Kadınlara zorunlu askerlik gelse, ilk başta eşitlik gibi görünse de birçok olumsuz yönü olurdu. Fiziksel şartlar, duygusal dayanıklılık ve sosyal düzen ciddi şekilde zorlanırdı. Ev, çocuk, iş gibi sorumlulukları taşıyan kadınlar için bu durum daha ağır olurdu. Ayrıca askerliğin sert yapısı bazılarına psikolojik olarak da zarar verebilir. Kadın gücü değerlidir ama herkesin alanı, yükü ve sınırı farklıdır. Eşitlik, bazen farklılığı kabul etmekle olur.
Ben 15 ay zor dayandım. Sağlam psikolojin olacak. Ben 2008 de gittim acemi birliği bir şekilde geçti gitti. Usta birliğine gidince asıl askerlik başladı 3 gün ayağımdan botun çıkmadığını bilirim. Sınırda askerlik yaktım pkk kaçakçı mülteci ne ararsan vardı
yapamazlar çünkü robot gibi olmak gerekiyor bir şeye itiraz etmeden duramazlar. erkekler gibi stabil duyguya sahip değiller regl öncesi var o anı var sonrası var var oğlu var. yaa ben yapmıcam gibi şımarıklığı yapmak isteyenler olur cümlenin sonunda herkes yerde sürünür 😂😂 elinle sigara izmariti topla derse seve seve yapmak zorundasın. orada sorgulama gibi beyin fonksiyonlarını gerçekleştiremezsin. içtimada konuşanlar olduğu için yarım saat eğitim gördüğüm günleri hala unutmadım.
sence erkekler zorunlu askerliğe güle oynaya mı gidiyor? komutan 20 kişilik gruba sormuştu imkanınız olsa askere gider miydiniz diye 18 kişi hayır dedi. bedelliye imkanınız olsa bedelli yapar mıydınız dedi 15 kişi evet dedi. acemi birliğinde kıbrıs'a gitmek istemeyen o kadar çok kişi vardı ki doğuya razı oluyorlardı sen düşün. giderken en fazla ne olabilir ki diye gittim son günlerimde zombiye dönüşmüştüm. terhis olduğum gün arkadaşlarım sesimden mutlu olduğumu anlıyorlardı. filmlerde dizilerde görüldüğü gibi hiç değil.
biliyorum, zaten filmlerde dizilerde göründüğü gibi olmaması gerekiyor. ama askerliğin kadınlara katacağı şeyi inkâr edemezsin ki, hayatta istemediğimiz şeyler var diye kendimizi pembe bir fanusa kapatacak değiliz. eğer gerçekten toplumsal eşitlik istiyorsak beraber bunu yapmalıyız diyorum, bir şeyleri güzellemek zorunda olmadan.
sürünmek derken asfaltta falan değil keşke öyle olsa. çakıl taşlarının otların içinde sürünüyosun en beteri oydu. bir de devamlı otur kalk ya da yat kalk yaptırması şınav pozisyonu aldırma şınav çekme ördek yürüyüşü komando dansı vs vs bunların hepsini eğitim adı altında yaptırıyor. çoğu kadın bunlara dayanamaz dayanırım diyen yalan söyler.
kadınlar dayanamaz diyorsun ama, dayanmak zorunda kalan bir insanı çok hafife alıyorsun, sırf bu sebeple zaten kadın-erkek arasında bu kadar keskin ayrışmalar var. biz kalkıp da halterci olalım demiyoruz -ki bunu yapan kadınlar da var- ama demek istediğim, çakıl taşları içinde bile sürünemiyorsak ne olalım, kuluçka makinası mı? kafandaki ideal dünya bir kadının tamamen pasifize edilip güçten düştüğü yer mi? inan bana, dünyada asker olan ve askerliğe giden kadınlar var. geçmişte, bir kadının kitap yazmasına bile kötü gözle bakılıyordu. o zamanlar için bir kadın kitap yazamaz, eğitmen olamaz derlerdi. bir kadın, tamamen kendisini eşine bıraktığında da "siz ne yapıyorsunuz ki, savaşan biziz, ölen biziz" diyorsunuz, en azından size ölme hakkı veriliyor ki bu onurlu bir yaşam demek, ne kadar tartışmalı olsa da. kadınlara ise var olma hakkı bile vermiyorsunuz. yapay bir şekilde yaşayıp gidelim istiyorsunuz.
