Vatanseverlik nedir? Milliyetçilik nedir? Bu ikisi arasındaki fark nelerdir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı. Siyasi tanımlar, kelimeler, modeller hep ayrışmanın çabasından dır. Milliyetçilik vatan severliktir. Milleti sevmektir, halkı sevmektir. Tıpkı sol kesimin, ulusalcılık diyerek dönüştürmeye başka anlam yüklemeye çalışması gibi. Ulualcılık da, vatancılık da, milliyetcilik de, halkçılık da aynı şeylerdir..! Bunların hepsinin anlattığı aynı şey yani bizlik ve birlik olma çabasıdır. Lakin bunlardan, her bir kelimeyi avını parçalayan sırtlalar gibi alan, parçalayan, anlamını dönüştüren, bazı siyasi çevreler, oluşturdukları, her siyasi tanım da, her yeni maksat da, yuvarlak bir oda da, birbirlrinden duvara sürtünerek uzaklaşan insanlar gibi. En son tanımları buldukların da kendi aralarında ki mesafe o, kadar uzak görünse de, arkalarını dönseler, aynı noktada olduklarını görürler. tıpkı ikinci Dünya savaşında ki gibi, Faşistler ne kadar adam öldürdüyse, Komünistler de, o kadar adam öldür dü. Nedeni, bütün tanımların ve siyasi taraflıkların, söylemlerinin yalan olması ve amacının, insanların sevgilerini nefrete dönüştürüp, iktidarını sağlayıp güçlendirmesi dir.
Bir ülkede bizlik yani millilik önemlidir. Milli ekonomi, milli eğitim, milli üretim, milli siyaset, gerisi yalandır. bak G. Kore'ye, milli oldular, ürettiklerini tükettiler, bizden bir mok olmaz demeyip inandılar. Tıpkı Atatürk'ün "Türk milleti, çalışkandır, zekidir" derken yapmaya çalıştığı gibi. Atatürk'ün ardından hangi lider bunları söyledi, düşünmek lazım. Ayrıştırmadan, biz olabiliyormuyuz, biz olanın peşinden gidiyormuyuz, bizliğe inanıyormuyuz, mesele o..! Taraftarı olduğumuz siyaset halkımızın sevgisini kullanarak, biz taraf edindirirken, söylemleriyle, halkımızdan nefret ettiriyorsa, ondan hayır gelmez. Vatanın taşını sevdiriyor sa, daşın dan nefret ettiriyorsa, mondan hayır gelmez.12 Yorumla- +1 yıl
😒
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılÖzüne bakarsak biri vatana sağdan bakmak diğeri soldan bakmak tarzı kavramlardır. Ayırt edilebilecek durum değil de ayrı düşebilecekleri durumları vardır...
Milliyetçilik milletini sevmekten başlar. Milli değerlere sahip çıkmak, insanını sevmek, demografik coğrafyada vatan ülkülerinin etrafında toplanmaktır. Atatürk'ün ilkelerinden biridir. Irki bir durum sözkonusu da değildir. Toplum olabilmek için millet olabilmek, aynı değerleri aynı ahlakı yaşabilmek millet olmaktır. Eskiden örnek verilirse mahallede bir olay yaşandığı zaman herkesin komşusunun yanında olması, ona sahip çıkması destek olması gibi duyguları barındırır. Bu Türk milletinin ezeli duygularıdır aslında (son zamanlar için denilemez tabii)
Vatanseverlik de milliyetçiliğin sınırlar içeren halidir. Türkiye Cumhuriyeti toprak sınırlarını sevebilmektir. Vatanın insanını sevmek, sahiplenmektir. Benim fikrimce bu da yine millet sevgisiyle paraleldir. Çünkü biz vatan bayrak sevdamız ile her zaman ülkemiz sınırlarında güzel şeylerin iyi şeylerin olmasını yaşanmasını isteriz. Sınırlarımız doğrultusundaki mutluluk hepimizin mutluluğu olur. Hatta buna sebep de ülkemizden olmayan fakat İstiklal Marşımızı okuyan, Türk gibi yaşayan insanları çok severiz...
