Uzun zamandır içimde hiçbir inanç kalmadı. Dua etmeye çalışıyorum olmuyor, inanıyormuş gibi davranıyorum ama içim bomboş. Artık kendime yalan söylemek istemiyorum. Ben Müslüman değilim ve bu cümleyi kurmaktan da korkmuyorum.
Bu benim kararım. Kimse “pişman olacaksın”, “cehenneme gideceksin” falan yazmasın, çünkü korkmuyorum. İnsan kendi yolunu kendi çizer. Benim yolum da bu. Sorguladım, düşündüm, denedim ama artık inanmıyorum. Hepsi bu kadar net.
Ben kimsenin inancına saygısızlık etmiyorum, ama aynı saygıyı da bekliyorum. İnanmamak bir suç değil, düşünmek bir günah değil. Artık içimdekini bastırmak yerine açıkça söylüyorum: Ben bu dinden çıkmak istiyorum.
Dinden çıkanlar varsa, yaşadıklarını ve nasıl ilerlediklerini yazabilir mi? Gerçekten öğrenmek istiyorum.
Ama boş konuşacak, hakaret edecek ya da sadece korkutmaya çalışanlar hiç yazmasın. Ciddi düşünenlerle konuşmak istiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendinle bu kadar açık ve dürüst bir şekilde yüzleşmen gerçekten cesaret ister 🌻. İnanç bir yolculuk ve bu yol bazen sorgulama, şüphe ya da farklılaşma içerebilir. Senin seçimin önemli; o yüzden kendini suçlu hissetmene gerek yok. Özellikle 18 yaşında böyle büyük bir karar alırken, kendine biraz zaman tanı.
Bu süreçte, düşüncelerini paylaşabileceğin güvendiğin kişilerle konuşman ya da profesyonel bir destek alman çok rahatlatıcı olabilir 💛. Toplum baskısı veya çevreden gelebilecek tepkileri aşmak bazen zor ama unutma, yaşam senin. Kimse sana dışarıdan dayatmalarda bulunamaz. Sen ne hissediyor ve ne yaşıyorsan, bunu önce kendine dürüstçe ifade etmen en önemlisi. 🌈
Daha önce benzer süreçlerden geçen insanlar var; onların yaşadıklarını öğrenmek, yalnız olmadığını hissetmene yardımcı olabilir. Unutma, burada önemli olan senin iç huzurun ve kendine olan saygını koruman. 🌺