Güncellemeler
+1 yıl
Ek olarak milliyetçilik bir ülkeyi bölebilir. Mesela Osmanlıyı milliyetçilik yıkmıştır. Fakat Amerika'da milliyetçilik yerine vatanseverlik vardır. İngiliziyle, Almanıyla, Keltiyle birlikte hepsi birdir ve tek bütün Amerikalıdır. Dediğim gibi eğer ülkenin içinde diğer etnik gruplar fazlaysa ve milliyetçilik varsa bölünmek kaçınılmazdır. Mesela şu an Kürtçüler Kürdistan'ı kurmak için Türkiye'yi bölmeye çalışıyor.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Milliyetçiler zaten vatanseverdir.
Vatanseverler zaten milliyetçidir.
Hayır ikisi farklı kavramlardır
Vatansever olmayan biri milliyetçi olabilir mi? Hayır olamaz.
Milliyetçi olmayan biri vatansever olabilir mi? Hayır olamaz.
Tabiki farklı kavramlar ama bir diğerinin alt kümesi.
Vatansever insan milliyetçi olmayabilir vatan Türkiye'den ibarettir. Komunist bir insan milliyetçi değildir fakat vatanseverdir, Kürt bir insan milliyetçi değildir ama vatanseverdir. İkisi farklı şeyler
Milliyetçi insanlar içinse eğer bu çok ileriye giderse vatan Türkiye değil turandır.
İşte zaten o yüzden alt kümesi dedim ya!
Birisi millete değer verir birisi ülkeye
Komünist biri vatansever olamaz. Çünkü ideolıjisi enternasyoneldir. Kürt birisi de vatanseverse pekala milliyetçidir. Milliyetçilik kavramı içinde bulunulan ekole göre değilir. Mesela, Alpaslan Türkeş “Ülkücülük sadece Türkiye sınırlar içindedir” demiştir. ülkücülük için Muhsin Yazıcıoğlu ise “ilayıkelimetullah” demiştir. Milliyetçilik, Yusuf Akçuraya göre dilde birlik, işte birlik, fikirde birlik demiş işe kafkasyayı katmıl İsmail Gaspıralı, Rus Tepkiselliğiile çıkmış, Nihal Atsız islamı dışlamış (not: Chp de islamı dışlafığı halde Atsıza zulum yapmış, vatansever olduğunu iddia eden chp sadece islama değil, Türklüğe da karşı olduğunu ispat etmiş)
Vatanseverlik, çok yeni, plastik, sahte, sığ,, seküler ve yapay vir kavram. Milliyetçilik ise daha sahici bir kavram. Tartışılması gerek bu değik zaten. Türk Milliyetçiliği ile Fransız Milliyetöiliğinin farkı ne?
Herkes kendine göre yorumlamış fakat ben saf milliyetçilikten bahsediyorum Türk milliyetçiliğii yani
Türk milletçiliği kuşatıcıdır zaten. Türklük bir ırkı değil bir milleti refere eder
Türkler bir ırktır sizin bahsettiğiniz Atatürk milliyetçiliği.
Atatürk'e göre Türkiye'yi kuran bemimseyen kişi türktür.
Benim dediğim ırksal milliyetçilik zaten Atatürk'ünkini vatanseverlik olarak sayabiliriz.
İyşce karıştı boş ver.
Aynen, iyi günler
vatanseverlik tabii ki
Vatanseverliği sadece kızlar seçmiş. Ülkemizi, Ülkemizin parasını Araplara yediren ümmetçiler ya da ülkemizin parasını orta asyalılara yediren Türkçüler yerine kızlar yönetsin :D
Kızlar siyasetten anlamadıklarını söylüyorlar fakat siyasette daha mantıklı düşünüyorlar.
o kadar doğru ki kadınlar bu konuda hep daha iyi, bir adım önde. umarım yeniden bir kadın Cumhurbaşkanı gelir bi ülkeye
Bakalım, umarım bir gün kadınlar yönetir. Erkek hocalarımla siyaset konuşuyorum adam tutturmuş yok Türkçülük yok savaş ırkçılık... Kadın hocalarımla konuşuyorum saf vatanseverlik. Erkekler biraz daha savaş kafasında.
Atatürkçülük.
Ne alaka şimdi? Her şeye Gazi Paşayı sokmazsanız olmayacak değil mi?
Ne yaşıyorsun arkadaşım?
Asıl sen ne yaşıyorsun ben sana ideolojini sormadım. Vatanseverlik mi milliyetçilik mi diye sordum Atatürkçülük ne alaka?
Atatürkçüluk zaten bu ikisini kapsıyor..
Tamam ben ikisinden birini sordum ve ikisini kapsamıyor
Atatürk milliyetçiliğinin, milliyetçiliği de vatanseverliği de tartışmaya ve sorgulamaya açıktır.
ikisi, de aynı mana