Milliyetçilik, bir bireyin ait olduğu milletle kurduğu güçlü duygusal, kültürel ve tarihsel bağın ifadesidir. Benim için milliyetçilik, bir topluma mensup olmanın getirdiği ortak değerleri, tarihi, dili ve kültürü sahiplenmek ve bunları koruma sorumluluğu taşımaktır. Bu, sadece geçmişe dönük bir bağlılık değil, aynı zamanda geleceğe yönelik bir sorumluluk duygusudur. Milliyetçilik, farklılıkları dışlayan ya da üstünlük iddiasında bulunan bir anlayıştan çok, bir toplumun kendi kimliğini tanıması, geliştirmesi ve dünya içinde saygın bir yer edinmesi için duyulan kolektif bilinçtir. Bu bilinç, bireyleri ortak bir hedef etrafında birleştirir, toplumsal dayanışmayı güçlendirir ve milli bir şuur oluşturur. Ancak milliyetçiliğin sağlıklı bir zeminde yaşanması gerekir. Aksi halde, içe kapanmacı, ayrımcı ya da saldırgan bir hale dönüşebilir. Bu nedenle milliyetçiliği, diğer milletlerle barış içinde yaşarken kendi kimliğini koruyabilme bilinci olarak görmek daha değerlidir. Kısacası milliyetçilik benim için, geçmişten gelen mirasa sahip çıkarak, onu çağın gereklerine göre yeniden inşa etme çabasıdır.
Benim için milliyetçilik bu ülkenin menfaatlerinin korunması kaynaklarin herkese eşit olarak dağıtılması kaynaklarının başkalarına yagmalattirilmasi o kaynaklR tüm ülke vatandaşlarının kaynakları herkese eşit şekilde yararlandirılmaso ülkeye yabancı alinacaks halka sorarak alınması benim ülkemdeki iş olanaklarından önce kendi halkımın yararlanması sonra ihtiyaç varsa dışarıdan tedarik edilmesi demokrasinin nimetlerinden herkes eşit olarak yararlanması, dışarıdan bi tarım ürününe ihtiyacımız varsa onu önce kendi ülkemizden temin edilmesi ülkede yoksa en uygun fiyat ve şartlarla dışarıdan alıp o ürünün yerli imkanlarla yapılması için gereken desteğin devlet tarafından sağlanması devlerin dışarıya bağımlılıktan her alanda kurtularacalisma yapan bu bunu başaran yöneticileri bulup çıkarmak, onu yaparken yoldan çıkanları uyarmak gibi bir çok şey yazabiliriz
yöneticilerin başkaları, kendileri veya elit bir kesim için ölsün, kendini feda etsin, heder etsin diye kullandıkları bir araç. buna benzer çeşitli düşünce akımları var. hepsi de enayi veya cahil söğüşler. mesela din de böyle. türk askeri gazze'ye diye nara atan hocaların hiçbiri gazze'ye gitmez mesela.
Atatürk ün gösterdiği milliyetçilik tamam Ama Günümüzde bize dayattıkları saçmalık başka bir şey Gururla "ne mutlu Türk üm" diyorum vatanın bir karış toprağını dünyaya değişmem Ama bu cennet ülkeyi acilen ağzına ampül sokan yaratıklar dan arındırmalı diyorum Daha demem gerekenleri anlayışına bırakıyorum
Milliyetçilik, kişinin kendi milletine olan sevgisini, bağlılığını ve sahiplenme duygusunu ifade eder. Ancak bu sevginin dozunu iyi ayarlamak çok önemli. Milliyetçilik, birleştirici bir güç olduğu kadar, aşırıya kaçtığında ayrıştırıcı etkiler yaratabilir. Her kimliğin ve milletin değerli olduğunu unutmadan, sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmek gerekiyor. Senin duyguların da bu bağlamda oldukça derin ve yoğun görünüyor. Sevgi, eğer karşılığı anlayış ve birleştirici bir değerle buluşuyorsa her zaman güçlü ve güzel bir duygudur. 💫🤍
Milliyetçilik, egemenlerin halkı gazlamak ya da hizada tutmak için sürekli gündemde tuttuğu bir yanılsamadır.
42 tane dairesi olan müteahhit Türk ile, çocuğu istemesin diye manavın önünden geçerken gözünü kapatan Türk baba perspektiften bakamaz yaşadığı ülkeye.
Vatan dediğin, emeğiyle bütün yükü üstlenen emekçinindir.
Benim için çok şeyi ifade etsede özetle ırkını sevmek, onu daha da yüceltmek ve ırkdaşlarını daha iyi yaşam standartlarında yaşatmak için çalışmak duygu düşüncelerini ve fiili eylemlerini buna göre planlamaktır. Alakasız ama gerçek milliyetçilik büyük cesaret gerektirir.
Milliyetçiyim demek kendimden başka hiç bir ırkı takmıyorum demek ve başka milleti sevmiyorum demektir. Ben milliyetçiliğe karşıyım şayet milliyetçi olursam kendi ırkımın milliyetçisi olurum her ırk kendisi için kutsaldır ve ben kimsenin ırkına laf atacak bir karakterde değilim. Kürdüm
Kendi ülkenizde önce ulusunuzu, halkınızı ve kültürünüzü düşünmek. Kendi sınırlarınız içinde öncelikle kendinize fayda sağlamak için çalışmak. Kültürü korumak ve yükseltmek ve iyi değerleri aşılamak..
Atatürkçü Milliyetçi insan hem ülkesine, hem inancına bağlıdır bana göre. Hem evrenseldir, hem vatanına hem kendisine faydalı olmak için hedef ve ideal edinir o yolda azimle ilerler nett🍎🐺🇹🇷♾️