İkisi de kucaklayıcı ve de birleştirici unsurlardır...186 Yorumla- +1 yıl
Dev derbide Max Kruse' nin İstiklâl Marşını okumasını nasil buldunuz? ↗
Sorusunun altındaki yorum örnekleri gibi... - +1 yıl
Yalniz Atatürk ilkelerinde ülkücülük yok, halkçılık var :)
- +1 yıl
Yazımı tekrar okuttun bana yahu öyle mi yazdım diye :)
Orada milliyetçiliği anlatmışım, o da var zaten :) - +1 yıl
Öyle yazmışsıniz o yüzden belirttim :))
Peki madem ikisi birbirine paralel neden Deniz Gezmis ve arkadaşlarını milliyetçi kesim sevmez? - +1 yıl
İnkar ediyorum, öyle yazmadım :)
Ben severim mesela, Deniz de bu vatanın evladıdır. O karışık zamanlarda insanları ayrıştırmışlar, hem de ikisi de aynı şeyi savunurken ayrıştırmışlar. Deniz ve arkadaşları 6. filoya karşı mücadele ederken bazı sağ görüşlü (daha doğrusu sığ görüşlü) insanlar 6. filo önünde secde dahi etmişler..
Aslına bakarsak hani bugün ne desek vatan haini oluyoruz ya, onun gibi bir durum... - +1 yıl
Tamam milliyetçilik icin yazmissin ben yanlis anlamışım😁😁
- +1 yıl
Kabul edene can feda :)
- +1 yıl
Estafurullah :)
- +1 yıl
Saygılar :)
Ben senin de görüşlerini merak ediyorum bu konuda, çünkü başlangıç noktamızda fikir ayrılığımız vardı... - +1 yıl
Ben bir sosyalistim. Bu konudaki fikirlerimi asagi yukarı tahmin edersiniz sanırım :)
- +1 yıl
Faşizme karşı omuz omuza yani ha :)
- +1 yıl
Aynen :))
- +1 yıl
yuuuhh :)
Bende o derece savunan biri değilim ama hadi adres yerini bulsun diye yuhladım :) - +1 yıl
Sizr yuh asıl pis faşistler :)))
- +1 yıl
Emperyalizme karşı omuz omuzaaaa. Sağ grupta hiç slogan özgünlüğü de yok yahu :)
- +1 yıl
Kabul et solcular daha yaratıcı 😏
- +1 yıl
İnkar etsem de nereye kadar zaten :) Dur bir portakal bıçaklayım da protesto edeyim bu durumu :)
- +1 yıl
Anca portakal pıçaklayin😀😀
- +1 yıl
Ne demek istiyorsun ha, sen bizi sadece portakal bıçaklamaktan ibaret mi sanıyorsun? Kafamız atarsa abd dolarına sümük sileriz hey yavrummm heey :D
- +1 yıl
Bilirim iphone da kırarsınız siz😀😀
- +1 yıl
Yok be onu kıracak para nerde bizde, oyuncak o :)
- +1 yıl
Niye geçen seneleri kırıyorlardı :))
- +1 yıl
Çakmaydı o çakma, çaktırma :)
- +1 yıl
Sağın herşeyi cakma zaten😏
- +1 yıl
Vur dedik öldürdün arkadaş :)
Sen şimdi hükümet yalamalarıyla beni neden bir tutuyorsun he de bakim :) - +1 yıl
Napim istisnalar kaideyi bozmuyorsa :))
- +1 yıl
Bak şimdi kızmaya başladım :)
Kızım siz yönettiniz 80 yıldır ülkeyi ne gördük haa ne gördüüükkk. tam akp kafası oldu bu da :D - +1 yıl
Sana bir türkü yollayım da dinle kendine gel, sen bizi tanımıyon hey gidi heey
https://www.youtube.com/watch?v=7V_VEdVeWYo - +1 yıl
Ben solun iktidara geldigini hic görmedim uydurma bir yerlerinden bence 😀
- +1 yıl
Hayret şaşırdım :)
- +1 yıl
Ne uyduracağım yahu geçen akşam a haberde her şeyi net şekilde izledim. geçen de kahvede duydum bir dayıdan. daha da kaynak istersen g. tüm derim :D :D :D :D
- +1 yıl
Biz bu vatanı, bu bayrağı, bu aziz milleti bir sağdan bir soldan sevdik... ;)
- +1 yıl
Sana kanal a ve kahveyi yasakliyorum. Sagliga zararli onlar :))
Ayrica terbiyesizz😏 - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=FgdS37_0IgQ
Bu da bizim türkümüz, isyanımız... - +1 yıl
Bu ülkede sağlığı yerinde olan kaç kişi kaldı ki yahu :)
- +1 yıl
Isyaninizi sevsinler😏
- +1 yıl
Vay terbiyesiz, sana da isyan :)
Sen beni en başta '' gel ulan bu soruyu cevapla bakiiim'' der gibi çağırdın. Ben dedim fena kapışacağız galiba, geldim yazdım. Ne ara bu muhabbete düştük kesemedim gitti :D D - +1 yıl
Ne biliyim laf lafi açtıysa demek ki :))
- +1 yıl
Memnun oldum komünist arkadaş :)
- +1 yıl
Bilmukabele milliyetçi arkadaş :)
- +1 yıl
Eyvallah yoldaş :)
- +1 yıl
:) .