bunu ben öyle tasvir etmiyorum. x'te şu haber yayıldı bir sürü kadın hesap çocuğu da siz doğurun demeye başladı. toplumun kafası bu yönde ve akıntıya karşı direnmicem. böyle bir şey olursa gitmezler gitmemek için çok çaba harcarlar. tırnağı kırılınca bile deli gibi ağlayan kadınların askerlik gibi çok sert ortamlarda durabileceğine inanabilirsin. bir tel saçı kopsa off saçlarım dökülüyo yhaa diyip depresyona giriyorlar orada 2-3 haftada bir saçını kestiriyorsun. kadınların var olma nedeni ilk çağlardan beri aynı bu arada. erkek avlar kadın avlanan ne varsa eve geri dönüşü sağlar. ayı mı getirdi onun etini pişirir üstündeki kürkü giysi yapar. inek mi sahiplenildi onun sütünü kullanır peynir yoğurt yapar. kadının var olma serüvenlerinden birisi budur. bu yüzden kadınlar çalışsalar ev işinin çoğunu sırtlamak zorunda kalıyor. erkeğe de eşek gibi çalışmak düşüyor. şu an evli değilim çalışmasam toplumun gözünde bir hiç olurum. sen de kimse tavırları takınırlar erkek olarak görmezler. herkesin rolü agu bugu dediğimiz andan itibaren belliydi. 100 sene de geçse değişeceğine ihtimal vermiyorum çünkü bunun savaşı veriliyor her yerde.
sen neden savaşlarda ön saflarda yer alamazsın biliyor musun? yumurtan bir tane spermi kabul ettiği için. bir adam milyon tane kadını dölleyebilir bir kadın bir milyon adamdan döllenemez bir tanesini kabul edebilirsin. o yüzden erkekleri değersizleştiriyor bu durum. önce kadın çocuklar denmesinin sebebi o biri gelecek diğeri geleceğe garantidir. ben ölsem de diğer adamdan döllenip milleti geleceği kurtarabilme şansın var.
Ben biyolojiye karşı değilim, toplumun ne olduğunu ben de biliyorum. Gitmek istemeyen çok fazla kadın olacaktır elbette, bir noktada kadın/erkek tam anlamıyla eşitliğini insanlığın kaldırabileceği bir şey değil. Bizi birbirimize çeken zaten, bu tarz farklılıklar. Ama demek istediğim, bugünden itibaren toplumda buna karşı bir eğilim olursa hiçbir kadın bunu düşünmez, kimse hayatta kalma güdüsü yoğunken tırnağını dert etmez. Sadece tek bir sistemi deneyimledin diye olabilecek tüm sistemlere karşı bir maksimize etmen demek, aslında böyle gördüm böyle yaşarım kafasından başka bir şey değil. Örneğin diyorsun ki "şu an çalışsam hiç olurum, erkeklerin üstünde çok yük var" e ben de sana diyorum ki, madem bu kadar zor o zaman toplumda bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Eğer bu dediğime karşı çıkıyorsan tam olarak nasıl bir dayanağın arkasına sığınarak bazı erkekler "kadın paragözdür, daha güçlüsünü görünce ayrılır gider" diyebiliyor? Kadını, bir obje gibi başka bir varlığa bağlamazsan, kendi değeri üzerinden birilerini seçecektir. Yoksa amacınız sadece drama kasmak, başrolde olmak mı hoşunuza gidiyor inan bunu akıl edemiyorum.
bu toplumdan bir umudum yok beklentim yok karşı durup sen de değiştiremeyeceksin hiçbir şey değişmeyecek çünkü sen sinek kadar azınlıktasın sadece vızıltı oluşturuyorsun bu vızıltı uğultu uğultudan gürültü gürültüden başka bir şey evrilmeyecek. liseden tanıdığım tarih hocam bu toplum 50 sene de geçse aynı kafadan devam edecek dedi hakikaten öyle olacak. bu diyardan gitmeye bak sen burada kalıp ektiğin çiçeklerin solmasını izleme.
Bu uygulanabilir... Ama tabii devlet aklı bu uyanık bir kızlar yatakhanesini iştimaları ayrı olur direkt birliklere katmazlar asker verilen şap 5 10 katına çıkar... Yani pek bir şey olmazdı...
Silah kullanmayı öğrenmek isterim ne olur ne olmaz diye ama bizde askerlik çok uzun sürmesin ya 6 ay daha fazla insan bunalır. Kocaman koğuş gibi ortak yatakhanede kız kavgası izlemek istemiyorum ya
Size bakacaz diye savaşamazdık doğru dürüst. Kamuran diyo gariban erler de nasiplensin arada ne var yani. Hep aristokrat hep üst sınıf olmadı bak kurabiyecim.