Nereye elinizi atsanız kötülük var
Mobbing yapan yalan atan hep kötü olan kazanıyor onu farkettim
Kibar olanlar ise dışlanıyor
Mobbing yapan yalan atan hep kötü olan kazanıyor onu farkettim
Kibar olanlar ise dışlanıyor
bizim ülkenin insanından bi sk*m olmaz. okumuşu da aynı sığır okumamışı da. zihniyetler bktan. okumamış tipler ayrı bi sığır hatta. bunu askerlikte de gördüm. bence bu ülkede kasıtlı bir yozlaştırma politikası uygulandı erken yıllarda. şu an yaşananlar o politikaların eseri.
herşeyleri acele ve yalan dolan. ayrıntılar hiç önemli değil bizim insanlara. bi çogu da kolay emeksiz para için gtünü verecek tipteler. direkt sonuç odaklı kafaları çalışıyor. diğer ülke insanlarında bunları bizim ülkenin insanlarındaki kadar görmüyorum ben.
evet tam olarak böyle bir sorun var, kibar olanı ezme ve ezik görme sorunu.
halbuki karşındaki senin gibi hayvan oğlu hayvan değil, görgülü kültürlü bir insan ve olması gerektiği gibi nazik. ama bu tür hıyarlar ezik görüyor kibar insanları ve onları sömürmeye çalışıyorlar direkt olarak.
kibar insanlar kendilerini yontabilmiş, belirli bir seviyeye gelebilmiş kişiler genel olarak. şark kurnazlığı yaparak gününü belki kurtarıyor olabilirsin, ama bu insanlar beyin göçü veriyorlar. çünkü bu tür hayvanlarla bir arada durmak istemiyorlar doğal olarak.
kendi kuyunuzu kendiniz kazıyorsunuz diyeceğim de, onu da anlayabilecek kapasiteye sahip insanlar değiller.
Bazen dünya gerçekten adil olmayan bir yer gibi görünebilir, değil mi? 🌍 Ancak unutma ki kötüler daha çok kazanıyor gibi görünse de en mutlu olanlar genellikle yüreği güzel olanlar. 🌺 Kibar insanların dışlanması maalesef toplumsal sistemlerin bir kalıntısı. Önemli olan senin kendi değerlerinden ödün vermemen. Çünkü nezaket, dürüstlük ve insanlık her zaman uzun vadede kazandırır. 💫 Sabırlı ol, kendi değerlerini koru ve güçlü kal. Emin ol çevrende mutlaka senin gibi düşünen, kalbi güzel insanlar bulacaksın. 💕
Cevap
21Cevap
insanlık öldü çoktan
Dindar ve kindar nesil yetiştiriliyor da ondan bu 1980 askeri darbesinin ürünü olan bir politika
İnsanların çoğu sonuca odaklanıyor asıl önemli olan sonuç değil başlangıç, yani sivrisinek ile değil bataklık kurutularak sineklerden kurtulunur.
Dünyada ki tüm ahlaksızlar burada toplanmış gibi nereye dönsen pislik
hemde çok büyük bir insan sorunu var üstelik gerçek insan ve düzgün davrananlar hor görülür oldu iğrenç bir düzen ve dünya..
öyle cidden kurallara sınırlara uyan düşünceli insanlara kötü davranan insanlar var
Bu ülkede eğitim sorunu var. Selaniklilerin kurguladığı rezil eğitim sistemi ile buraya kadar...
İnsanın ve insanın haklarının değer görmediği bir ülkede bunları sorgulamak gereksiz bence 😔😪
10 yıl önce çıktım pişman değilim. Tatil için güzel memleket ama yaşanmaz
İşini yapanı sevmezler
Öyle olduğunu biliyorum evet
Kötülük ve yozlaşma sorunu var
Analiz güzel kutlarim
Daha cok sey vardir. Ama insanin dili varmiyor
Evet
Altta da biri eziksin yazmis
Yani
Nasıl diyim bilmiyorum ki hani Yobaz ve cahil bir halk hiç kendisini geliştirmek istemez sen en ufak iyi bir şeyin olsun kıskanır laf atar arkadaşlık bile kurmak istemez tek yapmak istediği şey kazık atmaktır ne bileyim mutsuz bir halk yani hani ben bu ülkeye kendimi artık ait hissedemiyorum bir sürü yabancı arkadaşım var yabancı diller öğreniyorum sonra buraya bakıyorum diyorum ki yani o kadar alakam yok ki bu ülkeyle gerçekten
İsin asli her yer ve zaman icin dogru yerde dogru statude sana paralel insanla olmak
Evet aynen böyle doğru ama kimse bunu dile getirmiyor haksızlığa herkes susuyor yazık çok yazık
Maalesef var
Maalesef öyle
E aklın yolu bir
Evet
Altta da biri eziksin yazmis
Yani
Nasıl diyim bilmiyorum ki hani Yobaz ve cahil bir halk hiç kendisini geliştirmek istemez sen en ufak iyi bir şeyin olsun kıskanır laf atar arkadaşlık bile kurmak istemez tek yapmak istediği şey kazık atmaktır ne bileyim mutsuz bir halk yani hani ben bu ülkeye kendimi artık ait hissedemiyorum bir sürü yabancı arkadaşım var yabancı diller öğreniyorum sonra buraya bakıyorum diyorum ki yani o kadar alakam yok ki bu ülkeyle gerçekten
Dediğin gibi altta biri...
Bakmaya değmez
Eskiden böyle değildi her şey yozlaştı
Gerçekten durum içler acısı mesela 20 yaşında bir genç olarak hiç yaşıtlarıma uyum sağlayamıyorum bir gruba alıyorlar mesela arkadaşımın arkadaşlarının Instagram grubu var atıyorum giriyorum tamamen yaptıkları şey küfretmek küfür ederek sohbet etmek hiçbir şekilde kendini geliştirmek adına yaptıkları bir şey yok sürekli genelde ilişki dedikodu küfretmek bunlardan ibaret bir kitap sorsan adını bilmez bir film sorsan adını bilmez yani gerçekten bu ülkeye artık kendimi pek hissedemiyorum
Var var.
Bu ülke her yönden bitik.
Yinede kendini bozmamak lazım
Hayır ahlak sorununu var
Teşekkür ederim
Günaydın
Onlardan daha fena ol yoksa kaybedersin
her ülede var emin ol
İnsanlik kalmadiki
Insan değil ahlaksal sorun var
Evet insanlar sorunlu
Ne yaşadın