- +1 yıl
Teşekkür ederim... Sizin gibi bir komünistten böylesine değerli bir hediye almak benim gibi bir faşisti mutlu etti... Yaşasın hakların kardeşliği yaşasın tam bağımsız Türk milleti! :D
- +1 yıl
Rica ederim. Kahrolsun emperyalizm!.. ahdhfjfkgk
- +1 yıl
Deplasmana gelen seyircinin ev sahibi seyirci ile karşılıklı tezahürat yapmasına benzedi bu iş :D
Yeşilllllllllllllll - +1 yıl
:)) Siyahhhh
- +1 yıl
neeeee :) dur çok fena şaşırdım şimdi :)
- +1 yıl
Yesil dedin siyah dedim ne var ki :))
- +1 yıl
Yeşil siyah benim gönül verdiğim takım, ona şaşırdım :)
- +1 yıl
Denizli, kocaeli, sakarya?
- +1 yıl
Bakırköy filan da yeşil siyah :)
Kocaelispor ;) - +1 yıl
Neyse ki bursasporlu degilmissin😀😀
- +1 yıl
Burda bir ima var sanırım :)
- +1 yıl
Yok düşmanız biz onlarla ondan :))
- +1 yıl
Senin siyah deyişin ordan geliyor yani desene :)
Bende yeşilime siyah didin sandımdı :) - +1 yıl
Tabisi başka ne sandın ki😏çarşı herşeye karşı😏
- +1 yıl
Tam anarşist bir arkadaş :)
Bende alayınıza Hodri Meydan diyorum :) - +1 yıl
Vayy ciger mi yedin sen hayırdır😏
- +1 yıl
Yok yürek yedim 1.5 porsiyon, sende yen mi :)
- +1 yıl
Yok ben ciger seviyorum :))
- +1 yıl
Edirne tava ciğer giderdi bak, onu da sen ısmarla artık :)
- +1 yıl
Bu arada Hodri Meydan bizim taraftar grubumuzun ismidir, uyandırayım ;)
- +1 yıl
Niye ben ismarliyomusum 😏sen ismarla bir zahmet😏
- +1 yıl
Hee bilmiyordum öğrenmiş oldum :)
- +1 yıl
Senin yazdığını okumak için parmak kası yapıyorum resmen, in babam in aşağıya :)
- +1 yıl
İhale bize kaldı iyi mi :)
e ısmarlarız artık yahu, sabah sabah bayıltmasın bizi kahvaltı etmeden ciğer :)) - +1 yıl
Rahatsizsan yazmayım :))
Ben kahvalti ettim beni baymaz😋 - +1 yıl
Bir bağyan ve tribi, istemiyorsan yazmam hesaabı :))
Yaz dostum güzel sevmeyene adam denir mi?
Güzel bir Edirne ciğeri yapan yer biliyorum, 13:00 de buluşalım :) - +1 yıl
Trip evet nolmus :))
Şarkılardan hisseler demek 🙂
Konum at geliyorum😋 - +1 yıl
Senin yaptığın gider benim hoşuma gider :))
Şimdi bir şarkı çalıyordu, ki bende şarkı hep çalar ;
''Ölürsem o günden önce yani; öyle gibi de gözüküyor,
Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni,
Ve de o yar yanıma gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...'' diyor ;)
Konum basit yahu, İzmit yürüyüş yolunda üniversite önüne gel, gerisi bende :)
- +1 yıl
Atara atar, gidere gider diyon yani :))
Kim diyor bunu ben ilk kez duyuyorum :)
Daha da gelmem izmite sizin olsun :)) - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=CfEZjp8G1gY bu diyor...
Atara atar gidere gider, RuuD herkese gider :)
İzmit zaten bizim, ev kira :) Gel hele gel, naz yapma... - +1 yıl
Ne o komünistleri mi dinliyorsun :))
Yok yaa herkese gidermiş 😏
Yoo tekrar nemini çekemem oranın. Hem sivrinin ısırığı bile duruyor gecmedi daha 😀 - +1 yıl
3 kelimesinden 1 i ''memleket'' olan komünist ise bende komünist olabilirim sanırım :)
Napalım yahu sen gelcen diye nemi mi kapatalım, kusurumuzla sev bizi :)
Sineği öldürürüm ben raad ol, raid gibi adamım ben :D
Geçmediyse yeni ısırmıştır o, bizim sinekler akıllıdır kalıcı ısırmazlar. Ne ara geldin ;) - +1 yıl
3 kelimesinden biri memleket olan kişileri vatan haini ilan ediyorlar ama. Kabul ediyor musun? :)
Yoo nem bana göre degil almiyim ben :))
1.5 ay önce isirdilar duruyor hala yeri valla :)) - +1 yıl
Bana da diyorlar yahu vatan haini diye, bazen dinsiz imansız da oluyorum, alıştım yani :))
Nem yok artık, yağmur oldu nem direkt :) Sen hangi topraktasın de hele bakiim...
1.5 ay iz bırakan sinek bizden değildir, bizim çocuklar öyle yapmazlar. sakaryalıdır o i. ne :D - +1 yıl
Transfer edelim o zaman seni bize :))
Yagmuru hele hicc sevmem :)) baskent dolaylarindayim😌
Yok valla sizin oraların i.. ne sinekleri isirdi :)) - +1 yıl
Ben olduğum yerde farklı olmak ile mesudum, almiim :)
Arkadaş angaralı bebe gelmiş bizim denizimizin neminden şikayet ediyor. Yahu siz denizden ne anlarsınız, suyu çeşmede görüyorsunuz anca :)) Karasal iklimde anca sert rüzgar, yağmur kar kış görerek bir taraflarınız donuyor, hadi inkar et :)
Bizim sinekler yapmaz, o araya karışmıştır. adapazarlıdır ama izmitli numarası yapar. Barındırmazlar bizim ortamda onu, bakmış yabancı keklik seni yemiş, bizi yiyemez :D - +1 yıl
Peki sen bilin ısrar yok bizde :))
Ankaraliyim ben :)) angarali diye sincan, cincin bebelerine denir :))
Yaşın kadar deniz gördüm ben taam mi😏melih amca bize her yagmurda denizi ayağımıza getirirdi😏hihh😏
Izmitin nemini çekeceğime, ankaranin ayazini cekerim daha. iyi😏
Vayy adi sinege bak sen hele bula bula beni mi bulmuş😀 - +1 yıl
Sınır belli, benim için angaralısın bebeee :))
i. melih de gitti, fışkiyesini kırdınız adamın, minnoş kalbi de kırıldı ve gitti :))
Yaşım kadar deniz görmüüşş, peeehh. Siz Mogan gölünü okyanus sanıyordunuz düne kadar yahu :D
Sen gel gel, sinekleri yolladık köylerine. Hiç biri kalmadı, özlüyoruz ama olsun. Bulmuş güzel kanı çekmiş içine inceden, dert etme bu kadar hak ver yavruya ;) - +1 yıl
Yaa siz nesiniz izmitmisiniz kocaelimi belli bile degilsiniz😏😏
Kalsa bizim de kalbimiz kirilacakti ama :/ fiskeyesinide bir yerine monte eder belki diye kirdik🙊
Ulan bir deniziniz var baska neyiniz var😏
Hoş denizine bile girilmiyor pislikten😏
Kanimi helal etmiyorum onlara :)) - +1 yıl
İzmit merkezimiz, Kocaeli şehrimiz. Biz izmitliyiz bebee :)
Dinozorlu parkınız ile mi bizi izaha getireceksin, yoksa gençlik parkı ile mi :)
Siz benim denizime bakıp bakıp iç çekersiniz bee, deniz manzarasında rakı içmek için telefonda deniz manzarası açıyorsunuz yahu siz :D
Sineğimiz sayesinde kanına izmitlilik işlemiş işte ne güzel, yoksa bebe bebe dolanacaktın alemlerde :)
Angaraya saygımız varsa Atamız orda yatıyor diye var haa, he bir de ben Angaragücünü çok severim.
Bıraktık işi gücüüüü saldır Angaragücüüü :))
- +1 yıl
Bebeee sana benzer bee :))
Dinolari üstünüze sürer, kaçak sarayda da kahve keyfi yaparim😏
Izmitli olmasak ta bir parçamız orda naparsin😏
No alkol no haşhaş😏
Ankaragücü deme soğurum senden :)) - +1 yıl
La bebeee :)
Bizim de sahilimizde dinolarımız var, kapıştırırız her türlüüü...
Haşhaş bizde de yok da, alkol gardaşımız :)
Bir parçan İzmitte ise bence hemen kes kurtul o parçandan, vücuda yayılmadan bul çözümü, izmit diyorsa hemen kaç b'oolummm :D
Angaragücü iyidir iyii,, gecekonducular çarşıya da düşman hem :)) - +1 yıl
Ne var ulan izmit bebesii:))
Sizinkiler milyon dolarlik degildir ama😏
Bizde alkol de noo🚫🚫
Nasi keseyim et tirnaktan ayrilir mi🙄
Bizde onlara düşmanız😏 - +1 yıl
Biz izmit çocuuyuz oolluummm :)
Kim var izmitte, ver adresini yakalayım hemen :)
Geleceğim angaraya deplasmana, ayarlarım angaragücü bjk maçına hatta, hücuumm :)
Çok tuhaf; yorum yapan hiçkimse vatanseverlikle milliyetçilik arasındaki teorik farkı açıklayamamış. Kendi yorumları, işin bilimsel tarafını gölgelemiş.
313 Yorumla- +1 yıl
Siz açıklayın o zaman :)
- +1 yıl
Meseleyi kendi siyasî görüşümüze göre değil, akademik ve bilimsel kaynakların ortaya koyduğu gerçeklere göre değerlendirmeliyiz. Dünyanın önde gelen siyaset bilimi ders kitabı yazarlarından Andrew Heywood'un "Siyasî İdeolojiler: Bir Giriş" isimli akademik yapıtı, bu konuda bizlerin imdadına yetişiyor. Heywood, eserinin beşinci bölümünde hem milliyetçilik kavramını hem de bu siyasî ideolojinin farklı yorumlarını ayrıntılarıyla tetkik ediyor. Bu bölümde bir alt başlık şeklinde olmasa da "ek bilgi" kutucuğunda "vatanseverlik" kavramına da değiniliyor. Kutucuğun ilgili kısmını hiç dokunmadan kopyalıyorum:
"... Milliyetçilik ve vatanseverlik terimleri sıklıkla birbiriyle karıştırılır. Milliyetçilik doktriner bir yapıdır ve milletin, bir şekilde, siyasî örgütlenmenin ana ilkesi olduğu inancını içerir. Vatanseverlik bu inanca duygusal bir destek sağlar ve böylelikle milliyetçiliğin tüm şekillerine alttan destek verir. Ulusal grubu vatansever bir sadakat ya da millî bilinç olmaksızın sadece bağımsızlığa meyleden bir topluluk olarak algılamak zordur. Bununla birlikte bütün vatanseverler milliyetçi değildirler..." - +1 yıl
Heywood'un da altını çizdiği esas nokta, milliyetçilik ve vatanseverlik kavramlarında adeta bir turnusol kağıdı işlevi gören "doktrin" (öğreti) kavramıdır. Milliyetçilik, bir topluluğun hangi unsur/unsurlar etrafında örgütlenmesi gerektiği sorusuna "millet ve millî kültür" cevabını veren sistemli bir siyasal görüştür. Milliyetçiliğin hangi konuda nasıl -teorik- refleksler vermesi gerektiği bellidir. Örneğin milliyetçiliğin her şekli sınıfsal örgütlenmeyi kendine bir tehdit olarak görür, zira sınıfsal örgütlenmenin temelleri de birkaç cümle evvel zikrettiğim "Bir toplum nasıl ve hangi unsurlar etrafında örgütlenmeli?" sorusuna verilen alternatif bir cevaptır. Keza milliyetçiliğin iktisat, eğitim, spor, sanat ve benzeri sosyal konularda da kendine has modelleri mevcuttur. İşte bütün bunlar, milliyetçiliğin doktrinini oluştup milliyetçiliği gelişigüzel bir düşünce olmaktan çıkararak bir ideoloji (fikir akımı) hâline getirir.
Hâlbuki vatanseverlik gelişigüzel bir duygudan ibarettir. Siyasî bir ideolojisi, sistemi, doktrini yoktur. Son derece ilkeldir, milliyetçilik gibi 18. yüzyılda ortaya çıkmış ve belirli bir tarihsel merdivenin (sosyal teşkilat; aile, akraba, aşiret, klan, vs.) en son basamaklarındandır. Vatansever olmak için milliyetçi olmaya da gerek yoktur. Misal Sovyetlerde vatanseverlik duygusu müthiş derecede önplânda olmuştur fakat milliyetçilik yasal bağlamda bölücü bir kavram olarak kabul edilir. Bir İslamcı da vatansever olabikir fakat İslamcının hedef teşkilatı millî kültür ve millet değil din ve ümmettir. Bir Osmanlıcı, milliyetçiliğe karşı olmakla birlikte Osmanlı vatanının bölünmemesi için azınlıklarla eşit statüde bulunmayı dahi kabul eder. Çokça örnek verilebilir. - +1 yıl
Teşekkürler bilimsel açıklama icin. Ben de milliyetçiliğin vatanseverlikle bagdastirilmamasi gerektiğini düşünüyorum. Ikisi farkli kavramlar.
- +1 yıl
Milliyetci değilim karşıt görüşlüyüm, ama vatanseverim.
- +1 yıl
Yani demek istedigim milliyetçiliği destekleyen bir kavram değil.
- +1 yıl
"Memleket isterim memleket" diye diye memleket hasretiyle ölen komünist Nazim peki? Neyse tamam uzatmiycam genç arkadaşım :)
- +1 yıl
Rica ederim
Vatanseverlik: Ülkesinin ve halkının çıkarları doğrultusunda karar veren kişilerdir.
Milliyetcilik ise (Türkiye bazında): Emperyalist düşünce, islam ve mezhepciliğin sentezlenmiş halidir. Ökkeş Şendiller gibi maraş katliamının sorumlularının milletvekili yapılıp koruma altına alındığı, susurluk gibi olaylarla mafya devlet ilişkisinin ortaya çıktığı, sedat peker gibi kendini bilmezlerin "kanlarında duş alacağız" deyip ortalıkta elini kolunu sallayarak dolaşmasına izin verdiği çürümüş bir düşünce akımıdır!20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
20Cevap
milliyetcilik patent uretmektir yani milli icat ve buluslarin var demektir bir ornekle cumhuriyet fransa model alinarak kuruldu devlet sekli ve yapisi olarak charles de gaulle ucak gemisi vardir nukleer itki ile calisi hava savunma fuzelerinden anti gemi fuzelerine kadar ustundeki ucaklarindan mekanize birliklerine kadar ve bu ucak gemisiyle aden korfezinden maliye kadar operasyonel faliyetlerle hem ticari hemde jeopolitigindeki politik gucunu olusturur... bir ucak gemisi diplomasiyi degistiriyor Turkiyenin ne yazik ki ayni model aldigi devlet sistemi oldugu halde gene de kabul gorulecek dun kiyi savunma yapabilecek operasyonel ya da bolgesel operasyonel yapabilecek orta sinif ada sinifi milgem korveti deniz indirildi... ne dizel turbinli guc grubu millidir.. ne radari ne kafa topu fransa nukleer itkiyle jeopolitiginde kuresel bir aktorken Turkiye mavi vatan olarak tanimladigi kendi kara sularinda bile kontrol etmekte guclu cekiyor malum dogu akdenizin de 12 mil Turk kita sahanliginda tum kesimimin hicbir dneizler hukukuna gore ada olmasina ragmen munhasir ekonomik bolge ilan edebiliyor Turkiye ne diplomatik ne de ekonomik bir baski yapamiyor... ama herkes Turkiyeyi amborgoyla tehdit edebiliyor... iste milliyetcilik sadece savunma sanayinden verdigim ornekle bile budur... kendi milli sanayinden kendi milli diplomasi ve politik iktisadi gucunledir. slogan atmakla olmuyor vatanseverlik Turkiye de youtube da twiterda bayrak yapmak demek degildir profillere... patent uretmektir...
10 Yorumla- Gündem konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılVatansever kelimesi ülkesini benimsemiş, onunla gurur duyan ve vatanı için herşeyi yapabilen kişileri tanımlamakta kullanılır.
Pim çek bomba at!
Milliyetçi kelimesi ise sadece mensubu olduğu milleti sevenleri tanımlamakta kullanılır.
Angara simidimmmmm kelimesi ise hayatımın aşkını tanımlamakta kullanılır.
Çok pis yürürüm aşkısı...15 Yorumla- +1 yıl
bir kar leoparinin yürüyüşüne bide senin yürümene hastayim😀😀
- +1 yıl
Aşkısııııı...
Yürürüm affetmem.
Hastayım Bediamın busesine! - +1 yıl
Buse muse yok sana😏
- +1 yıl
![Vatanseverlik ve milliyetçilik arasındaki fark nelerdir?]()
Angara simidim. Bir gün o buseyi alacağım.
Aşkıııım. - +1 yıl
Cok beklersin ruknettinimm 😏
Bazıları milliyetciliği kötülemeye devam ediyor.
Benim anlamadığım şey, Türk milleti varsa milliyetcisi neden olmasın? Milliyetci birine felancanın düşmanı demek kanarya severlere güvercin düşmanı demek kadar mantıksız. Dünya üzerinde kurulmuş bütün devletlerin temeli mensup olduğu ırklara bağlı iken ülke sınırları önce ırklara sonrada etnik köken ve mensup oldukları dine göre cizilmişken günümüzün en büyük gerceği bu iken Türk milliyetciliğini kötü bişeymiş gibi görmek veya göstermek bana saçma geliyor. Bugün milliyetciliği her ülkede her toplumda görebilirsiniz Bu sadece Türkiyeye has bir durum değil...142 Yorumla- +1 yıl
Kötülemek gibi bir gaye içinde degilim. Sadece insanlarin fikirlerini merak ettim.
- +1 yıl
Peki bir eleştiri yapmak istiyorum türk milliyetçiliğine. Milli değerleri bu kadar savunuyorlarken neden milli kaynaklarin ve milli fabrikalarin satilmasina ses çıkarmıyorlar?
- +1 yıl
Ben şahsen ses cikarmadiklarini görüyorum. Tam tersi ses edenleri vatan haini, terörist ilan ediyorlar.
- +1 yıl
Hiç bir gurubu kişi veya kişiler özelinden değerlendirmemek lazım. Net konuşmak gerekirse milliyetci olup vaktiyle o partiye oy verenler başlarındaki kişiye kızıp iyi partiyi kurmadı mı? hala içlerinde takım tutar gibi parti tutanlar olmasa oyları çok daha fazla düşecek. Tabi bu takım tutar gibi parti tutanlar hemen her partide var. Oyu asla değişmeyen sabit fikirliler hemen her partide var. İyi parti güruhununda nerdesey tamamamı milliyetci hareket partisinden ayrılanlardan oluşuyor. Demekki olay milliyetci olmakda değil olay partizan olmamakta...
- +1 yıl
Bugün pozitifim ondan olsa gerek 😏
- +1 yıl
Israr etme surat asarim bak😏
- +1 yıl
Taniyormuydum ki :/
- +1 yıl
Hatırlamadım ama? Bu nicki vardi hep
- +1 yıl
Ondan tanimadim desene😏
- +1 yıl
Valla tanimadim 🤷♀️
- +1 yıl
:/ .
- +1 yıl
Bana mi dedin😏
- +1 yıl
Kelime oyunlari yapip kafami karistirma sabah sabah😒
- +1 yıl
Delirtme adami :/ hatirlayamadim bu da sanirim yaşlanmaktan :(
- +1 yıl
Yaşlılık mi :/
- +1 yıl
Yetiskin diyince kendimi national geography belgeselinde sandim :|
- +1 yıl
Söyle söyle 😒
- +1 yıl
😏😏
- +1 yıl
Sanane asarim asmam😒
- +1 yıl
Hem beni sinir et hemde kotu polis ben olayim dimi😒 seni bir uyeye benzettim. Ama o uyenin hesabi duruyor🤔
- +1 yıl
Ediyorum meraklinin tekiyimdir cunku😒
+1 yılBirbirinden tamamen farklı şeylerden bahsediyoruz Vatanseverlik ile milliyetçilik karıştırılmamalı.
Vatanseverlik ülkeyi sevmektir iktidarı değil daha yapıcı ve birleştirici unsurlardan oluşur milliyetçilik ise en önemli şovenizm, ırkçılık ve katliam sebeplerinden birisi olmuştur.10 YorumlaMilliyetçilik ırkçılıktir insan secemedigi birşeyle ovunmesi çok saçmalık.. vatanseverlik ise ( yurtseverlik ) yurdunu sevmektir kürde aleviye solcuya saldırmak vatanseverlik değildir gerçek vatanseverlerse ülkedeki ABD NATO üslerine karşı çıksınlar mücadele etsinler..
20 YorumlaBu ülkede Vaten ve milliyetçi insan kaldı mı ki? Bence artık tek gerçek Çıkarcılık ve Bana dokunmasıncılık :)
11 Yorumla- +1 yıl
Ben varim🙄
Subjektif milliyetcilik mi yoksam objectif milliyetcilik mi? Hangisi 😊
1115 Yorumla- +1 yıl
Her ikisinide baz alirsak?
- +1 yıl
Nolmus ciddi ciddi bisey soruyoruz surda😒
- +1 yıl
Zorundamiyim😏
- +1 yıl
Begenirim ama gulmem
😏 - +1 yıl
Gülmüyorum😏
- +1 yıl
Olabilir😏
- +1 yıl
Evet😏
- +1 yıl
Yoo seviyorum ama durduk yerede gülecek degilim😏
- +1 yıl
Evet zorundayim😏
- +1 yıl
Gibi gibi😏
- +1 yıl
😏😏
- +1 yıl
Evet nolmus😏
- +1 yıl
Fazlasıyla👍
- +1 yıl
Herkese oyleyim😏
- +1 yıl
Olabilir.
- +1 yıl
Sabirr😒😒
- +1 yıl
Ugrastirma beni hastayim zati🤕
- +1 yıl
Usutmusum evet🤕
- +1 yıl
Burnum akmıyor😒
- +1 yıl
Kemiklerim ağrıyor😒
- +1 yıl
Hele bir dene😒
- +1 yıl
😒😒.
- +1 yıl
Sabirrr😑😑
- +1 yıl
Bunu mu anladin yani😒
- +1 yıl
Uyuzmusun acaba😒
- +1 yıl
Yoo ne münasebet😒
- +1 yıl
Sensin o😒
- +1 yıl
Bana benzesen keske azcık ucundan😏
- +1 yıl
Nerden bildin ben cok iyi biriyim😏😏sen kötü😏
- +1 yıl
Fise takmama gerek yok😏melekim tabi itirazin mi var😏
- +1 yıl
Anlarim ben. Itirazini başka yere yap hadi bakim durma burda😏
- +1 yıl
7. hissim kuvvetlidir😏surdan dim dik gidiyorsun çıkışta sagda😒
- +1 yıl
Her numara his var bende 😏
Gidince görürsun😒 - +1 yıl
Hislerin bile bozuk senin 😊
Eee gittim , dedigin yerde terzi varmis.
İcerde yuvarlak eski gozluklu bir amca vardi, iceri girince yuzume bakip hafifden gulumsedi beyaz sakallarinin arasindan, sonra " sen o olmalisin " dedi. Surda ki bardagin icinde mavi ve kirmizi hap var birisini sec ve ic dedi. Mavi hap seni bilmedigin diyarlara goturecek , kirmizi hap ise seni senden oteye goturecek dedi.. 😤
Birden cok sinirlendim, ne diyon dayi sen diye, yakarim leaan burayi diye bagirip ciktim.
Nereye dustum benya - +1 yıl
Hastasın sen😒
- +1 yıl
Bence sensin😒
- +1 yıl
Sensinn😑
- +1 yıl
Evet begenemedin mi😒
- +1 yıl
Olabilir😏..
- +1 yıl
Evett😏😏
- +1 yıl
Gicik sen oluyorsun😏
- +1 yıl
Yoo seni😒😒
- +1 yıl
Uzatmiycam😒
- +1 yıl
Ya sabir😒😒
- +1 yıl
Sayende sinir sahibi oldum😒
- +1 yıl
😒bi nedeni yok😒
- +1 yıl
Olamaz mi?
- +1 yıl
Hala atlatamadım evet :/
- +1 yıl
Tabiki geçmek bilmedi bir türlü😒
- +1 yıl
Dimi😒
- +1 yıl
Alla alla hicte bile😏
- +1 yıl
Yoo gayet somurtkan bir şirinim😏
- +1 yıl
Sirinim tabi😌seni gargamel kılıklı nolcak😏
- +1 yıl
Bende maviyim🙄
- +1 yıl
😌😌..
- +1 yıl
Oluyor tabi kötü kalpli gargameli görünce😒
- +1 yıl
Saklasan iyi edersin😏
- +1 yıl
Kül yutmam ben. Benden kacmaz😏
- +1 yıl
Alla alla ne demek istiyon😏
+1 yılVatanseverlik aynı vatanı paylaşan herkesin sahip olabileceği bir kavramdır. Milliyetçilik o vatanı ouşturan unsurların herhangi birinin sevilmesi hadisesidir.
10 Yorumla
+1 yılVatan sevgisine sağ kanattan atak yapmak gibi bir şey oysaki sevgi soldan başlar kalp sola yakındır benim sana soldan yaklaşmam gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Özelden yazarımısın bir şey sorcam
Aradaki fark
Vatan sever lik konu malına sahip çıkmak
Milliyetçilik vatandaşlara saygı göstermek
Arada çok fark yok gibi gibi10 YorumlaVatanseverlik vatanını toprağını seversin doğduğun büyüdüğün doyduğun yeri seversin milliletçilik seninle aynı ırktan olanları seversin uzak vatanda olsalar bile.
10 YorumlaGündem konusunda 491 cevap paylaştı. Vatanseverlik bastığın toprağa bağlı olmaktık.
Milliyetçilik ırkına bağlı olmaktır.10 YorumlaVatanseverlik Türkiye'yi sevmektir milliyetçilik Türkleri sevmektir.
En doğrusu vatanseverliktir diğer Türk ülkelerinden bize fayda gelmez o yüzden en başta herkes kendi ülkesini düşünmelidir türk Kürt farketmeksizin hepimiz türkiyeliyiz10 Yorumla
+1 yılHem Vatanseverim hem milliyetçiyim. Arasında benim için bir fark yok.
10 Yorumla- Gündem konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılVatanseverim Kanımın Son Damlasına Kadar 🤔
21 Yorumla- +1 yıl
😊 .
Aslında ırkcilik boyutuna varmadikca birbirini tamalayan unsurlar
10 YorumlaMilliyetcilik bugunki dünya ülkelerinin nedenidir. Vatanseverlik vatanhainliğinin tezatı
10 Yorumla- Gündem konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılVatansever ve milliyetçi aynı şey
10 Yorumla
+1 yılBiri ülke biri ırk sevgisi
10 Yorumla
+1 yılyoktur.
10 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi