep bana :))
- +1 yıl
@bayanfilozoff sağlıklı değil demen yanlış herşey hazırsa yaşı yok bu işin 25 den sonra koca hazırda seni beklemez ve erkeklerin coguda genc ister :D
- +1 yıl
Erkeklerin genç sevdiği malum evet geçen 38 yaşında adam mektup yazdı ya ben 19 yaşındayım 19 diyorum bence yeterli diyo fotoları felan kaldırdım meslek felan 26 anca ekonomik özgürlüğü m olmadan evlenmem ben bu devirde
- +1 yıl
@bayanfilozoff sen okulunu bitirde evlenincede iş bulursun yoksa dünkü ablan gibi 28 yasında koca ramaya başlarsın
- +1 yıl
Dünkü ablam kim? Ayrıca sen 28 yaşınday mış şın 25-28 yaşları evlenme z misin yani:)
- +1 yıl
@bayanfilozoff bayanın biri soruyodu evde kalmış ben 29 yasındayım 26 dan sonrası ilgimi cekmez ama istisnalar olabilir istenilen eş tir ama diğer türlü zor
- +1 yıl
Niye yaa 26 moruk mu oluyo:D
- +1 yıl
@bayanfilozoff öncelikle tanımam lazım ama mesela 1 seviglisi olmuş birinimi secersin 3 sevgili olmuşmu büyük kızlar copk bilmiş oluyo :D
- +1 yıl
Alakası yok benim mesala hiç sevgilim olmadı ve evlenme isteğim olmadan da olmıcak nasip olursa ilk ve tek olsun istiyorum zor ama kalbimden geçen o. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
- +1 yıl
@bayanfilozoff öyle olabilir ama dediğim gibi yaşı olanlar cok inceliyo
Babaannem hariç, tüm yaşlılarla sohbet etmeyi severim. Zamanda geçiririm.
13 Yorumla- +1 yıl
Neden ki?
- +1 yıl
Haha cok sevinirim :))
+1 yıl12 Yorumla- +1 yıl
Haha :)) gorevimiz bu :))
- +1 yıl
:D:D
+1 yılYaslilarla zaman gecirmeyi cok severim yazin surekli dedemin ve babaannemin yaninda kalirim cok mutlu olurlar :)
11 Yorumla- +1 yıl
Bende aynen :)) o kadar iyi geliyorki bana. .
kendinden büyüklerle sohbet etmek çok eylenceli onların anılarını dinliyosun ve bazen imrendiğin oluyo
18 Yorumla- +1 yıl
aynen.. eskiden guven sevgi vardi.. insan komsusuna gozunu kirpmadan guveniyordu ama simdi gel gor hal berbat. .
- +1 yıl
Sen bulabiliyorsun en azindan :) bende durum vahim :p
- +1 yıl
Yine de sukur de :)) aynen haklisin.. birini bana versene :p
- +1 yıl
:)) olur :p
Yaşlılar baştacıdır muhteşem insanlardır. Tecrübeleri yaşadıkları beni benden alır ve hep yol gösterici olmuştur. Benim dedem 80 yaşında ve en yakın arkadaşım hele ki o gençlik hikayeleri yok mu çok eğleniyorum konuşurken hiç sıkılmıyorum onunla :)
11 Yorumla- +1 yıl
Elleri opulesi guzel insanlar onlar.. cocukla cocuk olabiliyor:)) onlari sevmemiz icin ellerinden geleni yapiyolar :)) ah onlarda ki yurek kimsede yok inan :))
vala cok severim mazideki maceralari hikayeleri cok severim ve merak ederim
13 Yorumla- +1 yıl
Birde heyecanli heyecanli anlatislari yok mu :)))
- +1 yıl
:))
- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılyaşlısına göre değişir ama her daim saygı duyarım yaşlı insalara
11 Yorumla- +1 yıl
Oylede olmasi gerek bence :)
+1 yılyaşlılarla kurulu muhteşem bir arkadaşlığım.. ense g. te parmak gidiyoruz çok makara adamlar
12 Yorumla- +1 yıl
Allay daim etsin :))
- +1 yıl
Allah *:)
+1 yılİnsan merak ediyor bizden önceki insanların yaşantılarını.. Haliyle bunuda çevremizdeki yakınlarımızda olanlarla gidermek istiyoruz. sizin zamanınızda, sizin devrinizde.. Ne yemek yerdiniz.. biryerden bir yere nasıl giderdini.. Dedem seni nasıl istedi vs.. Ve şöyle birşey çıkırıyorsun.. 70 - 80 yıllık bir yaşantıya bakıp bana anlat dediğin vakit sana en fazla 1 saat bilemedin 2 saat anlatır.. Ve dersin ki hayat işte bu kadar kısa.. Ama doyum olmaz o yaşlardaki insanların muhabbetine..
00 YorumlaBen cok severim ama Ben. iyisini bulamiyom onlar selam verip konusmaya girince saatlerce zevk alarak konusuyoruz :))
18 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende zaman nasil akip geciyor anliyamiyorum :))
- +1 yıl
Bos oldugum vakit solugu orda aliyorum :))
- +1 yıl
:))) cevrende cok o zaman :) bos zamaninda gitmeye calis lutfen mutlu et onlari cok ihtiyaclari var buna inan. .
- +1 yıl
Anladim :) yinede 5 dk ugrasan bile mutlulukktan ucuyorlar cok seviniyorlar :) allah gonlune gore versin ablam :))
+1 yılÇok severim tontişlerim onlar benim :) beni hep torunlarına ayartmaya çalışıyorlar yerim ben onları :)
42 Yorumla- +1 yıl
Oha noluyo l*n :D ASFADG:AD
- +1 yıl
:)))))
yanlarından hiç gidesim gelmez ;-) benim kafada tıpkı yaşlılar gibi çalışıyor ama memnunum.
15 Yorumla- +1 yıl
Yemezler seni yakkasabilirsin :p
- +1 yıl
Haha pardon :/Utandim cidden :// uyku bastirdi galiba o yuzden :p
Evlilikle ilgili soru ve yorum yapmadıkları sürece...
118 Yorumla- +1 yıl
Ben hic denk gelmedim :)
- +1 yıl
Sanmiyorum :) neden soguyumki sorabilir merak etmistir. .
- +1 yıl
:))) yalniz kalma diye dusunuyorlar o yuzden sende sevgilinin oldugunu soyle :p
- +1 yıl
:p beyaz yalan diyorlar buna :p
- +1 yıl
Pembe yalan o zaman :p
- +1 yıl
Haha niyemis :)) rengin kizi erkegimi olurmus :))
- +1 yıl
Yakisir bence sana Pembe pantolon :p
- +1 yıl
Way :)) kendimize guven tam desene :p
- +1 yıl
Tamm kabul edildi :D
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Bazıları çok aksi falan oluyor onlarla çok zor muhabbet ediliyor ama muhabbet ettiğim şeker gibi insanlar var :) Gözlüklü amcam diye tabir ettiğim 70 yaşında akrabam var onunla sohbet ediyorum arada çok güzel muhabbetleri var
03 Yorumla- +1 yıl
Evet bazilari aksi oluyor :p cok sey katiyordur sana dedem :) hepsi candir ton ton nenelerimiz ve dedelerimiz 😊😊
- +1 yıl
:)) sevilmezmi ki pamuk neneler ton ton dedeler :)))
+1 yılÇok severim. Ton ton nur yüzlü amcalar teyzeler vardır çok sevimliler.
11 Yorumla- +1 yıl
Offf bende :)) bir De gozluk takiyolarya bitiyorum :)))
+1 yılyani bazen severim böyle eski anılarını filan anlatıyorlar geçmişte yasadıklarını güzel oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
Dinlemesi keyif verici :)
- +1 yıl
aynen keyifli keyifli
Ayni onlarin tecrubesinden faydalanmak onlarin nahsiyatlarini dinlemek fikir alisverisi yapmak hosuma gidiyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Savundugum butun tezleri curuttuler resmen :)) cok sey ogretiyorlar bizlere Elleri opulesi insanlar. .
- +1 yıl
Aynen :)))
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılDarülaceze çok iyi bu konuda hepsinin farklı hikayesi var duygusal biriyseniz hele göz yaşı tsunami gibi oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet her gittigimde huzur Evine gozyaslarimi tatamiyorum..
Ben değil de.. onlar beni görünce maşallah ne terbiyeli çocuk diye giriş yapıyorlar sonra can evinden vuruyorlar torunum olsaydı sana verirdim diye :D
11 Yorumla- +1 yıl
:))) sevgiden bunlar hep :))
+1 yılEvet bayilirim. Helede eskilerden anlattiklari zaman. 😊
12 Yorumla- +1 yıl
Pur dikkat dinlerim ben :)))
- +1 yıl
Aynen bende :) En sevdigim seyleri izlemekten daha cok keyif verir yani o derce :)
+1 yılÇook severim çok , burdan ali dedemi ve selma nineyi öpüyorum birtanelerim:)
11 Yorumla- +1 yıl
:))) iletilmistir canim 😊😊
+1 yılOoo tam benlik onlar bizim canımız ya cok tatlı oluyorlar hele siveli konuşmaları var ya :))
14 Yorumla- +1 yıl
Guzuumm hayat oyle iste :)) yurekli guzel insanlar iste :))
- +1 yıl
Yurekleri * olacak :))
- +1 yıl
Allah aratmasın yokluklarını
- +1 yıl
Amin..
+1 yılAlzheimer rahatsızlığı yoksa evet öyle olunca başa sarıyor gülüyorum sürekli:D
13 Yorumla- +1 yıl
:)) benim bir arkadasimin annanesi alzheimerdi tedavi gordugu yere gittik kadina sigara icmek yasak benden istedi yok dedim nenem arkadasimdan annesinden istedi yok dediler en son aynanin karsisina gecti sendemi bana sigara vermiceksin bak bu esseklerde vermiyor dedi :)) inan gulsemmi uzulsemmi bilemedim :/
- +1 yıl
Aynen bende gulersem ilerde bende o duruma duserim diye uzak durmaya çalışıyorum:)
- +1 yıl
:)) haklisin ama komik oluyo bazen ya :p
Ben küçüklüğümden şu yana hayat tecrübesi olmuş insanlarla sohbet etmekten oldum olasi keyif almisimdir. Bazen plan programim yokken kiraathanelere uğrar sohbet ederim hal hatir sorarim sohbetleri de hayata dair ve geçmişe dair o ani yasamis insandan fikirler almak fazlasıyla güzel oluyor
00 YorumlaÇok sempatikler ben çok severim ama muhabbet öğüt verme konusuna gelinceye kadar sadece. Aman kızım dikkat falan. s
10 YorumlaEhh yani onlarla muhabbet etmek dertlerini dinlemek iyi bencede sonuçta ilerde bizlerde öyle olcax bunu unutmayıp onlari yanlız bırakmamak gerekir&&&&
110 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle :)) ama biz onlar kadar sansli olamicaz bence..
- +1 yıl
Yok senin icin demedim gelecek nesil icin dedim ben :))
- +1 yıl
:)) Evet yanlis anladim seni :p sanmiyorum yorumlara cevremdekilere bakilirsa durum vahim. .://
- +1 yıl
Geneli ://
- +1 yıl
Bilmiyorum ama elimden geldigince onlarin yanina gidiyorum zaman gecirmeye calisiyorum..
- Devamını Gör (372)
Devamını Gör(417)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem